Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas iesācējuzņēmums Thalmic Labs Barselonā notiekošajā mobilo tehnoloģiju kongresā Mobile World Congress iepazīstinājusi ar ierīci, kas drīzumā varētu mainīt veidu, kādā cilvēks darbojas ar dažādām elektroierīcēm.

Thalmic Labs izstrādājusi rokas aproci MYO, kuru, izmantojot Bluetooth tehnoloģiju, iespējams saslēgt ar tādām ierīcēm kā personālie datori un mobilie telefoni un tad tos kontrolēt ar žestu palīdzību. Aproce nolasa rokas muskuļu elektriskos impulsus un nodod signālus attiecīgajām ierīcēm, raksta Wired.

MYO izstrādātāji skaidro, ka muskuļu darbība saražo dažus mikrovoltus elektrības un ierīces sensori tos spēj uztvert. Līdzīgas tehnoloģijas tiek izmantotas arī augstas klases protēzēs. Aproce spēj arī «mācīties», lai ar laiku sekmīgāk atpazītu katra lietotāja individuālās muskuļu īpatnības.

Izstrādātāji skaidro, ka ierīci iespējams izmantot prezentāciju vadīšanai, video atskaņošanas kontrolei, manipulācijām ar tālvadības ierīcēm utt. Tomēr pie šādām funkcijām kompānija nav gatava apstāties un norāda, ka ierīcei ir gandrīz neierobežotas perspektīvas iespējas izmantošanai gandrīz visās jomā, kur cilvēks izmantoto savas rokas.

Aproce atbalsta Windows, OS X, iOS un Android operētājsistēmas, un tās sākotnējā cena noteikta 149 ASV dolāru apmērā. Tirdzniecībā aproce parādīsies šā gada otrajā pusē.

Db.lv jau vēstījis par tehnoloģiju kompāniju eksperimentiem «uzģērbjamu» tehnoloģiju jomā. Tā, kompānija Google uzsākusi savu paplašinātās realitātes briļļu Google Glass publiskās pārbaudes. Topošā Google ierīces darbība tiks aktivizēta ar balss komandu palīdzību. Balss komandas var dot, lai sūtītu teksta ziņojumus, veiktu zvanus un meklētu nepieciešamo informāciju internetā. Google brilles būs iespējams lietot kā savu personīgo tulku, kā arī izmantot sasaistē ar Google Maps u. c.

Komentāri

Pievienot komentāru