Citas ziņas

Helmī Stalte pieņemšanā uzrunās starptautiskas konferences dalībniekus

, 17.09.2007

Jaunākais izdevums

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK) šovakar Melngalvju namā Rīgas domes vārdā uzrunās Rīgā notiekošās starptautiskas konferences "Arhīvu veidošana nākotnei" (Building an Archive for the Future) dalībniekus.

Helmī Stalte uzrunā akcentēs audiovizuālo arhīvu un moderno tehnoloģiju virzītāju darba nozīmību mūsdienu modernajā sabiedrībā.

Helmī Stalte sveiks konferences dalībniekus Rīgā, akcentēs arhīvu nozīmi tautu vēsturiskā mantojuma saglabāšanā un aicinās pievērst uzmanību Rīgas pilsētvidei, kurā daudzas ēkas un akcenti kultūrvidē atjaunoti, pateicoties arhīvu krātuvēs uzietajiem faktiem.

Informāciju sagatavoja Velta Puriņa, mob.tālr. 26466186

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Helmī Stalte: "Rīgas 1.mūzikas skolas vadība dezinformē sabiedrību"

, 18.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK), turpinot izzināt iespējas uzlabot Rīgas mūzikas skolu, kas atrodas privātīpašniekiem piederošās ēkās un tur esošo telpu atbilstību skolēnu mācību procesa norisei, tikās ar Rīgas 1.mūzikas skolas direktoru, ar ēkas Bruņinieku ielā, kur izvietojusies skola, īpašnieku pārstāvi un Rīgas domes Kultūras departamenta vadību.

Sarunas sākumā ēkas pārvaldniece, kas pārstāvēja četrus no sešiem šā nama īpašniekiem, izteicās, ka īpašniekiem, protams, ir izdevīgi, ja to ēkā atrodas pašvaldības mūzikas skola, jo pašvaldība kārtīgi maksā noteikto īres maksu. Ēkas īpašnieki jau gan krietni palielinājuši pašvaldībai īres maksu - no līdz šim maksātiem Ls 1,50,- līdz Ls 5,- par vienu kvadrātmetru.

Atbildot uz Helmī Staltes uzdoto jautājumu, vai ēkas īpašnieki ir runājuši un apsprieduši arī par savu investīciju ieguldījumu ēkas labiekārtošanā un labākā piemērošanā bērnu mūzikas skolas mācību procesa norisei, īpašnieku pārstāve atbildēja noliedzoši. Ēkas īpašnieki līdz šim nav tikušies, lai kopā apspriestu investīciju ieguldījumus ēkas restaurācijā. Viņa solīja jau tuvākajā laikā sazināties ar īpašniekiem, no kuriem vairāki ir ārzemēs dzīvojoši, un informēt par iespējamiem variantiem ēkas tālākā izmantošanā un sadarbībā ar pašvaldību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Konference ir iespēja pavisam īsā laikā notestēt savu ideju pie potenciālajiem investoriem.

Startup ir digitāls bizness, tāpat pastāv uzskats, ka visu informāciju var atrast internetā, tomēr arvien uzņēmēji kuplā skaitā apmeklē nozares konferences

Vaicāta, kāpēc jaunuzņēmumi dodas uz konferencēm, tehnoloģiju un uzņēmēju konferences TechChill komunikācijas vadītāja Līva Pērkone teic, ka, lai gan jaunuzņēmumi pārstāv tehnoloģiju pasauli, nekas nav mainījies – personīgais kontakts ir neatsverams, jo īpaši Eiropā, kur nav izteikta startup centra, bet ir aktīvi kontakti starp dažādām valstīm. «Konferences ir kā tikšanās vieta. Jaunuzņēmumu nozarē pasākumi kalpo arī būtiskam papildus mērķim – uzņēmējiem ir būtiski satikt investorus. Šajā gadījumā konference ir vērtīgs ieguldījums, jo citkārt uzņēmums, ļoti iespējams, individuāli dotos pie katra potenciālā investora ar visām ar to saistītajām izmaksām, turpretī konferences ietvaros, rūpīgi veicot izpēti un izdarot nepieciešamo «mājasdarbu», var noorganizēt tikšanos ar vairākiem nopietniem investoriem,» viņa teic.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Helmī Stalte: "Telpas Skolas ielā 15 mācību procesam ir nepiemērotas"

, 17.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK) šodien tikās ar Jāzepa Mediņa mūzikas skolas vadību, ar ēkas Skolas ielā 15, kur izvietota mūzikas skola, īpašnieku pārstāvi un Rīgas domes Kultūras departamenta amatpersonām, lai spriestu par telpu atbilstību mācību procesa nodrošināšanai.

Helmī Stalte norādīja, ka ir bažas par skolas telpu nepiemērotību mācību procesa nodrošināšanai un uz šo faktu norāda Valsts aģentūras "Sabiedrības veselības aģentūra" sniegtais atzinums par objekta gatavību darbības turpināšanai. Komitejas priekšsēdētāja vēlējās noskaidrot ēkas īpašnieka - studentu korporācijas "Fraternitas Lettica" - viedokli ēkas uzturēšanā un investīcijām ēkas labiekārtošanā atbilstoši mācību procesam. "Rīgas dome maksā īpašniekam pietiekami augstu īres maksu, lai lūgtu ēkas īpašnieka ieinteresētību ēkas remonta veikšanai un ēkas piemērošanai skolas vajadzībām. Bērnu drošība un veselība ir galvenais, kas liek Rīgas domei rūpēties par mācībām piemērotām telpām". Sanāksmes dalībnieki vienojās, ka minētās ēkas īpašnieks apspriedīs šo jautājumu nākamajā īpašnieku valdes sēdē un par skolas attīstības vīzijām un iespējām informēs komitejas priekšsēdētāju pēc divām nedēļām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Helmī Stalte teiks uzrunu kuģa "Rānda" karoga iesvētīšanas ceremonijā

, 03.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK) piedalīsies Valsts robežsardzes patruļkuģa RK-20 "Rānda" kuģa karoga iesvētīšanas svinīgajā ceremonijā. Karoga iesvētīšanas ceremonija notiks šodien plkst. 15:00 Rīgas Pasažieru ostā.

Helmī Stalte ir kuģa RK-20 "Rānda" krustmāte un kuģa karoga iesvētīšanas ceremonoijā teiks uzrunu.

Informāciju sagatavoja Velta Puriņa, mob.tālr. 26466186

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Noslēdzot konferenci “MĀJOKLIS 2023”, kas norisinājās 1-2.jūnijā Atta centrā!

Dace Vārna, asociācijas “Mājoklis” valdes priekšsēdētāja, 08.06.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Esam aizvadījuši lielāko mājokļu politikai, īpaši ēku drošībai un energoefektivitātei veltīto konferenci, kas norisinājās pirmo reizi Latvijā, un pulcēja augsta līmeņa valsts amatpersonas, nozares profesionāļus, Latvijas lielo pilsētu asociācijas un Latvijas pašvaldību savienības viedokļu līderus, pašvaldību vadītājus, asociācijas, biedrības un daudz citu interesentu.

Konferencei bija izvēlēts divu dienu formāts, saprotot, ka svarīgi skart daudzus problēmjautājumus, jo pārrunājamo jautājumu loks ir ļoti plašs. To, ka darāmā vēl ļoti daudz, savā runā atzīmēja arī Valsts kontrolieris Rolands Irklis.

Lai aptvertu pēc iespējas plašāku auditoriju, konference bija skatāma interneta tiešraidē. 25 jaudīgi runātāji (referenti), t.sk. starptautisku organizāciju līderi - viesi no Igaunijas, konference pulcēja vairāk kā 2250 apmeklētāju klātienē un tiešsaistē!

Konferences darbs tika sadalīts sekcijās: abu konferences dienu pirmajās pusēs uz galvenās skatuves referēja augsta līmeņa amatpersonas un starptautisku organizāciju pārstāvji no Igaunijas, mājokļu politikas veidotāji, pašvaldību asociāciju (LLPA un LPS) vadītāji un padomnieki, risinājās spraigas paneļdiskusijas. Savukārt pēcpusdienās paralēli notikumiem uz galvenās skatuves, norisinājās praktiski Asociācijas “Mājoklis” un sadarbības partneru Clean R Grupa, Isover un Rīgas enerģētikas aģentūras semināri un praktiskās darbnīcas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas sēdē vairākums deputātu balsoja par to, ka Svētā Pētera baznīcai arī turpmāk būtu jāpaliek pilsētas īpašumā.

Diskusijas laikā deputāti uzsvēra, ka Svētā Pētera baznīca, kas ir domes Kultūras departamenta struktūrvienība, līdz šim darbojusies ļoti veiksmīgi, tai skaitā arī finansiāli nodrošinājusi savu pastāvēšanu.

Deputāts Dainis Īvāns un Maija Stefane vērsa uzmanību faktiem par to, ka Latvijas Evaņģēliski luteriskajai baznīcai līdz šim nav veicies ar Doma baznīcas un Lielo kapu apsaimniekošanu, turklāt draudze arī šobrīd var rīkot savus pasākumus jebkurā sev izdevīgā laikā. Klātesošie pauda bažas arī par publiskajā telpā izskanējušo informāciju, ka Latvijas Evaņģēliski luteriskajai baznīcai šobrīd ir ievērojamas finansiālās grūtības, kas varētu radīt problēmas īpašumu pārņemot.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

LIKTA konferencē diskutēs par e-risinājumu izmantošanu sadzīvē un biznesā

Gunta Kursiša, 27.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (LIKTA) 14. gadskārtējā konferencē, kas norisināsies 30. novembrī, diskutēs par e-risinājumu izmantošanu ērtākai ikdienai un biznesa konkurētspējai.

LIKTA konferences tēma šogad ir «Elektroniskā identitāte – iespēju brīvība». «Konferences ietvaros tiks aplūkoti gan labās prakses piemēri un jau esošie risinājumi šajā jomā, gan diskutēts par izaicinājumiem un nākotnes vīzijām. Viens no konferences mērķiem ir šogad izstrādātās IKT nozares prioritāšu Hartas sadaļas «Aprīkots e-pilsonis» aktivitāšu plāna izveide, kas noteiktu konkrētus veicamos darbus, lai visā Latvijas teritorijā ieviestu un attīstītu katra iedzīvotāja e-identitāti, (eID karte ar e-parakstu, e-pasta adrese), kā arī nodrošinātu plašāku pieejamību digitālajām iekārtām,» stāsta konferences organizatori.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģis - pirmais Latvijas basketbolists, kurš piedalīsies NBA Visu zvaigžņu spēlē

LETA, 24.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#NBA Visu zvaigžņu spēle 18.februārī notiks Losandželosā.

Kristaps Porziņģis otrdien tika izraudzīts starp rezervistiem dalībai šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlē, tādējādi kļūs par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš piedalīsies šāda mēroga mačā.

NBA Visu zvaigžņu spēle 18.februārī notiks Losandželosā.

Iepriekšējās divas sezonas Porziņģis piedalījās NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē, kur pārstāvēja Pasaules komandu. Tāpat Porziņģis pērnā gada februārī Ņūorleānā uzvarēja vienā no Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursiem.

Kā vēstīts, Ņujorkas Knicks zvaigzne Porziņģis Visu zvaigžņu spēles balsojumā netika labāko trijniekā starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem, taču viņam bija lielas izredzes tikt iekļautam starp rezervistiem, kurus izvēlējās komandu galvenie treneri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās tehnoloģiju un jaunuzņēmumu konferences laika gaitā mainās un pielāgojas apmeklētāju vēlmēm un tendencēm gan norises veida, gan satura ziņā

Tā secina jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konferences "TechChill" vadītāja Madara Ermansone.

Viņa novērojusi, ka konferenču apmeklētājiem arvien svarīgāka kļūst vēlme iesaistīties un būt tuvāk runātājiem. Tāpēc konferencēs arvien biežāk parādās apaļā galda diskusiju saturs. "Jebkuram konferences apmeklētājam ir iespēja piedalīties diskusijā ar kādu no pasākuma galvenajiem runātājiem vien desmit cilvēku lielā pulkā, tādā veidā apmeklētājs iegūst daudz personīgāku iespēju iepazīt runātāju un uzzināt interesējušos jautājumus," viņa teic.

Pēdējā laikā lielu uzmanību guvušas tādas tēmas kā blokķēžu risinājumi un ilgtspējas jautājumi, un konferences, veidojot savu saturu, arvien vairāk pievērš uzmanību arī šīm tēmām. Var secināt, ka izņēmumus nav arī nākamā gada februārī notiekošā "TechChill" konference. M. Ermansone norāda, ka šoreiz konferences programmas kodolu veidos piecas galvenās tēmas. "The Big Shift" blokā, kas fokusēsies uz nākotnē svarīgām tehnoloģijām, tiks ietvertas tādas tēmas kā blokķēžu risinājumi, zaļās un 5G tehnoloģijas, bet otru konferences bloku veidos Baltijas reģionam nozīmīgie pārdošanas un mārketinga jautājumi, kā arī dibinātāju pieredzes stāsti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Akceptē Rīgas domes Kultūras departamenta 2008.gada budžeta projektu

, 29.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja akceptēja Rīgas domes Kultūras departamenta 2008.gada budžeta projektu pirmajā lasījumā.

"Budžeta projektā ir maksimāli saglabāti bāzes izdevumi iepriekšējā gada līmenī un pilnā apmērā norādīti būtiski vajadzīgie izdevumi visu kultūras procesu attīstībai Rīgā nākamajam gadam", informēja Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle. Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK) izteica gandarījumu, ka Kultūras departamenta speciālistu sastādītais budžeta projekts atbilst valsts galvaspilsētas mērķiem - turpināt kultūras procesa attīstību un pilnveidot tā kvalitāti saskaņā ar "Pilsētas attīstības programma 2012" noteiktajiem uzdevumiem un prioritārajiem virzieniem.

Komiteja akceptēja budžeta projektā prasīto palielinājumu pieprasītajiem līdzekļiem kultūras darbinieku sociālā nodrošinājuma un atalgojuma sistēmas sakārtošanai. Tika atbalstīti pieprasītie līdzekļi gan Festivālu mērķprogrammai, gan Pasākumu programmai sakarā ar Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas pasākumiem Rīgā un Latvijas vēstniecību organizētiem pasākumiem, gan arī kultūras jomas starptautiskās sadarbības paplašināšanai. Komiteja tāpat akceptēja pieprasītos līdzekļus nākamā gada kultūras budžeta Pilsētas noformējuma programmā, lai tiktu paplašināts svētku noformējuma mērogs. Komiteja atbalstīja arī nepieciešamos līdzekļus jaunai programmai, kas saistīta ar mūzikas skolas un pūtēju orķestra "Rīga" darbības uzsākšanu jaunās telpās ēkā Kronvalda bulvārī 8, kā arī papildus līdzekļu pieprasījumu kultūras un izglītības iestāžu telpu remontiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Baltijas arhitektu savienību asociācijas balva tiek Latvijas pārstāvei

Lelde Petrāne, 11.11.2019

Baltijas arhitektu savienību asociācijas 2019. gada arhitektūras skolu absolventu balvas laureāti un žūrija

Foto: Lauris Veļičko

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA absolvente Ruta Rinkule ieguvusi Baltijas arhitektu savienību asociācijas (BAUA) 2019. gada arhitektūras skolu absolventu balvu par izstrādāto maģistra darbu «Saulkrastu novada teritorijas «Silmala» lokālplānojums, mainot teritorijas lietošanas veidu no dārzkopības uz dzīvojamo».

Savukārt žūrijas atzinības saņēma Rīgas Tehniskā Universitātes absolvents Matijs Babris par darbu «Būves kokos dabas tūrisma veicināšanai, Strenču ūdens tūrisma centrs» un Igaunijas Mākslas akadēmijas absolventes Helmi Marijas Langsepas (Helmi-Marie Langsepp) darbs «On not-building. Mountain, Mountain Village and Visitors».

Bakalaura darbu kategorijā par uzvarētāju tika atzīts Viļņas Ģedimina tehniskās universitātes absolvents Povils Vincents Jankūns (Povilas Vincentas Jankūnas) par darbu «Urban redevelopment in Šiaures miestelis, Vilnius. Technocultural megastructure» un Kauņas Tehniskās Universitātes absolvents Martins Kiļus (Martynas Kilius) par darbu «Centre of Righteous among the Nations in Kaunas».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Future Retail konference fokusēsies uz tehnoloģiju inovācijām tirdzniecībā

DB, 10.08.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecība Dienas Bizness sadarbībā ar StrongPoint, Tiki-Taka PAY, 220.lv, Excellent Latvia un Nielsen IQ 12.augustā aicina uz tiešsaistes konferenci Future Retail 2021: Tehnoloģijas un to inovācijas tirdzniecībā.

Dienas Biznesa organizētajā nozares konferencē, kuru moderēs Dienas Biznesa žurnāliste Armanda Vilciņa, pieredzē dalīsies labi zināmi speciālisti no ievērojamiem tirdzniecības un tehnoloģiju nozares uzņēmumiem: StrongPoint, Datakom, 220.lv u.c. Konferences dalībnieki rosinās paskatīties uz Latvijas tirdzniecības nozari un aktuālajiem izaicinājumiem tehnoloģiju progresa ietekmē.

"Mazumtirdzniecības nozare piedzīvo nepārtrauktu transformācijas procesu. Pēdējais gads ir bijis patiess izaicinājums, ar pastāvīgo dinamiku un nepieciešamību pielāgoties mainīgajai situācijai. Pandēmija vēl vairāk paātrināja noteiktu tehnoloģiju attīstību un lietošanu," par mazumtirdzniecības tehnoloģiju inovācijām un kādu tehnoloģisko progresu veicinājusi pandēmija, tiešsaistes konferences skatītājiem pastāstīs Darjus Lapienis, StrongPoint pašapkalpošanās risinājumu direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 2. aprīlī, pasta centrā Sakta Rīgā, Brīvības bulvārī 32, no plkst. 9.00 līdz 18.00 notiks Līvu savienības Līvõd Īt 85 gadu jubilejai veltītās aploksnes pirmās dienas zīmogošana. Jubilejas aploksnes un speciālā zīmoga dizaina autors ir Ģirts Grīva, informē Latvijas Pasts.

Aploksnes tirāža būs 1000 eksemplāru.

Aploksnē attēlots dabasskats ar jūras piekrasti, kas simbolizē lībiešu karoga trīs krāsu vēsturisko nozīmi – zilā krāsa karoga apakšā simbolizē zvejnieka iztikas peļņu jūrā, baltā krāsa karoga vidū simbolizē jūras liedagu, kur atrodas zvejnieka māja un ģimene, bet zaļā krāsa karoga augšdaļā simbolizē mežu.

Tradicionālajās krāsās attēlots arī lībiešu ģerbonis un karoga fragments. Aploksnē attēlots vēl viens lībiešu simbols – himna Min Izāmō, kas latviešu valodā nozīmē Mana Tēvzeme (1923. gads, himnas autors – Kārlis Stalte). Speciālo zīmogu rotā uzraksts Līvu savienībai – 85, Līvõd Īt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā norisināsies Baltijas zinātņu vēstures konference

, 08.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga, 2008. gada 8. oktobris – 9. un 10. oktobrī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) galvenajā ēkā Kaļķu ielā 1 notiks 23. Starptautiskā Baltijas zinātņu vēstures konference, kas veltīta nacionālo zinātņu centru un nacionālo augstskolu tapšanai Baltijā.

Šogad aprit 50 gadi, kopš organizēta Latvijas zinātnes sistemātiska pētīšana un kopš notiek Baltijas zinātnes vēstures konferences.

Konferencē ar priekšlasījumiem pulcēsies vadošie Baltijas valstu vēsturnieki, kas pēta zinātnes attīstības vēsturi, kā arī zinātnieki no Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Vācijas, Portugāles.

23. Starptautiskās Baltijas zinātņu vēstures konferences plenārsēde notiks RTU Lielajā aulā 9. oktobrī no plkst. 15 līdz plkst. 17, tās laikā konferences dalībniekus uzrunās Baltijas valstu zinātņu vēstures un filozofijas asociācijas prezidents akadēmiķis Jānis Stradiņš (priekšlasījums „Baltijas zinātņu vēstures konferences 50 gadi (1958 – 2008)”), RTU rektors akadēmiķis Ivars Knēts (priekšlasījums „Rīgas Tehniskā universitāte – būtisks Latvijas attīstības stūrakmens (1862 – 1919 – 1958 … 2008)”), profesors no Igaunijas Karls Silivasks (Karl Siilivask) (priekšlasījums „Baltijas jūras reģiona zinātniskās dzīves unifikācija XVII – XIX gadsimtā”), profesors no Lietuvas Jozas Krikštopaitis (Juosas Krikštopaitis) (piekšlasījums „XX gadsimts – izšķirošu notikumu un pagrieziena punktu laiks Baltijas valstīs”).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu spīdeklis Kristaps Porziņģis no Ņujorkas «Knicks» komandas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles balsojumā netika labāko trijniekā starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem, taču viņam paliek cerība tikt iekļautam starp rezervistiem.

Austrumu konferences komandas starta pieciniekā no garajiem spēlētājiem iekļuva Klīvlendas «Cavaliers» zvaigzne Lebrons Džeimss, Milvoki «Bucks» grieķu talants Jannis Adetokunbo un Filadelfijas «76ers» līderis Žoels Embīds.

Porziņģis spēlētāju balsojumā bija trešais, saņemot 100 balsis, kamēr Embīds ar 94 balsīm bija ceturtais. Līdzjutēju balsojumā latvietis saņēma 1 116 769 balsu un bija ceturtais, kamēr Embīds ar 1 285 587 balsīm ieņēma trešo vietu. Tāpat arī mediju balsojumā Porziņģis bija ceturtais, kamēr Embīds ieņēma trešo vietu, latvietim tiekot pie 14 balsīm, bet kamerūnietim pie 66 balsīm.

Līdzjutēju balsojumam ir 50% nozīme, kamēr pa 25% dod spēlētāju un mediju pārstāvju izvēle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks ViA studentu un absolventu konference

, 25.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 26.septembrī, Vidzemes Augstskolā (ViA) notiks studentu un absolventu pētniecisko darbu konference. Konferencē piedalīsies un ar saviem sasniegumiem pētniecībā iepazīstinās dažādu ViA akadēmisko nodaļu studenti un absolventi, liecina universitātes sniegtā informācija medijiem.

Konferenci atklās ViA rektore Dr.hist.Vija Daukšte, augstskolas Akadēmiskā prorektore Dr.oec. Agita Šļara, kā arī konferences atbalstītājas AS Hansabanka pārstāvji. Konferences darba kārtībā ir divas sesijas. Pirmajā sesijā pētniecisko darbu tematika ir Valmiera un Vidzemes reģiona aktualitātes. Otrā konferences sesijā pētījumu tematika skar problēmjautājumus dažādās nozarēs - uzņēmējdarbības vadībā, tūrismā, sabiedriskajās attiecībās un politoloģijā.

Konferences dalībnieku atlase notika jau vasarā, kad studentiem un absolventiem, kuri pētniecisko darbu izstrādē bija guvuši izcilus rezultātus, bija iespējams pieteikties dalībai konferencē un par saviem sasniegumiem pastāstīt arī pārējiem studentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lems par Nordeķu muižas privatizāciju

, 06.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai izlemtu par iespējamo Nordeķu muižas privatizāciju, Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien, 9. aprīlī rīkos izbraukuma sēdi.

Plānots, ka deputāti klātienē iepazīsies ar Nordeķu muižas stāvokli un uzklausīs ieinteresēto pušu viedokļus par šā pašvaldībai piederošā objekta iespējamo privatizāciju, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators Viktors Daugmalis.

Sēdē piedalīsies arī Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte, Vides komitejas priekšsēdētājs Dainis Īvāns, Pilsētas attīstības departamenta un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas pārstāvji. Nordeķu muiža ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, tā atrodas Buļļu ielā 16 un ir iznomāta SIA Nordeķu muiža.

Nordeķu muižas privatizācijas pieteikumu SIA Nordeķu muiža iesniedza jau 1999. gada 30. septembrī, taču līdz šim pašvaldība privatizācijai nav piekritusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīga no Pašvaldību savienības un Lielo pilsētu asociācijas tomēr neizstāsies

, 18.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī Rīgas domes deputāti netieši nobalsoja par izstāšanos no Lielo pilsētu asociācijas un Latvijas Pašvaldību savienības, Rīgas pilsēta no šīm organizācijām tomēr neizstāsies.

To apliecināja Rīgas mēra preses sekretāre Kristīne Liepa. Dīvainā situācija radās pēc tam, kad domes sēdē 53 deputāti atbalstīja Saskaņas centra deputāta Mihaila Kameņecka priekšlikumu papildus piešķirt 38.64 tūkstošus latu bērnu invalīdu rehabilitācijai un 23.05 tūkstošus latu grupu māju un dzīvokļu izveidei. Kā avotu papildus līdzekļiem M.Kameņeckis bija norādījis 61.7 tūkstošus latu, ko Rīgas dome maksā par piedalīšanos Latvijas Pašvaldību savienībā un Lielo pilsētu asociācijā. Saskaņas centrs arī izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka Rīga maksā neadekvāti lielu dalības maksu, bet no abām organizācijām neesot nekāda labuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

49 % rīdzinieku iestājas par kinoteātra Spartaks ēkas piebūves nojaukšanu

, 25.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gandrīz puse aptaujāto rīdzinieku, paužot viedokli par to, kādam pēc renovācijas un restaurācijas darbu noslēguma būtu jābūt kinoteātra Rīga ārējam veidolam, izvēlējušies atbildi: „Jānojauc kādreizējā kinoteātra „Spartaks” ēkas piebūve, kurā šobrīd atrodas spēļu zāle „Klondaika””, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS maijā un jūnijā veiktās aptaujas rezultāti.

Biežāk nekā caurmērā par šādu risinājumu bijuši respondenti vecumā no 45 līdz 54 gadā, latvieši, LR pilsoņi, kā arī pilsētas Centra rajonā un Kurzemes rajonā dzīvojoši, Db.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

To, ka kinoteātra Rīga ārējam veidolam jāpaliek tādam, kāds tas ir pašlaik, atzīmējuši 26% aptaujāto, bet 25% atzinuši, ka viņiem „nav viedokļa šajā jautājumā”.

„Arhitektiem un kultūrvēsturisko pieminekļu saglabāšanas ekspertiem, kas pauduši tik dažādus un atšķirīgus viedokļus par kinoteātra Rīga ārējo veidolu, pilsētnieku paustā nostāja varētu kalpot par svarīgu argumentu”, uzskata Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK). „Līdz šim notikušajās diskusijās bieži vien sarunas centrā tikuši izvirzīti ne tie nozīmīgākie fakti, kas turklāt ne vienmēr bijuši līdz galam pārbaudīti un atbilduši patiesībai. Bet pamata jautājums, kas jārisina, ir par unikālās un greznās 1924.gadā celtās kino ēkas, kam nav līdzinieces Baltijā, iespējami labāku atgriešanu tajā pilsētvidē, kas šobrīd ap to izveidojusies.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja

, 18.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sēde nr.67

19.09.2007.

Plkst.12.00

506.kab.

Darba Kārtība:

1. Par grozījumiem Rīgas domes Kultūras departamenta 2007. gada pamatbudžeta ieņēmumu un izdevumu tāmēs

2. Par finansējuma palielinājumu tautas mākslas kolektīvu dalībai starptautiskos konkursos un festivālos un telpu īrei

3. Par investīciju programmas objekta nosaukuma labojumiem

4. Par investīciju programmas objekta nosaukuma labojumiem

5. Par papildu līdzekļu piešķiršanu remontdarbiem kultūras iestādēs 2007.gadam

6. Par Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas kultūras aģentūra" struktūrvienības Rīgas Jūgendstila centrs muzeja telpu ierīkošanu nama Alberta ielā 12 pagrabstāvā un 1. stāva dzīvoklī

7. Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas kultūras aģentūra" 2007.gada budžeta grozījumu projekts

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja aicina latviskot lielo autostāvvietu pie Rīgas robežām terminu, piedāvājot savu variantu.

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja ir nosūtījusi vēstules Rīgas domes priekšsēdētājam Jānim Birkam, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājam Andrejam Požarnovam un Rīgas domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas priekšsēdētājam Andrim Amerikam ar aicinājumu latviskot no angļu valodas automātiski pārņemto terminu park & ride.

Šo terminu patlaban izmanto lielo autostāvvietu, ko tuvāko gadu laikā paredzēts uzbūvēt pie Rīgas robežām, apzīmēšanai.

"Šis patiešām nav gadījums, kad mums jāpārņem un savos dokumentos jālieto citas valodas vārdi, tāpēc, ka nevaram atrast atbilstošu apzīmējumu latviešu valodā," sacījusi Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK). "Noliec un brauc precīzi raksturo iecerēto mērķi – atslogot pilsētas centru no tiem privātajiem auto, kas ik dienu iebrauc Rīgā no tās piepilsētām, un tas ir nepārprotams."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Čekas mājā Brīvības ielā 61 būs muzejs

, 11.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas deputāti šodien, 11. jūnijā konceptuāli atbalstīja piemiņas vietas vai muzeja izveidi bijušajā čekas mājā Rīgā, Brīvības ielā 61.

Deputāti nolēma vērsties pie Rīgas domes priekšsēdētāja Jāņa Birka ar lūgumu veikt nepieciešamās procedūras, griežoties valsts struktūrās, lai nodrošinātu Rīgas pašvaldības līdzdalību šī projekta īstenošanā. Komiteja aicina izveidot darba grupu, kurā kopīgi ar valdības pārstāvjiem tiktu lemts par piemiņas vietas izveidošanu, Db.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Komitejas deputātus ar savu redzējumu par nama tālāko likteni iepazīstināja Latvijas Okupācijas muzeja pārstāvji Pēteris Bolšaitis un Rihards Pētersons un Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītāja vietnieks Jānis Asaris.

J. Asaris norāda, ka namam, kas jau šobrīd ir valsts aizsardzībā kā vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis un kura vēsturiskā vērtība diskusijas nerada, nepieciešams veikt arhitektoniski māksliniecisku un arhitektoniski vēsturisku izpēti. Konceptuāli jāatrisina jautājums, kuras telpas padarīt publiski pieejamas apmeklētājiem, cik plaši saglabāt nama autentiskumu, jo ēkai ir seši stāvi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks 3.Baltijas galvaspilsētu forums

, 25.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

27. un 28.martā Tallinā notiks 3. Baltijas galvaspilsētu forums, liecina Rīgas domes sniegtā informācija medijiem.

Rīgu tajā pārstāvēs Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks (TB/LNNK), Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK), domnieki Aina Krūkle (LPP/LC), Modris Lujāns (apvienība Dzimtene/ Latvijas Sociālistiskā partija), kā arī citas domes amatpersonas.

Foruma sesijās tiks pārrunāti galvaspilsētu infrastruktūras attīstības un tūrisma attīstības jautājumi. Viena no sesijām būs veltīta Eiropas Kultūras galvaspilsētām.

Baltijas galvaspilsētu forums kā augsta līmeņa sadarbības institūcija tika dibināts 2005.gadā. Tā mērķis – veicināt triju Baltijas valstu galvaspilsētu pašvaldību politisko sadarbību, lai stiprinātu demokrātiskas pašvaldības un nodrošinātu to darbības tiesisko pamatu, kā arī veicinātu vispusīgu attīstību. Pirmais Baltijas valstu galvaspilsētu forums 2005.gada 18.februārī notika Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Akceptē Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas kultūras aģentūra" darbības un attīstības stratēģijas plānu

, 12.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja akceptēja Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas kultūras aģentūra" iesniegto darbības un attīstības stratēģijas plānu 2007. - 2011. gadam, kā arī apstiprināja aģentūras struktūrvienību - Rīgas pilsētas izstāžu zāles, Rīgas Jūgendstila centrs, kinoteātra "Rīga" - darba plānu 2008. gadam.

Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas kultūras aģentūra" stratēģiju minētajam laika posmam un darba plānu jau iepriekš bija apspriedusi Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas kultūras aģentūra" konsultatīvā padome un akceptējusi virzībai uz Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteju.

Komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK) uzsvēra, ka gan aģentūras piedāvātā stratēģija, gan piedāvātais darba plāns ir sastādīts pārdomāti un pārskatāmi. Skaidra ir aģentūrai veicamo darbu secība, skaidra ir saimnieciskās puses nodalīšana no radošā procesa.

Informāciju sagatavoja Velta Puriņa, mob.tālr. 26466186

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijā atzīmēs Erasmus programmas 20 gadu jubileju

, 23.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ERASMUS - Eiropas Savienības programma, kas nodrošina Eiropas valstu sadarbību augstākās izglītības jomā, - šogad svin divdesmito gadskārtu, informēja Akadēmisko programmu aģentūras sabiedrisko attiecību speciālists Dzintars Močs.

Visa gada garumā Erasmus programmas dalībvalstīs, arī Latvijā, notiek dažādi jubilejas pasākumi. 25.oktobrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā pl. 14.00 notiks Erasmus izglītības programmas 20 gadu jubilejas konference. Tajā aicināta piedalīties LR Izglītības un zinātnes ministrijas augstākās izglītības departamenta direktore Gita Rēvalde, un Eiropas Komisijas Latvijā vadītāja Iveta Šulca. Konferences atklāšanā klātesošos uzrunās arī Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš.

Ievadot konferences referātu daļu, Akadēmisko programmu aģentūras (APA) augstākās izglītības programmu nodaļas vadītāja Dzintra Prikule pastāstīs par Erasmus vēsturi Latvijā kopš 1998. gada, kad mūsu augstskolas iesaistījās šajā izglītības programmā. Konferences laikā būs apskatāmi Latvijas Mākslas akadēmijas Erasmus studentu darbi un nelielu koncertu sniegs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti. Latvijas Universitātes, Vidzemes augstskolas, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas, Latvijas Policijas akadēmijas, Ventspils augstskolas un Liepājas Pedagoģijas akadēmijas bijušie Erasmus studenti ar nelielām prezentācijām sniegs ieskatu savā studiju laikā un dalīsies pieredzē ar topošajiem Erasmus studentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru