Igaunijas plašsaziņas līdzekļos plašu rezonansi ieguvusi e-pasta vēstule, kurā kāds ēdināšanas uzņēmuma Hesburger darbinieks aicina pārbaudīt visus salātu iepakojumus, kas derīgi līdz šā gada 29. jūlijam, jo tajos iespējams atrast tārpus. Vēstule adresēta arī Hesburger darbiniekiem Latvijā un Lietuvā.
Hesburger darbiniekiem sūtītajā vēstulē rakstīts, ka pēc atvēršanas jāpārbauda visi iepakojumi, kas jāizlieto līdz 29. jūlijam, jo tajos iespējams atrast tārpus, kuri jānoņem nost no salātiem, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma. Tā kā vēstulē nav minēts, ka salāti pēc tārpu atrašanas būtu jāiznīcina, tas ļāvis secināt, ka tārpi tiek noņemti, bet salātus turpināts servēt klientiem.
Igaunijas plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka 700 kilogramu brāķēto slātu izsūtīti pa visām Baltijas valstīm, taču tagad šī partija jau atsaukta. Tomēr pieļauts, ka daļu salātu paspēts iztirgot. Faktu, ka bojāti salāti nonākuši līdz Latvijai, noliedza Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), jo igauņu kolēģi nav iedarbinājuši ātrās brīdināšanas sistēmu.
PVD Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova raidījumam norādīja, ka, ja šāda partija nāktu uz Latviju, tad dienests no Igaunijas oficiālās uzraudzības institūcijas saņemtu paziņojumu. Šāds paziņojums neesot saņemts.
Savukārt Hesburger attīstības direktore Ieva Salmela pastāstīja, ka Igaunijā atbildīgais dienests apsekojis gan uzņēmuma ražotni, gan arī restorānus un licis noprast, ka salātiem neesot nekādu problēmu ar kvalitāti. Lai novērstu aizdomas, ka salāti varētu būt bojāti, uzņēmums nolēmis iznīcināt visu salātu partiju.
Uzņēmums vēstuli esot izsūtījis ar mērķi brīdināt restorānu vadītājus, ka salātu kvalitātei vēlams pievērst uzmanību, tomēr darbinieks, kurš šo vēstuli rakstījis, neesot bijis pietiekami kompetents, lai pareizi noformulētu teikumus, skaidroja I. Salmela.
T. Marčenkova raidījumam pastāstīja, ka tārpi dārzā augušos salātos ir ikdienišķa parādība un mājas apstākļos šādas salātlapas tiek rūpīgi noskalotas. Tāpat arī ēdināšanas iestāde, atrodot kādu tārpu, drīkst salātus nomazgāt un pēc tam arī lietot. Galvenais, lai tārpi neparādītos gatavajos produktos, kas tiek pasniegti klientiem.