Tehnoloģijas

Latvijas spēļu izstrādātāja Beetroot Lab pasaules līmeņa veiksmes stāsts

Db.lv, 03.06.2021

Jaunākais izdevums

Latvijas spēļu izstrādātāja "Beetroot Lab" radītā mobilā spēle “Dystopia: Contest of Heroes” ir kļuvusi par pasaules līmeņa Latvijas veiksmes stāstu 2021.gadā un visu laiku veiksmīgāko mobilo stratēģijas spēli, kas radīta Eiropā.

Par spēles varoni, reklāmas seju un partneri kļuvis UFC cīņu čempions Konors Makgregors, kurš šobrīd ir viens no populārākajiem sportistiem pasaulē.

Kopš spēles izlaišanas visā pasaulē pērn novembrī, tā guvusi milzīgus panākumus un piesaistījusi spēlētāju uzmanību visā pasaulē. Huawei to ir nosaucis par labāko mobilo stratēģijas spēli Eiropā, tā ir pieminēta Apple App Store lietotņu veikala sadaļā “Top-5 Games We Love” (angļu val. Piecas iemīļotākās spēles) un parādīta Google Play un Samsung App Store lietotņu veikalu galvenajās lapās.

Konors Makgregors ar Dystopia ir ceļā uz 2021. gada labākās spēles balvas titula iegūšanu pasaulē

Spēle tika izlaista visā pasaulē vairāk nekā 20 valodās 2020. gada 18. novembrī, sadarbojoties ar cīņas sporta zvaigzni un starptautisko fenomenu Konoru Makgregoru un Paradigm Sports Management.

Šogad darbību uzsāks masveida tiešsaistes daudzspēlētāju turnīra platforma, kuru vadīs pats Konors. Ikdienas individuālie un dueļu turnīri ļaus spēlētājiem iegūt episkas balvas spēlē, savukārt iknedēļas un mēneša turnīri kalpos kā kvalifikācija ikgadējam turnīram ar fiziskām balvām, tostarp parakstītām precēm, tikšanos ar Konoru Makgregoru, Lamborghini un naudas balvas desmitiem un simtiem tūkstošu dolāru vērtībā.

"Mēs nevarētu būt vēl lielākā sajūsmā par šo spēli un šo sadarbību," sacīja Dāvis Ziediņš, Beetroot Lab līdzdibinātājs. “Konors Makgregors ir parakstījis potenciāli ienesīgāko daudzgadīgo sportistu / slavenību licencēšanas līgumu mobilo spēļu vēsturē. Viņš ir pasaules mēroga zvaigzne, un viņš palīdzēs Dystopia gūt lielus panākumus.”

"Bijām vēlējušies un plānojuši ienākt vairāku miljardu dolāru mobilo spēļu nozarē kopā ar savu klientu un biznesa partneri Konoru Makgregoru. Mēs ar nepacietību gaidām, kad šo saistošo un aizraujošo spēli varēsim piedāvāt gan Konora, gan spēļu faniem visā pasaulē,” sacīja Kilais Reinfelds, Paradigm Sports prezidents.

"Vispirms es iekaroju cīņas pasauli, pēc tam viskija pasauli, un tagad es pārņemšu mobilo spēļu nozari, kurā es esmu iekšā," tā par spēli pats Konors Makgregors.

Atšķirībā no citām stratēģijas spēlēm, Dystopia: Contest of heroes pamatprincips būs globāls daudzspēlētāju turnīrs. Spēlētāji no visas pasaules sacentīsies par episkām spēles balvām un iespēju laimēt desmitiem un simtiem tūkstošu dolāru vērtas balvas. Konora Makgregora īpašā gada turnīra uzvarētājs saņems Lamborghini ar autogrāfu un tikšanos ar pašu Makgregoru.

"Paredzams, ka pasaules mobilo spēļu industrijas ieņēmumi pieaugs par 13,3% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, sasniedzot 77,2 miljardus ASV dolāru visā pasaulē līdz 2020. gada beigām. Tas veido 48% no kopējiem spēļu ieņēmumiem visā nozarē; ievērojami apsteidzot konsoles, datoru un pārlūka spēles,” sacīja Ziediņš. "Pamatojoties uz monetizācijas datiem, kas saņemti gadu ilgā soft launch fāzē, tiek lēsts, ka Dystopia: Contest of Heroes potenciālie ieņēmumi 24 mēnešu laikā ir 225 miljoni ASV dolāru."

"Beetroot Lab ir komanda, pieredze un infrastruktūra, lai maksimāli palielinātu Konora ikonas statusu, un sasniegtu pasaules mēroga panākumus," piebilda Paradigm Sports klientu apkalpošanas direktors Marks Rūnijs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latvijas uzņēmumi sāk 5 miljonu ziedojumu vākšanas kampaņu Ukrainas atbalstam

Db.lv, 28.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai palīdzētu Ukrainai cīnīties pret Krievijas agresiju un faktiski sargāt visas Eiropas mieru, tehnoloģiju uzņēmēji iniciējuši apvienoties kustībā “Uzņēmēji mieram” un uzsāk īpašu ziedošanas kampaņu ar mērķi dažās dienās savākt 5 miljonu eiro atbalstu Ukrainai.

Atbalsts nepieciešams tūlīt un tieši privātais sektors spēj ātri apvienot spēkus, lai atbalstītu Latvijas vērtības – brīvību, demokrātiju un iespēju droši plānot nākotni ilgtermiņā.

“Pirms dažām dienām Latvijas tauta aizsāka ziedošanu Ukrainas tautai. Tagad katram Latvijas uzņēmumam ir pienākums pievienoties un palīdzēt Ukrainas karadarbībā cietušajiem, kā arī palīdzēt armijai saglabāt brīvu valsti. Privātā sektora sākotnējais mērķis ir saziedot finansiālu atbalstu vismaz 5 miljonu eiro apmērā. Aicinām uzņēmējus runāt ar saviem darbiniekiem un samazināt visas šobrīd ne tik nozīmīgās izmaksas, lai finansiāli atbalstītu ukraiņus cīņā par mieru. Ukraiņi šobrīd ar savām dzīvībām sargā mieru visā Eiropā – apstākļus, kuros mēs kā uzņēmumi spējam pastāvēt. Tas ir mūsu pienākums – palīdzēt,” aicina uzņēmēju kustības “Uzņēmēji mieram” pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mežsaimniecība

Policijas lietvedībā nonākušas mežu uzpircēja Dizozols iespējamās blēdības

Db.lv, 14.10.2021

Dokumentā īpaša uzmanība pievērsta politiskajās aprindās pazīstamajam uzņēmējam Guntaram Galvanovskim.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldē saņemts iesniegums, kurā lūgts uzsākt kriminālprocesu pret SIA “Dizozols” pārstāvjiem un ar šo kompāniju saistītiem cilvēkiem par iespējamu krāpšanos un naudas līdzekļu piesavināšanos, vēsta portāls nra.lv.

Dokumentā īpaša uzmanība pievērsta politiskajās aprindās pazīstamajam uzņēmējam Guntaram Galvanovskim.

Kā vēsta portāls, Valmierā reģistrētās SIA “Dizozols” amatpersonas un ar šo uzņēmumu saistītās personas tiek vainotas Pārgaujas novada Raiskuma pagastā reģistrētā uzņēmuma SIA “FC Lapegle” un tās amatpersonas Marisa Zariņa apkrāpšanā.

Iesniegumā VP, kuru parakstījis M. Zariņš gan kā privātpersona, gan kā SIA FC “Lapegle” valdes loceklis, tiek lūgts uzsākt kriminālprocesu un atzīt uzņēmēju un viņa pārvaldīto uzņēmumu par cietušajiem. Tiek lūgts arī atzīt tiesības uz kompensācijām - M. Zariņam 536 961,84 eiro, bet SIA “FC Lapegle” 36 800,53 eiro, raksta nra.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls (LatBAN) un Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācija (LVCA) izsludina pieteikšanos apbalvojumam “Gada investors 2021” par aizvadītā gada nozīmīgākajām investīcijām Latvijā.

Apbalvojumam var pieteikt investīcijas, ko veikuši privātie investori (komerceņģeļi), juridiskie un institucionālie investori, un konsultanti.

LatBAN un LVCA iniciatīva “Gada investors” ir dibināta 2015. gadā, lai veicinātu Latvijas investīciju nozares attīstību, apkopotu investoru paveikto, godinātu investorus un izceltu nozares atbalstītājus, kuri snieguši būtisku ieguldījumu Latvijas investīciju vides un uzņēmējdarbības attīstībā.

2021. gadā Latvijas jaunuzņēmumi kopumā piesaistīja 247 miljonus eiro. Gandrīz pusi no tā veidoja pašmāju uzņēmums Printful – drukas pēc pasūtījuma pionieris, kas palīdz attīstīties mazajiem biznesiem visā pasaulē. Pērnā gada nogalē tas kļuva par pirmo Latvijas vienradzi, sasniedzot miljarda eiro novērtējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru