Tehnoloģijas

Izveidots Baltijas informācijas tehnoloģiju uzņēmumu tops

Lelde Petrāne, 29.09.2014

1. vieta: Tieto Baltics, kopējie ieņēmumi no IT pakalpojumu sniegšanas 2013.gadā - 48.474 miljoni eiro

Pieaugums salīdzinājumā ar 2012.gadu - 32%

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Saskaņā ar Prime Investment ikgadējo pētījumu Tieto ierindots pirmajā vietā starp Baltijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pakalpojumu uzņēmumiem, vērtējot pēc IT pakalpojumu ieņēmumiem 2013.gadā.

Baltijā pārstāvēto Tieto uzņēmumu (Tieto Latvia, Tieto Lithuania, Tieto Estonia un Tieto Estonia Services) kopējie ieņēmumi no IT pakalpojumu sniegšanas 2013.gadā veidoja 48,474 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 32% salīdzinājumā ar 2012.gadu.

Kā liecina pētījums, otrajā vietā ir uzņēmums Nortal, bet trešajā - Exigen Services.

Ar visu Top 10 var iepazīties, raksta galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tieto Latvia daļu mantas nodos divām jaundibināmām kompānijām un mainīs nosaukumu

LETA, 11.10.2022

Plānots, ka pēc reorganizācija "Tieto Latvia" valdes loceklis Valdis Janovs kļūs par kompānijas valdes priekšsēdētāju, bet kompānijas esošā valdes priekšsēdētaja Valērija Vārna turpmāk būs "Tietoevry Latvia" valdes priekšsēdētāja.

Foto: no uzņēmuma arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tieto Latvia" daļu mantas nodos divām jaundibināmām kompānijām, liecina pirmdien, 10.oktobrī, oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotais paziņojums par reorganizāciju.

Atbilstoši "Tieto Latvia" vienīgā īpašnieka - Somijas "TietoEvry" - 2022.gada 3.oktobrī pieņemtajam lēmumam no "Tieto Latvia" tiks nodalīta daļa mantas, kas tiks nodota jaundibināmajām iegūstošajām sabiedrībām SIA "Tietoevry Connect Latvia" un SIA "Tietoevry Latvia".

Reorganizācijā tiks samazināts "Tieto Latvia" pamatkapitāls, dzēšot pamatkapitāla daļas.

Kreditori var pieteikt prasījumus viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.

Vienlaikus paredzēts, ka pēc reorganizācijas "Tieto Latvia" mainīs nosaukumu un kļūs par SIA "Tietoevry Banking Latvia", liecina "Firmas.lv" publiskotais reorganizācijas lēmums.

Reorganizācijā "Tieto Latvia" nodos kompānijai "Tietoevry Connect Latvia" visu mantu, tiesības un saistības, kā arī darbiniekus, kas saistīti ar kompānijas "connect" aktivitātēm un saimniecisko darbību, tostarp informatīvā un atbalsta pirmā kontaktpunkta aktivitātes gala klientiem Ziemeļvalstīs, piemēram, pirmā un otrā līmeņa atbalsta aktivitātes, saņemšanas un nosūtīšanas aktivitātes, vienotā kontaktpunkta (SPOC) aktivitātes, krīzes komunikācijas aktivitātes, piekļuves un identitātes pārvaldības aktivitātes, atbalstu ārpus darba laikam un ražošanas pārvaldības aktivitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot tirgus tendencēm, Tieto Latvia plāno aktivizēt biznesu privāto klientu segmentā, norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Valērija Vārna.

Esat šajā amatā nu jau pusgadu. Kas mainās uzņēmumā līdz ar vadības maiņu? Kādi akcenti biznesa modelī mainīsies?

Protams, visi vienmēr sagaida, ka līdz ar jauna vadītāja ienākšanu uzņēmumā, teju pilnībā viss tiks mainīts. Tieto kā liela korporācija arī tāpat nepārtraukti attīstās. Taču tieši Latvijā šobrīd savu darbību varam definēt šādi – mēs turpinām attīstīties un vienlaikus nedaudz transformējam savu biznesu. Akcenti noteikti mainīsies. Latvijā privātais sektors ļoti strauji aug un attīstās, šī ir niša, kurai plānojam pievērst uzmanību. Tieto “portfelī” ir ļoti daudz dažādu IT risinājumu, ko šiem klientiem piedāvāt. Tieto Latvia ir savā ziņā unikāls IT uzņēmums Latvijas mērogā, kurā strādā aptuveni 700 augsti profesionālu darbinieku. Baltijas valstu mērogā Latvijas Tieto filiāle ir lielākā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

IKT nozarei jārāda priekšzīme dzimumu līdztiesības jautājumos

Anda Asere, 07.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozare pašlaik strauji attīstās, ir inovatīva un progresīva un tai ir jārāda priekšzīme gan dzimumu līdztiesības, gan iekļaujošas sabiedrības un dažādības veicināšanā.

Tā uzskata Valērija Vārna, SIA "Tieto Latvia" (daļa no "TietoEVRY grupas") valdes priekšsēdētāja. Viņas skatījumā uzņēmumiem ir jāapzinās, ka atbalstoša un iekļaujoša darba vide veicina produktivitāti, sadarbību un darbinieku lojalitāti. Iekļaujoša darba vide sākas no vadības, tāpēc "TietoEVRY" par šo tēmu visiem vadītājiem rīko arī apmācības.

V. Vārna uzsver, ka uzņēmums dzimumu līdztiesībai pievērš lielu uzmanību. "Tie nav tikai vārdi uz papīra, bet gan praktiska darbība atbilstoši "TietoEVRY" vērtībām un stratēģijai. Šogad "TietoEVRY" ir saņēmis augstu novērtējumu "Bloomberg" dzimumu līdztiesības indeksā (Bloomberg Gender-Equality Index (GEI)), kur tika izteikta atzinība par uzņēmuma darbību iekļaujošas, līdztiesīgas un atvērtas darba vides nodrošināšanā. Uzņēmums ieguvis arī vairākus citus starptautiski atzītus apbalvojumus dzimumu līdztiesības jomā, piemēram, "EDGE", "Equileap" u.c.," viņa norāda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tieto Latvia apsver iespēju eksportēt Āzijas virzienā

Linda Zalāne, 12.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī lielam kuģim ir jābūt mobilam un jāspēj nepieciešamības gadījumā veikli pagriezties, tam jāreaģē uz notikumiem

Tāda ir Tieto Latvia valdes priekšsēdētāja Elmāra Gengera pārliecība. SIA Tieto Latvia ir viens no ietekmīgākajiem informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumiem Baltijā, kurš specializējas dažādu informācijas sistēmu izveidē, nodrošinot pilna cikla pakalpojumu sniegšanu. SIA Tieto Latvia spējusi palielināt apgrozījumu no 31 milj. eiro 2011. gadā līdz 39 milj. eiro 2014. gadā, un tas kompānijai ļāvis iekļūt Dienas Biznesa un Lursoft veidotajā strauji augošo uzņēmumu jeb Gazeļu sarakstā.

«Sniedzot profesionālus IT pakalpojumus, ir svarīgi, ka izaugsme ir mērena, nevis strauja. Ja apgrozījums augtu strauji, tad atbilstoši izaugsmes tempam būtu jāpalielina arī komanda, kuras kvalitatīvai apmācībai nepieciešams laiks. Mūsu nozarē svarīgākais aktīvs ir darbinieku intelektuālais pienesums. Vienota uzņēmuma kultūra, salāgoti procesi, augstražīgas, saliedētas un savstarpēji papildinošas komandas – tā ir panākumu atslēga,» ir pārliecināts E. Gengers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmit gados pieckāršojies IT pakalpojumu eksports; nozarē sevi pieteikuši servisa centri un startup jomas uzņēmumi

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozare attīstās strauji, un šobrīd neviens nav jāpārliecina par tās ilgtspēju un nākotnes potenciālu. Lai gan nozarē vēl aizvien ir dažādi stereotipi un ne visa sabiedrība izprot tās specifiku, pēdējos desmit gados šī joma piedzīvojusi lielas izmaiņas, arī rezultāti redzami – to apliecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Latvijā IKT sektorā strādājošo skaits ir palielinājies par 58%. 2008.gadā nozarē strādāja 18,9 tūkst. cilvēku, 2015. gadā – 28,3 tūkst., bet pērn vairāk nekā 30 tūkst., DB pamato Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa. Palielinājies arī IKT uzņēmumu skaits – Latvijā 2008.gadā to bija 2,6 tūkst., bet 2015.gadā – vairāk nekā 6 tūkst. Novērojams arī IKT sektora pievienotās vērtības īpatsvara pieaugumus iekšzemes kopproduktā – no 3,6% 2008. gadā līdz 4,2 % 2015. gadā. Jāatzīmē, ka IKT nozarē atalgojums ir viens no augstākajiem valstī. Īpaši jāizceļ IT pakalpojumu eksporta lēciens. Atbilstoši Latvijas Bankas datiem, 2000. gadā IT attiecīgais rādītājs bija 16,34 milj. eiro, bet 2015. gadā – 256,98 milj. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Tieto Latvia maksājumu un karšu vienības vadītāju kļūs Valdis Janovs, liecina uzņēmuma paziņojums.

22. jūnijā savu amatu atstāj līdzšinējais Tieto valdes loceklis Māris Ozoliņš. Tieto Latvia valdes locekļa un Maksājumu un karšu vienības vadītāja pienākumus pārņems Valdis Janovs, kurš ilgus gadus ir vadījis Tieto Latvia Maksājumu un karšu risinājumu pārdošanas daļu.

M. Ozoliņš savu lēmumu skaidro ar nepieciešamību pēc jauniem izaicinājumiem gan sev, gan uzņēmumam.

Tieto Latvia specializējas dažādu informācijas sistēmu izveidē, nodrošinot pilna cikla pakalpojumu sniegšanu. Uzņēmuma darbība maksājumu karšu jomā tika uzsākta 1992. gadā, un tagad maksājumu un karšu bizness attīstījies līdz vairāk nekā 500 finanšu institūciju apkalpošanai 33 pasaules valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Darba vide

Tieto Latvia darbiniekiem piedāvā psihologa konsultācijas

Anda Asere, 10.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"TietoEVRY" grupas uzņēmums "Tieto Latvia" saviem darbiniekiem jau desmit gadus nodrošina apmaksātas psihologa konsultācijas un tās izmantojuši aptuveni 10% darbinieku.

"Šajā ziņā esam viens no nedaudziem uzņēmumiem Latvijā. Liels ir gandarījums, ka arī citi uzņēmumi Latvijā sāk sekot šim piemēram, novērtējot darbinieku mentālās labjūtības un veselības lielo nozīmi," saka Valērija Vārna, SIA "Tieto Latvia" valdes priekšsēdētāja. Šogad pirmo reizi uzņēmuma darbiniekiem pieejamas arī apmaksātas psihiatra konsultācijas.

Viņa novērojusi, ka, cenšoties piesaistīt un noturēt labākos prātus un talantus, uzņēmumi visā pasaulē aizvien lielāku uzmanību pievērš darba videi un darbinieku labsajūtai. Bieži vien darbinieku mentālā veselība cieš, ja viņi pilnībā neizjūt kontroli pār savu darbu, viņiem nav skaidri organizācijas mērķi un darbinieki nejūt vadītāju atbalstu. Mūsdienās tam var arī pieskaitīt milzīgo informācijas aprites tempu un apjomu, kas pat ļoti atbalstošā darba vidē darbinieku var izsist no līdzsvara.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Tieto Latvia par 1,2 miljoniem eiro izstrādās valsts pārvaldes tiesību aktu projektu portālu

LETA, 27.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmums SIA «Tieto Latvia» atzīts par uzvarētāju Valsts kancelejas izsludinātajā iepirkumā par tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portāla izveidi, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kopumā konkursā saņemti divi pietikumi un par uzvarētāju atzīta «Tieto Latvia», kuras piedāvātā līgumcena ir 1,186 miljoni eiro.

Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība.

2017.gada rudenī Valsts kanceleja informēja, ka sākts darbs pie vienotā tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portāla izveides, lai nodrošinātu efektīvāku tiesību aktu projektu izstrādi, saskaņošanu un kontroli, kā arī Ministru kabineta lēmumu pieņemšanas un sēžu vadības procesu. Ar tā palīdzību sabiedrībai tiks nodrošināta arī ērtāka līdzdalības iespēja tiesību aktu projektu sabiedriskajā apspriešanā.

Valsts kancelejas Eiropas Savienības struktūrfondu nodaļas projektu vadītāja Signe Rudzīte skaidroja, ka portāla izveide pēc būtības būs jauna pieeja tiesību aktu projektu izstrādē un apritē, konceptuāli atsakoties no dokumenta kā publiskās pārvaldes procesu un informācijas organizācijas rīka, kas pilda tikai informācijas nesēja funkciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar informācijas tehnoloģiju nozares uzņēmuma SIA "Evry Latvia" pievienošanu SIA "Tieto Latvia" noslēdzas reorganizācijas process, kura rezultātā SIA "Tieto Latvia" ("TietoEVRY" grupas uzņēmums) kļūst par vienu no lielākajiem informācijas tehnoloģiju uzņēmumiem Latvijā.

"Esmu gandarīta paziņot, ka juridiskās apvienošanas process ir noslēdzies, kas nozīmē būtisku izaugsmi "TietoEVRY" uzņēmuma attīstībai Latvijā. Jau šobrīd globālie panākumi liecina, ka spējam apvienot vairāk nekā 1000 talantīgus speciālistus un inovatīvas tehnoloģijas, ierindojoties arī starp vadošajiem Latvijas eksportētājiem. Uzņēmumu konsolidācija tikai nostiprinās mūsu pozīcijas un padarīs darbu efektīvāku," saka Valērija Vārna, informācijas tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Tieto Latvia" valdes priekšsēdētāja.

Tieto un EVRY apvienojas vienā uzņēmumā 

Globāli apvienojoties informācijas tehnoloģiju korporācijām "Tieto" un "EVRY", šogad darbu sācis...

"Tieto Latvia" un "Evry Latvia" juridiskās apvienošanās process, kas tika uzsākts janvārī, saistīts ar Somijas informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Tieto" un Norvēģijas "Evry" globālo apvienošanos, izveidojot vadošo Ziemeļvalstu digitālo pakalpojumu un programmas pārstrādes uzņēmumu "TietoEvry".

Globālā stratēģija realizēta ar mērķi radīt vērtību akcionāriem, izmantojot mērķtiecīgus ieguldījumus inovācijās, kā arī izmantot ieņēmumu un izmaksu sinerģijas. Plānots, ka apvienošanas un integrēšanas process uzņēmumu grupā tiks realizēts līdz 2022.gadam, savukārt grupas uzņēmumus Latvijā bija paredzēts apvienot 2020.gada laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas programmatūru un biznesa konsultāciju uzņēmums «Nortal» iegādāsies Sietlā bāzēto programmatūru attīstības kompāniju «Dev9», kas specializējas mākoņdatošanas modernizācijā.

«Nortal» norāda, ka šis darījums atbilst uzņēmuma stratēģijai paplašināt darbību ASV un uzlabo pakalpojumu piedāvājumus ar zināšanām lielo datu un mākoņdatošanas transformācijas jomās.

«Dev9» ir specializēta mākoņdatošanas pakalpojumu programmatūru un konsultāciju kompānija, kas nodarbina 70 cilvēkus. Starp tās klientiem ir «Amazon Web Services», «Google Cloud Platform» un «Microsoft Azure».

«Nortal» un «Dev9» apvienos savas pašreizējās ASV vadības struktūras un darbinieku komandas, kas kļūs par pamatu «Nortal» darbības izvēršanai Ziemeļamerikā.

«Nortal» prezidents Oļegs Švaikovskis norāda, ka saskata izaugsmes potenciālu gan mākoņdatošanas pakalpojumos, kas ir «Dev9» pamata bizness, gan to apvienošanā ar «Nortal» jau esošajiem pakalpojumiem un ilgstošo pieredzi digitālu pakalpojumu izstrādē un sarežģītu reformu realizēšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tieto Latvia: Latvijas bankas nav ieinteresētas izdot bezkontakta kartes to vāji attīstītās infrastruktūras dēļ

LETA, 02.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā ir vāji attīstīta bezkontakta karšu infrastruktūra, tādēļ Latvijas bankas nav ieinteresētas izdot bezkontakta kartes, aģentūrai LETA sacīja informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma Tieto Latvia Maksājumu karšu biznesa vienības vadītājs Māris Ozoliņš.

Kā stāstīja Ozoliņš, Tieto Latvia Latvijā līdz šim bezkontakta norēķinu karšu risinājumus ieviesusi nav, lai gan uzņēmuma izstrādātais Card Suite risinājums nodrošina nepieciešamo funkcionalitāti.

«Pagaidām Latvijā vēl ir vāji attīstīta bezkontakta karšu infrastruktūra - maz vietu ir uzstādīti speciāli aprīkoti termināli, tādēļ arī Latvijas bankām nav interese izdot bezkontakta kartes,» turpina Ozoliņš. «Pēdējā laikā gan ledus, iespējams, ir sakustējies, jo bankai Citadele ir izdevies vienoties ar Rīgas satiksmi par bankas bezkontakta karšu lietošanu sabiedriskajā transportā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Tieto Latvia pērn palielina peļņu par 82%

Lelde Petrāne, 08.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā finanšu gadā Tieto Latvia neto apgrozījums pieaudzis par 30%, sasniedzot 44,399 milj. EUR. 2013. gadu uzņēmums noslēdza ar 5,256 milj. EUR peļņu.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, uzņēmuma peļņa ir pieaugusi par 82%, liecina informācija klientuportfelis.lv.

Tieto Latvia reģistrēts 1994. gadā. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Elmārs Gengers, bet valdes locekļa amatu ieņem Guntis Lazda, Evita Ozola, Māris Ozoliņš.

SIA Tieto Latvia nodarbojas ar IT risinājumu izstrādi, ieviešanu un integrācijas pakalpojumu sniegšanu. SIA Tieto Latvia īpašnieks ir viens no lielākajiem Eiropas IT uzņēmumiem - Tieto Corporation.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Igaunijas Nortal paplašina darbību Lietuvā un plāno radīt simt jaunas darbavietas

LETA--BNS, 01.08.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijā bāzētais digitālo risinājumu nodrošinātājs "Nortal" paplašinās digitālās transformācijas un tehnoloģiju centru Lietuvā un gada laikā plāno radīt simt jaunu darbavietu.

Kompānija sagaida, ka nākamgad saglabāsies līdzīga izaugsmes trajektorija, padarot Lietuvas struktūrvienību par vienu no "Nortal" nozīmīgākajām stratēģiskajām nodaļām, paziņoja "Nortal".

"Nortal" Lietuvā ir biroji Viļņā un Kauņā, kuros strādā 145 cilvēki.

2000.gadā dibinātā kompānija "Nortal" darbojas 18 valstīs ar vairāk nekā 1300 speciālistiem, kas īsteno projektus ar lielu ietekmi Eiropā, Tuvajos Austrumos, Āfrikā un ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Bibliotēkās pieejamos 114 latviešu rakstnieku darbus e-formātā varēs lasīt bez maksas

Db.lv, 11.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas publiskajās bibliotēkās reģistrētie lasītāji turpmāk 114 latviešu rakstnieku darbus varēs lasīt bez maksas, informē apgāds Zvaigzne ABC.

Lai turpmāk izmantotu šo lasīšanas iespēju, būs nepieciešama tikai ierīce (dators, viedtālrunis, e-grāmatu lasītājs) ar interneta pieslēgumu. Starp pieejamajiem darbiem ir Aivara Freimaņa romāns «Katls», Jāņa Ezeriņa «Stāsti un noveles», Ingas Gailes šarmanti stilīgais detektīvromāns «Neredzamie» un pat daudz apspriestie Karīnas Račko romāni «Debesis pelnos» un «Saplēstās mežģīnes».

Visās Latvijas pašvaldību publiskajās bibliotēkās 2019. gadā lasītājiem tiek piedāvāts jauns, inovatīvs pakalpojums – «3td e-grāmatu bibliotēka» vietnē www.3td.lv . To nodrošina Kultūras informācijas sistēmu centrs sadarbībā ar SIA «Tieto Latvia», Apgādu Zvaigzne ABC un publiskajām bibliotēkām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Tieto Latvia un First Investment Bank modernizē norēķinu karšu pieņemšanas sistēmu Bulgārijā

Lelde Petrāne, 18.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tieto Latvia kopā ar vienu no lielākajām bankām Bulgārijā, First Investment Bank, veikusi esošās maksājumu karšu sistēmas nomaiņu, ieviešot Tieto Latvia izstrādāto Card Suite. Tagad bankai būs iespēja paplašināt klientiem piedāvāto pakalpojumu klāstu, informē Tieto Latvia.

Pateicoties esošās sistēmas aizvietošanai ar jaunu, First Investment Bank varēs samazināt ikdienas norēķinu karšu datu apstrādes izmaksas un ieviest jaunus pakalpojumus nākotnē.

Izmantojot šo risinājumu, finanšu iestādes var pilnībā atteikties no trešo pušu pakalpojumiem.

Māris Ozoliņš, Tieto Latvia Maksājumu karšu biznesa vienības direktors, komentē: «Šī projekta ietvaros mēs veiksmīgi realizējām lielu datu apjomu migrāciju, neietekmējot sistēmas veiktspēju un netraucējot bankas klientu darbības.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada oktobra sākumā notikušas pārmaiņas SIA Tieto Latvia vadībā - Elmāram Gengeram atstājot uzņēmuma vadītāja amatu, Tieto Latvia valdes priekšsēdētājas un Programmatūras izstrādes un ieviešanas biznesa vadītājas amatā stājusies Valērija Vārna, informē kompānijā.

«Mēs dzīvojam digitālās transformācijas laikmetā. Mobilitāte un tehnoloģiju pieejamība ir izmainījusi biznesa vidi. Jebkuram IT uzņēmumam ir jābūt spējīgam ātri reaģēt uz izmaiņām, piegādājot klientiem visefektīvākos risinājumus. Galvenā mana prioritāte ir paplašināt esošo produktu un pakalpojumu klāstu, nodrošinot inovatīvus un efektīvus risinājumus mūsu klientiem,» stāsta V. Vārna.

Jaunā uzņēmuma vadītāja IT nozarē darbojas jau vairāk nekā 15 gadus. Šai laikā gūta pieredze dažādos vadošos amatos un starptautiskos projektos. Kopš 2012.gada Va. Vārna ir vadījusi SAP biznesa līniju, tai skaitā piegādes centru un pārstāvniecību Lietuvā. Viņa ir ieguvusi inženiera grādu informācijas tehnoloģiju jomā, kā arī vadībzinātņu maģistra grādu Rīgas Tehniskajā universitātē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Veiksmīga iepirkuma pamats – skaidra vīzija par biznesa vajadzībām

Guntars Gūte, speciāli DB, 18.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT būtiski atvieglo ikdienas darbu ikvienā jomā, taču nereti nākas saskarties ar problēmsituācijām, kad sākotnēji veiksmīgi iecerētie uzlabojumi ar IT palīdzību vai nu izgāžas, vai nesasniedz iecerēto

Viens no klupšanas akmeņiem – nepareizi formulētas vajadzības, kā dēļ pasūtījuma izpildītājs nespēj piegādāt vēlamo produktu. Pirmais uzdevums pasūtītājam ir precīzi definēt, kādām biznesa vajadzībām nepieciešamas attiecīgās tehnoloģijas un kādi ir sasniedzamie mērķi pēc to ieviešanas, teic SIA Tieto valdes priekšsēdētājs Elmārs Gengers.

«Nereti uzņēmums definē – vajag dokumentu pārvaldības sistēmu. Taču pēc tās ieviešanas secina – nē, tomēr vajag kvalitātes vadības sistēmu. Tāpēc pareizākais ceļš pirms iepirkuma ir kopā ar potenciālajiem konkursa dalībniekiem noskaidrot, kādas ir vajadzības un kāds produkts jārada,» viņš uzsver. Kad kļūst skaidra nepieciešamā specifikācija, var izsludināt konkursu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Tieto Latvia izstrādā nacionāla līmeņa ātro maksājumu platformu Kenijā

Lelde Petrāne, 16.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kenijas Banku Asociācija (Kenya Bankers Association, KBA) sadarbībā ar Tieto Latvia ievieš pirmo ātro maksājumu platformu Kenijā. Tā izveidota, lai uzlabotu banku darbības efektivitāti visās digitālajās platformās. Izmantojot Tieto Latvia izstrādāto platformu, asociācija varēs piedāvāt ātro maksājumu pakalpojumus vairāk nekā 45 bankām, kas ietilpst KBA. Attiecīgi asociācija kopā ar KBA meitas uzņēmumu Integrated Payments Service Limited (IPSL) kļuvusi par pirmo reāllaika starpbanku darījumu platformu Austrumāfrikas reģionā.

Pirmais produkts, ko piedāvās KBA platforma, būs inovatīvs pakalpojums privātpersonu (peer-to-peer jeb P2P) pārskaitījumiem. Šis produkts ļaus veikt tūlītējus naudas pārskaitījumus un klīringu jebkurā diennakts laikā starp jebkurām tīklā ietilpstošām bankām. Reālā laika privātpersonu pārskaitījumu pakalpojumus KBA plāno uzsākt 2017. gada pirmajā ceturksnī.

Maksājumus būs iespējams uzsākt un pabeigt jebkurā no banku piedāvātajiem digitālajiem vai analogajiem kanāliem - mobilajās bankās, internetbankās, bankomātos, veikalu maksājumu terminālos, bankas filiālēs vai pie banku aģentiem reģionos.

«Mēs nodrošinājām visus izstrādes posmus – projekta izvērtēšanu un izstrādi, visas izstrādes procesa fāzes un sekmīgu risinājuma ieviešanu. Ikviens Kenijā drīz varēs sūtīt naudu citu banku klientiem dažu sekunžu laikā, izmantojot dažādus kanālus, un valsts tādējādi kļūs par efektīvas finanšu integrācijas piemēru reģionā,» stāsta Tieto Latvia valdes loceklis Māris Ozoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Aicina bez maksas apgūt norvēģu valodu un veidot karjeru IT nozarē

Db.lv, 27.08.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Ziemeļeiropā vadošajiem informācijas tehnoloģiju uzņēmumiem "TietoEVRY" piedāvā bezmaksas norvēģu valodas apguvi, stipendiju apmācību laikā un karjeras iespējas IT nozarē mērķtiecīgākajiem un aktīvākajiem akadēmijas dalībniekiem.

Norvēģu valodas akadēmijai pieteikumus "TietoEVRY" gaida līdz septembra beigām, pirmās nodarbības plānotas novembrī.

"Valodu zināšanas ir stūrakmens profesionāla servisa nodrošināšanā mūsu klientiem," stāsta Jānis Špunders, "TietoEVRY" Rīgas pakalpojuma centra vadītājs, kura komandā jaunajiem speciālistiem būs iespēja veidot savu karjeru informāciju tehnoloģiju jomā.

Latvijā tiek pārstāvēti vairāki "TietoEVRY" grupas biznesi, tajā skaitā klientu atbalsta centrs, lai sniegtu dažāda līmeņa servisu klientiem Skandināvijā un citos pasaules reģionos. Digitalizācija šobrīd ir galvenā biznesa vides aktualitāte un pieprasījums pēc augsti kvalificētiem informācijas un komunikāciju nozares speciālistiem visā pasaulē turpina palielināties, tāpēc "TietoEVRY" piedāvātā bezmaksas norvēģu valodas apguves iespēja ir arī efektīvs veids, kā atlasīt un veiksmīgi sagatavot potenciālos darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tieto Latvia un Azerbaidžānas Banka izveido starpbanku karšu centru

Žanete Hāka, 12.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tieto Latvia atbalstījusi Azerbaidžānas Centrālās Bankas iniciatīvu izveidot starpbanku karšu centru Azerbaidžānā, lai veicinātu elektronisko maksājumu izmantošanu, kā arī piedāvātu dalībniekiem jaunus biznesa pakalpojumus, informē Tieto Latvia.

Tieto Latvia speciālistu izstrādātais Card Suite risinājums nodrošina lokālo Visa un MasterCard maksājumu karšu autorizāciju, darījumu maršrutizēšanu, starpbanku klīringu un norēķinus, vietējo darījumu kontroli, kā arī pilnu apstrādes ciklu disputu darījumiem.

Starpbanku karšu centra ieviešana sākās 2014.gadā. Projekta ietvaros tika izstrādāts informācijas apmaiņas interfeiss, lai nodrošinātu darījumus starp maksājumu karšu apstrādes centriem un bankām valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darījums palīdzēs FMS tuvāko 2–3 gadu laikā dubultot darbinieku skaitu līdz 300–400 cilvēkiem un audzēt eksporta artavu.

Lielu daļu no darījuma summas Ziemeļvalstu IT kompānija Visma Group (turpmāk Visma), kura ir iegādājusies visas Latvijas IT uzņēmumu FMS un FMS Software akcijas, ir samaksājusi uzreiz, bet daļa tiks samaksāta atkarībā no FMS nākotnes rezultātiem. Līdzšinējā FMS vadība ir ieinteresēta darbību turpināt, DB intervijā stāsta FMS izpilddirektors Jānis Bergs.

Par kādu summu Visma nopirka FMS un FMS Software?

Mēs vienojāmies summu neatklāt. Darījumā ir iesaistīti FMS un Visma akcionāri un pat, ja gribētu summu atklāt, tad pārkāptu vienošanos. Summa ir pietiekami solīda.

Vai darījuma summa tika samaksāta uzreiz, vai arī ir nosacījumi, ka jums uzņēmumā jāstrādā vēl pāris gadu?

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

IKT nozares pakalpojumu eksports strauji pieaudzis

Žanete Hāka, 01.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozares pakalpojumu eksports aizvadītajā gadā uzrādījis ievērojamu izaugsmi – salīdzinot ar 2014. gadu, pērn kopējais nozares pakalpojumu eksports pieaudzis par 24%, sasniedzot 361,32 miljonus eiro, liecina jaunākie Latvijas Bankas (LB) dati.

«Pozitīvi, ka IKT nozares pakalpojumu eksporta apjomu pieaugums ir vērojams katru gadu, tādējādi liecinot par nozares stabilo, vienmērīgo un mērķtiecīgo attīstību. Turklāt izaugsme ik gadu ir diezgan ievērojama – 2015. gadā Latvijas IKT nozares pakalpojuma eksports audzis par 24%, bet 2014. gadā par 22%. Tas ir lielisks pierādījums IKT nozares konkurētspējai un Latvijas IKT speciālistu kompetencei, ko novērtē arī starptautiskā mērogā. Apsveicama ir uzņēmumu spēja nemitīgi izstrādāt un attīstīt jaunus pakalpojumus, pielāgojot tos katras valsts specifiskajam tirgum. Manuprāt, tas arī ir galvenais panākumu stūrakmens – nepārtraukta attīstība un jaunu prasmju apgūšana,» uzsver Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Tieto Latvia darbinieki ikdienā varēs izmantot uzņēmuma velosipēdus

Lelde Petrāne, 19.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju uzņēmums Tieto Latvia saviem darbiniekiem turpmāk nodrošinās iespēju ikdienā izmantot septiņus uzņēmuma velosipēdus, lai darbinieki tos varētu lietot, dodoties pie klientiem, sadarbības partneriem vai pusdienu pauzēs, informēja uzņēmumā.

Uzņēmuma velosipēdiem komplektā nāks ķivere, drošības atslēga un atstarojošā veste, papildu drošībai tie tiks reģistrēti arī CSDD velosipēdu reģistrā. Darbiniekiem, kuri izmantos uzņēmuma velosipēdus, būs jāiepazīstas ar drošības noteikumiem, kā arī plānots organizēt apmācības par Ceļu satiksmes noteikumiem un drošu pārvietošanos ar velosipēdu.

Elmārs Gengers, Tieto Latvia valdes priekšsēdētājs, saka: «Pēdējo gadu laikā ir ievērojami attīstījusies velo kultūra un infrastruktūra Latvijā. Arī Tieto Latvia darbinieki ir aktīvi velobraucēji un jau šobrīd apmēram desmitā daļa no vairāk nekā 750 darbiniekiem par transporta veidu ikdienā izvēlas velosipēdu. Iniciatīva par uzņēmuma velosipēdu ieviešanu nāca no pašiem darbiniekiem, un mēs nolēmām pievienoties tiem nedaudzajiem Latvijas uzņēmumiem, kas šādu iespēju saviem darbiniekiem nodrošina.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tieto Latvia izstrādājusi Samsung Pay maksājumu risinājumu Krievijas bankai Russkij Standart

Žanete Hāka, 21.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tieto Latvia ieviestais maksājumu risinājums ļauj bankas Russkij Standart klientiem veikt pirkumus, izmantojot Samsung Pay maksājumu karšu maku viedtālrunī pie jebkura tirgotāja, kam ir uzstādīts POS termināls banku karšu pieņemšanai, informē uzņēmums.

Šāda iespēja tiek nodrošināta, pateicoties gan NFC (Near Field Communication), gan MST (Magnetic Secure Transmission) tehnoloģiju atbalstam.

Bankas Russkij Standart klientu veicamie maksājumi, izmantojot Samsung Pay, ir aizsargāti ar viedtālrunī iebūvēto sistēmu Samsung KNOX, kas nodrošina ierīces aizsardzību pret ļaunprātīgiem uzbrukumiem un nepārtraukti izseko iespējamos apdraudējumus, kā arī pateicoties tokena izmantošanai maksājumu kartes datu vietā.

“Mobilo kanālu, tai skaitā mobilās bankas un mobilo maksājumu pakalpojumu izmantošana patērētāju vidū nepārtraukti pieaug. Novērojot dažādu tirgu tendences, tostarp arī Krievijas tirgu, bankas ir vēlamais piegādātājs tādiem risinājumiem kā maksājumu karšu maki viedtālrunī. Bankām tā ir iespēja ne tikai aktīvāk piedalīties mobilo maksājumu procesā, bet arī veicināt lojalitātes attīstību un stiprināšanu, pateicoties arvien jauniem saskares punktiem ar gala patērētāju, kā arī radīt papildu ienākumu avotus, atzīmē Tieto Maksājumu risinājumu vienības direktors Māris Ozoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Izstrādāta e-GRĀMATU platforma publiskajām bibliotēkām

Lelde Petrāne, 05.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drīzumā jebkurš publiskās bibliotēkas lasītājs varēs tiešsaistē bez maksas lasīt tajā pieejamās e-grāmatas, izmantojot e-GRĀMATU bibliotēkas platformu. Visām Latvijas publiskajām bibliotēkām, kuras izmanto informācijas sistēmu ALISE, ir iespējams abonēt e-GRĀMATU bibliotēkas platformu.

Decembrī veiksmīgi noslēdzies viens no platformas izstrādes posmiem – izmēģinājuma projekts, kurā piedalījās izdevēji Apgāds Zvaigzne ABC, Jāņa Rozes apgāds un Jumava, kā arī sešas Latvijas publiskās bibliotēkas: Ventspils, Kuldīgas Galvenā, Valmieras, Jelgavas pilsētas, Latgales Centrālā un Preiļu bibliotēka.

Izstrādātāja Tieto Latvia projektu vadītājs Jānis Plūme stāsta: «Izmēģinājuma projekta mērķis bija izstrādāt un pārbaudīt praksē e-GRĀMATU bibliotēkas iesaistīto pušu sadarbības modeļus un tehniskos risinājumus. Pilnveidošanas būtiskākie virzieni ir lasītāja iespēju paplašināšana sistēmā un izdevēju-bibliotekāru sadarbības procesu maksimāla automatizācija.»

Komentāri

Pievienot komentāru