Citas ziņas

Euronics sola izkonkurēt Elkor

, 12.04.2007

Jānis Mauriņš „Samsung Elektronics Co Ltd” pārstāvniecības Latvijā audio vizuālo produktu grupas vadītājs (no kreisās), Martins Pedajs (Martin Pedai), Euronics Latvia pārstāvis, Peters Orbrinks (Peter Obrink), Euronics International valdes loceklis, Karlos Burlamakujs (Carlos Burlamaqui) Euronics Baltic mazumtirdzniecības vadītājs, Aigars Baļčūns, „Philips Latvia” audio vizuālās nodaļas mārketinga vadītājs Baltijas valstīs.

Jaunākais izdevums

Eiropā lielākais elektronisko preču izplatītājs Euronics International ceturtdien, 12. aprīlī preses konferencē paziņoja par ienākšanu Latvijas tirgū pagaidām ar trijiem veikaliem, kas atrodas Galerijā Centrs,Sky & More un t/c MOLS.

Kompānijai Euronics International galvenais konkurents Latvijā ir Elkor. Euronics International pagaidām vēl neatklāj plānoto veikalu skaitu, bet gada laikā ir gaidāmi vēl vismaz desmit jauni Euronics veikali, Db.lv noskaidroja sarunā ar SIA Euronics Latvia menedžeri Margitu Lanjaervu (Margita Laanjaerv). Viņa tāpat atzina, ka kompnija plāno izkonkurēt Elkor, kas, pēc viņas vārdiem, nebūšot grūti, redzot kāda ir apkalpošana Elkor veikalos. Euronics galvenie trumpji ir laipna apkalpošana, izpratne, erudīcija un cenas, preses konferencē paziņoja Euronics International valdes loceklis Peters Orbrinks (Peter Orbrink).

P. Orbrinks turpināja: "Kompānijai Euronics International ir divi attīstības virzieni:

1. Attīstība uz āru, tas nozīmē paplašināšanos ģeogrāfiskā mērogā, aptverot jaunus tirgus un pievienojot tīklam arvien vairākus dalībniekus.

2. Attīstība uz iekšu, kas nozīmē jaunu produktu attīstība (piemēram, IT) digitalizācijas attīstība."

Euronics International apgrozījums - 2002. gadā - 8,3 mljrd. EUR, 2003. gadā - 8,7 mljrd. EUR, 2004. gadā - 9,1 mljrd. EUR, 2005. gadā - 9,9 mljrd. EUR un 2006. gadā 10,8 mljrd. EUR.

Euronics International preču pārdošanas apjoma iedalījums:

40% - TV un radio;

33% - sadzīves tehnika;

9% - datortehnika;

7% - mobilie telefoni un to aksesuāri;

3% - fotoaparāti un to aksesuāri;

1% - spēles un mūzika;

1% - citas preces.

Euronics galvenie tirgotie zīmoli:

Audio-video: Samsung, Panasonic, Sony, Thomson, Yamaha, Kenwood, Grundig;

IT un foto piederumi: Nikon, Canon, Olympus, HP, Samsung, Sony, Hama Fujitsu-Siemens;

Virtuves tehnika: Liebherr, Hansam Samsung, Electrolux, Bosch-Siemens, Gorenje, Cata, Nardi;

Skaistumkopšanas preces: Philips, Braun, Bosch-Siemens, Nivona, Soehnle, Severin, Babyliss, EIO.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elkor mērķis, piedāvājot klientiem 11% atlaidi pirkumam, bija piesaistīt jaunus klientus no ārvalstu tūristu vidus un parādīt Latviju kā ārzemniekiem draudzīgu un izdevīgu iepirkšanās vietu, tā pārmetumus par vietējo pircēju diskrimināciju skaidro Elkor.

Mūsu piedāvājumā nekur nebija teikts par priekšrocībām vai īpašu pretimnākšanu kādai konkrētai valsts iedzīvotāju grupai.

