Jaunākais izdevums

Investējot aptuveni miljonu eiro, metālapstrādes uzņēmums LSEZ SIA Lesjofors Spring LV sadarbībā ar Korejas firmu Hamil Precision 2009. gadā plāno sākt ražot gāzes atsperes.

Tiecoties ieviest ražošanā produktus ar augstāku pievienoto vērtību, uzņēmums sācis Baltijas valstīs jaunu projektu – gāzes atsperu ražošanu. "Ražošana ir ļoti sarežģīta, tā prasa augstu precizitāti, perfektu detaļu gluduma pakāpi," skaidro izpilddirektors. Tāpēc uz gadu noslēgts darba līgums ar korejiešu firmas pārstāvi, kurš gan apmācīs liepājniekus ražošanas procesam, gan strādās ar kvalitātes sistēmām. Ja viss labi veiksies, 2009. gada maijā uzņēmums plāno sākt jaunā produkta ražošanu.

Nākamais solis, par kuru vēl notiek sarunas, ir Lesjofors Spring LV iespējamā sadarbība ar General Motors.

Vairāk lasiet 26. augusta Dienas biznesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā darbu sāks jauns uzņēmums

Vēsma Lēvalde, Db, 21.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valde piektdien, 21. nobvembrī lemj par SEZ statusa piešķiršanu jaunam uzņēmumam ar Korejas kapitāla līdzdalību - SIA Lesjofors Gas Springs.

Jaunais uzņēmums darbosies SIA Liepāja Business Centre biznesa parkā un ražos gāzes atsperes. Tas izveidots pēc klastera principiem uz SIA Lesjofors Springs LV bāzes. Laikraksts Dienas Bizness rakstīja (26.08.2008), ka metālapstrādes uzņēmums SIA Lesjofors Spring LV sadarbībā ar Korejas firmu Hamil Precision 2009. gadā plāno sākt ražot gāzes atsperes. Šajā ražošanā investēti ap miljons eiro.

"Ražošana ir ļoti sarežģīta, tā prasa augstu precizitāti, perfektu detaļu gluduma pakāpi," skaidroja SIA Lesjofors Spring LV izpilddirektors Ģirts Ančevskis. Tāpēc uz gadu tika noslēgts darba līgums ar korejiešu firmas pārstāvi, kurš gan apmācīs liepājniekus ražošanas procesam, gan strādās ar kvalitātes sistēmām. Korejiešiem jaundibinātajā uzņēmumā pieder 3 %. Saražotās produkcijas noiets plānots Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi radniecīgi ražotāji – Lesjofors Gas Springs un Lesjofors Springs LV – attīstību balsta sadarbībā.

Abi metālapstrādes uzņēmumi darbojas Liepājas speciālajā ekonomiskajā zonā (SEZ) un izvietoti vienā ēkā Skandināvijas kapitāla biznesa parkā. Šogad uz jaunām telpām plāno pārcelties gāzes atsperu ražotājs Lesjofors Gas Springs, savukārt atsperu ražotājs Lesjofors Springs LV paplašināsies atbrīvotajā teritorijā, lai aktīvi sāktu apgūt Krievijas tirgu.

LSEZ SIA Lesjofors Gas Springs aizvadītajā gadā izdevies dubultot apgrozījumu. Lai gan gada rezultāti vēl nav līdz galam apkopoti, paredzama arī peļņa, DB informēja SIA Lesjofors Gas Springs valdes loceklis Ģirts Ančevskis. Kopš uzņēmuma dibināšanas šis bijis pirmais gads bez zaudējumiem, viņš atzīst. «Iepriekš paredzējām mazāku izaugsmi. Taču jaunu produktu ražošanu apguvām straujāk nekā cerēts, tas arī ļāva sasniegt ievērojamu apgrozījuma kāpumu,» skaidro Ģ. Ančevskis. Strauji audzis nodarbināto skaits gāzes atsperu ražošanā. 2009.gadā te strādāja tikai 12 cilvēki, 2010.gada beigās darbinieku skaits jau bija 20, patlaban – 32.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Atsperu ražotājs Lesjofors Springs LV būvē jaunu rūpnīcu

Zane Atlāce - Bistere, 12.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Industriālajā teritorijā Meldru/Dūņu ielā Liepājā uzsākta atsperu ražotāja «Lesjofors Springs LV» jaunas rūpnīcas būvniecība, bet projektēšanas stadijā ir vēl trīs rūpnīcas un loģistikas centri, informē Liepājas SEZ pārvalde.

Uzņēmums «Lesjofors Springs LV» savu ražotni Liepājas Biznesa centrā Kapsēdes ielā atvēra pirms 15 gadiem. Tas nodarbina vairāk kā 150 cilvēkus un ražojot dažādas atsperes un citas metāla detaļas. Kā jaunās rūpnīcas būvniecību skaidro LSEZ SIA «Lesjofors Springs LV» direktors Ingars Jaunzems, pakāpeniski pieaugot apgrozījumam un darbinieku skaitam, esošajos – kopumā 7,5 tūkst. m2 uzņēmumam kļuvis par šauru.

«Esam atraduši finansējumu jaunas rūpnīcas būvniecībai, varam to atļauties un arī valsts nodokļu politika to veicina. Varam attīstīt paši savas rūpnīcas būvniecību.» Jaunā ražotne plānota 11,5 tūkst. m2 platībā.

Meldru/ Dūņu ielas industriālās teritorijas, piesaistot ES struktūrfondu finansējumu, tika sakārtotas 2014./2015. gadā. Liepājas SEZ pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Uldis Hmieļevskis uzsver, ka agrāk šeit bija šaura grantēta iela. Tikai pēc ielas izbūves un komunikāciju ievilkšanas šī teritorija ir kļuvusi pievilcīga, un tāpēc arī šeit ir uzsākta ražotnes būvniecība, bet vēl vairākas šobrīd atrodas dažādās projektēšanas stadijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

SIA Lesjofors Springs LV rūpnīcas būvniecībā investē 6,5 miljonus eiro

Ilze Žaime, 01.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meldru/Dūņu ielas industriālajā teritorijā Liepājā norisinās «Lesjofors Springs LV» jaunās rūpnīcas būvniecība. Mērķis ir nākamā gada pirmajā pusē ražotni pārcelt no nomātām telpām uz savām.

Uzņēmums nodarbojas ar atsperu un dažādu mazgabarīta detaļu ražošanu.

Jaunās rūpnīcas būvniecībā uzņēmums plāno investēt līdz 6,5 milj. eiro, izmantojot Liepājas SEZ piedāvātos atbalsta instrumentus būvniecībai un modernām tehnoloģijām. Jauno ražotni plānots nodot ekspluatācijā 2020. gada pavasarī.

«Lesjofors Springs LV» ir uzņēmums ar Zviedrijas kapitālu un Liepājā strādā jau kopš 2003.gada. Kā atzīst LSEZ SIA «Lesjofors Springs LV» direktors Ingars Jaunzems, pakāpeniski augot un attīstoties, vēlme pāriet no īrētām telpām uz savām ir bijusi jau vismaz kādus 5 gadus. Šoreiz bija veiksmīga apstākļu sakritība - jauni projekti, uzņēmējdarbību atbalstoša valsts nodokļu politika un uzņēmuma veiksmīga darbība pēdējos gados.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Ministru kabineta iecerēto darbību - Nacionālajai izaugsmei un vienotībai

Mēs esam vienojušies strādāt Latvijas nacionālajai vienotībai un izaugsmei. Veidot Latviju, kuras sabiedrība ir izglītota, vesela, pārtikusi un droša par nākotni. Nostiprināt Latviju kā nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuru raksturo laba pārvaldība, cilvēktiesību un pamatbrīvību ievērošana, tiesiskums un sociālais atbildīgums, kas ietver arī rūpes par cilvēkresursu atjaunošanu un tautas ataudzi.

Mūsu pienākums ir nostiprināt latviešu valodu, latvisko kultūrtelpu un nacionālo identitāti, vienlaikus esot tolerantiem un rūpējoties par visu Latvijā dzīvojošo tautību kultūras pienesumu, jo daudzveidība ir bagātība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas SIA Lesjofors Springs LV 2010. gadā nopelnījis 680 tūkstošus latu, pirmdien ziņo laikraksts Dienas bizness.

Uzņēmums sasniedzis 2,6 miljonu latu apgrozījumu. Peļņa, salīdzinot ar 2009. gadu, augusi par 369%, bet apgrozījums - par 136%.

Ievērojami audzis uzņēmuma darbinieku skaits, tostarp te strādā 10 jaunieši - Eiropas Savienības atbalsta programmas stipendiāti, lai iegūtu profesiju. Šogad Lesjofors Springs LV gatavojas ieguldīt ap 300 tūkstošiem latu jaunās iekārtās no pašu līdzekļiem, kā arī pretendēt uz ES struktūrfondu atbalstu augstas pievienotās vērtības produktu ieviešanai vairāk nekā miljona latu vērtībā.

Diemžēl no šī gada maija daļu ražošanas nāksies atdot citam Lesjofors grupas uzņēmumam Ķīnā, jo tieši tur atrodas viens no lielākajiem klientiem, kurš nu ir izvirzījis tādu prasību, stāsta uzņēmuma izpilddirektors Ģirts Ančevskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korejiešu zīmolu pārstāvniecība Baltijas Gada auto konkursu finālos šogad ir sasniegusi savu kulmināciju. Igaunijas konkursā korejiešu KIA spēja nosmelt pat divas pirmās vietas, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Latvijas un Igaunijas konkursos uzvarēja KIA zīmola ražotie KIA Ceed un KIA Stinger. Tikai neliela «pārpratuma» dēļ Lietuvas Gada auto konkursā uzvarētāja tituls tika Peugeot 508. Toties nekur tālu neatpalika jau pieminētais KIA Ceed, kas kaimiņvalsts konkursā nopelnīja otro vietu. Starp citu, KIA Ceed ir arī starp Eiropas Car of the Year 2018 septiņiem titula pretendentiem. Uzvarētāju šajā konkursā uzzināsim 2019. gada 4. martā – Ženēvas auto izstādes laikā.

Lietuviešu izvēli var saprast: elegants auto ar oriģinālu virsbūvi un greznu pildījumu, neba velti tas tika apbalvots par labāko dizainu arī Latvijas Gada auto 2019 konkursa ietvaros. Bezrāmju durvju konstrukcija ir stilīgs, bet vienlaikus ļoti riskants gājiens no Peugeot puses, kas jauno Peugeot 508 var pacelt debesīs vai arī tikpat viegli nogremdēt. Pie stūres vai, sēžot aizmugurē, sajūtas ir atbilstošas tam, kā auto izskatās no ārpuses.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau devīto reizi notiks profesora Eižena Āriņa balvas pasniegšana, godinot Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) nozares spožākos un inovatīvākos prātus. Finālam izvirzīti seši pretendenti, kuru izstrādātie risinājumi būtiski sekmējuši vairāku nozaru attīstību un konkurētspēju, informē Exigen Services Latvia pārstāvis Toms Kursītis.

Šogad pretendenti varēja iesniegt pieteikumus divās kategorijās: par nozīmīgu teorētisku ieguldījumu Latvijas datorzinātnes attīstībā, kā arī par praktisku ieguldījumu IT jomā, izstrādājot un ieviešot novatoriskus un sabiedrībai aktuālus IT risinājumus. Izcilākie IT teorētiķi un praktiķi saņems īpašu zelta medaļu, diplomu, kā arī stipendiju EUR 2500 apmērā.

«Pretendentu iesniegtie risinājumi ir nozīmīgi un atklāj gan jaunas pētnieciskās nozares, gan attīsta sabiedrībai ļoti nozīmīgas jomas, piemēram, veselības aprūpi. Tieši šie cilvēki ar savu paveikto darbu apliecina Latvijas IT nozares potenciālu, sniedzot nozīmīgu devumu tautsaimniecības attīstībā, kā arī veicina globālo konkurētspēju. Turklāt, ņemot vērā to, ka šobrīd Latvija ir prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē, un viens no prioritārajiem virzieniem ir digitālā joma, mums ir iespēja savus IT sasniegumus parādīt jau daudz plašākā mērogā,» stāsta Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētājs Ivars Puksts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās tehnoloģiju un jaunuzņēmumu konferences laika gaitā mainās un pielāgojas apmeklētāju vēlmēm un tendencēm gan norises veida, gan satura ziņā

Tā secina jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konferences "TechChill" vadītāja Madara Ermansone.

Viņa novērojusi, ka konferenču apmeklētājiem arvien svarīgāka kļūst vēlme iesaistīties un būt tuvāk runātājiem. Tāpēc konferencēs arvien biežāk parādās apaļā galda diskusiju saturs. "Jebkuram konferences apmeklētājam ir iespēja piedalīties diskusijā ar kādu no pasākuma galvenajiem runātājiem vien desmit cilvēku lielā pulkā, tādā veidā apmeklētājs iegūst daudz personīgāku iespēju iepazīt runātāju un uzzināt interesējušos jautājumus," viņa teic.

Pēdējā laikā lielu uzmanību guvušas tādas tēmas kā blokķēžu risinājumi un ilgtspējas jautājumi, un konferences, veidojot savu saturu, arvien vairāk pievērš uzmanību arī šīm tēmām. Var secināt, ka izņēmumus nav arī nākamā gada februārī notiekošā "TechChill" konference. M. Ermansone norāda, ka šoreiz konferences programmas kodolu veidos piecas galvenās tēmas. "The Big Shift" blokā, kas fokusēsies uz nākotnē svarīgām tehnoloģijām, tiks ietvertas tādas tēmas kā blokķēžu risinājumi, zaļās un 5G tehnoloģijas, bet otru konferences bloku veidos Baltijas reģionam nozīmīgie pārdošanas un mārketinga jautājumi, kā arī dibinātāju pieredzes stāsti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules ekonomika atkal nonākusi nedrošā stāvoklī - attīstīto valstu valdības mazina izdevumus un arī privātais sektors kļūst arvien piesardzīgāks. Bezdarba līmeņi daudzās attīstītajās valstīs pieaug līdz divciparu procentiem, radot darbavietu krīzi, raksta CNBC.

Tomēr dažas no pasaulē lielākajām kompānijām rietumu un jaunajos tirgos nelikvidē darbavietas, bet gan pieņem darbā jaunus darbiniekus.

Medijs izveidojis pasaulē 10 lielāko darba devēju sarakstu (biržās kotēti uzņēmumi). Tas veidots, ņemot vērā pasaules akciju indeksus, kompāniju tīmekļa vietnes, gada pārskatus un citu publiski pieejamu informāciju. Veidojot šo sarakstu, vērā ņemti pilna laika darbinieki, izņemot dažus gadījumus, kad bizness lielā mērā atkarīgs no nepilna laika darbiniekiem.

Pasaulē lielākie darba devēji darbojas dažādās nozarēs, piemēram, mazumtirdzniecībā, telekomunikācijās, enerģētikā un banku sektorā. Medijs aprēķinājis kompāniju ieņēmumus uz darbinieku un peļņu uz darbinieku, pamatojoties uz to 2010. gada peļņu. «Dažas no šīm organizācijām varētu jūs pārsteigt, bet citas ir slavenas to lieluma un globālā pārklājuma dēļ,» raksta CNBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

GIVEN ekspansijai izvēlas obligāciju emisiju

Jānis Goldbergs, 30.03.2023

Grenardi un GIVEN uzņēmumu līdzīpašniece un arī produktu veidotāja Alīna Spriņģe.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

GIVEN ir juvelierizstrādājumu tirdzniecības tīkls, kuru dibināja uzņēmuma Grenardi īpašnieki Ainārs un Alīna Spriņģi, pēdējos gados uzsācis pamatīgu paplašināšanos visās Baltijas valstīs. Lai sasniegtu paplašināšanās mērķus, veikta obligāciju emisija ar Signet Bank atbalstu.

Par to arī Dienas Biznesa jautājumi Grenardi un GIVEN uzņēmumu līdzīpašniecei un arī produktu veidotājai Alīnai Spriņģei.

Pastāstiet, lūdzu, uzņēmuma izveidošanās stāstu: sākumā Grenardi, pēc tam GIVEN?

Grenardi sākās jau 2000. gadā, kad tika izveidots viens neliels veikaliņš Mežciemā. Pirmsākumā šo veikalu mans vīrs Ainārs Spriņģis izveidoja savai mammai Lilijai, un tas vairāk raksturojams kā hobija pasākums Lilijai, nevis kā nopietna tirdzniecības tīkla izveides iecere. Viņa ar šo veikalu darbojās gadus četrus, līdz brīdim, kad Ainārs, būdams pieredzējis uzņēmējs, saprata, ka šajā nozarē slēpjas labs biznesa potenciāls. Līdztekus viņam radās iespēja ieguldīt privātus līdzekļus uzņēmuma attīstībā. Laika gaitā Grenardi attīstījās par veikalu tīklu ar vairāk nekā 20 veikaliem Baltijā, un uzņēmuma portfolio bija vairāki pasaulē atzīti itāļu zīmoli un teicama reputācija savā nozarē. Taču 2017. gadā menedžmentam šķietami pietrūka nākotnes skatījuma un no finanšu puses bija redzams, ka uzņēmuma attīstība sāk stagnēt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pieprasa likvidēt zelta parašūtus

Vēsma Lēvalde, Db, 12.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas glābšana jāsāk no morālā aspekta un jāpieņem likums, kas likvidē darba līgumos ietvertos zelta parašūtus valsts pārvaldē strādājošajiem.

Tā uzskata Liepājas metālapstrādes uzņēmuma LSEZ SIA Lesjofors Springs LV direktors un LSEZ SIA Lesjofors Gas Springs valdes loceklis Ģirts Ančevskis. Valsts pārvaldē strādājošajiem atlaišanas gadījumā jāpaliek likumā ietvertie standarta pabalsti – tāpat, kā tas ir visur citur. "Vai jūs esat dzirdējuši, ka kādam skolotājam, policistam būtu darba līgumā “zelta parašūts”? Naivs jautājums, vai ne?" atzīst uzņēmējs.

Ģ. Ančevskis uzskata, ka valstī pietiek ar piecām (varbūt sešām) ministrijām, ja katru no tām vada spēcīgas personības. "Pieļauju, ka no visa valsts pārvaldes aparāta bloka jāpaliek kādiem 30%. Noraidu argumentus, ka tad viss sagāzīsies. Nekas nesagāzīsies, ja šo relatīvi nelielo struktūru vadīs veselais saprāts, nevis personīgās intereses. Zelta parašūtu likvidācija noņem no spēles pasreizējo politiķu argumentāciju, ka atlaišana neko nedod, jo jāmaksā kompensācijas un pabalsti. Pabalsti, protams, paliks, bet tie ir mazāki nekā algas. Argumentācija par cilvēcību neiztur kritiku, jo kā tad ir ar cilvēcību to pašu skolotāju gadījumā?" Db pauda Liepājas uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung šā gada flagmaņa Galaxy S8+ prāvais ekrāns ar noliektām malām aizņem gandrīz visu tālruņa fasādi

Divus gadus ļāvis lietotājiem aprast ar bezmalu telefoniem, labāko sēriju Galaxy S piedāvājot parastā un Edge versijā, šogad Samsung spēris soli tālāk. Astotās paaudzes korejiešu darinājumā S8 klasiskā versija ir izskausta un tālrunis pieejams vienā vienīgā izskatā – ar nolocītu ekrānu, kas «plūst pāri» korpusa sānu malām.

Toties pircēji var izvēlēties divus dažādus izmērus – S8 ar 5,8 collu ekrānu un S8+ ar 6,2 collu. DB izvēle šoreiz krita uz lielāko modeli.

Dizains

Ieraugot tehniskajā aprakstā ekrāna izmēru raksturojošo skaitli 6,2 collas, prātā iezogas klusas bažas, ka atkal darīšana ar nepraktisku monstru. Taču patiesībā viss izrādās citādi. Tā kā Infinity Display klāj 84 procentus no visa korpusa fasādes laukuma, Samsung izdevies radīt negaidīti kompaktu ierīci. S8+ ir tikai vienu milimetru garāks par Apple iPhone 7 Plus, taču par veseliem 4,5 milimetriem šaurāks. Lai saprastu atšķirību, «ābola» plašākajā korpusā mājo par 0,7 collām jeb aptuveni diviem centimetriem pa diagonāli mazāks ekrāns. Tiesa, Samsung displeja ietilpināšanai piegājuši radoši, izvēloties neparastu 18,5:9 malu attiecību. Tā rezultātā ekrāns izskatās diezgan izstiepts, taču ikdienas lietošanā tas pārliekas grūtības nesagādā. 173 gramus smagās ierīces ekrāna tālāko malu ar īkšķi var aizsniegt bez piepūles, bet līdz augšmalai gan neaizstiepties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pavisam nesen pašmāju tirgū bez liekas ažiotāžas ir nonācijas jaunākās paudzes korejiešu autoražotāja KIA SUV klases modelis Sorento. Jaunais auto ir pārvērties līdz nepazīšanai, turklāt izskats ir tikai redzamā daļa.

Savulaik KIA Sorento iznāciens radīja milzīgu apvērsumu visā pasaulē, tostarp arī Latvijā. Daudzi noteikti vēl atceras, ka 2003. gadā pēc jaunā Sorento parādīšanās cilvēki bija gatavi stāties garā rindā, lai iegūtu vizuāli pievilcīgo auto, kurš kardināli atšķīrās no citiem KIA produktiem. Pieprasījums bija daudzkārt lielāks nekā piedāvājums. Savā ziņā KIA Sorento parādīšanās iezīmēja pilnīgi jaunu korejiešu ražotāja dizaina kursu, kas vēlāk izrādījās pareizs. Otrās paaudzes modelis iegūtās gudrības ir attīstījis vēl augstākā līmenī, vispirms pielabojot pamanītās kļūdas un nepilnības, kā arī pilnveidojot salona iekārtojumu un atrodot lielisku dīzeļmotoru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korejiešu autogigants KIA šī gada Frankfurtes izstādē sola debitēt ar jaunākās paaudzes KIA Sorento modeli.

Pēc oficiālās Eiropas pirmizrādes Frankfurtē, jaunais modelis drīzumā nonākšot arī tirdzniecībā, tiesa pagaidām precīzu laiku, ne arī cenas ražotājs neatklāj. Jaunais modelis vairāk dižosies ar modernām komforta ekstrām, kuras iepriekš KIA Sorento arsenālā nebija atrodamas. Piemēram, atpakaļskata kamera, kas atvieglos parkošanās procesu, panorāmas stikla jumts, bezatslēgas aizdedzes sistēma, satelītnavigācija u.c.

Motortelpā vispirms ieraudzīsism jauno 2.2 litru 197 ZS jaudīgo dīzeļmotoru, kuru varēs komplektēt gan ar sešpakāpju manuālo, kā arī ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Bez tam dzinēju sarakstā būs arī un 2.4 litru 175 ZS jaudīgais benzīnmotors. Turpat piecus metrus garais auto paredzēts 7 pasažieriem. Vizuāli jaunais korejiešu SUV, kuram būs jākrusto šķēpi ar Chevrolet Captiva, Mitsubishi Outlander un Hyundai Santa Fe, turpinās pirmās paaudzes KIA Sorento dizaina valodu. Tam ir loģisks izskaidrojums, jo pirmās paaudzes KIA Sorento korejiešu kompānijai izrādījās necerēti veiksmīgs. Panākumi tika gūti ne tikai Azijā, bet arī Ziemeļamerikā un Eiropā. Starp citu, savas karjeras sākumā arī Latvijā modelis izpelnījās lielu pircēju uzmanību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kā gan citādi varētu nosaukt jauno korejiešu SsangYong Rexton, kas ir ideāla alternatīva tiem pircējiem, kam nepietiek naudas Toyota Landcruiser?

Šis korejietis ir milzīgs auto ar iespaidīgiem salona plašumiem, kam aizmugurē vēl paliks pāri 820 litru liels bagāžas nodalījums. Ja salonā pasažieru vietu skaits ir svarīgāks par bagāžnieka litriem, var pasūtīt arī trešo sēdekļu rindu. Glīts un funkcionāls vadības panelis ar negaidīti augstas izšķirtspējas 9,2 collu ekrānu. Noteikti gudrs pirkums tiem, kam vajag lielu apvidus auto par iespējami zemāko cenu. Rexton labi iederēsies pilsētvidē, taču vēl jo vairāk būs piemērots lauku dzīvei.

29 900 eiro ir zemākā cena, kas tiek prasīta par Rexton ar manuālo transmisiju. Par 34 900 eiro Rexton rīcībā esošais dīzeļmotors tiks sapārots ar automātu. Tam visam klāt Rexton pircējs iegūs līdz «zobiem apbruņotu» apvidnieku ar teju visu iespējamo aprīkojumu, kādu vien var vēlēties. Vēloties salonā iegūt trešo sēdekļu rindu, vajadzēs noskaitīt vēl 2000 eiro, bet arī 36 990 eiro nav tā summa, kas varētu nobiedēt šāda izmēra drosmīga apvidus auto pircēju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas uzņēmumam Wind One piederošā vēja parka pārvaldītāja SIA Winergy kopējā neatmaksātā aizdevumu pamatsumma ir aptuveni 16,5 miljoni eiro (11,6 miljoni latu), skaidroja Winergy.

Winergy un AS Norvik Banka attiecības balstās uz trim aizdevuma līgumiem.

Viens līgums ir par kapitāldaļu iegādi trīs uzņēmumos, kas šobrīd attiecīgi ir Winergy meitasuzņēmumi. Kapitāldaļu pārdevējs bija pašas bankas meitassabiedrība, līdz ar to saņemtie kredīta līdzekļi caur AS Norvik Banka kontiem tika tajā pašā dienā novirzīti daļu pārdevējam jeb bankas meitassabiedrībai AS Norvik Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība.

Otrs līgums ir elektrības jeb transformatoru apakšstacijas būvniecības saistību pārjaunojums. Atbilstoši šim līgumam Winergy apņēmās pārņemt jau pastāvošās SIA KER - Klimata un enerģijas risinājumi saistības pret banku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Riodežaneiro notika jaunās pavasara/vasaras (spring/summer) modes skate, kā arī nemodes skate (Off Fashion). Db.lv piedāvā aplūkot bildes no abām šīm modes skatēm.

spring/summer

picturegallery.2f5c97ae-49d0-420e-bf9a-84f75bb59dda

Off Fashion

picturegallery.e2fce385-e405-4be4-a74c-2aa5614f25ff

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākā biznesa konsultāciju kompānija- Komercizglītības centrs

, 22.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par lielāko Latvijas konsultāciju uzņēmumu pēc apgrozījuma kļuvis Komercizglītības centrs.

Par to liecina Latvijas Biznesa konsultantu asociācijas organizētais pētījums, kas Latvijā jau trešo gadu noskaidro lielāko biznesa vadības mācību un konsultāciju kompāniju TOP 20.

Pirmo vietu topā pēc trīs gadu pakāpeniskas iešanas uz līderpozīciju ieguvis Komercizglītības centrs, kas 2006. un 2007. gadā attiecīgi bija 3. un 2. vietā. Līdz ar to savas pozīcijas ir zaudējis līdzšinējais līderis Mercuri International. 3. vietu topā tāpat kā pērn ieņem Nordic Training International, bet savu 2006. gada 4. topa vietu pēc pagājušā gada krituma ir izdevies atgūt Triviums Apmācībai. 5. vietu nemainīgi saglabājis Latvikon. Bet pirmo reizi TOP 10 ir iekļuvuši Franklin Covey Latvia, Latconsul un Spring Valley, ierindojoties attiecīgi topa 6., 8. un 10. vietās. Top 20 ir arī savi jaunpienācēji: Komin, Medicīnas biznesa akadēmija, Biznesa konsultantu grupa un Activa Management.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Uzņēmējs Soifers pārdevis zemes gabalu Jūrmalā par 3,6 miljoniem latu

NOZARE.LV, 29.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mediju biznesā iesaistītais uzņēmējs Mihails Soifers pārdevis zemes gabalu Jūrmalā par 3,6 miljoniem latu, šodien preses konferencē informēja Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPP/LC).

«Šim zemes gabalam jau ir izstrādāts attīstības projekts, taču Soiferam nebija iespēju investēt. Konkursa Jaunais vilnis laikā Soiferam izdevās atrast investorus, un darījums ir noticis. Tas tikai vēlreiz apstiprina Jaunā viļņa nozīmi arī Latvijas ekonomikai,» uzsvēra Šlesers.

Viņš skaidroja, ka valsts tiešais ieguvums būs vairāk nekā 700 000 eiro (vairāk nekā 490 000 latu), ko Soifers par šo darījumu samaksās nodokļos.

«Otrkārt, uz šī zemes gabala tiks realizēts nekustamo īpašumu projekts, kurā tiks ieguldīti pieci līdz desmit miljoni eiro (3,5 līdz septiņi miljoni latu). Arī tas nozīmēs nodokļus, darbavietas būvniekiem. Un tas nebūs vienīgais objekts, investorus ir atraduši arī citi īpašumi,» sacīja Šlesers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Paplašinās ekonomisko sadarbību ar Baltkrieviju jaunos virzienos

Dienas Bizness, 11.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ, Daugavpilī Latvijas – Baltkrievijas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos (SVK) 11. sēdē Latvijas un Baltkrievijas pārstāvji vienojās veicināt divpusējo ekonomisko sadarbību, meklējot arvien jaunus sadarbības virzienus un formas, informē Ekonomikas ministrijā.

Sanāksmes laikā puses vienprātīgi atzina, ka ir ieinteresētas attīstīt sadarbību transporta, tranzīta un loģistikas, sakaru un IKT, pārtikas, lauksaimniecības un mežsaimniecības, tūrisma, izglītības, zinātnes un tehnoloģiju, vides aizsardzības u.c. jomās.

Baltkrievijas puse norādīja, ka ir ieinteresēta arī turpmāk attīstīt sadarbību ar Latviju lauksaimniecības tehnikas, metālapstrādes produkcijas, elektronikas, lielās sadzīves tehnikas u.c. preču piegādēs Latvijas tirgum.

Ekonomiskās sadarbības sekmēšanai un sadarbības partneru loka paplašināšanai, puses vienojās rīkot Latvijas – Baltkrievijas biznesa forumu Rīgā 2016. gada pirmajā pusē. Forumā iecerēts pārrunāt sadarbības aktivizēšanu transporta un loģistikas, IKT, finanšu u.c. virzienos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) topošās valdības partneri šorīt parakstīja koalīcijas sadarbības līgumu, valdības deklarāciju un fiskālās disciplīnas līgumu.

Dokumentus parakstīja partiju un frakciju vadītāji, klātesot arī topošās valdības ministriem, kuri parakstīja valdības deklarāciju.

Parakstīšana notika Saeimas nama Sarkanajā zālē. Saeima šodien plkst.12 lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru vadītu Kariņš.

Savukārt pusstundu pēc Saeimas ārkārtas sēdes beigām Viesu zālē plānota Kariņa preses konference. Pēc valdības apstiprināšanas tā plānojusi arī pulcēties uz pirmo svinīgo sēdi valdības mājā.

Topošo valdību varētu atbalstīt 61 deputāts - tātad stabils labēji centrisks vairākums, iepriekš lēsa Kariņš.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - «Jaunā Vienotība» (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), «KPV LV», «Attīstībai/Par» (AP) un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK). Valdību vadīs politiķis no JV, lai arī šī partija vēlēšanās ieguva vismazāko mandātu skaitu Saeimā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar iPhone X Apple pierāda, ka nav aizmirsis, kā izstrādāt inovatīvus risinājumus

Viedtelefonu tirgus izveidošanā nenovērtējamu pienesumu devušā iPhone desmit gadu jubilejā Apple savus cienītājus aplaimojis ne vien ar ikgadējo «āboltelefona» uzlabojumu iPhone 8 veidolā, bet arī krietni pārveidotu jubilejas versiju iPhone X. Un, ja «astotnieka» pirmajā tirdzniecības dienā pircēju attieksme bija neierasti vēsa, tad X jeb «desmitnieks» parādīja, ka fanātisko Apple lietotāju entuziasms joprojām nav pagaisis. Kilometriem garas rindas metropolēs, un arī Rīgā prezentācijas pasākumā Euronics veikalā visi pieejamie eksemplāri tika izķerti dažās minūtēs.

Vai tiešām tādai ažiotāžai ir pamatots iemesls? Jāsāk ar to, ka iPhone X iestrādātas vairākas tehnoloģijas, kas vismaz Apple ir jaunums. Ārpus kaliforniešu apjūsmotāju pulka gan lielākā daļa no tām jau labu laiku ir redzētas un aptaustītas. Tomēr pieminēšanas vērtas tās ir.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korejiešu autoražotāja KIA modeļa klāsta lielāko modeli KIA Opirus no janvāra pašmāju tirgū nomainīšot jaunais pēcnācējs KIA Cadenza.

Lielākajos eksporta tirgos, piemēram, Tuvajos Austrumos un Āzijā lielās klases korejiešu modelis parādīšoties nākamā gada vidū, savukārt par Ziemeļameriku un Eiropu, kuri nav iekļauti šo tirgu sarakstā, pagaidām informācija netiek izpausta.

Gandrīz piecus metrus garā, 1850 mm platā, un 1475 mm augstā KIA Cadenza pirmizrāde notiks Rijādas auto izstādē Saūda Arābijā 12. decembrī, bet tūlīt pēc tam Dubajas autoizstādē 15. decembrī. Priekšpiedziņas KIA Cadenza paredzēti trīs dažādi motori ar jaudu no 165 līdz 290 zirgspēkiem. Visi dzinēji tikšot komplektēti tikai ar jauno sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu.Prestižākā spēka agregāta tituls piederēs 3.5 litru V6 benzīnmotoram, kurš attīstīs 290 ZS lielu jaudu un 338 ņūtonmetru lielu griezes momentu. Tandēmā ar šo dzinēju Cadenza paātrinājums līdz 100 km/h sasniegs 7.2 sekundes, bet vidējais degvielas patēriņš uz 100 nobrauktajiem kilometriem, pēc rūpnīcas solītā būšot 9.36 litri.

Komentāri

Pievienot komentāru