Jaunākais izdevums

Latvijā no 26. līdz 28. jūnijam norisināsies patiesu motokrosa cienītāju visvairāk gaidītais notikums – 2009. gada Pasaules čempionāta motokrosā 10. posms MX1 un MX2 klasēs, kurā klātienē varēs redzēt vadošos sportistus no visām motokrosa lielvalstīm.

Organizēt Latvijas MX1 Grand Prix ir uzticēts Baltijas Kausa Fondam (BKF).

MX1 Grand Prix līmeņa sacensības Baltijā norisināsies pirmoreiz. Tās notiks motocentrā Zelta Zirgs Ķegumā.

Mūsu valsti šajās prestižajās sacensībās pārstāvēs Matīss Karro un Augusts Justs MX2 klasē un Ivo Šteinbergs un Filips Kempelis MX1 klasē. A. Justs, I. Šteinbergs un F. Kempelis pārstāv Latvijas komandu Latvija Honda Elkšņi, kura ir tapusi, pateicoties Jāņa Kempeļa fanātismam. Bet pagājušā gada Pasaules čempions MX2 Juniori klasē M. Karro pārstāv Lielbritānijas komandu MRVD Suzuki.

Šogad pagaidām Pasaules čempionātā vislabāk veicies M. Karro MX2 klasē. Vislabāko rezultātu MRVD Suzuki braucējs uzrādīja smilšainajā Valkensvārdas trasē Nīderlandē. Ņemot vērā to, ka līdzīgs trases segums kā Valkensvārdā ir arī Ķegumā, motocentrā Zelta Zirgs M. Karro cer uzrādīt visaugstākos rezultātus.

(Foto: AFP/SCANPIX)MX1 klases braucējs I. Šteinbergs savu Pasaules Junioru čempiona titulu ir ieguvis tieši Ķegumā, kad BKF tur 2004. gadā rīkoja pirmo oficiālo Pasaules Junioru čempionātu.

Paralēli Pasaules čempionātam MX1 un MX2 klasēs Ķegumā norisināsies arī Pasaules kauss veterāniem, kurā arī aktīvi piedalās pārstāvji no Latvijas.

Uz MX1 Latvijas GP esot gaidāmi daudzi tūkstoši skatītāju, jo interese par to ir ļoti liela gan no Latvijas iedzīvotāju puses, gan arī no citu valstu līdzjutējiem. Vislielākais ārzemnieku desants tiek gaidīts no mūsu kaimiņvalsts Igaunijas, jo tās vadošie sportisti Tanels Leoks (Tanel Leok), Aigars Leoks (Aigar Leok) un Gerts Krestinovs (Gert Krestinov) Pasaules čempionātā uzrāda labus rezultātus. Viņi visi pārstāv vadošās pasaules motokrosa komandas.

Tāpat šajās dienās Ķeguma apkaimē varēšot novērot lielu motokrosa fanu pieplūdumu arī no citām Eiropas valstīm, jo ir pierasts, ka fani ar saviem busiņiem ceļo līdzi saviem elkiem pa visu pasauli. Domājams, ka Latvija nebūs izņēmums un tradīcijas netiks lauztas.

Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas GP un biļešu cenām var uzzināt čempionāta mājas lapā www.mx1latvia.lv

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta 2009. sezonas desmitais posms, kas vēsturē paliks ierakstīts kā pirmais šo prestižo sacensību posms, kas noticis Latvijā.

Pirmo Latvijas Grand Prix, kuru kopumā apmeklēja trīsdesmit divi tūkstoši skatītāju, atklāja Latvijas Republikas Valsts prezidents Valdis Zatlers, kā arī čempionāta organizatora, kompānijas Youthstream vadītājs Džusepe Luongo, FIM/CMS prezidents Volfgangs Serbs un Baltijas Kausa Fonda direktors Salvis Freimanis.

Abas sacensību dienās Ķeguma motocentrā Zelta Zirgs valdīja pozitīvs noskaņojums un gaisā virmoja īsts sacensību gars, jo pirmajā Latvijas Grand Prix piedalījās visi šobrīd pasaulē ātrākie MX1 un MX2 klašu motosportisti.

MX1 klase

Šīs klases čempionāta līderis, itālis Antonio Cairoli (Antonio Cairoli) no Yamaha Red Bull De Carli Team komandas arī Latvijā pierādīja, ka viņš ir viens no galvenajiem pretendentiem uz 2009. gada sezonas čempiona titulu, jo viņš abu braucienu summā izcīnīja Latvijas Grand Prix MX1 klasē un vēl vairāk palielināja savu pārsvaru čempionāta kopvērtējumā. Pirmajā finālbraucienā itālim gan neizdevās izcīnīt uzvaru, jo nieka 0.258 sekundes pirms viņa finišēja beļģis Klements Dezals (Clement Desalle) no LS Motors Honda, kuram šī bija pirmā MX1 uzvara karjerā. Trešo vietu pirmajā braucienā izcīnīja vācietis Maksimiliāns Nagls (Maximilian Nagl), lai gan tajā ilgu laiku turējās igauņu motosporta fanu elks Tanels Leoks. Igaunis savas pozīcijas zaudēja, viegli nokrizdams vienā no trases līkumiem. Pēc kritiena Leoks nespēja iedarbināt savu motociklu, kas viņam neļāva sasniegt finišu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Latvija gatavojas pasaules motokrosa čempionātam

, 04.06.2009

Latvijas Grand Prix būs Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta 10. posms, kurā par uzvaru cīnīsies ne tikai regulārie čempionāta dalībnieki, jo tiem pretī stāsies arī vairāki Latvijas motobraucēji.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad, 27. un 28. jūnijā motocentrā Zelta Zirgs pirmo reizi Latvijā un pirmo reizi Baltijā notiks Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāts, kas augstākā līmeņa motokrosa sacensības kādas jelkad ir notikušas kādā no Baltijas valstīm.

Pasaules čempionāts prestižajā solo motociklu klasē MX1 bieži tiek salīdzināts ar Formula-1 čempionātu, jo tajā tieši tā pat kā prestižākajās autosacīkstēs līdzās sacenšas gan rūpnīcu, gan privātās komandas.

Šīs ir ļoti aizraujošas, dinamiskas un ekstrēmas sacensības, kas ir augstākais punkts motobraucēju karjerā. Katrs čempionāta posms tiešraidē tiek demonstrēts vismaz 115 pasaules valstīs, un gadā Pasaules motokrosa čempionāta tiešraižu auditorija pārsniedz septiņsimt miljonus. Šogad Latvijas un Baltijas iedzīvotājiem pirmo reizi ir lieliska iespēja šīm sacensībām sekot, stāvot vai sēžot trases malā.

Latvijas Grand Prix būs Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta 10. posms, kurā par uzvaru cīnīsies ne tikai regulārie čempionāta dalībnieki, jo tiem pretī stāsies arī vairāki Latvijas motobraucēji. MX1 klasē kopā ar Fīlipu Kempeli un Ivo Šteinbergu uz starta stāsies vēl trīs latviešu motobraucēji, bet MX2 klasē Matīsam Karro un Augustam Justam pievienosies vēl divi latviešu sportisti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

26. un 27. jūnijā Zelta Zirga trasē, Ķegumā otro reizi notiks Pasaules motokrosa MX1 čempionāta Latvijas Grand Prix (GP). Interesanti, ka šogad motokrosa cienītājiem būs iespēja vienlaikus skatīties arī Dienvidāfrikā notiekošā FIFA Pasaules kauss futbola spēles.

Ņemot vērā, ka ļoti daudziem motokrosa faniem tuvs ir arī futbols, MX1 Latvijas GP organizatori ir padomājuši arī par visiem sacensību apmeklētājiem, kuri nevēlas palaist garām futbola spēles.MX1 Latvijas Grand Prix skatītāju alus teltī, jau sākot no piektdienas, 25. jūnija pulksten 12:00 visiem futbola faniem būs iespēja vērot FIFA Pasaules kausa spēles uz 3,1 metru plata un 1,8 m augsta ekrāna. Šī iespēja ļaus visiem sporta mīļotājiem vienlaikus sekot līdzi gan Gada notikumam pasaules futbola apritē, gan arī Pasaules motokrosa čempionāta notikumiem Zelta Zirga trasē.

Viens no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā - MX1 Latvijas Grand Prix notiks pateicoties Latvijas Republikas Valdības atbalstam, kas ir finansējusi GP licences apmaksu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1939. gada 15. oktobrī, iedarbinot Ķeguma hidroelektrostacijas (HES) hidroagregātu, Daugavas ūdeņi iegrieza pirmo turbīnu, informē AS Latvenergo.

Tādējādi tieši pirms 80 gadiem Ķeguma HES uzsāka elektroenerģijas ražošanu, kļūstot par vienu no modernākajām elektrostacijām visā Eiropā un neaizstājamu elektroenerģijas avotu Latvijas valstij.

Toreiz tika iedarbināts Ķeguma HES pirmo hidroagregāts (17,5 MW), ieslēgta 88 kilovoltu elektrolīnija Ķegums – Rīga, apakšstaciju «Jāņciems» Rīgā un pulksten 23.36 rīdziniekiem sāka piegādāt Ķegumā ražoto elektroenerģiju. Laikraksti iedvesmojošos virsrakstos toreiz vēstīja par Ķeguma gaismas plūsmu: «Lielais gaismas avots strādā. Vakarnakt Rīgu pieslēdza Ķeguma spēkstacijai!», «Šodien Ķeguma gaisma sāk plūst uz Rīgu!»

Ķeguma HES iedarbināšana pavēra iespēju paātrināt elektroapgādes gaitu un nodrošināt elektroenerģiju visai Latvijai – arī mājsaimniecībām mazpilsētās un Latvijas laukos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Reader's Digest un Jumava turpina spēli Grand Prix

Ritvars Bīders, 29.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no lielākajām izdevniecībām pasaulē Reader’s Digest un Latvijas izdevniecība Jumava turpina rudenī aizsākto akciju Grand Prix, piedāvājot Latvijas iedzīvotājiem iespēju saņemt izdevniecības piedāvājumus, vienlaicīgi veidojot klubu, kura biedriem arī citkārt plānots piedāvāt izdevīgākus piedāvājumus.

Pirmdien, 29. novembrī 9% Latvijas iedzīvotāju ir nosūtīta vēstule, kurā tiek aicināts piedalīties spēlē Grand Prix - nejaušā kārtībā atlasītiem Latvijas iedzīvotājiem piedāvā iegādāties grāmatu pa pastu, kādu citās tirdzniecības vietās nebūs pieejama. Dalībniekiem spēles organizatori piedāvā vēl arī balvas vairāk nekā 20 000 latu apmērā, kā arī iespēju laimēt jaunu automašīnu.

Adresāti izvēlēti nejaušā kārtībā, sadarbībā ar a/s Latvijas Pasts.

Projekta organizatori piedāvā iespēju laimēt balvas kopumā 20 000 latu vērtībā arī tad, ja cilvēks atteicies no pirmās grāmatas iegādes. Grand Prix piedāvājums saņēmējam neuzliek nekādus pienākumus. Cilvēks to var ignorēt, bet tādējādi viņš atsakās no iespējas saņemt tikai Grand Prix dalībniekiem paredzētus unikālus piedāvājumus. Atbildot uz sūtījumu, bet atsakot pirmās grāmatas iegādi, sūtītājs piedalās naudas balvu izlozē un patur iespēju saņemt citus piedāvājumus. Apstiprinot dalību spēlē, cilvēks kā pēcapmaksas sūtījumu saņems kvalitatīvu grāmatu un iespēju laimēt gan 20 000 latus, gan jaunu automašīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Sevastova atzīst Viljamsas pārākumu ASV atklātā čempionāta pusfinālā

LETA, 07.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova piektien ASV atklātā čempionāta pusfinālā piedzīvoja zaudējumu 23 «Grand Slam» vienspēļu titulu īpašniecei Serēnai Viljamsai.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 18. vietu, bet turnīrā bija izlikta ar 19. numuru, ar 3-6, 0-6 piekāpās reitinga 26. pozīcijā esošajai Viljamsa, kura sacensībās izlikta ar 17. numuru.

Par pusfināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja 780 WTA ranga punktus. Zīmīgi, ka par spīti pusfināla sasniegšanai Sevastova jaunākajā pasaules rangā, kas tiks publicēts pirmdien, zaudēs vienu vietu, noslīdot uz 19. pozīciju. Tikmēr Viljamsa, garantējusi atgriešanas ranga divdesmitniekā.

Latvijas tenisiste ļoti labi uzsāka pirmo setu, jau pirmajā geimā nobreikojot savu pretinieci, kam sekoja pārliecinošs panākums otrajā geimā. Viljamsa gan nākamajā geimā visai droši panāca 1-2, bet pēc tam nobreikoja Latvijas tenisisti, panākot neizšķirtu 2-2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Septembrī nedēļas nogalēs Ķeguma HES ūdenskrātuvē pazeminās ūdenslīmeni

Lelde Petrāne, 17.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvenergo 2012.gada septembrī nedēļas nogalēs Ķeguma hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē uzturēs zemāko pieļaujamo ūdenslīmeni 30,40 m, lai veiktu hidrotehnisko būvju tehnisko apsekošanu Pļaviņu un Ķeguma hidroelektrostacijās.

AS Latvenergo pienākums ir nodrošināt drošu hidrotehnisko būvju ekspluatāciju un hidroelektrostaciju darbību elektroenerģijas ražošanai Daugavas hidroelektrostacijās. Tādējādi to pilnvērtīgai uzraudzībai vasara ir periods, kad uzņēmuma atbildīgie speciālisti var veikt būvju apsekošanu un novērtēšanu nākamajam ekspluatācijas periodam, skaidro uzņēmums.

2012.gada septembrī, pazeminot ūdenslīmeni Ķeguma HES ūdenskrātuvē, AS Latvenergo vienlaikus ir paredzēts veikt būvju apsekošanu divās elektrostacijās: Pļaviņu un Ķeguma HES.

Pļaviņu HES lejasbjefā jeb upes lejtecē plānots veikt pēcjoslas betona augstumu marku nivelēšanu un zemūdens daļas apsekošanu, būvgružu, metāllūžņu un akmeņu izcelšanu no krītjoslas zonas ar ūdenslīdēju palīdzību. Ķeguma HES notiks kreisā krasta dambja apsekošana, lai novērtētu hidrobūvju tehnisko stāvokli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, 11. jūlijā, Arvīda Levana vārdā nosauktajā Apes mototrasē 37. reizi risināsies Vaidavas Kausa izcīņa motokrosā – sacensības, kas nereti tiek dēvētas par Latvijas motokrosa klasiku.

Pagājušajā gadā Apes mototrasē tika veiktas pārmaiņas. Galvenā no tām – pārveidots lielas Klēts kalna tramplīns, lai sportisti varētu veikt tālākos lēcienus Latvijā sacensību braucienu laikā. Šogad apvienotajā MX1/ MX2 klašu pirmā brauciena laikā tiks noteiks tālākā lēciena izpildītājs, kurš saņems speciālbalvu no sacensību sponsoriem. Neoficiālais lēciena rekords minētajā tramplīnā ir 43.5 metri! Sagaidāms, ka apvienotajā solo motociklu MX1/MX2 klasē startēs gandrīz visi Latvijas spēcīgākie braucēji.

Kā parasti, par kausiem un vērtīgajām balvām pacīnīties ieradīsies arī kaimiņi: ir gaidāmi vairāki vadošie Igaunijas motosportisti. Atgādināsim, ka jau vairākus gadus nevienam no Latvijas sportistiem nav izdevies izcīnīt Vaidavas Kausu prestižajā MX1 klasē. To iegūt ir noteikti daudzu sportistu mērķis, bet kuram tas izdosies šoreiz, uzzināsim svētdien. Aizraujošs solās būt kvadraciklu brauciens, jo arī šajā klasē uz sacensībām gaidāmi ierodamies vairāki spēcīgi šīs klases sportisti, kuriem dažādu apstākļu dēļ pēdējos gados nav izdevies izcīnīt Vaidavas Kausu. Jau piekto gadu pēc kārtas skatītājiem būs iespēja vērot cīņas par atdzimušā Zelta mopēda balvām. Pirms gada par Vaidavas kausiem mopēdu klasēs piedalījās vairāk kā 170 dalībnieku. Interesanti, ka Zelta mopēda braucienos vienlīdz labi jūtas gan tie, kuru mērķis ir uzvara, gan arī tie, kuriem galvenais ir piedalīties. Šogad mopēdu klasē tiks izcīnīts arī komandu kauss un visi dalībnieki tiks vērtēti vēl papildus dažādās nominācijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Valdība dāsni atbalsta motosportu

Egons Mudulis, 13.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Motosporta federācijai Ministru kabinets piešķīris 351,4 tūkstošus latu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Nauda paredzēta 2012. gada pasaules čempionāta motokrosā MX1 klasē Latvijas Grand Prix licences maksājumam 210,8 tūkstošu Ls apmērā un 2014. gada Nāciju Motokrosa licences maksājuma pirmajai daļai 140,6 tūkstošu Ls apmērā.

Līdzekļu pieprasījumu Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pamatoja ar to, ka Latvijas Motosporta federācijai Baltijas Kausa Fonda motocentra Zelta Zirgs sadarbības rezultātā Latvijai ceturto reizi ir dota iespēja no 2012. gada jūlijā sarīkot augstākā līmeņa motokrosa sacensības.

Plānots, ka 2012. gada čempionātā piedalīsies pasaules vadošo ražotāju komandas, kuras pārstāv visaugstākā līmeņa motosportisti. Kopumā trīs sacensību dienās (līdz ar MX1 posmu notiek arī MX2 posms, pasaules čempionāts veterāniem, kā arī Eiropas čempionāts UMX2 klasē) piedalīsies vairāk nekā 110 sportisti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieczvaigžņu viesnīca Grand Hotel Kempinski beidzot ver durvis savai Rīgas viesnīcai un numuriņu rezervācija apmeklētājiem pieejama sākot no 15.oktobra, Db.lv uzzināja viesnīcā.

Grand Hotel Kempinski Riga mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka numuriņu cenas svārstās no 235 eiro par nakti standarta numuriņā līdz 3000 eiro diennaktī par prezidenta apartamentiem.

Fotogrāfijas skatiet galerijā!

Kopumā viesiem pieejams 141 pirmās klases numurs un apartaments, SPA, baseins, veselības un fitnesa centrs, kā arī bāri un restorāni, tai skaitā arī jumta terase.

Grand Hotel Kempinski Riga atrodas bijušās viesnīcas Roma ēkā iepretim Latvijas Nacionālajai operai un blakus Vecrīgai, kas iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

DB jau septembra sākumā publicēja interviju ar Grand Hotel Kempinski Riga direktoru Georgu Gančevu, kurš atzina, ka līdz ar jaunās pieczvaigžņu viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga atvēršanu Latvija var sagaidīt jaunus ārvalstu viesus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Jauno modes talantu konkursa Habitus Baltija 2012 uzvarētāju darbi

Lelde Petrāne, 18.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā 14. aprīlī norisinājās 12. jauno modes mākslinieku konkurss Habitus Baltija.

Šogad konkursā uzvaras laurus plūca un konkursa Grand Prix ieguva modes māksliniece Irina Tereščuka no Baltkrievijas, savukārt par Labāko skolu tika atzīta Krakovas Mākslas un dizaina skola (Polija).

Vitebskas Valsts tehnoloģiju universitātes 2011. gada absolventes Irinas Tereščukas kolekcija NO PANIC (BEZ PANIKAS) ieguva visaugstāko žūrijas novērtējumu individuālajā konkursā, un Irina Tereščuka tika atzīta par vislabāko jauno modes dizaineri. Balvā Irina Tereščuka saņēma sertifikātu kolekcijas izvietošanai nozīmīgākajā Krievijas ShowRoom RED Maskavā, Krievijā, kas ietver arī zīmola virzīšanu Krievijas tirgū. Jaunā māksliniece saņēma arī latviešu metālmākslinieka Māra Šustiņa veidoto konkursa Habitus Baltija Grand Prix statueti un iespēju nākamgad konkursa Habitus Baltija 2013 apbalvošanas ceremonijā demonstrēt savu jauno tērpu kolekciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga trešo gadu pēc kārtas ir iekļauta Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) motofrīstaila pasaules čempionāta kalendārā. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad sacensības Arēnā Rīga notiks tikai vienu dienu – 10. oktobrī.

2008. gadā FMX Latvijas Grand Prix tika atzīts par vislabāk noorganizēto moto frīstaila pasaules čempionāta posmu.

FMX Latvijas Grand Prix būs Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) moto frīstaila pasaules čempionāta 8. posms un tajā par vērtīgajiem čempionāta punktiem sīvi cīnīsies visi šī brīža spēcīgākie pasaules čempionāta dalībnieki, jo tik saspīlēta situācija čempionāta kopvērtējumā vēl nekad nav redzēta – otro un ceturto vietu šķir tikai trīs punkti, bet čempionāta līdera, pagājušā gada čempiona Remī Bizāra kontā ir tikai par trīspadsmit punktiem vairāk kā tuvākajam sekotājam, kas nozīmē, ka viņš līdera pozīcijas var zaudēt viena posma laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā pazīstamā formulu braucēja Karlīne Štāla ir atgriezusies no Lielbritānijā organizētā autosporta talantu konkursa Grand Prix Shootout, kurā viņa iekļuva pateicoties milzīgajam Latvijas fanu atbalstam. Lai gan brauciena mērķi - iekļūt labāko astotniekā, nav izdevies sasniegt, iegūto pieredzi Karlīne vērtē ļoti augstu.

„Robs Vilsons (Rob Wilson), kas ir viens no Grand Prix Shootout vadošajiem treneriem, manu sniegumu atzina par ļoti labu, sakot, ka man ir talants, tāpēc pēc sacensībām bija sajūta, ka noteikti iekļūšu labāko vidū. Taču viss izrādījās savādāk – labāko astoņniekā es tomēr netiku,” stāsta Karlīne. „Pēc sacensībām vēlējos sīkāku sava starta analīzi, lai uzzinātu, kādi profesionāļu vērtējumā ir mani plusi un mīnusi, taču izsmeļošāku atbildi tā arī neesmu saņēmusi, lai gan lūgums bija rakstisks un kopš rezultātu paziņošanas pagājis jau vairāk kā mēnesis.”

Konkursantiem bija jāveic dažādi uzdevumi, kā galvenais, Anglijas Brantingtorpas testu trasē jāpierāda sava braukšanas prasme. Tas gan nebija brauciens tikai uz laiku – treneri vērtēja jauno talantu braukšanas iemaņas, reakcijas ātrumu, kā arī citas sportiskās īpašības. Vēl viens svarīgs posms bija intervija, kuras laikā bija jāatbild uz dažādiem žūrijas jautājumiem. „Domāju, ka es visu izdarīju pareizi – biju speciāli trenējusies braukt ar auto, kam stūre atrodas labajā pusē, biju skaidri apzinājusies savas prasmes un nospraudusi mērķi,” skaidro Karlīne un piebilst, ka arī par angļu valodas zināšanām esot saņēmusi uzslavas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Reader’s Digest un Jumava uzsākuši Grand Prix otro kārtu

Mārtiņš Apinis, 25.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no lielākajām izdevniecībām pasaulē Reader’s Digest un Latvijas izdevniecība Jumava uzsākuši spēles Grand Prix otro kārtu, izsūtot 5% Latvijas iedzīvotāju vēstules ar norādi, ka viņi nonākuši šīs spēles finālistu lomā.

Izsūtītajā vēstulē ir arī finālista pase, kas ļaujot laimēt Lielo balvu 20 000 latu vērtībā, kā arī 203 papildu balvas, kuru kopējā vērtība ir 3000 latu, tāpat iespējams papildus iegūt Lojalitātes balvu 4000 latu vērtībā.

Lai apstiprinātu savu dalību potenciālajam kandidātam finālista pase jānosūta atpakaļ loterijas rīkotājiem speciālā aploksnē. Papildus iespējamajām balvām sūtījuma saņēmējiem pastāv iespēja pasūtīt Veselīga uztura rokasgrāmatu par 19,90 latiem.

Līdzīga rakstura spēles notika arī pērn. Piemēram, 29. novembrī 9% Latvijas iedzīvotāju ir nosūtīta vēstule, kurā tiek aicināts piedalīties spēlē Grand Prix - nejaušā kārtībā atlasītiem Latvijas iedzīvotājiem piedāvāja iegādāties grāmatu pa pastu, kādu citās tirdzniecības vietās nebūs pieejama. Dalībniekiem spēles organizatori piedāvāja vēl arī balvas vairāk nekā 20 000 latu apmērā, kā arī iespēju laimēt jaunu automašīnu. Līdzīgas vēstules iedzīvotāji saņēma arī pagājušā gada vasarā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Grand Prix līdzēs pārdot vairāk

Sandra Dieziņa, 22.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saņemtais Grand Prix izstādē Prodexpo 2012 Maskavā Gammai - A ļaus palielināt noietu.

Grand Prix balvu šprotu ražotājs SIA Gamma – A saņēmis par labāko inovācijas produktu - šprotēm stikla burciņā. Tāpat uzņēmums ieguvis zelta medaļu par produktiem Rīgas šprotes un Apceptas brētliņas tomātu mērcē un zelta medaļu par uzņēmuma kopējās produktu līnijas augsto kvalitāti. Biedrības Rīgas šprotes valdes priekšsēdētājs Imants Cīrulis pauž gandarījumu par augsto novērtējumu, īpaši par Grand Prix, jo līdz šim vēl neviens Latvijas zivju konservu ražotājs pie šāda apbalvojuma nav ticis.

Gamma – A valdes loceklis Oskars Jankovskis norāda, ka iegūta atzinība pavērs lielākas iespējas tikt Krievijas lielveikalos. Jau šobrīd Gamma – A ar savu produkciju pārstāvēta aptuveni 2/3 Krievijas lielveikalu, un atlikusi vēl 1/3, ko apgūt. Turklāt, lai tiktu lielveikalos, esot jāsamaksā noteikta summa, taču jau šobrīd Gammai – A dažos mazumtirdzniecības uzņēmumos izdevies tikt bez maksas, un piedāvājumi ar aicinājumiem sadarboties turpina pienākt. Izstādes laikā arī izdevies noslēgt jaunus sadarbības līgumus. Pavisam Gammai – A Krievijā ir 11 partneri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Grand Credit valdes locekli Maksimu Mališko

Lelde Petrāne, 17.07.2015

Ar Viktoru Ščerbatihu (pa kreisi) biedrības «Kikboksa un boksa skola Rīga» jaunās zāles atvēršanā.

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Maksims Mališko, kompānijas Grand Credit valdes loceklis. «Ne katra Latvijas komercbanka var līdzināties mums kredītu produktu līnijas piedāvājumu jomā,» lepojas M. Mališko. Strādājot 8 gadus Latvijas tirgū, Grand Credit kolektīvs esot trīskāršojies. Kopš 2014. gada jūlija Grand Credit piedalās valsts mazā un vidējā biznesa mikrokreditēšanas programmā, kuras apjoms ir 3 miljoni eiro.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Finanšu joma ir viena no svarīgākajām jomām jebkurā ekonomikā. Ne velti, runājot par naudu, to salīdzina ar asinsrites sistēmu, kas nodrošina katru ķermeņa šūnu ar skābekli un nodrošina organisma dzīvotspēju. Finanšu iestādes ir sirds, kas liek šai sarežģītajai sistēmai strādāt. Jāatzīst godīgi, man tas vienmēr šķitis interesanti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: Ostapenko neatrod pretargumentus pieredzējušās Venusas Viljamsas spēlei

LETA, 11.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko otrdien Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā ar 3-6, 5-7 piekāpās pieckārtējai šo sacensību uzvarētājai Venusai Viljamsai no ASV.

Līdz ar to vien 20 gadus vecā Ostapenko nākamnedēļ nepiedzīvos debiju pasaules ranga pirmajā desmitniekā, kas būtu noticis, uzvarot Viljamsu, tomēr turnīrā kopumā Latvijas tenisiste nodemonstrēja cienījamu sniegumu.

Ostapenko šis mačs neiesākās pārāk veiksmīgi, jo otrajā geimā Viljamsa lauza viņas servi un pēcāk izvirzījās vadībā ar 3-0. Pieredzējušās amerikānietes serve bija ļoti spēcīga, lai gan garākās izspēlēs viņai tik labi neklājās. Latvijas tenisistes pretiniece pirmajā setā spēlēja racionāli, uzsvaru liekot uz savu servi, tomēr astotajā geimā Ostapenko pieļāva dubultkļūdu un pēc tam nākamajā izspēlē sita bumbiņu tīklā, kas Viljamsai ļāva panākt «vienādi». Tomēr tas neizsita viņu no ritma un savu servi viņa gan nosargāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Jūlijā Ķeguma HES ūdenskrātuvē uzturēs pazeminātu ūdens līmeni

Laura Mazbērziņa, 08.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «Latvenergo» šajā vasarā no 1. jūlija līdz 31. jūlijam Ķeguma hidroelektrostacijas ūdenskrātuvē uzturēs pazeminātu ūdenslīmeni. Šajā periodā paredzēts veikt hidrotehnisko būvju atjaunošanu Pļaviņu HES lejas bjefā un Ķeguma HES augšējā bjefā.

2018. gadā laikā no 1. jūlija līdz 31. jūlijam tiks veikts Ķeguma HES piestātnes un savienojošā dambja atjaunošanas remonts, betonēto virsmu atjaunošana Pļaviņu HES labā krasta atbalstsienā, betonēto nogāžu atjaunošana Pļaviņu HES atvadkanāla kreisajā krastā.

Galvenie atjaunošanas darbi mainīgā ūdens līmeņa zonā ir bojātā betona atkalšana, stiegrojuma attīrīšana, pretkorozijas apstrāde, papildu stiegrojuma montāža, betonēšana, virsmu aizsargpārklājuma uzklāšana, temperatūras un deformācijas šuvju remonts un izveide.

Darbu veikšanai AS «Latvenergo» pazeminās ūdens līmeni Ķeguma HES ūdenskrātuvē līdz augstuma atzīmei 30,55 metri Latvijas augstumu sistēmā (LAS). Remontdarbu izpildes laikā tiek iekļautas arī tās dienas, kas nepieciešamas, lai ūdenskrātuves līmeni pazeminātu līdz paredzētājai atzīmei, un līmeņa atjaunošanai līdz normālam darba režīma līmenim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

IUB aizliedz Latvenergo slēgt līgumu par Pļaviņu un Ķeguma HES rekonstrukcijas darbiem

Nozare.lv, 17.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis AS Latvenergo slēgt līgumu par Pļaviņu un Ķeguma HES rekonstrukcijas darbiem, liecina IUB informācija.

Pēc uzņēmuma Alstom Hydro France (Alstom) iesniegtās sūdzības izskatīšanas par Latvenergo rīkoto Pļaviņu un Ķeguma hidroelektrostaciju (HES) hidroagregātu rekonstrukcijas darbu iepirkumu IUB aizliedzis Latvenergo slēgt iepirkuma līgumu sarunu procedūrās.

IUB iesnieguma izskatīšanas komisijas lēmumā teikts, ka Alstom 2012.gada 10.decembrī IUB iesniedza iesniegumu par Latvenergo rīkotajām sarunu procedūrām, apstrīdot sarunu procedūru kandidātu atlases rezultātus. Alstom norādīja, ka uzņēmums tika izslēgts no turpmākās dalības abās sarunu procedūrās. Lēmumā Latvenergo norādījis, ka Alstom nav iesniedzis pilnīgu informāciju vai slēpis daļu no svarīgas informācijas, tāpēc Alstom esot centies maldināt Latvenergo un līdz ar to ir pārkāpis kandidātu atlases nolikumā noteikto obligāto prasību, ka kandidāts ir sniedzis visu prasīto informāciju tā kvalifikācijas novērtēšanai un sniegtā informācija ir patiesa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Ķeguma HES svinēs 70 gadus

, 13.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā - 18.novembrī – aprit 70 gadi, kopš rīdzinieki pastāvīgi elektrību saņem no Ķeguma hidroelektrostacijas.

1939.gada 17.novembrī Ķeguma spēkstacijā tika iedarbināts otrais hidroagregāts, tādēļ dienu vēlāk – 18.novembrī, Ķeguma spēkstacijas ražoto elektroenerģiju Rīgas iedzīvotāji sāka saņemt pastāvīgi. Līdz ar Ķeguma HES hidroagregātu iedarbināšanu Rīgas iedzīvotāji elektroenerģiju saņēma no Andrejsalas elektrostacijas, kur tā tika iegūta, dedzinot ogles. Andrejsalas spēkstacija ekspluatācijā tika nodota 1905.gada 14.maijā un līdz ar darbības sākumu kļuva par tā laika lielāko elektroenerģijas ražotāju valstī.

Ķeguma hidroelektrostacija ir vecākā Daugavas HES un trešā lielākā hidroelektrostacija Latvijā. Tajā šobrīd ir uzstādīti četri hidroagregāti, to būvēja vēl pirmajā Latvijas neatkarības periodā (no 1936.-1940.gadam). Pēc Pirmā pasaules kara visā pasaulē strauji attīstījās elektrifikācija. Arī Latvijā, neskatoties uz samērā augstajiem tarifiem (Ls 0.35 – 1.20 par 1 kW/h), pieauga pieprasījums pēc elektroenerģijas gan rūpniecībā, gan arī sadzīvē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ķegumā uz goda pjedestāla stājas divas Latvijas blakusvāģa ekipāžas

LETA, 12.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nīderlandes braucēja Etjēna Baksa un latvieša Kaspara Stupeļa ekipāža svētdien izcīnīja uzvaru Zelta zirga trasē Ķegumā notikušajā pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem desmitajā posmā, savukārt trešie bija brāļi Jānis un Lauris Daideri.

Pirmajā finālbraucienā Bakss/Stupelis 16 apļus veica 35 minūtēs un 40,446 sekundēs, par 20,259 sekundēm apsteidzot beļģa Bena Adriansena ekipāžu.

Trešajā vietā pirmo braucienu noslēdza brāļi Daideri, piektajā pozīcijā ierindojās Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks, bet desmitie ātrākie bija igaunis Tanels Rēsna un latvietis Ilvars Skūltāns.

Tāpat pirmajā braucienā pie 18.vietas tika Modris Štelle un Artūrs Linters, 23.pozīcijā ierindojās Mārtiņš un Kaspars Krievi, vienu vietu zemāk finišēja lietuvietis Litauris Varjokojs ar latviešu kantētāju Mārtiņu Antonu, bet neveiksmīgi startēja beļģa Jana Hendriksa un latviešu kantētāja Elvija Mucenieka ekipāža, kas veica tikai 12 apļus un tika klasificēta 25.vietā starp 30 ekipāžām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien ASV atklātā čempionāta astotdaļfināla spēlē pret pieckārtējo Grand Slam turnīru uzvarētāju Mariju Šarapovu nodemonstrēja savu raksturu un aukstasinību, izcīnot uzvaru trīs setos un otro gadu pēc kārtas sasniedzot šo sacensību ceturtdaļfinālu.

Fotogalerija skatāma augstāk!

Sevastova grūtā cīņā, kura ilga divas stundas un 18 minūtes, svinēja uzvaru ar 5-7, 6-4, 6-2.

Turnīrā ar 16.numuru izliktā Sevastova, kura pasaules rangā atrodas pozīciju zemāk, pērn ASV atklātajā čempionātā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, savukārt kādā no Grand Slam turnīriem viņa labāko 16 skaitā spēlēja trešo reizi karjerā, astotdaļfinālā cīnoties arī 2011.gada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 430 WTA ranga punktus, kas viņai ļaus saglabāt vietu pasaules ranga 20 labāko skaitā arī pēc šī turnīra beigām.

Nākamajā kārtā, kurā notiks jau cīņa par pusfinālu, Sevastova tiksies ar amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura rangā ir 83.vietā. Stīvensa svētdien ar 6-3, 3-6, 6-1 uzvarēja vācieti Jūliju Gērgesu, kurai turnīrā bija 30.numurs, bet rangā viņa ir trīs pozīcijas zemāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienās, līdz ar straujo digitālo iespēju attīstību, online kazino dominē azartspēļu tirgū, Latvijas labākos kazino var aplūkot kazinotops.lv mājas lapā. Taču populāri tūristu galamērķi joprojām ir zemes kazino, kuri piedāvā visplašāko izklaides klāstu, kas ieintresēs ne tikai kaislīgus azartspēļu cienītājus. Daļa no tiem izceļas ar iespaidīgu platību un greznību.

WinStar World Casino

ASV štata Oklahomas pilsētā Takervilā esošais WinStar World Casino uzskatāms par pasaulē lielāko kazino, kopējai azartspēļu platībai sasniedzot pat 55 tūkstošus kvadrātmetru. Kazino darbojas jau kopš 2004.gada, taču par pasaulē lielāko to padarīja iespaidīga paplašināšanās 2013.gadā.

Kazino īpašnieki un uzturētāji ir Chickasaw Nation, kas ir federāli atzīta Amerikas pamatiedzīvotāju cilts, kuras īpašumā ir vēl vairāki citi kazino un tās kopējā ekonomiskā ietekme, ieskaitot pārējos biznesus, kopā sasniedz vairākus miljardus ASV dolāru.

Kopumā WinStar World Casino nodrošina aptuveni 8500 spēļu automātu, 100 galda spēļu galdus, ārpus trases zirgu sacīkšu likmju veikšanas, kā arī iespaidīgas bingo zāles darbību. Paralēli kazino seko arī tendencēm un piedāvā arī online kazino internetā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izstrādāts jauns viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga bāra Grand Bar koncepts, lielāku uzmanību pievēršot viskijam

Grand Bar jaunais viskija bāra koncepts savu darbību uzsāka februāra beigās. Šobrīd piedāvājumu veido vairāk nekā 100 dažādi viskija veidi no Īrijas, Skotijas, Amerikas, Japānas, Kanādas, Zviedrijas, Jaunzēlandes, Austrālijas, Indijas un Taivānas. «Lai gan viskija piedāvājums turpinās augt katru mēnesi, mūsu mērķis nav sasniegt lielāko viskija sortimentu Rīgā, bet gan likt uzsvaru uz viskija baudīšanu. Solīti pa solītim «audzējām» sortimentu un strādājām pie informācijas, viskija kartes apkopošanas un noformēšanas,» saka Oskars Vārenbergs, Grand Bar bārmenis un viens no idejas autoriem.

«Viskijs tika izvēlēts likumsakarīgi, jo mūsu bārmenis Oskars ir kā viskija vēstnesis, kurš seko līdzi visam aktuālajam, kas ir saistīts ar šo dzērienu,» teica Līva Laiviņa, Grand Hotel Kempinski Riga bāra Grand Bar, sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Grand Scenic ir kļuvis par divpadsmito Renault modeli, kas neatkarīgajos EuroNCAP drošības testos ieguvis augstāko novērtējumu – piecas zvaigznes.

Renault drošību ir izvirzījis par vienu no prioritātēm, un šobrīd Renault ir vienīgais autoražotājs, kurš neatkarīgajos EuroNCAP drošības testos maksimālo vērtējumu ir ieguvis 12 modeļiem. Jaunā Renault Grand Scenic virsbūve veidota tā, lai tā absorbētu enerģiju, samazinot virsbūves deformēšanās pakāpi un pasargājot pasažieru dzīvības. Tas apvienojumā ar trešās paaudzes Renault ierobežojuma un aizsardzības sistēmu (SRP3) garantē ļoti augstu drošības līmeni.

Trešās paaudzes Renault ierobežojuma un aizsardzības sistēma (SRP3) sevī ietver dubultos priekšējo drošības jostu aizsargmehānismus (neļauj ķermenim strauji kustēties uz priekšu), sēdvietu svara kontrolētājus (samazina drošības jostu radīto spiedienu uz ķermeni), kā arī jaunākās paaudzes drošības spilvenus.

Komentāri

Pievienot komentāru