«Ar šādu akciju Elkor vēlējās pievērst Rīgas viesu uzmanību saviem veikaliem un preču piedāvājumam. Ņemot vērā, ka tuvojas aktīvākie tūrisma sezonas mēneši, uzņēmums izveidoja akciju, kas piedāvātu ārvalstu tūristiem iespēju iegādāties preces par pēc iespējas izdevīgākām cenām. Šādi tika plānots veicināt tūristu iztērēto līdzekļu ieplūšanu Latvijas ekonomikā, kā arī veidot pozitīvu tēlu ārzemnieku acīs, lai tie arī nākamajā Rīgas apmeklējuma reizē izvēlētos iepirkties Elkor veikalos. Domājot par atlaidēm, ņēmām vērā citu Rietumeiropas un ASV veikalu pieredzi, kas arī rīkojas līdzīgi un nesaņem par to pārmetumus,» norāda Elkor valdes loceklis Ronalds Feldmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sadzīves elektronikas tirgotāja Euronics veikala izveidē Stockmann universālveikalā investēs ap 250 000 eiro, atklāj SIA Euronics Latvia pārstāve Eva Volanska.

Viņa norāda, ka jaunā veikala platība būs 460 kvadrātmetri, tas būs izvietots universālveikala Stockmann ceturtajā stāvā.

Jaunā veikala atklāšana paredzēta 4.septembrī.

Šā gada sākumā Stockmann grupa pieņēma lēmumu mainīt stratēģiju un pastiprināt savu pozīciju tirgū, piedāvājot daļu no telpām nomai. Lai šo mērķi realizētu, Stockmann nekustamā īpašuma departaments ir sācis sadarbību ar Colliers.

Septembra sākumā viens no lielākajiem elektronikas veikalu tīkliem Euronics piedāvās plašu elektronikas preču sortimentu universālveikala ceturtajā stāvā. Savukārt universālveikala Stockmann pirmajā stāvā starptautiskais kafejnīcu tīkls Costa Coffee durvis klientiem vērs augusta otrajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā "Spice Home" durvis vērs "Euronics" elektronikas un sadzīves tehnikas veikals, kur, investējot 2 miljonus eiro, realizēta Baltijas valstīs vēl nebijusi interjera dizaina koncepcija - visas preces būs iespējams novērtēt mājīgā vidē.

Dizainu ir veidojis Igaunijas arhitektu birojs “Ako In”.

"Euronics" jaunā veikala kopējā platība būs 2600 kvadrāmetri. Līdz ar to tas būs lielākais šāda tipa veikals un lielākais "Euronics" veikals Latvijā. Šeit varēs apskatīt un uz vietas arī iegādāties vairāk kā 6000 preču. Šis ir pirmais "Euronics" jaunās iekštelpu dizaina koncepcijas veikals Baltijas valstīs, pēc kura parauga drīzumā tiks veidoti un atvērti "Euronics" veikali arī citu Baltijas valstu pilsētās.

"Šobrīd mūsu mērķis ir izveidot lielāko un modernāko elektronikas un sadzīves tehnikas veikalu Latvijā. Jaunā "Euronics" veikala iekštelpās daudz izmantotas koka mēbeles. Lai tās visas saražotu un veikals tiktu atvērts laikā, tika piesaistīti vairāki ražotāji," saka Dmitrijs Dzenis, "Euronics Latvia" vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lietuvas Topo Centras kļūst par Euronics Baltic biedru

Sanita Igaune, 05.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Euronics Baltic ir noslēdzis līgumu, kura ietvaros no aprīļa Lietuvas elektrotehnikas mazumtirgotājs Topo Centras kļūst par Euronics Baltic biedru.

Apvienošanās mērķis ir saglabāt vadošās pozīcijas Baltijā, uzsver Euronics Baltic izpilddirektors Martins Pedai, atzīmējot, ka šogad Lietuvā plānots atvērt 4–5 jaunus veikalus ar Euronics nosaukumu, bet tuvākajā laikā plānota paplašināšanās arī Latvijā.

Tiesa, M. Pedai paskaidro, ka apvienošanās ar Euronics Baltic nenozīmē Topo Centras preču zīmes pazušanu, bet gan nodrošinās Euronics preču zīmes lielāku atpazīstamību Lietuvā.

Euronics ir otra lielākā elektropreču veikalu ķēde Eiropā. Latvijā Euronics ir četri veikali. Euronics Baltic bez Topo Centras ietilpst arī Sandman Grupi Igaunijā un Euronics Latvia Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Investējot aptuveni 500 000 eiro, Euronics atver lielāko elektronikas veikalu Latvijā

Dienas Bizness, 11.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sadzīves elektronikas tirgotājs Eiropā Euronics uzsācis ievērojamu tirdzniecības tīkla paplašināšanu Baltijā. Rīgā, tirdzniecības centrā Mols veikta esošā Euronics veikala pārbūve. Rekonstrukcijā ieguldot aptuveni 500 000 eiro, izveidots viens no lielākajiem sadzīves elektronikas preču veikaliem visā Baltijā, informē uzņēmumā.

