Tehnoloģijas

Izplatās jauns Skype vīruss, kas var nozagt privātos datus

Gunta Kursiša, 05.10.2012

Jaunākais izdevums

Pasaulē sācis izplatīties jauns Skype vīruss, kas var nolasīt datus, kas tiek ievadīti datorā. Lietotāji ar šo vīrusu inficēti arī Latvijā, novēroja Db.lv.

Vīruss izplatās, automātiski no cita inficēta Skype konta nosūtot aicinājumu atvērt saiti, piemēram, it kā jautājot, vai Skype lietotājs redzams fotogrāfijā, kas aplūkojama, atverot inficēto saiti, piemēram, «OMG, is it your pic?», kā arī citās valodās. Pēc tam, kad Skype lietotājs šo saiti atvērs, viņa Skype konts sāks automātiski izsūtīt šādas ziņas citiem lietotājiem.

Inficētajos datoros vīruss nolasa lietotāja ievadīto informāciju, tādējādi varot iegūt arī bankas konta datus, paroles, u.c.

Ja lietotāja dators inficēts, tad tiek ieteikts nekavējoties nomainīt sava Skype konta paroli un pēc tam lietot antivīrusa programmu.

Šobrīd vīruss skāris vairāk nekā simts tūkstošus Skype lietotāju.

Db.lv jau rakstīja, ka vīrusi interneta telefonijas pakalpojumā Skype nav retums. Tā, piemēram, pirms trim gadiem Skype skāra vīruss, kas līdzīgā veidā inficēja citus Skype lietotājus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Skype mēģina novērst paroļu nozagšanas riskus

Gunta Kursiša, 14.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skype aizturējis paroļu nomaiņas funkciju, lai novērstu paroļu nozagšanas mēģinājumus, vēsta BBC.

Skype paroļu neaizsargātība tika apspriesta Krievijas tehnoloģiju blogos un interneta vietnē Reddit aptuveni pirms trīs mēnešiem. Tika apgalvots, ka problēma ar parolēm ļauj zinātājiem piekļūt lietotāju balss pastkastītei, veciem teksta ziņojumiem un citām lietotāja detaļām, ieskaitot dzimšanas datumu.

Pašlaik Skype veic problēmas analīzi. «Mums ir bijušas ziņas par jaunu drošības problēmu,» raksta inženieris Leons Sendrausks (Leonas Sendrauskas). «Piesardzības dēļ mēs uz laiku liegsim iespēju nomainīt paroli, lai varētu izpētīt šo problēmu,» viņš norādīja, vienlaikus atvainojoties par neērtībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta telefonijas kompānija Skype izstrādā 3D video zvanu iespējas, tomēr, lai šī tehnoloģija tiktu plaši izmantota, nepieciešami vēl vairāki gadi, atzinis Microsoft Skype nodaļas viceprezidents Marks Džilets (Mark Gillett).

Intervijā BBC viņš norādīja, ka 3D attēlošanas tehnoloģijas ir spērušas lielu soli uz priekš un aizvien vairāk cilvēku pērk TV ar šādām iespējām. «Tomēr attēlu uzņemšanas iespējas vēl nav sasniegušas šādu līmeni. Mēs strādājam ar šādām tehnoloģijām – datoram nepieciešams pievienot vairākas kameras, tās precīzi kalibrēt un novirzīt pareizā leņķī,» skaidroja M. Džilets. Skype inženieri pūloties attēlu uzņemšanas procesu padarīt vienkāršāku, kā arī radīt tam paredzētas ierīces. 3D video zvanu iespējas tirgū varētu parādīties tad, kad izdosies sasniegt vienkāršu uzņemšanas procesu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Skype britiem piedāvās bezmaksas Wi-Fi

Jānis Rancāns, 04.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Skype Lielbritānijā un Īrijā piedāvās bezmaksas Wi-Fi bezvadu internetu. Tas būs pieejams restorānos, kafejnīcās un citviet, vēsta Lilebritānijas masu mediji.

«Mēs ticam, ka pieeja internetam ikvienam jānodrošina vienkāršā un pieejamā veidā,» norādīja Skype programmu vadītājs Šadi Mahasels (Shadi Mahassel). Lai izmantotu Skype interneta pakalpojumu, lietotājiem vajadzēs iepriekš piereģistrēties.

Savukārt uzņēmumiem, kuri vēlēsies izmantot Skype bezvadu internetu, vajadzēs maksāt fiksētu mēneša maksu sākot no 9,99 mārciņām (ap 8,5 latiem).

Pakalpojumu Skype nodrošinās ar Lielbritānijas bezvadu interneta operatoru Wicoms, kurš izteicies, ka bezmaksas internets veikalos un restorānos palīdzēs uzņēmējdarbībai, kā arī ļaus nodrošināt komunikāciju starp veikalu un pircēju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Banka Citadele uzsākusi saziņu Skype

Gunta Kursiša, 25.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele turpmāk saziņā ar saviem klientiem izmantos arī Skype pakalpojumus. Bankas lietotājvārds Skype ir banka_Citadele.

Tādējādi ar banku var sazināties telefoniski, ar e-pasta starpniecību, internetbankas starpniecību un, izmantojot Skype profilu zvaniem un cita veida saziņai.

«Skype priekšrocība ir iespēja, izmantojot internetu, bez maksas zvanīt bankai arī tad, ja esat devies ceļojumā vai komandējumā ārpus Latvijas. Ņemot vērā, ka klienti no ārzemēm jau arī iepriekš zvanīja bankai, izmantojot Skype programmu, nolēmām atvērt bankas Citadele Skype profilu, lai klientiem būtu ērtāka saziņa ar banku,» norāda Citadele Privātpersonu un MVU apkalpošanas direkcijas vadītāja Dace Priede.

Drošības apsvērumu dēļ saziņai ar bankas Citadele Klientu atbalsta centru programmā Skype ir pieejama tikai zvanīšanas iespēja, savukārt ziņu sūtīšanai banka aicina izmantot internetbanku, e-pastu, vai arī bankas Citadele Twitter, Facebook un Draugiem.lv kontus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ilggadējais Skype vadītājs: Liela nozīme pirmajam veiksmes stāstam

Anda Asere, 11.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no Baltijas startup jeb tehnoloģiju jaunuzņēmumu priekšrocībām ir valstu lielums, jo šis apstāklis jau no pirmās dienas uzņēmējus spiež domāt globāli

Tā intervijā DB nule Rīgā notikušajā Riga Venture Summit pauda ilggadējais Skype vadītājs Stens Tamkivi (Sten Tamkivi). Viņš ir arī kompānijas Teleport līdzdibinātājs un vadītājs; tā palīdz izvēlēties piemērotāko vietu darbam un dzīvošanai.

Kāds ir jūsu iespaids par startup jomu Baltijā šobrīd?

Interesanti, ka, globāli skatoties uz startup aktivitāti un biznesa vidi Baltijā, visas trīs valstis joprojām ir diezgan līdzīgas, savukārt, ja paraugās detalizētāk, situācija katrā no tām ir atšķirīga. Igaunijai paveicās, ka tai bija Skype. Pasaulē ir pierādījies, ka startup ekosistēmās svarīgs ir viens veiksmes stāsts, kas izraisa turpmāku aktivitāšu vilni. Lietuvai un Latvijai vēl nav bijis savu «vienradžu» (kompāniju, kuru novērtējums pārsniedz vienu miljardu ASV dolāru, – DB), taču aktivitāte ir plaša, ar mazākiem projektiem. Baltijai kopumā ir savas priekšrocības, piemēram, ja kaut kas labs palicis no padomju okupācijas, tad tā ir zinātne un labas inženierprasmes. Personīgi ticu, ka mazai valstij ir priekšrocība – katram, kurš sāk biznesu Lietuvā, Latvijā vai Igaunijā, pirmā doma ir – kā paplašināt tirgu. Uzņēmēju prātos uzreiz tiek būvēts projekts simt miljoniem cilvēku, nevis tikai vienam miljonam. Kopumā Baltijai ir labs sākums, bāze startup biznesa attīstībai, jo īpaši pēdējos piecos līdz desmit gados, tomēr dažās jomās joprojām stipri iepaliekam. Šobrīd Baltijā ir pieejams agrīnas stadijas kapitāls, bet vēlāk, lai piesaistītu naudu, visticamāk, būs nepieciešams to darīt ārpus reģiona valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft paziņo par jauna komunikācijas risinājuma laišanu tirgū, kas aizstās līdzšinējo komunikācijas platformu uzņēmumiem — Lync.

Skype for Business ir balstīts uz Lync platformas, un papildu pašreizējām Lync iespējām ieviesīs lietotājiem pazīstamo Skype vidi un zvanus uz Skype ID numuriem.

«Komunikācija tās visdažādākajās formās ir daudzu Microsoft risinājumu pamatā. Viens no galvenajiem mūsu izaicinājumiem ir panākt pēc iespējas gludāku informācijas pārnešanu no ierīces uz ierīci un no platformas uz platformu. Ar Skype for Business esam spēruši lielu soli šajā virzienā, veidojot vienotu lietotāja pieredzi uz dažādām ierīcēm un platformām un savietojamu tehnisko risinājumu. Tas ļauj lietotājam vieglāk orientēties dažādu risinājumu izmantojumā un viegli dalīties ar informāciju,» stāsta Andrejs Juščenko, Microsoft Office biznesa grupas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā var rasties savs Skype, jautājums ir par varbūtību, tomēr, ņemot vērā spēju iet pa priekšu savam laikam, Latvijai jau ir kaut kas līdzīgs savam Skype - ar «blockchain» tehnoloģiju strādājošais BitFury, uzskata Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētāja Jekaterina Novicka.

Taujāta, vai Latvijā jau rīt varētu rasties savs Skype, Novicka bija apstiprinoša. «Noteikti var, jautājums ir par varbūtību. Varbūtība vienmēr būs augstāka, ja valsts stratēģiski cels izglītības līmeni augstas kvalifikācijas profesijās un veicinās uzņēmējdarbības sākšanu,» uzskata eksperte.

«Tāpat es teiktu, ka mums jau ir kaut kas līdzīgs savam Skype. Skype bija fenomens tajā laikā, jo toreiz neviens nezināja, kas tas ir, bet mums ir BitFury, kas veido pusi no Latvijas start-up uzņēmumos investētajiem 110 miljoniem eiro,» turpināja Novicka. «Uzskatu, ka tas, ko viņi dara uz «blockchain» tehnoloģijas bāzes, ir daudz sarežģītāk, ja mēs salīdzinām ar Skype.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Skype atvieglos bildētkāru lietotāju dzīvi

Jānis Rancāns, 22.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta telefonijas kompānija Skype nākusi klajā ar sava populārā pakalpojuma papildinājumu, kas Apple iPhone un iPad ierīču īpašniekiem padarīs vienkāršāku dalīšanos ar fotogrāfijām.

Izmantojot Photo Share funkciju, lietotāji turpmāk varēs viens otram nosūtīt ar ierīcēm uzņemtās fotogrāfijas neatkarīgi no to izmēra.

Skype norāda, ka tādējādi varēs izvairīties no e-pasta vēstuļu izmēra ierobežojumiem, kā arī ietaupīt naudu, nelietojot MMS pakalpojumus.

Tāpat Skype uzlabojusi mobilo lietojumprogrammu darbību, padarot to saudzīgāku pret ierīces baterijas resursiem.

Jaunā versija ļaus lietojumprogrammai patērēt mazāk baterijas resursu, tāpēc jūs varēsiet atbildēt uz Skype zvaniem visu cauru dienu, skaidroja kompānijas pārstāvis Džonatans Vatsons.

Jau iepriekš vēstīts, ka Skype par 8,5 miljardiem pārņēma ASV tehnoloģiju milzis Microsoft.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Nerealizēto produkciju aicina ziedot labdarībai

Lelde Petrāne, 21.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Zemnieku federācija (LZF) un Latvijas Samariešu apvienība (LSA) aicina Latvijas lauksaimniekus un pārtikas ražotājus produktus, kurus nav iespējams realizēt Krievijas embargo vai citu iemeslu dēļ, ziedot trūkumā nonākušo ģimeņu atbalstam.

Jebkura veida dārzeņus un augļus, piena un gaļas produkciju – arī standartiem neatbilstošus (izmērs, svars, izskats), bet lietojamus uzturā, aicina ziedot pārtikas bankai Paēdušai Latvijai.

Kopīga sadarbība ražotājiem ar nevalstiskajām organizācijām ļautu atgūt kaut mazu ieguvumu no saražotā – noslēdzot ziedojumu līgumu ir iespējams saņemt nodokļu atvieglojumus. Nodokļa atlaidi ziedotājiem piemēro 85 procentu apmērā no summām, kuras ziedotas, bet ne vairāk kā 20 procentus no uzņēmumu ienākuma nodokļa kopējās summas attiecīgajā taksācijas periodā.

Paēdušai Latvijai ir 25 reģionālie partneri, kuriem ir pieejams savs transports, kura izmaksas tiek nosegtas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft «laidīs pensijā» Windows Live Messenger, dodot ceļu Skype

Gunta Kursiša, 07.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft paziņojusi, ka kompānija plāno «laist pensijā» Windows Live Messenger (WLM), kas agrāk tika saukts par MSN Messenger, to aizvietojot ar Skype, vēsta BBC.

WLM visā pasaulē, izņemot Ķīnu, tiks «slēgts» 2013. gada martā. Šāds solis pierāda kompānijas apņemšanos fokusēt savus spēkus uz Skype.

Jaunumi par WLM «laišanu pensijā» izskan 18 mēnešus pēc tam, kad programmatūru izstrādes gigants paziņoja, ka maksās 8,5 miljardus ASV dolāru par Skype pārņemšanu.

WLM tika laists klajā 1999. gadā, kad tas bija pazīstams ar nosaukumu MSN Messenger. Laika gaitā šī rīka pamatfunkcijai – ziņu sūtīšanai - tika pievienota iespēja nosūtīt un saņemt fotoattēlus, veikt videozvanus un spēlēt spēles. 2009. gadā WLM bija 330 miljoni aktīvi lietotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Microsoft zaudējis kārtējā tiesas cīņā ar britu lielāko maksas televīzijas kompāniju British Sky Broadcasting (BSkyB) par preču zīmes Skype reģistrēšanu, vēsta portāls cnet.com.

Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesa otrdien nolēmusi, ka Microsoft nevar Eiropā reģistrēt interneta telefonijas risinājumu pakalpojuma Skype preču zīmi, jo šis nosaukums un logo ir pārāk līdzīgs BSkyB preču zīmei Sky.

Microsoft gan apņēmies šo tiesas lēmumu apstrīdēt.

Lai arī Microsoft nenāksies pārdēvēt Skype, BSkyB varētu pieprasīt licencēšanas nodevas par Skype zīmola izmantošanu Eiropā, vēsta portāls theverge.com.

BSkyB sūdzību sākotnēji iesniedza jau 2005.gadā - sešus gadus pirms Microsoft pabeidza Skype pārņemšanu par 8,5 miljardiem dolāru. Šī sūdzība koncentrējas uz Skype preču zīmes reģistrēšanu, nevis tās izmantošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Valdība neapsver iespēju kompensēt ražotājiem cūku mēra dēļ radušos zaudējumus

Nozare.lv, 18.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība patlaban neapsver iespēju kompensēt ražotājiem zaudējumus, kas radīsies Krievijas noteikto importa aizliegumu dēļ saistībā ar Āfrikas cūku mēri.

Kā šodien pēc valdības sēdes preses konferencē atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), pašlaik nav zināmi iespējamie zaudējumi, kādi radīsies ražotājiem, taču valdība neizskata varbūtību šādus zaudējumus kompensēt.

Kā ziņots, turpinoties Krievijas noteiktajam cūku un cūkgaļas importa aizliegumam, Latvijas cūkkopības nozares provizoriskie zaudējumi varētu būt 13,641 miljons eiro. Šādus aprēķinus veikusi Zemkopības ministrija (ZM).

ZM aplēses liecina, ka patlaban saražotās cūkgaļas apjoms Latvijā varētu būt 35 700 tonnas, savukārt eksportēto dzīvo cūku apjoms - 8500 tonnas. Kopējā nozares produkcijas vērtība pie pašreizējās Latvijas iepirkuma cenas varētu būt 80 633 441 eiro, tikmēr kopējā nozares vērtība ar pazeminātu realizācijas cenu eksporta aizliegumā - 66 992 305eiro. Līdz ar to nozares hipotētiskais zaudējums varētu būt 13 641 137 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Skype neizdodas Igaunijai piesaistīt ārzemju IT speciālistus

Jānis Rancāns, 03.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Imigrantiem nedraudzīga vide Igaunijā liedz kompānijai Skype Estonia piesaistīt ārzemju informācijas tehnoloģiju (IT) speciālistus, atsaucoties uz kompānijas pavēstīto, ziņo kaimiņvalsts raidsabiedrība ERR.

Visgrūtāk ir piesaistīt darbiniekus no valstīm, kuras atrodas ārpus Eiropas Savienības (ES) vai arī tādus, kuriem ir ģimenes. Tam par iemeslu kalpo tas, ka Igaunijā ir sarežģīti atrast darbavietas IT speciālistu dzīvesbiedriem un skolas to bērniem. Kaimiņvalstī esot tikai viena skola, kurā mācības notiek angļu valodā, bet mācību maksa tur sasniedz 16 tūkstošus eiro par gadu, sacījis Skype Estonia vadītājs Tīts Pānenens.

«Lai spētu piesaistīt vidēja līmeņa vadītāju, mums nepieciešams nodrošināt zināmu dzīves līmeni visai viņa ģimenei,» klāstīja Skype Estonia vadītājs. Tāpat apgrūtinājumus pasaules IT speciālistu piesaistei uzliek Igaunijas nodokļus sistēma – piemēram, ja darba devējs darbiniekiem piedāvā iegādāties uzņēmuma akcijas par samazinātu cenu, var nākties nodokļos samaksāt pat 68% no atlaides.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Aizvien biežāk pirmā darba intervija notiek, izmantojot Skype

Gunta Kursiša, 18.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā, ka liela daļa Latvijas cilvēkresursu atrodas ārzemēs vai vairāku stundu brauciena attālumā no reģionu centriem un Rīgas, darba devējiem būtu jāpievērš lielāka uzmanība, kā sasniegt tieši šo auditorijas daļu. Aizvien biežāk pirmā darba intervija notiek, izmantojot programmu Skype, novērojis portāls irdarbs.lv.

Lielākais Skype interviju pluss ir tieši laika un finanšu ietaupījums, norāda Irdarbs.lv. Piemēram, lai kandidāts ceļā uz interviju nepavadītu trīs stundas, viņš var norunāt vairākas intervijas virtuālajā vidē. Tāpat arī darba devēji var organizēt vairākas intervijas paralēli gan klātienē, gan neklātienē, Skype darba interviju priekšrocības min karjeras portāla pārstāvji. Tajā pašā laikā viņi atzīst, ka pirmais iespaids, kas rodas, satiekoties dzīvē, vēl aizvien ir izšķirošs, bet Skype intervija ir kā papildinājums CV.

«Jāņem vērā, ka virtuālā intervijā nevar sajust rokas spiedienu, nevar redzēt, kā potenciālais kandidāts ienāk telpā u. tml. Tie varētu šķist vien sīkumi, bet tajā pašā laikā tie daudz liecina par cilvēku kā personību. Klātbūtnes efektam personāla atlases savstarpējā dialogā starp darba ņēmēju un darba devēju vai viņa pārstāvi – personāla atlases speciālistu - ir un paliks ievērojama nozīme,» norāda karjeras un darba portāla Irdarbs.lv vadītāja Evija Šalte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pieredze darbā Skype devusi iedvesmu attīstīt savu uzņēmumu

Kārlis Vasulis, speciāli DB, 29.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieredze darbā Skype devusi iedvesmu attīstīt uzņēmumu, kas piedāvā nišas pakalpojumus IT nozarē

SIA TestDevLab izveidotāji un vadītāji Ervins Grīnfelds un Andrejs Frišfelds ideju radīt kompāniju, kas nodrošina dažādu lietotņu jeb aplikāciju testēšanas servisu, guvuši, strādājot Skype. E. Grīnfelds igauņu radītajā mega zīmolā vadīja komandu, kas nodarbojās ar Skype mobilo lietotņu izstrādi iPhone un citām iOS ierīcēm. A. Frišfelds savukārt bija atbildīgs par kvalitātes nodrošināšanas un testēšanas inženieru komandām, kuri strādāja ar Skype lietotnēm BlackBerry un dažādām Android ierīcēm.

Pieredze lieti noderējusi, lai 2011. gada nogalē dibinātu savu uzņēmumu. Šobrīd uzņēmumam ir divi ofisi – viens Rīgā, bet otrs Ventspilī. «Gadu no gada dubultojam apgrozījumu, mērķis ir to turpināt, bet ar nosacījumu, ka tas nenotiek tikai uz jaunu darbinieku rēķina. Jācenšas radīt lielākas pievienotās vērtības produktus,» norāda E. Grīnfelds. Pērno gadu kompānija noslēdza ar teju 2,3 milj. eiro apgrozījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirkņa policijas darbiniekiem ir pamatotas aizdomas, ka attēlā redzamais vīrietis varētu būt saistīts ar dažāda veida krāpšanas gadījumiem.

Par krāpšanas gadījumu Rīgā, Aleksandra Čaka ielā kādā bankas filiālē policisti aizturēja attēlā redzamo vīrieti. Vīrietis bankas filiālē vēlējās samainīt 500 eiro banknoti smalkākās naudas vienībās, taču, kad bankas darbiniece izdeva samainīto naudu, vīrietis pēcāk gribēja samainīt eiro banknotes uz citu valūtu. Maiņas rezultātā, viņš bankas darbiniecei iedeva mazāk nekā 500 eiro, daļu paturot sev – tādā veidā mēģinot apkrāpt.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, attēlā redzamais vīrietis varētu būt saistīts ar dažāda veida krāpšanām - valūtas maiņas punktos, banku filiālēs vai vienkārši uz ielas, tādēļ Rīgas Centra iecirkņa policijas darbiniekiem ir pamatotas aizdomas, ka šis vīrietis varētu būt pastrādājis vēl citus krāpšanas gadījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju gigants Microsoft nolēmis slēgt Skype biroju Apvienotās Karalistes galvaspilsētā Londonā un atlaist darbiniekus. Šis lēmums ir kā trieciens Londonas cerībām kļūt par tehnoloģiju kompāniju mājvietu, ziņo independent.co.uk.

Pagaidām nav zināms, kad Londonas birojs tiks slēgts, bet potenciāli darbavietas varētu zaudēt 220 cilvēki. Microsoft arī nav komentējusi, vai šis lēmums saistīts ar Brexit (Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības) un cik ilgi tas jau plānots. Taču Skype jau sen ir viens no nedaudzajiem lielajiem Eiropas tehnoloģiju veiksmes stāstiem, tādējādi šāds lēmums Londonai ir īpaši sāpīgs.

Kompānija Microsoft pavēstījusi, ka tā konsolidē Londonas birojus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Starptautiskā reidā kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu

Lelde Petrāne, 21.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīt, 22. augustā Valsts policijas darbinieki, kuri iesaistīti satiksmes uzraudzībā, kopā ar kolēģiem no Lietuvas, Igaunijas un Somijas piedalīsies starptautiskā reidā, kura laikā tiks kontrolēta atļautā braukšanas ātruma ievērošana, informēja Zane Arāja, Valsts policijas pārstāve.

Reids norisināsies uz galvenajiem autoceļiem visā valsts teritorijā, un vienlaikus šādas pārbaudes uz savu valstu ceļiem veiks arī Lietuvas, Igaunijas un Somijas kolēģi.

Reids norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla ( TISPOL) plānoto starptautisko reidu grafika ietvaros, kurā šī nedēļa veltīta tieši atļautā braukšanas ātruma ievērošanai. Šīs akcijas ietvaros policijas darbinieki visā Eiropā veic dažādus pasākumus atļautā ātruma kontrolei uz ceļiem.

Starptautiskās akcijas mērķis ir pievērst iedzīvotāju uzmanību pārmērīga braukšanas ātruma riskiem un aicināt ikdienā izvēlēties ne vien ceļu satiksmes noteikumiem atbilstošu braukšanas ātrumu, bet arī tādu, kas ir drošs autovadītājiem un pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

FOTO: Ieskats Skype Tallinas birojā

Anda Asere, 18.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas vēsturiski slavenākā jaunuzņēmuma Skype, kas tagad ietilpst Microsoft, birojs veidots maksimāli omulīgi, lai darbinieki justos kā mājās

Skype Tallinas birojs ir veidots pēc atvērtā biroja principiem. «Interjera mērķis ir pēc iespējas omulīgāks birojs, lai cilvēki justos kā mājās,» stāsta Andrus Jergs (Andrus Järg), Microsoft Igaunijas attīstības centra vadītājs. Birojā ir bufete, kur darbiniekiem tiek pasniegtas brokastis un pusdienas. Telpu var pārvērst arī par lielu telpu sanāksmēm. Kopumā birojā ir 24 sapulču telpas – gan lielas, gan mazas. Tāpat birojā ir pavisam mazas telpas, ko uzņēmumā sauc par telefonbūdiņām un kas domātas netraucētiem telefona zvaniem. Lai nodrošinātu iespēju strādāt elastīgi, birojs ir atvērts visu diennakti.

«Te ir daudz vietu, kas piemērotas atpūtai, kā arī visdažādākais tehniskais aprīkojums, lai izmēģinātu jaunas dizaina idejas vai vienkārši paspēlētos. Šī ir vieta, kur cilvēkiem patīk strādāt,» saka A. Jergs. Viņš uzsver, ka cilvēkiem ir vajadzīga brīvība mācīties jaunas lietas un vide, kas to atbalsta. Darba vietai jādod iespēja veidot ciešu sadarbību ar savu un citām komandām, lai spētu dalīties domām, ieklausīties citos un pārvērst idejas realitātē. «Nozīme ir visam – kā mēs izturamies cits pret citu, kā un kur mēs strādājam. Mūsu misija ir balstīta gan pasaulē, kur mēs dzīvojam, gan nākotnē, kuru cenšamies radīt,» norāda A. Jergs. Tāpēc viss birojā veidots tā, lai sekmētu sadarbību un līdzdalību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Aizdomās par naudas izkrāpšanu no kamīnkrāšņu pircējiem policija meklē vīrieti

Lelde Petrāne, 01.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijā ir sākti vairāki kriminālprocesi par krāpšanu saistībā ar firmu SIA Kamīnkrāsnis, kas piedāvā klientiem iegādāties preces, veicot priekšapmaksu, bet pēc tam solītās preces nepiegādājot un neatgriežot naudu. Policija aicina ziņot par attēlā redzamo vīrieti, kurš, iespējams, ir saistīts ar krāpnieciskajām darbībām.

Valsts policija no iedzīvotājiem ir saņēmusi informāciju, ka uzņēmums SIA Kamīnkrāsnis savā interneta mājas lapā potenciālajiem klientiem piedāvā iegādāties dažādas krāsnis un to piederumus.

Atsaucoties uz uzņēmuma piedāvājumu, vairāki klienti ir pasūtījuši dažādas preces, veikuši pasūtījuma priekšapmaksu vai avansa maksājumu, pretī saņemot rēķinu. Tomēr pēc tam nav saņēmuši ne pasūtītās preces, nedz atguvuši iemaksāto naudu.

Valsts policija atgādina ikvienam rūpīgi izvērtēt preces vai pakalpojuma iegādes nosacījumus un aicina ikvienu, kurš cietis no SIA Kamīnkrāsnis krāpnieciskajām darbībām, vērsties ar iesniegumu tuvākajā policijas iecirknī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

NBS piegādāts degvielas vedējs ar iebūvētu mērlaboratoriju

Lelde Petrāne, 29.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Scania Latvia Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vajadzībām piegādājusi degvielas vedēju gaisa spēku aviācijas bāzei Lielvārdē. Speciāli NBS prasībām un NATO standartiem tika uzkonstruēta un aprīkota degvielas uzglabāšanas cisterna un iepildīšanas sistēma.

Virsseržants Andris Metlāns stāsta: «Jaunā mašīna tiks izmantota lidaparātu zemspārnu un virsspārnu degvielas uzpildīšanai. Tai ir vairākas funkcijas – ne tikai uzpildīt degvielu, bet arī, pateicoties iebūvētajai testa laboratorijai, veikt degvielas kontroli.»

Savukārt, Aigars Pušinskis, SIA Scania Latvia vadītājs, sacīja: «Šis bija sarežģīts projekts, kura realizācijā vairākus mēnešus strādājām kopā ar NBS pārstāvjiem, lai izstrādātu cisternas tehnisko projektu un pēc tam arī nodrošinātu tās izgatavošanu, atbilstoši NBS specifiskajām vajadzībām.»

Degvielas vedējā ir iebūvēta mērlaboratorija, kas uzrauga degvielas kvalitāti. Tas divos cisternas nodalījumos spēj uzglabāt 20 850 litrus degvielas. Tam ir uzpildītās degvielas uzskaite, un tas var atsūknēt jau iepildītu degvielu no lidmašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pabeigta AS Laima šokolādes ražotnes tehnoloģisko iekārtu renovācija. Renovācija tika uzsākta 2013. gada oktobrī, izmantojot Latvijas valsts piedāvātās iespējas, ko sniedz līdzekļi no emisiju kvotu tirdzniecības saskaņā ar Kioto protokolu, informēja uzņēmuma pārstāve Rita Voronkova.

Renovācija veikta, nomainot AS Laima ražošanas ēkā, kurā notiek šokolādes ražošana, tehnoloģiskās iekārtas, kas bija novecojušas un kurām bija nepieciešami nozīmīgi uzlabojumi, lai samazinātu siltuma zudumus un atgūtu neizmatoto enerģiju.

Produktu ražošanas procesā nepieciešamā dzesēšana līdz šim tika nodrošināta, izmantojot elektrību. Esošās iekārtas bija energoneefektīvas. Temperatūras uzturēšanai produktu masas tvertnēs tika izmantots tvaiks, kura ražošanai izmantoja dabasgāzi. Arī šī sistēma bija energoneefektīva, jo radīja lielus enerģijas un ūdens zudumus, skaidroja R. Voronkova.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Putnu gaļas ražotājs AS Putnu fabrika Ķekava (PF Ķekava), salīdzinot ar 2013.gadu, par 12,5% palielinājis pārdošanas apjomu. PF Ķekava šodien apmeklēja Ministru prezidente Laimdota Straujuma, kura iepazinās ar uzņēmuma ražotni un tikās ar tā vadību.

«Pirms dažiem gadiem PF Ķekava piedzīvoja patiešām grūtus laikus, un ar bažām domāju par šī uzņēmuma nākotni. Šodien esmu gandarīta, ka, nomainot vadību un sakārtojot ražošanu, PF Ķekava īsā laikā ir spējusi pārvarēt problēmas un uzņēmums jau piedzīvo izaugsmi,» norādīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Lai turpinātu ilgtermiņa izaugsmi, PF Ķekava tuvākajos gados plāno investēt uzņēmuma attīstībā vairākus desmitus miljonu eiro.

PF Ķekava saražo vairāk nekā 65% no kopējā Latvijā ražotā putnu gaļas apjoma. Kopš 2013.gada nogales 87% uzņēmuma pieder lietuviešu uzņēmumu grupai Linas Agro Group AB.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Trasta komercbanka noslēgusi subordinēto obligāciju emisiju

Lelde Petrāne, 05.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Trasta komercbanka ir noslēgusi subordinēto obligāciju emisiju 10 miljonu eiro apmērā. Vērtspapīru izlaidums notika pirmā publiskā piedāvājuma ietvaros, informēja kredītiestādes pārstāve Elīna Bikuļča.

Bankas subordinētās obligācijas iegādājās 47 investori, no tiem – 38 fiziskas un 9 juridiskas personas.

Obligāciju termiņš ir 7 gadi, bet to dzēšanas datums – 2021. gada 4. decembris. Bankai ir tiesības dzēst šīs obligācijas pirms termiņa, bet ne ātrāk par 2019. gada 4. decembri. Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro, gada procentu likme ir fiksēta – 6,5%, bet izmaksa tiek veikta 2 reizes gadā.

Kā ziņo bankas vadība, iegūtie līdzekļi tiks izmantoti bankas subordinētā kapitāla palielināšanai. AS Trasta komercbanka valdes priekšsēdētājs Gundars Grieze komentē: «Subordinētā kapitāla palielināšana palīdzēs bankai aktīvi realizēt savu finanšu politiku un attīstīt bankas pakalpojumus Latvijas tirgū.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Intervija: Izaugsme ir uzlabojumos

Didzis Meļķis, 14.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igauņi nākamo Skype negaida un nākotnes attīstību sākumuzņēmumu (startup) jomā paredz veiksmīgiem atdarinātājiem un uzlabotājiem

Par spīti pat vairākos desmitos reižu mērāmajai riska kapitāla nozīmes atšķirībai mūsu ekonomikās, Latvijai šai jomā ir savas priekšrocības, saka Igaunijas Privātā un riska kapitāla asociācijas izpilddirektore Kristīna Vasilkova.

Šogad Baltijas riska kapitālistu gadskārtējā sanāksmē uzsvars bija uz Izraēlas piemēru. Cik daudz šī pieredze ir attiecināma uz šejienes tirgu?

Tā ir attiecināma. Izraēla ir pasaulē otrais lielākais riska kapitāla (RK) tirgus pēc ASV. Viena Izraēla piesaista vairāk RK, nekā visa Eiropa kopā. Apple, Microsoft – visām lielajām kompānijām ir R&D nodaļas Izraēlā. Kā šī pieredze attiecas tieši uz mums? Tā, ka ir jāmācās no jebkura laba piemēra – kā Izraēla to sasniedza.

Komentāri

Pievienot komentāru