Jaunākais izdevums

Par Rīgas svētku kulminācijas brīdi kļuva gandrīz pusstundu garā uguņošana 11.novembra krastmalā, kur savu māku rādīja astoņi Latvijas labākie uguņotāji.

Ar 2 252 skatītāju balsīm par labāko ugunsziedu meistaru tika atzīta firma Ugunsmeistars, kas sacensībās uguņoja kā sestie, un ieguva sacensību galveno balvu – tiesības uguņot Jaungada naktī Rīgā.

Otrajā vietā ar 1 117 balsīm palika Rīgas pirotehnika, kuri uzstājās ar septīto kārtas numuru, savukārt trešie ar 832 skatītāju balsīm ir Ugunsdārzi, kas uguņoja pēdējie.

Šī gada sacensību kopējais budžets bija 12 000 Ls, bet uzvarētājs saņema balvā tiesības uguņot Jaungada naktī par 6 000 Ls.

Balsošanas rezultāti:

1. Ugunsmeistars 2 252 (108 sms);

2. Rīgas pirotehnika 1 117 (60 sms);

3. Ugunsdārzi 832 (59 sms);

4. Svētku aģentūra 744 (61 sms);

5. Petarde 736 (38 sms);

6. Oda Lux kopā 583 (31sms);

7. Uguņošanas mākslas studija 271 (20 sms);

8. Ugunspuķes 49 (7 sms).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas svētkos šogad sacentīsies astoņi uguņotāji

, 11.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas svētkos, 17.augusta vakarā Uguņotāju sacensībās piedalīsies astoņi uguņotāji, Db.lv informēja Rīgas svētku 2008 preses dienests.

Lai arī šogad konkursa noteikumi ir nedaudz sarežģītāki – uguņotājiem jāsagatavo trīs minūšu garš priekšnesums turklāt mūzikas pavadījumā, pirotehniķu atsaucība ir pieaugusi.

Sacensību vērotāji 11.novembra krastmalā, kā arī tie, kuri uguņošanu skatīsies Latvijas Televīzijas tiešraidē, savu favorītu noteiks balsojot. Balsošanas noteikumi tiks publiskoti 14.augustā, savukārt uguņošanas secību sacensību dalībnieki izlozēs uz AB Dambja svētdien, īsi pirms uguņošanas sākuma.

Rīgas svētku 2008 Uguņošanas sacensībās dalību apstiprinājuši uzņēmumi: Rīgas Pirotehnika, Ugunsmeistars, Oda Lux, Svētku aģentūra, Ugunsdārzi, Uguņošanas mākslasstudija, Petarde un Ugunspuķes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcas neplāno nekādus īpašos Jaungada sagaidīšanas pasākumus, aģentūrai LETA atzina aptaujāto viesnīcu pārstāvji.

Viesnīcu operatora "Mogotel", kas strādā ar zīmoliem "Rixwell Hotels", "Wellton" un "Rija Hotels", pārstāvji skaidroja, ka Jaunā gada naktī dažās viesnīcās būs speciālais vakariņu piedāvājums individuālajiem viesiem, ievērojot visus drošības pasākumus. Vienlaikus kopīga Jaungada sagaidīšana nevienā no viesnīcām netiek plānota, lai neveicinātu cilvēku pulcēšanos.

Viesnīcu operators arī prognozēja, ka papildu darba stundas restorāniem viesnīcās veicinās papildus ienākumus, bet lielu ietekmi uz kopējiem rādītājiem tas neradīs.

"Esam piemērojušies izmaiņām un atsevišķu viesnīcu restorānos pagarinājuši darba laikus, lai viesi varētu izbaudīt mūsu īpašo Jaunā gada piedāvājumu. Ceram, ka apkārtējie ēdināšanas un izklaides vietas paspēs noreaģēt un pagarinās arī savus darba laikus, kas savukārt veicinās viesu rezervācijas arī viesnīcās," norādīja viesnīcas pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā reģistrēti kopumā 16,36 tūkstoši jaunu uzņēmumu, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pagājušā gadā reģistrēto uzņēmumu skaits sarucis, taču jaunreģistrēto uzņēmumu skaita kritums nebūt nenozīmē, ka būtu samazinājusies arī jauno uzņēmēju radošā pieeja, izvēloties savu uzņēmumu nosaukumus. Veicot pētījumu par 2013.gadā reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, Lursoft secinājis, ka radoši ļaudis dzīvo visā Latvijas teritorijā, sākot ar Liepāju, beidzot ar Daugavpili.

Vairāki uzņēmēji saviem uzņēmumiem izvēlējušies nosaukumus, kuri liek uzreiz noprast par komersanta darbības jomu. Tādi ir, piemēram, Beķerfeja, Ātra Paka, Kārumu fabrika, Prieks Būvēt, Tortes fabrika. Lursoft novērojumi arī liecina, ka nezūdoša ir cilvēku vēlme uzņēmumu nosaukumos iepīt pozitīvisma pilnus vārdus, kas, pavisam iespējams, nākotnē varētu līdzēt veiksmīgi vairot klientu loku. Starp interesantākajiem pērn reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, kuri tā vien vairo ticību savām spējām un rada optimismu, noteikti jāmin Yes, we can, Laimīgie nami, Good Feeling, Labs dzēriens, Tīri un Skaisti, Patiesi ar Mīlestību, Pozitīvo emociju aģentūra, Happy Latvia, tomēr ir uzņēmēji, kuri uzskata, ka lietas ir jāsauc īstajos vārdos, tādēļ pagājušajā gadā arī reģistrēti uzņēmumi, kuriem ir tādi nosaukumi kā Cerība resnīšiem un Pēdējā aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā izskanējušo informāciju, ka mobilā lietotne Taxify Vecgada vakarā un Jaungada naktī paaugstināja pārvadājumu pakalpojuma tarifus, vairākas reizes pārsniedzot Rīgas domes saistošajos noteikumos noteiktos maksimālos tarifus, Rīgas domes Satiksmes departaments norāda, ka tā bijusi prettiesiska rīcība, informē departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

DB jau rakstīja, ka Taxify brīdināja par tarifu paaugstināšanu Vecgada vakarā un Jaungada naktī. Vienlaikus uzņēmums norādīja, ka tie atbildīs Rīgas domes saistošajos noteikumos noteiktajiem taksometru maksimālajiem tarifiem.

Taxify skaidro, ka Jaungada naktī pieprasījums bijis ievērojami lielāks, nekā tika paredzēts; vairāki desmiti tūkstoši cilvēku Rīgas centrā vēlējās tikt mājās, bet aplikācijā nebija pieejams neviens auto. Lai būtu droši, ka visi, kuri to vēlas, var droši nokļūt mājās, un klientiem ir izvēles iespējas, Taxify laika periodā no plkst.02.00 līdz 05.00 naktī izmantoja dinamiskās cenas aprēķinu algoritmu, lai motivētu aplikācijai pieslēgties vairāk vadītāju. Šo trīs stundu laikā, atbilstoši pieprasījumam, tarifi bija paaugstināti divas līdz piecas reizes attiecībā pret standarta tarifu (0.71€ / 0.36€ / 0.14€). Aplikācija visiem klientiem uzrādīja faktisko tarifu vēl pirms taksometra izsaukšanas, kā arī klienti varēja aprēķināt brauciena gala summu, pirms izdarīt izvēli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināts - Taxify apņemas ievērot RD noteikumus un informē par cenām Jaungada naktī

Lelde Petrāne, 29.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome panākusi vienošanos ar uzņēmuma Taxify dibinātāju Martinu Villigu par to, ka šajā Jaungada naktī uzņēmums nepaaugstinās tarifu 4-7 reizes, kā tas bija iecerējis iepriekš. Tas būtu pretrunā ar spēkā esošajiem noteikumiem, atzinis Taxify pārstāvis, informē dome.

«No savas puses varu piebilst, ka personīgi piekrītu Taxify piedāvājuma loģikai. Ir uzņēmēji, kas uzskata, ka, piemēram, Jaungada naktī ir vērts vienreizēji pacelt tarifus, lai nodrošinātu atbilstošu pieprasījumu un ļautu vadītājiem gūt papildu peļņu. Tādām tiesībām viņiem ir jābūt. Un tāpēc Rīgas dome ir gatava meklēt juridiskus risinājumus un mainīt esošos noteikumus,» informē Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Uzņēmums informē, ka pēc kopīgām sarunām ar Rīgas domi nolemts Vecgada vakarā un Jaungada naktī piemērot visiem braucieniem augstāko maksimāli pieļaujamo tarifu, vienlaikus nepārsniedzot pilsētas saistošajos noteikumos noteikto tarifu slieksni. Tarifs visiem braucieniem šajā periodā būs 2.13 eiro par iekāpšanu, 0.71 eiro par kilometru un 0.14 eiro par minūti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru izsaukšanas aplikācija Taxify izsludinājusi Latvijas vadītāja vakanci, meklējot izcilu profesionāli, kurš pārņemtu līdzšinējā vadītāja pienākumus un turpinātu veicināt uzņēmuma straujo izaugsmi valsts mērogā, informē kompānijas sabiedrisko attiecību konsultante.

Jaunā komandas līdera galvenie pienākumi ietvers Taxify biznesa tālāku attīstīšanu un jaunu mērķu sasniegšanu, pozitīvu uzņēmuma tēla veidošanu, inovatīvu ideju, iniciatīvu un kampaņu izstrādi un ieviešanu praksē, vietējās komandas vadīšanu, kā arī jaunu auto vadītāju piesaisti Taxify platformā.

«Līdzšinējais Taxify vadītājs Latvijā Juris Krūmiņš, kurš sekmīgi veicinājis Taxify straujo attīstību pēdējo trīs gadu laikā kopš uzņēmuma ienākšanas Latvijas tirgū, savukārt, turpinās darbu kompānijas galvenajā mītnē Tallinā kā globālās ekspansijas vadītājs. Krūmiņš turpmāk būs atbildīgs par Taxify izaugsmi un attīstību ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Austrijā, Ungārijā, Maltā, Gruzijā, Saūda Arābijā un Irākā,» teikts uzņēmuma paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas svētku uguņošanai pieteicies rekordliels firmu skaits

, 20.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas svētku uguņošanas sacensībās šogad sacentīsies deviņi Latvijas labākie pirotehnikas uzņēmumi.

Tas ir Rīgas svētku vēsturē līdz šim lielākais uguņotāju skaits. Uguņošana notiks sestdien, 22. augustā, 11. Novembra krastmalā no plkst. 22.00 līdz 23.00, informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Dzintra Āboliņa.

Labākais uguņotājs, ko noskaidros pēc skatītāju balsojumiem, balvā iegūs tiesības uguņot nākošajā lielajā pasākumā. Rīgas svētku uguņotāju sacensībās šogad piedalīsies Latvijas pirotehnikas uzņēmumi Fire Art, Oda Lux, Petarde, Rīgas Pirotehnika, Svētku aģentūra, Uguns dārzi, Ugunsmeistars, Ugunspuķes un Uguņošanas mākslas studija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

FOTO: Jaungads pasaulē sagaidīts gan ar vērienīgām svinībām, gan bažām par iespējamiem terora aktiem

LETA, 01.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais, 2016.gads pasaulē sācies ar gan ar vērienīgām svinībām, krāšņu uguņošanu un gaismas izrādēm, gan nopietnām bažām par iespējamiem terora aktiem vairākās Eiropas lielpilsētās.

Briselē saskaņā ar pilsētas mēra Ivo Majēra lēmumu, kas bija balstīts uz iespējamo draudu analīzi, bija atcelta Jaungada uguņošana.

Arī Parīze šoreiz iztika bez oficiālā svētku salūta, rajoni ap Eifeļtorni un Elizejas laukiem Jaungada naktī bija norobežoti, bet Triumfa arka bija izgaismota, kā šajos svētkos ierasts.

Minhenē pirms gadumijas no divām dzelzceļa stacijām tika evakuēti cilvēki, reaģējot uz «draudzīgu izlūkdienestu informāciju par konkrētiem terora draudiem», proti, bažām par spridzinātāju pašnāvnieku rīkotu uzbrukumu. Dažas stundas vēlāk stacijas atkal tika atvērtas. Kā paziņojusi policija, draudi saistīti ar džihādistu grupējumu Islāma valsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu braucienus vairāk cilvēkiem un dotu iespēju vadītājiem nopelnīt mazliet vairāk, kopbraukšanas pakalpojumu platforma Taxify Vecgada vakarā un Jaungada rītā visiem braucieniem piemēros augstāku tarifu, liecina uzņēmuma paziņojums klientiem.

«Jaungada naktī tūkstošiem cilvēku vēlas izsaukt taksometru vienlaicīgi, un pieprasījums šajā naktī var būt pat 14 reižu lielāks nekā ikdienā. Tāpēc Vecgada vakarā un Jaungada rītā visiem braucieniem tiks piemērots jauns tarifs: 2.13€ iekāpšana, 0.71€ kilometrs, 0.14€ minūte,» teikts paziņojumā.

Ikdienā Taxify tarifs ir krietni mazāks: iekāpšana 0,71 eiro, 0,36 eiro/km plus 0,13 eiro minūtē.

Uzņēmums norāda, ka Jaungada naktī Taxify pieslēgsies vairāk vadītāju, līdz ar to tarifu celšana ļaus nodrošināt braucienus vairāk cilvēkiem.

Kopumā 2017. gads igauņu radītajai transporta platformai Taxify bijis īpaši veiksmīgs. Latvijā platfromas lietotāju skaits pieaudzis gandrīz 4 reizes, turpretī juridisko klientu skaits trīskāršojies. Visā pasaulē Taxify šobrīd izmanto gandrīz 5 miljonu lietotāju. Četru gadu laikā kopš tā dibināšanas Igaunijas uzņēmums ir piedzīvojis strauju attīstību, kļūstot par vadošo kopbraukšanas platformu Eiropā; šobrīd aplikāciju izmanto jau 120 000 taksometru vadītāji 21 pasaules valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

40% iedzīvotāju plāno tēriņus naktī, kad pāries uz eiro

Žanete Hāka, 28.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā Jaungada naktī, kad Latvijas pāries uz eiro, 40% Latvijas iedzīvotāju ir ieplānojuši veikt dažādus tēriņus, liecina Swedbank aptaujas dati.

No tiem 30% plāno norēķināties ar karti, bet 10% – skaidrā naudā latos vai eiro. Savukārt 57% iedzīvotāju norādījuši, ka Jaungada naktī nekādus tēriņus neplāno.

Ņemot vērā, ka gadumijā tiks veikta virkne darbību pārejai uz eiro, Swedbank ērtākai Jaungada sagaidīšanai iesaka pārdomāt nakts izdevumus savlaicīgi, nepieciešamos maksājumus internetbankā veikt līdz 30.decembra plkst.12.30, kā arī neplānot karšu norēķinus ap pusnakti, kad notiks karšu pāreja uz eiro. Turklāt, ja svētkos iecerēts doties ārpus Latvijas, ieteicams paturēt prātā arī iespējamās laika joslu atšķirības.

Lai nodrošinātu ērtu pāreju uz eiro, Swedbank eiro projektā vairāk nekā gadu strādājuši 500 speciālisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Zviedrijas. Projektā jau ieguldīti 100 tūkstoši cilvēkstundu. Pašā gadumijas naktī pie pārejas uz eiro strādās kopumā 300 Swedbank darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Jaungada naktī Taxify plāno celt tarifus četras līdz septiņas reizes; RD brīdina par sodiem

LETA, 27.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecgada vakarā un Jaungada naktī Taxify mobilajā platformā plānots palielināt tarifus četras līdz septiņas reizes, pārsniedzot Rīgas domes saistošajos noteikumos noteiktos maksimālos tarifus, noskaidroja aģentūra LETA.

Platformas pārstāvji informēja aģentūru LETA, ka Taxify lietotnē Vecgada vakarā un Jaungada naktī piemēros augstākus tarifus, ņemot vērā vēsturiski augsto klientu pieprasījumu. Tarifu mērķis ir arī motivēt vadītājus, lai visiem klientiem, kuri to vēlas, būtu pieejami taksometri. Par tarifiem gan vadītāji, gan klienti būs informēti iepriekš e-pastos, kā arī katra taksometra tarifs vienmēr ir redzams Taxify lietotnē pirms taksometra izsaukšanas.

«Vecgada vakarā taksometru klientu pieprasījums ir ievērojami lielāks nekā ikdienā. Vienlaikus vadītājiem tā ir nakts, kuru viņi pavada darbā, nevis tuvinieku lokā. Tāpēc augstāks tarifs ir pamatots solis, kas ir pieņemams abām iesaistītajām pusēm. Vienlaikus mūs ļoti satrauc satrauc starp citiem taksometru vadītājiem, kuri nepaaugstina tarifus, pastāvošā prakse Jaungada naktī mudināt pasažierus vienoties par brauciena maksu neoficiāli un braukt, izslēdzot skaitītāju. Tā kā mums rūp mūsu klientu drošība un maksājumu caurspīdība, mēs šādu praksi nepieļaujam un tieši tāpēc esam noteikuši oficiālu paaugstināto tarifu lietotnē, lai reģistrēti tiktu visi braucieni,» skaidroja Taxify vadītājs Latvijā Juris Krūmiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti straujajam viesnīcu numuriņu vidējo cenu kritumam Krievijas Federācijas galvaspilsēta biznesa ceļotājiem joprojām paliek pasaulē dārgākā, raksta Telegraph.

Kompānijas Hogg Robinson Group (HRG) pētījums liecina, ka šī gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada, Krievijā vidējā viesnīcu numuriņa cena samazinājusies par 14% līdz 14 tūkst. rubļu (219 latiem) par nakti.

Maskava gan tuvākajā laikā savu titulu varētu zaudēt Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) galvaspilsētai Abu Dabi, kas saraksta otrajā vietā atrodas pateicoties vidējās viesnīcas numuriņa cenas pieaugumam 38% apmērā, ko veicina arvien pieaugošais pieprasījums. Biznesa ceļotājam numuriņš kādā no Abu Dabi viesnīcām vidēji maksās 208 latus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ušakovs: Rīgas centrā bija pēdējā laika vērienīgākās Jaungada svinības

, 01.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaungada naktī Rīgas centrā notika svinības, kurās piedalījās rīdzinieki un pilsētas viesi. Kopā ar svinētājiem Rīgas centrā Jauno gadu sagaidīja arī galvaspilsētas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, informēja viņa preses sekretāre Anna Kononova.

«Esmu pateicīgs rīdziniekiem, kuri kopīgi baudīja ziemas priekus un gadumiju sagaidīja pilsētā. Ceru, ka Rīgas domei izdevās radīt svētku sajūtu un sagādāt visiem prieku šajos svētkos,» sacījis domes priekšsēdētājs, norādot:

«Priekšā vēl ir trīs brīvdienas, kuru laikā svinības Rīgā turpināsies. Līdz 4. janvārim bezmaksas pilsētas slidotava Vecrīgā piedāvās visiem izmantot arī slidas par brīvu.»

Kā informēja A. Kononova, «tehnisku iemeslu dēļ pilsētas slidotava nevarēja darboties Jaungada naktī. Lai kompensētu šīs neērtības, līdz 4. janvārim slidotavas rīkotāji piedāvās bezmaksas slidu īri».

Paziņojumā presei N. Ušakova preses sekretāre akcentē, ka visu nakti Rīgā Jaungada svinību gaitu uzraudzīja pašvaldības policijas darbinieki, savukārt pēc pusnakts bija organizēta pilsētas sakopšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bimbuļi rimbuļi, Palikt LV, Sēdnīca un citas asprātības uzņēmumu nosaukumos

Dienas Bizness, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, Lursoft apkopojis arī 2014.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus.

Lursoft skatījumā radošie prāti nav koncentrēti tikai kādā noteiktā reģionā, jo pērn reģistrēti uzņēmumi ar interesantiem nosaukumiem gan Latvijas lielākajās pilsētās, gan novados, informē Lursoft pārstāve Indra Jansone.

Tā, piemēram, no pērn janvārī reģistrētajiem uzņēmumiem, interesantākie nosaukumi Lursoft skatījumā ir Sudraba Laikmets (Rīga), Miera pērle (Rīga), Laika Eksperti (Rīga), Māra kumoss (Rīga), Rituālie Pakalpojumi (Valmiera), Labs Remonts (Rīga), Zirga Spēks (Ozolnieku nov), Flying Dogs (Ventspils), Digipalīgs (Rīga), BRIKU-BRAKU (Grobiņas nov), Viss Labi (Rīga), ZUMZUM (Rēzekne), Elpo Brīvi (Lielvārdes nov), Lec un minies (Ogres nov), 7.vārti (Ogres nov), Irracionāli risinājumi (Rīga), VĀRNU IELAS REPUBLIKA (Rīga).

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Gadu mijas naktī strādās par eiro ieviešanu atbildīgie gan bankās, gan valsts pārvaldē

Nozare.lv, 31.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārejas uz eiro dēļ šogad gadu mija būs saspringts darba laiks gan daudziem komercbanku darbiniekiem, gan par eiro ieviešanu atbildīgajiem Finanšu ministrijā un Latvijas Bankā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gadu mijā Rīgas sabiedriskajā transportā varēs braukt par brīvu

Atis Rozentāls, 22.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecgada pēdējā dienā 31.decembrī un Jaungada pirmajā dienā 1.janvārī Rīgas pašvaldības sabiedrisko transportu visi varēs izmantot bez maksas, turklāt Rīgas satiksme organizēs papildreisus, lai mājās varētu nokļūt arī vēlāki pasažieri.

Par to informē Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļa. Rīgas mērs Nils Ušakovs aicinājis rīdziniekus un Rīgas viesus izmantot iespēju un apmeklēt svētku pasākumus: ērģeļkoncertu Rīgas Domā, muzikālo pasaku uz Operas fasādes, Jaungada sagaidīšanu un uguņošanu Bastejkalnā un Jaungada nakti Doma laukumā. Sportot gribētāji var doties slēpot Uzvaras parkā vai slidot Vecrīgā pie Rātsnama.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Jaungada nakts - ienesīgākā kopš krīzes beigām

Dienas Bizness, 02.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītā Jaungada nakts pasākumu rīkotājiem, restorāniem, atpūtas vietām bijusi ienesīgākā kopš ekonomiskās krīzes beigām - atzinuši aptaujātie svētku organizētāji, vēsta laikraksts Diena.

Dīvānam, zilajam ekrānam un rasolam gadumijā bijis daudz alternatīvu - plašā cenu amplitūdā, dažādām gaumēm un prasībām. Daudzās svētku norises vietās nauda nav tikusi taupīta ne uz gaisā izšautiem pirotehnikas ziediem, ne uzkodām, izklaidēm un telpu īri, norāda laikraksts.

Tas sazinājies ar vairāku viesu namu saimniekiem - visi smējuši, ka viņu piedāvātās telpas Jaungada svinībām tikušas rezervētas jau augustā vai septembrī, un nav slēpuši, ka lielais pieprasījums cenas ļauj paaugstināt līdz pat divām reizēm. Gan Pierīgā, gan reģionos esošie atpūtas kompleksi rezervēti kuplam svinētāju pulkam, kuriem par Jaunā gada sagaidīšanas vietu bija jāšķiras kopumā no 400 līdz pat diviem tūkstošiem ero. Vairāku viesu namu un lauku viesnīcu pakalpojumus izmantojuši arī tūristi. Piemēram, viesi no Krievijas gadumijā atpūtušies Jaunmoku pils viesnīcā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Vecgada dienā un Jaungada dienā būs izmaiņas sabiedriskā transporta darbībā

Lelde Petrāne, 28.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas satiksme informē, ka Vecgada dienā un Jaungada dienā būs izmaiņas sabiedriskā transporta, pašvaldības autostāvvietu un klientu apkalpošanas centru darbā. 31.decembrī un 1.janvārī sabiedrisko transportu (tramvaju, trolejbusu, autobusu) varēs izmantot bez maksas. Jaungada naktī tiks nodrošināti papildu reisi.

Sabiedriskais transports (tramvajs, trolejbuss, autobuss)

31.decembrī un 1.janvārī sabiedriskais transports brauks pēc brīvdienu grafika. Pasažieri šajās dienās sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Lai nodrošinātu ērtāku pasažieru nokļūšanu uz un no gadu mijas pasākumu norises vietām, naktī no 31.decembra uz 1.janvāri aptuveni no plkst. 20:00 līdz plkst. 4:00 tiks organizēti papildu reisi:

4., 5., 6., 7., 10. un 11. tramvaja maršrutā,

9., 14., 15., 17., 18., 22. un 27. trolejbusa maršrutā,

3., 11., apvienotajā 12., 23., 26. (pa Akmens tiltu), 18., 24., 25., 37., 40., 50., 51. un 53. autobusa maršrutā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ziemassvētku pasākumu kalendārs Rīgā, Liepājā un Jūrmalā

Atis Rozentāls, Agrita Aune, Vēsma Lēvalde Db, 23.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sniedzam ieskatu dažos no Ziemassvētku pasākumiem Rīgā, Jūrmalā un Liepājā laikā no 23. līdz 28. decembrim.

Rīga Ziemassvetku pasakumu kalendars Riga, Liepaja un Jurmala

Līdz 29. decembrim Doma laukumā un Līvu laukumā

Katru dienu no plkst. 10.00 līdz plkst. 20.00

23. decembrī no 11.00 līdz 20.00

24. decembrī no 11. līdz 15.00

27. un 28. decembrī no 11.00 līdz 20.00

Latvijas Mākslas akadēmijā

Studentu mākslas darbu tirgus JARMARKA (Ieeja bez maksas)

23. decembrī plkst. 16.00

Anglikāņu baznīcā

Ziemassvētku koncerts ŠAI SVĒTĀ NAKTĪ (Ieeja bez maksas)

Piedalās Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālā studija KNĪPAS UN KNAUĶI

23. decembrī plkst. 19.00

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV loterijā "Powerball" lielajā laimestā kāds biļetes pircējs no Mičiganas štata Jaungada izlozē ieguvis 842,4 miljonus ASV dolāru (762 miljoni eiro).

Tā ir pirmā reize kopš loterijas izveides 1992.gadā, kad lielais "Powerball" laimests iegūts gada pirmajā dienā.

Laimīgās izlozes cipari bija 12, 21, 42, 44, 49 un sarkanais "Powerball" skaitlis bija 1.

Jaungada dienā izlozētais laimests ir piektais lielākais "Powerball" vēsturē un desmitais lielākais ASV loteriju vēsturē.

Pirms Jaungada dienas izlozes "Powerball" lielā laimesta uzkrājums turpināja pieaugt kopš oktobra vidus.

Iespējas iegūt "Powerball" lielo laimestu ir viens pret 292,2 miljoniem.

Laimējušās biļetes īpašnieks var izņemt visu laimestu ikgadējos maksājumos 30 gadu laikā vai arī izņemt to uzreiz, kas šajā gadījumā samazinās līdz 425,2 miljoniem dolāru pirms nodokļu nomaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Aptauja: Latvijas iedzīvotāji Jaungada sagaidīšanai šogad vidēji plāno tērēt 80 eiro

Dienas Bizness, 29.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas iedzīvotāji Jaungada sagaidīšanai šogad vidēji plāno tērēt 80 eiro jeb vidēji par 16 eiro mazāk nekā pērn. Savukārt attiecībā par svinēšanas vietu vairāk nekā puse jeb 56% cilvēku 2015.gadu sagaidīs mājās ģimenes lokā, atklāj 4finance sadarbībā ar SKDS veiktā aptauja.

«Lai gan ekonomikas izaugsmes rādītāji Latvijā šajā gadā bijuši vieni no augstākajiem Eiropas Savienībā un palielinājušās arī iedzīvotāju darba algas, tomēr psiholoģiskie faktori līdz ar eiro ieviešanu likuši svētku tēriņiem atvēlēt mazāk. Vienlaikus gan kā interesants fakts jānorāda, ka šogad iedzīvotāji svētku dāvanām plāno tērēt vairāk nekā pagājušogad,» skaidro 4finance izpilddirektors Toms Jurjevs.

4finance vadītājs norāda, ka, pieaugot iedzīvotāju vecumam (35 gadi un vairāk) un ienākumu līmenim, palielinās arī naudas summa, kas plānota Jaungada svinībām. Tērēt vairāk ir gatavi krievvalodīgie valsts iedzīvotāji, kuri 2015.gada sagaidīšanai atvēlēs vidēji 97.50 eiro jeb par 27 eiro vairāk nekā latviski runājošā sabiedrības daļa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ziemeļkorejā gatavojas «pārmaiņu vējiem»

Jānis Rancāns, 02.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemeļkorejas vadītājs Kims Čenuns kā savas valdīšanas otrā gada galvenās prioritātes nosaucis ekonomiskās situācijas uzlabošanu un labāku attiecību panākšanu ar Dienvidkoreju, tādējādi signalizējot par iespējamu Ziemeļkorejas ārpolitikas kursa maiņu.

«Valsts industriāla revolūcija sakņojas zinātniskā un tehnoloģiskā apvērsumā, kas savukārt, ir taisnākais ceļš uz ekonomisko izaugsmi,» savā jaungada televīzijas uzrunā sacīja K. Čenuns. Ziemeļkorejas vadītājs norādīja uz raķetes palaišanu kosmosā aizvadītajā gadā, uzsverot, ka kosmosa iekarošanai līdzvērtīgas pūles jāpieliek arī ekonomiskās izaugsmes veicināšanā.

K. Čenuns arī aicināja samazināt saspīlējumu abu Koreju starpā. «Konfrontācijas izbeigšana starp Dienvidiem un Ziemeļiem ir galvenā nācijas sašķeltības izbeigšanas un apvienošanās atslēga,» K. Čenuna sacīto citē New York Times. Ziemeļkorejas vadītājs kā pamatu attiecību uzlabošanai abu valstu starpā nosauca noslēgto līgumu ievērošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Bāri un izklaides vietas varēs strādāt Jaungada naktī, tirdzniecības centri būs atvērti brīvdienās

LETA, 22.12.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaungada naktī Latvijā, tāpat kā Igaunijā, netiks piemēroti ārkārtējās situācijas laikā noteiktie darba laika ierobežojumi attiecībā uz pakalpojumu sniegšanu un pasākumu organizēšanu, otrdien nolēma valdība.

Tāpat valdības pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu nosaka, ka turpmāk veikali tirdzniecības centros atkal varēs strādāt arī brīvdienās un svētku dienās. Grozījumi faktiski stāsies spēkā no piektdienas, 24.decembra, kas ir pirmā svētku diena pēc valdības sēdes.

Izmaiņas bāru, restorānu un citu kultūras un izklaides vietu regulējumā Jaungada naktī - laikposmā no plkst.23 līdz plkst.6 - veiktas, ņemot vērā Jaunā gada sagaidīšanas tradīcijas.

Jau ziņots, ka iepriekš arī Igaunijas valdība 31.decembrī un 1.janvārī atcēla aizliegumu bāriem, restorāniem un citām izklaides vietām strādāt ilgāk par plkst.23.

Jau ziņots, ka saimniecisko pakalpojumu sniegšana tirdzniecības centros brīvdienās un svētku dienās bija aizliegta, atskaitot pirmās nepieciešamības preču veikalus. Šāds ierobežojums bija noteikts, ņemot vērā iedzīvotāju paradumus, kas svētku laikā var radīt papildu drūzmēšanos. Tagad šis ierobežojums ir atcelts.

Komentāri

Pievienot komentāru