Jaunākais izdevums

Latviešu izstrādātā aplikācija, kas paredzēta Apple Mac datoriem, iekļuvusi otrajā vietā starp populārākajām maksas Mac aplikācijām.

Kā stāsta aplikācijas izstrādātājs Gustavs Cīrulis, Characters ir maza aplikācija, kas izveidota, lai varētu ērti izmantot īpašos teksta simbolus, piemēram, ©, ½ un citus.

Aplikācija ir domāta rakstniekiem, dizaineriem un programmētajiem, kam regulāri nākās izmantot šos simbolus. Savukārt programmētājiem ir iespēja konkrēto simbolu nokopēt arī kā kodu, ko var izmantot programmēšanā, skaidro G. Cīrulis.

«Šis lielā mērā bija eksperiments, lai saprastu, kā tas ir - izstrādāt mac aplikāciju un attīstīt tās mārketingu,» viņš skaidro. Aplikācija populārāko vidū iekļuvusi pirms nedēļas, kad par Characters uzrakstīja macstories.net un vēlāk arī macworld.com

«Tad sākās tāds kā lavīnas efekts, jo pēkšņi piebira pilns epasts ar cilvēku atsauksmēm, ieteikumiem un vēl citi blogi sāka rakstīt savus pārskatus,» norāda G. Cīrulis. «Interesanti, ka šiem blogiem rakstīju jau tad, kad izlaidām aplikāciju 2012. gada jūnijā, bet tad šo ziņu nepublicēja. Visticamāk, kāds aplikāciju ieteica macstories.net redaktoram,» viņš pieļauj, piebilstot, ka tas pierāda, cik ļoti liels spēks ir tam, kad ir labs produkts un cilvēki to iesaka saviem draugiem - tā tas izplatās, līdz sasniedz kādu, kas to var pastāstīt ļoti lielai auditorijai.

Patlaban speciālisti gatavo jau nākamo aplikāciju - Inboard. Tā ir aplikācija, kas galvenokārt domāta dizaineriem un projektu vadītājiem, kas regulāri taisa ekrānšāviņus ar dažādām interesantām idejām, ko var izmantot kā iedvesmu vēlāk. Inboard palīdz šos ekrānšāviņus organizēt, lai tad, kad nepieciešams, tos var viegli atrast.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple līdzdibinātājs Stīvs Džobss jau 1984. gadā, kad Apple nāca klajā ar Macintosh personālo datoru, apsvēris mobilā tālruņa izgatavošanu ar kompānijas zīmolu, atklājis bijušais tehnoloģiju giganta izpilddirektors Džons Skullejs (John Sculley).

«Es atceros, ka mēs pie Mac tālruņiem strādājām 1984. gada nogalē. Stīvs jau tobrīd domāja par šādiem produktiem,» sarunā ar CNBC sacīja Dž. Skullejs. «Viņš mēdza sacīt, ka svarīgākās lietas nav tās, kuras tiek ražotas, bet gan tādas, kuras netiek. Viņš stingri iestājās par [tehnoloģiju] vienkāršošanu,» atzina bijušais Apple izpilddirektors.

Viņš arī norādīja, ka lētāku produktu izstrāde nav uzskatāma par atteikšanos no S. Džobsa vīzijas. «Es neuzskatu, ka nākšana klajā ar plašāku produktu klāstu ir kompromisa meklēšana. Es nedomāju, ka viņi ķersies pie simts dolārus vērtiem viedtālruņiem. Esmu pārliecināts, un to arī apstiprina mani avoti, ka viņi uzlabos savus galvenos produktus,» sacīja Dž. Skullejs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank ieviesusi Apple Pay norēķinu iespējas tiešsaistes tirgotājiem visās trīs Baltijas valstīs.

Tagad iepērkoties internetā, pircējiem ir iespēja veikt apmaksu ne tikai ar bankas maksājumu kartēm vai internetbankas risinājumu, bet arī caur e-maku - Apple Pay. Šobrīd šādu iespēju var izmantot visi e-komercijas lietotāji savās Apple ierīcēs, iepērkoties pie tirgotājiem, kuri izmanto Swedbank EveryPay risinājumu.

Kā norāda Valdis Vaišļa, Swedbank Naudas pārvaldības daļas vadītājs: “Pēdējo trīs gadu laikā klientu interese veikt maksājumus caur Apple e-maku ir bijusi ļoti augsta. Maksājumu skaits 2022. gadā pieaudzis 3,5 reizes un sasniedzis 50 miljonus maksājumu. No kopējiem Swedbank apkalpotajiem maksājumiem tirdzniecības vietās, tie jau aizņem 20%. Un īpaši straujš pieaugums novērots tieši pagājušajā gadā, kad ar Apple e-maka starpniecību pārskaitīti 627 miljoni eiro. Tagad ieviestā iespēja arī tirgotājiem ļauj iekļaut Apple Pay savās e-komercijas platformās, kas palīdzēs klientiem vēl vienkāršāk samaksāt par precēm un pakalpojumiem.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple iepazīstinājusi ar jaunāko operētājsistēmu iOS7, kā arī ar mūzikas straumēšanas pakalpojumu iTunes Radio.

Operētājsistēma piedzīvojusi dizaina izmaiņas. Mobilajā versijā pārveidoti vizuālie elementi, kā arī pārzīmētas lietojumprogrammu ikonas. Apple dizaina grupas vadītājs Džonijs Īvs (Jony Ive) norādīja, ka operētājsistēmas izstrādes mērķis bijis to padarīt «tīrāku» un «izcelt» lietotāju saturu. Līdzīgas izmaiņas piedzīvojusi arī operētājsistēmas versija, kas paredzēta Mac datoriem OS X Maverick. Paredzēts, ka operētājsistēma tirdzniecībā nonāks 2013. gada otrajā pusē.

Pakalpojums iTunes Radio tikmēr piedāvā lietotājiem piekļuvi mūzikas kanāliem, kurus var pielāgot atkarībā no klausīšanās vēstures iTunes. Izmantojot pakalpojumu, iespējams klausīties arī atsevišķas dziesmas, kuras nav lietotāja īpašumā, ieskaitot pat vēl atklātībā neizlaistas un ekskluzīvas, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

FOTO, VIDEO: Apple produktu cienītājiem Rīgā jauns veikals

Ilze Žaime, 28.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā Spice Rīgā atvērts jaunākais Apple Premium Reseller veikals, ko pārstāv iDeal. Jautāts par Apple produktu dārdzību, iDeal Latvijas filiāles vadītājs Mārtiņš Amtmanis biznesa portālam db.lv atbild, ka tas ir izplatīts stereotips.

Jaunatvērtā veikala kopējā platība ir 152 m2, un tajā strādā seši darbinieki.

iDeal ir autorizētais Apple izplatītājs Latvijā. Pirmais iDeal Apple Premium Reseller veikals Latvijā tika atvērts pirms desmit gadiem – 2008. gadā.

M. Amtmanis kā iemeslu veikala atvēršanai tieši tirdzniecības centrā Spice min to, ka tas esot «viens no jaudīgākajiem iepirkšanās centriem Rīgā gan piedāvājuma, gan izvietojuma ziņā» un apkārt esošie zīmoli jau piesaista īsto publiku. Izvēle atvērt veikalu Spicē bijusi acīmredzama.

iDeal otrajā veikalā ieguldītās investīcijas esot ievērojamas, taču precīzu apjomu M. Amtmanis neatklāj. Esot saņemts arī ražotāja atbalsts, un iDeal cer ieguldīto naudu atpelnīt aptuveni gada laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien Google mātesuzņēmuma Alphabet vērtība sasniegusi 570 miljardus ASV dolāru, tādējādi pārspējot Apple un kļūstot par vērtīgāko kompāniju pasaulē, raksta CNBC.

Apple tirgus vērtība otrdien bija aptuveni 535 miljardi ASV dolāru.

Pēdējā reize, kad Google bija vērtīgāka nekā Apple, bija 2010.gads, kad abu kompāniju vērtība bija mazāka nekā 200 miljardi ASV dolāru. Toreiz Apple nesen bija laidis pārdošanā savu pirmo iPad, jaunākais iPhone tirgū bija 3GS un lielākos pārdošanas apjomus veidoja Mac – aptuveni trešdaļu. Tolaik kompāniju vadīja Stīvs Džobss.

Google vadītājs toreiz bija Ēriks Šmidts, kurš nākamajā gadā atdeva vadības grožus uzņēmuma līdzdibinātājam Lerijam Peidžam. Kompānija toreiz bija aptuveni uz pusi mazāka nekā patlaban.

Laikā starp 2008. un 2010.gadu Google un Apple vairākas reizes mainīja līdera godu, taču tad Apple vērtība uzlēca no 180 miljardiem dolāru līdz vairāk nekā 650 miljardiem dolāru 2012.gada septembrī. Toreiz kompāniju vērtība atšķīrās par vairāk nekā 400 miljardiem ASV doolāru. 2011.gadā Apple pārspēja Exxon un kļuva par pasaulē vērtīgāko uzņēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

FOTO: Apple ikgadējā Worldwide Developers Conference prezentē jaunumus

Žanete Hāka, 04.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadīta ikgadējā Apple izstrādātāju konference Worldwide Developers Conference (WWDC), kuras laikā, kā ierasts, uzņēmuma pārstāvji iepazīstināja ar vairākiem jaunumiem.

Apple prezentēja jaunu, jaudīgu datoru profesionāļiem Mac Pro un ekrānu Apple Pro Display XDR ar Retina 6K 32 collu ekrānu. Tika ziņots, ka datora sākumcena būs 5999 dolāri, taču netika minēts, cik maksās dārgākais modelis.

Tāpat uzņēmums atklāja jaunāko macOS Catalina operētājsistēmu, kas papildināta ar jaunām aplikācijām un jaunu tehnoloģiju attīstītājiem. Ar jauno operētājsistēmu Apple nomaina iTunes ar aplikācijām Apple Music, Apple Podcasts un Apple TV. Operētājsistēma piedāvās arī Sidecar funkciju, kas ļaus izmantot iPad kā otro ekrānu.

Apple klātesošos iepazīstināja arī ar iOS 13, kas piedāvās jaunas funkcijas, uzlabotas foto, vienkāršāku veidu, kā ātrāk pieslēgties aplikācijām un mājaslapām, izmantojot Apple ID. Tāpat paplašināta Apple Maps aplikācija, uzlaboti atgādinājumi, īsziņas un citas funkcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Jaunajam iPad paredz spožu nākotni

Jānis Rancāns, 24.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple jaunāko planšetdatoru iPad Mini tehnoloģiju nozares speciālisti vērtē piesardzīgi, tomēr norāda, ka kompānijai ierīci izdosies pārdot miljonos eksemplāru.

Eksperti norāda, ka Apple ierīce, kas saskaņā ar iepriekš izskanējošām prognozēm tika vērtēta kā tehnoloģiju milža ienākšana lētu un mazu planšetdatoru tirgus nišā, kur līdz šim dominēja Amazon un Google ierīces, nemaz tik maza un lēta, kā izrādās, nav, taču tās tirdzniecības apjomi būs ievērojami.

Db.lv jau vēstīja, ka Apple otrdien nāca klajā ar jaunāko iPad Mini, kas aprīkots ar 7,9 collu ekrānu, un tā vienkāršākais ASV variants maksās sākot no 329 dolāriem. Savukārt Apple konkurenti minētajā tirgus nišā ir lētāki un aprīkoti ar mazākiem ekrāniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple akcijas vērtība samazinājusies zem 400 ASV dolāru atzīmes. Tas noticis pēc tam, kad analītiķi nāca klajā ar komentāriem par zemiem iPhone tirdzniecības rādītājiem un kompānijas darbinieku pāriešanu darbā pie konkurentiem.

Pirmdien vērtspapīru tirdzniecības dienas laikā Apple akcijas vērtība samazinājās līdz 398,05 ASV dolāriem, taču tirdzniecību noslēdza ar 402,54 dolāriem. Kopš aizvadītā gada septembra Apple akciju vērtība zaudējusi 43%.

Jaunāko kritumu izraisījuši Jefferies analītiķu komentāri, kas pavēstījuši, ka pieprasījums pēc iPhone viedtālruņiem esot zemāks nekā iepriekš cerēts, kas liekot kompānijai apsvērt iespēju samazināt to ražošanas apjomus. Saskaņā ar Jefferies aplēsēm, pasūtījumu skaits periodam no jūlija līdz septembrim ir samazinājies no 40 – 45 miljoniem vienību, līdz 25 – 30 miljoniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple nākusi klajā ar mazāku un lētāku iPad sērijas planšetdatoru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienās nav iedomājams nopietns uzņēmums vai jebkuras jomas iestāde, kur lielākā daļa ikdienas procesu netiktu vadīti ar tehnoloģijām. Turklāt tehnoloģiju attīstība pēdējās desmitgadēs šo iespēju ir padarījusi neskaitāmas reizes lētāku un līdz ar to arī pieejamāku gan cenas, gan piedāvājuma ziņā.

Nenoliedzams tehnoloģiju jomas līderis ir Apple, kura ražotās tehnoloģijas un dažādām vajadzībām izstrādātie programmnodrošinājumi aizvien vairāk gan padara vieglāku un vienkāršāku ikdienas procesu vadīšanu biznesā un valsts sektorā, tostarp arī zinātniskajā un studiju darba procesā augstskolās.

Arī Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) ir iegādājusies 16 Apple iMAC, lai aprīkotu LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes datorklasi studentu apmācību vajadzībām, kā arī divus Macbook Pro pasneidzējiem, stāsta LLU Informācijas Tehnoloģiju fakultātes dekāns, inženierzinātņu doktors Gatis Vītols.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija vairs nav miljonāru iecienīts ieguldījumu mērķis, liecina amerikāņu un kanādiešu bagātnieku kluba Tiger 21 biedru aptauja.

Miljonāri par daudz pievilcīgākiem vērtspapīriem uzskata Vorena Bafeta konglomerāta Berkshire Hathaway akcijas. Tādējādi Apple zaudējusi pirmo vietu ikgadējā Tiger 21 biedru aptaujā. Iepriekšējos divus gadus Apple akcijas tika uzskatītas par vispievilcīgākajām.

Klubā Tiger 21 apvienojušies aptuveni 200 uzņēmēji, investori un augstākā līmeņa vadītāji, kuriem ir vismaz desmit miljoni ASV dolāru. Katru gadu klubs veic savu biedru aptaujas, kurā cenšas noskaidrot viedokļus par izdevīgākajām investīcijām. Iepriekšējos gados miljonārus pievilka Apple panākumi ar iPad un iPhone augstajiem tirdzniecības rādītājiem, raksta Bloomberg.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Apple izrāda iPad Air, operētājsistēmu Mavericks un jaunos Mac datorus

Dienas Bizness, 22.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple 22. oktobrī notiekošajā pasākumā Sanfrancisko nākusi klajā ar vairākiem jaunumiem, ieskaitot planšetdatoru iPad Air un jaunu iPad Mini, nākamās paaudzes MacBook Pro klēpjdatoriem, Mac Pro galda datoriem un operētājsistēmu Mavericks.

[Papildināta 2. rindkopa]

Jaunākais iPad savu nosaukumu Air nopelnījis, jo ir ievērojami plānāks par iepriekšējiem Apple planšetdatoriem. Tas, pēc Apple vadītāju teiktā prezentācijas pasākuma laikā, esot arī ātrāks un aprīkots ar kompānijas jauno A7 procesoru. iPad Air svars ir 454 grami.

iPad Air būs pieejams četrās krāsās - sudraba, baltā, pelēkā un melnā. Planšetdators iPad Air aprīkots ar 9,7 collu Retina ekrānu, A7 procesoru un piecu megapikseļu aizmugurējo kameru. Ierīces cena sākas no 499 ASV dolāriem par 16 GB modeli. Jaunā iPad piegādes sāksies no šā gada 1. novembra. Arī jaunākais iPad Mini aprīkots ar A7 procesoru un Retina ekrānu. Šīs ierīces cena sāksies no 399 ASV dolāriem par 16 GB versiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dažas dienas pēc jaunākās Apple operētājsistēmas iOS 6.1 parādīšanās tehnoloģiju aktīvisti nākuši klajā ar veidu, kādā iespējams apiet viedtālruņa iPhone 5 programmatūras ierobežojumus.

Ar Apple iOS aprīkotām ierīcēm iespējams rediģēt ražotāja drošības uzstādījums, kas ļauj lietotājam iegūt lielāku kontroli pār ierīci, kas nepieciešams, ja, piemēram, uz viedtālruņa vēlas uzstādīt lietojumprogrammas, kuras nav akceptējusi Apple. Šādas darbības tiek dēvētas arī par jailbreak. Modificētu ierīci var izmantot arī kā ierasts, tāpēc jailbreak ir ārkārtīgi populārs veids, kādā palielināt iOS iespējas. Lai gan daudzviet pasaulē šādas procedūras nav aizliegtas, Apple vairākkārt norādījusi, ka tas pārkāpj ierīces garantijas noteikumus.

Jaunāko metodi izstrādājusi hakeru grupa, kas sevi sociālajā tīklā Twitter dēvē par evad3rs. Grupējums norāda, ka iPhone 5 iOS 6 operētājsistēmas aizsardzības apiešanai būs vajadzīgas piecas minūtes, dators un USB kabelis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pirmajam datoram Macintosh apritējuši 30 gadi

Gunta Kursiša, 24.01.2014

Stīvs Džobss (Steve Jobs) un Džons Skallijs (John Scully), Apple izpilddirektors kopš 1983. gada, 1984. gadā, prezentējot jauno Macintosh datoru.

Foto: AP/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apritējuši 30 gadi kopš ASV kompānija Apple laida klajā galda datoru Macintosh, kurš piedāvāja cilvēkiem iespēju kontrolēt ierīci, izmantojot peli.

Datorpele tika radīta jau sešdesmitajos gados Stenforda pētījumu institūtā, taču līdz ar Macintosh klajā nākšanu pirmo reizi pele kā neatņemama sastāvdaļa tika iekļauta datora komplektā.

Laikā, kad tika prezentēts pirmais Macintosh, labus pārdošanas rezultātus rādīja Apple toreizējais flagmanis Apple II, tāpat vairāki uzņēmumi bija gatavi šķirties no 10 tūkstošiem ASV dolāru, lai iegādātos Apple Lisa, kurš debitēja 1983. gadā. Nopietnas konkurences draudus Apple radīja kompānija IBM, kas gadā pārdeva vairāk nekā vienu miljonu personālo datoru, kas bija aptuveni trīs reizes vairāk nekā Apple. Pirms 30 gadiem Apple izveidotājs Stīvs Džobss (Steve Jobs) pauda, ka «glābs pasauli no IBM». «Šķiet, ka IBM vēlas visu sev. Dīleri, kas sākotnēji gaidīja IBM atplestām rokām, nu baidās, ka IBM grib dominēt un kontrolēt nākotni. Tādēļ viņi atgriežas pir Apple, kas ir vienīgais spēks, kas var nodrošināt viņu brīvību nākotnē. [..] Vai Big Blue [tā nereti dēvēta kompānija IBM - red. ]nākotnē dominēs datoru industrijā un visā informācijas laikmetā? Vai Džordžam Orvelam bija taisnība par 1984. gadu?» savā runā 1983. gada oktobrī, Honolulu prezentējot jauno Macintosh, pauda S. Džobss, raksta CNet.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Samsung stratēģisko jautājumu direktors Jons Sons (Young Sohn) atzinies, ka mājās dod priekšroku Apple ražotajām ierīcēm.

Intervijā tehnoloģiju medijam MIT Technology Review J. Sons norādījis, ka, neskatoties uz patentu pārkāpumu tiesvedībām starp abām kompānijām, viņam joprojām patīk Apple produkti.

«Es mājās lietoju Mac datorus. Es vienmēr esmu lietojis Mac, iPhone un iPad. Man ir arī Galaxy viedtālrunis,» sacīja Samsung stratēģisko jautājumu direktors. J. Sons skaidroja, ka Apple ražotās ierīces izmantojot mājās, bet Samsung – savā darba vietā.

Samsung pārstāvis norādīja, ka viņa kompānijas ražotie produkti tehnisko parametru ziņā ir labāki par Apple ierīcēm, tomēr piekāpjas «ekososistēmas» - piemēram, iCloud mākoņskaitļošanas servisa – ziņā. «Man patīk, ka mana ģimene mājās, Korejā, tūkstošiem kilometru attālumā, var redzēt manu dienaskārtību un visas manas fotogrāfijas. Es domāju, ka mēs šajā lauciņā varam sasniegt daudz vairāk nekā patlaban,» sacīja J. Sons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

LG sāk atbalstīt AirPlay 2 un kļūst par pirmo televizoru ražotāju, kas atbalsta HomeKit

Lelde Petrāne, 24.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju uzņēmuma LG Electronics (LG) šā gada AI televizoru modeļos būs pieejams Apple AirPlay 2 un HomeKit, tādējādi LG kļūstot par pasaulē pirmo televizoru ražotāju, kas atbalsta HomeKit. Šīs Apple funkcijas būs pieejamas, veicot programmatūras atjauninājumu 2019. gada LG OLED, NanoCell un UHD televizoriem ar ThinQ AI iespējām.

Izmantojot Apple AirPlay, LG 2019. gada AI televizoru modeļu īpašnieki var straumēt saturu, tostarp ar Dolby Vision atbalstu, no iPhone, iPad un Mac ierīcēm tieši savos televizoros. Lietotāji var skatīties un lejupielādēt savas iecienītākās filmas un televīzijas šovus no Apple TV un citām video aplikācijām, kā arī fotogrāfijas tieši savos LG AI televizoros. Tāpat lietotāji var arī savās mājās atskaņot Apple Podcasts, Apple Music un mūziku no savām bibliotēkām un citiem straumēšanas pakalpojumiem, sasinhronizēti izmantojot savu LG AI televizoru un citus ar AirPlay 2 savietojamus skaļruņus.

HomeKit nodrošina iespēju lietotājiem ērti kontrolēt savus viedos mājokļus ar Home App vai Siri savās Apple ierīcēs. LG AI televizorus iespējams viegli pievienot Home App, ar kuru lietotāji var piekļūt tādām televizora pamatfunkcijām, kā ieslēgšanai un izslēgšanai, skaļuma regulēšanai un kanāla izvēlei. LG AI televizorus arī iespējams pievienot automatizācijas funkcijām, kas pieejamas HomeKit.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ Tērbatas Biznesa Centrā plānota refurbished (atjaunoto) Apple produktu veikala Mac Master atklāšana. Veikalā tirgos tehnoloģiju giganta Apple produktus, kuru cenu samazinājums ir līdz 40 procentiem, informēja Mac Master īpašnieks Jānis Straume.

«Pasaulē šādas preces nav nekas jauns,» uzsver J. Straume.

Mac Master sadarbojas ar Apple tīkliem Eiropā, no tiem saņemot demonstrācijas ierīces, kuras pie pircēja lietošanā nav bijušas, vai arī ir neilgu laiku lietotas. Uzņēmuma partneris šīs preces pārbauda, atjauno un laiž atpakaļ tirgū.

Līdz šim uzņēmums vairāk koncentrējās uz datoru tirdzniecību, bet pamazām sāk piedāvāt arī iPhone viedtālruņus, oktobrī rakstīja laikraksts Dienas Bizness. «Pasaulē kopumā un arī Latvijā pieprasījums pēc atjaunotiem iPhone ir liels, un pie mums ir sarežģīti līdzsvarot labu kvalitāti un cenu. Tāpēc telefoniem cenas atšķirība starp jaunu un atjaunotu ierīci ir mazāka nekā datoriem – līdz 20%. Datoriem cenas atšķirība ir no 30 līdz 40%,» laikrakstam skaidroja J. Straume.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple lietotāji vērsīsies pret Google saistībā ar iPhone izsekošanu

Jānis Rancāns, 28.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupa Lielbritānijas Apple iPhone lietotāju izlēmuši vērsties tiesā pret kompāniju Gooogle, apgalvojot, ka interneta milzis slepenībā izsekojis viņu tīmekļa izmantošanas paradumus.

Britu mediji norāda, ka šāda tiesvedība uz līdzīgu darbību varētu pamudināt vismaz desmit miljonus Apvienotās karalistes iedzīvotāju. Neapmierinātie Apple produktu lietotāji apgalvo, ka viņu ierīcēm tikušas nosūtītas sīkdatnes (cookies), ar kuru palīdzību Google varēja izsekot cilvēku interneta izmantošanas paradumus, lai vēlāk piedāvātu specializētu reklāmu.

Prasības iesniedzēji, kas lietojuši Apple izstrādāto Safari interneta pārlūku, norāda, ka esot bijuši pārliecināti, ka šādi faili uz viņu ierīcēm netiks izvietoti.

Aizvadītajā gadā Google ASV saņēma 22,5 miljonu dolāru lielu sodu par Safari pārlūka drošības uzstādījumu apiešanu, lai uz Apple ierīcēm varētu izvietot cookies un Mac, iPhone un iPad īpašniekiem piedāvātu reklāmu, kas balstīta uz datiem par to interneta lietošanas paradumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple nav no jauna izgudrojusi riteni, laižot klajā iPad Air, tomēr planšetdators ir jūtams uzlabojums starp konkurentu produktiem, atzinuši tehnoloģiju apskatnieki.

Apple savus jaunos produktus izvērtēšanai piešķir tikai atlasītu tehnoloģiju mediju pārstāvjiem, tādējādi nav pieejams plašs ierīces apskatu klāsts. Tomēr tie tehnoloģiju speciālisti, kas Apple iPad Air turējuši savās rokās, norāda uz dažādiem ierīces uzlabojumiem.

Wall Street Journal tehnoloģiju apskatnieks Volts Mosbergs norādījis, ka Apple iPad Air ir līdz šim labākais planšetdators, kuru viņam nācies redzēt. «Tas nav tikai tāpēc, ka tas ir padarīts tievāks un dizaina ziņā vienkāršāks, bet arī tāpēc, ka Apple piedāvā vairāk nekā 475 tūkstošus lietojumprogrammu, kas piemērotas planšetdatoriem. Tas ir daudz vairāk nekā piedāvā citi ražotāji,» raksta V. Mosbergs. Eksperts arī atzīmējis iPad Air baterijas darbības ilgumu, kas spējot darbināt ierīci vairāk nekā 12 stundas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

Apple sarūgtina investorus, paziņojot, ka atsevišķi neinformēs par iPhone rezultātiem

Db.lv, 02.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple fiskālā gada ceturtajā ceturksnī pārdevusi 46,9 miljonus iPhome, kas ir nedaudz vairāk kā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā, raksta Bloomberg.

Uzņēmums prognozē, ka pirmssvētku laikā pieprasījums pēc jaunajiem, bet dārgākajiem iPhone būs vājāks nekā gaidīts, taču paziņojis, ka pārtrauks informēt tirgu atsevišķi par iPhone pārdošanas apjomiem.

Šis paziņojums satrauca investorus, un rezultātā kompānijas akcijas cena saruka par aptuveni 7%, sasniedzot 222,22 dolārus. Tiesa, aizvien kopš gada sākumā uzņēmuma vērtība ir pieaugusi par 31%. Tāpat pēc ziņojuma saruka arī Apple piegādātāju akciju cenas.

Apple prognozē, ka 2019.gada fiskālajā pirmajā ceturksnī ienākumi būs 89-93 miljardi dolāru. Analītiķi sagaida ienākumus aptuveni 92,7 miljardu dolāru apmērā.

Apple vadītājs Tims Kuks skaidrojis, ka prognozi lielākoties ietekmē vājāki rezultāti jaunattīstības tirgos, piemēram, Indijā un Brazīlijā, kā arī valūtu svārstības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple jaunais Mac Pro var izmaksāt vairāk nekā 52 tūkstošus dolāru

Žanete Hāka, 11.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ sākusies Apple jaunā datora Mac Pro iepriekšpārdošana, raksta CNN Business.

Šis ir pirmais Apple datora atjauninātais modelis pēdējo sešu gadu laikā un tā izskats ievērojami atšķiras no priekštečiem.

Paša datora cena ir 6000 dolāru, taču pircējiem vēl klāt jāiegādājas 32 collu 6K retina LCD displejs Pro Display XDR, kura cena ir 4999 dolāri. Tāpat papildus jāmaksā vēl 999 dolāru par daudz apspriesto un smaidu raisījušo monitora statīvu.

Galu galā kopējā datora cena var pārsniegt 52 tūkstošus dolāru, ja pircējs izvēlas iegādāties visas dārgākās piedāvātās papildus iespējas. Piemēram, Apple pārdod 1,5 TB atmiņu, kas maksā vēl papildu 25 tūkstošus dolāru.

Apple pirmoreiz plašākai publikai jauno Mac Pro prezentēja jūnijā. Datoru iespējams pasūtīt, sākot no otrdienas, taču pagaidām nav precīzi skaidrs, kad tiks sākas piegādes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» pārvietos datoru «Mac Pro» ražošanu uz Ķīnu, vēsta laikraksts «Wall Street Journal».

Laikraksts norāda, ka «Apple» izvēlējies Taivānas darbuzņēmēju «Quanta Computer Inc.», lai tas ražotu 6000 dolāru (5270 eiro) vērto galddatoru.

«Mac Pro» ir «Apple» nišas produkts un tā pārdošanas apjoms nav liels, taču ražošanas pārvietošana varētu sadusmot ASV prezidentu Donaldu Trampu, kurš aicinājis ASV uzņēmumus kopumā un jo sevišķi «Apple» ražot produktus Amerikā.

Turklāt šāds lēmums pieņemts laikā, kad ASV un Ķīnas starpā norisinās tirdzniecības nesaskaņas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirgū aprunātais tehnoloģiju kompānijas Apple mazāka izmēra iPhone varētu būt spilgti rozā, norāda Mac Otakara, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, kas piegādās šo tālruņus.

Viens no pašreizējiem iPhone 6s modeļiem ir rozā krāsā, ko dēvē par Rose Gold, taču Mac Otakara ziņojums liecina, ka jaunā tālruņa krāsa būs tuvāka 6.paaudzes iPod Touch.

Avots ziņojis, ka tālrunis būs spilgtāks nekā Rose Gold iPhone, līdz ar to Apple ieviesīs jaunu krāsu tālruņu piedāvājumā. Jaunais iPhone 5se būšot sudraba, pelēkā un rozā krāsā.

Tiesa gan, Marks Gurmans, kas apraksta Apple jaunumus ilgus gadus, skeptiski vērtē šīs ziņas, norādot, ka diez vai Apple mainīs krāsu jaunajām ierīcēm.

Mazāka izmēra iPhone tiks prezentēts martā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

FOTO: Apple prezentējis jaunākos iPhone11 un citus jaunumus

Zane Atlāce - Bistere, 11.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju gigants «Apple» 10.septembrī prezentējis jauno viedtālruņu «iPhone 11» modeļus.

Vienlaikus uzņēmums nāca klaja ar plāniem nodrošināt straumēšanas un spēļu pakalpojumus, lai tādējādi pretotos ražojumu noieta kritumam globālajā viedtālruņu tirgū. Jaunais straumēšanas pakalpojums «Apple TV+» sāks darboties 1.novembrī vairāk nekā 100 valstīs par 4,99 dolāriem mēnesī. Plānots, ka klienti, kas pirks «iPhone», «iPad», «Apple TV», «iPod touch» vai «Mac», pirmo gadu varēs šo pakalpojumu izmantot bez maksas.

Tāpat kompānija plāno uzsākt interneta spēļu abonēšanas pakalpojumu «Apple Arcade», kas arī maksās 4,99 dolārus mēnesī un ietvers vairāk nekā 100 nosaukumu spēles «Apple» viedtālruņiem un datoriem, kuras būs pieejamas apmēram 150 valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple Tims Kuks: «Maki» tiks ražoti ASV

Lelde Petrāne, 07.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple sāks ražot vienu no tās Mac datoru līnijām tikai savā mītnes valstī, ziņo BBC.

Intervijā NBC kompānijas vadītājs Tims Kuks pavēstījis, ka Apple strādā pie tā, lai arvien vairāk un vairāk tiktu darīts ASV. Apple produkti galvenokārt tiek montēti Ķīnā, kur kompānija saskārusies ar kritiku par darba apstākļiem.

Šī bijusi T. Kuka pirmā intervija televīzijā kopš amata pārņemšanas no Stīva Džobsa, kurš mira 2011. gada oktobrī.

Citā intervijā Bloomberg Business Week T. Kuks norādījis, ka kompānija investēs vairāk nekā 100 miljonus ASV dolāru, lai pārorientētu ražošanu uz ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru