Jaunākais izdevums

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) kopā ar Latvijā atzītiem dziesminiekiem radījusi Skarbo Jāņu dziesmu izlasi. Skarbās Jāņu dziesmas iedziedājuši policisti, ārsti un kaprači, turklāt turpmāk reidos kopā ar policistiem dosies arī Suitu sievas.

Lai novērstu lielo negadījumu skaitu, ko autobraucēji izraisa, braucot reibumā, un atgādinātu par iespējamām sekām, CSDD sadarbībā ar Ceļu policiju pirms Jāņiem uzsāk satiksmes drošības kampaņu Skarbās Jāņu dziesmas.

Salīdzinājumā ar 2005. gadu autovadītāju skaits, kas sodīti par braukšanu dzērumā, pieaudzis par 40%.

"Mūsu senči Jāņu dziesmās apdziedāja svētku tradīcijas un paražas. Savukārt mūsdienās viena no galvenajām Jāņu dienas aktualitātēm ir autoavārijas un traģēdijas uz Latvijas autoceļiem," norāda CSDD.

Ņemot vērā mūsdienu Jāņu skarbo realitāti, CSDD kopā ar Latvijā atzītiem dziesminiekiem radījusi īpašu Skarbo Jāņu dziesmu izlasi, ko sabiedrība var iepazīt caur TV un radio klipiem. Skarbās Jāņu dziesmas iedziedājuši policisti, ārsti un kaprači.

Kampaņas ietvaros rīkotajos reidos ceļu policisti apturētajiem autovadītājiem dalīs tematiskas dziesmu grāmatiņas, kur apkopota Skarbo Jāņu dziesmu izlase. Šī izlase visiem interesentiem būs pieejama arī Statoil degvielas uzpildes stacijās un virtuālā veidā atrodama portālā draugiem.lv Dainu skapī. Reidos kopā ar policistiem dosies arī Suitu sievas.

RIMI lielveikalos pie alkohola plauktiem būs īpašas uzlīmes ar skarbajām četrrindēm.

Ja neredzat video, klikšķiniet uz video nosaukuma.

Viens policists

Divi policisti

Kapracis

Kapracis

Divi policisti

Ārsts

Ārsts

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biznesa cilvēku pieredze, kā Līgo svētkos izvairīties no domām par darbu!

Lelde Petrāne, [email protected], Valdis Vikmanis, [email protected], Db.lv žurnālisti, 22.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā Latvijas biznesa vidē strādājošo aptauju par to, kurā vietā šie cilvēki svinēs Līgo svētkus un kāda ir viņu metode, kā svētkos nedomāt par darbu.

Arco Real Estate Valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits:

Kā un kurā vietā šogad svinēsiet Līgo svētkus un Jāņus?

Jāņi lielākai daļai latviešu saistās ar lielu izēšanos un alus dzeršanu. Tie galvenokārt tiek gaidīti kā reize, lai kārtīgi pieēstos, dzertu alu un satiktu draugus. Tomēr visas šīs lietas var darīt arī jebkurā citā dienā, tāpēc, lai arī tas skanēs nedaudz nežēlīgi - Jāņi man vairs nav tik liels notikums, kā agrāk. Šajos Jāņos domāju doties uz Aizkraukles rajonu un pavadīt brīvās dienas ar jaukiem cilvēkiem.

Kāda ir Jūsu metode, kā svinību laikā izvairīties no domām par darbu?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jāņi – vairākumam iedzīvotāju individuāls pasākums kopā ar draugiem

, 19.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem šogad Jāņus un Līgo svētkus plāno pavadīt kādā individuālā pasākumā kopā ar draugiem. Šādu iezīmi atklāj mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūras TNS Latvia šā gada maija beigās – jūnija sākumā veiktā iedzīvotāju aptauja.

Lielākā daļa jeb 76 % no Latvijas iedzīvotājiem vecumā no 15 līdz 74 gadiem atzīst, ka Jāņi un Līgo svētki viņiem ir ļoti nozīmīgi un viņi tos vienmēr vai gandrīz vienmēr svin. Kopumā var secināt, ka absolūtajam vairākumam Latvijas iedzīvotāju Jāņi un Līgo svētki ir lielākā vai mazākā mērā nozīmīgs pasākums, kuru viņi mēdz svinēt, jo tikai 5% iedzīvotāju šie svētki nepavisam nav nozīmīgi un viņos tos nesvin.

TNS Latvia iekšējo projektu vadītāja Dace Zolberga norāda, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, nedaudz ir palielinājies to Latvijas iedzīvotāju skaits, kam Līgo svētki ir ļoti nozīmīgi. Attiecīgi 70 % no Latvijas iedzīvotājiem pagājušajā gadā bija norādījuši, ka Jāņi viņiem ir ļoti nozīmīgi un tos vienmēr atzīmē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Karstajās vasaras dienās īpaši daudz darba ir Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbiniekiem, kuri vienlaikus uzrauga, lai viss būtu kārtībā Rīgas peldvietās, kā arī patrulē ar laivām Rīgas akvatorijā, informē RPP.

Pagaidām šovasar nav konstatēts daudz pārkāpumu, taču karstajās dienās gan Ķīšezerā, gan Daugavā parādās arvien vairāk atpūtnieku, tādēļ patrulēt nepieciešams biežāk. Vislielākās problēmas sagādā tieši vienas dienas atpūtnieki, kuri ar laivu vai kuteri izbrauc vien reizi vai divas reizes gadā.

Viens no biežākajiem pārkāpumiem ir nepietiekams glābšanas vestu skaits, tāpat bieži gadās, ka vecāki savus bērnus nav ieģērbuši glābšanas vestēs, lai gan likums nosaka, ka bērniem līdz 12 gadu vecumam veste kuģošanas laikā jānēsā obligāti. Mēdz būt arī atpūtnieki bez kuģošanas līdzekļa tiesībām, taču šādu pārkāpēju skaits pēdējos gados ir sarucis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai uzzinātu, kā un ar kādiem instrumentiem vēlēšanās startējošie politiskie spēki plāno risināt valstiski svarīgus jautājumus, Dienas Bizness uz sarunu aicināja 14. Saeimas vēlēšanās startējošo partiju un to apvienību sarakstu izvirzītos Ministru prezidenta amata kandidātus.

Dienas Bizness visiem piedāvāja trīs pamatjautājumus, kas atainoti uzskatāmos grafikos:

  1. Par iedzīvotāju skaita samazināšanos, kas novērota pēdējo 30 gadu laikā.
  2. Par uzņēmumos nodarbināto skaita sarukumu, kas īpaši izteikti vērojams 2020. - 2021. gadā.
  3. Pēdējā laikā nepieredzēti augstā inflācija, kura pārsniegusi 21%, kaut arī eirozonā, kurā ir arī Latvija, tā ir tikai nepilnu 9% līmenī.

Dienas Biznesa jautājumi aicina nevis kritizēt esošo, bet piedāvāt risinājumus situācijai, aicina atbildēt uz svarīgāko - ko darīt, lai palielinātu iedzīvotāju skaitu valstī, būtu vairāk darba vietu un inflācija atgrieztos «saprātīgos rāmjos».

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

(Labots) Eksperta viedoklis: Enerģētika – politiķu jājamzirdziņš bez īpašas izpratnes par realitāti

Ivars Zariņš, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja p.i., 08.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Enerģētika kļuvusi par vienu no apspriestākajām tēmām sabiedrībā un arī par daudzu politiķu jājamzirdziņu. Tagad katram, kuram nav slinkums, ir tieksme par to izteikties, atrast ko īpašu - ar ko varētu izcelties, diemžēl, bieži bez īpašas izpratnes par to, kas tiek pateikts: izraujot no konteksta visdažādākos faktus bez spējas tos objektīvi izvērtēt, vai arī apzināti manipulējot ar tiem, lai to iebarotu sabiedrībai ar savtīgu interesi un tādejādi ievāktu sev dividendes - materiālā formā, vai vienkārši, vairojot atpazīstamību un popularitāti.

Tas viss ir radījis diezgan lielu jūkli,par kura ķīlniekiem aizvien vairāk un vairāk pamazām kļūstam mēs visi. Dārgi maksājot par to un riskējot savai tautsaimniecībai uzlikt tādu slogu, ko tā nespēs iznest nezaudējot savu konkurētspēju.

Ar nepārdomātu energopolitiku sabiedrība tiek dzīta tādā saistību jūgā, kas pamazām jau sāk līdzināties tam, ko esam uzņēmušies pret starptautiskiem aizdevējiem. Un tas ir nopietni.

Piemēram, esošajos MK noteikumos "Par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus (AER)" paredzēto atbalsta apjomu izmantošana (ja visas noteikumos atvēlētās kvotas tiek izmantotas) nozīmētu valsts garantētu obligāto ikgadējo iepirkumu no realizētajiem AER projektiem aptuveni 180 miljonu latu apmērā, kas pie esošajām elektrības tirgus cenām mūsu tautsaimniecībai nozīmētu ikgadēju papildus maksājumu slogu par elektrību, vairāk kā 130 miljonu LVL apmērā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Expo 2017

FOTO, VIDEO: Polija ar savu Expo paviljonu atgādina par Otrā pasaules kara vēsturi

Dienas Bizness, 19.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izstādes Astana Expo 2017 laikā aizvadīta Polijas nacionālā diena, kuras laikā tikās abu valstu delegācijas. Lai arī izstādes tēma ir Nākotnes enerģija, poļi vismaz daļu sava paviljona ir veltījuši pagātnei – vēstures liecībām par tās smago vēsturi Otrā pasaules kara laikā.

Fotogrāfijas - raksta galerijā! Video - zemāk.

Polijas senāta vicespīkere Marija Kok sveica visus klātesošos un uzsvēra, ka Kazahstāna ir galvenais Centrālāzijas partneris un tā tas būs arī daudzus turpmākos gadus. Starp abām valstīm valda ne tikai draudzīgas attiecības, bet arī plaukst abu valstu kopējie sadarbības projekti.

Lielu lomu Polijas nacionālajā dienā nospēlēja Anna Marija Anders, kura ir Polijas Otrā pasaules kara varoņa Vladislava Andersa meita. Lai arī Polijas paviljona tēma ir Radoši cilvēki, gudra enerģija, daļa no tā tika veltīta pagātnei par Otro pasaules karu un poļu grūto likteni.

Karavadonis izpelnījās vietu vēstures grāmatās ar savu drosmi un vairāk nekā 120 000 poļu izglābšanu no kara šausmām, tai skaitā arī koncentrācijas un darba nometnēm. Vēstures liecībām ir atvēlēta viena īpaša vieta paviljonā, kur ikviens var iepazīties ar daļu no Polijas vēstures.

Komentāri

Pievienot komentāru
Raksti

Iebalso savu favorītu «Biznesa Tīģeris 2014» finālā!

Dienas Bizness, 21.05.2014

Žūrija: (No kreisās puses) Inga Daliba, speciālistu darba portāla Cvmarket.lv mārketinga menedžere; Daiga Kiopa, SIA Lursoft valdes locekle; Jānis Kossovičs, 2013. gada konkursa «Biznesa Tīģeris» uzvarētājs; Vita Zariņa, b/a Turība Dr.oec., Prof. Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne; Sanita Igaune, laikraksta Dienas Bizness ziņu redaktore;

Foto: Edmunds Brencis, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 21.maijā, Dienas Bizness redakcijā visas dienas garumā norisinās konkursa «Biznesa Tīģeris» pusfināls, kurā konkursa dalībnieki aci pret aci tiekas ar žūriju, lai prezentētu savus sasniegumus.

Konkursa pusfinālā šogad startē 8 dalībnieki. Ar pusfinālistu vizītkartēm varat iepazīties šeit:

Andris Jēkabsons, SIA Baltijas Izklaides Aģentūra radošais valdes loceklis;

Evija Dundure, Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group Latvijas filiāles vadītāja;

Valters Kaže, AS Latvijas balzams komercdirektors;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strādājusi par dizaineri citiem zīmoliem, lietuviete Jūlija Janus (Julia Janus) saskatīja iespēju izveidot savējo. Lai gan uzņēmums nosaukts viņas vārdā, šodien tas ir pārtapis platformā, kurā apvienojušies vairāki Baltijas dizaineri. Šogad Jūlija atvēra veikalu arī Latvijā, kas ir pirmais ķēdes veikals ārpus Lietuvas.

Pati Jūlija ar zīmolu Julia Janus rada apģērbu cilvēkiem, kurus pati raksturo kā laimīgā vidējā izmēra valkātājus, kuri nesmādējot ne glāzi vīna, ne garšīgu ēdienu.

Kā izlēmāt strādāt kopā ar citiem dizaineriem, nevis viena pati?

