Pasaulē

Hewlett-Packard bijušā bosa skandālam jauns pavērsiens - tiesas prāva

Lelde Petrāne, 08.09.2010

Jaunākais izdevums

Tehnoloģiju kompānija Hewlett-Packard iesūdzējusi tiesā savu bijušo bosu Marku Hurdu (Mark Hurd) saistībā ar viņa jauno amatu konkurējošajā kompānijā Oracle, kas šo sūdzību savukārt nodēvējusi par «atriebīgu». Tā rezultātā attiecības starp abām kompānijām pašlaik ir zem jautājuma zīmes, vēsta MarketWatch.

Hewlett-Packard Co. M. Hurdu tiesā iesūdzējusi tūlīt pēc tam, kad tika paziņots, ka tehnoloģiju giganta bijušais vadītājs pievienojies Oracle Corp. kā jaunais prezidents.

Hewlett-Packard uzskata, ka M. Hurds, sākot strādāt konkurējošā kompānijā, apdraud kompānijas komercnoslēpumus.

Oracle par M. Hurda pieņemšanu darbā prezidenta amatā paziņoja tikai mēnesi pēc tam, kad viņš pērkšņi pameta Hewlett-Packard. Viņa aiziešana no kompānijas bija saistīta ar apsūdzību par seksuālu uzmākšanos, kuru izmeklējot, tika konstatēts, ka viņš manipulējis ar izdevumu atskaitēm.

Pēc Hewlett-Packard vēršanās tiesā asi reaģējis Oracle vadītājs Lerijs Elisons. Viņš Hewlett-Packard rīcību nodēvējis par atriebīgu.

Akcentējot senās saites starp abām kompānijām, L. Elisons savā paziņojumā norādījis, ka ar šo prasību tiesā Hewlett-Packard valde demonstrē absolūtu nevērību pret šo partnerību un kopīgajiem klientiem. «HP valde padara praktiski neiespējamu Oracle un HP turpmāku sadarbību un kopīgu darbu IT tirgū,» norāda L. Elisons.

Savukārt Hewlett-Packard prasībā norāda, ka «jaunajā pozīcijā Hurds būs situācijā, kad viņš nevarēs pildīt savus pienākumus Oracle, neizmantojot un citiem neatklājot Hewlett-Packard komercnoslēpumus un konfidenciālu informāciju».

Hewlett-Packard tiesas ceļā vēlas panākt, lai M. Hurdam tiktu liegts strādāt konkurējošā kompānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

HP vadītājs vēlējies noslēpt apsūdzību par seksuālu uzmākšanos

Lelde Petrāne, 18.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākuši gaismā jauni fakti par skandālu, kurā iesaistīta bijusī tehnoloģiju kompānijas Hewlett Packard darbuzņēmēja Džodija Fišere (Jodie Fisher) un kompānijas vadītājs Marks Hurds, kurš nesen atkāpās no amata.

Sieviete apgalvo, ka viņa zaudējusi darbu, jo viņa nav piekritusi seksuālām attiecībām ar nu jau bijušo bosu M. Hurdu, atsaucoties uz vārdā nenosauktu informācijas avotu, ziņo Reuters.

Kā norāda Reuters, šī ir pirmā reize, kad tapusi zināma sīkāka informācija par notikušo, jo vienīgais, ko iepriekš sacījusi pati kompānija ir tas, ka M. Hurds ticis apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos.

Kā vēstīts, 53 gadus vecais M. Hurds no kompānijas prezidenta un vadītāja amatiem atkāpās šā gada 6. augustā pēc tam, kad HP viņu apsūdzēja nepareizu izdevumu pārskatu iesniegšanā saistībā ar Dž. Fišeri. Vienlaikus tika ziņots, ka izmeklēšanā nav gūti pierādījumi par seksuālu uzmākšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pēc seksuālas uzmākšanās skandāla no HP aizgājušais vadītājs tēmē uz vadošu amatu Oracle

Lelde Petrāne, 06.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Marks Hurds (Mark Hurd), kurš pagājušajā mēnesī bija spiests atkāpties no kompānijas Hewlett-Packard vadītāja amata, jo, izmeklējot apsūdzības par seksuālu uzmākšanos, tika konstatēts, ka viņš manipulējis ar izdevumu atskaitēm, patlaban runā ar kompāniju Oracle par iespēju tajā ieņemt vadošu amatu, atsaucoties uz kādas personas sniegtu informāciju, vēsta nytimes.com.

M. Hurds, kuram ir labas attiecības ar Lorensu J. Elisonu (Lawrence J. Elisona), Oracle dibinātāju un vadītāju, visticamāk, neaizstās viņu amatā, bet sīkāka informācija par to, uz kuru amatu M. Hurds tēmē, pagaidām nav zināma.

M. Hurds un Oracle jau esot tuvu tam, lai panāktu vienošanos, stāstījis informācijas avots.

Ne kompānija Oracle, ne M. Hurda pārstāvis pagaidām nekādus komentārus šajā sakarā nav snieguši.

Zīmīgi, ka neilgi pēc tam, kad M. Hurds pameta Hewlett-Packard, L. Elisons viņu negaidīti un kaislīgi aizstāvēja. Viņš Hewlett-Packard rīcību nodēvēja par sliktāko lēmumu «kopš ideoti Apple valdē atlaida Stīvu Džobsu (Steve Jobs) pirms daudziem gadiem».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Hewlett Packard un bijušā bosa strīds atrisinājies

Lelde Petrāne, 21.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru ražotājs Hewlett-Packard (HP) atrisinājis strīdu ar bijušo vadītāju Marku Hurdu (Mark Hurd), ziņo BBC.

Kā vēstīts, HP iesūdzēja tiesā savu bijušo bosu M. Hurdu saistībā ar viņa jauno amatu konkurējošajā kompānijā Oracle, prasot liegt viņam to ieņemt.

Saskaņā ar vienošanos M. Hurds atdos aptuveni 30 miljonus ASV dolāru HP akcijās, kas ietilpa viņa atlaišanas paketē.

M. Hurdam arī esot «pienākums aizsargāt HP konfidenciālo informāciju, pildot savus amata pienākumus Oracle».

Oracle par M. Hurda apstiprināšanu līdzprezidenta amatā paziņoja šomēnes. M. Hurds, kurš ir Oracle vadītāja Lerija Elisona draugs, bija spiests pamest HP pēc izmeklēšanas saistībā ar seksuālu uzmākšanos. Viņš gan noliedza jebkādas nelikumīgas darbības, un izmeklēšanā tika atklāts, ka viņš nav seksuāli uzmācies darbiniecei, bet ir pārkāpis citus HP standartus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc izmeklēšanas saistībā ar apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos no amata atkāpies datoru giganta Hewlett-Packard (HP) boss Marks Hurds (Mark Hurd ), atsaucoties uz kompānijas paziņojumu, vēsta BBC.

M. Hurds nekavējoties atkāpies gan no prezidenta, gan kompānijas vadītāja amata.

Saskaņā ar kompānijas paziņojumu izmeklēšanā secināts, ka vadītājs nav pārkāpis kompānijas uzmākšanās un seksuālās uzmākšanās noteikumus, bet vadības standartus.

Par pagaidu kompānijas vadītāju iecelta finanšu direktore Keitija Lesjaka (Cathie Lesjak).

Paziņojumā M. Hurds norādījis, ka saprot - ir gadījumi, kuros viņš nav rīkojies atbilstoši uzticības, cieņas un integritātes standartiem un principiem. Viņam atkāpšanās no amata pēc piecu gadu darba HP esot sāpīgs lēmums, bet, pēc viņa domām, būtu sarežģīti arī turpmāk būt efektīvam HP vadītājam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pirms Hurda aiziešanas augusi HP peļņa

Lelde Petrāne, 20.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā ceturksnī, kad nu jau bijušais Hewlett-Packard vadītājs Marks Hurds (Mark Hurd) visus trīs mēnešus vēl bija «pie kompānijas stūres», tās tīrā peļņa pieaugusi par 6% un ieņēmumi - par 11%, ziņo boston.com.

Kalifornijā bāzētā tehnoloģiju giganta tīrā peļņa fiskālajā trešajā ceturksnī, kas noslēgsies oktobrī, bijusi 1,77 miljardi ASV dolāru jeb 75 centi uz akciju.

Tajā pašā laika posmā iepriekšējā gadā Hewlett-Packard strādāja ar 1,67 miljardu ASV dolāru peļņu.

Ieņēmumi trešajā ceturksnī bijuši 30,7 miljardi ASV dolāru. Tajā pašā periodā iepriekšējā gadā tie bija 27,6 miljardi ASV dolāru.

Piecu gadu laikā M. Hurds agresīvi samazināja darbavietu skaitu un citas izmaksas, tādējādi padarot kompāniju konkurētspējīgāku.

Kā vēstīts, 53 gadus vecais M. Hurds no kompānijas prezidenta un vadītāja amatiem atkāpās šā gada 6. augustā pēc tam, kad Hewlett-Packard viņu apsūdzēja nepareizu izdevumu pārskatu iesniegšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru ražotājs Hewlett Packard atklājis plānus virzīties mākoņdatošanas tirgū, ziņo BBC.

Vadītājs Leo Apotēkers (Leo Apotheker) informējis, ka HP izstrādās savus interneta pakalpojumus un radīs aplikāciju veikalu gan patērētājiem, gan uzņēmumiem.

Koncentrēšanās uz šādiem tiešsaistes pakalpjumiem analītiķu skatījumā ir HP mēģinājums «noķert» konkurentus, piemēram, Apple un IBM.

Apotēkers arī norādījis, ka HP mērķis ir palielināt peļņu un dividendes.

Februārī HP paziņoja par mazāku nekā gaidīts apgrozījuma pieaugumu 2010.gada pēdējā ceturksnī.

Izklāstot savu ilgtermiņa redzējumu attiecībā uz kompāniju, Apotēkers arī paziņojis, ka nesen prezentētais planšetdators TouchPad tiks laiks klajā jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

HP iegādāties drošības programmatūras firmu Fortify

Lelde Petrāne, 17.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru gigants Hewlett-Packard (HP) plāno iegādāties Fortify Software, privātu, Kalifornijā bāzētu drošības programmatūras ražotāju, ziņo Reuters.

Darījuma summa netiek atklāta.

Pēc darījuma noslēgšanās Fortify sākotnēji darbosies kā atsevišķa vienība, bet vēlāk plānots to integrēt programmatūras un risinājumu biznesā.

Kā vēstīts, nesen no amata atkāpās HP boss Marks Hurds, un kopš tā laika kompānijas akciju vērtība ir zaudējusi vairāk nekā 12% no tirgus vērtības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

50 kompāniju, kas ASV kopš ekonomiskās krīzes sākuma atlaidušas visvairāk darbinieku, vadītāji nopelnījuši par 42% vairāk nekā ir vidējā alga priekšniekam S&P 500 kompānijā (S&P 500 indekss aptver 500 lielākās ASV kompānijas), atsaucoties uz tikko veiktu pētījumu, vēsta MarketWatch.

Kreisā spārna Politikas studiju institūts atklājis, ka vadītāji no darbiniekus atlaidušajām kompānijām 2009.gadā vidēji saņēmuši gandrīz 12 miljonus ASV dolāru, turpretim vidējais S&P 500 kompānijas vadītāja atalgojums bijis 8,5 miljoni ASV dolāru. Pētījumā arī konstatēts, ka 72% gadījumu paziņojums par darbinieku atlaišanu nācis laikā, kad kompānija strādājusi ar peļņu.

«Tas atspoguļo plašāku tendenci: darbinieki tiek atlaisti, lai palielinātu peļņu un saglabātu augstu vadītāja atalgojumu,» norāda pētījuma autori.

Piemēram, bijušās kompānijas Schering Plough vadītājs Freds Hasans (Fred Hassan) 2009.gadā nopelnījis 49,65 miljonus ASV dolāru. Viņa kompānija un kompānija Merck, kas to pārņēma, apvienošanās rezultātā atlaida kopumā 16 tūkstošus darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Jums netiks dota iespēja kļūt par vadītāju, ja vien nesignalizēsiet par savām līdera dotībām,» uzskata ekonomiste un Center for Talent Inoovation (CTI) dibinātāja Silvija Anna Hevleta (Sylvia Ann Hewlett).

Saskaņā ar pētījumu, ko CTI sadarbībā ar žurnālu Marie Claire veica pēdējā gada laikā, aptaujājot 4000 profesionāļus ar koledžas izglītību un 268 vacākos vadītājus, cilvēkam ir jābūt uzskatītam par līderi vēl pirms viņš tiek ieteikts vadošiem amatiem. Cilvēkam, kas tiek uzskatīts par līderi, jāpiemīt tādām īpašībām kā nopietnība un nosvērtība, izcilas komunikācijas prasmes un kopta āriene, citējot pētījumu, raksta Forbes.

Šīs īpašības ir nepieciešamas, tomēr to esamība vēl neliecina, ka saņemsiet «bonusa punktus». Gluži pretēji, ja jums tiek piedēvētas negatīvas īpašības, augstāk minētie punkti vairs netiks ņemti vērā.

Komentāri

Pievienot komentāru