Jaunākais izdevums

Ar Krievijas aizsardzības struktūrām saistīta kompānija Yota Devices aizvada pēdējos sagatavošanās darbus, lai jau tuvākajā laikā tās izstrādāto divekrānu viedtālruni varētu sākt ražot masveidā.

Yota Devices noslēgusi ražošanas līgumu ar Singapūras kompāniju Hi-P, kas jau iepriekš izgatavojis Krievijas uzņēmuma pārdotas ierīces – bezvadu modēmus un maršrutētājus. Paredzēts, ka viedtālrunis, kuram dots nosaukums YotaPhone, tirdzniecībā varētu parādīties šā gada nogalē.

Krievijas kompānija viedtālruņu lietotāju simpātijas cer iekarot ar ierīci, kas aprīkota ar diviem ekrāniem – tradicionālu skārienjūtīgu galveno vienā ierīces pusē, un E-ink tehnoloģijas ekrānu ierīces otrā pusē. Tādējādi, kā sola kompānija, tiek nodrošināta nepārtraukta informācijas aprite, un palielinās ierīces baterijas darbības ilgums.

Viedtālruni izstrādājusi 35 inženieru komanda un projekts līdz šim izmaksājis 25 miljonus ASV dolāru. Ar jauno ierīci kompānija oficiāli iepazīstināja nesen notikušajā elektronikas izstādē Lasvegasā, kur izpelnījās ekspertu atzinību.

YotaPhone aprīkots ar Google Android operētājsistēmu, Qualcomm Snapdragon divkodolu 1,5 Ghz procesoru, 2 gigabaitu operatīvo atmiņu un 12 megapikseļu HD video kameru. Paredzēts, ka ierīces cena varētu sasniegt 500 ASV dolārus.

Eksperti par Yota Devices izredzēm tirgū noskaņoti salīdzinoši skeptiski. Pētījumu kompānijas Gartner Inc. analītiķe Karolīna Milanesi, sarunā ar Wall Street Journal, norādīja, ka Krievijas viedtālruņa ideja ir diezgan oriģināla, tomēr kompānija pārstāv nepazīstamu zīmolu, bet tas viedtālruņu tirgū ir ļoti nozīmīgs jautājums.

Savukārt Yota Devices izpilddirektors Vladislavs Martinovs uzskata, ka viņa kompānijas izstrādātais viedtālrunis tirgū piedāvās jaunas idejas, kamēr lielākie spēlētāji pēdējo piecu līdz sešu gadu laikā nav radījuši nevienu inovāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas kompānija Yota Devices uzsāks sava jaunā viedtelefona piegādes Austrijā, Francijā, Vācijā, Spānijā un pašu mājās – Krievijā, vēsta BBC.

Līdz 2014. gada martam Yota plāno piedāvāt viedtelefonu vēl divdesmit citās valstīs.

Telefonus darbina Android operētājsistēma. Ražotāji sola, ka tā baterijas darbības laiks būs ilgāks nekā ierasti citiem telefoniem. Eksperti norāda, ka tas varētu kļūt par nozīmīgu argumentu daudziem pircējiem, kam apnicis īsais viedtelefonu bateriju darbības laiks.

Telefonas aprīkots ar Qualcomm Snapdragon divkodolu 1,5 Ghz procesoru, divu gigabaitu operatīvo atmiņu un 12 megapikseļu HD video kameru. Ierīces cena - 499 ASV dolāri.

Interesanta iezīme ir telefona divi ekrāni. Proti, sīkrīks ir aprīkots ar tradicionālu skārienjūtīgu ekrānu vienā ierīces pusē, un E-ink tehnoloģijas ekrānu ierīces otrā pusē. Tādējādi, kā sola kompānija, tiks nodrošināta nepārtraukta informācijas aprite un būs palielināts ierīces baterijas darbības ilgums - E-ink ekrānus pārsvarā izmanto e-grāmatās, un tie patērē ļoti maz enerģijas. Tehnoloģija piedāvā iespēju pārslēgties no viena ekrāna uz otru ar mēŗki taupīt baterijas dzīves ilgumu. Tādējādi, piemēram, ziņojumus varēs aplūkot uz enerģiju taupošo E-ink ekrānu, speciāli neieslēdzot viedtelefonu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tālrunis un e-lasītājs vienlaicīgi, tas ir Yotaphone 2, pasaulē pirmais divpusējais viedtālrunis, ziņo euronews. Unikālais krievu izgatavotais tālrunis tirdzniecībā laists 20 valstīs.

Ņemot vērā aso konkurenci, Krievijas mazumtirgotāji esot ieņēmuši «nogaidīsim un redzēsim» pozīciju. Pirmais modelis tika kritizēts par dažādām kļūmēm.

Pērn Krievijas valsts īpašumā esošais uzņēmums Rostec ieguva 25 procentu daļu Yotaphone.

Londonā atvērts uzņēmuma zīmola veikals, līdz ar to tālrunis, kura cena ir ap 700 eiro, sacentīsies augstākā līmeņa tirgū.

Viena no pirmajām atsauksmēm gan vēsta, ka, lietojot Yotaphone 2, joprojām ir nepabeigtības sajūta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Izstrādā monohromu viedtālruni, kura baterija bez uzlādes strādās nedēļu

Jānis Rancāns, 01.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija E Ink Corporation, kas plašāk pazīstama, kā «elektroniskā papīra» - displeju, kuri imitē papīru un tinti – ražotāja, nākusi klajā ar Android viedtālruņa prototipu, kurš aprīkots ar vienkrāsainu ekrānu, bet tā baterija bez uzlādes spēj darboties nedēļu.

Patlaban ierīcei vēl nav dots nekāds nosaukums, vēsta laptopmag.com. Kompānija uzsākusi sadarbību ar citiem tehnoloģiju uzņēmumiem, lai šāda veida viedtālruņi drīzumā nonāktu tirgū.

E ink viedtālrunis aprīkots ar Android 2.3 operētājsistēmu, interneta pārlūkprogrammu un spēj pildīt visas tālruņa funkcijas. Kompānija uzsver, ka tas pagaidām ir ierīces prototips, kas nozīmē, ka galarezultāts būs stipri atšķirīgs. E ink demonstrējusi divus modeļus – vienu, kurš spēj darboties 3G, bet otru - EDGE komunikāciju tīklos. Abi modeļi aprīkoti ar viena Ghz procesoru un sver 80 gramus.

Tāpat kompānija ar saviem partneriem izstrādā E Ink viedtālruņiem uzliekamiem rezerves ekrāniem. Šādus ekrānus varēs uzlikt, piemēram, viedtālruņa baterijas vāciņu vietā. To aptuvenās cenas varētu sasniegt 50 ASV dolāru. Rezerves ekrāni ievērojami pagarinātu viedtālruņu baterijas darbības laiku.

Komentāri

Pievienot komentāru