Jaunākais izdevums

Lai uzlabotu multivides tālruņos pieejamās izklaides iespējas, LG visā pasaulē piedāvās tālruņus, kuros izmantota Dolby Mobile tehnoloģija.

LG Electronics (LG) un DolbyLaboratories, Inc. paziņoja, ka LG būs pirmais tālruņu ražotājs pasaulē, kas tālruņos izmantos Dolby Mobile tehnoloģiju. Kompānijas parakstīja līgumu, kas uzņēmumam LG piešķir licenci savos tālruņos izmantot Dolby Mobile tehnoloģiju.

Dolby Mobile ir skaņas apstrādes tehnoloģijas platforma, kas radīta, lai nodrošinātu bagātu, rezonējošu skaņu un ievērojami uzlabotu klausīšanās iespējas. Pateicoties Dolby plašajam tehnoloģiju portfelim, Dolby Mobile tika pielāgots mobilajām programmām.

“Kļūstot par pirmo kompāniju pasaulē, kas tālruņos izmantos Dolby Mobile tehnoloģiju, uzņēmums LG ir palielinājis savu lomu mobilo tālruņu un multivides tālruņu nozarē”, sacīja Dr. Skots Āns (Skott Ahn), uzņēmuma LG Electronics Mobile Communications prezidents un izpilddirektors. “Mēs ticam, ka šī tehnoloģija uzlabos multivides tālruņu skaņas kvalitāti, un ceram, ka Dolby Mobile palīdzēs radīt jaunu attīstības virzienu mobilo tālruņu nozarē. LG mērķis ir nodrošināt patērētājus ar labākajām iespējamajām funkcijām un mūsu jaunā sadarbība ar Dolby palīdz turēt šo doto solījumu”.

Dažas Dolby Mobile funkcijas, kuras LG plāno izmantot savos tālruņos:

Mobile Surround — nodrošina reālistisku apkārtējo skaņu, izmantojot austiņas;

Sound Space Expander (skaņas lauka paplašinātājs) — rada bagātu un plašu skaņas skatuves efektu, kas īpaši piemērots mūzikas atskaņošanai;

Natural Bass (dabiski basi) — rada jaudīgu pastiprinātāja un basu paplašinājumu;

High Frequency Enhancer (augstas frekvences pastiprinātājs) — uzlabo mūzikas un citu saturu, atjaunojot augstas frekvences efektus;

Graphic EQ (grafikas ekvalaizers) — palīdz regulēt skaņu dažādiem satura veidiem;

Sound Level Control (skaņas līmeņa regulētājs) — palīdz izlīdzināt skaņu, lai iegūtu vēl pastāvīgāku atskaņošanas skaļumu;

Mono-to-Stereo Converter (konvertētājs no mono uz stereo) — uzlabo lietotāja izveidota satura atskaņošanas iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektrisko mājsaimniecības ierīču vairumtirgotāja SIA LG Electronics Latvia peļņa pēc nodokļiem pērn salīdzinājumā ar 2016.gadu pieauga par 78% un bija 1,312 miljoni eiro, ziņo Lursoft Klientu portfelis.

Savukārt uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā nedaudz sarucis. Tas pērn bija 77,152 miljoni eiro, kas bija par 2% jeb 1,540 miljoniem eiro mazāk nekā 2016.gadā.

SIA LG Electronics Latvia gada pārskatā, kas pieejams Lursoft norāda, ka uzņēmums koncentrē savus resursus, lai attīttītos TV, veļas mazgājamo mašīnu un ledusskapju jomā. Pēc uzņēmuma norādītā, televizoru pārdošanas ieņēmumi sasniedza 62,6 miljonus eiro, ieņēmumi no veļas mazgājamo mašīnu pārdošanas - 9,7 miljonus eiro, abām produktu grupām nodrošinot 7% pieaugumu salīdzinājumā ar 2016.gadu. Ieņēmumi no ledusskapju pārdošanas sasniedza 4,9 miljonus eiro, pieaugot par 40% salīdzinājumā ar 2016.gada rādītājiem. Taču uzņēmums pagājušajā gada otrajā pusgadā pārtrauca mobilo telefonu pārdošanu, kas ietekmēja SIA LG Electronics Latvia neto apgrozījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) konstatējusi aizliegtu vienošanos starp pieciem uzņēmumiem - Samsung Electronics Baltics, RD Elektroniks, Proks, Elkor Trade un Rota un K, kas izplata Samsung Electronics Co. Ltd. ražoto tehniku.