Zīmols sākās kā viena dizainera apģērbu līnija, bet sešu gadu laikā uzņēmums ir attīstījies par modes un kultūras platformu, kur sadarbojas dažādi mākslinieki un kompānijas – keramika top sadarbībā ar mākslinieku Roku Dovidenu (Rokas Dovydenas) un NUC keramikas darbnīcu Viļņā, bet mūsu veikalu mūzikas skaņu celiņš ir radīts kopā ar komponistu un skaņu mākslinieku Vilius Gerai Gerai, savukārt juvelierizstrādājumi tiks gatavoti kopā ar lietuviešu mākslinieci Ausru Bankauskaiti (Ausra Bankauskaite) no Ņujorkas,

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvieši.com apkopotās Jāņu svinību vietas pasaulē

, 21.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģija

Grez-Doiceau

Jāņu svinēšana Grez-Doiceau

23.jūnijā no 20:00 uz kopīgu Jāņu svinēšanu pļavā pie Grez-Doiceau visus aicina Latviešu biedrība Beļģijā ar LR pastāvīgās pārstāvniecības NATO atbalstu un Latvijas Kultūras koledžas līdzdalību.

20:00-21:00 Līgotāju sagaidīšana, vainagu vīšana, siera un medalus darīšana, Līgo tērpu skate, rotaļas bērniem.

21:00-22:30 Jāņu tēva un mātes godināšana, vakarēšana, sadziedāšanās un apdziedāšanās.

22:30-2:30 Jāņuguns aizdegšana, dejas un rotaļas pie ugunskura.

2:30-3:30 teatralizēta spēle un papardes zieda meklēšana.

3:30-4:00 saullēkta sagaidīšana

Vakarēšanas laikā būs Latvijas alus un uzkodas, beļģu sieru galds (par atsevišķu samaksu: 6 EUR) un pašu cienasts (pēc ieskatiem).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šlesers, Zivtiņš un Lukstiņš skandē skarbas dziesmas (Skaties video!)

Lelde Petrāne, Valdis Vikmanis, 22.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skarbās Jāņu dziesmas Suitu sievu pavadījumā iedziedājuši ne vien kaprači, ārsti un policisti, bet arī satiksmes ministrs Ainārs Šlesers un CSDD direktors Andris Lukstiņš, gan Valsts policijas Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un Ceļu policijas pirms Jāņiem uzsāktās satiksmes drošības kampaņas Skarbās Jāņu dziesmas ietvaros tapis jauns Jāņu dziesmu video klips.

Skarbo Jāņu dziesmu video radīts ar mērķi, lai autovadītājiem vēlreiz pirms Līgo svētkiem atgādinātu un liktu aizdomāties par iespējamajām sekām, ko izraisa auto vadīšana alkohola vai narkotisko vielu reibumā. Video klipā skarbās Jāņu tautasdziesmas iedziedājuši arī grupas Double Faced Eels mūziķi un apvienības 9.kanāls pārstāvis Skims, kurš tās izpilda krievu valodā.

Skarbās Jāņu dziesmas apkopotas arī grāmatiņā, kuras kā īpašu Jāņu dāvanu ceļu policisti dala uz ceļa apturētajiem autovadītājiem. Tās pieejamas arī Statoil degvielas uzpildes stacijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nemieri Vecrīgā: Ziņo aculiecinieki

Dienas Bizness, 14.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daži no mūsu kolēģiem vakar bija aculiecinieki notiekošajam Vecrīgā, proti, kā dziesmotais protests Doma laukumā pārauga vandālisma aktos pie Saeimas un tās tuvākajā apkārtnē. Ja arī Jums ir stāsts par to, kas patiesībā notika 13. janvārī, rakstiet mums.

Stāsta žurnāliste Madara Laicāne: „Uz Vecrīgas pusi ar draugiem aizgājām pēc tam, kad LNT ziņās redzējām nobijušos korespondentu sejas, jo nolēmām apskatīt, vai situācija ir tiešām tik dramatiska. Kad nonācām Doma laukuma tuvumā, to no visām pusēm, jau bija bloķējuši policisti, kas gan neizskatījās īpaši draudīgi. Mēģinājām pieiet Doma laukumam no vairākām pusēm. Pie SEB bankas puses bija arī vairāki agresīvi runājoši cilvēki, kas aicināja barā skriet cauri policistu līnijai un pašus policistus apsaukāja un kaunināja. Visdrošāk bija pie Jēkaba ielas, jo tur bija bāzējušās Alfas vienības.

Pēc 21.00 atbrauca vēl papildus vienības un četri policijas suņi. Pēc neilga brīža izskatījās, ka viss ir diezgan mierīgi, tāpēc nolēmām doties projām pa Torņa ielu, bet nejauši iekļuvām jauniešu barā, kas tika „izspiests” cauri Zviedru vārtiem. Vairāki jaunieši kliedza: „Atlaist Saeimu”, bet vairums bija diez gan mierīgi noskaņoti. No pūļa atdalīties neizdevās, jo arī jau no aizmugures nāca Alfa vienības policisti. Tā mēs tikām aizdzīti līdz Pulvertornim, kur pēc neilga brīža tika atdzenāti cilvēki arī no citām tuvējām ielām. Vairums cilvēku, tāpat kā es, bija atnākuši pasākumu tikai novērot, bet bija arī vairāki, kas meta ar ķieģeļiem. Viņus gan uzreiz saņēma civilajās drēbēs ģērbtie policisti, kas bija pūlī. Redzēju arī sievieti, kurai bija pārsista piere. Policisti aizvien cītīgāk spieda cilvēkus ārā no Vecrīgas. Kāds jaunietis iesaucās: „Eu, draugi, ejam visi labāk uz Makdonaldu!”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms kāda laika ziņu aģentūra LETA palaidusi jau video servisu, kurā piedāvā aplūkot gan intervijas ar pazīstamiem cilvēkiem, gan arī ziņu pārraides.

Db.lv piedāvā apskatīt LETA video interviju ar mākslinieku, mūziķi un uzņēmēju Liepājā Lui Fonteinu.

Šajā intervijā uzņēmējs stāsta, kā viņam kā uzņēmējam tiek likti šķēršļi no pašvaldības puses.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Policistus «točkā» pārsteiguši vairāk nekā 30 mobilie tālruņi

Lelde Petrāne, 18.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldas policisti veikuši sankcionētu kratīšanu kādā Lēdurgas pagasta mājā, jo bija aizdomas, ka tajā ierīkota nelegāla alkohola un cigarešu tirdzniecības vieta. Liels bijis likuma sargu pārsteigums, kad papildus cigaretēm un alkoholam, viņi atraduši arī 32 mobilos tālruņus.

Piektdien, 15. jūlijā, Siguldas policisti veica sankcionētu kratīšanu kādā privātmājā Lēdurgas pagastā, jo bija aizdomas, ka tajā ir ierīkota tā saucamā «točka» jeb nelegāla akcizēto preču tirdzniecības vieta. Kratīšanas laikā policisti atrada un atsavināja aptuveni 9500 cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes preču zīmēm un gandrīz 50 litru šķidruma ar spirtam raksturīgo smaku. Turpinot kratīšanu, policisti uzgāja arī 32 mobilos tālruņus, kuru izcelsmi likuma sargiem vēl jānoskaidro, liecina medijiem sniegtā informācija.

«Točkā» policisti sastapuši arī kādu 1960. gadā dzimušu sievieti, kura atzinusi nelegālu akcizēto preču tirdzniecību. Taču, kad likuma sargi sievietei jautājuši par mobilo tālruņu izcelsmi, viņa atbildējusi, ka tos atvedis viņas dēls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Dobeles iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki šā gada jūlija sākumā likvidēja divas marihuānas audzētavas – Dobeles novadā, Penkules pagastā un Ķeguma novadā, Ķegumā.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, sankcionētas kratīšanas laikā neapdzīvotas privātmājas teritorijā, speciāli ierīkotā siltumnīcā policisti atsavināja 69 marihuānas augu stādus un 54 nesen iestādītus jaunus augu stādus. Kopumā atsavināti 2045 grami neizžāvētas marihuānas.

Veicot tālākās izmeklēšanas darbības, policisti likvidēja vēl vienu marihuānas audzētavu Ķegumā, kura bija speciāli ierīkota privātmājā un blakus esošajā siltumnīcā. Sankcionētas kratīšanas laikā, privātmājā policisti atsavināja 16 marihuānas augu stādus un siltumnīcā – 5 marihuānas augu stādus. Papildus tam, policisti atsavināja arī vairākus iepakojumus ar jau izžāvētu zaļganbrūnu augu valsts izcelsmes vielu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vasarnīcas teritorijā Jūrmalā izņemts vēl nebijis daudzums psihotropo vielu

Lelde Petrāne, 22.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušās nedēļas nogalē Jūrmalā Valsts policija izņēmusi 40,5 kilogramus psihotropo vielu jeb «spaisa», kas bija paslēpts maisiņos puķu dobē vasarnīcas teritorijā. Aizdomās par šo vielu glabāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā aizturēts 31 gadu vecs vīrietis. Aizturētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts policija bija saņēmusi operatīvo informāciju par to, ka Jūrmalā, Vārnukrogā, tiek glabātas narkotiskās vai psihotropās vielas lielā apmērā. Pārbaudot šo informāciju, sestdien, 18. martā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti ieradās minētajā vietā, lai veiktu kratīšanu. Kratīšanā piedalījās arī Rīgas Brasas iecirkņa policisti.

Policistu ierašanās brīdī vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par šo vielu glabāšanu realizācijas nolūkā, neatradās vasarnīcā. Kratīšanā, kas ilga visu dienu, policisti pie mājas atrada ar plēvēm pārklātu puķu dobi. Paceļot plēves, atklājās, ka apakšā atrodas apmēram pusotru metru dziļa bedre, kas pilna ar iepakojumiem ar nezināmas izcelsmes vielu. Sākotnējās ekspertīzes rezultāti liecina, ka tur atradušies 40 kilogramu un 458 grami psihotropo vielu ar ķīmisko formulu JWH-018.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieci policisti Filipīnās piespieduši tūristu no Vācijas nopirkt viņiem portatīvos datorus, draudot viņam ar viltus apsūdzībām terorismā un narkotiku glabāšanā, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, ziņo thelocal.de.

Incidents noticis Manilas finanšu rajonā Makati.

Vietējās policijas boss paudis sašutumu un sacījis, ka apsūdzētie policisti varētu būt veikuši līdzīgas izspiešanas arī pagātnē.

«Es esmu ne tikai satriekts. Es esmu dusmīgs, Dieva dēļ. Varbūt viņi šādas lietas ir darījuši jau gadiem ilgi,» viņš sacījis medijiem.

Pieci policisti vērsušies pie tūrista no Vācijas Makati iepirkšanās centrā 29.janvārī un sākotnēji apsūdzējuši viņu viltotu preču iegādē. Kad viņš to noliedzis, viņi apsūdzējuši nelaimīgo tūristu nelegālā narkotiku glabāšanā. Taču, kad arī tas tūristu nav nobiedējis, policisti draudējuši viņu arestēt par terorisma atbalstīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Expo 2017

FOTO, VIDEO: Šrilankas Expo paviljonā tiek slīpēti dārgakmeņi

Dienas Bizness, 16.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidāzijas valsts savu paviljonu izstādē Astana Expo 2017 lielā mērā veltījusi saviem izslavētajiem rokdarbiem, vienlaikus neaizmirstot arī par izstādes galveno tematiku «Nākotnes enerģija». Paviljonā uzmanība tiek pievērsta dabas aizsardzībai un tīriem enerģijas iegūšanas veidiem.

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā, video - zemāk.

Paviljona apmeklētājus izklaidē galvu reibinoši deju uzvedumi, kurus izpilda vīrieši. Savukārt, rokdarbu meistari klātienē demonstrē savas izcilās prasmes dārgakmeņu slīpēšanā, rotu izgatavošanā, kokgriezumu veidošanā, drēbju aušanā un daudzās citās jomās.

Izsalkumu var remdēt ar Šrilankas tradicionālajiem ēdieniem, kurus uz vietas pagatavo prasmīgie pavāri.

LASI, SKATIES ARĪ:

FOTO, VIDEO: Gruzijas Expo paviljonu atklāj ar dejām, dziedāšanu un minūti klusuma

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lekciju cikls vispārējas sabiedrības informētības, kā arī mežu īpašnieku zināšanu un izpratnes par meža nozares ilgtspējīgu attīstību veicināšanai, sabiedrības informēšanas un meža īpašnieku izglītošanas un apmācības programmas ietvaros. Lekciju cikls organizēts sadarbībā ar Meža attīstības fondu.

Videolekcija “Meža un zemes resursu apsaimniekošanas sociālekonomiskie aspekti un izmaiņas Eiropas Savienības jaunās vides politikas apstākļos”

Lekcijas datums un vieta: 18.10.2023., Jelgava

Referents: Māris Liopa, Latvijas Mežu sertifikācijas padomes priekšsēdētājs, LR Zemkopības Ministra padomnieks meža resursu ilgtspējīgas pārvaldības un izmantošanas jautājumos

Lekcijas tēma: Meža un zemes resursu apsaimniekošana aptver neskaitāmas apakšnozares, kurām veiksmīgas apsaimniekošanas gadījumā būtu jāfunkcionē kā vienotam organismam.

Videolekcija “Purvu un kūdras nozīme jaunajā globālajā situācijā”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katra veiksmīga uzņēmuma pamatā ir spējīgs tā vadītājs. Skolās iegūtā izglītība un profesionālā darba prakse ir nozīmīga, taču ne vienmēr ar personīgo pieredzi ir gana, tāpēc portāls inc.com apkopojis desmit vērtīgus video sižetus, kuros ieteikumos un viedokļos dalās eksperti, veiksmīgu uzņēmēju vadītāji un miljardieri, kas savas impērijas izveidojuši no nulles.

Šajā video materiālā Hārvardas Biznesa skolas profesors Džozefs Bouvers (Joseph Bower) pauž savu uzskatu, ka ikvienam, kurš vēlas vadīt jebkādu uzņēmumu vai institūciju, ir jābūt spējīgam uzdot sev nopietnus jautājumus attiecībā uz sevis paša un vadītā uzņēmuma darbu, kā arī objektīvi atbildēt uz tiem. Kļūt par vadītāju nozīmē nepārtraukti mācīties un uzlabot sevi, kā arī vēlāk arī citus, lai nostiprinātu patiesu lomu kompānijā, nevis vienkārši būt vietturim, stāsta Bouvers.

Kā iespējams nolīgt augsti kvalificētus darbiniekus, pārliecināt viņus strādāt par brīvu un pēc tam nodot radīto produktu cilvēku masām bez maksas? Tas nav neiespējami; patiesībā vairākas joprojām aktīvas kompānijas, piemēram, Linux un Wikipedia to ir panākušas. Šajā video tiek piedāvāts īss seminārs par to, kas motivē darbiniekus un kā to izmantot uzņēmējdarbībā. Šis animētais video materiāls varētu būt īpaši noderīgs mārketinga un tirdzniecības pārstāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Db.lv aicina - izsaki savu viedokli, vai Kalvītis kritīs un kas nāks viņa vietā?

, 18.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien sasaucis ārkārtas preses konferenci. Biznesa portāls Db.lv aicina Tevi, lasītāj, - izsaki savi viedokli par to, vai premjeram Aigaram Kalvītim izdosies noturēties savā amatā, kā arī, ja - neizdosies, kas varētu nākt viņa vietā?

Db.lv jau vēstīja, kaA. Kalvītis portālam Vdiena sacījis, ka nevēlas pakļauties spiedienam un neplāno atkāpties no amata pēc atgriešanās no komandējuma Portugālē, taču piebilda, ka, ja Saeima nenobalsos par KNAB vadītāja Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata, premjers atkāpšoties no amata.

Db.lv arī ziņoja, ka šorīt pie Saeimas bija pulcējušies vairāk nekā trīs tūkstoši piketētāju, kas izkliedza saukļus: "Atlaist Saeimu!", "Nost ar Kalvīti!", "Liec mierā Loskutovu" un "Demisiju!".

Izsaki savu viedokli, vai A. Kalvītim izdosies noturēties amatā? Ja - nē, kura, Tavuprāt, būtu piemērotākā premjera amata kandidatūra?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti Amerikas rakstnieku ģildes streikiem Oskara balvas pasniegšanas priekšdarbi norit, pie kam jau paziņotas nominācijas, ziņo Reuters.

- Labākā aktiera balvai nominēti Džordžs Klūnijs, Daniels Dejs-Levis, Džonijs Deps, Tomijs Lī Džouns un Viggo Mortensens.

- Labākās animācijas filmas balvai nominētas Persepolis, Ratatouille un Surf's Up.

- Labākās mākslas filmas balvai nominētas Atonement, Juno, Michael Clayton, No Country For Old Men, There Will Be Blood.

- Labāko specefektu balvai nominētas filmas Golden Compass, Pirates Of The Caribbean: At World's End un Transformers.

Visvairāk nominācijas saņēmušas filmas No Country For Old Men un There Will Be Blood - katrai pa astoņām nominācijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas biļešu pārdošanas uzņēmums pēc mātes uzņēmuma Baltic Ticket Holdings AS datiem 2008. gadā Latvijā pārdeva 756 tūkstošus biļešu un Igaunijā – 810 tūkstošus biļešu.

Pagājušā gada rudenī šis biļešu iepriekšpārdošanas tīkls paplašinājās un sāka darbību arī Lietuvas tirgū.

"Neraugoties uz pesimistiskajiem apstākļiem un daudzos ekonomikas sektorus piemeklējušo straujo lejupslīdi, Biļešu servisa un tā Igaunijas māsas uzņēmuma Piletilevi sasniegtos rezultātus var uzskatīt par ļoti labiem. Pārdotais biļešu skaits Latvijā vairāk vai mazāk ir saglabājies tādā pašā līmenī, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, un papildus uzņēmumam izdevies spert pirmos spēcīgos soļus Lietuvas tirgū, kur pašlaik pēc biļešu punktu aprēķiniem esam kļuvuši par lielāko biļešu pārdevēju," apgalvo Baltic Ticket Holdings AS attīstības vadītājs Jānus Beilmans (Jaanus Beilmann).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

¾ no Latvijas iedzīvotājiem plāno svinēt Jāņus un Līgo svētkus

, 20.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

¾, jeb 73% no Latvijas iedzīvotājiem iecerējuši svinēt Jāņus un Līgo svētkus. Par to liecina tirgus un sabiedriskās domas izpētes uzņēmuma SIA Euro Data pētījumu veikšanas sistēmas eSample aptaujas rezultāti.

Pētījumā secināts, ka aktīvākie svinētāji būs tieši gados jaunie cilvēki. Starp gados vecākiem cilvēkiem ir vairāk tādu, kuri nesvinēs, Db.lv informē Sintija Grasberga SIA Euro Data valdes locekle.

Starp krievvalodīgajiem Latvijas iedzīvotājiem ir vairāk tādu, kas zina, ka nesvinēs Jāņus, bet samērā daudzi latvieši vēl nav izlēmuši.

Starp iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem vairāk tādu, kas nesvinēs. Iespējams, to nosaka ekonomiskā situācija. Aktīvākie Jāņu svinētāji dzīvo Zemgalē.

83.1% no visiem svinētājiem atzinuši, ka svētkos kurinās ugunskuru, kamēr 64.4% dzers alu un ēdis Jāņu sieru. 46% iecerējuši izpušķot māju ar Jāņu zālēm, kamēr trešā daļa, jeb 36.7% dziedās Līgo dziesmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļu policijā pašlaik dažviet Latvijā trūkst darbinieku, tāpēc plānots pārskatīt šīs struktūras darba organizāciju, «balstoties uz modernas valsts principiem», aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis stāstīja, ka Latvija ir maza valsts un pastāv atšķirības starp reģioniem. Ja Latgalē policisti gaida rindā uz darbu dienestā, tad policistu trūkums jūtams Kurzemē un Zemgalē. Policijas vadība esot veikusi pasākumus, lai Kurzemē policistu rindas papildinātu VP koledžas absolventi, kuri līdzīgi kā armijā pēc mācībām nosūtīti dienestam šajā reģionā. Šis projekts ir izdevies, jo vairums absolventu palika dzīvot Kurzemē.

Šobrīd kopumā VP nav nokomplektēti aptuveni 10% amata vietu, bet pēdējos divus gadus izteikts darbinieku trūkums jūtams Rīgas reģiona Ceļu policijā, kur šobrīd trūkst aptuveni 30% likumsargu. Ķuzis neatklāja, cik precīzi darbinieku trūkst, jo tā esot ierobežotas pieejamības informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Prokuratūrai nodod Jēkabpils spēļu zāles laupīšanas lietu

LETA, 27.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvalde Zemgales apgabala prokuratūrai ir nodevusi kriminālprocesu par šā gada 25. janvāra rītā Jēkabpilī notikušo bruņoto laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei Fēnikss, pēc kura izcēlās apšaude un tika nogalināts policists Andris Znotiņš, bet vēl divi citi policisti ievainoti, ziņo LETA.

Policijas lietvedībā atradās 25.janvārī sāktais kriminālprocess par bruņotu laupīšanu organizētā grupā, par policista Znotiņa slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos un par divu VP amatpersonu slepkavības mēģinājumu vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos, proti, mēģinājumu nošaut policistus laikā, kad viņi pildīja dienesta pienākumus un veica bruņotu noziedznieku aizturēšanu.

Kriminālprocess tika sākts pēc Krimināllikuma 118. panta 1. punktā un 176. panta 4. daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu sastāvu pazīmēm. 118. pants paredz atbildību par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, un par šādu noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu. Savukārt 176. panta 4. daļa pants paredz atbildību par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, vai ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 17 gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru