Jaunākais izdevums

ASV interneta mazumtirgotājs Amazon paziņojis par plāniem ieviest elektronisko grāmatu lasītāju Kindle vairāk nekā 100 valstīs, tai skaitā Ķīnā un lielākajā daļā Eiropas, ziņo Reuters.

Tādējādi Amazon uzsāk «pasaules karu» par tirgus daļu, jo augusta beigās kompānija Sony laida klajā uzreiz divas e-grāmatas - Sony Reader Pocket Edition un Sony Reader Touch Edition.

Jāatzīmē, ka Amazon pēc Sony «kara pieteikuma» e-grāmatu tirgū paziņoja, ka tā samazina Kindle cenu par 100 USD līdz 259 USD (ārpus ASV Kindle maksās 279 USD), lai varētu konkurēt ar konkurentu produktiem.

Db.lv jau ziņoja, ka par spīti ekspertu skeptiskajai attieksmei pret interneta mazumtirgotāja Amazon pirmo Kindle, patērētājiem tas šķita pietiekami labs un Amazon jau prezentēja sava populārā elektronisko grāmatu lasītāja Kindle pēcteci Kindle 2.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

E-grāmatu izdevēji satraukušies par Amazon.com dominējošo stāvokli e-grāmatu tirgū, ziņo Bloomberg.

Lai gan izdevēji nākotni saskata tieši digitālajās grāmatās, tirgū dominē e-grāmatu lasīšanas ierīce Kindle, tādējādi padarot grāmatu izdevējus neaizsargātus pret Kindle ražotāju un grāmatu tirgotāju Amazon.com. «Nozare kopumā ir nedaudz satraukusies par Kindle un iespējamību, ka Amazon «aizslēgs» e-grāmatu tirgu,» stāstījis izdevēju pārstāvis. Tieši Amazon.com rīcība varētu noteikt, kā attīstīsies nozare un kur būs pieejamas e-grāmatas.

«Mēs nevēlamies, lai grāmatu varētu nopirkt tikai vienā vietā,» sacījusi Maja Tomass (Maja Thomas), digitālo mediju vecākā viceprezidente izdevniecībā Hachette Book Group. «Mēs gribam to, ko vēlas katrs izdevējs un autors – klātbūtni vairākos tirgos.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta - Amazon uzsāk cenu karu; nav zināms, kad tas nonāks līdz Latvijai

Jānis Rancāns, 07.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Amazon nākusi klajā ar jauniem papildinājumiem savu ierīču rindās, kā arī ievērojami samazinājusi cenas esošajām, tādējādi piesakot cenu karu tirgus līderiem.

(Papildināta ar 9. rindkopu)

Kompānija samazinājusi sava pērn radītā planšetdatora Kindle Fire cenu no 199 ASV dolāriem līdz 159 dolāriem. Salīdzinājumam – Apple jaunākais iPad maksā aptuveni 500 ASV dolāru.

Tāpat Amazon nākusi klajā ar jaunu planšetdatoru Kindle Fire HD, kurš būs pieejams trijās versijās un maksās, sākot no 199 ASV dolāriem par vienkāršāko septiņu collu versiju, beidzot ar 599 dolāriem par 8,9 collu 4G versiju. Planšetdatori aprīkoti ar HD displeju, divkodolu procesoriem (1,2 GHz 7 collu versijai un 1,5 Ghz 8,9 collu versijai) un Android operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Kindle planšetdators jūtami sit pa Amazon maciņu

Jānis Rancāns, 26.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules lielākais tiešsaistes mazumtirgotājs Amazon noslēdzis šī gada trešo ceturksni ar ievērojamu peļņas samazinājumu, kas saistīts ar lielajām investīcijām Amazon Kindle planšetdatora izstrādē.

Šī gada trešājā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgu laika posmu pērn, Amazon neto ienākumi samazinājušies par 73% līdz 63 miljoniem ASV dolāru. Pērn trešajā ceturksnī Amazon neto ienākumi bijuši 231 miljons ASV dolāru, vēsta Bloomberg.

Savukārt šajā ceturksnī Amazon varētu piedzīvot arī pamatdarbības zaudējumus, ja turpinās investēt Kindle ierīcēs, norāda medijs.

Db.lv jau vēstīja, ka Amazon nāca klajā ar planšetdatoru Kindle Fire, kas tiks pārdots par 199 ASV dolāriem, kas ir ievērojami mazāk nekā Apple iPad. Amazon tādējādi cer sekmīgi iespiesties planšetdatoru tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Amazon padarīs Kindle lētāku ar reklāmu palīdzību

Jānis Rancāns, 12.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Amazon drīzumā laidīs klajā lētāku populārā Kindle e-grāmatu lasītāja versiju, kurš ekrānsaudzētājā, grāmatu ilustrāciju vietā, rādīs dažādu produktu reklāmas, raksta BBC.

Šī Kindle versija maksās 114 ASV dolāru (ap 55 latiem), pretēji parastajai, bezreklāmu versijai, kuras cena ir 139 ASV dolāri. Tā būs pilnībā identiska normālai Kindle versijai.

Amazon Kindle ekrānsaudzētājs reklamēs kredītkaršu kompāniju Visa, skaistumkopšanas produktu ražotāju Olay un citas kompānijas, kā arī informēs par dažādiem Amazon produktiem.

Ar reklāmām aprīkotā Kindle versija parādīsies ASV tirgū jau 3. maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple gatavojas izmēģināt jaunu planšetdatoru ar mazāku ekrānu

Gunta Kursiša, 14.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nosargātu savu tirgus daļu, Apple, iespējams, plāno paplašināt produktu klāstu, un patlaban sadarbojas ar Āzijas piegādātājiem, lai drīzumā izmēģinātu jaunu planšetdatoru ar mazāku ekrānu, atsaucties uz anonīmu Apple piegādātāju teikto, vēsta Wall Street Jounal.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV uzņēmums Amazon nācis klajā ar jauniem e-grāmatu lasītājiem un planšetdatoru, kura cena ASV būs 199 dolāri.

Amazon planšetdatoram dots nosaukums Kindle Fire. Ierīcei ir septiņu collu krāsains ekrāns. Tā sver nedaudz vairāk par 400 gramiem un aprīkota ar viena gigaherca divkodolu procesoru. Paredzēts, ka pirmie modeļi tirgū parādīsies 15. novembrī, ziņo Reuters.

Tāpat Amazon iepazīstināja ar diviem e-grāmatu lasītājiem no jaunās - Kindle Touch sērijas, kas aprīkoti ar skārienjūtīgiem ekrāniem un to cena veidos 99 un 149 ASV dolārus. Amazon arī samazinājusi vienkāršā Kindle modeļa cenu līdz 79 ASV dolāriem.

Jaunais Amazon planšetdators jau ir ieguvis nozares analītiķu atzinību, kuri norāda, ka tirgū beidzot ir nopietns konkurents Apple iPad un Android ierīcēm. Amazon Kindle Fire varētu piespiest samazināt divreiz lielākās citu planšetdatoru cenas (piemēram, iPad sākumcena ir 499 ASV dolāri), vēsta Reuters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papīra grāmatas piekāpjas e-grāmatu priekšā

Jānis Rancāns, 18.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā ceturksnī e-grāmatu pārdošanas ieņēmumi ASV pārspējuši cietos vākos iesietu grāmatu ieņēmumus, liecina Amerikāņu izdevēju asociācijas (AAP) apkopotie dati.

Kopumā asociācija apkopojusi datus par 1,2 tūkstošiem izdevēju, tajos gan nav iekļauti dati par bērnu grāmatām. Kopumā gada pirmajos trijos mēnešos ieņēmumi no e-grāmatu pārdošanas bijuši 282,3 miljonu apmērā, kas gada griezumā ir pieaugums 28,4% apmērā.

Savukārt ieņēmumi no cietos vākos iesietu grāmatu pārdošanas bija 229,6 miljonu ASV dolāru apmērā, kas gada griezumā ir pieaugums 2% apmērā.

E-grāmatu popularitātes pieaugumu ASV eksperti skaidro ar e-grāmtu lasīšanas ierīču daudzveidību – sākot ar populāriem planšetdatoriem un viedtālruņiem, beidzot ar pazīstamiem e-grāmatu lasītājiem.

Starp e-grāmatu popularitātes kāpuma iemesliem analītiķi min Amazone Kindle ierīču popularitāti ASV, kā arī to, ka Apple izdevies piesaistīt lasītājus, kuriem interesē jaunākās tehnoloģiskās iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Planšetdatoru pārdošana Amazon peļņu nenesīs

Gunta Kursiša, 12.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākā planšetdatora Kindle Fire un e-lasīšanas sīkrīku pārdošana kompānijai Amazon peļņu nenesīs, citējot uzņēmuma vadības pausto, raksta BBC.

«Pārdodot pašas ierīces par esošo cenu, mēs nepelnām. Mēs vēlamies gūt peļņu no tā, ka cilvēki lieto mūsu ierīces – tad, kad esat iegādājušies Kindle Fire, jūs to varat lietot, lai iegādātos grāmatas, spēles, filmas utt. Tādējādi turpinās mūsu attiecības ar klientu,» intervijā medijam norādīja Amazon izpilddirektors Džefs Bezoss (Jeff Bezos).

Šis uzņēmuma vadītāja skaidrojums izskanējis neilgi pēc tam, kad kompānija Amazon laidusi klajā savu e-lasītāju Paperwhite un 18 centimetru planšetdatoru Kindle Fire HD, kuru tirdzniecība Eiropā sāksies 25. oktobrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Amazon un Barnes & Noble aizsāk lētāku planšetdatoru laikmetu

Jānis Rancāns, 16.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV pārdošanā parādījušies kompāniju Amazon un Barnes & Noble planšetdatori, kuru cenas nepārsniedz 250 ASV dolāru. Tiek paredzēts, ka šīs ierīces varētu aizsākt lētu, vienkāršiem cilvēkiem viegli pieejamu planšetdatoru laikmetu.

Dienu pēc planšetdatora Kindle Fire nonākšanas pārdošanā, tas jau ir kļuvis par pieprasītu produktu, norāda analītiķi. Savukārt Amazon paredz, ka līdz gada beigām izdosies pārdot no trīs līdz pieciem miljoniem ierīču.

Amazon jaunais planšetdators paredzēts galvenokārt dažādu mediju – žurnālu, laikrakstu, grāmatu lasīšanai, kā arī, lai skatītos video un klausītos mūziku. Planšetdators aprīkots ar septiņu collu skārienjūtīgu displeju un Google ražoto Android operētājsistēmu. Planšetdatora lielākais trumpis ir tā cena – 199 ASV dolāri, kas ir daudz mazāk nekā iPad cena.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta mazumtirgotājs Amazon.com savu elektronisko grāmatu lasītāju Kindle šo piektdien, 26. novembrī, sāks tirgos par īpaši zemu cenu – 89 ASV dolāriem (aptuveni 47 Ls), ziņo CNet.

Runa gan šeit nav par jaunākās paaudzes Kindle, bet gan šī otrās paaudzes Kindle, kurā nav iebūvēts Wi-Fi, bet tajā pat laikā tas ir aprīkots ar bezvadu 3G tehnoloģiju.

Patlaban Amazon.com mājās lapā otrās paaudzes Kindle cena ir aptuveni 150 ASV dolāri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas rakstnieka Ļeva Tolstoja apjomīgā grāmata Karš un Miers kļuvusi par upuri karā starp Amazone Kindle un Barnes & Noble Nook e-grāmatu lasītājiem.

Amerikānis Filips Hovards izlēma, ka Karš un Miers ir pārāk smaga grāmata, lai to nēsātu mugursomā, tāpēc iegādājās Barnes & Noble elektronisko grāmatu lasītājam domāto versiju. Tomēr, sākot lasīt grāmatu, viņš atklāja, ka kāds iepriekš izlēmis izrediģēt krievu rakstnieka darbu, vai precīzāk – tā tulkojumu angļu valodā, vēsta Daily Mail.

Kā skaidro pats Filips Hovards, lasot grāmatu, viņš sastapies ar vārdu «nookd». No sākuma viņam tā likusies kā vienkārša pareizrakstības kļūta. Taču, kad vārds «nookd» grāmatā parādījies aizvien biežāk, viņš sameklējis Kara un Miera papīra oriģinālu un atklāja, ka «nookd» vietā angļu valodas tulkojuma tekstā ir jābūt «kindled» (kindle latviski nozīmē – aizdegties, uzliesmot). Tādējādi visā Barnes & Nooble lasītājam izdotajā Kara un Miera e-grāmatas versijā vārds «aizdedzināt» aizstāts ar «nookd».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pasaulē lielākajiem interneta veikaliem Amazon.com tagad pārdot par 80% vairāk digitālo jeb e-grāmatu nekā cieto vāku grāmatas, ziņo LAtimes.com.

E-grāmatu formāts, kas paredzētas gan paša Amazon.com ražotajam e-grāmatu lasītājam Kindle, gan arī citām ierīcēm, ieskaitot Apple iPad, ir pārņēmis tradicionālās drukas formāta grāmatas ar cietajiem vākiem. «Tas ir pārsteidzoši, ņemot vērā, ka mēs cieto vāku grāmatas tirgojam 15 gadus, savukārt e-grāmatas 33 mēnešus,» norāda Amazon.com izpilddirektors Džefs Bezoss (Jeff Bezos).

Eksperti lēš, ka lielu ietekmi uz e-grāmatu pārdošanas apjomu palielināšanos atstājusi lasītāja Kindle ievērojamā cenas samazināšana. Proti, Kindle cena samazināta no 259 dolāriem līdz 189 dolāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Topošais Google planšetdators būšot lēts un mazs

Jānis Rancāns, 06.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošais Google planšetdators tiks aprīkots ar septiņu collu skārienjūtīgu ekrānu un maksās mazāk nekā 200 ASV dolārus. Tādējādi tas būs tiešs konkurents Amazon Kindle Fire planšetdatoram, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta Digitimes.

Medijs arī norāda, ka Google, iespējams, plāno ar planšetdatoru nākt klajā martā, vai arī aprīlī un tas ir mērķēts uz zemāku cenu kategoriju. Iepriekš izskanēja ziņas, ka Google galvenais konkurents būs Apple.

Db.lv jau vēstīja, ka decembrī interneta giganta Google vadītājs Ēriks Šmits pavēstīja, ka kompānija tuvāko sešu mēnešu laikā laidīs klajā savu Android planšetdatoru. Tāpat Google vadītājs uzsvēra, ka cīņa starp Android un Apple būs «brutāla».

Tiek pieļauts, ka jauno Google ierīci varētu izstrādāt Motorola Mobility, par kuras pārņemšanu interneta gigants paziņoja augustā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Barnes & Noble plāno nāk klajā ar Amazon Kindle Fire konkurentu – planšetdatoru Nook Tabled, vēsta portāla engadget rīcībā nokļuvuši dokumenti.

Saskaņā ar portāla rīcībā nonākušajiem dokumentiem, Nook Tablet tiks aprīkots ar 1,2 Ghz divkodolu procesoru, operatīvo atmiņu viena gigabaita ietilpībā, 16 GB iebūvētās atmiņas un WiFi.

Jaunā planšetdatora cena būs 249 ASV dolāri un paredzams, ka ierīce tirdzniecībā parādīsies jau 16. novembrī – aptuveni tad pat, kad Amazon Kindle Fire.

Kompānija arī plānojot samazināt Nook Color cenas no 249 ASV dolāriem līdz 199 ASV dolāriem, bet Nook Simple Touch cenu no 139 līdz 99 ASV dolāriem.

Db.lv jau vēstīja, ka ASV uzņēmums Amazon septembrī nāca klajā ar jauniem e-grāmatu lasītājiem un planšetdatoru, kura cena ASV būs 199 dolāri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī jaunākais Apple iPhone 4S pārdošanā parādījās tikai pirms dažām dienām, Apple jau gatavojas prezentēt nākošo iPad planšetdatoru, atsaucoties uz nozares speciālistiem, vēsta pasaules masu mediji.

Saskaņā ar Susquehanna Financial analītiķa Džefa Fidakaro teikto intervijā All Things Digital Apple šajā ceturksnī plāno saražot no 600 tūkstošiem līdz vienam miljonam iPad 3.

Apple esot palielinājusi gada ceturtā ceturkšņa planšetdatoru ražošanas apjomus no 11 – 12 miljoniem līdz 12 – 13 miljoniem, kas varētu liecināt, ka jau tiek ražoti iPad 3, norāda analītiķis. All Things Digital pieņem, ka Apple ar jauno ierīci varētu iepazīstināt nākamā gada pavasarī, līdzīgi kā tas notika ar iPad 2.

Savukārt cits analītiķis - Ticonderoga Securities eksperts Braiens Vaits, ziņojumā investoriem esot norādījis, ka Apple nākamā gada sākumā plāno laist klajā «lētāku iPad versiju», kas varētu maksāt aptuveni 200 ASV dolārus un cenu līmenī spēs konkurēt ar Amazon Kindle, vēsta Fox News.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Amazon varētu iemēģināt roku arī viedtālruņu jomā

Jānis Rancāns, 06.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Amazon izstrādā viedtālruni, kuram būs jākonkurē ar Apple produktiem, atsaucoties uz anonīmiem nozares avotiem, vēsta Bloomberg.

Ierīce tiks integrēta ar Amazon tiešsaistes veikalu, tādējādi kompānija cerot, ka palielināsies elektronisko grāmatu, mūzikas un filmu pārdošana.

Jau vēstīts, ka Amazon aizvadītā gada nogalē laida klajā veiksmīgu planšetdatoru Kindle Fire, kura cena bija, sākot no 200 dolāriem. Kopš Kindle Fire ieraudzīja dienas gaismu, nopirkti jau četri miljoni šo ierīču. Ar topošo viedtālruni kompānija varētu mēģināt atkārtot šādu biznesa modeli.

Bloomberg arī norāda, ka pašlaik Amazon aktīvi uzpērk dažādus bezvadu komunikācijas patentus, lai tādējādi aizsargātu savu topošo ierīci no līdzīgām tiesvedībām, kā tās, kurās iegrimuši konkurenti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākais grāmatnīcu tīkls Barnes & Noble prezentējis savu elektronisko grāmatu The Nook, kura galvenie konkurenti būs ASV interneta mazumtirgotājs Amazon un Sony, ziņo NY Times.

The Nook cena būs 259 USD, kas varēs konkurēt ar Kindle 2 kura cena arī ir 259 USD. Savukārt trešais spēlētājs šajā tirgū - Sony klajā nāca uzreiz ar divām elektroniskajām grāmatām - Sony Reader Pocket Edition, kura cena ir 199 USD un Sony Reader Touch Edition - 299 USD.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple nākusi klajā ar mazāku un lētāku iPad sērijas planšetdatoru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Amazon ļaus izīrēt e-grāmatas

Jānis Rancāns, 19.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV interneta tirdzniecības uzņēmums Amazon turpmāk piedāvās iespēju studentiem izīrēt e-grāmatu lasītājiem Kindle paredzētās grāmatas. Grāmatu īres maksa būs par līdz pat 80% zemāka par to pārdošanas cenu, vēsta USA Today.

Grāmatas būs iespējams izīrēt uz dažādu ilgumu – sākot no 30 dienām līdz pat 360 dienām. Izdevumu īres ilgumu būs iespējams pagarināt, kā arī jebkurā brīdī iegādāties īrētās grāmatas.

Amazon piedāvās arī iespēju saglabāt izdarītās piezīmes grāmatās, kad beigsies to īres termiņš. Ja persona vēlāk izīrēs to pašu grāmatu, būs iespējams apskatīt pirms tam izdarītās piezīmes.

Jau vēstīs, ka Amazon šī gada nogalē plāno nākt klajā ar jauno Kindle e-grāmatu lasītāju, kuram būs pieskārienjūtīgs ekrāns.

Galvenajiem Amazon konkurentiem e-grāmatu jomā, piemēram, Barnes & Noble un Sony, jau ir izstrādāti e-grāmatu lasītāji ar pieskārienjūtīgu ekrānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google gatavo planšetdatoru cīņai ar iPad; plānos interneta veikals

Gunta Kursiša, 30.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Google gatavojas iesaistīties sīvā sāncesībā par planšetdatoru tirgus daļu ar Apple. Līdzīgi kā Apple un Amazon, plašāku klientu loka piesaistīšanai arī Google gatavojas atvērt interneta veikalu, vēsta pasaules mediji.

«Līdzīgi kā gadījumā ar viedtālruņiem Nexus One, ko, izmantojot Android bāzi, ražoja kompānija HTC, tiek paredzēts, ka dažiem Android atbalstītiem planšetdatoriem tiks dots arī Google vārds jeb veidots kopīgs zīmols. Kompānija plāno pārdot planšetdatorus no dažādiem ražotājiem, Google pati iekārtas neražos, un tās jau esošie partneri – tādi kā Samsung Electronics un Asus Computer – būs atbildīgi par planšetdatora detaļu ražošanu,» Wall Street Journal pauda anonīms, Google pietuvināts avots.

Vienu kopīgā zīmola planšetdatoru plāno laist klajā interneta veikalā jau šogad, un, visticamāk, tas būs tapis, sadarbojoties ar Taivānā bāzēto kompāniju Asus, norādīja avots. Projekta detaļas patlaban vēl nav pilnībā skaidras.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi Kembridžas universitātes profesori nolēmuši stāties pretī kompānijām Amazon, Sony un Apple strauji augošajā elektronisko grāmatu tirgū, ziņo Telegraph.

Viņu nodibinātā kompānija Plastic Logic izveidoja elektronisko grāmatu Que proReader, kuras ekrāns ir veidots no plastmasas nevis no stikla. Daudzi eksperti jau ir prognozējuši, ka šim izgudrojumam ir potenciāls atdzīvināt laikrakstu un žurnālu izdošanu.

Viens no profesoriem Henings Siringaus (Henning Sirringhaus) norāda, ka Que ekrānu nav iespējams sasist. «Tas ir viegls. Ar to var apieties kā ar papīru. Attīstot šo tehnoloģiju nākotnē Que būs tik elastīgs, ka to varēs arī sarullēt kā papīru,» uzsver H. Siringaus.

Pašreizējiem tirgus līderiem - Amazon e-grāmatai Kindle un Sony eReader tiek pārmests, ka to ekrāns, kas ir veidots no stikla, ir pārāk smags.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Amazon grib izaicināt Apple iPad

Jānis Rancāns, 15.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada oktobrī ASV interneta kompānija Amazon nāks klajā ar jaunu Kindle e-grāmatu lasītāju un planšetdatoru, kurš, kā uzskata daudzi analītiķi, ir viens no retajiem, kas spēs nopietni izaicināt Apple iPad, vēsta The Telegraph.

Jaunais Amazon planšetdators, visticamāk, izmantos Google Android operētājsistēmu. Tam būšot deviņu collu plats pieskārienjūtīgs ekrāns, bet atšķirībā no lielā vairuma nebūs kameras, liecina Wall Street Journal rīcībā esošā informācija.

Planšetdatora dizainu izstrādājot kāda cita kompānija, tomēr Amazon plāno jau nākamgad laist klajā planšetdatorus ar personīgi izstrādātu dizainu.

Savukārt Kindle jaunākajai versijai būs pieskārienjūtīgs ekrāns. Amazon ir pārliecināta, ka tās planšetdators neaizstās populāro e-grāmatu lasītāju.

Iepriekš jau e-grāmatu lasītāju ar pieskārienjūtīgu ekrānu bija izstrādājuši Amazon konkurenti Barnes & Noble, kura ražotais Nook Simple Touch tika laists klajā jau šī gada 25. maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony samazina e-lasītāja cenu

Valdis Vikmanis, 07.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony otro reizi kopš tirgū parādījās kompānijas Apple produkts iPad samazinājis sava e-lasītāja cenu, ziņo Bloomberg.

Reader Daily Edition cena samazināta no 349 ASV dolāriem līdz 299 ASV dolāriem. Bloomberg norāda, ka divi lielākie Sony konkurenti Amazon produkts Kindle un Barnes & Noble e-grāmata The Nook jau samazinājuši cenas saviem produktiem.

Izpētes kompānija Forrester Research uzsver, ka šā gada laikā e-grāmatu pārdošanas apjomi varētu dubultoties līdz 6 miljoniem vienību. Izteikts tirgus līderis ir Kindle, kas kontrolē 60% tirgus daļas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Kindle palīdz audzēt Amazon peļņu

Ritvars Bīders, 22.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta mazumtirgotājs Amazon šā gada trešajā ceturksnī strādājis ar 231 miljona ASV dolāru lielu peļņu, kas ir par 32 miljoniem vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, kad kompānijas peļņa bija 199 miljoni dolāru, ziņo BBC.

Peļņu Amazon palīdzēja audzēt ienākumi no elektronisko grāmatu lasītāja Kindle pārdošanas. Kopš 2007. gada, kad tika uzsākta Kindle tirdzniecība, šī ierīce kļuvusi par Amazon vislabāk pārdoto preci.

Amazon apgrozījums šogad trešajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo ceturksni, palielinājies par 38% līdz 7,56 miljardiem ASV dolāru.

Kompānijas apgrozījums no grāmatu, kompaktdisku, DVD un citu līdzīgu preču pārdošanas palielinājies par 14% līdz 3,35 miljardiem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Amazon ieviesusi savu virtuālo valūtu, kuru iespējams izmantot ar Kindle Fire planšetdatoru iegādājoties lietojumprogrammas un spēles Amazon Appstore programmatūras veikalā.

Planšetdatoru Kindle Fire īpašniekiem Amazon arī piešķīrusi 500 virtuālo monētu, kuras vienas vērtība ir līdzvērtīga ASV centam. Tādējādi planšetdatoru īpašnieki var iegādāties saturu piecu ASV dolāru vērtībā.

Kompānijas virtuālo naudu iespējams arī iegādāties – 500 monētu maksā piecus, 1000 monētu desmit un 10 tūkstošu monētu – 100 ASV dolāru. Amazon norāda, ka, ja monētas tiek pirktas lielos apmēros, tiks piemērota atlaide 10% apmērā.

Kompānija uzskata, ka virtuālā valūta lietotājiem atvieglos lietojumprogrammu iegādi. Ieviešot virtuālo naudu, Amazon cer arī palielināt lejupielāžu skaitu, kā arī pārliecināt izstrādātājus, ka Amazon Appstore spēj izaicināt Google Play Store un Apple App Store, skaidro ABC News. Programmatūras izstrādātāji turpinās saņemt 70% ienākumu no tirdzniecības, kas veikta izmantojot Amazon Coins.

Komentāri

Pievienot komentāru