Internets

Yahoo par 1,1 miljardu gatavojas pirkt «ieroci» cīņai pret Google un Facebook

Jānis Rancāns, 20.05.2013

Jaunākais izdevums

ASV interneta kompānijas Yahoo valde atbalstījusi plānu par 1,1 miljardu dolāru iegādāties tiešsaistes blogu servisu Tumblr. Paredzams, ka tas varētu kļūt par lielāko kompānijas darījumu kopš 2012. gada jūlija, kad par izpildirektori kļuva Marisa Meijere.

Lai gan iespējamo darījumu neviena no iesaistītajām pusēm nav komentējusi, tiek pieļauts, ka saskaņā ar darījuma noteikumiem, Tumblr turpinās darbu kā neatkarīga struktūrvienība, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta Wall Street Journal. Paredzams, ka kompāniju turpinās vadīt tās dibinātājs Deivids Karps.

Analītiķi uzskata, ka, iegādājoties Tumblr, Yahoo iegūs lielāku ietekmi sociālo mediju nozarē, ko izmantos, lai piesaistītu jauniešu auditoriju, cīnoties ar tādiem milžiem kā Google un Facebook.

Gadījumā, ja Tumblr iegāde notiks kā plānots, tas būs lielākais sociālo mediju kompānijas pārņemšanas darījums pēdējo gadu laikā, pārsniedzot arī Facebook viena miljarda ASV dolāru lielo Instagram iegādi.

Tirgus analītiķi norāda, ka minētais darījums vērtējams kā drosmīgs Yahoo un tās izpilddirektores Marisas Meijeras gājiens, cenšoties kompānijā iedvest jaunu dzīvību. Pārņemot Tumblr, Yahoo cenšoties iespiesties sociālo mediju un viedtālruņu jomā, kas kompānijai līdz šim ir salīdzinoši sveši «ūdeņi». Atsevišķi speciālisti gan norāda, ka Yahoo nav bijis prāta darbs iegādāties kompāniju, kura patlaban cīnās ar zaudējumiem.

Septiņu gadu laikā kopš Tumblr dibināšanas, tam ir izveidojusies lojāls lietotāju pulks. Servisam izdevies arī piesaistīt ievērojamus investorus.

Gadījumā, ja darījums tiks noslēgts, Yahoo sagaida arī sava jaunā īpašuma sekmīgas pārvaldīšanas izaicinājumi. Kompānija ir slavena ar saviem dārgajiem pirkumiem, kurus pēc tam nav spējusi sekmīgi pārvaldīt – kā, piemēram, Flickr par 35 miljoniem ASV dolāru un GeoCities par 3,6 miljardiem dolāru.

Yahoo nesen pārdeva savu daļu Ķīnas interneta kompānijā Alibaba. Darījumā izdevās nopelnīt 4,3 miljardus ASV dolāru, raksta USA Today. Paredzams, ka šī summa tiks veltīta, lai veicinātu kādreizējo pozīciju internetā atgūšanu.

Pirmdien Yahoo vadītāja M. Meijere sasaukusi preses konferenci, kurā iecerējusi nākt klajā ar paziņojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tumblr dibinātājs saņems 110 miljonus dolāru, lai paliktu kompānijā

Jānis Rancāns, 09.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kompānija Yahoo maksās tiešsaistes blogu servisa Tumblr dibinātājam Deividam Karpam 110 miljonus lielu kompensāciju naudā un akcijās, ja viņš turpinās vadīt Tumblr vēl nākamos četrus gadus.

Vienošanās par kompensāciju iekļauta miljards ASV dolāru vērtajā darījumā, ar kuru maijā Yahoo pārņēma Tumblr. Yahoo vadītāja Marisa Meijere solījusi, ka pēc Tumblr pārņemšanas, tajā netiks veiktas radikālas izmaiņas, lai tādējādi neaizbaidītu lietotājus, kas bijuši visai skeptiski noskaņoti par darījumu. Tādējādi Tumblr turpinās baudīt plašu autonomiju un to vadīs iepriekšējā vadība.

Informācija par D. Krapa apjomīgo kompensāciju atklāta darījuma aprakstā, kas iesniegts ASV Vērtspapīru un biržu komisijas izskatīšanai. Vienlaikus iesniegtajos dokumentos minēts, ka pārņemšanas brīdī Tumblr rīcībā bijuši tikai 16,6 miljoni ASV dolāru, liecinot par to, ka tā atradusies uz zaudējumu ciešanas sliekšņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta kompānija veiks pirmo pārpirkšanas darījumu pēc ienesīgā Alibaba sākotnējā publiskā piedāvājuma, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pēdējos pāris gados kopš bijušās Google viceprezidentes Marisas Meijeres kļūšanas par Yahoo! Inc. prezidenti un vadītāju investoru pārliecība par šo savulaik populārākā interneta pārlūka radītāju ir pieaugusi, tomēr kompānija paradoksālā kārtā aizvien ir palikusi sava korporatīvā partnera Ķīnas e-komercijas giganta Alibaba ēnā. Yahoo investīcijas Alibaba un Yahoo Japan, kopā ņemot, pašlaik ir vairāk nekā 45 miljardu USD vērtībā, raksta žurnāls Fortune. Spriežot pēc aģentūras Bloomberg datiem, pašas Kalifornijas kompānijas tirgus vērtība šā raksta tapšanas laikā bija vien par miljardu lielāka, un tad arī vien par godu straujajam kāpumam pēc Alibaba sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Yahoo pārtraucis darbību Ķīnā

Žanete Hāka, 02.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta kompānija Yahoo pārtraukusi ziņu un sabiedrisko pakalpojumu portāla darbību Ķīnā. Tas noticis mēnesi pēc tam, kad kompānija izbeidza sniegt e-pasta pakalpojumus šajā valstī, raksta BBC.

Patlaban Yahoo Ķīnas portālā atrodama atvadu ziņa, kura pārsūta interneta lietotāju uz vienu no kompānijas Alibaba mājaslapām, kas nodrošināja Yahoo darbību Ķīnā.

Atvadu ziņā Yahoo skaidro, ka tā «pielāgo savu darbības stratēģiju». Tāpat paziņojumā tiek skaidrots, ka darbinieki, kas nodrošināja Yahoo darbību Ķīnā, turpinās darbu kompānijā Alibaba. Yahoo arī pateicas lietotājiem par atbalstu.

Jāpiebilst, ka Ķīnas tirgū uzņēmumam ir asa konkurence. Ķīnā ļoti populāri ir citi sociālie tīkli, piemēram, Twitter līdzīga platforma, ko piedāvā Weibo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Yahoo par vairākiem desmitiem miljonu nopirkusi filmu veidošanas start-up

Gunta Kursiša, 03.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija iegādājusies start-up Qwiki, kas izstrādājis lietojumprogrammu, ar kuras palīdzību fotogrāfijas, mūzikas ierakstus un videoklipus var automātiski pārvērst nelielās «filmās», ziņo BBC.

Yahoo neatklāj Qwiki iegādes izmaksas, taču tiek lēsts, ka darījums varētu būt 40 – 50 miljonu ASV dolāru apjomā.

Yahoo patlaban lūko pēc jaunām iespējām, kas ļautu kompānijai pārspēt sāncenšus Google un Facebook. Nesen Yahoo iegādājās arī blogošanas vietni Tumblr un Bignoggings Productions, kas izstrādā lietojumprogrammas iPhone viedtālruņiem.

Yahoo ir viena no pirmajām kompānijām, kas apguva interneta tirgu un, tam uzplaukstot, Yahoo savulaik piedzīvoja ziedu laikus. Taču pēdējo gadu laikā, pieaugot konkurencei starp tehnoloģiju uzņēmumiem un arvien nozīmīgākiem kļūstot sociālajiem medijiem, Yahoo nozīme nozarē būtiski samazinājusies. Šā gada pirmajā ceturksnī Yahoo gan atkal uzrādījis peļņas kāpumu par 38%, un šā gada pirmajos trīs mēnešos kompānija nopelnīja 390 miljonus ASV dolāru. Uzņēmuma apgrozījums gan krities par 6,6% un pirmajā ceturksnī veidoja 1,14 miljardus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo reizi 18 gadu laikā kopš kompānijas dibināšanas interneta kompānija Yahoo lēmusi par labu logotipa maiņai, vēsta uzņēmuma pārstāvji.

«Mēs vēlējāmies logo, kas paliek uzticīgs mūsu «saknēm», tomēr parāda mūsu produktu evolūciju,» teikts Yahoo paziņojumā.

Lai piesaistītu lielāku uzmanību vizuālajām pārmaiņām, 30 dienu laikā ik dienas Yahoo savā interneta vietnē prezentēja kādu no jaunā logotipa variantiem.

Jaunais logotips ir tikai viena no pārmaiņām, ko piedzīvo Yahoo Inc., kopš par uzņēmuma vadītāju pirms 14 mēnešiem kļuva Marisa Meiere (Maris Mayer), kura iepriekš ieņēma vadošu amatu kompānijā Google un tiek uzskatīta par vienu no Silīcija ielejas ietekmīgākajām sievietēm.

Kopš M. Meieres ienākšanas kompānijā jau ir «uzposta» Yahoo mājas lapa, e-pasta un Flickr fotogrāfiju dalīšanās pakalpojums, kā arī strādāts pie mobilo telefonu lietotāju piesaistes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūlijā Yahoo kļuvusi par apmeklētāko ASV mājaslapu, pārspējot Google, citējot comScore datus,raksta usatoday.com.

Pagājušajā mēnesī Yahoo apmeklēja 196,6 miljoni unikālo apmeklētāju, salīdzinot ar 192,3 miljoniem Google apmeklētāju.

Šī ir pirmā reize, kad Yahoo atgriezas pirmajā vietā ASV kopš 2011. gada maija.

Apmeklētāju skaitā netiek iekļauti dati no Tumblr, ko Yahoo šajā gadā iegādājās par vienu miljardu ASV dolāru.

Yahoo atgriešanās pirmajā vietā ir vēl viena jaunās uzņēmuma vadītājas Marisas Meijeres uzvara. Kopš viņas stāšanās amatā Yahoo vērtība ir gandrīz dubultojusies.

Apmeklētāko lapu pieciniekā iekļuvusi arī Microsoft properties, Facebook un AOL.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV interneta kompānija Yahoo pirmdien paziņoja, ka mainīs nosaukumu uz Altaba, bet tās vadītāja Marisa Meiere atstās uzņēmuma padomi pēc tam, kad tiks pabeigts darījums ar telekomunikāciju kompāniju Verizon.

No Yahoo padomes aizies vēl pieci tās locekļi. Meiere tomēr arī pēc padomes pamešanas turpinās vadīt Yahoo.

Yahoo ir noslēgusi vienošanos par savas pamatdarbības aktīvu pārdošanu Verizon. Darījuma summa ir 4,83 miljardi ASV dolāru (4,59 miljardi eiro).

Yahoo jaunais nosaukums būs Altaba. Kompānijas galvenie atlikušie aktīvi būs 15% akciju Ķīnas interneta tirdzniecības kompānijā Alibaba un 35.5% akciju Yahoo Japan.

Darījuma pabeigšana tomēr ir apdraudēta pēc tam, kad Yahoo pērn atklāja, ka piedzīvojusi hakeru uzbrukumus, kuros nozagti lietotāju dati.

Pastāv iespēja, ka Verizon var atteikties no darījuma vai samazināt tā cenu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV interneta gigants Yahoo otrdien paziņoja, ka plāno atdalīt sev piederošo 15% Ķīnas interneta tirdzniecības kompānijas Alibaba akciju daļu jaunā uzņēmumā, tādējādi akcionāriem ietaupot vairākus miljardus dolāru nodokļu maksājumos.

Jaunajam uzņēmumam ar nosaukumu SpinCo piederēs visi Yahoo 384 miljoni Alibaba akciju, kuru pašreizējā vērtība veido 40 miljardus dolāru.

Savukārt SpinCo akcijas tiks sadalītas starp Yahoo akcionāriem. Šos pasākumus paredzēts īstenot šā gada ceturtajā ceturksnī.

Yahoo 2005.gadā iegādājās 40% Alibaba akciju, par tām samaksājot vienu miljardu dolāru. Deviņus gadus vēlāk Alibaba īstenoja debiju Ņujorkas fondu biržā, realizējot pasaulē visu laiku lielāko akciju sākotnējo piedāvājumu (IPO).

Kopš tā laika akcionāri, jo sevišķi Ņujorkā bāzētais hedžfonds Starboard Value mudinājis Yahoo dalīties gūtajos ienākumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Yahoo palielina akciju atpirkšanas programmu par diviem miljardiem dolāru

LETA, 27.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV interneta gigants Yahoo valsts regulatoriem paziņojis, ka tērēs vēl divus miljardus dolāru (1,8 miljardus eiro), lai atpirktu savas akcijas.

Jaunā akciju atpirkšanas programma, kuru apstiprinājusi kompānijas direktoru valde, ilgs līdz 2018.gada martam, teikts "Yahoo" iesniegumā ASV Vērtspapīru un fondu tirgus komisijai (SEC).

Yahoo norāda, ka iepriekšējā akciju atpirkšanas programmā, kas tika apstiprināta 2013.gada beigās un kuras apjoms veido piecus miljardus dolāru, atlikuši vēl aptuveni 726 miljoni dolāru, un kompānija tos iztērēs līdz nākamā gada beigām.

Uzņēmuma vadītāji jau vairākkārt uzsvēruši uz savu ieceri atpirkt akcijas un akckonāriem izmaksāt dividendes, izmantojot ienākumus, kas gūti no investīcijām Ķīnas interneta tirdzniecības kompānijā Alibaba.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mikroblogošanas vietnes Tumblr pirmais darbinieks Marko Arments (Marco Arment) tikko ieguvis daudz naudas. Precīzāk - viņš to drīz iegūs. Yahoo nauda vēl nav ieripojusi viņa bankas kontā, bet, kad tas notiks, pēc paša Armenta domām, viņa dzīve radikāli nemainīsies, raksta Business Insider.

Viņš apgalvo, ka viņa bagātība - miljoniem dolāru - no vairāk nekā miljardu ASV dolāru vērtā darījuma ar Yahoo, ņemot vērā viņa dzīves uztveri, varētu pat radīt neērtības.

Arments skaidrojis, ka viņš būšot «briesmīgi» bagāts, jo viņš nevēlas pirkt daudz mantu. Arments esot minimālists. Piemērs: viņam bija divas automašīnas, bet viņam tas nepatika, tāpēc no vienas bija jātiek vaļā. «Es ienīstu visus tos mēslus,» Arments saka par lietām, kuras lielākā daļa cilvēku alkst iegādāties.

Kā norāda Arments, kad iegādājas daudz lietu, tad par to visu ir arī jārūpējas, un tas kļūst par neparedzētu šķērsli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Yahoo apsver iespēju pārdot savu interneta biznesu

Žanete Hāka, 02.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju uzņēmuma Yahoo valde tikšanās laikā apsvērs iespēju pārdot kompānijas interneta biznesu, atsaucoties uz uzņēmumam tuvu stāvošu personu teikto, raksta The Wall Street Journal.

Valde diskutēs, vai palikt pie plāna pārdot kompānijas daļu Alibaba Group Honding, vai atrast pircēju Yahoo interneta biznesam, vai īstenot abus variantus.

Yahoo pārstāvji atteikušies komentēt šo informāciju.

Kompānijas vadītāja Marisa Meijere plāno noslēgt kompānijas stratēģijas maiņu līdz janvārim, un solījusi investoriem sniegt jaunāko informāciju par turpmāko rīcību saistībā ar vārguļojošo interneta portālu. Patlaban M. Meijere sastopas ar spiedienu, ko veic investors Starboard Value, un kas iepriekšējā mēnesī draudējis ar pilnvaru maiņu, ja viņa neveiks būtiskas izmaiņas plānos.

Vairāk nekā trīs gadu vadīšanas laikā M. Meijere nav veikusi būtiskas izmaiņas kompānijas darbībā, un paredzams, ka šajā gadā tās apgrozījums saruks par 8%. Šogad Yahoo akcijas cena ir samazinājusies par 33%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV telekomunikāciju operators Verizon Communications Inc. nolēmis iegādāties interneta portālu Yahoo par 4,8 miljardiem dolāru, vēsta Reuters.

Par šādu cenu tiks iegādāts interneta bizness Yahoo!, kā arī tiks pārņemts nekustamo īpašumu bizness.

Yahoo! plāno saglabāt savas daļas Alibaba Group Holding Ltd (15%) un Yahoo Japan Corp. (35,5%).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV interneta tehnoloģiju kompānija Mozilla Corporation trešdien paziņoja, ka tās interneta pārlūks Firefox ASV teritorijā turpmāk kā noklusēto meklēšanas programmu izmantos nevis kompānijas Google, bet gan Yahoo! izstrādāto programmu.

Google meklēšanas programma bija noklusētais variants sērfošanai internetā ar Mozilla Firefox kopš 2004.gada, bet no decembra šo Google lomu ASV pārņems Yahoo!, paziņoja Mozilla vadītājs Kriss Bērds. Partnerība ar Yahoo! ir noslēgta uz pieciem gadiem.

Bērds paziņoja, ka kompānija pieņem «lokālāku un elastīgāku pieeju, lai palielinātu izvēli un inovācijas vispasaules tīmeklī».

Krievijā Firefox sāks izmantot vietējo interneta meklētāju Yandex, bet Ķīnā - interneta meklētāju Baidu.

Bezmaksas interneta pārlūks Firefox ir trešais populārākais pārlūks pasaulē pēc kompānijas Google izstrādātā pārlūka Chrome un kompānijas Microsoft pārlūka Internet Explorer.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Nacionālās drošības aģentūra (NSA) ielauzusies tādu interneta gigantu kā Google un Yahoo komunikāciju kanālos starp datu centriem, kas izmantoti e-pastu plūsmai.

Laikraksta The Washington Post rīcībā nonākuši bijušā ASV specdienestu darbinieka Edvarda Snoudena nopludināti dokumenti, kas liecina par šādām NSA darbībām, vēsta Reuters. Dokumenti demonstrē, ka NSA daudz lielākos apmēros, nekā ticis uzskatīts līdz šim, izmantojusi likumdošanas trūkumus, kas regulē tās darbību ārvalstīs, lai veiktu ASV kompāniju izspiegošanu.

NSA darbību, kas vērsta attiecībā pret informācijas iegūšanu no Google un Yahoo, ASV regulē stingri noteikumi, taču, tā kā ievērojama daļa interneta gigantu datu centru atradusies ārvalstīs, noteiktā pārraudzība neattiekusies uz šīm darbībām. Lai veiktu e-pastu plūsmas novērošanu, NSA bija izveidojusi speciālu programmu, kurai ticis dots kodēts nosaukums MUSCULAR.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pievilcīgākās Android lietojumprogrammas

Dienas Bizness, 21.08.2013

Laikapstākļu lietojumprogramma Hue citu alternatīvu vidū izceļas ar savu minimālistisko dizainu, krāsām un animācijām.

Avots: Google Play

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google Android operētājsistēmai nereti tiek pārmests, ka tai ir pieejamas sliktākas lietojumprogrammas nekā Apple. Tomēr Android lietojumprogrammu izstrādātāji paveikuši ievērojamu darbu, lai šo uzskatu mainītu.

Interneta giganta Google Android operētājsistēmas dizaineris Abhilašs Kuduvali (Abhilash Kuduvalli) izveidojis Tumblr vietni, kurā apkopo skaistākās un vizuāli pievilcīgākās lietojumprogrammas, kuras pieejamas šai operētājsistēmai.

Vietnē apkopotas dažādas lietojumprogrammas – sākot no tādām, kas seko līdzi sirdsdarbībai, beidzot ar palīgu apavu iegādes jautājumos – kuru dizaineri pielikuši ievērojamas pūles, lai tās būtu ne tikai funkcionālas, bet arī labi izskatītos. A. Kuduvali cer, ka viņa izveidotais ieskats vizuāli patīkamās Android lietojumprogrammās, iedvesmos arī citus izstrādātājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google oficiāli iegādājusies Izraēlas karšu un navigācijas startup uzņēmumu Waze. Lai gan kompānijas neatklāj darījuma detaļas, tiek pieļauts, ka Google samaksājusi vairāk nekā 1,1 miljardu ASV dolāru.

Pagaidām Waze funkcionēs atsevišķi, bet vēlāk to plānots iekļaut tehnoloģiju giganta karšu pakalpojumos, atsaucoties uz Google paziņojumu, vēsta Reuters.

Analītiķi norāda, ka Google motivācija, pārņemot Waze, bijusi saistīta ar vēlmi savos karšu pakalpojumos palielināt sociālo aspektu, kā arī nepieļaut, ka Izraēlas uzņēmums nokļūst sāncenšu rokās. Interesi par Waze iegādi iepriekš bija izrādījusi Facebook. Sarunas ar sociālo portālu izgāzušās pēc tam, kad abas kompānijas nespēja panākt vienošanos par to, vai Waze izstrādātāji paliks Izraēlā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google apsver Izraēlas satelītnavigācijas startapa Waze iegādāšanos, kas tādējādi var izraisīt «vairāksolīšanas karu» ar Facebook, kas jau iepriekš izteica interesi iegādāties minēto kompāniju.

Interesi par Izraēlas iesācējuzņēmumu izrādījušas arī citas kompānijas, bet cena, kuru pasaules tehnoloģiju giaganti varētu maksāt par Waze iegādāšanos, var pārsniegt vienu miljardu ASV dolāru, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta Bloomberg Businessweek.

Paredzmā cīņa par Waze, kas izmanto lietotāju sniegtus datus, lai uzlabotu braukšanas norādījumus, atspoguļo lielo kompāniju aizvien pieaugošo vēlmi saglabāt klientus laikā, kad mobilās ierīces sāk ņemt virsroku pār personālajiem datoriem un klēpjdatoriem.

Iepriekš publiski izskanēja Facebook plāns iegādāties Waze par vienu miljardu ASV dolāru. Tas licis rīkoties arī Google, norādījuši situāciju pārzinoši avoti. Tomēr neviena no kompānijām patlaban nav pietuvojusies sarunu noslēgšanai, un tās varot arī izgāzties, atzinuši avoti. Pastāv liela iespēja, ka Izraēlas iesācējuzņēmums, lai paplašinātu savu pakalpojumu, finansējumu varētu meklēt arī izmantojot citus ceļus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Blindsave neizdodas Kickstarter savākt nepieciešamo finansējumu; uzņēmums sāks masveida ražošanu

Žanete Hāka, 21.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies sporta aizsargtērpu ražošanas uzņēmuma Blindsave finansējuma piesaistes kampaņa vietnē Kickstarter, taču nepieciešamos līdzekļus nav izdevies savākt, tomēr tas kompānijas plānus nekavē un janvārī tiks uzsākta masveida ražošana.

Kompānijas mērķis bija 30 tūkstoši eiro, bet izdevies savākt 25 tūkstošus eiro.

Uzņēmuma īpašnieks Andis Blinds stāsta: «Ar Kickstarter kampaņas rezultātiem esam apmierināti, jo kampaņas uzdevums bija ne tikai savākt naudu. Tā bija daļa arī no mūsu mārketinga kampaņas, kuras mērķis bija pievērst klientu un potenciālo sadarbības partneru uzmanību, kas mums ir izdevies, jo par mums rakstīja tādi pasaulē ievērojami mediji kā Yahoo Sports, Yahoo Tech un Digital Trends, kā arī interesi par mums izrādīja vairāki potenciāli investori. Šobrīd ar vienu no tiem notiek pārrunas, kas varētu noslēgties pēc Jaunā gada.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Microsoft ar Outlook.com cer gāzt no troņa Gmail

Jānis Rancāns, 19.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft oficiāli laidusi klajā savu jauno tiešsaistes e-pasta pakalpojumu Outlook.com, kas aizstās kompānijas esošo Hotmail un kuram vajadzētu mest izaicinājumu tādam grandam kā Gmail.

Microsoft Outlook.com e-pasta pakalpojums paredzēts, lai aizstātu Hotmail, kuru kompānija iegādājās deviņdesmito gadu nogalē, un vienā pakalpojumā apvienotu dažādus citus Microsoft e-pasta sniedzējus, kā, piemēram live.com un msn.com.

Lietotāji, kuri izmanto citu Microsoft piederošu e-pasta servisu pakalpojumus, līdz vasarai tiks pārcelti uz Outlook.com. Kompānija uzsver, ka šis process notiks automātiski un tiks saglabāti visi lietotāju dati - korespondence, adreses utt. Lai veicinātu Outlook.com izaugsmi, Microsoft plāno organizēt plašu reklāmas kampaņu, kuras apmēri aplēsti 90 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google šefs: ASV izlūkdienesta spiegošana ir briesmīga un, iespējams, nelegāla

Gunta Kursiša, 04.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Komentējot ziņas, ka ASV drošības aģentūra (National Security Agency, NSA) ielauzusies kompānijas kanālos starp datu centriem, Google vadītājs Ēriks Šmits (Eric Schmid) pauda - ja ziņas izrādīsies patiesas, tāda rīcība uzskatāma par «briesmīgu» un nelikumīgu, raksta Wall Street Journal.

Ē. Šmits pauda viedokli, ka ir pilnīgi iespējams, ka nākotnē varētu būt arī vēl citi «atklājumi» par NSA darbībām.

Viņš norādīja, ka ir cilvēki, kas darbojas ļaunprātīgi, tomēr, lai tos atklātu, nav nepieciešams apdraudēt visu ASV pilsoņu privātumu.

«NSA vāca datus par 320 miljonu cilvēku veiktiem telefonzvaniem, lai atklātu, ka ir 300 cilvēki, kurus var uzskaīt par bīstamiem. Iespējams, šāda NSA darbība ir pilnīgi pretlikumīga,» intervijā Wall Street Journal pauda E. Snoudens.

Db.lv jau vēstīja, ka NSA daudz lielākos apmēros, nekā ticis uzskatīts līdz šim, izmantojusi likumdošanas trūkumus, kas regulē tās darbību ārvalstīs, lai veiktu ASV kompāniju izspiegošanu. NSA ielauzusies tādu interneta gigantu kā Google un Yahoo komunikāciju kanālos starp datu centriem, kas izmantoti e-pastu plūsmai. Saskaņā ar The Washington Post rīcībā esošo informāciju, NSA ar nezināma telekomunikāciju operatora starpniecību bija izdevies iegūt kontroli pār datu plūsmas tīkla releja daļām. NSA īstenotā spiegošanas programma MUSCULAR darbojusies ciešā sadarbībā ar Lielbritānijas slepenajiem dienestiem. Vienā no The Washington Post rīcībā nonākušajiem dokumentiem atklāts, ka programma kādā trīsdesmit dienu ilgā periodā spējusi apkopot 181 miljonu ierakstu par aktivitātēm e-pastu sūtīšanas komunikāciju kanālos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Bijušā Yahoo vadītāja 3,35 miljonu dolāru vērtā māja

Žanete Hāka, 27.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Yahoo bijušais pagaidu vadītājs Ross Levinsons par 3,35 miljoniem ASV dolāru pārdevis savu īpašumu, raksta Business Insider.

Kompānijas mediju un iekšējo lietu vadītājs R. Levinsons uz laiku pildīja Yahoo vadītāja pienākumus līdz brīdim, kad šajā amatā stājās Marisa Meijere.

Patlaban viņš tirgojas ar īpašumiem, un par 7,65 miljoniem dolāru pārdevis māju, ko iegādājās 2011.gadā. Tas ir par diviem miljoniem dolāru vairāk nekā viņš par to samaksāja pirms pieciem gadiem.

Neilgi pēc šī īpašuma pārdošanas viņš iegādājies jaunu māju par 3,35 miljoniem dolāru. Tajā ir četras guļamistabas un piecas vannasistabas.

Ēkas platība ir 306 kvadrātmetri, kas ir aptuveni puse no bijušā īpašuma.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties īpašumā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hakeri nozaguši lietotājvārdus un paroles gandrīz diviem miljoniem kontu dažādās interneta vietnēs, tostarp Facebook, Google, Twitter, Yahoo, ziņo CNN.

Tas noticis, pateicoties programmatūrai, kas tikusi ļaunprātīgi uzstādīta nezināmam skaitam datoru visā pasaulē, pavēstījuši kiberdrošības uzņēmuma Trustwave pētnieki. Vīruss datus vācis mēnesi un gan lietotājvārdus, gan paroles nosūtījis uz serveri, kuru kontrolē hakeri.

24. novembrī Trustwave pētnieki nākuši uz pēdām šim serverim, kas atrodas Nīderlandē.

Tādas vietnes kā Facebook, LinkedIn un Twitter informējušas, ka mainījušas paroles tiem lietotājiem, kuri bijuši apdraudēti. Google atteikusies sniegt komentārus. Arī no Yahoo komentāru nav izdevies iegūt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Brīdina par vīrusu, kas pārlūku novirza uz kaitnieciskām vietnēm

Dienas Bizness, 28.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta lietotāji var saskarties ar vīrusu, kas izmantojot meklētājprogrammas Google, Yahoo vai Bing novirza interneta pārlūku uz kaitnieciskām vietnēm, brīdina antivīrusu programmu eScan izstrādātāji. Ļaunatūra ir aktīva visos interneta pārlūkos.

Kā norāda drošības eksperti, pārlūku novirzošais vīruss ir no pārlūkus kontrolējošo ļaunatūru kategorijas. Tai piederošās ļaunprogrammatūras, piemēram, meklētājprogrammas, maldinošas pievienojumprogrammas un paplašinājumi, var tikt iesūtītas sistēmā un instalētas interneta pārlūkā bez lietotāja ziņas.

Ja pamanāt, ka interneta pārlūks darbojas lēnāk nekā parasti, neatveras visas lapas, ķeras interneta sakari, bet Google, Bing vai Yahoo meklētājs novirza uz kaitnieciskām vietnēm, tā var būt zīme, ka dators ir inficēts ar pārlūku novirzošu vīrusu.

«Ir svarīgi neignorēt šo vīrusu un neatstāt to datorā. Novirzot pārlūku uz kaitnieciskām vietnēm, tas var novest pie citu, ievērojami bīstamāku vīrusu lejupielādēšanas,» brīdina eScan antivīrusu programmas izplatošā uzņēmuma Baltimax reģiona menedžeris Sergejs Romanovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņi ietekmīgi interneta uzņēmumi apvienojušies, lai uzsāktu kampaņu ar mērķi ieviest noteikumus, cik lielā mērā valdības drīkst vākt lietotāju datus, vēsta NBC News Technology.

Jāatgādina, ka jautājums par privātumu kļuvis sevišķi aktuāls klajā nākot informācijai par to, ka ASV drošības aģentūra (National Security Agency, NSA) lielos apjomos ievāc datus gan no cilvēku mobilajiem tālruņiem, gan internetā.

Aicinot ieviest reformas un noteikt ierobežojumus, tam cik lielā mērā valdība drīkst ievākt datus par cilvēkiem, vēstules ASV prezidentam Barakam Obamam un Kongresam nosūtījušas tādas kompānijas kā Google Inc, Microsoft Corp, Apple Inc, Facebook Inc, Twitter, LinkedIn Corp, Yahoo Inc un AOL Inc.

Dokumentus, ko nopludinājis bijušais ASV drošības aģentūras darbinieks Edvards Snoudens (Edward Snowden) liecina, ka NSA, iespējams, vākusi datus no tādām kompānijām kā Microsoft, Google un Yahoo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu talants Kristaps Porziņģis gatavojas parakstīt reklāmas līgumu ar Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotāju adidas, kas būtu lielākais šāda veida kontrakts Eiropas basketbola vēsturē, vēsta vairāki Ziemeļamerikas mediji.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas Knicks spēlētājam Porziņģim 1.oktobrī beidzās līgums ar citu sporta inventāra kompāniju Nike, taču nu viņš vienojies par ilgtermiņa līgumu ar adidas, informē Yahoo Sports.

Abas puses esot panākušas vienošanos uz vairākiem gadiem, turklāt tā paredz, ka Porziņģis viena gada laikā saņems no trim līdz sešiem miljoniem dolāru (2,7 - 5,3 miljoni eiro). Basketbolista nopelnītā summa atkarīga no viņa izpildītajiem bonusiem.

Iepriekš tik ienesīgs reklāmas līgums nav bijis nevienam Eiropas basketbolistam.

Pirms tam Porziņģim bija četru gadu līgums ar Nike, kas bija noslēgts, latvietim vēl spēlējot Spānijā. Tas basketbolistam ik gadu ienesa 25 000 dolāru (22 324 eiro). Tiesa, Nike līdz oktobra vidum ir tiesības pielīdzināties adidas piedāvājumam, taču tas, visticamākais, netiks darīts.

Komentāri

Pievienot komentāru