Tehnoloģijas

Labākā grāmata par datorvīrusiem

Ainars Sedlenieks [email protected], 21.02.2005

Jaunākais izdevums

Datoru Drošības tehnoloģijas, kas pārstāv antivīrusu kompāniju Kaspersky Lab informēm, ka iznākusi jauna, 744 lappuses bieza, Pītera Szora (Peter Szor) grāmata The Art of Computer Virus Research and Defense. Pazīstamais antivīrusu eksperts Miko Hipponens no F-Secure, kuram esot bijusi izdevība iepazīties ar šo grāmatu vēl tās tapšanas procesā, atsaucas par to cildinoši. Tā saturot pilnu informāciju par visiem datorvīrusu izpētes aspektiem un esot labākā grāmata, ko viņš līdz šim redzējis

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosā svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika) notika ASV Kinoakadēmijas balvu Oskars pasniegšanas ceremonija, kurā labus panākumus guva mūzikls La la Land, kas ieguva sešus Oskarus, bet par labāko filmu tika atzīta Moonlight (Mēnessgaisma).

Vispirms balvu pasniegšanas ceremonijā tika paziņots, ka balvu labākās filmas kategorijā ieguvusi La La Land, bet pēc tam kļūda tika labota un par šīs balvas laureāti tika pasludināta Moonlight.

Balvas pasniedzēji aktieri Vorens Bītijs un Feja Danaveja acīmredzot paņēma nepareizo aploksni, kā rezultātā La la Land producents Džordans Horvics uz skatuves tika pārtraukts pateicības runas vidū un viņam nācās atdot balvu Moonlight režisoram Berijam Dženkinsam.

Dženkinss sacīja, ka kaut ko tādu nebūtu varējis pat nosapņot.

La La Land režisors Deimians Šazels tika atzīts par labāko režisoru, bet galvenās lomas tēlotāja Emma Stouna - par labāko aktrisi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sekojot idejai: Augstā likme uz pirmo grāmatu sevi attaisnojusi

Anda Asere, 09.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd aktuālas ir pašpalīdzības grāmatas un literatūra bērniem, bet daiļliteratūru pie mums lasot mazāk kā iepriekš

Tā novērojusi Santa Svaža, grāmatu izdevniecības SIA The White Book īpašniece. «Pirms trim gadiem bija ideja par izdevniecību, bet tagad The White Book patiešām ir izdevniecība. Tad es biju viena pati, tagad esam lielāks pulks,» viņa saka. Birojā ir trīs darbinieki, bet komandā ir vēl vairāki cilvēki – ārštata maketētāji, korektori, tulkotāji, redaktori. «Šobrīd esam pārmaiņu posmā. Sākuma posms ir pārvarēts un apjoms ir pieaudzis. Domāju, ka nākotnē paaugsimies straujāk,» saka Santa. Turpmāk viņa gada laikā gribētu izdot 30 grāmatas.

Veiksmīga pirmā

Latvijā ir daudzi grāmatizdevēji, kas izdevuši vien dažas grāmatas. The White Book trīs gados ir izdevusi ap 30 grāmatu. Santa uzskata, ka izdevēja veiksmīgam startam vajadzīga laba pirmā grāmata. «Mūsu gadījumā visu likām uz pirmo grāmatu. Tajā ieguldījām ar pārliecību, ka tas ir labs produkts. Un tā arī izrādījās. Tajā laikā daudziem kolēģiem no citām izdevniecībām šķita, ka tirāža ir liela un žanrs ne visiem saprotams, bet risks ir pilnībā atmaksājies. Principā uz šīs vienas grāmatas mēs esam uzbūvējuši to, kas tagad esam,» norāda Santa. The White Book pirmā izdotā grāmata bija Džordža R. R. Mārtina Troņu spēle. Šobrīd uzņēmuma grāmatu portfelis ir visai raibs – šīs grāmatas turpinājumi, bērnu un pusaudžu literatūra, aforismi, pašpalīdzības grāmatas. «Tirgus ir tik mazs, ka nav iespējams specializēties. To var tikai lielas izdevniecības. Vienkāršā patēriņa jomā specializēties tikai uz daiļliteratūru vai bērnu literatūru ir sarežģīti, un man to nemaz negribas. Man patīk dažādas grāmatas,» saka Santa. Viņai ir īpašs prieks par pašu radītajiem produktiem, piemēram, Latvijas karti un Kāzu iedvesmas grāmatu. «Otras tādas grāmatas Latvijā nav, šādas grāmatas parasti ir tulkotas. Tāpēc man ir liels prieks, ka šī grāmata, manuprāt, kvalitātes ziņā neatpaliek no ārzemju izdevumiem. Šobrīd top citi mūsu pašu produkti,» saka Santa. Pagaidām gan viņa nav ar mieru atklāt, kas tās būs par grāmatām, bet sola tās izdot gada nogalē. «Ir prieks un lepnums izdot vietējo,» viņa teic.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Būvnieks: Ja firma bankrotē, uzceļot tādu objektu kā Gaismas pils, tā ir tikai valsts vaina!

Uldis Andersons, 03.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«RBSSKALS bankrotēja valsts dēļ. Par Nacionālo bibliotēku RBSSKALS nesaņēma piecus miljonus! Protams, var jau formāli teikt – viņiem nepienācās. Bet, ja firma bankrotē, uzceļot tādu objektu kā Gaismas pils, tas nav normāli! Valsts nebankrotētu, ja viņa tos piecus miljonus samaksātu, firma paliktu tirgū. Tā ir tikai valsts vaina,» intervijā laikrakstam Dienas Bizness saka būvuzņēmējs, agrāk būvuzņēmuma PBLC vadītājs Jānis Lancers.

Nu jau viņš gandrīz 10 gadu ir pensijā un nesen klajā nākusi viņa sagatavotā grāmata Latvijas būvniecība 100 gados – apjomīgs un fundamentāls 1600 lappušu darbs trīs biezos sējumos.

Tas arī bija pamudinājums aicināt uz piektdienas sarunu pašu grāmatas autoru. Savulaik J. Lancers bija biežs viesis Dienas Biznesa lappusēs – ar Jāni tikāmies un sazinājāmies daudz un bieži, un viņš nekad neatteica paust savu viedokli un domas par nozares norisēm un problēmām – arī tad, ja šis viedoklis ne visiem bija glaimojošs un tīkams. Lai gan mūsu tikšanās iegansts ir grāmata, arī šoreiz tomēr neiztiekam bez sarunas par būvniecību – gan par nozares pagātni, gan pašreizējām norisēm. Un, lai arī Jānis pats sakās esam no visa tā kā malā pagājis, tomēr atļaušos tam nepiekrist – jautājot un uzklausot atbildes, ir jūtams, ka laikam jau nav tik vienkārši paiet malā no tā, kam veltīta visa dzīve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kompensācijas konkurences upuriem

, 03.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija ir publicējusi Balto grāmatu, ierosinot jaunu sistēmu saistībā ar kompensācijām patērētājiem un uzņēmējiem, kas cietuši pretmonopola politikas pārkāpumu rezultātā (tajos gadījumos, kad nav ievēroti EK līguma noteikumi par uzņēmējdarbības ierobežošanu un dominējoša stāvokļa tirgū ļaunprātīgu izmantošanu), informē Eiropas konkurences padome.

Pašlaik vairumā ES dalībvalstu pastāv ievērojami šķēršļi, kas attur patērētājus un uzņēmumus individuālā kārtā prasīt tiesā kompensāciju par kaitējumu, kas tiem radies pretmonopola noteikumu neievērošanas dēļ. Baltajā grāmatā iekļauti priekšlikumi, lai padarītu cietušo iesniegtās kaitējumu kompensēšanas prasības efektīvākas, vienlaikus ievērojot Eiropas tiesību sistēmas un tradīcijas. Komisijas ierosinātās sistēmas pamatā ir princips, ka nodarītie kaitējumi ir jākompensē tikai vienreiz. Pārējie būtiskākie Baltajā grāmatā iekļautie ierosinājumi attiecas uz kolektīvām prasībām, pierādījumu izpaušanu un konkurences iestāžu pieņemto galīgo lēmumu pierādījuma spēku saistībā ar vēlākām prasībām par kaitējuma kompensāciju. Ierosinājumos vienādā mērā ir ņemtas vērā gan prasības iesniedzēja, gan atbildētāja tiesības un pienākumi. Vienlaikus ierosinājumos ir iekļauti aizsargpasākumi, lai nepieļautu tiesvedības ļaunprātīgu izmantošanu. Ieinteresētās personas tiek aicinātas iesniegt savas piezīmes par šiem ierosinājumiem līdz 2008. gada 15. jūlijam. Ņemot vērā saņemtās atbildes, Komisija pēc tam izvērtēs konkrētos pasākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācija ārzemju medijos liecina, ka Vācijas mediju konglomerāts Bertelsmann plāno izdot Wikipedia drukāto versiju. Wikipedia grāmata varētu parādīties Vācijas veikalos jau šī gada laikā.

Grāmatā arī nav paredzēts publicēt pilnus terminu skaidrojumus. Maksimālais termina skaidrojums grāmatā būs 15 rindiņu garumā.

Vācijas Wikipedia grāmata maksās apmēram 20 eiro, pie kam no katras nopirktās grāmatas 1 eiro tiks ziedots Wikipedia.de attīstībai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa augstskolas Turība Izdevniecībā sērijā Viesmīlības un tūrisma bibliotēka ir iznākusi jauna grāmata Jaunā konditora rokasgrāmata. Tās autore ir Anita Bicāne, liecina izdevniecības sniegtā informācija medijiem.

Šī grāmata domāta visiem tiem, kas nopietni nolēmuši sākt apgūt cepšanas mākslu. Taču jau arī pieredzējis konditors varēšot iegūt jaunas idejas un vērtīgus padomus, kā pagatavot dažāda veida mīklas izstrādājumus, krēmus, pildījumus un rotājumus konditorejas izstrādājumiem.

Grāmatā apkopotas receptūras, kas domātas garšīgu izstrādājumu pagatavošanai, kā arī dažādu veidošanas paņēmienu apguvei. Grāmatā parādīts izejvielu aprēķināšanas veids noteiktam daudzumam izstrādājumu, kas atzīmēts tehnoloģiskajās kartēs, kā arī dots viena izstrādājuma svars gramos, kas ļaus receptes plaši izmantot ražošanas vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosā notiekošās Emmy televīzijas balvu pasniegšanas ceremonijā visvairāk balvu - pa piecām - ieguvuši seriāli The Handmaid's Tale un Big Little Lies.

The Handmaid's Tale vadošā aktrise Elizabete Mosa ieguva balvu kā labākā dramatiskā aktrise un tas arī ieguva balvu kā labākais dramatiskais seriāls. Big Little Lies aktieru kolektīvs Nikola Kidmena, Lora Derna un Aleksandrs Skarsgārds visi ieguva Emmy, kā arī tā režisors Žans Marks Valī. Tas arī ieguva labākā miniseriāla balvu.

Stērlings K. Brauns no seriāla This is Us ieguva balvu kā labākais dramatiskais aktieris.

Komēdijseriāla Veep vadošā atrise Džūlija Luisa-Dreifusa astoto reizi ieguvusi balvu kā labākā komēdijseriāla aktrise, to iegūstot sesto reizi pēc kārtas.

17 kategorijās nominētais seriāls ieguva balvu arī kā labākais komēdijseriāls.Labākā komēdijseriāla aktiera balvu ieguva Donalds Glovers par lomu seriālā Atlanta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien Latvijas Koncertu rīkotajā latviešu simfoniskās mūzikas koncertā Lielajā ģildē savā ierastajā vietā bija pazīstamais advokāts un rakstnieks Andris Grūtups, kurš ir regulārs simfoniskās mūzikas klausītājs. Plašais interešu apvienojums un uzdrīkstēšanās publiski paust savus uzskatus viņu dara par īstu latviešu inteliģentu.

picturegallery.5bf6fe54-55fd-4354-aad4-57ba35e5ba2d

Kāda paziņa, uzzinājusi, ka dodos Andra Grūtupa, izsaucās – pie tā pīpmaņa no X failiem! Vizuālā līdzība ar populārā seriāla tēlu tik tiešām ir pārsteidzoša. Arī Grūtupa daiļrade apliecina, ka viņu saista slepenas lietas, vismaz tādas, kas ilgus gadus bijušas sabiedrības acīm apslēptas, piemēram, vācu ģenerāļu tiesāšana un pakāršana Rīgā 1946. gadā vai ebreju veiktās rituālslepkavības pagājušā gadsimta sākumā. Savukārt februārī izdevniecība Atēna izdos Grūtupa jaunāko grāmatu Observators, kuras centrā ir slavenās mākslinieku dzimtas pārstāvja Jurģa Skulmes tiesas process.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Compensa Life Latvijas filiāles vadītāju Viktoru Gustsonu

Lelde Petrāne, 27.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons. «Apdrošināšana ir uzticības bizness,» uzsver V. Gustsons.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Strādāju apdrošināšanas nozarē jau kopš 1991.gada. Sāku strādāt apdrošināšanas akciju sabiedrībā Balta, pēc tam piecus gadus biju Vērtspapīru tirgus komisijas vadītājs. Kopš 2001. gada strādāju Compensa Life. Uzskatu, ka apdrošināšana ir ļoti interesanta biznesa sfēra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1992. gada 13. aprīlī, piektdienā, Preses nama 13. stāvā ar 13 cilvēku lielas komandas palīdzību tika izdots pirmais laikraksta Dienas Bizness numurs – tagad, pēc 20 darbības gadiem, Dienas Bizness ir lasītākais biznesa laikraksts Latvijā.

Atzīmējot šo nozīmīgo jubileju, laikraksts ar maksas televīzijas un elektronisko sakaru uzņēmuma Baltcom atbalstu piedāvā grāmatu «20 gadus kopā ar Latvijas biznesu».

Tālajā 1992. gadā Dienas Bizness skaidroja, kas ir mobilie sakari, lielākais ražošanas uzņēmums bija RAF, cilvēki stāvēja rindā pēc maksāšanas līdzekļiem, Latvija sāka saņemt starptautisko finanšu institūciju aizdevumus. Kas pa šiem gadiem ir mainījies un kas palicis tieši tāpat?

Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem sniedz grāmata «20 gadus kopā ar Latvijas biznesu» - šajā grāmatā, pāršķirstot Dienas Bizness lapaspuses, izsekots līdzi tam, kā 20 gadu garumā attīstījušās Latvijas biznesa nozares.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atsaucoties uz Latvijas simtgadi, uzņēmējus aicina piedalīties neizprotama projekta grāmatā

Lelde Petrāne, 24.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Kā zināms, 2018. gada 18. novembrī Latvija svinēs savu simto dzimšanas dienu. Šajā sakarā projekts Videoatmiņa sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu veido unikālu grāmatu, aprakstot par 100 Latvijas uzņēmumiem/uzņēmējiem. Piedāvājam arī Jūsu uzņēmumam atrasties šajā grāmatā. Dalības izmaksas ir 300.00 EUR,» šādu aicinājumu, kas sūtīts no Inbox epasta, saņēmuši Latvijas uzņēmēji. Vēstules parakstījusi grāmatas Latvijas 100 uzņēmēji redakcija.

Vairāku dienu laikā konkrētas atbildes par šo projektu portālam db.lv nav izdevies iegūt.

Latvijas valsts simtgades biroja Mārketinga projekta vadītāja Inga Oliņa informēja, ka «konkrētā iniciatīva nekad nav saņēmusi finansējumu Valsts Kultūrkapitāla fondā, tāpat arī tās iniciators biedrība Videoatmiņa nav vērsusies vai jebkādi uzrunājusi Latvijas valsts simtgades biroju. Šī grāmata ir privāta iniciatīva. Pats ieceres veidotājs ir atbildīgs gan par finansējuma piesaisti, gan praktisko projekta realizāciju».

Viņa norāda, ka «Latvijas valsts simtgades zīmē notiks ļoti daudz norišu - gan simtgades nacionālajā plānā iekļautās, gan pašvaldībās iecerētās un nevalstiskajā un privātajā sektorā dzimušās. Latvijas valsts simtgades programma ir veidota, lai ikviens, tajā skaitā arī uzņēmēji, varētu piedalīties un radīt pievienoto vērtību Latvijai nākamajām simtgadēm».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Coolored izdod pieaugušo krāsojamo grāmatu Sounds of the City; drīzumā iznāks arī otrā grāmata – Kitchen Stories

«Šī ir grāmata pieaugušajiem,» saka Rīgas pilsētskicēšanas kustības aktīviste un projekta Coolored.art līdzautore Agnese Aljēna. Ideja par cita līmeņa krāsojamo grāmatu pieaugušajiem radusies palielā domubiedru pilsētskicētāju un viņu draugu pulkā. Pirmā grāmata nonāca tirdzniecībā īsi pirms Ziemassvētkiem. Grāmatā ir dažādu valstu mākslinieku darbi – Indonēzijas, Portugāles, Krievijas, Amerikas, Vācijas, Francijas, Ungārijas, Lietuvas, Latvijas un Lietuvas.

Veikalos jau ir daudz krāsojamo grāmatu pieaugušajiem. «Mums bija doma piedāvāt kaut ko atšķirīgu – radīt kopīgu mākslas darbu, kad viens mākslinieks iesāk un otrs pabeidz,» raksturo Agnese. Atšķirīgais no citām pieaugušo krāsojamām grāmatām ir tas, ka šos zīmējumus paredzēts izkrāsot ar ūdenskrāsām, mākslinieki ļauj likt savu parakstu blakus viņu parakstam, un mākslas darbu var ierāmēt un kārt viesistabā pie sienas. Vienlaikus tas nozīmē, ka krāsojamā grāmata ir dārgāka, jo tajā izmantots biezāks papīrs nekā produktos, ko domāts krāsot ar zīmuļiem, un tālāk neko ar tiem nedarīt. Projekta virzītāji ilgi testējuši dažādus papīrus, jo vēlējās, lai var krāsot ne vien ar zīmuļiem, bet arī ar ūdenskrāsām, marķieriem un pludināmajiem flomasteriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Klajā laista Latvijā radīta jauna bērnu grāmata – rotaļlieta Ucipuci meklē mājas, biznesa portālam db.lv pastāstīja tās autore Zane Zusta.

9. decembrī atklāšanas svētkus svinēs bērnu grāmata – rotaļlieta Ucipuci meklē mājas. Tā ir Latvijā radīta grāmata pirmsskolas un sākusskolas vecuma bērniem - četru produktu apvienojums, kas ietver – grāmatu, leļļu teātri, papīra lelles un zinības.

«Grāmata ir Latvijā inovatīvs un līdz šim vietējā grāmatu tirgū nebijis risinājums bērnu literatūrā – tajā iestrādāts leļļu teātris ar maināmiem foniem un papīra lelles ar grāmatu tēliem. Grāmatas galvenā varone ir pūcīte Ucipuci, kura ir nozaudējusies un piedzīvo aizraujošus brīžus, lai veiksmīgi atgrieztos mājās,» stāsta Valters un Rapa pārstāve Kristīne Kirkila.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iznāk grāmata Nodokļi Latvijā 2007

, 21.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa augstskolas Turība Izdevniecība sērijā Uzņēmējdarbības bibliotēka laidusi klajā I. Kodoliņas-Miglānes grāmatu Nodokļi Latvijā 2007. Grāmatā iekļautas nodokļu likumdošanas izmaiņas, kas stājās spēkā 2007. gada 1. janvārī, informē biznesa augstskola Turība.

Grāmata domāta augstskolu studentiem, bet noteikti būs noderīga arī dažādu profesiju pārstāvjiem, it īpaši grāmatvežiem. Grāmata galvenajos vilcienos iepazīstina ar Latvijas budžeta struktūru, spēkā esošajiem nodokļu likumiem un nodokļu konvencijām, kā arī nodokļu administrācijas pamatfunkcijām un pienākumiem. Katru gadu grāmata tiek rediģēta un papildināta, lai tā atbilstu jaunumiem nodokļu likumdošanā.

Grāmatā apskatītie galvenie temati:

1. Valsts budžets (ieņēmumi, izdevumi)

2. Latvijas Republikas nodokļu sistēma (efektīvas nodokļu sistēmas izveides pamatprincipi; nodokļu klasifikācija jeb struktūra)

3. Ienākuma nodokļi (iedzīvotāju ienākuma nodoklis; uzņēmumu ienākuma nodoklis; tonnāžas nodoklis)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Zelta globusu» godalgu ceremonijā svētdien Losandželosas piepilsētā Beverlihilsā ar četrām balvām triumfēja filma «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», savukārt Holivudas sievietes, paužot nostāju pret seksuālo uzmācību kinoindustrijā, ceremonijā bija saģērbušās melnas krāsas drēbēs.

«Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» saņēma galveno godalgu kā labākā kinofilma drāma, bet divas filmas zvaigznes Frensisa Makdormanda un Sems Rokvels tika pie aktierdarbu godalgām - Makdormanda kā labākā aktrise drāmā, bet Rokvels kā labākais otrā plāna aktieris drāmā. Filma arī uzvarēja labākā scenārija kategorijā.

Ja citus gadus zvaigžņu ierašanās ceremonijā ir krāšņa modes dizaineru jaunāko veikumu parāde, šogad uz sarkanā paklāja dominēja melnā krāsa.

Pēc «sarežģītā gada» Holivudā izvēle par labu melnam apģērbam ir solidaritātes izpausme, skaidroja aktrise Rīza Viterspūna. Viņa ir viens no centrālajiem cilvēkiem koalīcijā pret seksuālo uzmācību «Time's Up Now», kas mudinājusi ceremonijā sarīkot modes «aptumšošanu».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasniegtas «World Travel Awards» balvas

Aivars Mackevics [email protected], 09.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

World Travel Awards ir ikgadējā balva, kura no 1993. gada tiek piešķirta par galvenajiem sasniegumiem visās tūrisma nozarēs. Kandidāti uz uzvaru saņem iespēju izmantot WTA emblēmu kā kvalitātes zīmi tūrisma sfērā. Konkursa laureāti iegūst sertifikātu, kurš norāda uz to sasniegumiem savā jomā. Wall Street Journal šo balvu dēvē par tūrisma industrijas „Oskaru”. Uzvarētāji pasaules nominācijās: • Labākā aviokompānija - British Airways; • Labākā lidosta - Čangi, Singapūra; • Labākais viesnīcu tīkls - Intercontinental; • Labākā viesnīca - Burj Al-Arab, Dubaja; • Labākais izklaides parks - Universal, Florida; • Labākā atrakcija - London Eye, Londona; • Labākais kalnu slēpošanas kūrorts - Sanktmorica, Šveice; • Labākais spa hotelis kūrorts - Royal Mare Village & Thalasso, Grieķija; • Labākais niršanas kūrorts – Maldīvu salas; • Labākais golfa kūrorts - The Montgomerie, Dubaja; • Visperspektīvākais tūrisma projekts - Salam Resort and Spa, Dubaja; • Labākais reģions kruīzam - Jamaika; • Labākā kredītkarte - Visa; • Labākā online rezervēšanas sistēma – Amadeus • Pasaules vadošā CRS/GDS sistēma - Amadeus. Uzvarētāji reģionālajās nominācujās: • Labākais spa hotelis kūrorts Eiropā - Olympian Village, Grieķija; • Labākais biznesa hotelis Eiropā - The Conrad Istanbul hotel; • Labākais Āfrikas kūrorts - Pezula Resort Hotel & Spa, Dienvidāfrika; • Labākais tūrisma virziens Karību salos - Jamaika; • Labākais tūrisma birojs Karību salās - Jamaika; • Labākā Jordānijas viesnīca - Amman Marriott Hotel; • Labākais Jordānijas kūrorts - Jordan Valley Marriott Resort & Spa; • Labākā Indijas aviokompānija - Jet Airways; • Labākais Āzijas tūrisma virziens - Indija; • Labākais Indijas okeāna tūrisma virziens – Maldīvu salas; • Labākā viesnīca Maldīvu salās - Coco Palm Resort and Spa; • Labākais kūrorts Maldīvu salās - Soneva Fushi Resort and Spa; • Labākais kūrorts Maldīvu salās - Hilton Maldives Resort and Spa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV žurnāls Forbes publicējis 10 labākās mašīnās, ar kurām ir vislabāk ceļot. Izvērtējot automašīnas ņemts vērā, vai ceļojums ir tāls vai īss, kā arī cik ir pasažieru vietas mašīnā un to komforta līmeni.

Labākā ģimenes automašīna - Toyota Sienna

Labākā mašīna ceļošanai divatā - BMW 650i

Labākā mašīna ceļošanai vairākiem cilvēkiem - Scion xB

Labākā mašīna ceļošanai, dzīvojot kempingā - Land Rover Discovery 3

Labākā mašīnā, kas paredzēta tāliem ceļojumiem (ekonomiska) - Toyota Prius

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Lai gan saka – trakiem pieder pasaule, tomēr neviens negrib būt traks, – vismaz es ne," apliecina Viesturs Rudzītis.

picturegallery.33e003a6-fe4b-49b8-bac2-651d588546eb

Pazīstamais psihoterapeits nule kā klajā laidis savu pēdējo gara darbu, fundamentālo pētījumu Pie tēva, kurā veicis veselu jūru zinātnisku secinājumu par cilvēka psihes darbību, tai skaidrojumu meklējot sengrieķu mitoloģijā. Kā domā Viesturs Rudzītis, tur atspoguļojas cilvēka dzīve un attiecību modeļi, kas darbojas joprojām, arī Latvijas sabiedrībā. Un mums, latviešiem, viss vēl tikai priekšā, uzskata Viesturs Rudzītis: Latvieši baidās nosaukt lietas īstajos vārdospsihoterapeits.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms diviem gadiem klajā nāca filma Noslēpums (The Secret), kas nu jau ir kļuvusi par īstu sensāciju visā pasaulē. Pazīstami rakstnieki, TV šovu zvaigznes, žurnālisti, filozofi un pat zinātnieki apgalvo, ka tā palīdzējusi viņiem īstenot visas savas ieceres. Šī filma iemācot senu patiesību, kā izmantot cilvēka domu spēka potenciālu.

Ja izlasīsiet šo rakstu līdz galam, jūs uzzināsiet senu noslēpumu. Šis noslēpums pārvērtīs jūsu dzīvi un ļaus to veidot tieši tādu, kādu jūs to vēlaties. Vairāk naudas? Nekādu problēmu, atliks tikai nosaukt ciparu. Karjeras izaugsme? Vienīgā robeža ir debesis.

Vairāk romantikas vai pat pastāvīgs, uzticams un mīlošs dzīvesdraugs, pēc kā tik ļoti ilgojāties? Lūk, viņš jau rezervējis galdiņu restorānā pie rozēm un norasojuša 1995.gada Clos du Mesnil šampanieša pudeles.

Turklāt tas nav nekāds joks, lēts mārketinga triks vai Esmeraldas laimes amuleta piedāvājums. Tas ir noslēpums – zināšanas par spēcīgo dabas likums visā universā –, kuru jau kopš seniem laikiem glabāja pasaules izcilākie prāti un ietekmīgākās personības. Šo noslēpumu savā dzīvē pielietoja Platons, to zināja Ņūtons un pat Einšteins. Ar šī noslēpuma palīdzību pie varas tika un turējās lielākā daļa leģendāro pasaules valdnieku. Nav nekāds brīnums, ka viņi to glabāja visdziļākajā slepenībā – tieši tādēļ to arī sauc par Noslēpumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dena Brauna un Paulu Koelju grāmatas 2006. gadā latvieši pirkuši visvairāk, liecina Jāņa Rozes grāmatnīcas 2006. gada grāmatu pārdošanas rezultāti, Db.lv inofrmēja Jānis Roze pārstāve Zane Bojāre.

Tāpat kā citviet pasaulē, arī Latvijā joprojām modē ir Dens Brauns. Iepriekšējo gadu bestsellers Da Vinči kods bija biežs pirkums arī šī gada pirmajā pusē un kļuvis par 2006. gada pirktāko grāmatu Jāņa Rozes grāmatnīcās. Jāņa Rozes grāmatnīcās pirktāko grāmatu desmitniekā iekļuvis arī romāns Eņģeļi un demoni, bet Ciparu cietoksnis ierindojies 33. vietā un Maldu zona - 49. vietā. Dena Brauna grāmatu ilgstošā atrašanās gan Latvijas, gan pasaules pārdotāko grāmatu saraksta augšgalā liecina par modes tendenci grāmatu tirgū: tiek izdotas un veiksmīgi pārdotas arī citas grāmatas, kas vēsta par slepenām brālībām un vēsturiskām mistērijām. To apstiprina Reimonda Khuri grāmatas Tempļa ordeņa sargs iekļūšana topa 5.vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Maxima Latvija valdes locekli Jeļenu Kondrašovu

Lelde Petrāne, 31.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Maxima Latvija valdes locekle Jeļena Kondrašova. Lietuvā 2007.gadā tika reģistrēts uzņēmums MAXIMA GRUPĖ, UAB, kam šobrīd pieder tirdzniecības tīkli Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Bulgārijā un Polijā. Starptautiskās audita un biznesa konsultāciju kompānijas Deloitte ekspertu CE TOP 500 (500 lielākās kompānijas 18 Centrāleiropas valstīs) pagājušajā gadā veidotajā pārskatā MAXIMA GRUPĖ ieņēma 57.vietu.

Latvijā uzņēmums Maxima Latvija darbību uzsāka 2001.gadā, atverot pirmos veikalus.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Šis uzņēmums attīstās ļoti dinamiski. Uzņēmuma vadība velta lielu uzmanību darbinieku apmācībai un kvalifikācijas celšanai visos līmeņos. Tāpat viena no lielākajām priekšrocībām, strādājot šajā uzņēmumā, ir iespēja strādāt gan lokālā, gan starptautiskā mērogā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

25.septembrī grāmatnīcās nonāks advokāta un rakstnieka Andra Grūtupa jaunākā grāmata "Ešafots". Tā veltīta vienai no 20 gs. Latvijas tiesu vēstures nozīmīgākajām lietām.

, 20.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beidzoties Otrajam pasaules karam, tautas varēja atviegloti uzelpot. Taču ne valstīs, kurās viens okupācijas režīms nomainīja otru. Diemžēl arī Latviju piemeklēja šāds liktenis - nacistus nomainīja komunisti.

1946.gada 26.janvārī Rīgā sākās prāva, kurā tiesāja vācu ģenerāļus... Notiesāja, ja vien par tiesu var saukt procesu, kurā liecinieki pēc liecību sniegšanas tiek represēti, bet pulkvedis Aleksandrs Bekings, kuru publiski it kā pakar Rīgā, patiesībā mirst cietuma slimnīcā. Viņa vietā pakar kādu citu?!

Rīgā uz publisko nāvessodu sadzina tautu... Lai skatās un iegaumē - sākušies citi laiki! Laiki, kad cilvēka dzīvība un taisnīgs process nenozīmē neko.

Tiesas prāva ir spilgta laikmeta liecība. Tā parāda, ka tiesātāji ne par matu nav labāki par tiesājamiem. Andra Grūtupa grāmata "Ešafots" ļauj paskatīties uz cilvēkiem un notikumiem, kuri risinājās Otrā pasaules kara laikā un pirmajos pēckara gados.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 8.septembrī tiks prezentēta grāmata par pazīstamo uzņēmēju un politiķi Aināru Šleseru, kuras nosaukums ir Šofera dēls minhauzens.

Grāmata esot stāsts «par puiku, kurš nolēma būt pilnīgi citādāks nekā viņa tēvs šoferis. Puika nebija ne briesmīgi gudrs, ne apdāvināts, bet no savas dzimtas vīriešu dzimuma pārstāvjiem acīmredzami bija mantojis galvenokārt muldēšanas un šeptēšanās talantus. Citā zemē viņš būtu kļuvis par kuslu Minhauzena parodiju un kā tāda arī vadītu savu dzīvi, taču puikam paveicās – viņš piedzima un auga zemē, kur tieši šie talanti izrādījās pieprasīti. Vēl uzaudzējis prāvu nekaunības slānīti, apveltīts ar neikdienišķu enerģiju, mūsu varonis kļuva par to Aināru Šleseru, kādu mēs pazīstam šodien,» norāda autori.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklātībā nonākuši Kampēja sarunu audioieraksti

Irēna Zandere, 24.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db rīcībā nonākuši, iespējams, Andra Šķēles sarunu audioieraksti. Audioieraksta saturs ir gandrīz identisks atšifrējumiem, par kuriem pirms pāris nedēļām rakstīja Db un kas publicēti grāmatā Kampējs. Stāsts par Andri Šķēli un vērdiņu. Ierakstā dzirdamās balsis ļoti līdzīgas Tautas partijas (TP) dibinātāja A. Šķēles, advokāta Andra Grūtupa un citu pazīstamu politiķu un uzņēmēju balsīm.

Šaurā personu lokā apspriests, kā uzpirkt politiķus un iecelt augstos amatos TP lojālus cilvēkus. Ieraksts varētu būt tapis 1999. gada maijā, bet tā esamība ļauj domāt, ka grāmatā Kampējs publicētie atšifrējumi var izrādīties reālu sarunu atspoguļojums. Grāmatā nav iekļauts viss audioierakstā dzirdamais, jo atšifrējumi tikuši īsināti. Piemēram, grāmatā publicētais teikums "...kad mēs, pirmkārt, Ulmani kopīgiem spēkiem..." ierakstā skan kā "...kad mēs, pirmkārt, Ulmani kopīgiem spēkiem nomenedžējām." Noklausoties rakstam pievienoto .mp3 ieraksta fragmentu, arī db.lv lasītāji var mēģināt atpazīt runātāju, kurš ietekmi uz valsts augstākās amatpersonas vēlēšanām nodēvējis par Šķēles grupas apogeju un kurš, kā izklausās, varētu būt A. Grūtups. Visu audioierakstu tuvākajā laikā varēs noklausīties adresē www.skele.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Štrausa-Kāna priekštecim piederējis bordelis

Gunta Kursiša, 03.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien pārdošanā nonāca grāmata Le Tout-Politique (Visi politiķi), kurā apkopots pētījums par Francijas vadošo amatpersonu dzimtas kokiem. Tajā atklājušies arī daži pārsteidzoši fakti, piemēram, par bijušā Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāja priekšteci, kā arī par citu politiķu attālu asinsradniecību, raksta thelocal.fr.

Jauniznākušajā grāmatā aplūkota 89 Francijas vadošo personu ģimenes vēsture, ieskaitot Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī (Nicolas Sarkozy), sociālistu prezidenta kandidāta Fransuā Olandu (Francois Hollande) un citu politiķu dzimtas koki. Tomēr pārsteidzošākie atklājumi ir par bijušā SVF vadītāja Dominika Štrausa-Kāna (Dominique Strauss-Kahn) senčiem.

D. Štrausa-Kāna vecvecvectētiņam piederējusi prieka māja - grāmatā apgalvots, ka Štrausa-Kāna priekštecis Leons Briko (Leon Briko) bija vijoļspēles skolotājs, bet tāpat viņam piederēja hotelis Francijas austrumu reģionā. Hoteļa reputācija nav bijusi viennozīmīga – ļoti iespējams tas bijis «nams ar sliktu reputāciju» jeb bordelis. Pats L. Briko savas pēdējās mūža dienas aizvadīja cietumā pēc tam, kad tika notiesāts par kāda hoteļa klienta – zaldāta nošaušanu.

Komentāri

Pievienot komentāru