Citas ziņas

"INTEL" "VPRO" PROCESORU TEHNOLOĢIJA NODROŠINA BIZNESAM DOMĀTO PIEZĪMJDATORU DROŠĪBU

, 27.08.2007

Jaunākais izdevums

Jaunā "vPro" paaudze piedāvā jaunas funkcijas un plašāku tirdzniecības vietu klāstu

Santa Klāra, Kalifornija, 2007. gada 27. augusts - Intel Corporation turpina uzlabot galddatoru drošību, šodien paziņojot par jauno Intel vPro procesoru tehnoloģiju paaudzi biznesam un IT ar inovācijām, kas nodrošina efektīvāku datu aizsardzību pret hakeru uzbrukumiem, vīrusiem un citiem ar datoru drošību saistītiem draudiem.

Intel vPro procesoru tehnoloģiju pakotne ietver spēcīgo Intel Core 2 Duo procesoru, Intel Q35 Express mikroshēmojumu un citas tehnoloģiju inovācijas, kas nodrošina datu aizsardzību un vadības iespējas galddtoriem, tostarp arī tādas, kas agrāk nebija iespējamas, kā piemēram, aktivizēt un salabot datoru ar nedarbojušos operētājsistēmu vai cieto disku. Tādējādi biznesam domāto personāldatoru lietotāji var samazināt savas izmaksas, samazinot dārgo un laikietilpīgo konsultāciju skaitu un palielinot enerģijas ietaupījumu, izmantojot iespēju attālināti ieslēgt un izslēgt datoru, kad vien nepieciešams.

Tādas aizsardzības funkcijas, kādas piemīt jaunākajām Intel vPro procesoru tehnoloģijām, kurām dots segvārds Weybridge, ir veidotas, lai aizsargātu programmatūru no uzbrukumiem, kā arī filtrētu un aizsargātu piezīmjdatoru no vīrusiem un citiem ar datoru drošību saistītiem draudiem.

"Tagad biznesa klases piezīmjdatori kļūst daudz drošāki," stāsta Roberts B. Krūks (Crooke), Intel viceprezidents un Biznesa klientu grupas ģenerāldirektors. "Jaunā Intel vPro procesoru tehnoloģiju paaudze nāk klājā ar uzlabotām datu aizsardzības un vadības iespējām, kā arī atbalstu no ikviena vadošā piezīmjdatoru ražotāja un programmatūru risinājumu

Šī produkta jaunums ir Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT ar segvārdu LaGrande). Intel TXT aizsargā datus virtualizētās skaitļošanas vidēs, kas ir svarīga funkcija, jo IT speciālistiem virtualizāciju lietojumu adaptācija jaunos datoros ir būtisks izvēles faktors. Lietota kopā ar jauno kompānijas virtualizācijas tehnoloģiju - Intel Virtualization Technology for Directed I/O - Intel TXT nodrošina, ka virtuālo iekārtu monitori ir mazāk ievainojami pret tādiem uzbrukumiem, kas nevar tikt iepriekš identificēti izmantojot šobrīd pieņemtos programmatūras drošības risinājumus. Izolējot atmiņu un izmantojot šo programmatūras aizsardzību, tā ļauj saglabāt datus katrā virtuālajā nodalījumā drošus no nesankcionētas piekļuves no programmatūras kādā citā nodalījumā.

Papildus, Intel ir uzlabojis Intel vPro procesoru tehnoloģiju ar uzlabotu System Defense Filters (sistēmas aizsardzības filtri). Šie filtri spēj identificēt lielu daudzumu dažādu draudu tīkla datplūsmā.

Jaunākā Intel vPro procesoru tehnoloģija piedāvā arī pirmo Cisco serficēto iegulto (embedded) kontroles programnodrošinājumu, kas nodrošina industrijā vienīgo 802,1x savienojamo vieglas vadāmības risinājumu - neatkarīgu no operētājsistēmas pieejamības. Iegultais kontroles programnodrošinājums piedāvā Cisco IT klientiem iespēju pārvaldīt sistēmas, pat ja tās ir izslēgtas vai operētājsistēma ir sabojāta, bez aizsardzības pazemināšanas 802,1x tīkla un Cisco Self-Defending Network produktiem.

Jaunākās paaudzes Intel Active Management Technology (Intel AMT) ir uzlabota personāldatora vadības sistēma. Intel AMT ļauj veikt labojumus personāldatorā, pat ja operētājsistēma ir bojāta vai dators ir izslēgts. Uzlabojumos ietilpst arī ērtas attālas konfigurācijas programrīki un atbilstība jaunākajiem industrijas standartiem. Kompānija paredz, ka piezīmjdatori ar jaunāko Intel vPro procesoru tehnoloģiju būs vieni no pirmajiem, kas atbildīs Distributed Management Task Force DASH 1.0 drafta savietojamības un Web Management (Ws-MAN) specifikācijām.

Jaunais Intel Core 2 Duo procesors kopā ar Intel Q35 Express mikroshēmojumu uzlabos energoefektivitāti palielinot veiktspēju un samazinot enerģijas patēriņu un tādējādi palīdzot uzņēmumiem atbalstīt pašiem zavu "zaļo IT". Augstākās veiktspējas procesoriem, 2007. gada Intel vPro procesoru tehnoloģijas nodrošina par 30% lielāku veiktspēju, nekā iepriekšējās paaudzes produkts, tai pat laikā samazinot enerģijas patēriņu.

Lielākie personāldatoru ražotāji un izplatītāji visā pasaulē jau pārdod galddatorus ar Intel vPro procesoru tehnoloģijām. Pašlaik vairāk nekā 350 kompānijas visā pasaulē izmanto šo tehnoloģiju sākot ar tūkstots līdz pat vairākiem desmitiem tūkstošu personāldatoru vienā kompānijā.

"Klientiem ir vēlme sadarboties ar partneriem, kas var tiem palīdzēt vienkāršot IT," stāsta Viveks Mohindra (Mohindra), Dell Produktu grupas viceprezidents. "OptiPlex 755 piemīt viselastīgākās sistēmas vadības iespējas, tai skaitā Intel vPro procesoru tehnoloģiju, kas ļauj palielināt darbības efektivitāti, un tādējādi ļauj IT speciālistiem vairāk koncentrēties uz inovāciju izstrādi un ieviešanu, nevis sistēmas uzturēšanu."

"Drošība un klientu apkalpošana ir galvenās vēlmes mūsu klientu uzņēmējdarbībām," stāsta Kevins Frosts (Frost), HP Biznesa personāldatoru grupas vispasaules viceprezidents. "Lai apmierinātu šīs klientu vēlmes, HP nemainīgi atbalsta Intel vPro procesoru tehnoloģiju. Nodrošinot industrijas plašāko galddatoru un piezīmjdatoru klāstu ar šīs tehnoloģijas inovatīvajām spējām, HP ieņem vadošo lomu, piedāvājot drošus un labas vadības sistēmas galddatorus ar vPro tehnoloģiju."

"Jaunā ThinkCentre M57 darbvirsma apvieno inovatīvo Levovo ThinkVantage tehnoloģiju ar Intel vPro tehnoloģiju, nodrošinot drošu un labi vadāmu darbvirsmu, kas tādējādi samazina kopējās izmaksas," stāsta Dilips Bhatija (Bhatia), Lenovo Vispasaules darbvirsmu mārketinga izpilddirektors. "Klienti, meklējot stabilu, drošu un labi vadāmu personāldatoru, atradīs virkni mūsu vislabāk komplektēto galddatoru un personāldatoru."

Uzņēmumi tagad var lietot energoefektīvas veiktspējas, drošus un labas pārvaldības un bezvadu mobilitātes piezīmjdatorus ar Intel Centrino Pro procesoru tehnoloģiju, kas tika laista klajā šī gada maijā.

Intel, pasaules mēroga līderis silīcija inovācijās, izstrādā tehnoloģijas, produktus un iniciatīvas, lai pastāvīgi uzlabotu cilvēku darba un dzīves apstākļus. Papildu informācija par Intel ir pieejama www.intel.com/pressroom.

Intel un Intel logo ir Intel Corporation vai tās filiāļu ASV un citās valstīs tirdzniecības zīmes vai reģistrētas tirdzniecības zīmes.

*Citi nosaukumi un zīmoli var tikt uzskatīti par citu kompāniju īpašumu.

Neviena datoru sistēma nevar nodrošināt pilnīgu aizsardzību visdažādākajos apstākļos. Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT) darbam nepieciešama skaitļošanas sistēma ar Intel Virtualizācijas tehnoloģiju (Intel Virtualization Technology), ar Intel TXT aprīkots procesors, mikroshēmojums, BIOS, autentifikācijas kodu moduļi (Authenticated Code Modules, ACM) un kontrolēta palaišanas vide (measured launched environment, MLE), kas ir savienojama ar Intel TXT. Kontrolētai palaišanas videi ir nepieciešams virtuālās ierīces monitors, operētājsistēma vai lietojumprogramma. Papildus, Intel TXT lietošanai sistēmai jābūt TPM v1.2, kompānijas Trusted Computing Group un specifisku programmatūru atbalstītai. Vietējā likumdošana var ierobežot Intel TXT tehnoloģijas pieejamību dažās valstīs. Papildu informācijai skatīt: http://www.intel.com/technology/security.

Intel Active Management Technology nepieciešama, lai skaitļošanas sistēmai būtu ar Intel AMT savienojams mikroshēmojums, tīkla aprīkojums un programmatūra, kā arī pieslēgums pie enerģijas avotam un korporatīvajam tīklam. Piezīmjdatoros Intel AMT tehnoloģija var būt nepieejama vai arī dažas no tās funkcijām var būt ierobežotas pieslēgšanai izmantojot VPN, kas balstīta operētājsistēmā, vai arī izmantojot bezvadu pieslēgumu, vai tikai bateriju, kā arī tajos gadījumos, kad sistēma ir dažādos enerģijas taupības režīmos - kā "miega" vai atslēgšanās režīmā (sleeping, hibernating). Papildu informācijai skatīt: http://www.intel.com/technology/manage/iamt/.

Veiktspējas testi un novērtējumi tiek veikti izmantojot specifiskas datorsistēmas un/ vai komponentus un aptuveni atspoguļo Intel produktu veiktspēju, kas novērtēta ar šo testu palīdzību. Reālo veiktspēju var ietekmēt jebkuras izmaiņas sistēmas aparatūrā vai programmatūrā, vai konfigurācijā. Potenciālajiem pircējiem izdarot izvēli būtu ieteicams konsultēties ar citiem informācijas sniedzējiem, lai varētu novērtēt potenciāli iegādājamās sistēmas vai komponentu veiktspēju. Papildu informācijai par Intel produktu veiktspējas testiem, skatīt: Intel Performance Benchmark Limitations.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Intel prezentē jaunus procesorus

, 15.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Intel Corporation iepazīstina ar pieciem jauniem Intel Core 2 Duo procesoriem. Intel arī iepazīstina ar Core 2 Extreme 3.06 GHz divkodolu mobilo procesoru, kuram ir augstākā veiktspēja pasaulē saskaņā ar SPECint (rate base2006) testa mērījumiem.

Uzsverot fokusēšanos uz mobilitāti šovasar, Intel pārstāvji teica, ka plāno iepazīstināt ar astoņiem procesoriem 90 dienu laikā, tajā skaitā ar visos laikos pirmajiem mobilajiem četrkodolu produktiem un otrās paaudzes produktiem ultra plāniem un viegliem klēpjdatoriem. Kopumā Intel laidīs tirgū 14 dažādus jaunus procesorus, ņemot vērā to, ka pārdoto klēpjdatoru skaits turpina apsteigt pārdoto personālo galddatoru skaitu.

"Kad 2003. gadā pirmo reizi iepazīstinājām ar Intel Centrino, bija tikai dažas Wi-Fi pieejas vietas, YouTube un sociālie mediji praktiski nepastāvēja, vārdu savienojums plāns un viegls attiecās tikai uz svaru un personālo galddatoru tika pārdots daudz vairāk par klēpjdatoriem," teica Mūlijs Edens, Intel korporācijas viceprezidents un Mobile Platforms Group vadītājs. "Šobrīs ASV klēpjdatoru tiek pārdots vairāk nekā personālo galddatoru, un mēs virzāmies uz HD izklaidi, aktīvu spēlēšanu tīklā, lielāku platjoslas bezvadu interneta ātrumu un vieglāku un daudz drošāku darbu biznesa vajadzībām, menedžējot, atjaunojot un labojot klēpjdatora darbības režīmus."

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Dell Technologies nodrošina šodienas darbaspēku ar jauno klēpjdatoru un monitoru klāstu

Sadarbības materiāls, 21.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attālināts darbs ir šeit uz palikšanu. Tāpēc Dell Technologies sadarbojoties ar Intel ir laiduši klajā jauno klēpjdatoru un monitoru klāstu. Uzlabojot produktivitāti un sadarbību, šie inovatīvie produkti maksimāli palielinās darba efektivitāti. Inteliģentas, drošas un ilgtspējīgas - datorsistēmas, kas piemērotas attālinātā darba gadsimtam – ir ieradušās.

Gudrā datorsistēma darbavietā

Visinteliģentākais portatīvais dators biznesa pasaulē. Latitude 9000 sērijas datori pārspēj savus priekšgājējus. Latitude 9420 un 9520, kas satur 11. paaudzes Intel® Core ™ i7 vPro procesorus, var lepoties ar 32 GB atmiņu un integrētu Intel® Iris® Xe grafiku. Ar iebūvēto AI - pirmo šāda veida - 9000. Sērijas portatīvie datori mācās kopā ar jums un reaģē uz to, kā jūs strādājat, lai uzlabotu lietojumprogrammas veiktspēju, akumulatora lietošanas darbības laiku un audio iestatījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

“Dell Technologies” produktu profilā — inovācijas efektīvam attālinātam darbam

Dell Technologies, 27.01.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsu pasaules jaunā realitāte — Covid-19 pandēmijas izraisītais attālinātais vai hibrīdrežīma darbs —, visticamāk, kļūs par pierasto darba veidu arī pēc pandēmijas beigām. Mainītā darba organizācijas modeļa dēļ uzņēmumi ir spiesti meklēt tehnoloģiskās inovācijas, kas ļautu darbiniekiem produktīvi un ērti strādāt no jebkuras vietas — gan mājās, gan birojā, gan arī atrodoties otrā pasaules malā. Ņemot vērā šīs vajadzības, “Dell Technologies” ir nācis klajā ar jaunās paaudzes portatīvo datoru un monitoru sortimentu, kas atbilst ikviena vadītāja prasībām par jauno darba organizēšanas veidu.

Latitude 9000 — produktīvam darbam jebkuros apstākļos

Attālinātam vai hibrīdam darba veidam ir nepieciešama elastība, tādēļ šī raksturiezīme uzsvērta visos “Dell Technologies” jaunās paaudzes tehnoloģiskajos rīkos. Starp tiem ir arī premium sērijas Latitude 9000 portatīvie datori, kuru parametri pārspēj visus priekšgājējus.

Latitude 9000 sērija izceļas ar īpašu mākslīgā intelekta algoritmu Dell Optimizer, kas “mācās” un pielāgojas individuālajam lietotāja darba stilam. Tādējādi šīs sērijas datori nodrošina vēl augstāku izmantoto programmu produktivitāti un pielāgojas darba videi, mainot skaņas iestatījumus — dators uzlabo skaņas kvalitāti un samazina fona troksni, lai radītu uzlabotu darba vai konferenču pieredzi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc nesaskaņām starp kompāniju Intel un projekta Katram bērnam klēpjdatoru (OLPC) autoru Niku Negroponti (Nick Negroponte) Intel nolēmis izbeigt savu darbību šajā projektā, ziņo Cnet.

