Tehnoloģijas

Jauns datorvīrus

Ainars Sedlenieks [email protected], 30.09.2004

Jaunākais izdevums

Vairākas antivīrusu kompānijas pasaulē ziņo par I-Worm.Bagle.as, kas ticis plaši izplatīts Internetā. Pašlaik vīrusam piešķirtais bīstamības līmenis ir no zema līdz vidējam. Šodien tas parādījies arī Latvijā I-Worm.Bagle.as izplatās ar e-pastu, kurš satur pielikumu ar cenu vai joku nosaukumā, kuram ir exe, cpl, scr vai com paplašinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Vīruss uzbrūk Čečenijas nemiernieku interneta lapām

Ainars Sedlenieks [email protected], 10.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru Drošības tehnoloģijas, kas pārstāv antivīrusu kompāniju Kaspersky Lab informē par jaunu vīrusu Net-Worm.Win32.Maslan.a. Datorvīrus satur komponenti, kas pārvērš datoru vadāmā zombijā. Pašlaik mazās izplatības dēļ tas tiek vērtēts ar zemu bīstamības pakāpi. Ievērības cienīgs šķiet fakts, ka tas no inficētajiem datoriem rīko sadalīto uzbrukumu (DDoS) Čečenijas nemiernieku lapām: kavkazcenter.com kavkazcenter.net kavkazcenter.info kavkaz.uk.com kavkaz.org.uk kavkaz.tv chechenpress.com chechenpress.info Viena no šīm lapām, kavkazcenter.com, pēdējā laikā ir bijusi uzmanības degpunktā. Šī lapa ir kļuvusi par vairāku tīkla uzbrukumu mērķi. Tā ir tikusi slēgta un izsviesta no vairākām valstīm, t.sk. Krievijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Patlaban tā darbojas Zviedrijā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

As Elko Grupa direktora amatā iecelts Jānis Casno.

Šā gada 22. oktobrī informācijas tehnoloģiju (IT) vairumtirgotāja As Elko Grupa valdes loceklis un direktors Jānis Abāšins personīgu iemeslu dēļ pārtrauca pildīt savus darba pienākumus.

emElko Grupa/em jauns direktorsemElko Grupa/em jauns direktors

J. Abāšina darba pienākumus pārņems viņa priekšgājējs Jānis Casno. J. Casno ir vairāk kā 10 gadu pieredze uzņēmumā. Laika posmā no 2002. līdz 2007. gadam J. Casno ieņēma valdes locekļa un izpilddirektora amatu. Pirms tam viņš ir veicis IT departamenta direktora un finanšu direktora vietnieka pienākumus, Db.lv informē Anna Dārziņa, Elko Grupa Mārketinga korporatīvo projektu vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Latvijas uzņēmumiem otro reizi ir iespēja piedalīties konkursā «Starptautiskā Kvalitātes inovāciju balva», kura mērķis ir palielināt inovāciju skaitu, spektru, paaugstināt to kvalitāti, kā arī padarīt labas inovācijas plašāk zināmas sabiedrībai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē veidojas «jauns klimata režīms», kuru raksturos līdz šim nepieredzēti karstuma viļņi, secināts šonedēļ žurnālā «Earth’s Future» publicētajā pētījumā.

Pagājušajā vasarā ziemeļu puslodi vienlaicīgi piemeklēja vairāki karstuma viļņi, kuru dēļ dzīvību zaudēja simtiem cilvēku un tūkstošiem tika hospitalizēti. Karstuma dēļ pastiprinājās arī savvaļas ugunsgrēki.

Pētījumā secināts, ka šī karstuma viļņu epidēmija nebūtu sākusies bez cilvēku izraisītām klimata izmaiņām.

Meteorologu prognozes liecina, ka līdzīga situācija var atkārtoties arī šogad, iespējams, signalizējot, ka intensīvi karstuma viļņi kļūst par jauno normu.

Pēdējās dienās apdullinošs karstums skāris vairākas ziemeļu puslodes daļas.

Indijas galvaspilsētā Deli termometra stabiņš pirmdien pakāpās līdz 48 grādiem pēc Celsija, kas ir augstākā Deli jebkad reģistrētā temperatūra jūnijā. Citviet Indijā karstums sasniedzi pat 50 grādus pēc Celsija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Baltika 9 mēnešu peļņa - 727.4 milj. eiro

, 16.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltika grupa šā gada deviņos mēnešos pārdevusi 28.6 milj.gl alus, Db.lv informēja kompānijas pārstāve Irēna Drozdova. Pirmo reizi galvenie finanšu rādītāji un darba rezultāti tiek sniegti par Baltika grupu kopumā un ietver kompāniju Baltika, Venas, Pikre un Jarpivo rādītājus.

Deviņu mēnešu periodā kompānijas ieņēmumi no realizācijas veido 1 338 milj. eiro, bruto peļņa - 727.4 milj. eiro, peļņa pēc amortizācijas, nodokļu un finanšu posteņu (EBITDA) atvilkumiem - 440.9 milj. eiro un operāciju peļņa (EBIT) - 354.4 milj. eiro.

Patlaban kompāniju Vena, Pikra, Jarpivo un Baltika apvienošanas process ir noslēguma stadijā.

Kompānijas pārdošanas apjoms 9 mēnešos veido 28.6milj.gl., kas ir pieaugums attiecībā pret to pašu laika posmu 2005.gadā par 8.5%. Alus pārdošana veidoja 28.2 milj.gl - pieaugums par 8.8%.

Trīs ceturkšņu laikā kompānija Baltika īstenotās inovācijas:

" Foster's pudelē ar korķi ring-pul;

" Kronenbourg 1664 pudelē 0.46, zīmola paŗvešana uz korķi twist-off;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oskars Barševskis juniors paliek bez iztikas līdzekļiem, jo tēvs vairs nevēlas uzturēt finanšu lietās izšķērdīgo dēlu, raksta žurnāls Kas Jauns.

Kas Jauns raksta, ka miljonāra Oskara Barševska dēls Oskars Barševskis ar draudiem mēģinājis piespiest tēvu atmaksāt paša izveidotos parādus. Pēc šī incidenta miljonārs pametis Latviju un izslēdzis dēlu no mantojuma.

Oskars Barševskis dēlam esot finansiāli palīdzējis ekskluzīvu modes veikala atvēršanā Kazahstānā, kā arī ieguldījis naudu SIA Konteineri. Bez tā visa miljonārs dēlam esot uzdāvinājis autoservisu un vairākus dzīvokļus Rīgā.

Kas Jauns raksta, ka vienu no dzīvokļiem Oskars Barševskis juniors ir ieķīlājis bankā. Bankā divas reizes jau ir ieķīlāts SIA Konteineri un tā kā parādus neviens negrasās atdod, tad firma tiekot gatavota bankrotam. Veikals Kazahstānā arī esot bankrotējis, un uzņēmēja tēvs šobrīd atmaksā dēla parādus biznesa partnerim. Par iegūtajiem līdzekļiem Oskars Barševskis juniors ar savu draudzeni Aneti Sončiku devies atpūsties uz ārzemēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mācību grāmatām palielina nodokli un arī samazina valsts finansējumu to iegādei. Bibliotēkām uz vienu skolēnu šogad piešķīra 4.12 latus, nākamgad bija paredzēti 4.35 LVL, bet budžeta izdevumu samazinājuma dēļ būs tikai 3.26 LVL, ziņo Latvijas Avīze.

Izdevēji uzskata, ka pievienotās vērtības nodokļa (PVN) paaugstināšana apdraud latviešu valodas attīstību un pat pastāvēšanu. Tā kā Saeima nolēmusi būtiski paaugstināt pievienotās vērtības nodokli – no 5 līdz 21 procentam dažādiem izdevumiem, no cenu kāpuma netiks pasargātas arī mācību grāmatas. Arī tās no 1. janvāra maksās dārgāk, atzīst grāmatu izdevēji. Ja valsts vai pašvaldības nepalielinās finansējumu skolu bibliotēkām, uz skolēnu vecāku pleciem gulsies jauns finansiālais slogs.

"Mums nekas cits neatliek kā paaugstināt cenu. Ja šajos ekonomiskajos apstākļos vēl četrreiz palielina nodokli, uzņēmējs ir sprukās. Vienīgais, kam centīsimies saglabāt līdzšinējo cenu, ir mācību komplekti pašiem mazākajiem – 1. līdz 4. klašu skolēniem," laikrakstam norāda izdevniecības Raka vadītājs Romāns Alhimionoks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā atvērts pirmais Douglas parfimērijas veikals, ieviešot jaunus zīmolus un pakalpojumus Baltijas tirgū.

Douglas ir vadošais parfimērijas ražošanas uzņēmums Eiropas tirgū, tam ir vairāk nekā 1200 veikalu 23 valstīs. Un tagad šis zīmols parādījies arī tirdzniecības centrā Spice.Jauns veikals parfimērijas cienītājiem

Douglas mērķis ir unikālas iepirkšanās pieredzes radīšana, un tas tiks sasniegts, ieviešot Latvijā jauna tipa klientu apkalpošanas koncepciju. Kolonna valdes priekšsēdētāja Ieva Plaude atzīst: „Kopš sadarbības līguma noslēgšanas ar Douglas Holding mūsu veikalos ieviestas dažādas novitātes, parādījies papildu sortiments. Mūsu pārdevējas Vācijā ir apguvušas jaunus klientu apkalpošanas standartus, liela pieredze iegūta veikalu iekārtošanā, preču izvietošanā un zonējumā, lai ikviens klients viegli varētu orientēties piedāvājuma klāstā.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris sezonu atklāj ar jaunu vizuālo tēlu un renovētām telpām

, 04.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atklājot jauno sezonu, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) pārsteigs savus skatītājus ne tikai ar mūziku, bet arī ar jaunu vizuālo tēlu un renovētām Lielās Ģildes telpām.

Līdz ar jauno sezonu Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim ir tapis jauns, mūsdienīgs korporatīvais stils un grafiskā zīme, kas spilgti raksturo orķestra daudzpusīgo, meistarīgo, dinamisko darbību, atvērtību jauniem un kvalitatīviem izaicinājumiem. Jāpiebilst, ka LNSO jaunā korporatīvā stila izstrādei tika rīkots slēgts konkurss, kurā piedalījās 6 mākslinieki. Viņu darbus vērtēja arhitekts Andris Sīlis, mākslinieks Andris Breže, grafiķis Laimonis Šēnbergs, mākslas zinātniece Laima Slava un reklāmas speciālists Ainārs Ščipčinskis. LNSO jaunā vizuālā tēla autors ir mākslinieks Kirils Kirasirovs. Jaunā LNSO grafiskā zīme ir skaņu vilnis. Skaņu vilnis iedarbojas līdzīgi kā ūdens vilnis, kad viens pieskāriens, viena vibrācija rada viļņus, kas iet plašumā un pārklājas viens pār otru. To vērot, just un dzirdēt nozīmē piedalīties meditatīvā procesā. Savukārt LNSO jaunā korporatīvā krāsa ir violeta. Violeta krāsa mākslā nozīmē iztēli, iedvesmu, jaunradi, radošo enerģiju. Kā zināms violetu krāsu veido sarkanā, kas ir enerģijas un spēka krāsa, un zilā, kas ir miera un plašuma krāsa," skaidro K.Kirasirovs. Arī LNSO turpmākie plāni sola gan enerģiju un spēku, gan mieru un plašumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Federālais antimonopola dienests brīdina, ka Pēterburgā parādījušies šantāžisti. Tie pieprasa naudu par to, neapstrīdēs valsts pasūtījuma procedūru.

Kā biznesa avīzei Delovoj Peterburg paziņoja Federālā antimonopola dienesta vadītājs Pēterburgā Oļegs Kolomičenko, pēdējos mēnešos palielinājies sūdzību skaits par konkursu rīkošanu valsts pasūtījumos, ziņo dp.ru. Pēc viņa vārdiem, parādījušās firmas, kas uz tā veido biznesu: sameklē internetā lielus pasūtījumus (no 100 miljoniem rubļu (ap 1.58 miljoni latu)) un apstrīd to rīkošanas procedūru.

«Pēc tam valsts pasūtījuma dalībnieki saņem piedāvājumu: vai nu maksājiet mums naudu, vai mēs rakstam sūdzību antimonopola pārvaldei», saka O. Kolomičenko.

Viņš uzsver, ka likuma nepilnību dēļ dienests spiests atcelt konkursa rezultātus formālu iemeslu dēļ un tad uzvarētājs paliek bez pasūtījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Procter&Gamble, pielāgojoties pircēju prasībām pēc aizvien lētākiem produktiem, laidusi klajā jaunu mazgāšanas līdzekļa Tide produktu, ziņo Wall Street Journal.

Jaunajā produktā trūkst dažas tīrīšanas vielas, kas ir atrodamas dārgāku mazgājamo līdzekļu sastāvā. Taču, kā norāda kompānija, šis līdzeklis maksās par 20% lētāk.

Šī produkta esamība pierāda to, ka ražotājiem jāpielāgojas ekonomikas radītajiem skarbajiem apstākļiem un jāmaina kurss.

P&G vadītāji ļoti bažījās, ka tāda produkta kā Tide Basic ieviešana varētu aptraipīt Tide kvalitatīvo zīmolu, kas ik gadu gūst ap 3 miljardiem no kopējiem 79 P&G ieņēmumiem. Taču vērojot kā cilvēki arvien vairāk izmanto tādas metodes kā kuponu krāšana, akciju preču iegāde lai sabalansētu savus tēriņus,, P&G pieņēma šādu lēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Bonava Latvija» uzsāks jaunā «Krasta kvartāla» projekta realizāciju, būvniecībā investējot gandrīz 40 miljonus eiro. Projekta izveides koncepcijas pamatā ir skandināvu dzīvesveida un skandināvu dizaina vērtības.

Jaunais kvartāls tiks būvēts neapgūtajā teritorijā starp Maskavas un Krasta ielu, netālu no atpūtas centra «Lido». Pēc projekta realizācijas paredzēts, ka jaunajā «Krasta kvartālā» dzīvos vairāk nekā 1000 cilvēku.

«Šī būvprojekta realizācijas rezultātā tiks radīts pilnībā jauns kvartāls, kura izveide sevī ietver sešu ēku izbūvi, kā arī apkārtējās vides labiekārtošanu. Projektu iedvesmoja skandināvu dzīvesveida un dizaina vērtības. Arī šajā projektā radīsim mājokļus, ko var atļauties galvaspilsētas iedzīvotāji ar vidējiem ienākumiem,» stāsta Mareks Kļaviņš, «Bonava Latvija» valdes priekšsēdētājs.

Jaunais projekts «Krasta kvartāls» paredz pilnībā labiekārtot apkārtējo vidi un piedāvāt mājokļu tīkotājiem pilsētvidei atbilstošus risinājumus. Dzīvokļu projektēšanas laikā tiks izmantoti inovatīvi risinājumi, lai telpu izkārtojums un funkcionalitāte atbilstu mūsdienu cilvēka vajadzībām, parādot skandināvu stilu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

ASUS Republic of Gamers paziņo par pavisam jauniem Zephyrus G14 un G16

ASUS, 16.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASUS Republic of Gamers (ROG) izziņo 2024. gada Zephyrus G14 un Zephyrus G16, kas ir jaunākais pienesums izcili jaudīgo plāno un vieglo spēļu klēpjdatoru klāstā. Šīm ierīcēm ir jauni CNC izstrādāti alumīnija korpusi, pielāgojams Slash Lighting gaismas bloks un pavisam jauna Platinum White krāsa, savukārt jaunākie AI paātrinātie čipi no Intel®, AMD un NVIDIA® ir gatavi sniegt spēļu entuziastiem un radošajiem profesionāļiem jaunas veiktspējas virsotnes. Gan Zephyrus G14, gan G16 ir aprīkoti ar ROG Nebula displejiem, satriecoši precīziem krāsu OLED paneļiem, kas ir spējīgi arī uz G-SYNC®, lai nodrošinātu neticamu spēļu pieredzi. Īpaši efektīva dzesēšanas tehnoloģija, tostarp trīs ventilatoru tehnoloģija, šķidrais metāls un iztvaikošanas kameras atsevišķos modeļos, ļauj Zephyrus G14 un G16 viegli elpot, neskatoties uz to īpaši kompakto dizainu.

Pilnīgi jauns korpusa dizains

2024. gada Zephyrus G14 un Zephyrus G16 ir pilnīgi pārbūvēti gan no iekšpuses, gan ārpuses. Abām ierīcēm ir pilnīgi jauni, CNC izstrādāti alumīnija korpusi, kas nodrošina nevainojamu līdzsvaru starp svara samazinājumu, konstrukcijas stingrību un palielinātu korpusa telpu. Tas ļauj izveidot tastatūras dizainu, kas sniedzas no malas līdz malai, kā arī iekļaut lielākus un skaļākus skaļruņus ar izciliem basiem līdz pat 100 Hz. Skaļruņi ir par 25 % lielāki nekā iepriekšējās paaudzes skaļruņi, un par 47 % skaļāki, aizraujošākai audio pieredzei nekā jebkad agrāk. Zephyrus G14 un G16 ir aprīkoti arī ar lielākiem atsevišķiem taustiņiem un lielāku skārienpaliktni, kas nodrošina izcilību rakstot, precizitāti ritinot un plūdenumu spēlējot spēles. Gan 2024. gada Zephyrus G14, gan Zephyrus G16 tiek piegādāti ar trīs mēnešu Xbox Game Pass Ultimate abonementu, nodrošinot piekļuvi bibliotēkai ar simtiem lielisku spēļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau vairāki tūkstoši Īrijas latviešu ir pārcēlušies uz Austrāliju, tāpēc nākamo filmu par izbraukušajiem latviešiem režisors Ivars Zviedris domā uzņemt Austrālijā.

To viņš intervijā atzinis Neatkarīgai. Savu viedokli par Latvijas migrācijas politiku pauduši arī citi eksperti. «Ja kardināli neuzlabosies politikas kvalitāte, sociālā drošība, vienīgais instruments Latvijā būs izbraukušo aizstāšana ar imigrāciju. Bet nav gudri veidot politiku, kas liek saviem cilvēkiem aizbraukt, lai tos aizvietotu,» savu viedokli pauda Latvijas Universitātes ekonometrijas profesors Mihails Hazans.

«Mēs nevaram brīvā, demokrātiskā sabiedrībā aizliegt cilvēkiem braukt prom. Bet mums to ir jāspēj kompensēt ar imigrācijas politiku,» atzinusi Ekonomisko pētījumu centra ekonomiste Raita Karnīte. Viņa piebilda, ka imigranti vienmēr strādās lētāk, taču imigranti jāpiesaista izlases kārtībā un iespējami efektīvi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: Investējot vairāk nekā miljonu eiro, atklāts Masaļska fitnesa centrs

Lelde Petrāne, 02.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikšķilē 2. septembrī apmeklētājiem durvis vērs jauns sporta centrs – E. Masaļska fitnesa centrs MŪSU FITNESS, kas būs lielākais sporta klubs Pierīgā.

Tā saimnieks ir bijušais Latvijas hokeja izlases vārtsargs, bet tagad DINAMO RĪGA un Latvijas valstsvienības treneris Edgars Masaļskis kopā ar dzīvesbiedri Ievu.

Ieguldītās investīcijas pārsniedz miljonu eiro. Saskaņā ar Masaļsku ģimenes sniegto informāciju ieguldīti gan privātie līdzekļi, gan ņemts aizņēmums bankā, gan izmantots Altum atbalsts. Ieguldīto investīciju atpelnīšanās periods esot 15 gadi.

E. Masaļska fitnesa centrs MŪSU FITNESS atradīsies jaunuzceltā multifunkcionālā ēkā Daugavas krastā Ikšķiles pilsētā Kraujas ielā. Jaunajā sporta klubā apmeklētājiem būs pieejams jauns un mūsdienīgs trenažieru zāles inventārs, kā arī plašas grupu nodarbību zāles, kas profesionālu treneru vadībā ļaus nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm ļoti plašam iedzīvotāju lokam – sākot no veselības grupām līdz pat profesionāliem sportistiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina mikro, mazos un vidējos uzņēmumus pieteikties attīstības programmai un saņemt 10 tūkst. Ls

Gunta Kursiša, 30.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina uzņēmējus pieteikties projektā «Mikro, mazo un vidējo komersantu jaunu produktu un tehnoloģiju attīstības programma», kura kopējais finansējums ir divi milj. Ls, bet atbalsta apjoms vienam finansējuma saņēmējam ir 10 tūkst. Ls.

Konkursa projektu iesniegumu pieņemšana sāksies 3. decembrī, un šīs aktivitātes mērķis ir veicināt mikro, mazo un vidējo uzņēmumu inovāciju, jaunu produktu vai tehnoloģiju attīstību, tehnoloģiju pārnesi un konkurētspējas stiprināšanu. Iesniedzot projektu ir jābūt izstrādātam jauna produkta vai tehnoloģijas biznesa un attīstības plānam.

Katrs projekta iesniedzējs var pieteikt neierobežotu projektu iesniegumu skaitu, kopā nepārsniedzot 10 tūkst. Ls. Katru nākamo projekta iesniegumu var iesniegt pēc tam, kad ir pabeigts iepriekšējais apstiprinātais projekts vai pieņemts lēmums par iepriekšēja projekta iesnieguma noraidīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Jādara tas, ko mīli

Laura Mazbērziņa, 18.04.2019

SIA «Kokradis» īpašnieks Juris Laveiķis ar sievu Elīnu demonstrē gatavo produkciju.

Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vadīt mazu, jaunu uzņēmumu nav viegli, tas ir izaicinājums, tomēr dzīvē ir jādara tas, ko mīli, ir pārliecināts SIA Kokradis īpašnieks Juris Laveiķis.

Viņa uzņēmums piedāvā dažādus koka un organiskā stikla izstrādājumus – dāvanas, balvas, dekorācijas, prezentmateriālus. Pagaidām apgūts pašmāju tirgus, bet nākotnē Juris cer attīstīt arī eksportu.

SIA Kokradis faktiski ir ģimenes uzņēmums, kas darbību aizsāka 2016. gada nogalē piemājas garāžā. Nosaukums Kokradis tapa, savienojot divus vārdus «koks» un «radīt», jo pamatā tiek strādāts ar koku, kam ir plašs pielietojums un iespējas radīt kaut ko arvien no jauna. «Vadot ģimenes biznesu, ir daudz pozitīvā. Pēdējos desmit gados nebijām tik daudz kam izgājuši cauri kā tagad, kad ir kopīgs bizness. Senāk ar kokapstrādi mums nebija nekādas saistības; Juris strādāja metālapstrādes uzņēmumā, es – izglītības sfērā, tāpēc mums kopīgi nācās iziet cauri tādai kā dzīves skolai. Šis mums ir kas jauns, kas rada milzīgu azartu, tas ir kā mūsu dzinulis virzībai uz priekšu,» atzīst Jura sieva Elīna Laveiķe. Viņš pats savukārt piebilst, ka aizraujošākais darbā ir tieši jaunu produktu izveide.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 26. jūnijā, pēc līguma parakstīšanas par Dienvidu tilta 2. kārtas projektēšanu, būvniecību un nepieciešamo finansējuma piesaisti, tiek uzsākta projektēšana Slāvu dzelzceļa pārvadam. Projektēšana ilgs 12 mēnešus, kam sekos būvniecība, Db.lv informēja Rīgas domes Satiksmes departaments.

12. jūnijā Rīgas dome pieņēma lēmumu par Daugavas Dienvidu tilta labā krasta pieeju (Dienvidu tilta 2.kārta) projektēšanas un būvniecības līguma un tā izpildei nepieciešamo finansēšanas līgumu slēgšanu.

Otrajā kārtā paredzēts veikt Slāvu dzelzceļa pārvada rekonstrukciju, kas ir viens no sarežģītākajiem un transporta noslogotākajiem satiksmes mezgliem Rīgā. Lai, realizējot rekonstrukciju, nevajadzētu pārtraukt šīs transporta būves funkcijas, vispirms tiks uzbūvēts jauns braukšanas joslu pārvads. To pabeidzot un sākot ekspluatāciju, tiks veikta jau esošā pārvada rekonstrukcija. Dienvidu tilta projekta būvniecības otro kārtu plānots pabeigt līdz 2011. gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien ASV jaunais prezidents Baraks Obama dos zvērestu un sāks pildīt valsts vadītāja pienākumus. Viņa inaugurācijas ceremonija solās būt grandiozākā un dārgākā valsts vēsturē, bet pēc tās amerikāņi sagaida no jaunā līdera pārmaiņas uz labo pusi, īpaši ekonomikā, raksta Dienas bizness.

Zelta ādere biznesam

Taču gaidāmā prezidenta inaugurācija nav tikai milzu izdevumi. Vašingtonas uzņēmējiem tā kļuvusi par īstu zelta āderi. Populārākie ir suvenīri ar Obamas attēlu. Krūzītes, T-krekli, mērces un cepumi, kā arī suvenīru dolāri ar jaunā prezidenta fotogrāfiju tiek ķertin izķerti. Dienas laikā suvenīru veikalu īpašnieki Vašingtonā dabū nedēļas ieņēmumus — līdz pieciem tūkstošiem dolāru. Pieprasījums aug, jo inaugurācijas dienā Vašingtonā tiek gaidīti ierodamies līdz pieciem miljoniem cilvēku no visas valsts.

Galvenā - ekonomika

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par SIA CEMEX Latvija cementa ražošanas direktoru un valdes locekli kļuvis Dr. Uve Lubjūns (Uwe Lubjuhn) (47).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Riska projekts «nekurienē» gatavs konkurēt pat ar Michelin restorāniem

Monta Glumane, 31.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šefpavārs Maksims Cekots, atverot restorānu Max Cekot Kitchen Rīgā, Torņkalnā, kurā piedāvā tikai degustāciju ēdienkarti, vēlas mainīt pašmāju kulinārijas nozari.

Aizvadītajā gadā bijušās kokapstrādes rūpnīcas telpās tika atvērts restorāns, kas novērtēts gan kā labākais jaunais restorāns, gan kā dārgākais Rīgā. Tā īpašnieks, šefpavārs Maksims Cekots, ir ambiciozs – investori projektam nav noticējuši, taču viņš vēlas Latvijas vārdu pasniegt pasaulei un ir gatavs konkurēt pat ar Michelin restorāniem.

Vai jūs bērnībā sapņojāt kļūt par pavāru?

Noteikti pavāra profesija netika uzskatīta par kaut ko nopietnu manā ģimenē. Tēvs saredzēja, ka kļūšu par jūrnieku, jo pats darbojās tajā profesijā. Bērnībā man ļoti patika palīdzēt vectēvam dārzā, jo viņam viss kaut kas bija. Ziemā viņš audzēja zemenes, tomātus, un tas man šķita kaut kas nereāls. Ļoti garšoja, kā gatavoja mana vecmāmiņa, iespējams, no turienes arī ir tā mīlestība uz kulināriju. Bērnībā vairāk sapņoju par to, ka izdarīšu savā dzīvē kaut ko izcilu un pamanāmu. Līdz kulinārijai mani atveda pati dzīve, pats par to nesapņoju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Rīgas satiksme pārtrauc nesen izsludināto sarunu procedūru par būvprojekta izstrādni Skanstes projekta ietvaros plānotās jaunās tramvaja līnijas izbūvei un esošās tramvaja līnijas pārbūvei; būs jauns iepirkums, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Par to liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētā informācija. Šāds solis SIA Rīgas satiksme bija jāsper pēc IUB pieņemtā lēmuma, kurā norādīti kopumā 17 punkti, kas būtu jāmaina iepirkuma dokumentācijā. Lai novērstu atzinumā konstatētās neatbilstības, iepirkuma procedūras dokumentācijā ir nepieciešami grozījumi. Vienlaikus IUB savā lēmumā norāda, ka likums neparedz grozījumu veikšanu iepirkuma dokumentos, ja kā iepirkumu procedūra ir izvēlēta sarunu procedūra, nevis atklāts konkurss, tāpēc esošā sarunu procedūra ir jāpārtrauc un jāsludina jauna iepirkuma procedūra. SIA Rīgas satiksme pārstāvis Viktors Zaķis DB apstiprināja, ka būvprojekta iepirkums ir pārtraukts un, ņemot vērā IUB norādes, tiks izstrādāts jauns nolikums un sludināts jauns iepirkums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzsāks Dienvidu tilta 2. kārtas projektēšanu

, 26.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 26. jūnijā, pēc līguma parakstīšanas par Dienvidu tilta 2. kārtas projektēšanu, būvniecību un nepieciešamo finansējuma piesaisti, tiek uzsākta projektēšana Slāvu dzelzceļa pārvadam. Projektēšana ilgs 12 mēnešus, kam sekos būvniecība.

Kā zināms, š.g. 12. jūnijā Rīgas dome pieņēma lēmumu par Daugavas Dienvidu tilta labā krasta pieeju (Dienvidu tilta 2.kārta) projektēšanas un būvniecības līguma un tā izpildei nepieciešamo finansēšanas līgumu slēgšanu.

Otrajā kārtā paredzēts veikt Slāvu dzelzceļa pārvada rekonstrukciju, kas ir viens no sarežģītākajiem un transporta noslogotākajiem satiksmes mezgliem Rīgā. Lai, realizējot rekonstrukciju, nevajadzētu pārtraukt šīs transporta būves funkcijas, vispirms tiks uzbūvēts jauns braukšanas joslu pārvads. To pabeidzot un sākot ekspluatāciju, tiks veikta jau esošā pārvada rekonstrukcija. Dienvidu tilta projekta būvniecības otro kārtu plānots pabeigt līdz 2011. gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pazīstamais mūziķis Ainars Mielavs nodibinājis jaunu uzņēmumu SIA Mūzikas prāmis.

Kompānija ir mazkapitāla uzņēmums ar parakstīto un apmaksāto kapitālu 1 Ls un, spriežot pēc Lursoft datiem, uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir pats Mielavs. Mūziķis detalizētākus komentārus par jaundibināto uzņēmumu attiecās sniegt.

Kā zināms, Mielavs ir Mūzikas ierakstu izdevniecības Upe izveidotājs un populārās grupas Jauns Mēness dibinātājs. Informācija Upe mājaslapā liecina, ka viņš pārdesmit gadus aktīvi un ar panākumiem darbojies izklaides biznesā (80-to gadu populārākā diskotēka valstī Poly, TV programmas Videoritmi, Ar dziesmu pa dzīvi un Ekstra mūzikas izlase, valsts radio populārās mūzikas programmas, lielākais privātais radio SWH, EMI Baltijas Valstu pārstāvniecība (promotion manager), viena no visievērojamākajām Latviešu mūzikas grupām Jauns Mēness).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmēju darbu un dzīvi viņu pašu acīm uzlūko latviešu autores Mārītes Šperbergas oriģināldarbs, viens no jaunākajiem biznesa romāniem atjaunotajā Latvijā — Paslēpies biznesā.

Mārīte Šperberga ir izdevniecības Balvu Vaduguns līdzīpašniece, Latvijas Būvinženieru savienības žurnāla Būvinženieris redaktore un būvniecības žurnāliste, Latvijas sieviešu uzņēmēju un profesionāļu biedrības Līdere valdes priekšsēdētājas vietniece.

Komentāri

Pievienot komentāru