Enerģētika

KP piespriež Jūrmalas siltumam 53,6 tūkstošu latu naudas sodu

Sandra Dieziņa, 19.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu SIA Jūrmalas siltums piemērojusi 53,6 tūkstošu Ls naudas sodu.

KP pieņēma lēmumu, ar kuru konstatēja, ka SIA Jūrmalas siltums darbību rezultātā siltumenerģijas iepirkuma tirgū Dubultu siltumapgādes zonā darbību nācies pārtraukt siltumenerģijas ražotājam SIA Dubultu šķelda. SIA Jūrmalas siltums piemērots naudas sods, kā arī tiesiskais pienākums pēc noteiktiem principiem noslēgt vienošanos ar SIA Dubultu šķelda par siltumenerģijas iepirkumu 2011.gadam.

Lietas ietvaros KP konstatēja, ka, sākot ar 2011.gadu, Jūrmalas siltums atteikusies iepirkt siltumenerģiju no Dubultu šķeldas, jo starp abiem uzņēmumiem nav noslēgta vienošanās par iepirkumu. Tomēr tieši Jūrmalas siltums, ilgstoši atsakoties tikties ar Dubultu šķeldas pārstāvjiem, sniedzot pretrunīgu informāciju, izvirzot nosacījumus/jautājumus, kas vērsti uz laika novilcināšanu, kā arī izsakot vienpusēju, ultimatīvu un ekonomiski nepamatotu iepirkuma piedāvājumu, padarīja vienošanās noslēgšanu neiespējamu.

Jūrmalas siltums rīcības rezultātā Dubultu šķeldas saimnieciskā darbība ir pilnībā apturēta, nodarot uzņēmumam zaudējumus, savukārt patērētājiem ir liegta iespēja gūt labumu no lētākas un dabai draudzīgākas siltumenerģijas piegādes pašvaldības siltumapgādes tīklam, vēsta KP. Jūrmalas siltums ir Jūrmalas pilsētas domes kapitālsabiedrība un centralizētās siltumapgādes sistēmas operators Jūrmalā, savukārt Dubultu šķelda ir neatkarīgs siltumenerģijas ražotājs, kurā, lai arī 50% kapitāla daļu pieder pašvaldībai, izšķirošu ietekmi realizē SIA Kilbe un pašvaldībai uzņēmumā ietekmes nav.

Komentāri

Pievienot komentāru