Citas ziņas

Mācīs telemārketinga speciālistus

Andris Zeļenkovs [email protected], 08.03.2005

Jaunākais izdevums

Apmācību kompānija "Triviums apmācība" 9.-10.martā rīko semināru "Telemārketings". Kurss paredzēts pārdošanas pārstāvjiem – tiem, kas ikdienā strādā ar klientiem pa tālruni, informējot par kompāniju piedāvātajiem produktiem un pārliecinot par to priekšrocībām. Šis seminārs dalībniekiem sniedz ne tikai teorētiskas zināšanas, bet arī praktiskus uzdevumus un izpratni par to, kas ir telemārketings, kā, pārdodot pa telefonu, nodibināt saikni ar klientu, noskaidrot viņa vēlmes, strādāt ar klienta iebildumiem, prezentēt un pārdot savu preci, produktu vai pakalpojumu, kā turpināt sadarbību ar klientu ilgtermiņā. Apmācību vadīs pasniedzēja un konsultante Ingrida Koha. Līdz 2004. gada februārim I.Koha bijusi SIA Eniro pārdošanas nodaļas vadītāja, pirms tam klientu konsultantu grupas vadītāja. Savu profesionālo pārdošanas speciālista kvalifikāciju cēlusi daudzos semināros gan Latvijā, gan ārvalstīs; apguvusi arī banku un nekustamo īpašumu specialitātes. 2001. un 2002. gadā atzīta par SIA Eniro Latvija Gada cilvēku. Ieguvusi arī godalgu “ENIRO East Best Achievement “The best manager” 2002”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Mobilo sakaru operatori turpmāk nedrīkstēs veikt telemārketinga zvanus citu operatoru klientiem

LETA, 24.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas mobilo sakaru operatori parakstījuši labās prakses kodeksu Par komerciālu paziņojumu sūtīšanas komercpraksi, izmantojot telemārketingu, saskaņā ar kuru no ceturtdienas, 25.augusta, operatori varēs veikt telemārketinga zvanus citu operatoru klientiem tikai tad, ja saņemta nepārprotama atļauja no šiem klientiem.

Kodeksu šodien parakstījuši Bite, Tele2, Latvijas Mobilais telefons (LMT), Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācija, Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācija, kā arī Latvijas Telekomunikāciju asociācija.Notei

umi paredz, ka telemārketinga zvanus varēs saņemt tikai tie klienti, kas iepriekš devuši tiem savu piekrišanu. Pie tam komerciāla paziņojuma saņēmēja piekrišanai ir jābūt skaidrai un nepārprotamai, kā arī brīvi izteiktai, veicot aktīvu darbību.

Iepriekš atzīmēti lauki, piekrišanas ietveršana kopējā noteikumu tekstā vai komerciāla paziņojuma saņēmēja klusēšana vai atturēšana no darbības un cita veida pasīva rīcība nav uzskatāma par iepriekš dotu piekrišanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja telemārketings nesniedz gaidīto rezultātu

Daudzu uzņēmumu darbinieki ir piedzīvojuši situāciju, kad uz biroja tālruni piezvana tirdzniecības aģenti, kuri galīgi nesaprot, kam piezvanījuši, un piedāvā klientam nepiemērotas preces vai pakalpojumus, teiksim, konteinerpārvadājumus – personāla apmācības firmai. Tas ir piemērs absurdajai situācijai, kad telemārketinga jomā strādājošie grib sasniegt labākus rezultātus – vairāk pārdot, satikt vairāk klientu, bet darbu organizē nepareizi.

Lai padarītu telemārketinga darbinieku darbu efektīvāku, “Adros Baltija” ir izveidots mācību kurss “Telemārketings jeb kā 10 telefonsarunu laikā norunāt 8–9 tikšanās ar klientu”. Kurss paredzēts cilvēkiem, kam vienas telefona sarunas gaitā jāpanāk tikšanās ar potenciālo klientu, lai klātienē prezentētu preci vai pakalpojumu, piemēram, apdrošināšanas aģentiem, taču treniņš būs lietderīgs arī tiem, kas pārdod preces – grāmatas, diskus u.tml. Uz nodarbībām tiek gaidīti cilvēki, kuri jau darbojas telemārketinga jomā un ir orientēti uz savu rezultātu uzlabošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks uzņēmēju kontaktu un pieredzes apmaiņas kluba “Call Center klubs” tikšanās

Andris Zeļenkovs [email protected], 30.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju uzņēmums “Adventus Solutions” ceturtdien, 2.jūnijā uz kārtējo tikšanos aicina Latvijas “Call Center kluba” biedrus, lai dalītos pieredzē par jaunākajām tendencēm kontaktu centru izmantošanā un klientu apkalpošanas uzlabošanā. Ir uzaicināti vairāki eksperti, kas ar kluba biedriem – uzņēmumiem, kuru ikdienas darbs saistīts ar liela daudzuma klientu kontaktu apkalpošanu un telemārketinga pakalpojumu sniegšanu, diskutēs par šādām galvenajām tēmām: - telemārketinga nozīme un tā izmantošanas iespējas; - Alcatel klientu kontaktu centra telemārketinga instrumenti; - vietējo uzņēmumu kontaktu centru pieredze telemārketingā un telepārdošanā. Kļūt par ”Call Center kluba” ceturtās sanāksmes diskusiju ekspertiem ir uzaicināti Telemārketinga speciālistu trenere Santa Līce-Krūze, “Adventus Solutions” eksperts Jānis Kalniņš, “Eden Springs” Baltijas kontaktu centra vadītāja Stella Petrosjana, “Hansabanka” telefonbankas nodaļas vadītāja Irīna Antonova. Uzziņai: “Call Center klubs” ir jauna modeļa kontaktu un pieredzes apmaiņas programma, kur vadītāji, atbildīgie par klientu apkalpošanas kvalitāti, var diskutēt un iegūt informāciju par jaunākajām tendencēm kontaktu centru izmantošanā un klientu apkalpošanas uzlabošanā Latvijā un pasaulē. Latvijā pirmais “Call Center klubs” tika nodibināts 2004.gada martā un šobrīd apvieno jau vairāk par 40 dalībniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākā daļa iedzīvotāju vēlas ierobežot mobilo sakaru operatoru pārvilināšanas zvanus

Žanete Hāka, 13.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

72% iedzīvotāju uzskata, ka ir jāierobežo mobilo sakaru operatoru prakse zvanīt citu operatoru klientiem ar mērķi pārliecināt viņus mainīt pašreizējo operatoru uz citu kompāniju, liecina pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

15% iedzīvotāju domā, ka šāda prakse nav jāierobežo, savukārt 13% par šo jautājumu nav noteikta viedokļa. Saskaņā ar aptaujas datiem, 85% aptaujāto iedzīvotāju pēdējā gada laikā no mobilo sakaru operatora, kura klienti viņi nav, ir saņēmuši zvanu ar mērķi pārliecināt mainīt viņu pašreizējo operatoru uz citu kompāniju.

Aptaujas dati liecina, ka kopumā 83% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem pēdējā gada laikā kā privātpersonas ir saņēmuši kādu telefona zvanu, kura laikā reklamēta kāda prece vai pakalpojums, un kāda uzņēmuma vārdā mēģināts kaut ko pārdot. 83% no viņiem uzskata, ka šādas telemārketinga aktivitātes ir jāierobežo, un tikai 6% ir pret ierobežojumu noteikšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Līderu atgriešanās: Kaifs izskaitļot biznesa veiksmi

Lāsma Vaivare, 29.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divdesmit gadus kaldinājusi karjeru izglītības biznesā Londonā, Sandra Zīrāpe ar entuziasmu nu darbojas ēdināšanas jomā Valmierā

Trīs kafejnīcas – Ceturtais cēliens Valmieras Drāmas teātrī, Jauna saule pašā pilsētas centrā un sporta bārs Vidzemes olimpiskajā centrā – un pazīstamais naktsklubs Multiklubs – tas ir Sandras Zīrāpes bizness Valmierā, pilsētā, ko viņa par savām mājām sauc vien divus gadus. Bizness aug, un viņa ar entuziasmu stāsta par dažādiem uzlabojumiem, kas gaidāmi, un plāniem, ar ko viņai pilna galva. «Kaifs biznesā ir izskaitļot, kas varētu izdoties, un pie tā strādāt,» tā Sandra. Vienlaikus viņas pieeja biznesam ir samērā atbrīvota – visu pasaules naudu nenopelnīsi, viņa saka. Galvenais, lai no darbošanās rastos prieks klientiem, pašiem un arī ilgtermiņā būtu redzams, ka bizness ir rentabls. Viņa ir ļoti aktīva, daudz un ātri runā, papildinot teikto ar žestiem, un ir daudz vairāk atvērta nekā citi uzņēmēju, kas dzīves un biznesa mācības guvuši tepat. Vēlāk sarunā arī viņa pati atzīs – tā kā pieredzi guvusi Londonā, nevis pēcpadomju Latvijā, viņas saskarsme gan ar darbiniekiem, gan klientiem ir balstīta citās vērtībās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Darba tirgū pieprasītākie – pārdošanas un IT speciālisti; CV-Online atklāj, kādas algas tiek piedāvātas

Lelde Petrāne, 16.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas darba tirgus pēdējos gados ir piedzīvojis lielas pārmaiņas, kuru rezultātā ir mainījušās darba devēju piedāvātās vakances, prasības pret kandidātiem un atalgojums, biznesa portālam db.lv skaidroja CV-Online Latvia Biznesa attīstības vadītājs Aivis Brodiņš.

Nemainīga vērtība darba tirgū ir pārdošanas un klientu apkalpošanas jomas vakances, kas visos tirgus apstākļos ir bijušas pieprasītākās, jo jebkuram biznesam gan ekonomiskās izaugsmes, gan krīzes laikā svarīgi ir pārdošanas rezultāti, klientu piesaiste un noturēšana. Bet otra pieprasītākā profesija Latvijas darba tirgū ir informāciju tehnoloģiju (IT) speciālisti.

CV-Online karjeras portālā cv.lv pārdošanas un klientu apkalpošanas vakances veido vairāk nekā 40% no visiem publicētajiem darba sludinājumiem, kas liecina par šīs profesijas nozīmīgumu darba tirgū.

Visvairāk tiek izsludinātas vakances aktīvajā pārdošanā, kur darbinieka galvenie uzdevumi ir aktīvi piedāvāt uzņēmuma preces vai pakalpojumus noteiktam klientu segmentam noteiktā teritorijā, izmantojot zvanīšanu un klātienes tikšanos, kā arī pēc tam uzturēt sadarbību ar piesaistīto klientu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes drošības eksperts Robis viesojas Latvijas skolās

, 30.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā skolas dienā, 3. septembrī Mārupes vidusskolā pie sākumskolas audzēkņiem viesosies satiksmes drošības kampaņas "Neriskē! Piesprādzē!" simbols Robis. Kopā ar Robi uzrunāt mazos satiksmes dalībniekus un mācīt viņiem satiksmes noteikumu pamatzināšanas ieradīsies arī Valsts policijas CP biroja vadītājs Edmunds Zivtiņš.

Lai satiksmes noteikumu apguve notiktu bērniem saprotamā veidā, izveidota "Robja skola", kuras ietvaros Robis bērniem mācīs atpazīt dažādas ceļa zīmes, kā arī uzskatāmi demonstrēs, kā pareizi šķērsot gājēju pāreju un piesprādzēties automašīnā.

Aktīvākajiem bērniem, kuri līdzdarbosies un pareizi atbildēs uz jautājumiem, Robis dāvinās tematiskas puzles. Visi skolēni par piemiņu no pasākuma saņems Robja rotaļlietas.

Mazajiem satiksmes dalībniekiem būs iespēja izpētīt arī Policijas automašīnas, tajās iekāpt, piesprādzēties, kā arī uzdot policistiem jautājumus par viņu darbu un satiksmes noteikumiem.

Savukārt "Hansa Līzinga Ceļa skolā", kas arī viesosies Mārupes vidusskolā, praktisku piemēru un rotaļu veidā tiks imitētas būtiskākās situācijas uz ceļa, lai iemācītu bērniem pareizu uzvedību ceļu satiksmē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lai ierobežotu telemārketinga aktivitātes, Indija uzliek ierobežojumu īsziņām

Lelde Petrāne, 27.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telesakaru regulators Indijā uzlicis ierobežojumu īsziņu skaitam, ko var nosūtīt no mobilā tālruņa, ziņo BBC.

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem neviens nedrīkstēs nosūtīt vairāk nekā 100 īsziņas dienā, informējušas amatpersonas.

Paredzams, ka šis lēmums būs liels atvieglojums miljoniem mobilo telefonu lietotāju, kuri saskaras ar desmitiem negribētu īsziņu katru dienu.

Indija ir vairākkārt mēģinājusi iegrožot telemārketinga firmas, kas «bombardē» mobilo telefonu lietotājus ar saviem vēstījumiem, taču visi līdzšinējie mēģinājumi izrādījušies nesekmīgi.

Patlaban iespējams reģistrēt tālruņu numurus valsts mēroga tā sauktajā nezvanīšanas sarakstā.

Decembrī Indija paziņoja par plāniem uzlikt smagākus sodus telemārketinga firmām, kuras tomēr zvanīja vai sūtīja īsziņas tiem, kuri reģistrējušies šajā sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju jomā problēmu risināšanā vairāk būtu jāiesaistās SPRK. Lai gan numura saglabāšanas pakalpojumam, kad lietotājs var pāriet pie cita mobilo sakaru operatora, saglabājot numuru, būtu jānorisinās dienas laikā, šobrīd šajā jomā operatoru «rīvēšanās» nav beigusies, raksta Dienas Bizness.

«Gada laikā regulators it kā ir izpildījis ES Direktīvas prasības savos noteikumos, taču nav nodrošinājis to reālu ieviešanu ikdienā, atstājot to tikai operatoru rokās un līdz ar to arī iespējas patvaļai,» DB norāda Bite Latvija pārstāve Lita Grafa. Latvijā jebkuram mobilā telefonam lietotājam ir tiesības mainīt mobilo sakaru operatoru, turklāt šim pārejas procesam, saskaņā ar ES direktīvu, jābūt nodrošinātam dienas laikā. «Diemžēl situācija nav tik viennozīmīgi vienkārša un dažiem klientiem pāreja tiek apgrūtināta. Proti, pēdējo piecu mēnešu laikā, kopš stājušies spēkā jaunie numuru pārnešanas noteikumi, Latvijas Mobilais telefons (LMT) patvaļīgi ir aizkavējis 4016 numura pārnešanu no LMT uz Biti,» informēja L. Grafa, uzsverot, ka regulators, kā vienīgā institūcija, kas varētu situāciju noregulēt, pārāk nesteidzas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bite Latvija radušās aizdomas, ka Tele2 veic balss zvanu ierobežošanu no sava konkurenta Bite Latvija tīkla, atklāja Bite Latvija ģenerāldirektors Freds Renčaks.

Pēdējās dienās uzņēmuma darbiniekiem bijušas problēmas sazvanīt mobilā operatora Tele2 numurus, portālam apstiprināja arī valdes locekle Kristīne Britāne. Kā izrādās, Tele2 klienti, saņemot šos zvanus, sākumā dzird automātisku balss ziņojumu, ka, iespējams, viņiem zvana kāds reklāmas aģents un jāveic papildu darbība atbildēšanai.

Savukārt Tele2 atgādina, ka līdzīgu brīdinājumu ieviešanu Lietuvā savulaik esot uzsākusi Bite Lietuva, bet pēc varasiestāžu atzinuma par tādas rīcības pretlikumību esot bijusi spiesta no tā atteikties.

Latvijā notiekošo Tele2 skaidro ar centieniem pasargāt savus klientus no Bite Latvija agresīvā telemārketinga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā lielie informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumi piesaistīs darbiniekus no ārvalstīm, īpaši tādēļ, ka darba samaksas jomā mēs strauji tuvojamies Eiropas Savienības līmenim un IT jomā ir iespēja strādāt attālināti, norāda Accenture Latvijas filiāles vadītājs Maksims Jegorovs. Uzņēmumi jau iepriekš pauduši, ka šobrīd lielas rūpes IT jomā sagādā augsti kvalificētu speciālistu piesaiste.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2018. gada sākumā Latvijā 99,6 % uzņēmumu ar nodarbināto skaitu 10 un vairāk lietoja internetu, bet tīmekļa vietne bija 63,0 % uzņēmumu, liecina CSP aptauja par IKT lietošanu uzņēmumos. 44,1 % uzņēmumu darbinieku darbā regulāri lietoja datoru ar interneta pieslēgumu. Gada laikā šis rādītājs pieaudzis par 1,9 procentpunktiem.

2018. gada sākumā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) speciālistus nodarbināja 15,5 % uzņēmumu ar nodarbināto skaitu 10 un vairāk,

Uzņēmumu īpatsvars, kas nodarbina IKT specialistus, ir atkarīgs no uzņēmuma lieluma. Visbiežāk IKT speciālistus nodarbina lielie uzņēmumi – 79,5 %. Savukārt vidējo un mazo uzņēmumu grupā IKT specialistus nodarbina attiecīgi 34,7 % un 10,2 % uzņēmumu. Lielo uzņēmumu grupā salīdzinājumā ar 2017. gadu rādītājs pieaudzis par 7,8 procentpunktiem, bet vidējos un mazajos uzņēmumos attiecīgi par 4,9 un 1,3 procentpunktiem.

5,2 % uzņēmumu pērn pieņēma vai mēģināja pieņemt darbā IKT speciālistus, bet vairāk nekā pusei no tiem (56,5 %) bija grūtības šo vakanču aizpildīšanā. 5,4 % nodrošināja mācības, lai uzlabotu uzņēmumā nodarbināto IKT speciālistu prasmes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attīstoties tehnoloģijām, darbiniekiem arvien vairāk ir iespējas strādāt arī attālināti, neesot noteiktā darba vietā. Tas lielākoties ir iespējams un patiesībā jau sen pierasts radošo profesiju pārstāvjiem, piemēram, māksliniekiem, žurnālistiem, rakstniekiem. Taču attālināti strādā arī tulki, programmētāji, grāmatveži, telemārketinga speciālisti, dažādu veidu projektu vadītāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompetentas institūcijas „Darba Vide” pārstāvjiem no citu darba devēju puses ir nācies dzirdēt dažādus jautājumus par darba aizsardzības ieviešanu uzņēmumos. Piemēram, vai uzņēmumā, kurā strādā 2 darbinieki, ir nepieciešams norīkot darba aizsardzības speciālistus? Un vai darba aizsardzības speciālistus ir jānorīko arī ārvalstu uzņēmumu pārstāvniecībās? Jā, ir nepieciešams norīkot, jo Darba aizsardzības likums nosaka, ka, neatkarīgi no darbinieku skaita, katram darba devējam ir pienākums organizēt darba aizsardzības sistēmu savā uzņēmumā.

Pareiza ugunsdzēsības iekārtu apkope un atbilstoša personāla apmācība palīdzēs izvairīties no situacijas, kad neliels ugunsgrēks pārvēršas par katastrofu.

Ja darba devējam nav iespēja norīkot un apmācīt darba aizsardzības speciālistus vai arī darba devējs veic kādu no komercdarbības veidiem, kuru ir noteicis Ministru kabinets, darba devējs darba aizsardzības sistēmas izveidē un uzturēšanā ir jāiesaista kompetenta institūcija.

Kādas ir priekšrocības, ja uzņēmumā ir savs darba aizsardzības speciālists, kurš ir apguvis darba aizsardzības pamatlīmeņa zināšanu programmu 160 stundu apjomā? Ņemiet vērā, ka savs uzņēmuma darbinieks labi pārzina uzņēmuma darbību, tādēļ darba aizsardzības sistēmu iespējams vieglāk integrēt uzņēmuma darbībā, kā arī savam darba aizsardzības speciālistam ir ciešāks kontakts ar uzņēmuma darbiniekiem, kā rezultātā vieglāk darba aizsardzības jautājumu risināšanā iesaistīt pašus attiecīgos darbu veicējus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas valdība piekrīt atvieglināt ārvalstu speciālistu nodarbināšanu; kritiķi raizējas par algu iesaldēšanu

LETA, 08.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas valdība trešdien piekritusi atvieglināt ārvalstu speciālistu nodarbināšanu noteiktās profesijās, cerot tādējādi uzlabot uzņēmējdarbības vidi un piesaistīt investīcijas, tikmēr daži politiķi brīdinājuši, ka tas varētu pavērt ceļu lētāka darbaspēka ieplūšanai, kas apturētu lietuviešu algu pieaugumu.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis premjerministra Sauļus Skverneļa preses pārstāvis Toms Beržinsks, valdība trešdien izbraukuma sēdē Medininkos apstiprinājusi Ekonomikas ministrijas iesniegto sarakstu, kurā minētas 27 profesijas, kuru Lietuvā trūkst.

Paredzēts, ka šādu profesiju speciālistus no valstīm, kas nepieder pie Eiropas Savienības (ES), Lietuvā būs vieglāk pieņemt darbā, proti, darba devējiem viņiem būs jāmaksā tikai pusotras reizes vairāk par vidējo mēnešalgu, kamēr tādiem speciālistiem, kuru šai sarakstā nav, jāmaksā trīs reizes vairāk par vidējo mēnešalgu - šo drošības sviru mērķis ir novērst algu diskrimināciju un lētāka darbaspēka ievešanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidents Andris Bērziņš svētku uzrunā pie Brīvības pieminekļa aicināja būt atvērtiem un nenorobežoties no pārējās pasaules, norādot, ka sadarbojoties, nevis konkurējot Baltijas valstīm ir iespēja gūt panākumus.

«Lai gan latvietis ir viensētnieks, es aicinu necelt sētu ap Latviju ne darbos, ne domās, jo tā būs tikai šķietama aizsardzība. Tā mēs nekļūsim ne stiprāki, ne gudrāki, ne turīgāki, jo mūsdienās norobežošanās nav īstais virzītājspēks,» sacīja A. Bērziņš, piebilstot, ka tikai prasme apgūt labāko, ko pasaule ir radījusi, «padarīs mūs īsteni stiprus un neatkarīgus, gudrus un tālredzīgus, kas saudzē savējo un prot pieņemt citādo».

Valsts prezidents norādīja, ka dzīvosim tādā pasaulē, kādus mērķus izvirzīsim. Tāpēc nevajag baidīties no augstiem, pat šķietami nesasniedzamiem mērķiem.

«Latvijas patrioti nenobijās pirms 95 gadiem, un mēs ieguvām savu valsti. Mēs nenobijāmies pirms 25 gadiem un atguvām Latvijas neatkarību. Un tāpēc šis ir īstais brīdis, lai strādātu pie Baltijas valstu ciešākas sadarbības un kopīgas nākotnes. Tikai sadarbojoties, nevis konkurējot, Latvijai, Lietuvai un Igaunijai kā vienota reģiona valstīm ir iespēja kļūt par pasaules līmeņa spēlētāju. Pats liktenis Latvijai ir vēlējis būt vidū, uzliekot mums pienākumu veicināt šo tuvināšanos un kopīgā meklējumus,» sacīja A. Bērziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mazie satiksmes dalībnieki šoruden saņems Pasažieru apliecības

, 29.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai pirmklasniekiem mācītu satiksmes noteikumus un bērnu vecāki varētu justies mierīgi par mazo skolēnu pirmajām patstāvīgajām gaitām, Ceļu satiksme drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Satiksmes, Iekšlietu ministrijām un Valsts Policiju rīko bērniem veltītu satiksmes drošības kampaņu "Piesprādzē! Neriskē!". Tās galvenais mērķis ir mācīt mazos cilvēkus vienmēr atcerēties par satiksmes drošību, gan piesprādzējoties braucot automašīnā, gan ievērojot satiksmes noteikumus ejot pa ielu.

Lai aktualizētu drošības jostu lietošanu mazajiem pasažieriem, šogad ar kampaņas palīdzību tiek uzrunāti 1. un 2. klases skolēni.

Mācību materiāls "Droši uz ielas" un Pasažiera apliecība

Vairāk nekā 40 000 pirmo klašu audzēkņiem CSDD sagatavojusi mācību materiālu "Droši uz ielas". Skolēni aicināti pēc mācību materiāla apguves kopā ar vecākiem parakstīt solījumu, kas apstiprina viņu apņemšanos turpmāk vienmēr automašīnā lietot drošības jotas. "Robja birojs" apņēmīgajiem pasažieriem nosūtīs pasažiera apliecības - simbolisku dokumentu, kas būs mazo satiksmes dalībnieku dotā solījuma liecība un atgādinājums. Pasažieru apliecības skolēniem nogādās SIA "DPD Latvija".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Var pieteikties Argentīnas tango festivāla meistarklasēm

, 06.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 17. līdz 23.augustam Rīgā un Jūrmalā notiks 2. Starptautiskais Argentīnas tango festivāls Tango Sun Festival, kuru organizē Argentīnas tango deju studija Tangostudio un tās vadītāji Aigars Stirna un Ginta Opmane.

Pieteikšanās un reģistrācija festivāla meistarklasēm pie pasniedzējiem no Argentīnas, Vācijas un Latvijas sāksies 10.maijā.

Festivāla programmā paredzētas 46 tango meistarklases. Pasniedzēji piedāvās apmācību dažādos Argentīnas tango stilos – Salon, Milonguero un Nuevo, kā arī mācīs Argentīnas tautas deju chacarera. Meistarklasēm var pieteikties gan dejotāji ar lielāku vai mazāku pieredzi, gan visi Argentīnas tango interesenti bez deju pieredzes. Notiks arī speciālas meistarklases profesionāliem dejotājiem, pasniedzējiem un horeogrāfiem.

Ar festivāla programmu, kas vēl tiks precizēta un papildināta, var iepazīties deju studijas Tangostudio mājas lapā www.tangostudio.lv sadaļā Festivāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Diētas šķīvja OnPlate radītājas sākušas darbu pie eksporta veicināšanas

LETA, 24.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Diētas šķīvja OnPlate radītājas sākušas darbu pie eksporta veicināšanas, aģentūrai LETA apstiprina uzņēmuma SIA OnPlate īpašnieces Līga Balode un Tatjana Tepo.

Viņa norāda, ka patlaban tiek kārtotas formalitātes, lai varētu noslēgt līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA). «Bijām aizgājušas uz LIAA konsultāciju, patlaban pildām dokumentus, lai noslēgtu ar LIAA līgumu un izmantotu aģentūras pakalpojumus eksporta veicināšanai.»

Uzņēmuma OnPlate mērķis ir iekarot arī citu valstu tirgus, tādēļ sākotnēji diētas šķīvis ir izveidots trīs valodās. «Mēs esam nopietni noskaņojušās eksportam un centīsimies ar mūsu produktu popularizēt Latviju, Latvijas produktu un vērtības,» atzīmē uzņēmuma īpašnieces.

Tāpat šī gada februārī uzņēmums OnPlate ir noslēdzis līgumu ar veikalu Rito pārvaldītāju SIA Arkolat, līdz ar to OnPlate šķīvjus patlaban var nopirkt Rito veikalos visā Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas valsts meži kustības par atpūtu dabā Mammadaba lielākajā atpūtas objektā - Tērvetes dabas parkā - 9. maijā notiks tūrisma sezonas atklāšanas svētki visai ģimenei Meža pasakas modināšana.

Līdz ar Annas Brigaderes lugu varoņu koka skulptūrām Pasaku mežā modīsies arī Tērvetes dabas parka tēli – Meža māte, Sila raganiņa, Rūķi un Rūķu māmiņa un Sīkstuļu pāris. Viņi Pasaku meža viesus sagaidīs ar jautriem pārdzīvojumiem, izrādīs atjaunotā Rūķīšu meža un Pasaku meža bagātību, atklās noslēpumainākās vietas un mācīs, kā no dabā rastiem materiāliem pagatavot dāvanas savām mammām Māmiņu dienā.

T(Organizatoru foto)ērvetes dabas parka sezonas atklāšanas svētkos ar mūzikas skaņām, putnu dziesmām un deju ritmiem Pasaka tiks modināta četrās vietās – pie jaunā Informācijas - mācību centra, Pasaku mežā, Rūķīšu mežā un Rotaļu laukumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja Skandināvijā informācijas tehnoloģiju (IT) speciālisti veido 4% no visiem nodarbinātajiem, Latvijā viņi ir tikai 1,9% no darbaspēka, sacīja Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

Kā norādīja Bāliņa, Latvijā katastrofāli trūkst IT speciālistu, papildus tam liela daļa viņu saražotā jeb 42% tiek eksportēta. «Mums līdz ar to ir nepietiekams IT speciālistu resurss, kas strādā Latvijas tirgum.»

Kā vienu no iemesliem speciālistu trūkumam Bāliņa minēja nepietiekamu uzsvaru uz dabaszinātnēm skolās - skolu beidzējiem ir nepietiekamas zināšanas, lai mācītos tālāk par IT speciālistiem. «Otrs iemesls ir tas, ka skolu beidzēji nereti ir aktīvi tehnoloģiju lietotāji - spēlē spēles, lieto sociālos tīklus, bet viņi nav radītāji. Viņi nesaprot, ka augstskolas mācīs radītājus, nevis patērētājus.»

«Iepriekš Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes dekāns Juris Borzovs ir deklarējis, ka IT nozarei ir vajadzīgi speciālisti un arī algas ir diezgan lielas, bet tur ir arī jāmācās. Daudz jāmācās,» uzsvēra Bāliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīko zināšanu apmaiņas dienu jauniešu centrā Dzīvesprieks

, 08.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 2007. gada 9. novembrī, Tukuma rajona Vānes pagasta Aizupē Biznesa augstskolas Turība maģistrantūras studenti sadarbībā ar Nordea banku un bērnu un jauniešu organizāciju Dzīvesprieks rīko sadraudzības un zināšanu apmaiņas pasākumu Labais darbs, liecina augstskolas Turība sniegtā informācija medijiem.

Vienas dienas laikā bērnu centra Dzīvesprieks audzēkņi apmācīs studentus un bankas darbiniekus un rādīs savas iemaņas. Visi kopīgi ceps Mārtiņdienas zosi, apgūs galdniecības pamatprasmes un kopīgi veidos māla darbus. Vēlāk bankas darbinieki pastāstīs jauniešiem par ikdienas finanšu plānošanu un citiem praktiskiem jautājumiem banku darbībā.

Šāda veida sadraudzības diena ar Dzīvesprieks audzēkņiem ir studentu iniciatīva un tiek rīkota pirmo reizi. Pasākuma mērķis ir pozitīvas komunikācijas veidošana ar jauniešiem, kuriem dažādu iemeslu dēļ bijis smags dzīves sākums.

„Šajā dienā mēs mainīsimies lomām. Nevis mēs, bet jaunieši mums mācīs dažādas prasmes un iemaņas, piemēram, šūšanu, galdniecību un pavārmākslu. Mums ir svarīgi parādīt sabiedrībai, ka jaunieši, kuri nonākuši krīzes situācijās, arī ir personības,” stāstīja Biznesa augstskolas Turība maģistrantūras students Oskars Petrovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Britu desmitgadniekiem mācīs programmēt

Lelde Petrāne, 17.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijā brīvprātīgie uzsākuši projektu, lai izveidotu pēcskolas klubus, kuros bērniem mācīs datorprogrammēšanu, ziņo BBC.

Code Clubs datorprogrammēšanu palīdzēs apgūt bērniem vecumā no 10 līdz 11 gadiem.

Klubos tikšot doti praktiski uzdevumi, piemēram, spēļu radīšana un robotu kontrole.

Saskaņā ar mērķi līdz 2014. gadam šādiem klubiem jābūt izveidotiem 25% no Lielbritānijas pamatskolām.

«Mēs mācām mūsu bērniem būt sekretāriem, nevis programmētājiem,» runājot par pašreizējām datorapguves nodarbībām skolās, teikusi projekta pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzsāk cīņu, lai Baltijas jūra nepārvērstos par «milzīgu, smirdīgu zupas katlu»

Lelde Petrāne, 04.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas jūras pašreizējais stāvoklis ir kritisks – jūras dibenā plešas vairāku desmitu tūkstošu km2 lielas mirušās zonas. Lai veicinātu izpratni par Baltijas jūras stāvokli un nākotnes perspektīvām, šodien tiek uzsākta ilgtermiņa iniciatīva Spēks ir tīrā jūrā.

Cīņu pret jūras sagandēšanu uzņēmies veikt Baltijas jūras entuziasts, liepājnieks Dzintars Jūra, kurš apvienojis spēkus ar Pasaules Dabas Fondu un SEB banku. Viņš cer uz Latvijas iedzīvotāju atsaucību, jo kampaņas ietvaros veiktā pētījuma dati rāda, ka gandrīz 90% Latvijas iedzīvotāju būtu gatavi mainīt savus ikdienas paradumus un iesaistīties Baltijas jūras glābšanā.

«Es nespēju vienaldzīgi noraudzīties, kā mana jūra, mūsu Baltijas jūra mokās. Sev un draugiem esmu apsolījis likt lietā visu izdomu, talantu, zināšanas un, ja vajadzēs – pat spēku, lai vestu cilvēkus pie prāta. Esmu nolēmis cīnīties, lai arī mūsu mazbērni varētu peldēties un sauļoties pie jūras, nevis turēties pa gabalu no milzu, smirdīgā zupas katla, kas pieguļ gandrīz pusei mūsu valsts robežas,» norāda Dzintars Jūra, kampaņas Spēks ir tīrā jūrā iniciators.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektroenerģijas padeves traucējumu dēļ kokapstrādes uzņēmums nespēj izpildīt pasūtījumus un sola sūdzēt tiesā Latvenergo.

«Ir pārkāptas visas iespējamās robežas, jo elektroenerģijas padeve nav normāla kopš pērnā gada 30. decembra, turklāt šā gada sākumā energopadeves nebija dabas stihijas dēļ, bet kopš 11. janvāra elektroenerģijas padeve vienu brīdi ir, bet otru - nav,» sašutis ir SIA Krauss valdes priekšsēdētājs Gatis Gulbis.

Viņš norāda, ka uzņēmuma dziļākas pārstrādes iecirknis Klintainē šā gada janvārī nespēs izpildīt pasūtījumus aptuveni par 0,3 milj. eiro. «Vidēji ik mēnesi neto apgrozījums ir ap 0,4 milj. eiro, taču janvārī produkcijas piegādes ārvalstu klientiem sasniegs labi ja 0,1 milj. eiro,» atzīst G. Gulbis.

Komentāri

Pievienot komentāru