Pavārmākslas studenti un zinātnieki no Nīderlandes pilsētas Vāgeningenas silti iesaka pārtikā lietot kukaiņus, vēsta ārvalstu mediji.
Šim nolūkam radīta arī Kukaiņu pavārgrāmata, kurā apkopotas visdažādākās receptes.
Atzīmējot grāmatas izdošanu, šefpavārs Henks van Gurps, kurš specializējies kukaiņu ēdienos, uzstādījis rekordu, izgatavojot pasaulē lielāko sienāžu pīrāgu.
«Mums ir jāpārvar doma, ka tas ir biedējoši,» Gurps sacījis Reuters.
Pētījums, ko veikuši zinātnieki, liecinot, ka kukaiņi ir labākais olbaltumvielu avots, ņemot vērā augošo iedzīvotāju skaitu. Augot iedzīvotāju skaitam un labklājībai, pieaugot arī gaļas patēriņš, tādēļ nepieciešamas alternatīvas.
Kukaiņu uzturvērtība esot līdzīga gaļas uzturvērtībai, taču kukaiņu audzēšana esot videi daudz draudzīgāka nekā, piemēram, cūku audzēšana.