Euronics veikala telpas tirdzniecības centrā Mols tagad kļuvušas divreiz lielākas sasniedzot 2000 m2 platību, kas atbilst Eiropā pieņemtajam XXL standartam. Veikala piedāvājumā ir viedtālruņi, portatīvā audiotehnika, fotoaparāti, datortehnika, virtuves tehnika, televizori, veļas mazgājamās mašīnas, ledusskapji un citas preces, informē Euronics Baltic attīstības vadītājs Urmas Arula.

Tuvākajā laikā plānots rekonstruēt arī citus Euronics veikalus. Rīgā papildus jau esošajiem veikaliem plānots atvērt arī vairākus jaunus, stāsta U. Arula.

Euronics ir viena no redzamākajām sadzīves elektronikas veikalu grupām Eiropā, kuru pārstāv 5541 uzņēmumi un vairāk nekā 11500 veikali Eiropā un Austrālijā. Euronics veikali, kas aizņem 2,7 miljonus kvadrātmetru lielu platību, ikdienā dod darbu vairāk nekā 50000 cilvēku. Veikalu grupa Euronics nodibināta 1990. gadā 5 dalībvalstīs: Vācijā, Itālijā, Spānijā, Nīderlandē un Beļģijā. 15 gadu laikā Euronics ar 9 456 veikaliem 27 valstīs ir kļuvis par vienu no vadošajiem elektrotehnikas tirgotājiem Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Papildināts - Kriminālprocess Elkor lietā ierosināts par naudas atmazgāšanu lielā apmērā

Lelde Petrāne, Elīna Pankovska, 17.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kriminālprocess, kura ietvaros vakar veikta kratīšana Elkor veikalos un birojā, ierosināts par naudas atmazgāšanu un grāmatvedības dokumentu sagrozīšanu. To Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs pavēstīja Latvijas Radio.

Process sākts pēc Krimināllikuma 195.panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā un organizētā grupā, kā arī 217.panta par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu.

Kratīšanas laikā izņemti lietiskie pierādījumi, piemēram, datori un dokumenti. Trīs personas esot aizturētas.

Policijas pārstāve Beāte Labinska iepriekš norādīja, ka vienīgais, ko var atklāt - Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde kāda kriminālprocesa ietvaros veikusi kriminālprocesa darbības veikalos Elkor.

«Cik man zināms, policija vakar nav «viesojusies» visos Elkor veikalos, bet gan Elkor Plaza un universālveikalā Elkor Krasta ielā, kā arī pabija biroja ēkās. Kas tika meklēts, tiešām nav zināms joprojām, izskatās, ka policija to neatklāj arī medijiem,» norādīja Elkor Sabiedrisko attiecību speciālists Armands Jēgermanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākts tirgotāja SIA "Elkor Food & Wine" maksātnespējas process, liecina Maksātnespējas reģistrā pieejamā informācija.

Rīgas pilsētas tiesa uzņēmuma maksātnespējas procesu pasludinājusi 15.februārī, par procesa administratoru ieceļot Jāni Ābiku.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Elkor Food & Wine" 2022.gadā strādāja ar 606 362 eiro apgrozījumu un 123 157 eiro zaudējumiem. Uzņēmums ar zaudējumiem strādā kopš 2018.gada.

Patlaban "Elkor Food & Wine" ir reģistrēta viena aktīva struktūrvienība-veikals.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Elkor Food & Wine" kopš pagājušā gada oktobra ir pati savu kapitāldaļu turētāja. Pirms tam uzņēmums piederēja Andrejam Vlasovam, bet vēl pirms tam - Ilzei Laurānei (iepriekš Popova). "Elkor Food & Wine" pamatkapitāls ir 31 240 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirgotāja SIA "Elkor centrs" pasludināts par maksātnespējīgu, liecina Maksātnespējas reģistrā pieejamā informācija.

Rīgas pilsētas tiesa uzņēmumu par maksātnespējīgu pasludinājusi trešdien, 21.februārī. Par "Elkor centra" maksātnespējas procesa administratoru iecelta Kristīne Kļaviņa.

Kreditoru prasījumi pret parādnieku iesniedzami administratorei līdz 2024.gada 22.martam.

Šogad 21.februārī "Elkor centram" bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parāds 73 435 eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka VID pērn novembrī "Elkor centram" piemēroja aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai, kā arī kapitāldaļu atsavināšanai un pārreģistrācijai.

2022.gadā "Elkor centrs" strādāja ar 3,058 miljonu eiro apgrozījumu un 25 273 eiro peļņu, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmums reģistrēts 2003.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17 066 eiro. "Elkor centra" vienīgā īpašniece kopš pagājušā gada novembra ir pati kompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības uzņēmums Elkor atsevišķas pārtikas nodaļas atvēršanā ieguldīs vismaz divus miljonus eiro (1,4 miljonus latu), aģentūrai BNS pastāstīja Elkor ģenerāldirektors Andrejs Sičovs.

Viņš klāstīja, ka uzņēmums šogad plāno atvērt jaunu, daudz plašāku pārtikas departamentu universālveikala Elkor Plaza pirmajā stāvā Rīgā, Brīvības gatvē 201, kur pašlaik ir neliela pārtikas nodaļa. «Arī iepriekš tur bija nopērkami pārtikas produkti, un to sortiments līdz šim pastāvīgi palielināts,» uzsvēra Sičovs un piebilda, ka jaunā veikala platība būs vairāk nekā 3000 kvadrātmetru.

Universālveikalā pārveides darbi un nodaļu pārvietošana notiek jau vairākus mēnešus, lai pirmajā stāvā atbrīvotu telpu pārtikas nodaļas paplašināšanai. «Pārtikas departamenta izveidē Elkor plāno investēt vairāk nekā divus miljonus eiro,» sacīja ģenerāldirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pārdod Elkor līdzdibinātāja īpašumā esošu tirdzniecības centru pie Brīvības pieminekļa

Gunta Kursiša, 16.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārdošanā nonācis vienam no Elkor grupas līdzdibinātājiem un vairāku vērtīgu nekustamo īpašumu saimniekam Andrejam Vlasovam piederošs tirdzniecības centrs pretī Brīvības piemineklim – Brīvības ielā 19.

Elkor grupas līdzdibinātājs A. Vlasovs savā īpašumā Valsts a/s VEF uzņēmumu VEF veikals Brīvības ielā 19 iegādājās 2000. gada februārī. Šī pirkuma maksa bija viens lats, bet tāpat arī tika dzēsti VEF nodokļu parādi 530 tūkst. Ls apmērā, iepirkš vēstīja portāls pietiek.com.

Komercplatība tiek pārdota par 4,389 tūkst eiro kvadrātmetrā (aptuveni 3,080 tūkst. Ls), un kopumā tiek pārdotas 369 kvadrātmetru telpas pagrabstāvā un 286 kvadrātmetru telpas pirmajā stāvā, liecina portālā nordhaus.lv ievietotais sludinājums.

Kopējā cena komecplatības, kurā patlaban atrodas Elkor Fashion Podium Outlet, cena ir 2,950 milj. eiro (aptuveni 2,070 mil. Ls). Sludinājumā minēts, ka renovētās ķieģelu ēka un tās iekšējā apdare ir ļoti labā stāvoklī, un tajā ir visas ērtības, turklāt ēka atrodas pilsētas centra aktīvajā kvartālā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Euronics paplašina tīklu Baltijas valstīs

Žanete Hāka, Db, 27.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Euronics turpina paplašināt savu veikalu tīklu Baltijas valstīs, informē uzņēmuma pārstāvji. Latvijā Euronics pievienojies Tehnoland ar 18 mājas elektronikas veikaliem un Lietuvā – Elektromarktas ar 74 veikaliem.

Kopumā pievienoti 92 veikali, tādējādi veikalu tīklā Baltijā ir 124 tirdzniecības vietas. Iegādājoties licences, tīkla jaunie partneri iegūst tiesības izmantot Euronics tirdzniecības zīmi un piedalīties kopējās iepirkumu programmās. Ietverot jaunos veikalus, Euronics šogad Igaunijā, Latvijā un Lietuvā plāno kopējo apgrozījumu 220 miljonu eiro (154,6 miljonu latu) apjomā. Rudenī Euronics iecerējis atvērt divus veikalus Igaunijā un divus – Rīgā.

Euronics International ģenerāldirektors Klauss Lārmans uzsver, ka Euronics ir viens no Eiropas vadošajiem mājas elektronikas pārdevējiem. Tīkla paplašināšana paaugstina tā pievilcību elektronikas ražotāju skatījumā, jo sniedz viņiem iespēju būt tuvāk 7.2 miljoniem patērētāju Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde uzsākusi kriminālprocesu par to, ka SIA ETG tirdzniecības vietās tiek veikta grāmatvedības un statistiskas informācijas noteikumu pārkāpšana un dokumentu viltošana.

Tās mērķis bijis iegūt neuzskaitītus skaidras naudas līdzekļus, kuri tālāk legalizēti un izmantoti uzņēmuma turpmākai saimnieciskai darbībai, DB informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics.

Policija arī atzīmē, lai iegūtu pierādījumus grāmatvedības dokumentu viltošanai un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijai, veiktas vairākas tiesas sankcionētas kratīšanas, tajā skaitā tirdzniecības vietās Elkor Plaza un Elkor Krasta, kā arī SIA ETG birojā.

Kratīšanu laikā izņemta virkne lietisko pierādījumu, tajā skaitā datortehnika, skaidra nauda, dokumentācija un citi pierādījumi. Uz doto brīdi kriminālprocesa ietvaros aizturētas trīs personas, SIA ETG darbinieki un ar to saistītā uzņēmuma darbinieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

Tirgotājs: Augstā iPhone X cena nav šķērslis pieprasījumam arī Latvijā

Rūta Lapiņa, 03.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

3. novembrī pasaulē, un arī Latvijā, oficiāli sākta daudz aprunātā Apple iPhone X tirdzniecība. Jaunā viedierīce tiek uzskatīta par vienu no inovatīvākajām un arī dārgākajām ierīcēm pasaulē.

Uzņēmuma «Euronics» dati liecina, pircēju vēlme iegādāties aizvien jaunākus un labākus tālruņu modeļus arī Latvijā ik gadu pieaug, un paredzams, ka tuvākajā nākotnē šī tendence saglabāsies, uzskata «Euronics» mazumtirdzniecības vadītājs Dmitrijs Dzenis. Viņš gan vienlaikus norāda – sabiedrība Latvijā arī vērtē, kā nepārmaksāt.

«Euronics» pārstāvis atzīmē, ka telefoni ir viena no visātrākajām aprites precēm elektronikā, un droši varot apgalvot, ka ar katru jaunu tālruņa modeli interese pieaug, jo cilvēki vēlās iegādāties jaunāko, kas tirgū pieejams. Tehnoloģijas attīstās ļoti strauji, un ar katras nākamās ierīces iznākšanu tiek uzstādīta aizvien augstāka kvalitātes un tehnoloģisko iespēju latiņa. Produkta popularitāti arī nosakot tas, cik veiksmīgs ražotājiem produkts izdevies salīdzinot ar konkurentiem – gan tehnoloģisko jauninājumu, gan dizaina ziņā, vai tas būtiski atšķiras no iepriekšējā modeļa. To apstiprina, piemēram, iPhone 7 labie pārdošanas rezultāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Euronics mazumtirdzniecības grupa ir pabeigusi Lietuvas mazumtirdzniecības ķēdes Avitelos Prekyba iegādi, kļūstot par lielāko elektronikas mazumtirgotāju Baltijas valstīs.

Kompānija Igaunijā un Latvijā darbojas ar Euronics zīmolu, savukārt Lietuvā turpinās darboties ar zīmoliem Avitela un ElektroMarkt.

Līdz ar darījuma pabeigšanu Euronics ir kļuvis par starptautisku uzņēmumu ar ievērojamu klātbūtni tirgū visās trīs Baltijas valstīs. Kopumā grupā tagad darbosies gandrīz 50 veikali 29 dažādās pilsētās. Kopumā visās trīs valstīs uzņēmumā strādā 900 darbinieki, tostarp aptuveni 500 Igaunijā, 250 Lietuvā un 150 Latvijā.

Euronics izpilddirektors Latvijā un Igaunijā Āre Koppels (Aare Koppel): “Spēcīgas starptautiskas kompānijas izveide, kas darbojas visas trīs Baltijas valstīs, ir lieliska ziņa, īpaši mūsu klientiem. Pasaules mērogā Baltijas valstis katra atsevišķi ir salīdzinoši mazs tirgus, neraisot pārlieku aktīvu interesi no starptautisko tehnoloģiju ražotāju puses. Savukārt tagad visās trīs Baltijas valstīs darbosies viena grupa, padarot tirgu nozīmīgāku un nostiprinot sarunu pozīcijas ar piegādātājiem. Šīs jaunās pozīcijas nodrošinās labāku preču izvēli un ātrākas piegādes visās trīs Baltijas valstīs.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā un Igaunijā strādājošā tehnoloģiju mazumtirdzniecības grupa Euronics iegādāsies UAB Avitelos prekyba, kas ir viena no lielākajām elektronikas mazumtirdzniecības ķēdēm Lietuvā.

Euronics izpilddirektors Igaunijā un Latvijā Āre Koppels (Aare Koppel) norāda, ka uzņēmuma iegāde sekmēs Avitelos prekyba pozīciju nostiprināšanos Lietuvas tirgū: “Izmantojot Euronics zināšanas un infrastruktūru, Avitelos prekyba var kļūt par lielāko tehnoloģiju mazumtirgotāju Lietuvā.”

Noslēdzoties iegādes darījumam, Euronics kļūs par ietekmīgāko plaša patēriņa elektronikas mazumtirdzniecības ķēdi Baltijas valstīs. Uzņēmumu grupā kopumā strādās 900 darbinieki visās trīs Baltijas valstīs: gandrīz 500 Igaunijā, 250 Lietuvā un 150 Latvijā. Mazumtirdzniecības tīkls visās trīs valstīs ietvers gandrīz 50 veikalus, kas darbosies 29 dažādas pilsētas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielveikalu ķēdes Elkor skandalozo akciju izmantojuši vairāki simti cilvēku, no kuriem lielākā daļa bijuši Eiropas Savienības (ES) valstu pilsoņi, pavēstīja Elkor valdes loceklis un mārketinga direktors Ronalds Freimanis.

Runājot raidījumā Dienas rīts, viņš tomēr norādīja, ka pašlaik uzņēmums vēl neesot apkopojis galīgos datus. «Mēs uzskatām, ka esam piesaistījuši jaunu klientu grupu,» sacīja R. Freimanis, piebilstot, ka uzņēmums radījis tūristiem draudzīgu iespaidu.

Elkor pārstāvis skaidroja, ka uzņēmums savas akcijas plāno ilgāku laiku uz priekšu. Tāpēc jaunākā akcija, kuras ietvaros Latvijas iedzīvotājiem tiek piedāvāta 11% atlaide, nav uzskatāma par sava veida atvainošanos. R. Freimanis arī uzsvēra, ka Elkor pastāvīgi organizē dažādas akcijas, kuras ir nozīmīgākas nekā minētā.

Db.lv jau vēstīja, ka no piektdienas, 27. aprīļa, Elkor plāno «apsveikt» Latvijas iedzīvotājus Latvijas neatkarības deklarācijas pieņemšanas dienā, 4. maijā, un vienu nedēļu piedāvās atlaides pirkumiem 11% apmērā. Šis, pēc Elkor teiktā, ir nākamais uzņēmuma atlaižu politikas solis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veikalu "Elkor" īpašnieces Ilzes Laurānes (agrāk Popovas) parāda dēļ piemērots zvērināta tiesu izpildītāja aizliegums atsavināt kapitāldaļas visās viņai piederošās kompānijās un reģistrēt jaunas komercķīlas.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, aizliegums atsavināt kapitāla daļas un reģistrēt komercķīlas piemērots attiecībā uz SIA "ETG", SIA "Elkor grupa", SIA "Elkor Gift Shop", SIA "Elkor Food & Wine", SIA "HSP Solution" un SIA "Elektrodrošība". Laurāne piecos no šiem uzņēmumiem ir vienīgā īpašniece, bet "ETG" viņai pieder 99% kapitāldaļu, kamēr atlikušais 1% pieder SIA "Plus īpašums".

Visi minētie uzņēmumi Laurānes īpašumā nonāca pērn laikā no augusta līdz decembrim, nepilnu gadu pēc tam, kad nomira "Elkor" izveidotājs un kompāniju iepriekšējais īpašnieks Aleksandrs Popovs.

Vienlaikus pagājušā gada nogalē, īsi pirms Ziemassvētkiem, pārjaunotas četras komercķīlas, kuru devēja ir Laurāne, bet ņēmēja - "Rietumu banka". Viņa par labu bankai ieķīlājusi visas sev piederošās "ETG" kapitāldaļas. Kopējā ķīlu maksimālā prasījumu summa ir 31,44 miljoni eiro. Kā trīs ķīlu parādniece minēta "ETG", bet kā vienas - "Elkor grupai" piederošais SIA "Elkor centrs".

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Elkor: nonākšana Kipras uzņēmuma īpašum Elkor veikalu darbu nemainīs

Gunta Kursiša, 12.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Elkor Centrs nonākšana Kiprā reģistrētā uzņēmuma Trialgo Limited īpašumā saistīta ar biznesa attīstību un nekādā veidā neietekmēs Elkor veikalu darbības rutīnas – klienti īpašnieku maiņu neizjutīs, norāda Elkor valdes loceklis Ronalds Feldmanis.

Tāpat Elkor valdes loceklis uzsver, ka SIA Elkor Centrs ir tikai viens no vairākiem SIA Elkor Grupa piederošajiem uzņēmumiem.

Jau rakstīts, ka pirmdien, 11. jūnijā, SIA Elkor Centrs mainījušies īpašnieki, tai nonākot Kiprā reģistrētās Trialgo Limited īpašumā. Iepriekš 100% uzņēmuma daļu piederēja SIA Elkor Grupa.

Kiprā reģistrētajam uzņēmumam Trialgo Limited Latvijā pilnībā vai daļēji pieder trīs kompānijas – SIA Elkor Centrs, 100% 2001. gadā dibinātā daudznozaru uzņēmuma SIA Neobalts daļu, kā arī 75% pērnā gada augustā dibinātā plastmasas iepakojumu ražotāja Pack & Pack daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielveikala Elkor klienti piefiksējuši kādu atlaižu akciju, kas diskriminē Latvijas rezidentus, proti, pārdevēji Elkor veikalā Rīgā, Brīvības gatvē esot šķirojuši pircējus pēc valodas - ja tikusi uzrādīta Latvijas nepilsoņa vai nerezidenta pase, tad pirktajai precei tikusi piemērota 11% atlaide, savukārt Latvijas rezidentiem šāda atlaide tikusi liegta.

Tiesībsargs šādu praksi uzskata par diskriminācijas aizlieguma pārkāpumu, vēsta LNT raidījums Degpunktā.

Raidījums bija devies uz attiecīgo veikalu Rīgā, kā «pircēju» sev līdzi ņemot krieviski runājošo Aleksandru. Ierakstā ar slēpto kameru raidījums guvis apstiprinājumu no veikala pārdevēja puses, ka Aleksandrs, uzrādot pasi, varēs saņemt atlaidi par pirkumu.

Uzzinot par šādu Elkor realizētu atlaižu akciju, Tiesībsarga biroja darbinieki pauduši par to sašutumu un paši sazinājušies ar veikala vadību, lūdzot iesniegt precīzāku informāciju un paskaidrojumus par to, kādēļ veikalā ieviesta tieši šāda atlaižu sistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot veikalu tīklu, Elkor decembrī plāno atvērt jaunu bērnu preču veikalu Elkor Kids, informēja SIA Elkor Centrs valdes loceklis Gunārs Vizulis.

Veikala izveidē plānots investēt vairāk nekā 125 000 eiro.

«Lai īstenotu šo ieceri, uzņēmums saņēma aizdevumu no AS Rietumu banka, reģistrējot komercķīlu,» norāda Vizulis, sīkāku informāciju neatklājot.

Jaunais Elkor Kids atradīsies tirdzniecības centra Rīga Plaza telpās, tā platībai būs 1059 kvadrātmetri.

SIA Elkor Centrs dibināta 2003.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 17 074 eiro. Pērn Elkor Centrs divkāršoja apgrozījumu, sasniedzot 12,36 miljonus eiro, 2012.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 5,9 miljoni eiro. Elkor Centrs pērn nopelnīja 11 216 eiro, bet 2012.gadā - 10 998 eiro, liecina Firmas.lv dati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektronikas un sadzīves tehnikas mazumtirgotājs SIA «Euronics Latvia» 2017.gadā palielināja apgrozījumu par 14,4%, salīdzinot ar 2016.gadu, tam sasniedzot 26,777 miljonus eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem samazinājās par 4,9% un bija 626 tūkstoši eiro.

Uzņēmums 2017.gadā sasniedzis noteiktos mērķus pilnā apjomā, sacīts tā gada pārskatā.

2017.gada jūnijā SIA «Euronics» veica rekonstrukciju tā veikalā tirdzniecības centrā «Alfa», kā rezultātā dubultota veikala tirdzniecības platība, atjaunots tirdzniecības zāles aprīkojums un veikti citi uzlabojumi, kā arī paplašināts piedāvātās tehnikas sortiments.

Pagājušajā gadā uzņēmums nodarbināja vidēji 109 darbiniekus, kas bija par trim mazāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmumam šobrīd ir septiņi veikali dažādos tirdzniecības centros Rīgā, kā arī tas tirgo preces interneta veikalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Euronics audzē apgrozījumu par piektdaļu

Žanete Hāka, 29.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu ziņā veiksmīgu 2014. gadu aizvadījis mazumtirdzniecības uzņēmums SIA Euronics Latvia, liecina Lursoft dati.

Aplūkojot Euronics Latvia iesniegto 2014. gada pārskatu, redzams, ka tā neto apgrozījums sasniedza 18,516 miljonus eiro. Euronics Latvia apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2013. gadu, palielinājās par vairāk nekā 20%. Uzņēmuma peļņa pagājušajā gadā saglabājās iepriekšējā gada līmenī, sasniedzot 207,707 tūkstošus eiro pēc nodokļu nomaksas. Euronics Latvia 2014. gadā bija darba devējs 88 darbiniekiem.

Igauņu uzņēmumam Raglor piederošā Euronics Latvia veiktie nodokļu maksājumi Latvijas kopbudžetā pērn sasniedza 2,168 miljonus eiro.

Euronics ir elektronikas veikalu grupa Eiropā, kurā ietilpst vairāk nekā pieci tūkstoši uzņēmumu visā Eiropā un Austrālijā, un tajos ietilpst vairāk nekā 11 tūkstoši veikalu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elkor plāno vairāk pievērsties apģērbu un apavu segmentam, kā arī rudenī atvērt tirdzniecības centru Krasta ielā.

Šā gada pavasarī plašu rezonansi ieguva mazumtirdzniecības veikalu Elkor atlaižu kampaņa, kuras laikā, uzrādot Latvijas ārvalstu pilsoņa pasi, bija iespējams saņemt 11% atlaidi pirkumiem. Toreiz daļa sabiedrības izteica sašutumu, ka tiek diskriminēti Latvijas pilsoņi. Uzņēmuma mārketinga direktors un valdes loceklis Ronalds Feldmanis norāda, ka kampaņa izraisījusi patiesu lielu ažiotāžu un publicitāti, taču uz tirdzniecības rezultātiem tā iespaidu nav atstājusi, jo pusgada rezultāti ir ar pozitīvu tendenci. SIA Elkor grupa apgrozījums šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo periodu pagājušajā gadā, audzis aptuveni par 10%. Pieaugums vērojams visos preču segmentos, tomēr tas ir samērā atšķirīgs. Viņš atzīmē, ka viens no lielākajiem pieaugumiem ir tieši apģērbu segmentā, kur apgrozījums, salīdzinot ar pērno gadu, audzis par 30%. Savukārt elektronikas preču segmentā, kas visu laiku bijis Elkor vadošais virziens, pieaugums vērojams 10% apmērā. Apgrozījuma pieaugums skaidrojams ar kopējo ekonomikas stabilizāciju, ko parādot arī valsts statistikas dati. Savukārt pircēji saprot, ko var un ko nevar atļauties, un daudz mierīgāk var plānot savus izdevumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 2010.gada 1.aprīli Elkor ievieš jaunos Eiropas Savienības noteiktās normas par preču piegādātāju izskatu. Turpmāk internetā pasūtīto preci vai veikalā iegādāto uz mājām drīkstēs piegādāt tikai kultūrisma, svarcelšanas vai spēka vīru sacensību čempioni nacionālajā līmenī.

„Jauno normu ieviešana prasīja lielas investīcijas un ilgu laiku. Tika piesaistīti latviešu jaunie dizaineri tērpu izstrādē. Kultūristi izteica vēlmi strādāt apģērbā, kādā pieraduši startēt sacensībās, tādēļ dizaineri strādāja dienu un nakti, lai sacensību tērpus adaptētu Elkor korporatīvajām normām,” stāsta Elkor Personāla atlases vadītāja Drosme Smalkā.

Pretendentu atlase tika veikta jau savlaicīgi. „Vēlamies nodrošināt kvalitatīvu piegādi, atbilstoši ES noteiktajām normām, tādēļ bija svarīgi izvēlēties pirmajiem pašus labākos kandidātus,” stāsta Drosme Smalkā.

Interesanti, ka pirmajā atlases kārtā bija ieradies arī kāds Saeimas deputāts, tomēr viņš jutās apbēdināts, ka nevarēs apvienot darbu Saeimā un Elkor.

Komentāri

Pievienot komentāru