Citas ziņas

Galactico atgādinās pircējiem par viņu tiesībām

Madara Laicāne, 08.10.2008

Jaunākais izdevums

Aptauja rāda, ka pircēji reti saglabā čekus, un nezina, kādi dokumenti nepieciešami, lai apmainītu nekvalitatīvu preci

To apliecināja pēc tirdzniecības centru alianses Galactico pasūtījuma veiktā aptauja. Tikai 16% aptaujāto iedzīvotāju zināja, ka nekvalitatīvas preces apmaiņai pietiek vien ar pirkuma čeku. Aptaujā noskaidrojās, ka pircēji ne vienmēr saglabā čekus. Visbiežāk tiek saglabāti čeki par sadzīves precēm, TV, video un audio tehniku, mobilajiem tālruņiem, reti – par rotaļlietām, grāmatām. Tāpēc Galactico tirdzniecības centros no šā gada 6. oktobra pircējiem ir uzsākta informatīva kampaņa par patērētāju tiesībām. Speciāli apmācīti tirdzniecības centru informācijas dienestu darbinieki palīdzēs pircējiem neskaidrās situācijās un sniegs atbalstu, ja pircējiem būs radušās problēmas ar nekvalitatīvām precēm. Informatīvā kampaņa tapusi ar Patērētāju tiesību aizsardzības centra atbalstu.

Linstow Center Menagement tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska: «Mums ir svarīgi, lai klients saņem gandarījumu par pirkumiem, ko ir veicis Galactico tirdzniecības centros, tāpēc Galactico tiek rīkota patērētāju informēšanas kampaņa par patērētāju tiesībām. Galactico ir kā vidutājs starp pārdevēju un pircēju, jo abi ir mūsu klienti. Lai nerastos domstarpības starp viņiem, pircējiem ir jāzina procedūra, kura ir jāievēro, lai varētu realizēt savas tiesības. Savukārt pārdevējiem ir jāzina, kādas ir pircēju tiesības un tās jāievēro.»

Katrā no Galactico tirdzniecības centriem – Alfa, Origo, Galerija Centrs, Mols, Dole – pie informācijas dienestiem tiks izvietoti informatīvie bukleti, kuros īsumā ir izskaidrotas pircēju tiesības un pienākumi, ka arī norādīts kā rīkoties problemātiskās situācijas. Lai neskaidros gadījumos palīdzētu pircējiem, Galactico informācijas dienestu darbinieki noklausījās lekciju kursu pie Patērētāju tiesību aizsardzības centra speciālistiem. «Reizēs, kad pēkšņi saplīst kāda nesen iegādāta lieta, mēs jūtamies nepatīkami, un bieži vien apjūkam, jo nezinām, ka rīkoties tālāk,» skaidro Evija Majevska, «tāpēc vēlējāmies palīdzēt saviem klientiem un speciāli apmācījām Galactico informācijas dienesta darbiniekus patērētāju tiesību jautājumos. Viņi būs mūsu klientu palīgi, kas informēs, kā rīkoties un kādas ir pircēja tiesības konkrētā gadījumā.»

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāja Baiba Vītoliņa norāda: «Ir ļoti būtiski, ka patērētājam būs iespējas saņemt informāciju un kvalitatīvas konsultācijas, par savām tiesībām un iespējamiem problēmu risinājumiem turpat tirdzniecības centros, kur tiek izdarīta liela daļa pirkumu. Tas ļaus ātrāk un efektīvāk patērētājam un uzņēmējam rast risinājumu par sasāpējušo jautājumu. PTAC bieži pēc palīdzības vēršas patērētāji, kas savu tiesību nezināšanas dēļ ir nepareizi uzsākuši pretenzijas risināšanu, zaudējot gan laiku, gan bieži vien arī līdzekļus, tādēļ tirdzniecības centru konsultanti būs lieliski padomdevēji šādās situācijās.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šī gada 1.septembra tiks pārtraukta Galactico alianse, kas nozīmē, ka iespējas iegādāties Galactico produktus – Galactico Dāvanu kartes un Galactico Privilēģiju kartes – pircējiem tiks nodrošinātas vēl līdz šī gada 23.jūnijam, bet to maksimālais realizācijas termiņš noteikts šī gada 31.augusts.

Galactico Dāvanu karšu izmantošana tāpat kā līdz šim būs iespējama kopumā vairāk nekā 650 tirdzniecības vietās piecos Galactico tirdzniecības centros (Alfa, Origo, Galerija Centrs, Mols un Dole) līdz šī gada 31.augustam (ieskaitot). Pēc tam šāda iespēja vairs netiks nodrošināta.

Līdz 29. augustam tiek nodrošināta Galactico Dāvanu karšu pagarināšana tām kartēm, kurām saskaņā ar noteikumiem var piemērot kartes pagarināšanu.

Galactico Privilēģiju programmas dalībniekiem tāpat kā līdz šim, reģistrējot savu pirkumu ar Galactico Privilēģiju karti vai Galactico VISA karti, būs iespēja saņemt priekšrocības un atlaides vairāk nekā 400 tirdzniecības vietās piecos Galactico tirdzniecības centros (Alfa, Origo, Galerija Centrs, Mols un Dole) līdz šī gada 31.augustam (ieskaitot).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtraucot Galactico aliansi, no šī gada 1. septembra izbeigta arī Galactico elektronisko produktu – Galactico dāvanu karšu un Galactico Privilēģiju karšu – apkalpošana.

Klientiem, kas nav paguvuši iztērēt Galactico dāvanu kartes derīguma termiņa laikā, 18 mēnešu laikā pēc to derīguma termiņa beigām, ir nodrošināta iespēja lūgt Galactico dāvanu kartes esošā atlikuma atmaksu, kas tiek veikta ar pārskaitījumu uz bankas kontu. Ņemot vērā, ka pēc kartes derīguma termiņa beigām katra mēneša beigās no Dāvanu kartē esošā atlikuma tiek ieturēta komisijas maksa par Galactico dāvanu kartes uzturēšanu sistēmā, klienti aicināti savlaicīgi iesniegt Galactico dāvanu karti naudas atmaksai.

Līdzīgi arī Galactico Privilēģiju karšu lietotājiem – ja karšu derīguma termiņš pārsniedz šī gada 1. septembri, karšu lietotāji var prasīt atmaksāt savulaik klienta samaksātās maksas daļu par neizmantoto periodu, kas tiek veikta ar pārskaitījumu uz bankas kontu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darbinieku iepriecināšana un apsveikšana Ziemassvētkos arī krīzes laikā tomēr ir aktuāla tradīcija. Lai gan uzņēmumu budžeti ir sarukuši salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, un kompānijas vadītājiem nereti ar smagu sirdi nākas atzīt, ka ikgadējās Ziemassvētku prēmijas diemžēl šogad izpaliks, tomēr tas nenozīmē, ka uzņēmumiem vispār nav nekādu iespēju sagādāt Ziemassvētku pārsteigumus saviem darbiniekiem.

Ļoti labs un populārs risinājums Ziemassvētku dāvanu kartei ir Linstow Center Management piedāvātā Galactico elektroniskā dāvanu karte. Pirmkārt, darba devējam nav jāuztraucas, ka darbinieks nezinās, ko ar savu dāvanu karti iesākt, jo tā darbojas vairāk nekā 650 veikalos, līdz ar to sev vēlamo dāvanu ar to varēs iegādāties katrs. Iespēja iegādāties karti par jebkuru summu līdz 100 latiem nodrošina, ka darba devējs var Ziemassvētku dāvanām atvēlēto budžetu sadalīt uz darbinieku skaitu un nopirkt dāvanu karti par maksimālo iespējamo summu. Savukārt dāvanu kartes saņēmējs to varēs iztērēt jebkurā no piecu Galactico tirdzniecības centru – Origo, Mols, Alfa, Dole vai Galerija Centrs – veikaliem, turklāt visa summa nav jāiztērē vienā veikalā, kas ļauj par darba devēja pasniegto dāvanu karti iegādāties vairākas dāvanas vai arī izlietot to ikdienas vajadzību apmierināšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Galactico tirdzniecības centru apgrozījums palielinājies par 8%

Ingrīda Drazdovska, 20.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Linstow Center Management apsaimniekotajos Galactico tirdzniecības centros (Alfa, Mols, Dole, Origo, Galerija Centrs) kopējais apgrozījums šī gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2010. gada pirmajiem trim mēnešiem, pieaudzis par 8 %.

Pēc uzņēmuma sniegtās informācijas, īpaši labus finanšu rādītājus uzrādījis tirdzniecības centrs Galerija Centrs, kur apgrozījums gada laikā ir palielinājies par vairāk nekā 10%.

Šī gada pirmajos trijos mēnešos par 0,9 % pieaudzis arī Galactico tirdzniecības centru apmeklējums, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pirms gada. Savukārt Galerijā Centrs apmeklētāju skaits pieaudzis pat par 18,5%.

2010. gadā kopējais Galactico tirdzniecības centru apgrozījums pieauga par 3%. Labāk veicies tirdzniecības parkam Alfa – apgrozījums pieaudzis par gandrīz 5%.

Pērn veikto pirkumu skaits pieauga gandrīz par 9%, salīdzinot ar to pašu laika posmu pirms gada. Arī pagājušajā gadā labākus rādītājus uzrādīja t/c Galerija Centrs ar gandrīz 23% pirkumu skaita pieaugumu un Alfa, kur pirkumu skaits palielinājās par 10,3%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pirms Ziemassvētkiem varētu pieaugt dāvanu karšu pārdošanas apjoms

Ingrīda Drazdovska, Db, 28.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms Ziemassvētkiem pieaugs dāvanu karšu pārdošanas apjoms, prognozē vairāku tirdzniecības centru apsaimniekotājs SIA Linstow Center Management. Savukārt uzdāvinātās dāvanu kartes nākamgad vairāk izmantošot izklaidei.

«Dāvanu karte ir lietderīga dāvana šajā ekonomikas situācijā Latvijā, tādēļ prognozējam dāvanu karšu pārdošanas kāpumu. Dāvanu karte ir viena no kārotākajām Ziemassvētku dāvanām, ko vēlas saņemt Latvijas iedzīvotāji,» pauda Linstow Center Management tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska. To apliecinot t/c Mols pasūtītais pētījums. Aptauja liecina, ka viskārotākā dāvana, ko vēlas saņemt 26% sieviešu ir dāvanu karte no kādā veikala vai tirdzniecības centra, dāvanu kartes izvēlas arī 19% no aptaujātajiem vīriešiem.

Saistībā ar kinoteātra atvēršanu tirdzniecības centrā Alfa, pieaugs izklaidei izmantoto dāvanu kāršu apjoms. Varētu arī pieaugt par ikdienas un pārtikas precēm tērēto līdzekļu apjoms, — pieļāva Evija Majevska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Izveido jaunu norēķinu karti – Galactico VISA

Dace Skreija, 18.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

DnB NORD Banka sadarbībā ar tirdzniecības centru tīklu Galactico (Alfa, Origo, Galerija Centrs, Mols, Dole) ir izveidojusi norēķinu karti Galactico VISA, kas, norēķinoties par pirkumu, vienlaikus pildīs arī privilēģiju kartes funkciju visos piecos šī tīkla tirdzniecības centros Rīgā.

Jaunā karte pildīs visas tradicionālās norēķinu kartes funkcijas, to varēs izmantot gan kā karti algas saņemšanai, gan kā papildu norēķinu karti. Izmantojot Galactico VISA algas saņemšanai, ar šo karti bez komisijas maksas varēs iepirkties gan Latvijā, gan ārzemēs, savukārt lielāku pirkumu veikšanai varēs izmantot kartes piedāvātās kredīta iespējas; bez komisijas maksas varēs apskatīt konta atlikumu DnB NORD Bankas bankomātos, kā arī izņemt naudu «draudzīgo» bankomātu tīklā Latvijā un Lietuvā. Turklāt Galactico VISA dos iespēju krāt punktus un saņemt dažādas atlaides Galactico tīkla veikalos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Tirdzniecības centros veic uzlabojumus vides pieejamībā

Lelde Petrāne, 25.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galactico piecu tirdzniecības centru Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs apsaimniekotājs Linstow Center Management (LCM) sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu grupu Apeirons veicis uzlabojumus vides pieejamībā visos tirdzniecības centros, liecina medijiem sniegtā informācija.

Projekta ietvaros tika uzlabotas pārvietošanās iespējas tirdzniecības centros - pārvietotas autostāvvietas, uzlabotas uzbrauktuves, nepieciešamības gadījumā tās tika aprīkotas ar margām, uzlabotas un modernizētas tualetes cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī uzlabotas norādes par vides pieejamību, lai apbrauktu šķēršļus - kāpnes, eskalatorus, sliekšņus u.c.

Rekonstruētajās māmiņu istabās tiek nodrošināta iespēja pabarot un apkopt mazuli. Šajās telpās var iebraukt ar bērnu ratiņiem, telpas ir piemērotas apmeklējumam vecākiem kopā ar bērniem.

Paralēli vides pieejamības uzlabošanai, LCM veicis uzlabojumus un papildinājumus klientu servisā, apvienojot visu šo pakalpojumu kopumu zem Galactico serviss standarta. Galactico serviss ir vienots kvalitātes standarts visos piecos Galactico tirdzniecības centros.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Starp Galactico tirdzniecības centriem apgrozījums straujāk audzis Molā un Galerija centrs

Ingrīda Drazdovska, 07.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada aprīlī SIA Linstow Center Management (LCM) apsaimniekotajos Galactico tirdzniecības centros apgrozījums palielinājies par 9,1%, informē uzņēmums.

Lielāko pieaugumu starp Galactico t/c uzrādīja t/c Mols –19,6%, kam seko t/c Galerija Centrs –16,1% un t/p Alfa – 8 %. LCM atgādina, ka saskaņā ar Centrālās Statistikas pārvaldes datiem mazumtirdzniecības pieaugums faktiskajās cenās (izņemot degvielu) pret iepriekšējā gada attiecīgo periodu bijis 5,3%, tādējādi vidējos industrijas rādītājus pārsniedz arī t/c Dole, kam apgrozījums aprīlī palielinājies par 6,3% (salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi).

T/c Mols apgrozījuma straujais pieaugums ir skaidrojams ar paplašināto veikalu klāstu, ko klienti ir novērtējuši, spriež SIA Linstow Center Management Tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Galactico tirdzniecības centros pērn izdotas 200 tūkstoši dāvanu kartes 4,3 miljonu latu vērtībā

Andra Briekmane, 18.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā Galactico tirdzniecības centros izdotas ap 200 tūkstošiem elektroniskās dāvanu karšu (EDK), kas tika uzlādētas vairāk kā 4,3 miljonu latu apjomā.

«Īpašs EDK pārdošanas apjomu pieaugums bija novērojams gada nogalē – 2010. gada decembrī,» ziņo tirdzniecības centru apsaimniekotājs Linstow Center Management. «Galactico tirdzniecības centros izdoto dāvanu karšu skaits par 9% pārsniedza 2009. gada rezultātus. Pozitīvās tendences turpinās arī šogad – 2011. gada pirmajās desmit dienās EDK izmantošana ir palielinājusies par 17%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, bet iztērētās naudas apjoms pieaudzis pat par 25%.»

2010. gada pēdējā ceturksnī strauji pieaudzis arī pārdoto Galactico Privilēģiju karšu (GPK) skaits, 4,5 reizes pārsniedzot līdzšinējos GPK izdošanas rādītājus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Galactico tirdzniecības centru apgrozījums pērn audzis par 4%

Dienas Bizness, 28.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Center Management apsaimniekotajos Galactico tirdzniecības centros Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs kopējais apgrozījums 2014. gadā, salīdzinot ar 2013. gada rādītājiem, pieaudzis par 4%, informē kompānijā.

«Īpaši augstus rādītājus 2014. gadā uzrādījuši tirdzniecības parks Alfa, kura apgrozījums ir pieaudzis par +7%. Līdzīgus rezultātus uzrāda arī tirdzniecības centrs Mols, kura apgrozījums pieaudzis par +6%,» komentē Linstow Center Management Tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Galactico tirdzniecības centros, 2014. gadā pircēju skaits salīdzinājumā ar 2013. gadu vidēji starp visiem tirdzniecības centriem ir palicis nemainīgs. Daži tirdzniecības centri tomēr uzrāda arī nelielu pirkumu skaita pieaugumu.

2014. gadā par +5% ir pieaugusi veiktā vidējā pirkuma summa salīdzinājumā ar 2013 gadu. Vislabākos rādītājus vidēji par vienu pirkumu uzrāda tirdzniecības parks Alfa, kur vidējais pirkums pieaudzis par +6%, kam seko tirdzniecības centrs Origo ar +5% pieaugumu, un Galerija Centrs, Mols un Dole ar +3% pieaugumu vidējā pirkuma summai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Gada nogale tirdzniecības centriem bijusi veiksmīga

, 12.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2009. gada decembrī Linstow Center Management apsaimniekotajos Galactico tirdzniecības centros ievērojami pieaudzis apmeklētāju skaits.

Salīdzinot ar vidējo apmeklējumu pārējos gada mēnešos, tas bijis no 19 % Origo līdz 46 % Alfā. Pieaugums procentuāli nav bijis tik liels kā iepriekšējos gados, tomēr tirgotājus priecēja gada nogales «plusi».

Ik gadu tradicionāli tirdzniecības centros apmeklētāju plūsma un apgrozījums novembrī krītas, bet strauji pieaug decembrī. Šogad vislielākais apmeklētāju pieplūdums bija vērojams Ziemassvētku nedēļā (21. – 27.decembris), kad, piemēram, Alfu apmeklēja 215.8 tūkst. cilvēku, bet t/c Origo – pat 620 tūkst. apmeklētāju.

Dāvanu iegāde stimulējusi cilvēkus tērēt vairāk — pieaugusi vidējā pirkuma summa, lai gan tā nav sasniegusi iepriekšējā gada līmeni. Dažos tirdzniecības centros vidējā pirkuma summa ir salīdzinoši augsta, piemēram, Alfā un Molā, kur vidējā pirkuma summa decembrī bija 11 lati. Pie šīs summas būtu jāpieskaita arī ārpus tirdzniecības centra tērētā nauda, piemēram, eglīšu iegādei, kā arī dāvanu karšu iegādei tērētie līdzekļi, kas nav ieskaitīti vidējā pirkuma summā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nebanku maksājumu karšu sektors Latvijā ir salīdzinoši jauns – pirms dažiem gadiem pirmās nebanku kartes izdeva pāris uzņēmumi, tomēr sektors aug.

Protams, nebanku maksājumu kartes neaizvietos banku izdotās kartes un to īpatsvars ir samērā mazs, tomēr citu valstu dati liecina, ka šis sektors piedzīvo izaugsmi. Pēc MasterCard aplēsēm, nebanku maksājumu karšu īpatsvars ir aptuveni 8% no visām Eiropā izsniegtajām maksājumu kartēm jeb aptuveni 57 miljoni karšu, un šie rādītāji ir ar augošu tendenci, skaidro finanšu uzņēmuma Transact Pro valdes loceklis Maksims Jaroševskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pie Brīvdabas muzeja grib Rimi veikalu, arhitekti iebilst

Katrīna Iļjinska, Db, 25.01.2010

Veikala priekšējā daļa atgādinās no zariem veidotu žogu - materiālos plānots izmantot darvota koka brusas, bet aizmugurējās daļas sienas plānots noklāt ar metāla plāksnītēm, radot asociācijas ar zivju zvīņām. AUTORS: DEPO PROJEKTS

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Rimi Latvia, kurai pieder zemes gabals Brīvības gatvē, tieši pie Brīvdabas muzeja iebraucamā ceļa, vēlas tajā vietā uzbūvēt Rimi veikalu, Db uzzināja Rīgas pilsētas arhitektu kolēģijā.

Apspriežot šo projektu, arhitekti atklāja vairākas nepilnības, bet galu galā arī nolēma ieteikt Rīgas pašvaldībai atpirkt zemi no Rimi.

Veikala priekšējā daļa atgādinās no zariem veidotu žogu - materiālos plānots izmantot darvota koka brusas, bet aizmugurējās daļas sienas plānots noklāt ar metāla plāksnītēm, radot asociācijas ar zivju zvīņām. AUTORS: DEPO PROJEKTSArhitekti kopumā atbalstīja arhitektu biroja DEPO Projekts piedāvāto veikala vizuālo veidolu, tomēr izteica bažas par to, ka lielais veikala apjoms un sarkanās Rimi izkārtnes varētu būt pārāk uzkrītošas un to dēļ nevarēs redzēt pašu Brīvdabas muzeju, tas kļūs nemanāms. Tāpat vairāki speciālisti uztraucās par to, ka iebrauktuve veikala stāvvietā plānota pa to pašu ceļu, kur tagad iet kājāmgājēji uz muzeju, un automašīnu intensitāte būtu viena mašīna pusotrā minūtē. Līdz ar to tiks apgrūtināta gājēju kustība. Tāpat tika konstatēts, ka, visticamāk, dienās, kad muzejā ir pasākumi, gadatirgi, transporta plūsma varētu būt ļoti liela.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Latvijas patērētāja tiesības uz godīgu cenu un privātumu

Evita Vaivode-Šulte, SIA Creditinfo Latvija Klientu apkalpošanas vadītāja, 06.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kredītinformācijas apmaiņa vienmēr cenšas sabalansēt divas, savā ziņā pretējas, patērētāju tiesības:

1) patērētāja tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību, kas maksimāli ierobežo jebkādu personas datu vākšanu un apstrādi;

2) patērētāju tiesības uz godīgu cenu jeb iespēju saņemt finanšu pakalpojumus, kredītresursus uz maksimāli izdevīgiem nosacījumiem, kas paredz efektīvu un pilnīgu datu izvērtēšanu.

Par tiesībām uz privātās dzīves neaizskaramību Eiropā runāts ļoti daudz un sen, tādēļ Eiropā šis jautājums ir visai labi sakārtots: to regulē ES Direktīva (95/46/EK), un Latvijā saskaņā ar šo direktīvu izstrādāts Fizisko personu datu aizsardzības likums. Tajā galvenais, kas nodrošina šo tiesību ievērošanu, ir nosacījums, ka datu apstrādi var veikt tikai ar pašas privātpersonas piekrišanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Jysk un The Pier būs arī Molā

Ingrīda Drazdovska, 24.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā Mols aprīlī durvis vērs divi mājsaimniecības preču veikali Jysk un The Pier.

Jysk Molā būs desmitais veikals, bet The Pier – otrais, informē Mola apsaimniekotājs Linstow Center Management. Jauno veikalu iekārtošana noritēs no janvāra vidus līdz aprīļa sākumam, saglabājot pircējiem netraucētu iespēju apmeklēt t/c Mols, kā līdz šim.

Jysk tirdzniecības telpas būs 1360 m2, bet The Pier – 452 m2. Jysk sola ienākt ar jaunu interjera koncepciju, saglabājot savu pozīciju kā pirmā pircēja izvēle mājas labiekārtošanā.

Šobrīd mazumtirdzniecības sektorā ir vērojama stabilizācija, kas pozitīvi ietekmē tirdzniecības centru nozari, raksturo Mārcis Budļevskis, SIA Linstow Center Management Iznomāšanas un attīstības direktors. Apgrozījuma pieaugums pēdējo sešu mēnešu laikā Galactico tirdzniecības centros, tostarp t/c Mols, ir devis pozitīvu impulsu arī nomniekiem, kuri aktīvāk sākuši domāt par esošo telpu paplašināšanu vai jaunu atvēršanu, viņš saka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

T/c Galerijā centrs būs modes preču zīmola veikals Oasis

Andra Briekmane, 01.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Linstow Center Management apsaimniekotajā t/c Galerija centrs 2. jūnijā tiks atvērts Rīgā otrais modes preču zīmola veikals Oasis.

Jaunais veikals būs 130 kvadrātmetrus liels, tajā strādās pieci darbinieki.

«Galactico t/c apgrozījuma pieaugums pagājušā gada beigās un šogad devis pozitīvu impulsu nomniekiem, kuri aktīvāk sākuši domāt par jaunu veikalu atvēršanu. Spēcīgākie tirgotāji ir stabilizējuši apgrozījumus un atgriezušies peļņas zonā, tāpēc ir tikai loģiski, ka viņu nākamais solis ir sākt apgūt pēckrīzes laika radītās iespējas,» uzskata SIA Linstow Center Management Biznesa attīstības un iznomāšanas direktors Mārcis Budļevskis

T/c Galerja centrs apgrozījums šī gada pirmajos četros mēnešos salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieaudzis par 12%, savukārt t/c apmeklējums – par 15,2%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Cik droša ir elektroniskās naudas un virtuālās naudas izmantošana?

Aiga Krīgere, Zvērinātu advokātu biroja Borenius juriste, 11.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salīdzinoši nesen publiskajā telpā izskanēja ziņa, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir izsniegusi pirmo licenci elektroniskās naudas iestādes darbībai (1). Savukārt, pēc šīs ziņas publiskošanas sekoja asa sabiedrības reakcija digitālajos medijos komentāru sadaļā, uzsverot, ka šādām iestādēm uzticēties nedrīkst, jo ieguldītā nauda tiks pazaudēta. Tomēr norādāms, ka šādai reakcijai nav pamata, jo būtiski ir nošķirt elektronisko naudu no virtuālās naudas, kuras lietošanas sekas saistāmas ar dažādiem riskiem. Līdz ar to, izprotot atšķirību starp elektronisko naudu un virtuālo naudu, ir iespēja sevi pasargāt no reālu naudas līdzekļu pazaudēšanas.

Elektroniskās naudas statusu un tās emitentu darbību regulē Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likums (turpmāk – Likums). Līdz ar to elektroniskās naudas emitenti ir pakļauti konkrētam normatīvajam regulējumam, kas nozīmē to, ka gadījumā, ja elektroniskās naudas emitents savā darbībā neievēro Likuma prasības un ir pārkāpis savu klientu tiesības, klientiem ir iespēja vērsties Likumā noteiktajā kārtībā vienā no divām valsts iestādēm savu tiesību un likumisko interešu aizsardzībai, proti, FKTK vai Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC), kā arī Latvijas Komercbanku asociācijas ombudā.

Atbilstoši Likuma prasībām elektroniskajai naudai piemīt trīs pazīmes, ar kuru palīdzību iespējams identificēt un nošķirt elektronisko naudu no citiem norēķinu līdzekļiem:

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Pērn bija iebrucis arī Re&Re būvēts jumts tirdzniecības centrā Alfa

LETA, 26.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galactico tirdzniecības centru attīstītājs SIA Linstow Center Management (Linstow) atzīst, ka pērn oktobrī tirdzniecības centrā Alfa iebruka uzņēmuma Re&Re būvēts jumts 90 kvadrātmetru platībā, apliecināja Linstow pārstāve Evija Ansonska.

Viņa pastāstīja, ka negadījums Alfā pērn notika divos posmos. Vispirms 5. oktobra rītā pirms darba laika vētrā tika norauta tirdzniecības parka fasāde, kā rezultātā naktī uz 6.oktobri iebruka jumts.

«Veikalā strādājošo un klientu informēšana nebija nepieciešama, jo negadījumi notika pēc darba laika,» šī fakta noklusēšanu gada garumā skaidroja Ansonska.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) raidījumā Panorāma sacīja, ka ar šādu faktu šodien uzzinājis no medijiem. Uz tirdzniecības centru Alfa otrdien brauks būvvaldes pārstāvji, lai apsekotu, kas tur notiek un vai konstrukcijas ir drošas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Galactico tirdzniecības centru apgrozījums pirmajā pusgadā audzis par 6%

Lelde Petrāne, 18.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Center Management apsaimniekotajos Galactico tirdzniecības centros Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs kopējais apgrozījums šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pieaudzis par 6%, liecina medijiem sniegtā informācija.

Linstow Center Management apsaimniekoto tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska norāda: «Īpaši augstus rādītājus šī gada pirmajos mēnešos uzrādījis tirdzniecības centrs Mols, kura apgrozījums ir pieaudzis par 11%. Līdzīgus rezultātus uzrāda arī tirdzniecības parks Alfa, kuru apgrozījums pieaudzis par 9%.»

Galactico tirdzniecības centros pirmajā pusgadā pircēju skaits salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn vidēji starp visiem tirdzniecības centriem ir palicis nemainīgs.

Gada pirmajos sešos mēnešos par 7% ir pieaugusi veiktā vidējā pirkuma summa salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn. Vislabākos rādītājus vidēji par vienu pirkumu uzrāda tirdzniecības parks Alfa, kur vidējais pirkums pieaudzis par 7%, kam seko tirdzniecības centrs Origo ar 6% pieaugumu un Mols ar 4% vidējā pirkuma summai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Iepirkšanās centros noturas ne tikai «lētie» veikali

, 15.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piecu SIA Linstow Center Management (LCM) Latvijā apsaimniekoto tirdzniecības centru (t/c) apgrozījuma kritums ir bijis nedaudz mazāks, nekā vidēji mazumtirdzniecībā — 26 % šā gada pirmajos 11 mēnešos.

Nenoliedzami arvien ir t/c un preču grupas, kur dati ir nedaudz labāki par vidējiem, tostarp sekmīgi darbojas, piemēram, t/c Origo 1. stāvs. Mazāk cietusi ir pārtikas un pirmās nepieciešamības preču tirdzniecība.

Novērots, ka vieglāk un ātrāk situācijai adaptējas vietējās kompānijas, turpretī starptautisko zīmolu pārstāvjiem un kompānijām pielāgošanās process dažkārt ieilgst, saskaņojot lēmumus ar vadību ārpus Latvijas, komentēja LCM komercdirektore Evija Majevska. Spēja pielāgoties konkrētā brīža vajadzībām, reaģēt ir atkarīga arī no citiem tirdzniecības kompāniju īpašnieku biznesiem. Piemēram, varētu būt zināmas grūtības tiem, kas iesaistīti arī nekustamā īpašuma biznesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Galactico tirdzniecības centri apgrozījuši par 0.2% mazāk

Madara Laicāne, Db, 16.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn Linstow Center Management (LCM) apsaimniekotie Galactico tirdzniecības centri Galerija Centrs, Mols, Origo, Dole un tirdzniecības parks Alfa uzrādījuši 0.2 % apgrozījuma kritumu salīdzinot ar 2007. gada apgrozījuma datiem.

Kopumā LCM tirdzniecības centrus apmeklējuši 73.6 miljoni pircēju veicot pirkumus par 280.1 miljoniem latu. Pagājušā gada decembrī Linstow Center Management apsaimniekotajos t/c apgrozījums kopā sasniedza 29.3 miljonus latu, kas ir 10% no kopējā pērnā gada apgrozījuma. Visaugstāko apgrozījumu uzrādīja tirdzniecības parks Alfa – 106.5 miljonu latu. Apmeklētāju skaits decembrī bija 6.05 miljoni.

«Kopumā vērtējot visu Galactico alianses tirdzniecības centru rezultātus 2008.gadā, kā arī ņemot vērā to, ka valstī valda daudz pesimistiskāka ekonomiskā situācija nekā pirms gada, jāsecina, ka 2008.gads ir bijis veiksmīgs,» norādīja LCM tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska. Pērnā gada apgrozījums visos centros kopā esot sasniedzis gandrīz 2007.gada līmeni, kas ir labs rādītājs. «Protams, jāatzīmē arī fakts, ka 2008.gada beigās apgrozījuma pieauguma tempi bija būtiski zemāki salīdzinot ar gada sākumu,» tā E. Majevska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Pārāk strauji atvērtas maizes krāsns dēļ evakuē cilvēkus no tirdzniecības centra Mols

BNS, 27.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā Mols ceturtdien notikusi evakuācija pārāk strauji atvērtas maizes krāsns dēļ, pastāstīja Galactico tirdzniecības centru pārvaldītāja Linstow Center Management (LCM) pārstāve Evija Majevska.

«Evakuācijas iemesls bija dūmu detektorā iekļuvušie tvaiki no Rimi maizes krāsns, kuru Rimi darbinieki atvēra par strauju,» norādīja Majevska, piebilstot, ka notikušā dēļ uz laiku tika evakuēts viss tirdzniecības centrs, taču pašlaik Mols ir atvērts.

LCM pārvalda Galactico tirdzniecības centrus - Alfa, Galerija Centrs, Mols, Dole, Origo. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums Linstow, kas Latvijā strādā arī viesnīcu sektorā un ir līdzīpašnieks dzīvojamo māju projektam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galactico tirdzniecības centru attīstītājs un apsaimniekotājs Linstow Center Management (LCM) pēc rekonstrukcijas Tallinā 23.oktobrī atklāj tirdzniecības centru Ülemiste. Centra rekonstrukcijā, kas ilga no pērnā gada septembra līdz šā gada oktobrim, Linstow ieguldīja 40 miljonus eiro, pastāstīja pārstāve Aija Liepiņa.

«Kopš t/c Ülemiste atvēršanas 2004. gada aprīlī ir pagājuši desmit darbības gadi. Lai attīstītos kopsolī ar pilsētu, apkārtējo vidi un tās infrastruktūru, kā arī lai apmierinātu aizvien pieaugošo pircēju pieprasījumu pēc plašāka veikalu klāsta un preču izvēles, no kā izriet arī nomnieku augošais pieprasījums pēc nomas platības, esam īstenojuši tirdzniecības centra rekonstrukciju,» par projekta realizēšanu stāsta Frode Gronvold, LCM valdes priekšsēdētājs.

Pēc rekonstrukcijas līdzšinējā tirdzniecības centra platība (GBA) būs divkāršota - no 49 700 kv.m. uz 92 500 kv.m., un līdzšinējo 160 veikalu vietā tagad būs iespēja apmeklēt 205 dažādus veikalus, kafejnīcas un restorānus. Tirdzniecības centra paplašināšanas laikā izbūvēta 13 400 kv.m. daudzstāvu autostāvvieta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pie tirdzniecības centriem regulāri rīkos zemnieku tirdziņus

, 07.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rimi Latvia ar Galactico tirdzniecības centru atbalstu un Latvijas zemniekus pārstāvošā organizācija Zemnieku saeima vienojušies par sadarbību Latvijā ražotu produktu un to noieta veicināšanā. Jau drīzumā Latvijas zemnieku ražojumus varēs iegādāties Rimi organizētos tirdziņos, kurus katru nedēļas nogali plānots rīkot pie Galactico alianses tirdzniecības centriem – t/p Alfa, t/c Origo, Galerija Centrs, t/c Mols, t/c Dole, liecina sniegtā informācija medijiem.

Tirgus apmeklētājiem būšot pieejamas plaša sortimenta pārtikas preces – lauku piens un dažādi piena produkti, svaiga gaļa un gaļas izstrādājumi, pašu audzēti sezonas augļi, ogas un dārzeņi, garšaugi un miltu izstrādājumi. Papildus tiks piedāvāti arī bioloģiski audzēti produkti.

Atbalstu Rimi aktivitātēm paudusi arī Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija. Turklāt esot aizsākta sadarbība arī ar Pārtikas Veterināro dienestu, kas sekos līdz tirgoto produktu kvalitātei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Linstow investējis 800 tūkstošus tirdzniecības centru vides uzlabošanā

Gunta Kursiša, 26.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galactico piecu tirdzniecības centru Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs apsaimniekotājs Linstow Center Management (LCM) investējis 800 tūkstošus eiro tirdzniecības vietu vides uzlabošanā.

Piemēram, izveidotas interaktīvas atpūtas zonas, kurās iespējams izmantot iPad, mobilo telefonu uzlādes punkti, informācijas navigācijas stendi, uzlabotas māmiņu istabas, telpas pirmās palīdzības sniegšanai ar pieeju medicīnas materiāliem un mobilui iepirkšanās ratiņi, kuros paredzēta vieta arī virsdrēbēm, rokassomai un pirkumiem. Tāpat investīcijas veiktas, lai tirdzniecības centru Origo, Alfa un Galerija Centrs apsargiem nodrošinātu apmācības par pirmās neatliekamās palīdzības sniegšanu.

Galactico tirdzniecības centru (Alfa, Galerija Centrs, Mols, Dole, Origo) attīstītājs un nekustamā īpašuma apsaimniekotājs SIA Linstow Center Management Latvijā darbojas 17 gadu. Kopējā LCM apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir 230 tūkstoši m², bet Baltijā kopumā – 275 tūkstoši m² (LCM apsaimnieko arī tirdzniecības centru Ülemiste Igaunijā).

Komentāri

Pievienot komentāru