Jaunākais izdevums

Pirms diviem gadiem klajā nāca filma Noslēpums (The Secret), kas nu jau ir kļuvusi par īstu sensāciju visā pasaulē. Pazīstami rakstnieki, TV šovu zvaigznes, žurnālisti, filozofi un pat zinātnieki apgalvo, ka tā palīdzējusi viņiem īstenot visas savas ieceres. Šī filma iemācot senu patiesību, kā izmantot cilvēka domu spēka potenciālu.

Ja izlasīsiet šo rakstu līdz galam, jūs uzzināsiet senu noslēpumu. Šis noslēpums pārvērtīs jūsu dzīvi un ļaus to veidot tieši tādu, kādu jūs to vēlaties. Vairāk naudas? Nekādu problēmu, atliks tikai nosaukt ciparu. Karjeras izaugsme? Vienīgā robeža ir debesis.

Vairāk romantikas vai pat pastāvīgs, uzticams un mīlošs dzīvesdraugs, pēc kā tik ļoti ilgojāties? Lūk, viņš jau rezervējis galdiņu restorānā pie rozēm un norasojuša 1995.gada Clos du Mesnil šampanieša pudeles.

Turklāt tas nav nekāds joks, lēts mārketinga triks vai Esmeraldas laimes amuleta piedāvājums. Tas ir noslēpums – zināšanas par spēcīgo dabas likums visā universā –, kuru jau kopš seniem laikiem glabāja pasaules izcilākie prāti un ietekmīgākās personības. Šo noslēpumu savā dzīvē pielietoja Platons, to zināja Ņūtons un pat Einšteins. Ar šī noslēpuma palīdzību pie varas tika un turējās lielākā daļa leģendāro pasaules valdnieku. Nav nekāds brīnums, ka viņi to glabāja visdziļākajā slepenībā – tieši tādēļ to arī sauc par Noslēpumu.

Kvantu fiziķi un mācītāji

Savu slepenību Noslēpums zaudēja, kad austrāliešu televīzijas producenti Rondu Birnu piemeklēja personiskās dzīves traģēdija. Likās, ka no ciešanām un problēmām nav izejas. Bet tad pēkšņi viņas meita iedeva Rondai kādu senu grāmatu. Tā izrādījās pašpalīdzības žanra pioniera Vallasa Vatla 1910.gadā ASV publicētais darbs Bagātības iegūšanas zinātne. Izlasot šo grāmatu, Rondai viss salikās pa plauktiņiem. Te nu tas bija – pagātnes lielākā mistērija un atslēga uz bagātīgu, pilnvērtīgu un jēgpilnu dzīvi. Mums pārējiem par vārdos neaprakstāmu svētību, Ronda nebija tik savtīga kā pagātnes varenie – viņa par savas dzīves jauno misiju izvirzīja šī noslēpuma atklāšanu visai cilvēcei. Jums atliek tikai iegādāties viņas producēto TV filmu Noslēpums vai tāda paša nosaukuma grāmatu. Varat arī vienkārši izlasīt līdz galam šo rakstu – tajā būs atklāti noslēpuma svarīgākie pamatprincipi. Un viss, kas jums dzīvē līdz šim pietrūka, būs jūsu dažu nedēļu laikā. Nē, jūs sapratāt pareizi – tik tiešām viss. No uzblīduša bankas konta līdz izdziedinātai slimībai. No BMW kabrioleta līdz mīlošam laulātajam draugam. Un, ja jums nepietiek ar tādiem vārdiem kā Platons, Ņūtons un Einšteins, tad ir tūkstošiem cilvēku visā pasaulē, kas šobrīd izdzīvo savu dzīvi tā, kā viņi to vēlas, tikai un vienīgi pateicoties Noslēpumam. Starp šiem laimīgajiem sastapsiet gan filozofus, gan kvantu fiziķus, gan rakstniekus un pat mācītājus. Tikai turpiniet lasīt tālāk...

Vienā sarakstā ar Putinu

Mūsdienās būtu diezgan pagrūti atrast kādu, kurš tik tiešām ņemtu nopietni šādu pieteikumu. Ir gan tiesa, ka pašpalīdzības rokasgrāmatas Rietumu pasaules grāmatveikalos ieņem vispieprasītāko tirgus nišu. Arī Latvija nav nekāds izņēmums – koši dzeltenie vāki un interneta mājaslapas ar mistisku simboliku apsola visu slēptāko fantāziju piepildījumu. Sākot no padomiem, kā tikt galā ar stulbiem priekšniekiem, un beidzot ar pašam savas finansiālās impērijas būvniecību. Tomēr pat seno Acteku gudrības grāmata, salīdzinājumā ar Rondas Birnas Noslēpumu, savos solījumos ir ja ne skopulīga, tad diezgan pieticīga gan. Citējot fragmentu no šīs filmas, «viss universs ir kā katalogs, no kura jūs izvēlaties – es gribu šo produktu un šo personu. Bet universs atbild – tava vēlēšanās ir man likums».

Varētu domāt, ka filma un grāmata, kas māca izmantot visu pasauli kā vienkāršu iepirkumu katalogu, iegūs vien uz pāris roku pirkstiem saskaitāmu dīvaiņu interesi. Tomēr noticis ir pilnīgi pretējais – Noslēpums kļuvis par īstu pašpalīdzības žanra karali. 2006.gada martā klajā laistā filma sacēla īstu ažiotāžu pat tajās aprindās, kuras visādi citādi par grāmatām dzeltenos vākos tikai pavīpsnā. Par šo filmu rakstījuši tādi pasaules mērogā ietekmīgi izdevumi kā New York Times, Newsweek un Time. Protams, daļa publikāciju bija iekrāsotas skeptiski ironiskos toņos, tomēr kaislīgo interesi par Noslēpumu tas tikai pavairoja. Savu aizrautību publiski neslēpa pat Lerijs Kings un sarunu šova superzvaigzne Opra Vinfrija. To, kādus apmērus sasniedza šī interese, vislabāk parāda Noslēpuma autores Rondas Birnas iekļūšana žurnāla Time pasaules ietekmīgāko personu sarakstā vienā rindā ar Krievijas eksprezidentu Vladimiru Putinu. Tas ir neiedomājams pavērsiens, ņemot vērā, ka viņas iepriekšējās karjeras virsotnes aprobežojās ar Austrālijas TV šoviem Pasaules labākās reklāmas un Appreci mani.

Visums robežas nepazīst

Vispirms Noslēpums parādījās kā Rondas Birnas producēta televīzijas filma, ieturēta Discovery Channel dokumentālo raidījumu stilistikā. Tajā vairākas personas, kuras tiek pieteiktas kā zinātnieki, filozofi un rakstnieki, stāsta par Pievilkšanas likumu. Stāstījumu ilustrē spilgtas un dramatiskas notikumu rekonstrukcijas. Šis likums tad arī ir Noslēpuma atslēga, un vienkāršā formulējumā tas skan – cilvēks saņem to, ko piesaista ar savām domām. Negatīvas domas un emocijas piesaista turpmākus negatīvus notikumus un emocijas, bet pozitīvas nodrošina visu labo ieceru realizēšanos. Šo filmu par aptuveni trim latiem iespējams noskatīties Noslēpuma mājas lapā www.thesecret.tv. Turpat var nopirkt arī nedaudz vēlāk publicēto tāda paša nosaukuma un satura grāmatu. Tiem, kam domāšana tikai par pozitīvām lietām sagādā zināmas grūtības, pieejami dažādi palīglīdzekļi – piemēram, čeks, kurš nodrukāts uz šīs nedēļas žurnāla Numurs vāka. To nepieciešams izgriezt, aizpildīt ar summu, kādu kārojat saņemt (vienīgā robeža ir tikai katra paša kautrība, jo universs nekādas robežas nepazīst) un tad piespraust redzamā vietā. Šo čeku katru dienu vajag aplūkot pēc iespējas biežāk, paturēt rokās un sajust. Tas būs signāls visumam, un šāda naudas summa tuvākajā laikā no domām materializēsies par gluži reāliem cipariem bankas kontā. Par to, kā tas notiks, nav jādomā. Vajag tikai sekot seno meistaru un mūsdienu zinātnieku ieteikumiem.

Lai Piesaistīšanas likums darbotos, īpaši svarīgi esot vizualizēt iekāroto priekšmetu. Tas jādara iztēlojoties, ka šī lieta jau ir jūsu īpašumā. Šis vīrs iztēlojas, ka viņš jau sēž iekārotajā automašīnā un lielā ātrumā traucas pa šoseju. Kā stāsta viens no speciālistiem, «sajūta ir tik reāla, ka tajā brīdī īstu mašīnu nemaz nevajag.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Hārtlijs: Mana prioritāte bija turpināt darbu ar Latvijas izlasi

LETA, 29.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas speciālista Boba Hārtlija prioritāte šajā starpsezonā bijusi turpināt darbu ar Latvijas hokeja izlasi, lai gan bijuši arī vairāki citi piedāvājumi, laikrakstam Sporta Avīze atklāja kanādietis.

Informācija, ka Hārtlijs turpinās vadīt Latvijas izlasi, bija jau pagājušajā nedēļā, kad notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) kongress, bet tad līgums vēl nebija parakstīts. Jaunas vienošanās parakstīšana oficiāli tika izziņota otrdien.

«Mana prioritāte bija turpināt darbu ar Latvijas izlasi,» laikraksts citē Hārtlija teikto. «Sarunās ar pārējām komandām, kas izteica piedāvājumu, biju atklāts, ka vispirms vēlos parakstīt līgumu ar Latvijas izlasi. Ja šādas iespējas nebūs, esmu gatavs izskatīt viņu piedāvājumus. Šajā laikā atteicu divus darba piedāvājumus dažādās Eiropas līgās. Tas gan nenozīmē, ka nepastāv iespēja trenēt kādā no līgām oktobrī vai janvārī. Ar nosacījumu, ka komanda saredz manī palīgu, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā. Šajā teorētiskajā variantā Latvijas izlase joprojām ir mana prioritāte.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zīmols TomTom radījis GPS sporta pulksteni ar iebūvētu mūzikas atskaņotāju, kurā var augšuplādēt savu iecienītāko mūzikas izlasi ar 500 dziesmām.

Pulkstenī mūzikai ir atvēlēta vieta 3GB apjomā, kurā ietilpst līdz pat 500 dziesmām atkarībā no to ilguma. Turklāt viedpulkstenī jau augšuplādēta treniņa mūzikas izlase 30 minūšu garumā ar enerģisku, kustēties motivējošu mūzikas izlasi. Pats lietotājs var viegli augšuplādēt arī savu iecienītāko mūzikas izlasi no iTunes vai Windows Media Player.

Pulkstenī jau iebūvētais pulsometrs precīzi fiksē sirdsdarbību no plaukstas locītavas bez papildu siksniņas. Sporta pulkstenis precīzi norāda GPS datus, nodrošinot reālā laika informāciju, ieskaitot laiku, distanci, ātrumu un tempu. Soļi, aktīvās minūtes, attālums, sadedzinātās kalorijas, miega ilgums tiek uzskaitīti 24 stundas 7 dienas nedēļā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ainars Bagatskis nepaliks pie Latvijas basketbola izlasi stūres, līdz ar to valstsvienību 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā vadīs kāds cits speciālists, piektdien preses konferencē pavēstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Papildināts viss teksts

Jau ziņots, ka Latvijas izlase basketbolā pagājušajā nedēļā Bagatska vadībā ar piekto vietu Stambulā noslēdza dalību Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas ir komandas labākais rezultāts kopš neatkarības atgūšanas.

Bagatskim pēc Eiropas čempionāta noslēdzās līgums par izlases trenēšanu, taču vienošanās netiks pagarināta.

Kā norādīja Voins, 27.septembrī notiks LBS valdes ārkārtas sēde, kurā tiks spriests par izlases jauno galveno treneri.

«Mēģināsim atrast jaunu galveno treneri, izvēloties starp vairākiem kandidātiem,» žurnālistiem sacīja LBS vadītājs.

Voins atklāja, ka LBS valde izlases startu nesenajā Eiropas čempionātā novērtējusi kā «ļoti labu».

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: Latvijas hokeja izlase pirmo reizi kopš 2009.gada iekļūst pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA, 16.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas hokeja izlase otrdien nodrošināja vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kur spēlēs pirmo reizi kopš 2009.gada.

Izšķirošajā B apakšgrupas mačā par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu Latvijas hokejisti ar rezultātu 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja pasaules čempionāta rīkotāju Dāniju.

Latvijas hokejisti B apakšgrupā ieņēma ceturto vietu un ceturtdaļfinālā ceturtdien tiksies ar A apakšgrupas uzvarētāju Zviedriju.

Vienīgos vārtus šajā mačā Latvijas izlases labā guva Andris Džeriņš.

Savukārt «sauso» uzvaru Latvijas izlases vārtos izcīnīja Elvis Merzļikins, kurš atvairīja visas 19 pretinieku mestās ripas.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Daugaviņš: Rīgas Dinamo trūkst killera instinkta

LETA, 16.10.2017

Rīgas Dinamo spēlētāji Guntis Galviņš (nr.58), Miks Indrašis (nr.70) un Ņižņijnovgorodas Torpedo spēlētājs Kaspars Daugaviņš (nr.16).

Foto: Sintija Zandersone/ LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas komandai Rīgas «Dinamo» tāpat kā visam pašmāju hokejam kopumā trūkst «killera» instinkta, uzskata valstsvienības kapteinis un cita Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ņižņijnovgorodas «Torpedo» uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rīgas «Dinamo» svētdien savās mājās ar 1:3 atzina Daugaviņa pārstāvētās Ņižņijnovgorodas «Torpedo» pārākumu, ko trenē latviešu speciālists Pēteris Skudra.

«Spēlējām labi un diezgan veiksmīgi izpildījām dotos uzdevumus. Iemetām vajadzīgos brīžos, sanāca labs darba mačs. Centāmies rīdziniekiem nedot iespējas. Pāris momentus viņi izspieda, bet kopumā spēli kontrolējām diezgan labi,» pēc cīņas žurnālistiem norādīja Daugaviņš. «Par 95% izdevās noturēt savu līmeni, jo pirmajā trešdaļā skraidījām ne tā, kā gribējām. Kopumā Rīgas «Dinamo» hokejistiem pārāk bīstamus momentus pie mūsu vārtiem veidot neļāvām. Bija uzmetieni un atlēcieni, bet mačs no mūsu puses tika aizvadīts diezgan stabili.»Zīmīgi, ka Rīgas «Dinamo» galvenā trenera vietas izpildītājs pašlaik ir Ģirts Ankipāns, kurš iepriekš divus gadus palīdzēja Skudram «Torpedo» komandā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Jauno veselības finansēšanas modeli plāno ieviest nākamā gada otrajā pusē

Žanete Hāka, 16.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabineta sēdē apstiprināts Veselības ministrijas izstrādātais projekts par veselības aprūpes sistēmas finansēšanas modeli, kas paredz plānveida veselības aprūpes saņemšanu sasaistīt ar veselības nodokļa nomaksu.

Koncepcija paredz Latvijā izveidot jaunu veselības aprūpes finansēšanas sistēmu, ieviešot valsts veselības obligāto apdrošināšanu. Paredzēts noteikt valsts veselības apdrošināšanas obligātās iemaksas, kas tiktu nodalītas no šobrīd spēkā esošās iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes (likme tiks precizēta likuma izstrādes laikā). Tādējādi iedzīvotājiem nodokļu slogs nepalielinātos. Paredzēts jauno veselības aprūpes finansēšanas modeli ieviest no 2014.gada otrā pusgada.

Koncepcijas realizācijai un veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības palielināšanai ir nepieciešams papildu finansējums, pakāpeniski nozares budžetam līdz 2020.gadam sasniedzot 4,5% no iekšzemes kopprodukta.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB projekti

Vai, tavuprāt, Latvijā ir augsta tolerance pret nodokļu nemaksāšanu?

Ilze Zeltkalne, rokasgrāmatu redaktore, 13.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iedomājies, ka stāvi rindā savā iecienītākajā veikalā, lai samaksātu par izvēlētajām precēm. Rinda ir gara, lēnām virzās uz priekšu. Visiem pašsaprotami, ka rinda jāizstāv un jāsamaksā par izvēlēto preci. Bet pāris kases tālāk ir rinda, kurā katram pircējam ir 20% atlaide. Šī rinda ātri virzās uz priekšu. Ātrā rinda nav paredzēta visiem, bet tikai tiem pircējiem, kuriem šādas tiesības piešķirtas pēc neizpaustiem un slēptiem kritērijiem, ko nezina pārējie veikalā esošie klienti. Vai, tavuprāt, šāda situācija ir godīga? Vai apzinies, kurš samaksā par ātrās rindas 20% atlaidi?

Ja vien veikals nenodarbojas ar labdarību, par 20% atlaidi samaksās tie, kas stāv lēnajā rindā. Godīgi nodokļi un godīgu nodokļu nomaksa būs tikai tad, ja, pēc analoģijas piemērojot veikala dažādo kasu principu, visi veikala pircēji stāvēs vienā rindā

Šim vienkāršajam piemēram fonā ir daudz sarežģītu jautājumu, bet galvenais fakts paliek nemainīgs. Otrās rindas pircējiem atlaidi un iespēju ātrāk izstāvēt rindu ir nodrošinājuši visi, kas par izvēlētajām precēm norēķinās pirmajā rindā. Nedrīkst aizmirst par godīguma iedzīvināšanu nodokļu iekasēšanas procesos. Ar godīgu un caurskatāmu nodokļu administrēšanu var sasniegt ne mazāk ambiciozus mērķus, kā ar veiksmīgu nodokļu sistēmas reformu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas biznesa laikraksts Aripaev izveidojis sarakstu ar pelnošākajiem Igaunijas pašvaldību vadītājiem, lai pirms gaidāmajām vēlēšanām iedzīvotāji varētu redzēt, cik kurš saņem.

Salīdzinoši Latvijas ministru prezidents Valdis Dombrovskis par darbu saņem 1 908 LVL.

Aripaev raksta, ka vietējo pašvaldību vadītāju algas nosaka pašas pašvaldības. Igaunijas lauku pašvaldību vadītājs Ots Kasuri (Ott Kasuri) laikrakstam norāda, ka nav nekas dīvains tajā, ka tuvāk Igaunijas galvaspilsētai pašvaldību vadītāju algas ir lielākas nekā pašvaldībās, kas atrodas tālāk.

O. Kasuri, slavējot Aripaev darbu, norāda, ka šāda tabula būtu interesanta arī pašiem pašvaldību vadītājiem, kuri nezin, kādas algas saņem to kolēģi attālākos reģionos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Prezidenta padomnieku biroja vadītājai Kucinai noteikta 3968 eiro mēnešalga

LETA, 23.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidenta Egila Levita padomniece tiesiskuma un Eiropas Savienības tiesību politikas jautājumos, padomnieku biroja vadītāja Irēna Kucina saņem 3968 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Levita padomniece saziņai ar sabiedrību Aiva Rozenberga, strādājot pilnu slodzi, mēnesī saņem 3421 eiro pirms nodokļu nomaksas. Tikpat lielu mēnešalgu saņem arī prezidenta ārlietu padomniece Solveiga Silkalna un prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos, Nacionālās drošības padomes sekretārs Jānis Kažociņš.

Savukārt prezidenta padomnieks tiesību politikas jautājumos Jānis Pleps, strādājot nepilnu slodzi, mēnesī saņem 2993 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Levita padomniece informatīvās telpas un digitālās politikas jautājumos Ieva Ilvesa, kura arī strādā nepilnu slodzi, mēnesī saņem 428 eiro pirms nodokļu nomaksas. Prezidenta padomniece modernas valsts un ilgtspējības jautājumos Elīna Pinto, strādājot nepilnu slodzi, mēnesī saņem 458 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vai iepērkoties Tu pievērs uzmanību marķējumam uz pārtikas produktu iepakojuma? Un ne tikai zīmolam priekšpusē, bet arī pārējai informācijai uz produkta marķējuma? Ražotāji arvien biežāk veido produkta iepakojumu un reklāmu tā, lai produkts izceltos un piesaistītu patērētāja uzmanību. Pielietotās mārketinga metodes kļūst arvien radošākas un spilgtākas, tiek izdomāti orģināli nosaukumi un pievienotas pievilcīgas frāzes. Izvietojot dažādas uzturvērtības un veselīguma norādes uz savu produktu iepakojumiem, ražotāji vēlās informēt patērētājus par produkta kvalitāti un labajām īpašībām, tomēr Valsts zinātniskā institūta “BIOR” eksperts Jānis Ruško uzsver – visām norādēm ir jābūt zinātniski pamatotām un jāatbilst Eiropas Savienības likumdošanā noteiktajiem kritērijiem.

Noskaties video un uzzini, ko nozīmē uzturvērtības un veselīguma norādes uz pārtikas produkta iepakojuma!

Kas tad ir uzturvērtības un veselīguma norādes?

Uzturvērtības un veselīguma norādes var atvieglot Tavu izvēli piedāvāto pārtikas produktu klāstā, kā arī palīdzēt vieglāk atpazīt produktus ar labvēlīgu uzturvērtību un zinātniski pierādītu ietekmi uz veselību. Ražotājiem norāžu izmantošana ir brīvprātīga, bet, ja ir vēlme tās izvietot uz savas produkcijas, tām ir jāatbilst visiem normatīvajos aktos noteiktajiem kritērijiem un labās prakses piemēriem.

Uzturvērtības norādes pauž, liek domāt vai netieši norāda, ka pārtikas produktam ir sevišķi labvēlīgas uzturīpašības, piemēram, "Kalcija avots", "Olbaltumvielu avots", “Bez cukura” vai “Mazkaloriju”.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noskaties video! Dienas deputāta tests:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noskaties video!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā Latvijā tika rādīta reklāma par parastu meiteni, kas negaidot atklāj, ka ir apprecējusies ar pazīstamo Holivudas aktieri Džordžu Klūniju, kurš vēlas ar viņu dzīvot Saulkrastos. Jaunajā DNB bankas reklāmā pāris ir devies atpūtā uz saulainajām un siltajām Karību salām, kur viņus sagaida jauni piedzīvojumi.

Oriģinālās DNB reklāmas, kas atgādina, ka dažiem veicas, bet citiem nepieciešams krāt naudu, turpinājums tapis Karību salās. Arī šoreiz klips atgādina, ka dažiem veicas, bet citiem nepieciešams rīkoties - reklāmas klipā jaunās aktiera dzīvesbiedres veiksme turpinās, kad viņa skaisti zeltainu smilšu pludmalē nejauši atrod sen noslēptu dārgumu lādi.

DNB gan sola, ka novembrī gaidāms nākamais klipa turpinājums, kur pazīstamais aktieris atkal apliecinās, ka orientējas Latvijas aktualitātēs.

Iepriekšējās reklāmas oriģināls, kas radīts pirms gada, tika veidots Norvēģijā, proti, Dž. Klūnijs skandināvu auditorijai atzinās, ka vēlas dzīvot Lillestrumā, Norvēģijā. Savukārt Latvijā viņš savai sievai atzina, ka meklē māju Saulkrastos, pats ierunājot reklāmai nepieciešamos tekstus un pieminot Saulkrastus. Tāpat aktieris atklāja, ka viņš patiešām zina, kur atrodas Latvija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noskaties video! Dienas deputāta tests: Aigars Krīgalis

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēs esam ģimenes uzņēmums, kas nodarbojas ar visu, kas saistīts ar asumiem – naži, cirvji; stāsta Autine valdes priekšsēdētājs Matīss Nīmanis.

Mans brālis Jānis Nīmanis pēc aicinājuma vienmēr ir bijis kalējs, viņš ar to ir nodarbojies jau no mazotnes. Mana māsa Karlīne Pilābere savā laikā spēlēja basketbolu, es, savukārt, darbojos PR jomā. Sanācām kopā, jo sapratām, ka liekot kopā mūsu dažādās zināšanas, varam darboties efektīvi.

Sevi neuzskatu par uzņēmēju, es esmu amatnieks. Uzņēmējdarbība ir tikai nepieciešamais ļaunums. Mēs nekad neesam domājuši kā uzņēmēji – kas tad mums varētu nest peļņu? Esam cilvēki, kas dara to, ko grib, nevis to, ko kāds mums saka. Kamēr tu dari to, kas tev patīk, tici tai lietai, dari to kvalitatīvi – pārējais atnāks pats par sevi.

Mēs specializējamies tieši uz asmeņiem. Pilnīgi visu, no metāla līdz pat marķējumam un iepakojumam, mēs izgatavojam uz vietas. Ražošanas procesu kontrolējam no A līdz Z, jo tādā veidā mēs arī varam atbildēt par kvalitāti – saviem instrumentiem mēs dodam mūža garantiju. Vienu no mūsu cirvju modeļiem – tēšamo cirvi – kāds amerikāņu nozares eksperts notestēja un atzina par cirvju svēto grālu. Mūsu pircēji ir visā pasaulē, šobrīd mēs strādājam arī ar izplatītājiem vairākās valstīs – Dienvidāfrikā, Nīderlandē, Vācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noskaties video!

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Pārbaudām kandidātus: Ieva Stefensena (VL-TB/LNNK)

, 02.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noskaties video!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā plānots ieviest jaunu aplikāciju Flipix, kas apmaiņā pret reklāmu noskatīšanos sniegs iespēju sabiedrisko transportu vai autostāvvietu izmantot bez maksas.

Kas ir sliktāk: maksāt par sabiedriskā transporta biļeti vai autostāvvietu, vai noskatīties reklāmas rullīti apmaiņā pret bezmaksas braucienu vai auto novietošanu pilsētas centrā? Aplikācijas Flipix izveidotājs Jānis Saušs ar komandu ir pārliecināts, ka daudzi izvēlētos otro opciju, un šā gada otrajā pusē tas būs iespējams arī Latvijā. Ideja aizgūta no Vācijas, kur līdzīga aplikācija guvusi tik lielu popularitāti, ka serveri knapi spējuši nodrošināt lielo pieprasījumu. Lai iegūtu bezmaksas biļeti, aplikācijas lietotājam būs jānoskatās piecas paša izvēlētas 20 sekunžu reklāmas, kas tiks atlasītas pēc lietotāja interesēm, piemēram, hobiji, sports, skaistumkopšana u.c. Lietotāji pēc reklāmas noskatīšanās varēs saņemt e-pastā konkrēto uzņēmumu atlaides, kuponus vai citas priekšrocības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noskaties video! Jānis Upenieks (ZRP)

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

VIDEO: Vai attieksme pret lielajām un mazajām valstīm ir vienāda?

Romāns Meļņiks, Jānis Goldbergs, 21.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijai ir ierobežots cilvēku skaits, kas var kvalitatīvi nodrošināt kaut vai to pašu kontroles vai apkarošanas mehānismu, intervijā žurnālam Dienas Bizness atzīst Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) vadītāja Ilze Znotiņa.

"Maza valsts ar mazu un ierobežotu resursu un tomēr ar to pašu prasību līmeni kā lielajās Eiropas valstīs," saka I.Znotiņa. Viņa arī atgādina par 2018. gadu, "kur mēs skaidri redzējām, ka tad, kad bija lielas problēmas ar konkrēti vienu likvidējamu kredītiestādi, tad no Eiropas atbalstu varēja gaidīt vairāk".

Visu interviju par to, kā šobrīd saprot noziedzīgi iegūtu naudu, kā to konfiscē un kāda ir jaunā kārtības sapratne pēc Moneyval rekomendāciju izpildes, brīdī, kad pirmās mantas konfiskācijas Ekonomisko lietu tiesā jau notikušas, lasiet 20.jūlija žurnālā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Giraffe360 līdzdibinātājs Mikus Opelts par biznesa attīstību

Savu pirmo biznesu mēs dibinājām jau augstskolā. Ar draugiem studējām otrajā kursā, un mums gribējās kaut ko darīt. Mums ļoti patika tehnoloģijas, vizualizācijas, un izlēmām sākt savu biznesu. Šķita, ka uzreiz darīt pašiem ir vērtīgāk nekā iet mācīties pie citiem.

Biznesa ideja radās ļoti vienkārši. Es strādāju uzņēmumā, kas bija mans pirmais nopietnais darbs, un man palūdza atrast ofisu. Braukāju ar trolejbusu pa Rīgu, gāju iekšā telpās un vienkārši skatījos, kā tās izskatās. Man tas likās ļoti vecmodīgi un muļķīgi, jo laiks ir pārāk vērtīgs, lai to izniekotu, braukājot turp un atpakaļ pa pilsētu. Ir jābūt tehnoloģijai un risinājumiem, kas ļauj digitāli un attālināti aplūkot lietas. Šī problēma nav ne zudusi, ne laika gaitā mainījusies, to mēs arī risinām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noskaties video! Jānis Muciņš (Par

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atjautīgi uzņēmēji iecerējuši Rīgā ieviest jaunu aplikāciju Flipix, kas apmaiņā pret reklāmas noskatīšanos ļaus sabiedriskajā transportā braukt bez maksas. Gaidot tramvaju, noskaties simt sekunžu garu reklāmu, iekāp un nopīkstini!

RAKSTU LASI:Plāno iemainīt reklāmu pret biļeti

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noskaties, ko par labas kafijas noslēpumiem stāsta Andrito Coffee Roastery vadītājs Andris Petkēvičs un uzzini, kā laimēt dāvanu no Gemoss un Andrito!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ej pa ielu, redzi kādas filmas vides reklāmu, noskenē to ar savu viedtelefonu un noskaties reklāmas klipiņu, noskaidro nākamos seansus, biļetes cenu un izlem, vai vēlies filmu redzēt.

To kā piemēru papildinātajai realitātei min Ainārs Kļaviņš, mobilās lietotnes Overly un SIA Overly līdzdibinātājs. Viņš min vēl vienu piemēru – ja cilvēks vēlas nopirkt jaunu dīvānu, bet nezina, vai tas piestāvēs dzīvokļa interjeram, tad, izmantojot papildināto realitāti un mobilo telefonu, iespējams aplūkot, kā šī mēbele izskatīsies dzīvoklī. Šo rīku var izmantot arī citās jomās, piemēram, Audi ir izstrādājis papildinātās realitātes mobilo lietotni, ko izmantot, ja autovadītājs nesaprot, ko nozīmē viena vai otra poga auto salonā. Šādā gadījumā, izmantojot minēto aplikāciju, tiek noskenēts auto panelis un aplikācija pasaka priekšā, kas tā ir par pogu un ko ar to iesākt. Ir iespējams mašīnu pat «izjaukt», jo aplikācija spēs atpazīt objektus, parādīs priekšā, ar kurām detaļām jāsāk jaukšanas process un kādi instrumenti jāizmanto.

Komentāri

Pievienot komentāru