Uzņēmumiem kopumā uzlikts naudas sods 6.62 milj. Ls apmērā, kā arī tiesiskais pienākums izstrādāt un ieviest korporatīvos konkurences tiesību ievērošanas noteikumus.

Minētie uzņēmumi apzināti piedalījušies Samsung preču pārdošanas cenu noteikšanā sev vēlamā līmenī, garantējot sev augstākus ieņēmumus uz patērētāju rēķina, kas par šīm precēm maksāja dārgāk nekā tas būtu normālas konkurences apstākļos. Šīs cenas uzņēmumi uzspieduši arī interneta veikaliem, kas tirgo konkrēto tehniku, tādējādi pēc būtības likvidējot vai katrā ziņā būtiski ierobežojot izplatītāju un interneta veikalu savstarpējo konkurenci, paskaidro KP.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Samsung Electronics Baltics samaksājis Konkurences padomes (KP) piemēroto 2,46 miljonu latu soda naudu par 2009.gadā konstatēto aizliegto vienošanos starp vairākiem Samsung tehnikas izplatītājiem.

Konkurences padomes vecākā referente sabiedrisko attiecību jautājumos Inita Kabanova sacīja, ka, noslēdzot administratīvo līgumu, KP samazināja Samsung Electronics Baltics iepriekš piemēroto sodu no 4,1 miljona latu līdz 2,46 miljoniem latu, ko uzņēmums arī ir samaksājis.

Administratīvais līgums iepriekš tika noslēgts arī ar uzņēmumu Proks. Šis uzņēmums soda naudu, kas samazināta no 267,5 tūkstošiem latu līdz 152,2 tūkstošiem latu, maksās 12 maksājumos, un pirmais no tiem - 10 tūkstoši latu - jau ir veikts, norādīja Kabanova.

Jau ziņots, ka 2009.gada 30.oktobrī KP par neatļautu vienošanos sodīja uzņēmumus Elkor Trade, Samsung Electronics Baltics, RD Electronics, Proks un Rota un K. Aizliegtās vienošanās starp Samsung tehnikas izplatītājiem dēļ patērētājiem radušies lieli zaudējumi, ilgstoši pārmaksājot par Samsung sadzīves tehniku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektrisko mājsaimniecības ierīču vairumtirgotāja SIA «LG Electronics Latvia» valdē no trešdienas, 6.jūnija, par valdes locekli iecelts Jongs Duks (Yong Duk) Kims (Kim), ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Jūlija sākumā sagaidāmas vēl vienas izmaiņas uzņēmuma valdē. Šī gada 1.jūlijā SIA «LG Electronics Latvia» valdes locekļa amatu atstās Chan Park un viņa vietā par valdes locekli kļūs Kims (Kim) Jongčans (Youngchan).

SIA «LG Electronics Latvia» valdes priekšsēdētājs Lee Hyun Woo turpinās pildīt savus pienākumus kā līdz šim.

SIA «LG Electronics Latvia» reģistrēts 2006.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 099 999 eiro un 100% tā kapitāldaļu īpašnieks ir Polijā reģistrētais «LG Electronics Polska». Uzņēmuma pamatdarbība ir saistīta ar mājsaimniecības un elektronisko iekārtu importēšanu no «LG Electronics» grupas sabiedrībām un to pārdošanu Baltijas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

E-komersanti: Samsung un LG "piegriež" tirdzniecību

Sanita Igaune, 14.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daļa interneta veikalu norāda, ka tie no 1.novembra tirdzniecībai Latvijā nevar iepirkt Samsung un LG sadzīves elektroniku, par to šodien raksta laikraksts Dienas bizness.

Par radušos problēmu Db informēja vairāki nozares pārstāvošie tirgus dalībnieki, tostarp daļa informāciju sniedza anonīmi. «Tā ir pilnīga taisnība gan par Samsung, gan arī par LG. Vienīgais, ko abi pieminētie zīmoli ir piemirsuši, ka ir interneta veikali, kuriem nav problēmas iepirkt šo sadzīves elektroniku, it īpaši televizorus no citiem Eiropas piegādātājiem, kuri dod labākas cenas par SIA Samsung Electronics Baltics, kā arī apņemas veikt visas garantijas saistības konkrētajiem modeļiem,» Db pavēstīja interneta veikala Xnet komercdirektors Mārtiņš Švāns. «Attiecīgi, ja Samsung un LG tuvākajā laikā nemainīs savu nostāju, tad jau no novembra otrās puses Latvija tiks piepludināta ar šiem pašiem televizoriem, tikai tie nebūs iepirkti no Samsung Electronics Baltics,» atzīmēja M.Švāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No SIA Samsung Electronics Baltics, divdesmitā lielākā Latvijas uzņēmuma, valdes priekšsēdētāja amata atbrīvots Sangho Jo (Sang Ho Jo), un viņa vietā stājies Korejas Republikas pilsonis Džozefs Džonvu Kims (Joseph Jeongwoo Kim), liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

S. Jo savu karjeru turpinās kā Samsung Electronics prezidents Austrijā.

Dž. Dž. Kimam tāpat kā pārējiem valdes locekļiem būs tiesības pātsāvēt uzņēmumu kopīgi ar visiem tā valdes locekļiem. Dž. Dž. Kims Samsung strādā vairāk nekā 20 gadus un šajā laikā ir ieņēmis vairākus vadošus amatus. Viņa karjera aizsākās 1989. gadā personāla vadības departamentā Samsung galvenajā birojā un vēlāk turpinājās globālā mārketinga departamentā. 2000. gadā Dž. Dž. Kims kļuva par Bezvadu risinājumu biznesa vadītāju, bet 2002. gadā pārcēlās uz Austriju, lai vadītu Samsung telekomunikāciju biznesu 14 valstīs. Pēc sešiem Centrāleiropā aizvadītiem gadiem 2008. gadā Dž. Dž. Kims atgriezās Samsung centrālajā birojā Korejā un aizvadītos trīs gadus ir vadījis Samsung globālā korporatīvā mārketinga stratēģijas izstrādi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules līderis atmiņas karšu ražošanā Samsung Electronics otrajā ceturksnī strādāja ar 2.12 miljardu USD peļņu, kas ir par 50.7% vairāk nekā pērn šajā pašā laikā, tomēr mazāk nekā prognozēts, atsaucoties uz Reuters, vēsta International Herald Tribune.

Samsung Electronics vadība prognozē, ka visticamāk arī gada trešajā ceturksnī uzņēmuma pārdošanas apjomi neiegūs iepriekšējos apjomus un saglabāsies zemāki.

Arī nākamais gads uzņēmumam varētu būt līdzīgs, jo pasaules ekonomikas lejupslīde atstāj iespaidu uz elektronikas patēriņa apjomiem.

Pēc Samsung Electronics otrā ceturkšņa finanšu rādītāju paziņošanas, to vērtība nokritusies par 4.07%.

Samsung Electronics ceturksnī pārdevis 45.7 miljonus telefonu, kas ir krietni mazāk kā gada pirmajā ceturksnī, kad uzņēmums pārdeva 46.3 miljonus telefonu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas kompānija SMK Electronics radījusi tehnoloģiju, kas ļaus cilvēkiem ierīces ar skārienjūtīgo ekrānu pārvaldīt arī ar cimdiem rokās, vēsta Tech Crunch.

SMK Electronics izstrādātais skārienjūtīgais ekrāns ir ar ļoti augstu jūtību. Tas panākts, samazinot trokšņu līmeni, lai pastiprinātu signālu.

Ar līdzīgu tehnoloģiju šogad nāca klajā kompānija Synaptics, kuras pieeja šādu skārienjūtīgo ekrānu izstrādē bija līdzīga, lai gan risinājums savādāks.

Atšķirība starp SMK Electronics un Synaptics tehnoloģijām slēpjas tajā, ka Synaptics produkts mērķēts uz mobilajām ierīcēm, piemēram, viedtālruņiem, bet SMK risinājums paredzēts automašīnu datoriem, kuru nozīme spēkratos pieaug aizvien vairāk. Kā norāda SMK Electronics, vadītājam ir svarīgi, lai viņš sava auto datoru var izmantot jebkurā situācijā, un bieži vien autovadītāji brauc ar cimdiem rokās, kas līdz šim apgrūtināja auto datora ar skārienjūtīgo ekrānu izmantošanu. Tāpat SMK Electronics jauno tehnoloģiju varēs izmantot navigācijas ierīcēs, norāda pati kompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LG Electronics Ukrainas iedzīvotājiem sniedz palīdzību miljona dolāru apmērā

Db.lv, 01.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sniedzot atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem, kompānija "LG Electronics" ziedo sadzīves tehniku un nodrošina arī cita veida atbalstu viena miljona ASV dolāru apmērā, informē uzņēmumā.

"LG Electronics" sadarbojas ar nevalstiskajām organizācijām (NVO), lai sniegtu savu atbalstu astoņās valstīs, kurās ir liels bēgļu skaits no Ukrainas, - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Ungārijā, Rumānijā, Slovākijā un Čehijā.

Latvijā "LG Electronics" nodrošina atbalstu patvēruma meklētājiem no Ukrainas, kuri uzturas Rīgā, Daugavpilī un Ventspilī.

Tāpat uzņēmums nodrošinājis sadzīves tehniku, tostarp ledusskapjus, veļasmašīnas un mikroviļņu krāsnis organizācijām, kas jau šobrīd nodrošinājušas naktsmītnes vai uzturēšanās vietu vairāk nekā 500 patvēruma meklētājiem, tostarp Latvijas Samariešu apvienībai, biedrībai "Attīstībai un nākotnei", biedrībai "Common Ground", Ventspils Augstskolas dienesta viesnīcai, Daugavpils Universitātes dienesta viesnīcai un Daugavpils medicīnas koledžas dienesta viesnīcai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sadzīves elektronikas un mobilo telefonu ražotāja LG Electronics (LG) meitas uzņēmums LG Electronics Latvia 2009. gadā strādājis ar peļņu — 774 tūkst. Ls.

Kopš darbības sākuma 2006. gada augustā, LG Electronics Latvia pērn pirmo reizi sācis pelnīt, līdz šim pirmajos darbības gados uzņēmums strādājis ar zaudējumiem: 2007. gadā — 820 tūkst. Ls, 2008. gadā — 1,1 milj. Ls. Neskatoties uz pagājušā gada straujo ekonomikas lejupslīdi, pieaudzis arī LG Electronics Latvia neto apgrozījums un sasniedzis 48,71 milj. Ls, 2008. gadā — 48,65 milj. Ls.

Kompānijas pagājušā gada veiksmīgākais produkts Latvijā bija skārienjutīgais tālrunis LG KP500 (Cookie), savukārt Baltijas valstīs LG Electronics Latvia populārākie produkti ir LG televizori (lielākoties LCD televizori), mobilie tālruņi un monitori.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics Baltics nepiekrīt Konkurences padomes (KP) lēmumam, ar kuru uzņēmumam tiek pārmesta iesaistīšanās negodīgu konkurenci veicinošās darbībās, Db norādīja Samsung Electronics Baltics zīmola vadītāja Gundega Piebalga.

Viņa paskaidroja, ka Samsung Electronics Baltics uzskata, ka uzņēmumam izvirzītie pārmetumi un izteiktie apgalvojumi ir balstīti uz pieņēmumiem, kas izdarīti neatbilstošā kontekstā.

«Samsung Electronics Baltics pašlaik detalizēti caurskata KP lēmumu un veic plašu iekšējo izmeklēšanu, lai izvērtētu izteiktos pārmetumus. Samsung izvērtē visus pieejamos tiesiskās aizsardzības līdzekļus, lai panāktu taisnīgu risinājumu šajā lietā, tai skaitā konkurences padomes lēmuma pārsūdzību administratīvajā tiesā,» skaidroja G.Piebalga.

Db jau vēstīja, ka KP konstatējusi aizliegtu vienošanos starp pieciem uzņēmumiem - Samsung Electronics Baltics, RD Elektroniks, Proks, Elkor Trade un Rota un K, kas izplata Samsung Electronics Co. Ltd. ražoto tehniku. Uzņēmumiem kopumā uzlikts naudas sods 6.62 milj. Ls apmērā, kā arī tiesiskais pienākums izstrādāt un ieviest korporatīvos konkurences tiesību ievērošanas noteikumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

QLED tehnoloģijā veidotais Samsung šā gada flagmanis QE65Q90R pārņēmis labāko no konkurējošā OLED

Televizoru tirgus un autobūves industrija šobrīd atrodas diezgan līdzīgā situācijā. Viena dzīvo izdaudzinātā 8K gaidās, otra sludina elektrifikācijas revolūciju, taču abas ar labiem panākumiem turpina tirgot mazāk aizraujošas tehnoloģijas, katru gadu pamainot kādu niansi un izspiežot labāku rezultātu tur, kur šķietami to vairs nevarētu izdarīt.

Jaunajā Samsung 65 collu flagmanī QE65Q90R ir novērstas priekšgājēja nepilnības, un tas kļuvis vēl nopulētāks produkts par priekšgājēju, lai arī vizuāli fundamentālas izmaiņas nav nesis.

Dizains

Televizoru dizaineriem fantāzijas trūkumu nevar pārmest. Aizgājušajos gados redzēti visādi brīnumi, ieskaitot kopā saspiestas stikla loksnes bez rāmja, kā LG OLED 55E8. Par produkta ārieni atbildīgie Samsung speciālisti šoreiz gan gājuši pa konservatīvu taku, ieturot 65 collu milzeni tā dēvētajā 360 grādu dizainā. Proti, izveidojot tam gludi noslīpētu aizmuguri, kurā visas pieslēgvietas un kājas stiprinājums paslēpts zem neuzkrītoša vāka. Šis koncepts paredz, ka tālrādi var likt kaut istabas vidū un tas izskatīsies kā interjera priekšmets. Arī par vadu jūkli nav jāuztraucas. Gluži kā pērn, arī šoreiz no korejiešu flagmaņa gar statīva vadu stiepjas tikai viens kabelis, kas savienots ar One Connect bloku. Caur to plūst kā elektrība, tā signāls no datu nesējiem, jo faktiski visas ārējās ierīces jāpievieno pie paprāvās One Connect kastes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung tehnikas izplatītājiem par karteli 6.6 milj. sods. Konkurences padome (KP) konstatējusi aizliegtu vienošanos starp pieciem uzņēmumiem - Samsung Electronics Baltics, RD Elektroniks, Proks, Elkor Trade un Rota un K (kādreizējais Tehnoland veikalu tīkla īpašnieks, kam pieteikta maksātnespēja), kas izplata Samsung Electronics Co. Ltd. ražoto tehniku.

Kopumā uzņēmumiem uzlikts naudas sods 6.62 milj. Ls apmērā, kā arī tiesiskais pienākums izstrādāt un ieviest korporatīvos konkurences tiesību ievērošanas noteikumus. «Esam uzdevuši visiem karteļa dalībniekiem izstrādāt programmu konkurences tiesību ievērošanai,» norādīja KP priekšsēdētāja Ieva Jaunzeme, paužot cerības, ka karteļa dalībnieki nāks pretim un piedāvās risinājumus, kā kompensēt patērētājiem radušos zaudējumus.

Samazina soda apmēru

Vēlmi sadarboties ar KP un pārkāpumus līgumu punktos novērst izrādīja divi - Samsung Electronics Baltics un Proks, tāpēc KP soda apmēru samazināja. Sākotnēji Samsung Electronics Baltics tika piemērots sods 3.9% no apgrozījuma, bet šā brīža soda apmērs veido 3.4%. Savukārt Proks soda apmēra īpatsvars samazināts no 3.6 līdz 2.85%, Db paskaidroja KP Juridiskā departamenta direktora vietniece Marika Grunte-Buka. Lai gan KP atzīmē, ka pārkāpuma iniciators ir nācis pretī, Samsung Electronics Baltics zīmola vadītāja Gundega Pie­balga Db informēja, ka nepiekrīt KP lēmumam, ar kuru uzņēmumam tiek pārmesta iesaistīšanās negodīgu konkurenci veicinošās darbībās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung īpašnieku ģimenes strīds vēršas plašumā

Gunta Kursiša, 30.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Samsung Electronics vadītājam Lī Kun-Hī šonedēļ nāksies piedalīties trīs tiesas prāvās pret saviem ģimenes locekļem, kas vēlas iegūt daļas vienu miljardu ASV dolāru vērtajai kompānijai, vēsta BBC.

L. Kun-Hī ir bagātākais vīrs Dienvidkorejā, bet kompānija Samsung Electronics, Samsung grupas uzņēmums, ir pasaules lielākā elektronikas kompānija, vērtējot pēc apgrozījuma. Samsung grupa tagad ietver arī kuģu būvi, telekomunikācijas, elektroniku un būvniecību, un tās apgrozījums 2010. gadā bija 220 miljardi ASV dolāru.

Šonedēļ paredzēta kompānijas vadītāja tiesāšanās ar brāli un māsu.

Samsung grupu kontrolē ģimene, un kompānija ražo aptuveni piekto daļu no kopējā Dienvidkoreja eksporta apjoma.

Analītiķi paredz, ka L. Kun-Hī visticamāk, vēlēsies situāciju atrisināt pēc iespējas ātrāk, nevis ilgstoši ķīvēties par īpašumtiesībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tiesa attaisno LG Electronics amatpersonu lietā par Samsung veļas mašīnu sabojāšanu

LETA--AFP, 11.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tiesa piektdien attaisnojusi elektronikas uzņēmuma LG Electronics amatpersonu, kuram bija izvirzītas apsūdzības par konkurenta Samsung veļas mašīnu sabojāšanu tehnoloģiju izstādē.

Seulas Centrālā apgabaltiesa izbeigusi tiesvedību pret LG Electronics mājas elektropreču nodaļas prezidentu Čo Sončinu, šādu lēmumu skaidrojot ar pierādījumu trūkumu.

Dienvidkorejiešu kompānijas LG Electronics un Samsung daudzus gadus ir sīvas konkurentes, un veļas mašīnu skandāls saspīlējis to attiecības.

Drošības kameru fiksētā videomateriālā pērn septembrī notikušajā izstādē Vācijā redzams, kā vairāki vīrieši, kuri vēlāk tika identificēti kā LG Electronics vadības pārstāvji, sabojā durvju eņģes izstādītajām konkurējošā uzņēmuma veļas mašīnām.

Samsung iesūdzēja LG Electronics par īpašuma bojāšanu un uzņēmējdarbības traucēšanu, kā arī apmelošanu, jo LG esot sacījis, ka veļas mašīnas ir ar defektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung izplatītāji pārsūdz Konkurences padomes lēmumu

, 08.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visi Samsung tehnikas izplatītāji, kuriem Konkurences padome (KP) par aizliegtu vienošanos pērn uzlika rekordlielu naudas sodu – kopumā 6.2 milj. Ls, KP lēmumu ir pārsūdzējuši un vainu neatzīst, piektdien raksta Neatkarīgā Rīta avīze.

Vienīgais no karteļa dalībniekiem Proks sola vismaz atlaižu veidā kompensēt zaudējumus. Uzņēmums sola atlaides 10% apmērā nākamajiem pirkumiem tiem klientiem, kuri iegādājās Samsung televizorus no 2008. gada februāra līdz 2008. gada 15. novembrim pie kāda no Proks sadarbības partneriem – mazumtirgotājiem, tajā skaitā interneta veikalos, uzrādot iegādes dokumentu, kur redzams, ka attiecīgā prece ir iegādāta par tajā laikā spēkā esošo Proks rekomendējamo cenu.

KP pērn konstatēja aizliegtu vienošanos starp pieciem uzņēmumiem - Samsung Electronics Baltics, RD Elektroniks, Proks, Elkor Trade un Rota un K (kādreizējais Tehnoland veikalu tīkla īpašnieks, kam pieteikta maksātnespēja), kas pēc KP speciālistu secinātā, 2007. un 2008. gadā piedalījušies slepenās saskaņotās darbībās, kas vērstas uz tirgus sadali, brīvas tirdzniecības ierobežošanu un noteikta cenu līmeņa ieviešanu un uzturēšanu Samsung precēm. Šīs cenas uzņēmumi uzspieduši arī interneta veikaliem, kas tirgo konkrēto tehniku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung Electronics Baltics nekonsolidētais apgrozījums pērn - 120 milj. Ls

Sanita Igaune, 17.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics Baltics 2011. gadu ir noslēdzis ar 120 miljonu latu nekonsolidēto apgrozījumu, informē kompānija, norādot, ka pēdējo divu gadu laikā uzņēmuma darbinieku skaits ir divkāršojies.

Janvārī izmaiņas notikušas Samsung Electronics Baltics vadībā, par Samsung Electronics Baltics prezidentu kļuva Džozefs Džonvu Kims (Joseph Jeongwoo Kim), kuram ir ilggadēja darba pieredze Samsung Electronics. Viņš šajā amatā nomainījis līdzšinējo prezidentu Sangho Jo, kurš savu karjeru turpina kā Samsung Electronics prezidents Austrijā.

«Mans mērķis ir veicināt kompānijas turpmāku izaugsmi Baltijas reģionā,» norāda Dž. Dž. Kims.

Dž. Dž. Kims Samsung strādā jau vairāk nekā 20 gadus. Viņa karjera sākās 1989. gadā personāla vadības departamentā Samsung galvenajā birojā un vēlāk turpinājās globālā mārketinga departamentā. 2000. gadā Dž. Dž. Kims kļuva par kompānijai stratēģiski nozīmīgā Bezvadu risinājumu biznesa vadītāju, bet 2002. gadā pārcēlās uz Austriju, lai vadītu Samsung telekomunikāciju biznesu 14 valstīs. Pēc sešiem Centrāleiropā aizvadītiem gadiem 2008. gadā Dž. Dž. Kims atgriezās Samsung centrālajā birojā Korejā un aizvadītos trīs gadus ir vadījis Samsung globālā korporatīvā mārketinga stratēģijas izstrādi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ne visiem biznesiem pasaulē Covid-19 kaitē. Viena no jomām, kurai pandēmijai pasaulē vismaz pagaidām nav pamatīgi skādējusi, ir arī mājdzīvnieku industrija.

Pieejamā informācija liecina, ka šīs pandēmijas apstākļos daudzi cilvēki izlemj uzņemties rūpes par kādu mājdzīvnieku. Attiecīgi tam seko arī lielāks pieprasījums pēc dažāda veida šādas medicīnas un diagnostiskajiem pakalpojumiem. Tāpat līdz ar to, ka lielāka dienas daļa nu tiek pavadīta mājās, daudzi cilvēki vairāk laika var atlicināt rūpēm par saviem mīluļiem.

Rezultātā, piemēram, veterinārā aprīkojuma ražotāja “Idexx Laboratories” akcijas cena ASV biržā kopš šā gada sākuma palēkusies par 61%. Savukārt dažādu dzīvnieku vakcīnu nozares milža un lielākā publiski tirgotā dzīvnieku veselības aprūpes uzņēmuma “Zoetis” akcijas cena šajā termiņā palielinājusies par ceturto daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ASV medikamentu kompānijai nepareiza rīcība izmaksās 1,6 miljardus

Lelde Petrāne, 08.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV medikamentu kompānija piekritusi izmaksāt 1,6 miljardus ASV dolāru, jo neatbilstoši reklamējusi garastāvokli stabilizējošas zāles, vēsta BBC.

Abbott Laboratories mudinājusi savus pārdošanas darbiniekus reklamēt Depakote izmantošanai, ko nav apstiprinājuši regulatori, informējis ASV tieslietu departaments.

Zāles ir jālieto epilepsijas un bipolāru traucējumu gadījumos.

Tomēr tās pārdotas, lai ārstētu arī demenci un autismu.

Saskaņā ar ASV Tieslietu departamenta paziņojumu Abbott uzturējusi specializētu pārdošanas komandu, kas reklamējusi šīs zāles pansionātos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Samsung Electronics Baltics pērn apgroza 120 miljonus latu

, 20.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī iepriekš Samsung produkcijas tirgotājs SIA Samsung Electronics Baltics bija prognozējis, ka 2008.gadu noslēgs ar 355 miljonu ASV dolāru apgrozījumu, uzņēmuma apgrozījums pērn bija 120.6 miljoni latu.

Atbilstoši Lursoft datiem, uzņēmums pērn cieta 998.3 tūkstošus latu zaudējumus. Lai gan uzņēmuma izvirzītie apgrozījuma plāni nav sasniegti, Samsung Electronics Baltics pārstāvji Db atteicās sniegt komentārus par pagājušā gada finanšu rezultātiem.

Db jau rakstīja, ka 2008.gada janvārī Samsung pārstāvniecība Baltijā nomainīja savu darbības modeli un sāka darboties kā Latvijā reģistrēts uzņēmums - SIA Samsung Electronics Baltics.

Samsung Electronics Baltics prezidents Soo Taek Lim iepriekš skaidroja, ka tāds lēmums pieņemts, jo Samsung novērtē Baltijas tirgus izaugsmes potenciālu un vēlas nostiprināt attiecības ar saviem partneriem un klientiem šajā reģionā, norādot, ka uzņēmuma reģistrāciju Latvijā var uzskatīt par drosmīgu soli un neraugoties uz inflācijas pieaugumu valstī un iespējamo patēriņa samazināšanos, uzņēmums plānoja par 30% palielināt apgrozījumu Baltijā un kļūt par vienu no lielākajiem nodokļu maksātājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Greenpeace: videi draudzīgākā kompānija ir HP, nedraudzīgākā - RIM

Jānis Rancāns, 10.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Videi draudzīgākās elektrotehnikas kompānijas ir Hewlett – Packard (HP), Dell un Nokia, secinājusi vides aizstāvju organizācija Greenpeace, kas izveidojusi sarakstu ar videi draudzīgākajiem un nedraudzīgākajiem uzņēmumiem.

HP vides aizstāvju 2011. gada novembra reitingā Greenpeace Guide to Greener Electronics saņēmuši 5,9 punktus, Dell – 5,1 punktu un Nokia – 4,9 punktus no desmit iespējamajiem punktiem. Iepriekšējo gadu laikā Nokia atradās šī saraksta galvgalī, taču tagad ir piedzīvojusi kritumu uz trešo vietu.

Greenpeace norāda, ka kompānijas HP un Dell spējušas nodrošināt videi draudzīgu piegādes ķēdi, kā arī samazinājušas kaitīgos izmešus ražošanas procesā. Kompānija Dell aizvadītā gada pētījumā bija iekļuvusi desmitajā vietā, bet gada laikā piedzīvojusi «dramatisku lēcienu uz priekšu».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Samsung tehnikas izplatītāju karteļa lietas dalībniekiem gatavs atzīt vainu, lai saņemtu soda samazinājumu, apstiprināja Konkurences padomes (KP) priekšsēdētāja Ieva Jaunzeme.

Intervijā Latvijas radio viņa norādīja, ka tas ir viens no risinājumiem tiesvedības pārtraukšanai. Ja viens no dalībniekiem atzīs vainu tad pārējiem karteļa dalībniekiem saskaņā ar iepriekšējo tiesu praksi, nav izredžu uzvarētu tiesvedībā. I. Jaunzeme neatklāja, kurš no sodītajiem atzinis savu vainu.

I.Jaunzeme norādīja, ka pārsūdzības termiņš vēl nav iestājies, tas būs decembra pirmajā nedēļā, tāpēc šobrīd vēl nav zināms, vai kāds no karteļa dalībniekiem mēģinās pārsūdzēt šo lēmumu.

DB jau vēstīja (10.11.2009), ka KP konstatējusi aizliegtu vienošanos starp pieciem uzņēmumiem - Samsung Electronics Baltics, RD Elektroniks, Proks, Elkor Trade un Rota un K, kas izplata Samsung Electronics Co. Ltd. ražoto tehniku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesa sākusi skatīt Samsung karteļa lietu

Elīna Pankovska, 11.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Administratīvā apgabaltiesa šodien, 11.oktobrī, sāka skatīt Samsung izplatītāju prasību par Konkurences padomes (KP) lēmumu saistībā ar pērn uzlikto rekordlielo naudas sodu 6,2 milj. Ls apmērā.

Patlaban lietā ir pasludināts pārtraukums un tiesa to turpinās skatīt 12.oktobrī.

Jāatgādina, ka administartīvā apgabaltiesa nolēmusi apvienot vienā tiesvedībā Elkor Trade, Samsung Elektronics Baltics, RD Elektriniks, Proks un Rota un K pieteikumus par KP lēmumu.

KP pērn konstatēja aizliegtu vienošanos starp pieciem minētajiem uzņēmumiem, kas, pēc KP speciālistu secinātā, 2007. un 2008. gadā piedalījušies slepenās saskaņotās darbībās, kas vērstas uz tirgus sadali, brīvas tirdzniecības ierobežošanu un noteikta cenu līmeņa ieviešanu un uzturēšanu Samsung precēm. Šīs cenas uzņēmumi uzspieduši arī interneta veikaliem, kas tirgo konkrēto tehniku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung izplatītāju prasībā par Konkurences padomes (KP) lēmumu saistībā ar pērn uzlikto rekordlielo naudas sodu 6,2 milj. Ls apmērā iespējams administratīvais izlīgums.

Patlaban lietā ir pasludināts pārtraukums līdz 14.decembrim, DB pastāstīja administratīvās apgabaltiesas pārstāve Mareta Pribila.

Jāatgādina, ka administartīvā apgabaltiesa nolēmusi apvienot vienā tiesvedībā Elkor Trade, Samsung Elektronics Baltics, RD Elektroniks, Proks un Rota un K pieteikumus par KP lēmumu.

KP pērn konstatēja aizliegtu vienošanos starp pieciem minētajiem uzņēmumiem, kas, pēc KP speciālistu secinātā, 2007. un 2008. gadā piedalījušies slepenās saskaņotās darbībās, kas vērstas uz tirgus sadali, brīvas tirdzniecības ierobežošanu un noteikta cenu līmeņa ieviešanu un uzturēšanu Samsung precēm. Šīs cenas uzņēmumi uzspieduši arī interneta veikaliem, kas tirgo konkrēto tehniku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesnešu noslogotības dēļ nepaziņo nolēmumu Samsung karteļa lietā

Elīna Pankovska, 21.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesnešu noslogotības un lietas sarežģītības dēļ Administratīvajā apgabaltiesā nolēmums SIA Elkor Trade un Konkurences padomes (KP) lietā nav gatavs.

Tas tiesā būs pieejams šā gada 29.aprīlī, DB pastāstīja Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājas sekretāre Santa Kalnmale.

DB jau rakstīja, ka šogad divi no Samsung karteļa dalībniekiem ir mainījuši nosaukumus, no kuriem viens ir atzīts par maksātnespējīgu. Februārī SIA RD Elektroniks pārtapa par SIA GP 2011 un Rēzeknes tiesa SIA GP 2011 šā gada 24.martā ir atzinusi par maksātnespējīgu. DB uzzināja tiesā, ka maksātnespējas pieteikumu bija iesniedzis pats uzņēmums.

KP ir informēta par RD Elektroniks nosaukuma maiņu, kā arī maksātnespēju un attiecīgi saskaņā ar Maksātnespējas likumu iesniegs kreditora prasījumu, DB informēja KP vecākā referente sabiedrisko attiecību jautājumos Inita Kabanova.

Komentāri

Pievienot komentāru