Classmate PC jau iepriekš - 2007. gada jūlijā, kad Intel vēl nebija pievienojies projektam OLPC, bija nesaskaņu cēlonis Intel un OLPC starpā.

N. Negroponte nosodījis kompāniju Intel par to, ka tā samazinājusi cenu savam Classmate PC, kas traucē OLPC projekta mērķim - piegādāt pēc iespējas vairāk klēpjdatorus bērniem visā pasaulē.

Pirms nesaskaņu izveidošanās Intel un OLPC strādāja pie klēpjdatora ar Intel procesoru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Elastīga, ergonomiska un kompakta darba vieta — ar Dell ierīcēm, kuras darbina Intel® Core™ procesori

Sadarbības materiāls, 28.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pandēmijas dēļ pasaule ir pieradusi pie attālinātā jeb hibrīdā darba stila. Ja jūsu mājās vai birojā ir maz vietas, ir svarīgi izveidot ērtu, ērtu, ergonomisku un kompaktu, bet vienlaikus efektīvu darba vietu. Jaunie Dell monitori – P Series, UltraSharp 4K monitori ar IPS Black paneļu tehnoloģiju un OptiPlex Micro PC – ir lielisks risinājums, kas izceļas ar savu augstākās klases veiktspēju un eleganci.

Ienirstiet spilgtu krāsu jūrā ar Dell U3223QE un U2723QE monitoriem

Izbaudiet visu burvīgo krāsu buķeti ar pasaulē pirmajiem Dell UltraSharp 4K monitoriem ar integrētu IPS Black tehnoloģiju. 31.5" Dell U3223QE vai mazāks 27" Dell U2723QE monitors sniedz iespēju novērtēt izcilo 4K izšķirtspēju. Kontrasta attiecība 2000:1 izceļ nevainojamu krāsu un melnās krāsas veiktspējas kombināciju. 1.07 miljardi krāsu un plašu gamma, tostarp 100% sRGB, 100% Rec. 709, 98% DCI-P3 un VESA sertificētais DisplayHDR™ 400 piešķirs attēlam izcili reālistisku izjūtu. Monitoriem ir arī RJ45 (vadu Ethernet), USB-C (līdz 90 W jauda), īpaši ātrdarbīgs USB 10 Gbps un ātrās piekļuves pieslēgvietas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Intel ir laidusi klajā Oak Trail procesoru, kas ir speciāli veidots lietošanai planšetdatoros, vēsta BBC.

Jaunais procesors patērē mazāk elektroenerģijas nekā citi Atom saimes modeļi.

Neskatoties uz to, ka Intel ir pasaulē lielākais procesoru ražotājs, kompānija ir lielākoties izstumta no augošā planšetdatoru tirgus. Līdz šim planšetdatoru ierīces galvenokārt lietoja kompāniju Apple un Arm Holdings ražotos procesorus, tomēr Intel cer, ka šī situācija jau tuvākajā laikā mainīsies.

Jaunais Intel procesors atbalstīs vairākas planšetdatoru operētājsistēmas, tādējādi tas būs universālāks nekā pašreiz izplatītie procesori. Intel Oak Trail atbalstīs Windows 7, Android, MeeGo un Google topošo Honeycomb. Pašlaik Arm procesori neatbalsta ar Windows 7, tāpēc Intel cer iekarot šo tirgus nišu. Tomēr kompānija Microsoft ir paziņojusi, ka savā nākošajā operētājsistēmā (kura tiek saukta par Windows 8) tā iekļaus Arm procesoru atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hewlett-Packard (HP) prezentēja jaunu biznesa klases Compaq un izklaides sērijas Pavilion piezīmjdatorus ar jaunu Intel platformu Santa Rosa.

"Izlaižot jaunos HP Compaq piezīmjdatorus ar Intel Core 2 Duo procesoriem un dažādām bezvadu pieslēguma iespējām, HP piešķir biznesam vēl lielāku mobilitāti. Arī tiem, kas vēlas izmantot dažādās multimediju izklaides iespējas un iegādāsies Pavilion sērijas piezīmjdatous, HP piedāvās jaunu dizainu un funkcionalitāti, atrodoties prom no mājām,” uzsver Almantas Liorentas, HP piezīmjdatoru vadītājs Baltijas valstīs.

HP arī paziņoja, ka, lai biznesa lietotājiem būtu iespējams vienkāršāk izvēlēties piezīmjdatoru, HP turpmāk iedalīs biznesa piezīmjdatorus Compaq trīs kategorijās – ultra vieglie (2000 sērijas piezīmjdatori, Ultra light), balancēta mobilitāte (6000 sērijas piezīmjdatori, Balanced Mobility) un veiktspēja (8000 sērijas piezīmjdatori; Performance).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijā piezīmjdatorus pērk vairāk nekā citur Baltijā

, 20.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās tirgus pētījumu firmas IDC dati liecina, ka 2007. gada otrajā ceturksnī Latvijā tika pārdoti 36% no kopējā pārdoto piezīmjdatoru skaita Baltijas valstīs. Salīdzinot ar 2006. gada otro ceturksni Latvijas piezīmjdatoru tirgus palielinājies par 7%, informē Hill and Knowlton.

Lietuvā šī gada otrajā ceturksnī kopējais piezīmjdatoru tirgus pieauga par 12%, Igaunijā – par 13%. Lietuvā piezīmjdatori sastādīja 36% no kopējā pārdoto personālo datoru skaita, bet Igaunijā – vairāk nekā pusi (54%).

Pēc IDC informācijas gada laikā Latvijā visu brendu piezīmjdatoru pārdošanas apjomi pieauga par 13,4%, Lietuvā – 70,6%, Igaunijā – 62%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Asus plānais klēpjdators ZenBook 14 UX425E piedāvā reti sastopamu jaudas un akumulatora darbības ilguma kombināciju.

Klēpjdatoru ēras rītausmā līdz ar sajūsmu par iespēju tolaik vēl izmēros prāvo skaitļotāju pacelt un samērā viegli pārnest uz citu vietu atskanēja samiernieciska nopūta par to, ka tieši tik ilgam manevram arī pietiek ar akumulatorā ieslodzīto elektrību. Tas, protams, bija pārspīlējums, taču ne pārāk tāls no patiesības. Pirmos «laptopus» patiešām vienā darbdienā nācās lādēt divas un pat trīs reizes.

Gadu gaitā akumulatora ietilpība ir ievērojami augusi, un nu arī esam saņēmuši ierīci, kurā vairs nav jāizvēlas starp jaudīgu procesoru un ilgu baterijas darbības laiku. Asus ZenBook 14 UX425E piedāvā abus vienā – Intel Core i7 procesoru un līdz 22 stundām ar vienu uzlādi strādājošu akumulatoru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Intel Corporation 11. novembrī laida klajā 16 jaunus serveru un augstākās klases personālo datoru procesorus, kuri radīti izmantojot pilnīgi jaunu tranzistoru formulu, kas novērš izšķērdīgu elektrības noplūdi, tādējādi samazinot nākotnes datoru inovāciju attīstības tempu apdraudējumu, informē Intel.

Jaunajos procesoros pirmo reizi izmantota Hafniuma metāla bāzēta pārejas formula, kas ļauj vienā procesorā savietot simtiem miljonu tranzistoru. Tāpēc šie procesori jau tagad tiek dēvēti par lielākajiem sasniegumiem tranzistoru attīstībā pēdējo 40 gadu laikā, kopš Mūra likuma ieviešanas. Intel Core 2 Extreme un Xeon procesori būs pirmie, kas ražoti ar kompānijas 45 nanometru (nm) ražošanas tehnoloģijām, tādējādi palielinot veiktspēju un samazinot strāvas patēriņu.

Apvienojot abus uzlabojumus ar jauno procesoru īpašībām, Intel turpina piedāvāt ātrākus un energoefektīvākus procesorus, kas vienlaikus ir arī videi draudzīgāki. Šis izrāviens tehnoloģijās palīdz kompānijai radīt produktus, kas ir par 2/3 daļām mazāki nekā iepriekšējās versijas, tātad arī rentablāki no ražošanas viedokļa. Nākamgad Intel turpinās šo sēriju piedāvājot jaunas mobilas un patērētāju elektronikas iespējās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Eiropas Komisija publicējusi kompromatu par Intel

, 23.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija publiskojusi vadošo IT kompāniju saraksti par to, kāpēc tās spiestas atteikties no AMD procesoriem par labu Intel.

Jāatgādina, ka jau maijā EK sodīja Intel par rekordsummu – 1.06 miljardiem eiro un lika uzņēmumam atteikties no savas pārdošanas stratēģijas, kas izspieda no tirgus pārējos dalībniekus, ziņo newsru.com.

Intel nepiekrita šim lēmumam un draudēja iesniegt apelāciju. Kompānija uzskata, ka ES pieļāvusi nopietnu kļūdu savstarpējās attiecībās. Pēc Intel pārstāvju domām, EK ierēdņiem būtu jāpārbauda, vai Intel atlaides tiešām izspiedušas no tirgus AMD un vai tas ietekmējis patērētāju pieprasījumu.

Tiesa, kompānijas Dell topmenedžeru elektroniskā sarakste 2003. gadā liecina, ka viņi brīdina kolēģus – AMD procesoru iegāde var izsaukt Intel sankcijas, kas negatīvi atspoguļosies pārdošanas rādītājos. Savukārt, ja Dell izvēlēsies AMD, tad Intel liegs kompānijai atlaides. Līdzīga situācija bija novērojama arī ar citām kompānijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

ASUS Republic of Gamers paziņo par pavisam jauniem Zephyrus G14 un G16

ASUS, 16.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASUS Republic of Gamers (ROG) izziņo 2024. gada Zephyrus G14 un Zephyrus G16, kas ir jaunākais pienesums izcili jaudīgo plāno un vieglo spēļu klēpjdatoru klāstā. Šīm ierīcēm ir jauni CNC izstrādāti alumīnija korpusi, pielāgojams Slash Lighting gaismas bloks un pavisam jauna Platinum White krāsa, savukārt jaunākie AI paātrinātie čipi no Intel®, AMD un NVIDIA® ir gatavi sniegt spēļu entuziastiem un radošajiem profesionāļiem jaunas veiktspējas virsotnes. Gan Zephyrus G14, gan G16 ir aprīkoti ar ROG Nebula displejiem, satriecoši precīziem krāsu OLED paneļiem, kas ir spējīgi arī uz G-SYNC®, lai nodrošinātu neticamu spēļu pieredzi. Īpaši efektīva dzesēšanas tehnoloģija, tostarp trīs ventilatoru tehnoloģija, šķidrais metāls un iztvaikošanas kameras atsevišķos modeļos, ļauj Zephyrus G14 un G16 viegli elpot, neskatoties uz to īpaši kompakto dizainu.

Pilnīgi jauns korpusa dizains

2024. gada Zephyrus G14 un Zephyrus G16 ir pilnīgi pārbūvēti gan no iekšpuses, gan ārpuses. Abām ierīcēm ir pilnīgi jauni, CNC izstrādāti alumīnija korpusi, kas nodrošina nevainojamu līdzsvaru starp svara samazinājumu, konstrukcijas stingrību un palielinātu korpusa telpu. Tas ļauj izveidot tastatūras dizainu, kas sniedzas no malas līdz malai, kā arī iekļaut lielākus un skaļākus skaļruņus ar izciliem basiem līdz pat 100 Hz. Skaļruņi ir par 25 % lielāki nekā iepriekšējās paaudzes skaļruņi, un par 47 % skaļāki, aizraujošākai audio pieredzei nekā jebkad agrāk. Zephyrus G14 un G16 ir aprīkoti arī ar lielākiem atsevišķiem taustiņiem un lielāku skārienpaliktni, kas nodrošina izcilību rakstot, precizitāti ritinot un plūdenumu spēlējot spēles. Gan 2024. gada Zephyrus G14, gan Zephyrus G16 tiek piegādāti ar trīs mēnešu Xbox Game Pass Ultimate abonementu, nodrošinot piekļuvi bibliotēkai ar simtiem lielisku spēļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Popgrupas Black Eyed Peas dalībnieks Viljams Adamss, kurš sabiedrībā vairāk zināms ar vārdu will.i.am., ticis pie augsta amata tehnoloģiju kompānijā Intel, proti, turpmāk, viņš būs Intel radošais direktors, ziņo Belfast Telegraph.

Black Eyed Peas līdera pienākumi kompānijā būs veidot mūziku Intel vajadzībām, kā arī rast jaunus veidus komunikācijai ar esošajiem un potenciālajiem Intel klientiem.

«Gandrīz viss, ko es daru, saistās ar mikroprocesoriem un datoriem, un, kad es ieraugu Intel mikroprocesoru, es iedomājos visus tos dižos prātus, kas to radījuši, lai palīdzētu realizēt manu kreativitāti. Sadarboties ar zinātniekiem, pētniekiem un programmētājiem kompānijā Intel ar mērķi izstrādāt un kopīgi attīstīt jaunus komunikācijas, radīšanas, informēšanas veidus, būs fantastiski,» komentējot savu jauno amatu norāda V. Adamss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Intel peļņa palielinājusies par 44%

, 18.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Intel otrā ceturkšņa peļņa palielinājusies par 44%, ziņo Bloomberg.

Pasaules lielākā procesoru ražotāja peļņa otrajā ceturksnī sasniegusi 1,28 miljardus USD, savukārt apgrozījums palielinājies par 8,4% sasniedzot 8,68 miljardus USD.

"Pieprasījums pēc mikročipiem, kurus izmanto mobilajos telefonos, nebija tik liels kā bija cerēts," uzsver kompānijas Intel izpilddirektors Pauls Otelīnijs (Paul Otellini). Turpinot viņš norādīja, ka kompānija paātrinās jauno procesoru prezentāciju, lai atgūtu pasūtījumus no Advanced Micro Devices, kas ir Intel galvenais konkurents.

Pēc šī Intel kompānijas paziņojuma tās akciju cena samazinājās par 4,7% līdz 25,08 USD par vienu akciju. Taču šī gada pirmajos 6 mēnešos Intel akciju cenu Nasdaq biržā palielinājās par 30%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Intel par 7,7 miljardiem dolāru iegādāsies McAfee

Ritvars Bīders, 19.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV procesoru ražotājs Intel nolēmis par 7,68 miljardiem ASV dolāru iegādāties antivīrusu programmatūras izstrādātāju McAfee, lai, attīstoties tālāk mobilo ierīču procesoru virzienā, Intel spētu konkurēt datu drošības jomā, ziņo Financial Times.

Intel piedāvātā cena par katru McAfee akciju ir par 60% lielāka nekā biržas slēgšanas dienā trešdien, 18. augustā. Līdz ar to 19. augustā McAfee akcijas cena palielinājās par 58,30% līdz 47,38 dolāriem par barelu.

Tajā pat laikā Intel akcijas cena samazinājās par 2,19% līdz 19,16 ASV dolāriem.

Intel norāda, ka McAfee iegāde kompānijai palīdzēs uzlabot datu drošību, strauji augot mobilo ierīču popularitātei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Intel izrāda 48 kodolu procesoru

, 03.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Intel izstrādājusi un prezentējusi 48 kodolu procesora prototipu. Jaunais attīstības procesā esošais procesors, kurš ir pastmarkas izmērā, sastāv no 1.3 miljardiem tranzistoru, taču patērē tikpat daudz elektroenerģiju, cik viena kodola procesors, raksta PC World.

Patlaban jaunākajiem galda datoriem ir četru kodolu procesori, taču plānots, ka jau 2010. gadā gan Intel, gan tā sīvākais konkurents AMD nāks klajā ar sešu kodolu procesoriem.

Jaunā Intel procesora nosaukums ir Single-chip Cloud Computer (SCC) un to veido 24 «daļiņas», kas katra ir divkodolu procesors. Intel norāda, ka panākumi SCC procesora attīstībā rāda, ka nākotnē būs iespējams izveidot arī 100 kodolu procesoru.

Kompānijas Intel un Nvidia jau agrāk paziņojušas par super-procesoriem ar 80 līdz 512 kodoliem, taču atšķirībā no šiem «monstriem», SCC plānots uz Intel x86 sistēmas bāzes, kas nozīmē, ka tas spēs atbalstīt tādas ierastās operētājsistēmas kā Windows un Linux.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienība (ES) piespriedusi 1.06 miljardu eiro lielus sodu mikroprocesoru ražotājam Intel. Sods piespriest par negodīgu konkurenci, bloķējot mazākā konkurenta AMD attīstību tirgos, ziņo Associated Press.

Eiropas Komisija (EK) norādījusi, ka Intel ļaunprātīgi izmantojis savu dominējošu statusu tirgū, lai neļautu tirgū ienākt AMD. Intel esot piedāvāji atlaides datoru ražotājiem Acer, Dell, HP, Lenovo un NEC, ja šīs kompānijas visos vai gandrīz visos savos datoros izmatos Intel mikroprocesorus.

Regulators arī norādījis, ka Intel maksājis Vācijas lielākajam elektropreču mazumtirgotājam Media Saturn Holding, lai tas savos veikalos tirgotu tikai datorus ar Intel mikroprocesoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) piektdien piemēroja ASV mikroshēmu ražotājam "Intel Corp." samazinātu naudassodu 376 miljonu eiro apmērā par dominējošā tirgus stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, jo iepriekšējo sodu krietni lielākā apmērā Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesa pērn anulēja.

EK norādīja, ka "Intel" īstenojis vairākus pret konkurenci vērstus pasākumus, lai izslēgtu konkurentus no tirgus.

Komisija skaidro, ka atjauno iepriekš piemērotu naudassodu vien daļēji.

Kā ziņots, ES Vispārējā tiesa pērnā gada sākumā anulēja 1,06 miljardu eiro sodu, kuru EK pirms 12 gadiem noteica "Intel".

ES otras augstākās instances tiesa tolaik secināja, ka EK nav spējusi pienācīgi pierādīt konkurences noteikumus pārkāpjošu praksi.

EK kompānijai šo naudassodu piemēroja 2009.gadā, norādot, ka "Intel" klientiem piedāvājusi atlaides, lai tie izmantotu "Intel" ražotos "x86" procesorus, nevis konkurenta "Advanced Micro Devices" (AMD) piedāvājumus.

Komisija "Intel" lietu izmeklēja jau kopš 2000.gada, kad tika saņemtas sūdzības no kompānijas galvenā konkurenta - ASV mikroshēmu ražotāja AMD. Tolaik "Intel" tirgus daļa "x86" procesoriem veidoja 70%, un tos izmantoja vairums lielāko personālo datoru ražotāju, tostarp "Dell", "Lenovo", HP un NEC, kuriem tika piedāvātas atlaides.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Intel ceturkšņa peļņa pieaugusi par 17%; akciju vērtība – par 4%

Gunta Kursiša, 19.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mikročipu ražotājs Intel, paziņojis par trešā ceturkšņa peļņas pieaugumu 17% apmērā, pēc šīm ziņām arī Intel akciju vērtība palielinājusies par 4%, raksta BBC.

Intel peļņa trešajā gada ceturksnī veidoja 3,47 miljardus ASV dolāru, salīdzinājumam – attiecīgajā periodā pērn tika nopelnīti 2,96 miljardu ASV dolāru.

Intel peļņa ir pārspējusi iepriekšējās aplēses un atspēkojusi bažas par planšetdatoru pieaugošajiem pārdošanas apjomiem, kas pamatīgi iedragājuši personālo datoru un klēpjdatoru pieprasījumu, un to ietekmi uz Intel peļņu. Tādas ierīces kā Apple iPad un Google izstrādātās operētājsistēmas Android viedtālruņi «nospiež» pieprasījumu pēc klēpjdatoriem kā ASV, tā Eiropā.

Intel norāda, ka kopumā lēnāko izaugsmi «vecajos» tirgos palīdzējis izlīdzināt pieprasījums no Ķīnas un citām attīstības valstīm. «Attīstības valstu tirgi ir labi – uzņēmējdarbība ir stipra, un «veco» tirgu pircējs ir nedaudz vājāks,» pavēstījis Intel pārstāvis Steisijs Smits (Stacy Smith).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (ES) varasiestādes apsūdz mikročipu ražotāju Intel kukuļdošanā vadošam Eiropas mazumtirgotājam, lai tas savos veikalu plauktos neizliek Intel konkurenta AMD ražoto produkciju, raksta BBC.

EK uzskata, ka pateicoties kukuļdošanai Intel ir guvis tirgus līderpozīcijas. Kompānija tiek arī apsūdzēta par datoru ražotāju stimulēšanu Intel mikročipu izmantošanai datoru komplektācijās.

Ja Intel tiks atzīts par vainīgu EK piemēros kompānijai sodu, kas būs 10% apmērā no Intel gada apgrozījuma. Intel apgrozījums 2007. gadā bija 38.3 miljardi ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Intel atver savu līdz šim lielāko mikroprocesoru ražotni

Ritvars Bīders, 29.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://db.lv/uploads/ck/images/Clipboard02(182).jpg

Ražotni, kas ir piecu ar pus futbola laukumu lielumā, kopīgi atklāja Intel prezidents Pauls Otelīnī (Paul Otellini) un Vjetnamas premjerministra vietnieks Hoangs Trangs Hajs (Hoang Trung Hai).

Intel prezidents norāda, ka ražošanas aktivitātes rūpnīcā sākušās jau šā gada vidū, taču tagad, kad rūpnīca ir pilnībā pabeigta, tā sāks strādāt ar pilnu jaudu nodrošinot darbu vairākiem tūkstošiem cilvēku.

Pavisam Intel pasaulē ir septiņas rūpnīcas, kurās tiek ražoti mikroprocesori, kuri tālāk tiek piegādāti mobilo telefonu, datoru un citu ierīču ražotājiem, kas ir Intel klienti.

Par šo projektu Vjetnamā Intel paziņoja jau pirms četriem gadiem, toreiz norādot, ka investīcijas Vjetnamā būšot lielākās, kādas līdz šim veikusi kāda ASV kompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Intel bargi sodīšot par konkurences likumu neievērošanu

, 11.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par konkurences noteikumu pārkāpšanu Eiropas Komisija nolēmusi sodīt pasaules lielāko mikroprocesoru ražotāju Intel Corp, vēsta The Wall Street Journal.

Paredzams, ka paziņojums par kompānijai uzlikto sodu tiks publiskots 13.maijā, bet pagaidām šīs WSJ rīcībā ziņas komentēt atsakās gan Intel, gan EK oficiāllie pārstāvji. Intel tiek pārmests, ka kompānija maksājusi datoru ražotājiem, lai tie neizmanto komponentes ar konkurenta ražotajiem mikroprocesoriem.

WSJ norāda, ka problēmmas ar EK Intel aizsākās vēl 2000.gadā, kad mikroprocesoru ražotājs Advanced Micro Devices Inc (AMD), iesniedza sūdzību, kurā Intel vainoja darbībā, kas vērsta uz konkurenta nepielaišanu tirgum.

ASV bāzētā izdevuma avoti vēsta, ka Intel piemērojamais sods būs viens no lielākajiem Eiropas Savienības vēsturē. Tieši šī iemesla dēļ sevišķi rūpīgi tiekot strādāts pie lēmuma juridiskajām finesēm, lai Intel nebūtu ne mazāko iespēju EK lēmumu apšaubīt tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV konkurences iestāde iesūdzējusi tiesā kompāniju Intel, kas ir lielākais mikroshēmu ražotājs pasaulē, ziņo BBC.

Federālā tirdzniecības komisija (FTC) apsūdz kompāniju dominējošā stāvokļa tirgū izmantošanā pret konkurentiem. Intel esot izmantojusi gan draudus, gan atlīdzības, lai atturētu dažus no lielākajiem datoru ražotājiem no citu kompāniju ražoto shēmu iegādes. Sūdzībā minētas tādas kompānijas kā Dell, Hewlett-Packard un IBM.

Iestāde norāda, ka Intel apzināti mēģinājusi «apcirpt spārnus» mazākajiem konkurentiem.

Savukārt Intel paziņojusi, ka FTC lieta ir «aplama». FTC šādu soli spērusi mēnesi pēc tam, kad Ņujorkas galvenais prokurors uzsāka līdzīgu tiesas prāvu. Ņujorkas galvenais prokurors Endrjū Kuomo (Andrew Cuomo) apsūdzēja Intel «nelikumīgu draudu» izmantošanā, lai dominētu mikroshēmu pārdošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaudīgs un stabili strādājošs dators ir nepieciešams ikvienam uzņēmējam, neatkarīgi no izvēlētās biznesa nozares. Portatīvie datori nodrošina iespēju strādāt jebkurā vietā un laikā, gan tiešsaistē, gan bezsaistē, tāpēc datora izvēle ir svarīgs jautājums, ko nevar atlikt uz vēlāku laiku.

Reti kurš uzņēmējs var atļauties greznību meklēt īsto datoru mēnešiem ilgi, tāpēc vērts pievērst uzmanību interneta veikalu piedāvājumam. Kāds portatīvais dators ir pieprasītākais Latvijas pircēju vidū? Kur meklēt labu datoru biznesa mērķiem par adekvātu cenu? Turpini lasīt un uzzini!

##Lenovo portatīvie datori – klusi, stabili, jaudīgi

Viens no vadošajiem datoru ražotājiem pasaulē, Lenovo, piedāvā plašu biznesa datoru segmentu. Interneta veikalā 1a.lv pirktāko portatīvo datoru topā ietilpst pieci Lenovo modeļi:

1. Lenovo V130-15 Full HD SSD Kaby Lake i5

● Windows 10 operētājsistēma;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru