Internets

Noskaidrotas Start Tel Aviv 2016 finālistes

Anda Asere, 18.05.2016

Jaunākais izdevums

Par iespēju doties pieredzes apmaiņas vizītē uz Izraēlu konkursa Start Tel Aviv 2016 ietvaros cīnīsies piecas sievietes – startup dibinātājas – no Latvijas

Finālā tiksies Ksenija Rostova no inSelly, Ilze Zaharāne no CheeksUp, Gunita Kuļikovska no Vividly, Sabīne Sipunova no Sorry as a Service un Egija Gailuma no Poker Art. 24. maijā Birojnīcā viņas iepazīstinās publiku ar saviem projektiem un uzvarētāja dosies uz DLD Tel Aviv Innovation Festival Izraēlā, lai iepazītos ar citām sievietēm no dažādām valstīm, kuras arī strādā pie sava startup.

Db.lv jau rakstīja, ka startup uzņēmumu konkurss Start Tel Aviv 2016 ir starptautisks pasākums, kura galvenie iniciatori un organizatori ir Izraēlas Ārlietu ministrija un Telavivas municipalitāte un kas šogad paralēli notiek 23 valstīs. Konkursa galvenā balva ir mācību un pieredzes apmaiņas brauciens uz Izraēlu un līdzdalība septembrī notiekošajā DLD Tel Aviv Innovation Festival 2016, kas ir starptautiska augsto tehnoloģiju tikšanās vieta simtiem startup uzņēmumu, riska kapitāla, biznesa eņģeļu un starptautiskiem tehnoloģiju nozares līderiem ar iespēju satikt daudzsološus startup uzņēmumus, tehnoloģiju ekspertus, dizainerus, māksliniekus, zinātniekus un investorus no visas pasaule.

Konkurss starptautiskajā līmenī aizsākās 2012. gadā, un Latvija jau 2013. gadā bija to 13 dalībvalstu vidū, kam tika dota iespēja rīkot šo konkursu vietējā mērogā. Togad Izraēlas vēstniecība organizēja fināla sacensības sadarbībā ar TechHub Riga, un Latvijas uzvarētājs bija Fabula (iepriekš – Fastr).

Par šī gada starptautiskā konkursa galveno tēmu ir izvēlēta «Sievietes - uzņēmējas startup jomā», jo organizatoru iecere ir iedrošināt un veicināt sieviešu iesaisti un līdzdalību startup vidē. «Izraēla pasaulē tiek uzskatīta par «startup valsti» – par vienu no pieredzējušāko, kompetentāko un veiksmīgāko tehnoloģiju kopienu, bet startup ekopsistēmas ietvaros Telaviva tiek ierindota otrajā vietā pēc Silīcija ielejas. Mums ir liels gods, ka šogad jau atkal Latvija ir izvēlēta par vienu no dalībvalstīm konkursā, jo ne visas valstis saņem šādu pagodinājumu, taču, ņemot vērā Latvijas un Izraēlas līdzšinējo aktīvo sadarbību startup un inovāciju tehnnoloģiju jomā, mēs godam esam pelnījuši savu vietu uz konkursa kartes starp daudz lielākām valstīm,» uzskata stāsta Jolanta Pelle, Izraēlas vēstniecības Ekonomisko sakaru nodaļas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Noskaidrota Latvijas Start Tel Aviv 2016 uzvarētāja

Anda Asere, 25.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Start Tel Aviv 2016 konkursā uzvar Ilze Zaharāne no CheeksUp; septembrī viņa dosies uz Izraēlu, lai iepazītos ar turienes startup ekosistēmu un mācītos no viņu pieredzes

Par iespēju doties pieredzes apmaiņas vizītē uz Izraēlu konkursa Start Tel Aviv 2016 ietvaros sacentās piecas sievietes – startup dibinātājas. Latvijas finālā piedalījās Ksenija Rostova no inSelly, Ilze Zaharāne no CheeksUp, Gunita Kuļikovska no Vividly, Sabīne Sipunova no Sorry as a Service un Egija Gailuma no Poker Art.

Konkursā uzvarēja Ilze Zaharāne no CheeksUp un balvā saņēma iespēju doties uz DLD Tel Aviv Innovation Festival Izraēlā, lai iepazītos ar citām sievietēm no dažādām valstīm, kuras arī strādā startup industrijā. «Esmu ļoti priecīga par iespēju braukt uz Izraēlu, jo tur CheeksUp vēl nav bijis, bet starptautiskā biznesa vidē kulturālā aspekta izpratne ir ļoti, ļoti svarīga, jo ir jāprot komunicēt. Un tas nozīmē, ka jāpazīst cilvēki, kā viņi domā, runā, uzvedas utt. Iedzert kafiju un stundu parunāt ar cittautieti jau vien ir vērtīgi, tāpēc es domāju ka piecu dienu laikā man izdosies iegūt sajūtu par IT biznesa un startup vidi Telavivā. Liels paldies

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Aicina piedalīties īpašā sievietēm – startup uzņēmējām – veltītā konkursā

Anda Asere, 12.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 15. maijam sievietes tehnoloģiju jaunuzņēmumu dibinātājas var pietiekties konkursā Start Tel Aviv 2016; uzvarētāja dosies pieredzes vizītē uz Telavivu

Jauno startup uzņēmumu konkurss Start Tel Aviv 2016 ir starptautisks pasākums, kura galvenie iniciatori un organizatori ir Izraēlas Ārlietu ministrija un Telavivas municipalitāte un kas šogad paralēli notiek 23 valstīs. Konkursa galvenā balva ir mācību un pieredzes apmaiņas brauciens uz jauno tehnoloģiju zemi Izraēlu un līdzdalība septembrī notiekošajā DLD Tel Aviv Innovation Festival 2016 (http://dldtelaviv.com/), kas ir starptautiska augsto tehnoloģiju tikšanās vieta simtiem startup uzņēmumu, riska kapitāla, biznesa eņģeļu un vadošajiem starptautiskajiem tehnoloģiju nozares līderiem ar iespēju satikt daudzsološus startup uzņēmumus, tehnoloģiju ekspertus, dizainerus, māksliniekus, zinātniekus un investorus kā no Izraēlas, tā arī visas pasaule, stāsta Jolanta Pelle, Izraēlas vēstniecības Ekonomisko sakaru nodaļas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas-Latvijas Uzņēmējdarbības balvu kā gada labākais jaunuzņēmums saņēma zaļo tehnoloģiju uzņēmums Alina, kas attīsta un ražo antimikrobiālās piedevas krāsām un apdares materiāliem pēc bezatkritumu un resursus taupošas tehnoloģijas, informē Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras pārstāvis Andrejs Mēters.

Uz Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras (AHK) balvu varēja pretendēt jaunuzņēmumi, kas izveidojošu inovatīvu produktu ar potenciālu mainīt savu industriju, un kuriem ir saikne ar Vāciju.

Pēc rūpīgas atlases, izvērtējot atbilstību vairākiem kritērijiem, starptautiska žūrija izvēlējās piecus finālistus – to vidū bija arī Castprint, kas piedāvā risinājumus kaulu lūzumu ārstēšanai atbilstoši 21. gadsimtam, izmantojot 3D tehnoloģijas; Cenos - inženiermodelēšanas platforma, kurā apvienoti dažādi atvērtā koda rīki; Mintos - globāla savstarpējo aizdevumu platforma un Squad Robotics, kas palīdz tīrīšanas tehnikas ražotājiem pārveidot jau eksistējošas manuāli vadāmas mašīnas par autonomām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz šā gada 20. jūnijam Latvijas sociālie vai pilsētas attīstības tehnoloģiju jaunuzņēmumi var pieteikties dalībai konkursā Start Tel Aviv 2017

Fināls notiks 5. jūlijā koprades un eksperimentu telpā Teikums, kur jaunuzņēmumu un sociālās uzņēmējdarbības ekspertu žūrija noteiks uzvarētāju atklātā prezentāciju konkursā.

«Esmu priecīga, ka jau trešo reizi un otro gadu pēc kārtas Latvija atrodas tajā nelielajā valstu grupā, kas izvēlētas līdzdalībai šajā starptautiskajā konkursā. Tas liecina par mūsu stingro ticību Latvijas iespējām un uzņēmējdarbības spējām. Esmu pārliecināta, ka šajā konkursā sastapsimies ar plašu ideju klāstu un talantīgām personībām, jo mūsu mērķis ir izvēlēties labāko jaunuzņēmumu, kas izmantos šo unikālo iespēju,» norāda Izraēlas vēstniece Latvijā Lironne Bar-Sadē (Lironne Bar-Sadeh).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunuzņēmumu konkursā Start Tel Aviv 2017 Latvijā uzvar Alina, kam būs iespēja sevi parādīt inovāciju festivālā DLD Telavivā un iepazīties ar Izraēlas jaunuzņēmumu ekosistēmu šī gada septembrī

DB jau rakstīja, ka Alina ražo un pārdod māla piedevas būvmateriālu ražotājiem ilgtspējīgu, videi un cilvēku veselībai draudzīgu būvmateriālu ražošanai. Šis produkts primāri radīts krāsu ražotājiem. Izmantojot Alina māla piedevas, iespējams aizstāt toksiskas ķimikālijas un smagos metālus, ko pašreiz izmanto būvmateriālu ražošanā, lai paildzinātu būvmateriāla mūžu un aizsargātu to no ultravioletā starojuma. Būvniecībā izmatotie toksiskie materiāli būtiski piesārņo iekštelpu vidi, kas ir divas līdz piecas reizes kaitīgāka par ārtelpām, un Pasaules veselības organizācija atzīst, ka 3% no pasaules slimību sloga rodas no tosikā iekštelpu piesārņojuma, kas ir Alina dzinējspēks inovatīvā materiāla izstrādē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Dalība starptautiskos konkursos – ieguldījums zīmolā

Anda Asere, 27.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dalība dažādos starptautiskos uzņēmējdarbības konkursos prasa laiku un pūles, taču tas ir vērtīgs ieguldījums uzņēmuma zīmolā

«Starptautiskie uzņēmējdarbības konkursi un sacensības ir lieliska platforma un izaugsmes iespējas uzņēmumam. Pirmkārt, tā ir lieliska iespēja ar ļoti maziem laika un finanšu ieguldījumiem pārbaudīt savu biznesa ideju un tās potenciālu starptautiskajā tirgū. Tas ir ātrs veids, kā uzzināt tendences un aktualitātes ārvalstīs un konkrētā mērķa tirgū. Otrkārt, tā ir iespēja tikt sadzirdētam uz pasaules skatuves. Katrs šāds konkurss rūpējās par sabiedriskajām attiecībām un par konkursu, tā gaitu un rezultātiem stāsta arī vietējiem un ārvalstu medijiem. Treškārt, tie ir kontakti un potenciālie sadarbības partneri. Tā ir iespēja satikt investorus, piegādātājus, pircējus vai gluži vienkārši domubiedrus,» saka Līva Stūrmane, konkursa Creative Business Cup organizatore.

Komentāri

Pievienot komentāru