Viedierīces

LG Electronics pieredzējis lielu peļņas lēcienu

Lelde Petrāne, 24.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Electronics (LG) šodien paziņoja, ka kompānijas tīrā peļņa šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pieaugusi par 165%, galvenokārt pateicoties televizoru un mobilo telefonu ražošanas struktūrvienību ienākumu kāpumam.

LG otrajā ceturksnī strādājis ar 399,8 miljonu ASV dolāru tīro peļņu un 588,5 miljonu ASV dolāru pamatdarbības peļņu, kas gada griezumā pieaugusi par 26,5%. Tikmēr LG neauditētais konsolidētais pārdošanas apjoms, pagājušajā ceturksnī, veidojis 14,93 miljardus ASV dolāru, kas ir par 7,7% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī.

LG Home Entertainment Company uzrādījusi stabilu darbību, otrā ceturkšņa pārdošanas apjomam veidojot 4,94 miljardus ASV dolāru, kas ir par 3% vairāk nekā iepriekšējos trīs mēnešos un gandrīz nemainīgi salīdzinājumā ar 2013. gada otro ceturksni. Pamatdarbības peļņa sasniegusi 150,0 miljonus ASV dolāru, un tas ir par 64,9% vairāk nekā pirms gada.

LG Mobile Communications Company otrajā ceturksnī pasaulē piegādājusi 14,5 miljonus viedtālruņus, kas ir rekordaugsts apjoms un par 20% vairāk nekā pirms gada, LTE produktiem veidojot vairāk nekā trešdaļu no visiem šogad LG pārdotajiem viedtālruņiem. Tādējādi tirdzniecības apjoms gada griezumā pieaudzis par 16% un sasniedzis 3,51 miljardu ASV dolāru, kas ir augstākais līmenis kopš 2010.gada pirmā ceturkšņa. Turklāt struktūrvienība otro ceturksni noslēgusi ar 83,4 miljonu ASV dolāru pamatdarbības peļņu, tādējādi izkļūstot no iepriekšējos trīs ceturkšņos ciestajiem zaudējumiem.

LG veido piecas struktūrvienības - Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning&Energy Solutions un Vehicle Components.

Komentāri

Pievienot komentāru