Citas ziņas

LG iegūst trīs EISA 2007 godalgas

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

LG multivides produktiem atkal izteikta atzinība par progresīvu tehnoloģiju un novatorisku dizainu

Latvija, Rīga, 2007. gada 31. augusts - Sestdien, 1. septembrī, globālā tirgus līderim un tehnoloģiju novatoram sadzīves elektronikas un mobilo komunikāciju jomā LG Electronics (LG) oficiālā ceremonijā pasniegs prestižos Eiropas attēlveidošanas un skaņas asociācijas (EISA - European Imaging and Sound Association) apbalvojumus. Apbalvošanas pasākums notiks Berlīnē starptautiskās komunikāciju elektronikas izstādes IFA ietvaros. LG godalgas saņems trīs nominācijās "European HD Player 2007-2008", "European Compact System 2007-2008" un "European Personal Media Player 2007-2008".

"Mēs esam patiesi priecīgi par atkārtotu pagodinājuma saņemšanu no tik ievērojamas organizācijas, kam ir uzticamība Eiropā un citur pasaulē," komentē LG Electronics Digital Media Company prezidents un valdes priekšsēdētājs B.B. Hwangs. "LG turpinās apmierināt izsmalcināto Eiropas klientu pieaugošās prasības, radot arvien jaunus - ne tikai tehnoloģiski progresīvus, bet arī emocionāli pievilcīgus - produktus."

Visi LG šogad godalgotie produkti parāda kompānijas progresīvās tehnoloģijas, ļoti izsmalcinātu aprīkojumu un novatorisku dizainu. LG arī iepriekš ir saņēmis apbalvojumus no EISA par kompetentu produktu attīstīšanu, kas krietni pārsteidza konkurentus gan tehnoloģiju, gan dizaina izstrādē.

2006. gadā LG ieguva trīs EISA godalgas: par 42 collu plazmas TV, plakano sienas montāžas projektoru un RH200MHS digitālo videomagnetofonu.

Šogad godalgas saņēma:

LG Super Multi Blue Player (BH100): "Eiropean HD Player 2007-2208"

LG "Super Multi Blue Player" ir pasaulē pirmā dubultformāta augstas precizitātes disku atskaņošanas ierīce, kas spēj atskaņot gan Blue-ray, gan HD DVD diskus. Šī nākamās paaudzes ierīce ideāli sader kopā ar LG Full HD 1080p plazmas un LCD (šķidro kristālu televizoru) televizoriem, kas nodrošina nevainojamu video kvalitāti ar iespējami augstāko rezolūciju. LG BH100 spēj arī pārveidot DVD uz 1080i izšķirtspēju, garantējot, ka patērētājs var skatīties vecāka formāta filmas un failus.

Ierīcei ir eleganti un ērti lietojami saskarpunkta vadības taustiņi, apgaismojums tās aizmugurē, kā arī apgaismota tālvadība.

LG mūzikas centrs Micro System (FA/FB 162): "European Compact System 2007-2208"

LG modernais mūzikas centrs (FA/FB 162) ar konstrukcijas eleganci, pulēto melno apdari un kvēlojoši sarkano saskarpunktu vadību atgādina kompānijas 10 miljonus pārdotā mobilā telefona "Chocolate" telefona tēlu. Mūzikas centru raksturo multiformāta CD (FA 162) vai DVD (FB162) atskaņošanas ierīce un prestižais FM/AM RDS viļņu uztvērējs. Tam arī ir izmantota progresīvā LG XTS* tehnoloģija, ko dinamiski kontrolē

frekvences izvadi katram skaļrunim, atskaņojot perfekti sabalansētu skaņu. 160 vatu mikro skaņas sistēma iekļauj LG XDSS** Plus, kas, paceļot frekvences līmeni, rada brīnišķīgu un dzīvu skaņu. Tā USB 2.0 ātrgaitas pieslēgvieta atļauj lietotājam tieši caur sistēmu atskaņot MP3, WMA un JPEG failus, kas tiek uzglabāti ārējā atmiņas avotā.

*XTS (eXcellent True Sound - teicami noregulēta skaņa)

**XDSS (extreme dynamic sound sistem - ekstrēmi dinamiska skaņu sistēma)

LG MP3 atskaņotājs (FM 37) ar skārienjūtīgo ekrānu: "European Personal Media Player 2007-2008"

LG pirmais skārienjūtīgā ekrāna MP3 atskaņotājs (FM 37), saukts par "Touch Me" (pieskaries man), novērš apgrūtinošu taustiņu navigācijas vajadzību un ļauj lietotājam bez piepūles pārvietoties pa izvēlnēm, ar pirkstu viegli uzsitot pa izcilo 2,4 collu TFT LCD ekrānu. MP3 atskaņotājs izgatavots no alumīnija, tas ir tikai 51,5 mm plats, 90 mm garš un 9,9 mm plāns, tādējādi LG FM 37 ieguvis gludu, minimālu izskatu. Tāpat MP3 atskaņotājs nodrošina MPEG4 video, kā arī visu populārāko audio failu formātu atskaņošanu, ieskaitot MP3, WMA, OGG un ASF. Aprīkots ar divu līdz četru gigabaitu atmiņu, LG FM 37 bez uzlādēšanas spēj atskaņot 3 stundas video vai 20 stundas audio failus. Šajā digitālajā audio atskaņotājā ir ietverts arī FM radio, balss ieraksta ierīce un maksimāli ātra faila pārvade ar USB 2.0 palīdzību.

Par LG Electronics. Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 06657.KS) ir globālā tirgus līderis un tehnoloģiju novators sadzīves elektronikas, mājas tehnikas un mobilo komunikāciju jomā. Kompānijā strādā vairāk nekā 82 tūkstoši cilvēku vairāk nekā 120 struktūrvienībās, ieskaitot 81 filiāli visā pasaulē. Kompānijā bizness tiek iedalīts četrās nozarēs - mobilās komunikācijas, sadzīves tehnika, audio un video tehnika. 2006. gadā pārdošanas apjomi sasniedza 38,6 miljardus USD. LG Electronics ir lielākais CDMA mobilo telefonu, gaisa kondicionieru, optiskās atmiņas produktu, DVD atskaņotāju un mājas kinozāļu sistēmu ražotājs pasaulē. Papildu informācijai, lūdzu, apmeklējiet www.lge.com

"LG Electronics Digital Media Company" (DMC) ir vadošais DVD atskaņotāju un mājas kinozāļu sistēmu ražotājs. Deviņus gadus pēc kārtas tas ir pasaulē labākais optiskās atmiņas produktu pārdevējs. Kompānija piegādā tādas integrētas digitālās ierīces kā audio-video sistēmas, informatīvo un izklaides aprīkojumu automašīnām, optiskās atmiņas produktus, piezīmjdatorus un kabatdatorus.

Par EISA

EISA ir lielākā redakciju multivides organizācija Eiropā, kuras biedri pārstāv 50 audio, mobilās elektronikas, video un foto tehnikas periodiskos izdevumus no 19 Eiropas valstīm. Katra gada jūnijā visu EISA biedru izdevumu pārstāvji tiekas kādā Eiropas pilsētā svarīgākajā gada sanāksmē: Eiropas godalgu izvēlēšanā. No visiem iepriekšējo 12 mēnešu laikā ieviestajiem produktiem katra dalībnieku grupa izvēlas

labāko ierīci katrā kategorijā. Kā jau žurnālistu organizācija, EISA dzīvo līdzi laikam, nepārtraukti novērtējot ierīču augstāko attīstības līmeni un piešķirot savas godalgu kategorijas pārdomātākajiem un jaunākajiem ražošanas sasniegumiem. Papildu informācijai, lūdzu, apmeklējiet www.eisa-awards.org.

Papildu informācijai:

Zane Pudāne

LG Electronics Latvia

Sabiedrisko attiecību menedžere

Tel. +371 7311337

Gsm: +371 2 9113687

Fax: +371 7311338

E-pasts: [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Panasonic Corporation EISA Awards 2008 – 2009 balvu pasniegšanā uzvarējusi četrās nominācijās, tādējādi atkārtojot iepriekšējā gada rezultātu.

Šogad EISA godalgas saņēma Panasonic blu-ray atskaņotājs DMP-BD50, Eiropas labākā plazmas televizora titulu ieguva VIERA TH-46PZ85, labākā DVD/HDD rakstītāja balvu piešķīra Panasonic DIGA DMR-EH68/685, savukārt Eiropas kompaktkameras godalgu saņēma LUMIX DMC-TZ5.

picturegallery.d74ecb9d-484d-45ae-9ee3-0e10f8bad567

”Mēs esam ļoti lepni, ka atkārtoti esam ieguvuši četras prestižās EISA godalgas, kurām mūsu produkciju izvirzīja Eiropas labākie par sadzīves elektroniku rakstošie žurnālisti. Bet mēs negulēsim uz lauriem, bet turpināsim iesākto darbu, uzlabojot ražojumus un palīdzot cilvēkiem visā pasaulē aizvien vairāk izbaudīt dzīvi,” uzsvēra Joahims Reinharts, Panasonic Europe vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvija - inovāciju lielvalsts

, 20.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija ieņem vienu no vadošajām vietām pasaulē, vērtējot pēc atzīto inovāciju skaita. Vispasaules Intelektuālā Īpašuma Organizācija (WIPO) ir novērtējusi Latvijas augsto novatorisko potenciālu, Db.lv informēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāve N. Golubova.

Vispasaules Intelektuālā Īpašuma Organizācija (WIPO) ir speciāla Apvienoto Nāciju Organizācijas institūcija. Tās darba galvenais virziens – intelektuālā īpašuma efektīvas izmantošanas un aizsardzības atbalsts visā pasaulē, radošas darbības atlīdzības nodrošināšana, inovāciju un ekonomikas attīstības stimulēšana.

Šim mērķim WIPO ir iedibinājusi virkni godalgu. Tās ir radītas, lai izteiktu atzinību izgudrotājiem, novatoriem, izstrādātājiem, projektētājiem un inovāciju kompānijām. WIPO godalgas palīdz stimulēt izgudrošanas un inovāciju aktivitātes visā pasaulē. Tās atzītas par vienām no visprestižākajām pasaulē, izgudrotājiem piešķiramajām prēmijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas attēlveidošanas un skaņas asociācija (EISA – European Imaging and SoundAssociation) par labāko foto printeri Eiropā ir atzinusi informācijas tehnoloģiju kompānijas Epson foto printeri R2880.

EISA žūrijas komisiju par šādu lēmumu pārliecināja printera augstvērtīgā drukas kvalitāte, īpaši atzīmējot A3+ izdrukas, kurās ir saskatāmas vissīkākās attēla nianses un krāsu pāreja ir vienmērīga un pakāpeniska. R2880 tiek izmantotas triju veidu melnās tintes – gaiši melnā, gaiši-gaiši melnā un foto melnā, nodrošinot izcilu krāsu gradāciju melnās un baltās foto izdrukās.

Epson kompānija ir lepna par prestižās EISA balvas iegūšanu, kas apliecina Epson foto drukas tehnoloģiju augsto klasi un inovatīvos risinājumus. Drukāšanai R2880 tiek izmantota UltraChrome K3 tinte ar īpašiem Vivid Magenta pigmentiem, nodrošinot augstāko kvalitāti profesionālajā tintes drukāšanā”, saka Anna Jaunzema, Epson mārketinga vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Palielinājies ostās pārkrauto kravu apjoms

, 29.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gada 9 mēnešos Latvijas ostās pārkrauto kravu apjoms, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, ir palielinājies. 2007. gada janvārī – septembrī kravu apgrozība ostās bija 47,2 milj. t kravu, kas ir par 4,1 % vairāk nekā 2006. gada 9 mēnešos, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

No ostām 2007. gada 9 mēnešos nosūtīja 41,4 milj. t kravu, kas ir par 1,7 % vairāk nekā 2006. gada janvārī – septembrī. Pieaudzis no ostām nosūtīto minerālmēslu apjoms. 2007. gada deviņos mēnešos no ostām nosūtīja 4 milj. t minerālmēslu – par 14,7 % vairāk nekā 2006. gada attiecīgā periodā. No ostām nosūtītās jēlnaftas apjoms 2007. gada janvārī – septembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada janvāri – septembri, ir palielinājies 1,5 reizes un tas bija 1 milj. t. Arī no ostām nosūtīto naftas produktu apjoms 2007. gada janvārī – septembrī ir palielinājies un tas bija 16,2 milj. t, kas ir par 4,6 % vairāk nekā 2006. gada janvārī - septembrī. Bez tam 2007. gada 9 mēnešos no ostām nosūtīja arī 3,6 milj. t kokmateriālu, kas ir par 2,8 % vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā. No ostām nosūtīto ogļu apjoms 2007. gada 9 mēnešos bija 10,4 milj. t, kas ir par 9,3 % mazāk nekā 2006. gada attiecīgajā periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes no 10. līdz 20. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes

no 10. līdz 20. septembrim

10.09.2007 Viesojas žurnālistu delegācija no Zviedrijas

Jūrmalā

10.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksmes

Domē, Jomas ielā 1/5

11.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1

11.09.2007, 11:00 Preses konference "2007.gada kultūras un sporta pasākumu kalendārs septembrim - decembrim un tūrisma piedāvājums Jūrmalā"

Uz kuģīša "Vecrīga"

11.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

11.09.2007, 14:30 Sociālās palīdzības komisijas sēde

Labklājības pārvaldē, Mellužu pr.83

12.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Pils ielā 1 sabiedriskās apspriedes otrais posms

Būvvaldē Edinburgas prosp. 75, domē Jomas ielā 1/5

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ostu darbībā pieaugums

, 04.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gadā Latvijas ostās pārkrauto kravu apjoms, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, ir palielinājies. 2007. gadā kravu apgrozība ostās bija 62.4 milj. t kravu, kas ir par 4.9 % vairāk nekā 2006. gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

No ostām 2007. gada 12 mēnešos nosūtīja 55.2 milj. t kravu, kas ir par 4 % vairāk nekā 2006. gada janvārī – decembrī.

