Tehnoloģijas

Falck Apsargs piedāvā «miglas pūtējus»

Juris Kaža [email protected], 14.07.2003

Jaunākais izdevums

Falck Apsargs kā pirmais Latvijā piedāvā momentānos miglas ģenerātorus zaģlu apturēšanai. Falck Apsargs komercdirektors Uldis Tatarčuks teica, ka Dānija ražotie Protect momentānie miglas ģeneratori ir risinājums problēmai, ka jebkura uz signalizāciju reaģējoša apsardzes brigāde objektā ieradīsies tikai pēc dažām minūtēm. Tā kā pakalpojums ir jauns, pagaidām vēl nav uzstādīta neviena Protect ierīce, viņš teica. «Protect miglas vai sintētisko dūmu ģenerators 12 sekundēs piepūš telpu ar necaurredzamu miglu,kurā zagļi pilnīgi apmulst un vairs neredz pat savu plaukstu deguna galā,» stāstija Protect izplatītāja Latvijā, SIA Knudsen & Knudsen izpildirektore Svetlāna Duvalka.» Knudsen & Knudsen tehniskais un servisa direktors Raimonds Skrābāns teica, ka dūmu ģeneratori ir veids, kā apkarot t.s. «uzlauž un sagrāb» zādzības. Šādus noziegumus izdara pret uzņēmumiem, kur atrodas viegli aiznesamas preces vai iekārtas, piem., mobilie telefoni. Šādos gadījumos noziedznieki nerēķinās ar signalizāciju, jo laupījumu savāc ātri un aizbēg pirms ierodas apsardzes brigāde. «Mēs šīs ierīces pagaidām tirgojam tikai caur Falck. Septiņi Falck darbinieki ir sertificēti iekārtu uzstāditāji,» teica S. Duvalka. R. Skrābāns paskaidroja, ka tehnoloģija ir samēra jauna un attīstīta izmantojot izklaides un šovu nozarē pazīstamos dūmu un miglas ģenerātorus. «Dūmi rodas no sakarsēta glikola, kas pamatā ir nekaitīgs cilvēkiem, kustoņiem un precēm. Tas pēc kāda laika iztvaiko,» teica R. Skrābāns. Dānījā šādas ierīces savos veikalos uzstādījis ekskluzīvās skaņu tehnikas ražotājs Bang & Olufsen, mobilo telefonu tirgotāji un vairāki veikalu tīkli. Lietotāji arī saņem brīdinošas uzlīmes, ko izvieto logos un uz durvīm. Lai gan nav iespējams mērīt nebijušas ielaušanās un zādzības, ir pamats ticēt, ka tas attur gadījuma rakstura ielaušanās,» Apadrošināšanas sabiedrības Balta piedāvā atlaides klientiem, kas kopā ar Falck ierīko dūmu ģenerātorus Balta īpašuma riska parakstīšanas daļas vadītāja Gundega Biseniece pavēstija, ka «mūsu apdrošināšanas sabiedrība atbalsta pretielaušanās signalizācijas uzstādīšanu objektos- ēkās, biroja telpās, dzīvojamajās mājās, dzīvokļos u.c. Signalizācijas uzstādīšana nav obligāta prasība, lai veiktu īpašuma apdrošināšanu, bet tas liecina par to, ka klients ir padomājis par sava īpašuma drošību.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Falck 2006. gada peļņa 308 tūkstoši

, 02.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Falck apsargs un AS Group 4 Falck Latvija koncerna darbības rādītāji par 2006. gadu liecina, ka kompānija Falck, strādājusi ar 308 000 latu peļņu. Falck Latvija apgrozījums 2006.gadā sasniedzis 11,95 milj. latus, kas ir par 35,31% vairāk, nekā 2005. gadā, informē Falck apsargs.

Saskaņā ar koncerna Falck Latvija neauditētajiem datiem, 2006. gada veiksmīgos darbības un peļņas rādītājus galvenokārt var skaidrot gan ar klientu skaita pieaugumu juridiskajā un privātpersonu sektorā, gan ar piedāvāto pakalpojumu daudzveidību.

AS Falck apsargs un Group 4 Falck Latvija valdes priekšsēdētājs Edgars Zālītis: "Pagājušais gads kopumā bija jauniem iespaidiem un izmantotām iespējām bagāts. Katru gadu saglabājas tendence palielināties klientu skaitam, un arī 2006. gads nebija izņēmums. Tas ir viens no faktoriem, kas veicinājis apgrozījuma kāpumu. Kā vēl viens nozīmīgs faktors, kas pozitīvi ietekmējis darbības rādītāju augšupeju, ir piedāvāto pakalpojumu daudzveidība. Drošības pakalpojumu nozare kļūst integrētāka. To veicina mūsdienu darba vides specifika un cilvēku dzīves stils."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vai veikalos jāsargā maciņš

, 17.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Db.lv lūguma apsardzes kompānija Falck iespēju robežās sniedza informāciju par pircēju apzagšanas gadījumiem tirdzniecības vietās, kurās strādā Falck, kā arī par to kā apsardze rīkojas pircēju apzagšanas gadījumā, un kā apsardzes darbinieki sadala uzmanību starp preču un pircēju pieskatīšanu.

Uz jautājumu kā sadalat uzmanību starp pircēju un preču pieskatīšanu Falck atbild: "Tirdzniecības vietās apsardzes darbiniekam darbs ir ar cilvēkiem, kas ir uzņēmuma apmeklētāji, darbinieki, kā arī likuma pārkāpēji. Lai apsardzes darbinieks izvērtētu konkrēto situāciju un izvēlētos piemērotāko rīcību, noteikti ir nepieciešamas izcilas iemaņas saskarsmē ar cilvēkiem, kā arī izcilas koncentrēšanās un novērošanas spējas. To var panākt tikai ar papildus apmācībām un iekšējām sagatavotības pārbaudēm, kā arī spēju analizēt situāciju un rīkoties nekavējoties saskaņā ar konkrētajam objektam izstrādāto instrukciju."

"AS Falck Apsargs apsargājamo objektu skaitā ir vairāki nozīmīgi tirdzniecības centri, tostarp tirgus līderi. Katram apsargātajam objektam, arī tirdzniecības centriem, ir izstrādāta individuāla instrukcija par atbilstošu rīcību ārkārtas situācijās. Instrukcijas vienmēr tiek saskaņotas ar uzņēmumu vadītājiem, kuriem tiek sniegti drošības pakalpojumi. Situācijā, kad tirdzniecības vietā pie mūsu apsardzes darbinieka vēršas pircējs, kurš ir apzagts, pēc vienošanās ar mūsu klientu tiek informēti Valsts policijas darbinieki. Cietušajiem tiek sniegta arī palīdzība, kas visbiežāk ir videonovērošanas sistēmas ieraksti, kuri tiek izsniegti pēc oficiāla pieprasījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salīdzinot šā gada pirmos 9 mēnešus un 2006. gada pirmos 9 mēnešus, apsardzes firmas Falck sniegtie dati liecina, ka šogad gan zādzību skaits, gan to apjoms (vērtība) tirdzniecības centros un citās tirdzniecības vietās palielinājies. Falck šo faktu skaidro ar cenu kāpumu un inflācijas palielināšanos.

Visa 2006. gada laikā tirdzniecības vietās aizturētas 689 personas, kuras mēģinājušas veikt zādzības. Šī gada laikā tirdzniecības vietās līdz šim kopā aizturētas jau vairāk nekā 1 300 personas, skaidro Falck.

Kādā konkrētā tirdzniecības vietā, kurā strādā Falck apsardze, šā gada pirmajos deviņos aizturētas 435 personas, pagājušajā gadā šajā laika posmā tajās pašās tirdzniecības vietās aizturētas 268 personas. "Ir grūti komentēt starpību, kas izveidojusies, vērtējot abu gadu laikā izveidojušos situāciju. Visdrīzāk aizturēto skaits palielinājies dēļ cenu kāpuma, inflācijas utml.," saka Falck.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Falck sargās arī Aizkraukli

, 25.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Group 4 Securicor uzņēmums Latvijā - Falck - turpina attīstīt darbību Vidusdaugavas reģionā, tagad aptverot arī Aizkraukli. Viens no nozīmīgākajiem un pirmajiem Falck klientiem Aizkrauklē ir Aizkraukles Hidroelektrostacija, liecina uzņēmuma sniegtā informācija medijiem.

Falck drošības pakalpojumi ir pieejami Aizkraukles un pilsētas apkārtnes iedzīvotājiem - gan juridiskiem klientiem, gan privātpersonām.

AS Falck apsargs Valdes locekle Elita Daniela, komentējot darbības paplašinašanu, sacīja: ''Darbības uzsākšana Aizkrauklē mums ir nozīmīgs solis. Domāju, likumsakarīgs ir arī paplašināšanās laiks, jo reģionos turpinās strauja ekonomiskā izaugsme. Uzskatāmi to ilustrē tendence aizvien biežāk biroja un ražošanas objektus izvietot ārpus Rīgas robežām. Tai pat laikā tikpat nozīmīgs klientu segments ir arī privātpersonas. Līdz ar to viena no mūsu prioritātēm Aizkrauklē ir palielināt privāto klientu skaitu.''

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Falck pavadītās ekskluzīvās Rolls-Royce svītas katra auto vērtība lēšama līdz 100 000 eiro

, 09.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rītdien, 10. augustā, plkst. 9:00 pie Reval Hotel Latvia, ekskluzīvo un antīko automašīnu tūres "Baltic Experience 2007" dalībnieki aicina uz oficiālu tikšanos un auto aplūkošanu. Interesenti varēs aplūkot 13 automašīnas, no kurām 9 ir "Rolls-Royce", un trīs 50. - 70. gadu automašīnas, kur viens no tiem ir 1956. gadā ražotais "Bentley".

Matti Sortila, "Rolls-Royce" Entuziastu kluba Somijā pārstāvis: "Antīku un ekskluzīvu auto parāde pilsētas ielās mums nav ikdienišķs pasākums, tādēļ esam gandarīti par "Baltic Exparience 2007" un Falck atbalstu, rūpējoties par mūsu drošību. Kā zināms, papildus antīkajai vērtībai, šiem spēkratiem ir arī ievērojama materiālā vērtība. Katra tūres auto apdrošināšanas vērtība sasniedz līdz pat 100 000 eiro. Jāatzīmē, ka ekskluzīvās automašīnas ir arī ļoti labā tehniskā stāvoklī, kas noteikti ir viens no priekšnoteikumiem, lai mērotu daudzus tūkstošus kilometru."

Par "Rolls-Royce Enthusiasts' Club" un "Baltic Experience 2007"

"Baltic Experience 2007" tūre tiek rīkota par godu "Rolls-Royce" entuziastu kluba (Rolls-Royce Enthusiasts' Club) Zelta jeb 50 gadu jubilejai. Tūres ietvaros (08.08.-13.08.) norisinās pārbrauciens starp Helsinkiem, Tallinu, Rīgu un Viļņu. "Baltic Experience 2007" ir izmēģinājuma brauciens pirms vēl vērienīgākas "Around the Baltic Sea" (no angļu val. - Apkārt Baltijas jūrai) tūres, kas varētu notikt tuvākajā nākotnē. "Rolls-Royce" klubu 1957. gada 12. augustā dibināja "Rolls-Royce" un "Bentley" entuziasti. Šobrīd klubā ir vairāk nekā 10 000 biedri no 52 pasaules valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

AS Falck Apsargs būs jauns šefs

Miks Stroža [email protected], 10.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc a/s Falck Apsargs nostrādātiem 4 gadiem lēmumu turpmāk darboties citā nozarē pieņēmis uzņēmuma līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Valdis Purvinskis. Vēl kādu laiku viņš turpinās sadarboties ar Falck Apsargs. V. Purvinska tiešā vadībā uzņēmums izvirzījies tirgus līdera pozīcijās gan apsardzes, gan inkasācijas jomās. Falck Apsargs un Group 4 Falck uzņēmumu vadība šobrīd uzticēta uzņēmuma valdes loceklim, Tehniskās apsardzes departamenta vadītājam Uldim Tatarčukam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par nepatiesu ziņu sniegšanu

, 06.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Falck, vadošais drošības pakalpojumu sniedzējs Latvijā, informē, ka kļūdaina un nepatiesa ir plašsaziņas līdzekļos izplatītā informācija par miesas bojājumu nodarīšanu aizdomās turamā Jelgavas pašvaldības policijas darbinieka agrākajām darba attiecībām ar kompāniju Falck. NEVIENS no aizdomās turamajiem NEKAD nav strādājis uzņēmumā Falck.

Kompānija nosūtījusi oficiālu pieprasījumu Jelgavas pašvaldības policijas priekšniekam Feliksam Jasenam ar lūgumu atsaukt plašsaziņas līdzekļos izplatīto informāciju un apsver iespēju tiesā iesniegt prasību par goda un cieņas aizskaršanu. Kā norāda kompānijas Falck valdes priekšsēdētājs Edgars Zālītis: "Jelgavas pašvaldības policijas priekšnieka Feliksa Jasena paustā informācija nav patiesa, jo neviens no aizdomās turamajiem nekad nav bijis Falck darbinieks. Šādā veidā ir arī būtiski pārkāpts Fizisko personu datu aizsardzības likums."

Nosūtītajā iesniegumā uzņēmums Falck pauž neizpratni par valsts iestādes absurdo vērtējumu notikušo saistīt ar cilvēku agrāko darba pieredzi. Turklāt šajā gadījumā izskanējusī informācija pat nav pārbaudīta un izrādījusies neprecīza.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ darbu sāk Group 4 Securicor uzņēmuma Latvijā a/s Falck Apsargs izveidotais Falck mācību centrs. Attīstot savu mācību iestādi, kas nodrošina pilna servisa apmācību, kompānija Falck uzskata, ka ievērojami palielinājusi konkurētspēju jaunu darbinieku piesaistē.

Saskaņā ar Falck sniegto informāciju medijiem apmācības uzņēmuma darbiniekiem tiek piedāvātas bez maksas.

Mācību centrā šonedēļ apmācības uzsāk 25 cilvēku grupa. Apmācības notiks pēc licencētas mācību programmas Personu un īpašuma aizsardzība, kas izstrādāta atbilstoši Falck darbinieku sagatavošanas vajadzībām.

Par apsardzes darbinieku sertifikātu

Saskaņā ar Apsardzes darbības likumu, kas regulē drošības pakalpojumu nozari un nosaka apsardzes darbinieka amatu un atbildību likuma priekšā, apsardzes darbinieka kvalifikācijas sertifikāts ir dokuments, kas apstiprina darbinieku profesionalitāti un kvalifikāciju. Likums paredz, ka apsardzes jomā bez apsardzes darbinieka kvalifikācijas sertifikāta pildīt darba pienākumus ir aizliegts. Bez sertifikāta apsardzes darbinieks drīkst strādāt tikai 3 mēnešus, kamēr tiek apgūtas pamata iemaņas un darba specifika. Lai turpinātu darbu apsardzes nozarē, jāapgūst 160 stundu apmācības kurss un jānokārto gala pārbaudījuma eksāmens Iekšlietu Ministrijas kvalifikācijas komisijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrība Falck Apsargs turpmāk gādās par drošību ar citu nosaukumu, liecina uzņēmuma paziņojums medijiem.

Turpmāk Falck par drošību gādās ar nosaukumu G4S Latvia.

AS Falck Apsargs jau vairāk nekā gadu ir Group 4 Securicor (G4S) grupas uzņēmums. G4S ar vienotu zīmolu šobrīd darbojas 112 valstīs.

AS G4S Latvia valdes priekšsēdētājs Edgars Zālītis: ”Jau vairāk nekā gadu Falck ir Group 4 Securicor uzņēmums Latvijā, un zīmola maiņa pēc iekļaušanās pasaules līmeņa koncernā ir loģisks solis. Līdzīgi kā kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā, arī Latvijā G4S zīmola ieviešana notiek pakāpeniski."

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Automātika nepiekūst, cilvēki gan. Jaunumi inženiersistēmu jomā

Miks Stūrītis, SIA Citrus Solutions valdes priekšsēdētājs, 24.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iedomājoties situāciju, kad ēkā ir izcēlies ugunsgrēks, cilvēkus visbiežāk pārņem panika. Pat ja tas ir apsargs ar vairāku gadu desmitu darba pieredzes bagāžu. Pat ja tas ir pieredzējis profesionālis cilvēku drošības jautājumos. Jo nav divu vienādu situāciju, nav divu vienādu risinājumu. Katrs avārijas situācijas gadījums ir skatāms individuāli un to ietekmē dažādi faktori, sākot no cilvēciskām kļūdām, beidzot ar nepareizu avārijas situācijas novērtēšanu.

Atbilstoši Latvijas būvnormatīvu prasībām automātiskās ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmas ir obligātas publiska rakstura ēkās un būvēs. Ikdienas dodoties savās gaitās - ejot iepirkties, apmeklējot kinoteātri vai ieejot biroja ēkā - redzam vai jūtam, ka mūs vēro - lielākajā daļā publisko ēku nu jau ir uzstādīta arī videonovērošana un mūsu gaitām seko videokameras. Tas ir tikai loģiski, jo apsargs ir viens, labi – varbūt divi, pieci un desmit, tomēr viņi nevar vienlaikus atrasties piecdesmit vietās. Runājot līdzībās var teikt, ka videokameras ir apsargu acis.

Tajā pašā laikā videonovērošana, lai arī ir būtisks cilvēku drošības atbalsta instruments, nav atrisinājums visām problēmām. Ja ēkā ir uzstādīta ugunsgrēka atklāšanas signalizācija, kura tiek teksta veidā parādīta uz paneļa ar norādītu telpas numuru, bet nav grafiskā veidā attēlota datorā, kas atvieglotu tās pārraudzīšanu, un ēkā ir ierīkota arī videonovērošanas sistēma, kura ir ar vienu monitoru, tad problēmu saasina tas, ka objektā ir ap piecdesmit videokameru. Jo gadījumā, ja kādā no telpām iedarbojas ugunsgrēka trauksme, sargs nevar operatīvi novērtēt situāciju ar videonovērošanas sistēmu. Viņš šajā laikā ir aizņemts ar ugunsdzēsēju izsaukšanu un cilvēku evakuācijas organizēšanu. Dzīvē tas izskatītos aptuveni šādi. Ēkā ir nostrādājusi signalizācija, uz sienas ir panelis, kurā apsargs skatās, kas tā ir par telpu – aha, 3. stāvs, 309. telpa. Pēc tam ar pirkstu velk līdzi – hmm, uz šo telpu attiecas 40. kamera. Atrod 40. kameru un tikai tad redz telpu, kurā ir nostrādājusi signalizācija. Apsargs nevar kvalitatīvi darīt vairākas lietas vienlaikus – zvanīt ugunsdzēsējiem, evakuēt cilvēkus un skatīties, kas notiek telpā. Bet – šādos gadījumos ļoti svarīgs ir tieši ātrums. Šajā scenārijā ir viss – divas drošības sistēmas, profesionāls apsargs. Jā, arī cilvēciskais faktors. Bet nav ļoti svarīgā aspekta drošības jautājumos – ātruma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par FALCK darbinieku streiku

, 19.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašreizējais FALCK strādājošo atalgojums atbilst vidējai darba samaksai valstī un, analizējot ekonomisko situāciju, kompānija uzskata par neiespējamu izpildīt arodbiedrības pirmsorganizācijas prasību par 100% atalgojuma pieaugumu. Gada laikā kompānijas darbinieku alga palielinājušas vidēji par 15%-30%.

FALCK vadība uzskata par pārsteidzīgu un neadekvātu dažu darbinieku prasību par 100% algas paaugstinājumu. "Uzņēmums allaž reaģē atbilstoši situācijai valstī un pieaugošajiem inflācijas rādītājiem," skaidro Edgars Zālītis, FALCK valdes priekšsēdētājs.

Turpinot E.Zālītis piebilst, ka diemžēl šobrīd darba ņēmējs situāciju analizē, ņemot vērā darbinieku deficīta problēmu un pelnošāko nozaru atalgojumu (piemēram, būvniecības tirgu). Acīmredzot visiem darbiniekiem nav izpratnes par reālo ekonomisko situāciju valstī - trūkst novērtējuma par uzņēmuma godprātīgi maksātajiem nodokļiem un piešķirtajām sociālajām garantijām, tāpēc saņemam asu spiedienu pieņemt nepārdomātu, uzņēmuma darbības apdraudošu lēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dēļ nepieredzēti biezās miglas Lielbritānijā ceturdien slēgti daudzi reisi Lielbritānijas lidostās. Līdz ar to simtiem cilvēku nākas mainīt savus plānus, ziņo independent.com.

Sakarā ar biezo miglu kopš vakardienas, 21. decembra, Londonas Hītrovas lidostā ir atcelti kopumā jau ap 340 iekšzemes un Eiropas reisu. Šodien miglas dēļ reisu plūsma tika traucēta arī Getvikas lidostā. Reiss no Londonas uz Rīgu miglas dēļ šodien kavējās par 50 minūtēm, tomēr atcelts netika. British Airways iesaka visiem pasažieriem, it īpaši, ja ir paredzēts lidojums ar pārsēšanos un/vai lidostas maiņu Londonā tuvākajās dienās, pārliecināties par sava reisa statusu British Airways mājas lapā ba.com.

Miglas dēļ šodien ir atcelti visi Lielbritānijas iekšzemes reisi uz un no Hītrovas, kā arī daudzi Eiropas reisi, ieskaitot reisus uz Parīzi un Briseli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

FALCK darbinieku streiks beidzas nesācies

, 19.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

19. martā bija paredzēts apsardzes firmas FALCK darbinieku beztermiņa streiks, kurā piedalīties bija paredzējuši 84 uzņēmuma darbinieki, taču vairāku apstākļu dēļ streiks nenotika.

FALCK arodbiedrības pārstāve Vineta Bērziņa Db.lv pastāstīja, ka pirms streika rīkotajā arodbiedrības biedru sapulcē tika nolemts, ka prasība dubultot FALCK darbinieku algas neesot reāla un tika nolemts streiku atcelt.

Arodbiedrības priekšsēdētājs Valērijs Štamers neesot bijis vienisprātis ar pārējiem locekļiem un turpinājis gatavošanos streikam.

Interesants šķiet fakts, ka sākot ar 20. martu Štamers bija nolēmis doties atvaļinājumā, nevienam no arodbiedrības locekļiem par to nesakot. Tas nozīmē, ka beztermiņa streiks būtu norisinājies bez arodbiedrības priekšsēdētāja klātbūtnes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības pakalpojumu kompānija Falck paplašinājusi uzņēmuma automašinu skaitu par 20% Vienlaikus pārskatīti līdzšinējie transporta resursi un nomainītas automašīnas, kuru izlaiduma gads pārsniedz divus gadus.

Kopējais Falck automašīnu skaits patreiz pārsniedz 100 vienības. Liela daļa no tām tiek izmantotas operatīvā dienesta darbam, būtiski uzlabojot reaģēšanas laiku uz klientu izsaukumiem un aptverot plašāku teritoriju Latvijā, īpaši Rīgas apkārtnē, tai skaitā Jūrmalu, Ulbroku un Mārupi.

Visas šīs automašīnas ir aprīkotas ar Globālo pozicionēšanas sistēmu (GPS), kas sevī ietver pārraudzības iespējas un saikni ar Falck operatīvās vadības centru. GPS sistēma ļauj noteikt automašīnas atrašanās vietu, braukšanas virzienu un ātrumu, fiksēt ierašanās laiku objektā, savukārt trauksmes gadījumos paredzēta īpaša trauksmes poga signāla pārraidīšanai uz Operatīvās vadības centru. Visas automašīnas ir aprīkotas arī ar papildus jaudas ugunsdrošības aparatūru un visu nepieciešamo pirmās palīdzības sniegšanai. Turklāt Falck automašīnām tagad esot jauns dizains.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas AS Falck Apsargs veiktajā pētījumā atklājies, ka 54% no Rīgas iedzīvotājiem nejūtas droši par savu īpašumu. Savukārt kopumā no Latvijā dzīvojošajiem respondentiem tikai 12,1% jūtas pilnīgi droši par savu īpašumu.

Svarīgākie nedrošības faktori ir raizes par īpašuma zaudēšanu – apzagšanu vai ļaunprātīgu bojāšanu.

Tai pat laikā, lai palielinātu drošību savās mājās, cilvēki, galvenokārt, uzticas labi aizslēgtām durvīm; kaimiņiem, kas pieskata īpašumu, kā arī pārliecībai, ka nekas nevar notikt.

AS Falck Apsargs Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Ilze Jermacāne norāda: „Veicot pētījumu mūsu mērķis bija noskaidrot iedzīvotāju viedokli par savu un sava īpašuma drošību. Viens no lielākajiem pārsteigumiem ir iegūtie rezultāti, kas iezīmē bīstamu tendenci. Neskatoties uz to, ka cilvēki nejūtas droši par savām mājām, reālus risinājumus, piemēram, metāla durvis vai slēdzamu kāpņu telpu, izmanto vien attiecīgi 26% un 23%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par Valsts policijas sniegto maksas pakalpojumu cenrādi

, 10.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrijas sagatavotie un Valdības komitejā apstiprinātie noteikumi par Valsts policijas darbinieku izmantošanu publisku izklaides un svētku pasākumu laikā un citos gadījumos vērtējami pretrunīgi, uzskata AS Falck Apsargs valdes priekšsēdētājs Edgars Zālītis.

Ir vairāki apstākļi, kas vērtējami pretrunīgi saistībā ar apstiprināto cenrādi. Šāda lēmuma pieņemšana, iespējams, neizraisītu īpašu izbrīnu 90.to gadu sākumā, taču prakse, kad Policijas darbinieks par nodokļu maksātāju naudu vienlaicīgi veic gan policista funkcijas, gan nodrošina komercpakalpojumus, šobrīd nav sastopama nevienā no Eiropas Savienības valstīm.

Lai pildītu apsardzes darbinieka funkcijas, nepieciešams apsardzes darbinieka sertifikāts, un policistiem tāda nav. Turklāt, vērtējot policistu iesaisti masu pasākumos, jājautā, kurā brīdī policists būs policists, un kurā - apsardzes darbinieks? Likumā skaidri atrunātas un nošķirtas šo abu profesiju funkcijas. Piemēram, ko iesāks policists situācijā, kad masu pasākuma laikā identificēs Policijas meklēšanā esošu likumpārkāpēju, kurš tobrīd neapdraud apkārtējos cilvēkus un pasākuma kārtību? Vai šajā situācijā policists pildīs apsardzes darbinieka vai policista pienākumus?

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Unibanka pilnveido klientu apkalpošanas centru drošību

Inguna Šķepaste [email protected], 02.06.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilnveidojot Unibankas drošības koncepciju un tehniskās sistēmas, klientu apkalpošanas centros ir izvietota fiziskā apsardze, savukārt Bankas drošības dienests ir sācis filiāļu video novērošanas datu dublēšanu ciparu formātā, kas tiks uzkrāti vairākos, neatkarīgi izvietotos serveros. Sadarbojoties ar AS Falck Apsargs, ir mainītas vairākas drošības procedūras, lai paaugstinātu drošības līmeni klientu apkalpošanas centros un panāktu tā atbilstību SEB grupas standartiem. Šobrīd tiek izvērtētas iespējas Falck Apsargs pārziņā pilnībā nodot arī bankas automātu uzpildīšanu, naudas piegādi un apkalpošanu. Unibankas vecākais viceprezidents Ainārs Ozols: «Mūsu klientu, darbinieku un arī naudas drošība ir bijusi un arī paliks mūsu prioritāte. Pēc starpgadījumiem mūsu filiālēs nekavējoties tika pieņemti lēmumi drošības nodrošināšanai. Tomēr mēs neuzskatām par iespējamu atteikties no priekšstata par banku, kā par maksimāli atvēru un klientiem pieejamu institūciju, tāpēc fiziskā apsardze, visas drošības procedūras un tehnoloģijas tiks pilnveidotas tā, lai būtu iespējami nemanāmas un netraucētu mūsu klientiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biezās miglas dēļ Lielbritānijā jau trešo dienu tiek atcelti simtiem reisu, radot haosu ceļotāju vidū, ziņo CNN.

British Airways atcēluši 170 reisus Londonas Hītrovas lidostā, tai skaitā atcelti visi Lielbritānijas iekšzemes reisi uz un no Hītrovas.

22. decembrī no rīta British Airways paziņoja atcelto reisu pasažieriem, kuri gaidīdami savus reisus pulcējušies teltīs ārpus 1 termināla, ka ap 20 reisiem, kuru galamērķis ir Eiropa, tai skaitā Stokholma, Hamburga, Sofia, Madride un Tripole, tiks atcelti. Gaidāms, ka pēcpusdienā tiks ziņots par jauniem reisiem, kas tiks atcelti biezās miglas dēļ.

Pasažieriem, kuriem nācās pārnakšņot lidostā dēļ satceltajiem reisiem, British Airways piedāvāja segas un siltus dzērienus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Raidījums: Ķirsona apsardze sūdzas, ka Lido pārkāpj darba likumu un krāpjas ar nodokļiem

Lelde Petrāne, 04.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma Lido īpašnieka Gunāra Ķirsona personīgās apsardzes darbinieki pārmet savam šefam neciešamu darba apstākļu radīšanu, kā arī izvairīšanos no nodokļiem un virsstundu apmaksas darbiniekiem, svētdien vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

Divi no pieciem Ķirsona apsargiem – viens esošais, otrs bijušais darbinieks - šonedēļ ieradušies pie Nekā Personīga veidotājiem redakcijā, lai stāstītu par likumpārkāpumiem, kas notiekot uzņēmumā. Par to jau krietni pirms tam gan mutiski, gan rakstiski esot informētas arī uzraugošās valsts institūcijas.

Interesi par visiem labi zināmo firmu Lido esot izrādījis gan Valsts Ieņēmumu dienests, gan arī Valsts Darba inspekcija. Abas kontrolējošās institūcijas Nekā personīga apstiprinājušas, ka ir saņēmušas sūdzības par Lido darbinieku apmaksas un nodarbinātības pārkāpumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zolitūdes traģēdijas dienā lielveikalā Maxima signalizācija tika atslēgta 37 reizes, liecina LETA rīcībā esošās ziņas par Zolitūdes traģēdijas krimināllietu.

Ticis konstatēts, ka traģēdijas dienā 2013.gada 21.novembrī lielveikalā strādāja vecākais apsargs un divi uzraugi, kuri norādīja, ka pēc signalizācijas nostrādāšanas viņi vērsās ar jautājumu pie vecākā apsarga par to, ko atbildēt Maxima darbiniekiem un veikala apmeklētājiem saistībā ar trauksmes signalizāciju.

Vecākais apsargs esot norādījis, ka viss ir kārtībā un darbiniekiem ir jāturpina strādāt. Tika konstatēts, ka vecākais apsargs neveica veikala telpu apsekošanu, bet 24 minūšu laikā centās atslēgt skanošo signalizāciju un izslēgt balss izziņošanu par evakuāciju. Apsargs signalizāciju atslēdzis 37 reizes, neveicot cilvēku evakuāciju, ne reizi nepārbaudot telpas, no kurām nāca trauksmes signāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Šodien laikrakstā

Slēpošanas kalniem dīkstāve


Linda Zalāne, 09.01.2014

«Decembrī uzpūtām sniegu, bet trasi neatvērām. Domājām, ka tūlīt būs ziema. Tagad tikai nelielas sniega saliņas palikušas. Jādomā, ka otrreiz šāda situācija sezonā nebūs,» cer Riekstukalna īpašnieks Ervīns Kišuro.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz to, ka svētku brīvdienās slēpošanas kalnu trases bija slēgtas un sezonas kopējā budžetā paredzams pamatīgs robs, kalnu īpašnieki ir optimistiski.

Ziema šajā nedēļas nogalē būšot, cer aptaujātie uzņēmēji.

Visiem viena bēda

Labākais laiks slēpošanas kalniem ik gadus parasti ir no 20. decembra līdz 10. janvārim, kad visi iegūst lauvas tiesu no sezonas ienākumiem. Šogad tā ir izpalikusi. «Domāju, ka vienu trešo daļu sezonas ieņēmumu vairs neiegūsim. Šajā periodā bija skolēnu brīvlaiks, janvārī un februārī liela daļa slēpošanas entuziastu brauc uz lielajiem kalniem citviet Eiropā,» stāsta Milzkalna valdes priekšsēdētājs Viesturs Košnieks.

«Šajā sezonā visus Latvijas slēpošanas kalnus piemeklējusi vienāda liksta. Decembrī mēģinājām atvērt vienu trasi un nedēļu nostrādājām,» stāsta kalna Golgāts īpašnieks Juris Stradiņš. Īsais darbības periods ieguldīto neļāva atpelnīt – sniega pūšana izmaksājusi apmēram tūkstošs latu, bet ieņēmumi no apmeklētājiem bijuši 200 latu. Visticamāk, cilvēkiem nebija apziņas, ka iespējams slēpot, jo pilsētās sniega bija maz. «Tās trases, kuras īpašnieki paspēja atvērt, nebija pārpildītas. Arī konkurentiem situācija bija līdzīga. Šogad nebija tas efekts: kurš pirmais atver kalnu slēpotājiem, tas ēd krējumu, pārējiem – paniņas,» norāda J. Stradiņš. Arī uz gadu mijas svinībām bijis daudz rezervāciju Golgāta naktsmm, bet lielākā daļa galu galā tika atsauktas. Cilvēki naktsmājas kā ierasts rezervējot savlaicīgi – rudenī. Lielākā daļa saņēmuši atpakaļ iemaksāto naudu, bet bijuši klienti, kas rezervāciju nav atsaukuši, cerot, ka ziema tomēr būs un pakalpojumu varēs izmantot vēlāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Vairākas slēpošanas trases Latvijā nedēļas nogalē plāno sākt darbību

LETA, 10.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākas slēpošanas trases Latvijā šajā nedēļas nogalē plāno sākt darbību, ja piepildīsies meteoroloģiskās prognozes par pietiekami zemu gaisa temperatūru, sacīja aptaujātie ziemas atpūtas un sporta kompleksu pārstāvji.

Cēsu apkārtnē Cīrulīšu pagastā esošā atpūtas kompleksa Žagarkalns pārstāvis Vadims Kameņevs informēja, ka līdz šim 7.janvārī bija vienīgā diena, kad atpūtas kompleksā Žagarkalns bija iespējams ražot sniegu. Vēlāk sekoja sniega ražošanai nelabvēlīgāki laika apstākļi, tāpēc pirmā sniega ražošana neilga vairāk par piecām stundām. Lai būt iespējams ražot sniegu, nepieciešama pietiekami zema gaisa temperatūra.

Vienlaikus Kameņevs piebilda - ja apstiprināsies meteoroloģisko staciju prognozes par pietiekami zemu gaisa temperatūru šajā nedēļā, brīvdienās Žagarkalna pirmā slēpošanas trase varētu tikt atvēra apmeklētājiem. Pagaidām nav zināms, vai tas notiks sestdien vai svētdien. Pēc Kameņeva teiktā, sniegu šādā laikā iespējams ražot, ja diennakti gaisa temperatūra ir no -4 grādiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Drošības pakalpojumu sniedzējs G4S Latvia atjaunojis 420 tūkstošu ķīlu

Gunta Kursiša, 26.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības pakalpojumu sniedzējs G4S Latvia atjaunojis 420 tūkstošu latu komercķīlu, liecina informācija Lursoft.

«Uzņēmums regulāri atjauno savu autoparku, bet patlaban lielas investīcijas jaunos projektos neplāno,» Db.lv stāstīja G4S Latvia pārstāve. Savukārt reģistrētā komercķīla saistīta ar uzņēmuma operacionālās darbības veikšanu.

2009. gadā a/s G4S Latvia bija 279. lielākais Latvijas uzņēmums, raugoties pēc apgrozīto līdzekļu apjoma gadā. 2009. gadā drošības pakalpojumu sniedzējam izdevās apgrozīt 12,51 miljonu latu, un uzņēmuma peļņa veidoja 1,51 miljonu latu.

Jau vēstīts, ka 2007. gadā uzņēmums Falck Apsargs kļuva par G4S uzņēmumu Latvijā, un turpmāk darbojas ar nosaukumu G4S Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Apsardzes kompānijai G4S Latvia jauns padomes priekšsēdētājs

Gunta Kursiša, 20.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apsardzes kompānijas G4S Latvia padomē reģistrētas izmaiņas, igaunim Lauri Veikko Saloranta (Lauri Veikko Saloranta) iegūstot padomes priekšsēdētāja amatu, liecina Lursoft dati.

Viņš stājies līdzšinējā padomes priekšsēdētāja Riho Lutera (Riho Lutter) vietā.

Par L. V. Saloranta vietnieku kļuvis Prīts Sarapū (Priits Sarapuu), savukārt padomes locekļa amatu ieguvis Artjoms Sokolovs, kas ir jaunpienācējs G4S Latvia padomē.

Uzņēmuma valdē izmaiņas nav notikušas, un to vada Edgars Zālītis, savukārt valdes locekļu amatu ieņem Atis Lazdiņš, Karina Skoborihina un Jānis Ābele, kas visi ir Latvijas valstspiederīgie, liecina Lursoft dati.

A/s G4S Latvia reģistrēta 1992. gada 31. jūlijā. Pirmos astoņus darbības gadus uzņēmums strādāja ar nosaukumu SIA Apsargs, kas vēlāk tika mainīts uz Falck Apsargs, savukārt 2007. gadā uz nepilnu nedēļu uzņēmums ieguva nosaukumu a/s Group 4 Securicor Latvia, bet 2007. gada oktobra beigās uzņēmums guva pašreizējo nosaukumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naktī no otrdienas uz trešdienu divi vīrieši veikuši bruņotu laupīšanu tirdzniecības centrā Dole, kas atrodas Rīgā, Maskavas ielā, atsaucoties uz kriminal.lv, ziņo Biznews.lv.

Laupīšanu veicinājusi profesionāla neuzmanība, jo veikala apsargs pieļāvis rupju darba drošības pārkāpumu.

Pie veikala durvīm pieklauvējis kāds vīrietis, kurš stādījies priekšā kā kādas apsardzes firmas operatīvā dienesta darbinieks un sacījis, ka viņam salūzusi automašīna, tādēļ nepieciešama palīdzība. Viņš palūdzis veikala apsargu viņu ielaist veikalā, kas arī to izdarīja. Doles apsargs aizgājis uz savu telpu un nemaz neesot interesējies, kur šis svešinieks palicis. Pēc brīža veikala apsarga telpā ienācis arī otrs vīrietis maskā, apsargs tika sasiets un saslēgts roku dzelžos.

Komentāri

Pievienot komentāru