Pieaudzis no ostām nosūtīto naftas produktu apjoms. 2007. gada janvārī – decembrī no ostām nosūtīja 21.1 milj. t naftas produktu, kas ir par 7.1 % vairāk nekā 2006. gada janvārī – decembrī. No ostām nosūtītās jēlnaftas apjoms 2007. gadā, salīdzinot ar iepriekšējā gada janvāri – decembri, ir palielinājies par 3.4 % un tas bija 1.2 milj. t. Arī no ostām nosūtīto minerālmēslu apjoms ir pieaudzis. No ostām nosūtīja 5.2 milj. t minerālmēslu – par 1.1 % vairāk nekā 2006. gada attiecīgā periodā, kā arī 4.6 milj. t kokmateriālu un 14.6 milj. t ogļu, kuru apjoms palicis 2006. gada līmenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes no 3. līdz 13. septembrim

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

03.09.2007 Zinību diena

Jūrmalas pilsētas izglītības iestādes

03.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksmes

Domē, Jomas ielā 1/5

04.09.2007, 09:00 Uzņēmējdarbības licencēšanas un individuālā darba komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

04.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1

04.09.2007, 12:00 Ēku un būvju tehniskā stāvokļa novērtēšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

04.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

05.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Salacas iela 1/3 sabiedriskās apspriedes pirmais posms

Būvvaldē, Edinburgas prosp. 75

05.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Tallinas ielā 26 sabiedriskās apspriedes pirmais posms

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Informācija par izmaiņām tiesību aktos, kas stāsies spēkā no 1.janvāra

, 27.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2008.gada 1.janvāra Latvijā stāsies spēkā virkne izmaiņu nodokļu likumos, kā arī citos normatīvajos aktos, kas ir Finanšu ministrijas atbildības sfērā, liecina ministrijas sniegtā informācija medijiem.

Nodokļu politikas jomā:

·grozījumi likumā ''Par iedzīvotāju ienākuma nodokli'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 8.novembrī);

·grozījumi likumā ''Par nekustamā īpašuma nodokli'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 8.novembrī);

·grozījums likumā ''Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 6.decembrī);

·grozījumi likumā ''Par akcīzes nodokli'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 8.novembrī);

·grozījumi likumā ''Par nodokļiem un nodevām'' (stājās spēkā 2007.gada 12.decembrī);

·grozījumi likumā ''Par pievienotās vērtības nodokli'' (varētu stāties spēkā 2008.gada janvārī vai februāra sākumā);

·Elektroenerģijas nodokļa likuma pārejas noteikumi;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 17. līdz 27. septembrim

17.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksme

Domē, Jomas ielā 1/5

17.09.2007, 15:00 Nekustamā īpašuma iznomāšanas un izīrēšanas komisija sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 09:00 Uzņēmējdarbības licencēšanas un individuālā darba komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1 lit.1

18.09.2007, 10:00 Privatizācijas komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75

18.09.2007, 14:00 Veselības aprūpes plānošanas konsultatīvā padome

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 15:00 Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Sakret produkti Lietuvā saņem augstākās godalgas konkursā Gada produkts 2015

Dienas Bizness, 12.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Sakret Holdings koncerna uzņēmums UAB Sakret LT saņēmis trīs Lietuvas rūpnieku konfederācijas konkursa Gada produkts 2015 godalgas – divas zelta medaļas un vienu sudraba medaļu, informē uzņēmumā.

Ar zelta medaļām apbalvots Sakret BE grīdas betona būvmaisījums un Sakret FKE flīžu līme darbam jebkuros apstākļos. Savukārt sudraba godalga piešķirta Sakret PM Super apmetuma būvmaisījumam. Kopumā no vairāk nekā 7000 uzņēmumiem, kas Lietuvā ražo un piedāvā industriālos produktus, godalgas Gada produkts 2015 tika piešķirtas 98 produktiem.

«Mēs augsti novērtējam saņemtās godalgas Lietuvā - tas ir apliecinājums mērķtiecīgam uzņēmuma darbam šajā tirgū un nozīmīga atzinība Sakret produktu augstajai kvalitātei,» AS Sakret Holdings padomes priekšsēdētājs Andris Vanags.

«Sakret bija viens no pirmajiem ražotājiem Baltijas valstīs, kas piedāvāja pilnīgi jaunu skatījumu uz tādiem būvniecībā ierastiem materiāliem kā mūrjava un betons. Ja kādreiz šādus materiālus gatavoja uz vietas objektā, tad šodien galvenokārt tiek izmantoti rūpnieciski gatavoti maisījumi. Tas būtiski samazina darbaspēka patēriņu objektā un palīdz nodrošināt augstāku kvalitāti. Ja vēl pirms 10 gadiem sausais betons vai mūrjava veikalos nebija nopērkami, tad šodien Sakret vien Baltijas valstu tirgos mēnesī realizē vairākus tūkstošus tonnu šādu materiālu,» komentē A. Vanags.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīko semināru ciklu Atbalsta iespējas komercsabiedrībām

, 01.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) rīko semināru ciklu Atbalsta iespējas komercsabiedrībām, kas līdz gada beigām notiks visās 26 Latvijas rajonu pašvaldībās un noslēgsies decembrī ar konferenci Rīgā, Db.lv informēja LIAA.

Semināros apmeklētājiem ir iespēja iepazīties ar plānotajām Valsts atbalsta programmām no 2007.-2013.gadam - Atbalsts ieguldījumiem attīstībā īpaši atbalstāmajās teritorijās, Atbalsts nodarbināto apmācībām, Augstas kvalifikācijas darbinieku piesaiste un citām, kā arī uzzināt par valsts atbalsta programmas Dalība starptautiskās izstādēs un tirdzniecības misijās pamatnosacījumiem.

Semināru mērķis ir sniegt uzņēmējiem precīzu un aktuālu informāciju par LIAA administrētajām programmām, kā arī atbildēt uz neskaidrajiem jautājumiem, lai uzņēmēji būtu gatavi savlaicīgi sagatavot un iesniegt kvalitatīvus projektus VAP līdzekļu apgūšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lursoft personu publicitātes topa pirmajā vietā - Kalvītis

, 01.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lursoft veido personu Publicitātes indeksu, kas rāda, cik bieži personas tiek minētas Latvijas laikrakstos. Publicitātes indeksa veidošanā par pamatu tiek ņemtas Lursoft laikrakstu bibliotēkā iekļautās publikācijas.

Fizisko personu Lursoft TOP 10 pēdējā mēneša laikā (09/2007):

1. Kalvītis Aigars 203

2. Zatlers Valdis 166

3. Emsis Indulis 114

4. Štokenbergs Aigars 114

5. Rivža Baiba 91

6. Šlesers Ainārs 83

7. Godmanis Ivars 81

8. Spurdziņš Oskars 79

9. Slakteris Atis 74

10. Grūtups Andris 69

Laika posms no 01.09.2007 līdz 30.09.2007.

Indekss norāda rakstu skaitu, kuros pieminēta persona noteiktajā laika posmā.

Informācijai:

Fizisko personu Lursoft TOP 10 pēdējā mēneša laikā (09/2007):

http://www.lursoft.lv/library?Form=LIBPIM&Token=

Politisko organizāciju Lursoft TOP pēdējā mēneša laikā (09/2007):

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vasarā vismaz reizi nedēļā radio ir klausījušies 78 % Latvijas iedzīvotāju

, 03.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

03.09.2007. Mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūra TNS Latvia ir apkopojusi regulārā radio auditorijas pētījuma Nacionālais Mediju Pētījums: Radio, Vasara 2007 rezultātus.

Radio klausīšanās Latvijā

Kā liecina radio auditorijas pētījuma rezultāti 2007. gada vasarā, salīdzinot ar 2007. gada pavasara periodu, nedaudz samazinājusies radio klausītāju aktivitāte. 2007. gada vasarā Latvijā kopumā vismaz reizi nedēļā radio ir klausījušies vidēji 78 % Latvijas iedzīvotāju vecumā no 12 līdz 74 gadiem, kas ir par 4 % mazāk kā 2007. gada pavasarī, bet vismaz reizi dienā radio ir klausījušies vidēji 59 % Latvijas iedzīvotāju vecumā no 12 līdz 74 gadiem. Jāpiezīmē, ka jau vairākus gadus vērojama tendence radio klausītāju skaitam samazināties tieši vasarās, ko iespējams skaidrot ar atvaļinājumu sezonas sākšanos un biežāku pievēršanos dažādām āra aktivitātēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kravu apjomi ostās pieauguši par 4,6%

, 27.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2007. gada janvārī – jūnijā kravu apgrozība ostās bija 31,4 milj. t kravu, kas ir par 4,6 % vairāk nekā 2006. gada 1. pusgadā, Db.lv informēja Centrālās statistikas pārvaldes Transporta un tūrisma statistikas daļa.

No ostām nosūtīja 27,6 milj. t kravu, kas ir par 0,6 % vairāk nekā 2006. gada janvārī – jūnijā. No ostām nosūtīto minerālmēslu apjoms pieauga par 32,9 % un veidoja 2,8 milj.t. No ostām nosūtītās jēlnaftas apjoms 2007. gada 1. pusgadā, salīdzinot ar iepriekšējā gada 1. pusgadu, ir palielinājies 2,4 reizes, sasniedzot 0,7 milj. t. No ostām nosūtīto naftas produktu apjoms veidoja 10,7 milj. t, kas ir par 1,9 % vairāk nekā 2006. gada janvārī – jūnijā. Šā gada 1. pusgadā no ostām nosūtīja 2,2 milj. t kokmateriālu, kas ir par 3,6 % mazāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā. No ostām nosūtīto ogļu apjoms 2007. gada 6 mēnešos bija 7 milj. t, kas ir par 12 % mazāk nekā 2006. gada attiecīgajā periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vasarā 96,6% Latvijas iedzīvotāju ir lasījuši vai caurskatījuši kaut vienu preses izdevumu

, 22.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

22.08.2007. Mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūra TNS Latvia ir apkopojusi jaunākos preses auditorijas pētījuma Nacionālais Mediju Pētījums: Prese, Vasara 2007 rezultātus.

Jaunākie preses auditorijas pētījuma 2007.gada vasaras perioda dati liecina, ka kaut vienu no 294 pētījumā iekļauto preses izdevumu pēdējiem 6 numuriem ir lasījuši vai caurskatījuši 96,6 % aptaujāto respondentu 15 līdz 74 gadu vecumā.

Nacionālais Mediju Pētījums: Prese, Vasara 2007 dati liecina, ka patēriņš atsevišķās preses izdevumu grupās gan laikrakstiem, gan žurnāliem ir nedaudz samazinājies, salīdzinot ar Pavasaris 2007 periodu. Kaut vienu dienas laikrakstu dienā ir lasījuši vai caurskatījuši vidēji 43 % respondentu ( Pavasaris 2007 periodā - 47 %), kaut vienu laikraksta pielikumu nedēļā ir lasījuši vai caurskatījuši vidēji 33 % aptaujāto respondentu ( Pavasaris 2007 periodā – 37 %). TNS Latvia preses un interneta projektu vadītāja Elīna Krūze norāda, ka nemainīgs patēriņš 2007. gada vasarā, salīdzinot ar pavasari, ir saglabājies nedēļas laikrakstiem un reģionāliem preses izdevumiem. Kaut vienu nedēļas laikrakstu nedēļā ir lasījuši vai caurskatījuši vidēji 52 % Latvijas iedzīvotāju 15 līdz 74 gadu vecumā, kaut vienu reģionālo laikrakstu nedēļā – vidēji 47 % Latvijas iedzīvotāju šajā vecuma grupā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) vārda dienu statistika

, 24.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

27.08.2007 -02.09.2007 vārda dienas svin:

Datums Vārds Skaits No tiem Rīgā un Rīgas rajonā Neskaitot Rīgu un Rīgas raj., visvairāk vārda dienu svinētāju ir

27/08/2007 Žanis 907 161; 45 Daugavpils - 94

27/08/2007 Jorens 146 52; 21 Talsu raj. - 10

27/08/2007 Alens 333 108; 33 Saldus raj. - 17

28/08/2007 Auguste 42 15; 7 Kuldīgas raj. - 8

28/08/2007 Guste 4 1; 1 Kuldīga - 2

29/08/2007 Armīns 400 72; 36 Tukuma raj. - 24

29/08/2007 Vismants 32 4; 0 Bauskas raj. - 4

29/08/2007 Aiga 1861 302; 129 Valmieras raj. - 116

30/08/2007 Alvis 1426 207; 114 Valmieras raj. - 80

30/08/2007 Jolanta 3315 728; 269 Ogres raj. - 143

30/08/2007 Samanta 1620 262; 129 Tukuma raj. - 109

31/08/2007 Vilma 1604 292; 101 Liepājas raj. - 121

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) vārda dienu statistika

, 17.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

20.08.2007 -26.08.2007 vārda dienas svin:

Datums Vārds Skaits No tiem Rīgā un Rīgas rajonā Neskaitot Rīgu un Rīgas raj., visvairāk vārda dienu svinētāju ir

20/08/2007 Bernhards 55 27; 5 Madonas raj. - 7

20/08/2007 Boriss 3838 1987; 214 Daugavpils - 278

21/08/2007 Janīna 4590 1019; 213 Daugavpils - 612

21/08/2007 Linda 7175 1946; 676 Ogres raj. - 352

22/08/2007 Rudīte 1610 325; 150 Valmieras raj. - 113

22/08/2007 Everts 54 30; 6 Ogres raj. - 8

23/08/2007 Vitālijs 8911 3109; 539 Daugavpils - 936

23/08/2007 Ralfs 1765 565; 231 Valmieras raj. - 127

23/08/2007 Valgudis 1 0; 0 Kuldīgas raj. - 1

24/08/2007 Bērtulis 10 3; 0 Talsu raj. - 4

24/08/2007 Boļeslavs 294 71; 21 Daugavpils - 24

25/08/2007 Ludvigs 305 81; 29 Kuldīgas raj. - 22

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Reval Hotel Elizabete - prestižs apbalvojums

, 23.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reval Hotel Elizabete iekļuvusi prestižās Starptautiskās Arhitektūras godalgas ieguvēju skaitā.

Par to liecina Arhitektūras un dizaina muzeja un Eiropas Arhitektūras, mākslas, dizaina un pilsētplānošanas centra sadarbībā ar starptautiskajām un valstu arhitektu asociācijām oficiāli paziņotie Starptautiskās Arhitektūras godalgas šī gada programmai izvēlētie jaunie projekti un pilsētu plāni.

Pateicoties godalgas programmai, ievērojama sabiedrības un profesionāļu uzmanība tiek pievērsta šajā desmitgadē būvēto, visnozīmīgāko ēku godināšanai un atpazīstamības veicināšanai. Kaut arī tika iesniegti vairāk nekā tūkstotis projektu no vairāk nekā 30 valstīm, šogad apbalvoto sarakstā iekļauti tikai 87 projekti, vēsta Reval Hotels Mārketinga vadītāja Latvijā Aiga Lapiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas mīlētākais zīmols jau otro gadu pēc kārtas ir Nokia, secināts DDB Brand Capital pētījumā, raksta Diena.

Otrais mīlētākais zīmols ir Laima, bet trešais Hansabanka. No pirmā desmitnieka izkrituši TV3 un Ekselence, bet tajā ir parādījušies Maxima un CIDO.

Latvijas mīlētāko zīmolu TOP 20 (2008. gadā):

2.Laima (2007. gadā - 2.)

3.Hansabanka (2007. gadā - 3.)

4.Visa (2007. gadā - 5.)

5.Maxima (2007. gadā - 12.)

6.Fairy (2007. gadā - 8.)

7.Cido (2007. gadā - 11.)

8.LMT (2007. gadā - 4.)

9.LNT (2007. gadā - 6.)

10.Orbit (2007. gadā - 10.)

11.Google (2007. gadā - 19.)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

A/s Latvijas kuģniecība pirmajā pusgadā nopelna gandrīz četrreiz vairāk, nekā pērn

, 28.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrība Latvijas kuģniecība (LK) 2007. gada pirmajā pusgadā strādājusi veiksmīgi, tīrajai peļņai sasniedzot 55,2 miljonus ASV dolāru, kas ir par 40 miljoniem ASV dolāru jeb 3,6 reizes vairāk nekā analogā periodā pērn, liecina koncerna nerevidētais saīsinātais konsolidētais finanšu pārskats. Šādu rezultātu nodrošināja gan peļņa no kuģu darbības, gan tankkuģu pārdošanas.

Būtiski, ka, salīdzinot ar 2006. gada pirmajiem sešiem mēnešiem, LK koncerna reisu ienākumi 2007. gada pirmajā pusgadā ir palielinājušies par 9,0 miljoniem ASV dolāru. Pozitīvo pārmaiņu pamatā ir LK flotes restrukturizēšana - pieaudzis jauno, ienesīgāko, kuģu skaits, kuru ienākumi ir daudz augstāki. Saskaņā ar LK valdes lēmumu par vidēja izmēra tankkuģu flotes turpmāko attīstību, kas paredz palielināt šī segmenta kravnesību par aptuveni 200 tūkstošiem tonnu, 2007. gada pirmajā pusgadā kopumā tika pārdoti, kā arī norakstīti metāllūžņos četri tankkuģi, savukārt jauno kuģu, kuru vecums ir mazāks par pieciem gadiem, skaits pieauga līdz desmit.

Visas LK koncerna flotes šī gada pirmajā pusgadā strādājušas ar peļņu, par 73% jeb 14,7 miljoniem ASV dolāru pārsniedzot 2006. gada pirmā pusgada rādītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Statoil mācīs braukt ziemā

, 28.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 2.oktobrī, jau astoto reizi tiks uzsākta ikgadējā rudens/ziemas auto satiksmes drošības akcija Drošs paliek Drošs. Akcijas ietvaros divas nedēļas līdz pat 14.oktobrim Statoil degvielas uzpildes stacijās (DUS) visā Latvijā autovadītājiem būs iespēja bez maksas pārbaudīt un noregulēt savu auto gaismas, kā arī apgūt drošas un ekonomiskas braukšanas pamatnoteikumus, Db.lv informēja SIA Latvija Statoil sabiedrisko attiecību konsultanteMargrieta Akmens.

Akciju organizē SIA Latvija Statoil, Autoklubs LAMB un SIA Drošas Braukšanas Skola'.

Diennakts gaišajam laikam kļūstot īsākam, bet tumšajam – garākam, satiksmes negadījumos cietušo skaits atkal pieaug. Diemžēl traģiskākās auto avārijas ar bojāgājušajiem notiek tieši krēslas un tumsas laikā. Tam par iemeslu ir ne tikai ''neredzamie'' kājāmgājēji, kas nelieto atstarotājus, bet arī rudens sezonai nesagatavotie autobraucēji un to automašīnas.

Rudenī trīs galvenos satiksmes negadījumu cēloņus - braukšanu pie stūres reibumā, agresīvu braukšanas stilu un drošības jostas nelietošanu, papildina braukšana ar nenoregulētām auto gaismām, kas apžilbina pretī braucošos, kā arī slidena ceļa apstākļos nepieredzējušu autovadītāju rīcība.Tādēļ akcijas rīkotāji – Latvija Statoil, LAMB, Drošas Braukšanas Skola – balstoties uz iepriekšējos akcijas gados uzkrāto pieredzi, sagatavojuši vispusīgu automašīnu un to vadītāju sagatavošanas programmu, rudens sezonai iestājoties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pirmdien, 3.septembrī, Saeimas Prezidijs nolēma nodot izskatīšanai komisijās šādus iesniegtos likumprojektus:

, 03.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

" Ministru kabineta iesniegto Tieslietu ministrijas sagatavoto likumprojektu "Par Konvencijas par personu aizsardzību attiecībā uz personu datu automātisko apstrādi Papildu protokolu par uzraudzības institūcijām un pārrobežu datu plūsmām" (Nr.420/Lp9). Likumprojekts paredz veicināt Konvencijas mērķu izpildi - katras puses teritorijā nodrošināt jebkurai personai neatkarīgi no nacionalitātes vai dzīves vietas tās tiesību un pamatbrīvību, it īpaši tiesību uz privātumu, ievērošanu attiecībā uz personas datu apstrādi.

" Ministru kabineta iesniegto Zemkopības ministrijas sagatavoto likumprojektu "Grozījumi likumā "Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu"" (Nr.421/Lp9). Likumprojekts sagatavots, lai nodrošinātu Padomes 2004.gada 29.aprīļa Direktīvas Nr.2004/83/EK par obligātajiem standartiem, lai kvalificētu trešo valstu valstspiederīgos vai bezvalstniekus kā bēgļus vai kā personas, kam citādi nepieciešama starptautiska aizsardzība, šādu personu statusu un piešķirtās aizsardzības saturu 27.panta 3.punkta normu pārņemšanu.

" Ministru kabineta iesniegto Iekšlietu ministrijas sagatavoto likumprojektu "Grozījums likumā "Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu"" (Nr.422/Lp9). Likumprojekts paredz reglamentēto profesiju sarakstā iekļaut detektīva profesiju un apsardzes darbinieka profesiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) vārda dienu statistika

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

03.09.2007 -09.09.2007 vārda dienas svin:

Datums Vārds Skaits No tiem Rīgā un Rīgas rajonā Neskaitot Rīgu un Rīgas raj., visvairāk vārda dienu svinētāju ir

03/09/2007 Berta 249 74; 16 Jēkabpils raj. - 16

03/09/2007 Bella 184 121; 8 Jūrmala - 9

04/09/2007 Dzintra 5956 1423; 499 Valmieras raj. - 283

04/09/2007 Dzintara 12 8; 0 Jēkabpils raj. - 2

04/09/2007 Dzintars 4017 692; 334 Cēsu raj. - 207

05/09/2007 Klaudija 554 224; 31 Jēkabpils raj. - 36

05/09/2007 Persijs 25 15; 0 Jelgavas raj. - 3

05/09/2007 Vaida 78 17; 4 Saldus raj. - 9

06/09/2007 Maigonis 424 48; 29 Talsu raj. - 28

06/09/2007 Magnuss 61 17; 3 Liepāja - 8

06/09/2007 Mariuss 40 11; 5 Talsu raj. - 9

07/09/2007 Regīna 5333 1558; 327 Daugavpils - 760

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes no 13. līdz 23. augustam

, 10.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

13.08.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksme

Domē, Jomas ielā 1/5

14.08.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr. 75

14.08.2007, 14:30 Sociālās palīdzības komisijas sēde

Labklājības pārvaldē, Mellužu prospektā 83

14.08.2007, 16:00 Detālplānojuma zemesgabalam Brīvības prospektā 26a un Brīvības prospektā 28a sabiedriskās apspriedes otrā posma sanāksme

Zemes nama telpās, Edinburgas pr.75

15.08.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Miera ielā 27 a sabiedriskās apspriedes otrais posms

Būvvaldē, Edinburgas prosp. 75

16.08.2007, 09:00 Koku ciršanas komisijas izbraukumu sēde

Izbraukšana no domes ēkas Jomas ielā 1/5

17.08.2007, 10:00 Pašvaldības iepirkuma komisijas sēde

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas 200 vērtīgākie uzņēmumi

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db Sadarbībā ar korporatīvo finanšu kompāniju Laika Stars Finanšu dati – LR Uzņēmumu reģistrs, Lursoft, 30.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gads Latvijas vēsturē iegājis ar inflācijas ierobežošanas plānu, radikāli ierobežojot iedzīvotāju un uzņēmumu kredītspēju, taču Latvijas vērtīgāko uzņēmumu sarakstā, kurā šogad jau iekļauti 200 uzņēmumi pagājušā gada simtnieka vietā, tas radikālas izmaiņas nav viesis, jo daudzi uzņēmumi realizēja vēl 2006. gadā slēgtos līgumus un pasūtījumus.

Saraksta līderi

Līdzīgi kā pērn joprojām saraksta galvgalī dižojas universālās bankas un dabiskie monopoli. Pārliecinošs jaunpienācējs vadošo piecniekā ir VAS Latvijas Valsts meži (četrkāršs vērtības pieaugums – no 140 līdz 575 miljoniem latu).

Savukārt piecu vareno kopējā vērtība – 3.3 miljardi latu jeb gandrīz par vienu miljardu vairāk nekā iepriekšējā gada pieciniekam – runā pati par sevi: ja uzņēmumam dod attiecīgus apstākļus un ietekmes sfēras, tad tā vērtība augs griezdamās, - šādi ir galvenie secinājumi, ko pēc jaunā Latvijas vērtīgāko uzņēmumu saraksta izveides pauž korporatīvo finanšu kompānijas Laika Stars vērtēšanas eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru