Jaunākais izdevums

Bankas piedāvā dažādus uzkrājumu veidus – depozītus, krājkontus, ieguldījumu fondus. Katram no tiem ir savas priekšrocības. Lai uzkrājumu veidošanu padarītu vēl ērtāku, Parex banka ir radījusi jaunu produktu – Maxi kontu., kas sniedz iespēju ne tikai izdevīgi uzkrāt, bet arī 24 stundu pieeju uzkrātajiem līdzekļiem. Sīkāk par jauno produktu stāsta Parex bankas Noguldījumu produktu nodaļas vadītāja Daina Sidere.

Kas irMaxi konts?

Maxi konts ir izdevīgs un elastīgs naudas uzkrāšanas veids, kas apvieno krājkonta īpašības un maksājumu kartes lietošanas ērtības. ArMaxi kontu var veidot uzkrājumus, neierobežoti tos papildinot, un vienlaicīgi arī saglabāt pieeju saviem uzkrātajiem līdzekļiem neparedzētos gadījumos. TurklātMaxi konts piedāvā augstus peļņas procentus – 6% gadā.

Kā nauda kontā pelna naudu?

ParMaxi kontā uzkrāto nauduParex banka maksā saliktos procentus – tas nozīmē, ka "procenti pelna procentus". Procenti tiek aprēķināti par katru dienu un par ikvienu latu, kas atrodas kontā. Tie tiek pieskaitīti konta pamatsummai mēneša beigās, un nākamajā mēnesī procenti tiek aprēķināti arī par kontā ieskaitītajiem procentiem.

Minēšu kādu piemēru – ja klients katru mēnesi nogulda 50 latus, pēc astoņiem gadiem kopējā uzkrājumu vērtība pie ienesīguma 6% būs aptuveni 6100 lati. Pie tam klienta ieguldījums būs 4800 lati, bet 1300 latus klients būs nopelnījis ar procentiem! Savukārt pēc trīsdesmit gadiem uzkrājums sasniegtu jau 49000 latu, no kuriem klienta ieguldījums būtu 18000 lati. Tātad, izmantojotMaxi kontu, klienta ieguvums krietni pārsniedz ieguldījumu!

Kā papildinātMaxi kontu?

PapildinātMaxi kontu var jebkurā laikā ar jebkuru, brīvi izvēlētu summu. Nav noteikta ne minimālā iemaksas summa, ne minimālā atlikuma summa, par kuru tiek aprēķināti peļņas procenti.Maxi konta termiņš nav ierobežots – klients pats var izvēlēties, kad un cik lielas iemaksas veikt un cik ilgi uzkrāt, nepārslēdzot un nepagarinot līgumu ar banku. Lai nodrošinātu regulāruMaxi konta papildināšanu, klients ar banku var noslēgt automātisko maksājumu.

Kā saņemt uzkrāto naudu?

Nepieciešamības gadījumā, brīdinot banku septiņas dienas iepriekš, klients var pieteikt vajadzīgās summas pārskaitījumu uz norēķinu kontu vai izņemt skaidru naudu bankā.Maxi konta galvenā atšķirība ir tā pieejamība visu diennakti, izmantojot maksājumu karti. Jebkurā laikā ir iespējams piekļūt uzkrātajiem līdzekļiem vai tos izmantot, veicot pirkumus.

Kas vēl ir jāzina parMaxi kontu?

NoguldījumsMaxi kontā nozīmē 100% kontroli pār naudu, jo jebkurā laikā var sekot līdzi konta stāvoklim arParex internetbankas, SMS bankas vai bankas automāta starpniecību! AtverotMaxi kontu, var izmantot arī norēķinu konta funkcionalitāti - to papildināt, veikt pārskaitījumus vai rēķinu apmaksu. Un vēl –Maxi konts ir pieejams ikvienam. Arī tad, ja klients vēl navParex bankas klients un viņa ienākumi tiek ieskaitīti citā bankā.

Papildu informāciju var saņemt jebkurā bankas klientu apkalpošanas centrā, pa tālruni 6 701 0000 vai mājas lapāwww.parex.lv/maxikonts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex banka Latvijas tirgū sāk piedāvāt principiāli jaunu produktu – Maxi algas karti jebkuriem naudas ieskaitījumiem neatkarīgi no tā, vai tā ir alga, pabalsti vai pensija.

Ja klients izmanto Parex bankas Maxi kontu savu uzkrājumu veidošanai un Maxi algas karti saviem ienākumiem, viņš saņem īpašu bonusu – cash back vai, citiem vārdiem sakot, patērēto līdzekļu atmaksu. Par katru klienta veikto pirkumu, kas izdarīts ar Maxi algas karti, Parex banka ieskaita klienta Maxi kontā līdzekļus uzkrājumu veikšanai 0.5% apjomā no kopējās pirkuma summas, Db.lv informē Viktors Zaķis, Parex bankas Korporatīvo komunikāciju speciālists.

Maxi algas karte darbojas MasterCard sistēmā, tas ir, tai piemīt viss šī zīmola pievienotās vērtības spektrs. Bez jau pieminētā cash back, Maxi algas kartei ir arī virkne citu bonusu – tie ir bezmaksas SMS ziņojumi par naudas līdzekļu ieskaitījumiem uz klienta personīgo kontu, iespēja bez maksas izņemt savus naudas līdzekļus bankas automātu tīklā Naudas punkts 24, kurā ietilpst Parex banka, GE MoneyBank un Latvijas Krājbanka, kā arī iespēja reizi mēnesī bez maksas izņemt savus naudas līdzekļus no jebkura cita Latvijas komercbankas bankas automāta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā mēneša laikā par 2.6 miljoniem latu Parex bankā palielinājies to noguldījumu apjoms, kas tiek uzkrāts Maxi kontā.

Parex bankā informēja, ka kopš šā gada sākuma ir atvērti gandrīz 5000 Maxi konti, no kuriem 15 % - jauniem klientiem, kā arī palielinājies kopējais naudas līdzekļu apjoms, kas tiek uzkrāts Maxi kontos gan latos, gan eiro.

Tas liecina par situācijas stabilizēšanos bankā, secina Parex bankā.

Maxi konta ienesīgumu ir 8 % gadā latos un 5 % gadā eiro, nav noteikta minimālā noguldījuma summa un termiņš. Izmantojot Maxi kontam piesaistīto karti, klients jebkurā brīdī var piekļūt uzkrātajai naudai.

Maxi konts tiek izmantots uzkrājumu veidošanai, bet Maxi algas karte – ienākumiem un ikdienas norēķiniem. Izmantojot abas maksājumu kartes, klientam ir iespēja palielināt savu uzkrājumu Maxi kontā par 0.5 % no pirkumu summas, ja pirkumi tiek apmaksāti ar Maxi algas karti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex banka palielina termiņnoguldījumu tirgus daļu

, 01.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā pusgada laikā Parex bankas termiņnoguldījumu tirgus daļa ir palielinājusies no 17.9% (31.12.2007.) līdz 18.8% (30.06.2008.).

Bankas tirgus pozīciju nostiprināšana lielā mērā notikusi uz privātpersonu noguldījumu skaita un summas palielināšanās rēķina. Privātpersonu termiņnoguldījumu īpatsvars kopējā Parex bankas piesaistīto noguldījumu portfelī veido 38.7%. Kopumā termiņnoguldījumu apjoms latos pusgada laikā pieaudzis par 14%, savukārt piesaistīto noguldījumu apjoms eiro pieaudzis par 25%.

„Mēs veiksmīgi sasniedzam mums izvirzītos budžeta mērķus pateicoties tam, ka pastāvīgi strādājam perspektīvu inovatīvu produktu ieviešanas virzienā. Par tādu, neapšaubāmi, var uzskatīt Maxi kontu – uzkrājumu produktu, kuram nav analoga Latvijas noguldījumu tirgū. Arī šajā gadā Maxi konts ir kļuvis par populārāko uzkrājumu produktu Latvijas iedzīvotāju vidū. Klienti ir novērtējuši Maxi konta augsto ienesīgumu, neierobežotās iespējas papildināt kontu jebkurā laikā un brīva iespēja piekļūt savai naudai visu diennakti. Novērtējuši pieprasījumu pēc šāda produkta ne tikai latos, bet arī eiro, no šī gada banka piedāvā Maxi kontu arī Eiropas valūtā,” saka Parex bankas viceprezidents klientu apkalpošanas jautājumos Guntis Beļavskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dombrovska Twitter kontu atzīst par labāko Austrumeiropas premjeru vidū

Jānis Rancāns, 28.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Ministru prezidenta Valda Dombrovska konts sociālajā tīklā Twitter atzīts par labāko starp Austrumeiropas premjeru kontiem. Prezidentu vidū Latvijas prezidenta konts atzīts par trešo labāko, bet pirmo vietu ieguvis Igaunijas Tomass Hendrikss Ilvess.

Interneta vietnē presidentialactivism.com, kuru izveidojis Lielbritānijas politisko zinātņu doktorants Filips Kokers, apkopoti Austrumeiropas valstu premjeru un prezidentu aktivitātes sociālajā tīklā Twitter. Rangs veidots ņemot vērā konta aktivitāti, ziņojumu aktualitāti, valodu, kādā pasniegti ziņojumi, to, vai tas ir personīgais Twitter konts, kā arī citas detaļas.

Premjera V. Dombrovska Twitter konts saņēmis augstāko novērtējumu, jo tas esot viņa personīgais konts, kuru viņš pats aktīvi izmanto. Latvijas premjers arī atbild uz jautājumiem un citu lietotāju ziņojumiem. Premjeram ir arī salīdzinoši liels skaits sekotāju, ņemot vērā, ka V. Dombrovska ieraksti lielākoties nav angļu valodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Mūrnieci aicina novērst policistu iejaukšanos taksometru cīņās

Žanete Hāka, 27.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru firmas Maxi Taxi valdes priekšsēdētājs Genādijs Aksjonovs nosūtījis vēstuli iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei, norādot, ka pēdējā pusgada laikā pasažieru pārvadājumu tirgus dalībnieki cenšas konkurences cīņas jautājumus risināt ar policijas palīdzību.

Šonedēļ jau trešo reizi tika aizturēti divi Maxi Taxi mikroautobusi, savukārt pēc tam, kad G. Aksjonovs piesteidzies notikuma vietā, lai sniegtu paskaidrojumus, tie no viņa netika pieņemti, savukārt viņš nogādāts policijas iecirknī par it kā pārāk uzstājīgu savu tiesību paušanu.

Nepilna gada laikā Maxi Taxi autobusi jau vairākas reizes ir aizturēti un tikai pēcāk, ar tiesas spriedumu ir atgriezti atpakaļ.

Strīds radies dēļ tā, ka pēc vairāku ieinteresēto klientu pasūtījuma, Maxi Taxi bieži veic neregulāru pasažieru grupu pārvadāšanu Olaines virzienā. Šajā maršrutā regulāros pārvadājumus šobrīd veic Rīgas Taksometru parks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noskaidroti veiksmīgākie studenti - uzņēmēji

, 29.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

26. un 27.novembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā notikušajā biznesa simulācijas spēļu konkursa Bizness 24h pusfinālā noskaidrotas komandas, kas cīnīsies par titulu Biznesa Guru 2007. Konkursa finālā piedalīsies komandas no Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Banku augstskolas, Latvijas Universitātes un Biznesa augstskolas Turība, Db.lv informēja Nākotnes izglītības centra projektu vadītāja Anete Freimane.

Pusfinālā divu dienu garumā tika spēlēts SIA Komercizglītības centrs piedāvātais biznesa simulācijas kurss Decision Base. Studentu komandām bija iespēja iejusties firmas īpašnieku ādā, plānojot ražošanu, mārketingu, cīnoties par klientu pasūtījumiem, kā arī mācoties veiksmīgi strādāt komandā. Pusfināla kursa vadītājs un Komercizglītības centra konsultants Agris Lapiņš atzīst: "Konkurss Bizness 24h ar iespēju izspēlēt slaveno Decision Base ļauj studentiem teorētiskās zināšanas izmantot reālās biznesa situācijās un paskatīties uz uzņēmuma darbību "no putna lidojuma"."

Pusfinālā labākos rezultātus uzrādīja komandas MAS no Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Baņķieri no Banku augstskolas, Knābis no Latvijas Universitātes. Kopā ar šīm komandām Bizness 24h finālā piedalīsies arī atraktīvākā komanda Ja tu neesi nopietns, tad neesi no Biznesa augstskolas Turība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadīta konkursa vidusskolēniem un studentiem "Bizness 24h" 1. kārta.

Vidusskolēnu un studentu biznesa simulācijas spēļu konkursa "Bizness 24h" pirmā kārta norisinājās šā gada 5. februārī. Dalībai konkursā sevi pieteica 740 vidusskolēni un studenti no visas Latvijas, kuri pirmās kārtas ietvaros radīja praktiskus risinājumus "airBaltic" gadījuma izpētes situācijai, lai noskaidrotu ideju dzīvotspēju, kā arī 200 veiksmīgākos un prasmīgākos konkursa dalībniekus, kuri turpinās cīņu 2. kārtā.

Konkursa pirmās kārtas ietvaros dalībnieki risināja "airBaltic" un Banku augstskolas īpaši sagatavoto business case study jeb gadījuma izpētes uzdevumu. Šogad konkursa norisē visievērojamākās pārvērtības piedzīvoja konkursa pirmā kārta, kuras koncepts tika pilnībā mainīts. Dalībniekiem tika sniegta iespēja piedalīties konkursā ne tikai klātienē, Banku augstskolas telpās, bet arī attālināti ar tiešsaistes palīdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējdarbības uzsākšanas konkurss «Bizness 24h» aicina visus interesentus uz tirdzniecības centru Spice 7.aprīlī un 8.aprīlī no plkst. 12:00-17:00 (2. stāvā pie Jāņa Rozes grāmatnīcas). Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties konkursa dalībnieku saražotos produktus un vērot viņu pārdošanas prasmes, kas tika attīstītas mēneša laikā, dalībniekiem vairākas reizes tiekoties ar pieredzējušiem uzņēmējiem, veidojot savu produktu, mārketinga plānu un stratēģiju, iegūstot arī zināšanas par tiešo pārdošanu un klientu piesaisti.

Konkursa trešajā kārtā jeb finālā iekļuva tikai 20 spēcīgākās komandas. Šajā kārtā dalībnieku galvenais uzdevums ir izveidot un pārdot savas izgatavotās preces, lai cīnītos par titulu «Biznesa guru 2018».

«Bizness 24h» tiek organizēts jau desmito reizi un tas ir Latvijā lielākais uzņēmējdarbības uzsākšanas konkurss jauniešiem. Šogad konkursam pieteicās gandrīz 600 dalībnieki, kas ir jauns rekords, kas ļauj teikt, ka jaunieši ir pilni entuziasma un ir gatavi veidot jaunus produktus un uzņēmumus.

«Bizness 24h» mērķis ir motivēt un iedrošināt jauniešus iesaistīties uzņēmējdarbībā.

Konkursa uzvarētājkomanda tiks noskaidrota 10.aprīlī «Swedbank» centrālajā ēkā fināla prezentāciju laikā. Komandām būs jāprezentē savs mēneša laikā paveiktais un iegūtais, ko novērtēs žūrija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Maxi taxi valdē ieceļ Aksjonovu

, 26.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienā no komandītsabiedrības Transporta grupa Rīgas taxi uzņēmumiem Maxi taxi izmainīta valde, un par valdes priekšsēdētāju sācis strādāt Vladimirs Aksjonovs.

Nav gan zināms, vai viņu saista kādas radnieciskas saites ar Transporta grupa Rīgas taxi vadītāju Genādiju Aksjonovu. No Maxi taxi valdes aizgājusi nu jau bijusī uzņēmuma valdes priekšēdētāja Iveta Silionava. Uz Db zvaniem G. Aksjonovs neatbildēja.

Transporta grupa Rīgas Taxi, kas ir viena no lielākajām taksometru pakalpojumu sniedzējām Rīgā, īpašnieku struktūrā ir trīs taksometru kompānijas - Elite taxi, Rīgas Rente un Maxi taxi. Iepriekš visu trīs kompāniju īpašnieks bija tās pašreizējais vadītājs G. Aksjonovs, tomēr šobrīd visas trīs kompānijas pieder citām fiziskām personām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Faithless Rīgā ieradīsies ar izcilu mūziķu sastāvu

, 21.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamo trešdienu 26. septembrī Arēnā Rīgā koncertu sniegs viena no pasaulē atzītākajām deju mūzikas grupām - "Faithless". Šis būs īsts dzīvās mūzikas koncerts, kura laikā uz skatuves kopā uzstāsies 9 mūziķi. Grupas sastāvā ir izcili mūziķi, kuri ir saistīti arī ar daudzām citām mūzikas zvaigznēm.

Bez "Faithless" kodola - Maxi Jazz un Sister Bliss, Rīgā ieradīsies arī pastāvīgā "Faithless" dalībniece izcilā perkursioniste Sudha Kheterpal, kura ir uzstājusies kopā ar Kailiju Minogu un Dido, spēlējusi labdarības koncertos LIVE 8 un Lapzemē 30 grādu salā. Koncertā uzstāsies arī viesvokālists Leight Kenny jeb LSK, kurš ir piedalījies " Faithless" albuma "No Roots" ierakstīšanā, ilggadīgais grupas ģitārists David Randall, bundzinieks Andy Treacy, kurš ir spēlējis ar tādiem mākslinikiem kā Groove Armada, Robijs Viljams, Dido, kā arī citi izcili mūziķi.

Latvijā ieradīsies arī Sister Bliss gadu vecais dēls un viņa auklīte. Zēna vajadzībām aizskatuves telpās tiks ierīkota speciāla istaba. "Faithless" mūziķi organizatoriem nav izvirzījuši ārišķīgas prasības, vienīgi izteikuši vēlmi nobaudīt kvalitatīvu rozā šampanienti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzu Ventspils tranzītbiznesa uzņēmumu līdzīpašnieks uzņēmējs Oļegs Stepanovs šodien publicētā intervijā laikrakstā Dienas bizness norāda, ka tuvākā nākotnē Kālija parka termināli varētu pārdot Baltkrievijas un Krievijas kompānijām, lai nodrošinātu kālija sāls kravu plūsmu caur Ventspili.

Tāpat viņš izklāsta savu skatījumu par faktu, ka ir atzīts par vienu no aizdomās turamajiem kriminālprocesā, kas tika sākts 2005.gadā par krāpšanu lielā apmērā attiecībā pret LK un tās meitasuzņēmumiem, kā rezultātā LK ir zaudējis ap 29,1 miljonu ASV dolāru. O. Stepanovs uzskata, ka šis process ir saistīts ar gaidāmo tiesvedību pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Intervijā O. Stepanovs atklāj t.s. tranzītkara iemeslus, un atklāj aptuveno Ventspils tranzītzbiznesa aktīvu vērtību, kas savstarpējo konfliktu rezultātā ir strauji kritusies. Db.lv piedāvā iepazīties ar visu interviju, ko O. Stepanovs sniedzis laikrakstam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī kopumā finanšu uzskaite valstī ir sakārtojusies, pozitīvu atzinumu joprojām neļauj sniegt atsevišķi nesakārtoti jautājumi, uz kuriem Valsts kontrole norāda gadu no gada, secināts Valsts kontroles noslēgtajā revīzijā par valsts saimnieciskā gada pārskatu.

Valsts kontrole ir noslēgusi ikgadējo revīziju par valsts saimnieciskā gada pārskatu un, līdzīgi kā iepriekšējos gados, sniegusi atzinumu ar iebildi.

Valsts saimnieciskā gada pārskats sniedz informāciju par valsts darbības rezultātiem un finansiālo stāvokli, to sagatavo Finanšu ministrija. Saimnieciskā gada pārskatā apvienoti 13 ministriju un 13 centrālo valsts iestāžu, Saeimas un Valsts kontroles gada pārskati, 119 pašvaldību pārskati un valsts budžeta finanšu uzskaites pārskati. Valsts kontroles veiktās revīzijas mērķis ir sniegt atzinumu Latvijas iedzīvotājiem, Saeimai un valdībai, kā arī ārvalstu investoriem un reitingu aģentūrām par to, vai šajā pārskatā norādītā informācija ir pareiza un ticama.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vājā globālā vide un Latvijas ekonomikas izaugsmes bremzēšanās atspoguļojas tekošā konta dinamikā

Žanete Hāka, 06.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tekošā konta bilance 2016. gadā veidoja pārpalikumu 369,5 miljonu eiro vērtībā (1,5% no iekšzemes kopprodukta (IKP)), informē Latvijas Bankas ekonomiste Linda Vecgaile.

Pārpalikumu galvenokārt veidoja preču bilances dinamika. Iepriekš pārpalikums Latvijā bija globālās krīzes un Latvijas tautsaimniecības samazinājuma periodā – 2009. un 2010. gadā.

2016. gada 4. ceturksnī Latvijas maksājumu bilances tekošajā kontā bija pārpalikums 160,9 milj. eiro jeb 2.4% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Tas palielinājās, salīdzinājumā ar 3. ceturksni, galvenokārt Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu dēļ, ko noteica Eiropas Sociālā fonda (ESF) un ES fondu lauksaimniecības nozarei ieplūdes.

Kopš 2000. gada pirmo reizi preču un pakalpojumu eksporta vērtība pārsniedza importu, tā 2016. gadā izveidojot preču un pakalpojumu kontā pārpalikumu 136,8 milj. eiro vērtībā (0,5% no IKP).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veids, kā VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārvalda nekustamo īpašumu un nodrošina ar to valsts iestādes, Valsts kontrolei (VK) liek šaubīties, vai valsts intereses tiek vērtētas augstāk par valsts kapitālsabiedrības interesēm.

Latvijā Finanšu ministrija (FM) ir atbildīga par valsts nekustamā īpašuma pārvaldīšanas politikas izstrādi. Tās dibinātā VAS "Valsts nekustamie īpašumi" ir atpazīstamākais, bet ne vienīgais valsts nekustamā īpašuma pārvaldītājs valstī, informē VK.

Valsts kontrole veiktajā revīzijā konstatēja būtiskus trūkumus gan politikas veidošanā, gan arī īpašumu pārvaldīšanā. 2006.gadā pieņemtās Valsts nekustamā īpašuma vienotas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas koncepcijas īstenošana noslēgusies jau 2020.gadā, bet no iecerētā sasniegta tikai daļa.

Valstij pieder liels skaits nekustamo īpašumu ar visdažādāko pielietojumu, un vienlaikus nekustamais īpašums ir viens no pamata resursiem, kas nepieciešams valsts institūciju funkciju veikšanai. Valsts kontroles veiktās revīzijas fokusā šoreiz bija VNĪ pārvaldīšanā esošie birojiem paredzētie valsts un VNĪ nekustamie īpašumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts kontrole vērsīsies tiesībsargājošās institūcijās par diviem uzņēmumiem sniegtu nepamatotu elektroenerģijas obligātā iepirkuma atbalstu 500 000 eiro apmērā.

Valsts kontrole ceturtdien publiskojusi revīziju "Vai Latvijā tiek īstenota mērķtiecīga atjaunojamās enerģijas politika?", kurā analizēti atjaunojamās enerģijas sadārdzinājuma un neefektivitātes iemesli. Revīzijas laikā Valsts kontrole konstatējusi nepamatoti piešķirta atbalsta gadījumus, regulāri negūtus un miljonos skaitāmus potenciālos ieņēmumus no koģenerācijā saražotās siltumenerģijas "izkūpināšanas gaisā", kā arī nespēju novērst dārgu un neefektīvu tehnoloģiju iegādi.

Revīzijas ziņojumā norādīts, ka no 2011. līdz 2019.gadam obligātā iepirkuma sistēma, kuras ietvaros sniegts atbalsts arī atjaunojamās elektroenerģijas ražotājiem, Latvijas iedzīvotājiem un tautsaimniecībai izmaksājusi miljardu eiro. Vienlaikus sabiedrībā izskan aizdomas par krāpšanos atjaunojamās elektroenerģijas ražošanā un koģenerācijas stacijās, tāpat ir sākti kriminālprocesi par pārkāpumiem obligātā iepirkuma atbalsta saņemšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Rimi Latvia valdes priekšsēdētāju Valdi Turlo

Lelde Petrāne, 17.10.2014

Pērn augustā, kāpjot lejā no Kilimandžāro, kas ir augstākais punkts Āfrikā un sniedzas 5895 metrus virs jūras līmeņa. Fonā ceļojuma gids Leonards.

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais. Rimi vada trīs veikalu tīklus jeb formātus: Rimi hipermārketus, Rimi lielveikalus un zemo cenu veikalus Supernetto – šobrīd kopumā 113 veikalus Latvijā. Rimi Latvia ir starp 10 lielākajiem darba devējiem, nodrošinot 5400 darba vietas. Rimi Latvia veikalos ik nedēļu iepērkas ap 1,7 miljoniem pircēju.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltstor pārņem 12 Elvi veikalus

Madara Laicāne, Db, 05.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Aizkraukles sabiedrība un KS Rīgas Starprajonu Zvejnieku Kooperatīvā Biedrība 12 piederošie veikali pārtraukuši sadarbību ar SIA ELVI grupa, lai turpmāk strādātu mazumtirgotāju kooperācijas SIA BALTSTOR sastāvā.

Tas nozīmē, ka turpmāk 12 veikali ar kopējo gada apgrozījumu 8.9 miljoni Ls un kopējo tirdzniecības platību 2800 m2, kas atrodas Aizkraukles rajonā, kā arī Zvejniekciemā, Saulkrastos, Carnikavā, Salacgrīvā un Ainažos, darbosies zem BALTSTOR zīmoliem – kopumā tie būs 5 MEGO veikali, 1 MAXI VESKO veikals un 6 VESKO veikali.

Šobrīd situācija tirgū spiež mazumtirgotājus meklēt labākos risinājumus, lai ne tikai izdzīvotu, bet arī kaut ko nopelnītu. SIA BALTSTOR valdes loceklis Raivis Polis uzskata, ka šis piemērs varētu likt aizdomāties citiem veikalu īpašniekiem un rūpīgāk apsvērt visus sadarbības nosacījumus, lai izvēlētos izdevīgāko. Šobrīd ir sākusies mazumtirgotāju migrācija no vienas apvienības uz otru – taču šie 12 veikali viennozīmīgi ir lielākais notikums pēdējo gadu laikā, ņemot vērā gan veikalu skaitu, gan apgrozījumu, ko viena kooperācija iegūst un konkurenti zaudē. Runājot par nākotni, pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, paredzams, ka šāda kooperāciju maiņa notiks arvien biežāk. Iespējams, ka pircēji ierasto izkārtņu vietā pie veikaliem ieraugot jaunās, būs nedaudz izbrīnīti, taču tas ir tikai ieraduma jautājums, uzskata Raivis Polis. Iepazīstot MEGO un VESKO plašo sortimentu, cenas, kā arī realizētās akcijas, pircēji jutīsies ieguvēji, viņš norāda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālās vēlēšanu komisijas statistika liecina, ka starp Rīgas domes deputātu kandidātiem atrodams arī liels skaits dažādu uzņēmumu pārstāvju.

Tā vēlēšanās startē gan valdes priekšsēdētāji, gan valdes locekļi, gan direktori, gan citi augstākā līmeņa uzņēmumu darbinieki.

Lūdzām daļai no viņiem sniegt atbildes uz diviem jautājumiem:

1. Vai šis ir Jūsu pirmais starts politikā?

2. Kādēļ izlēmāt iet politikā? Kāda ir Jūsu motivācija un kādi ir plāni?

(Partijas sakārtotas secībā, kādā tās atrodamas cvk.lv)

Atbildes:

- Politisko partiju apvienība Saskaņas Centrs, Partija Gods kalpot Rīgai

Deņiss Jeļizarovs, dzimšanas gads: 1981, dzīves vieta: Rīga, tautība: nav norādīta

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir maz ticams, ka nākamajā gadā akciju cenas sagaida straujš uzplaukums, taču Money CNN eksperti ir atraduši 10 akcijas, kurām ir perspektīva augt pat, ja tirgi neaugs.

Kods: MA

Tirgus kapitalizācija: 30 miljardi dolāru

Ienākumi 2008. gadā: 5 miljardi dolāru

P/E attiecība: 18*

Dividenžu ienesīgums: 0.3 %

Tādam no patērētājiem atkarīgam uzņēmumam kā MasterCard 2009. gads bijis pārsteidzoši labs. Tomēr sliktākajā ekonomiskajā stāvoklī kopš Lielās Depresijas laikiem, MasterCard ne tikai izdevies palielināt ienākumus par 1 % triju ceturkšņu laikā (jo patērētāji kredītkartes lieto vairāk), bet arī palielināja operatīvo peļņu par 24 % (palielinot komisijas maksas un samazinot mārketinga izmaksas). Tas notika tad, kad patērētāji netērējās. Tomēr patlaban ir zīmes, ka maciņi atkal varētu tikt atvērti. Viens faktors, kas par to liecina, ir – MasterCard darījumu skaits ir pārstājis kristies. Tas nozīmē, ka MasterCard ienākumi pieaugs, uzskata analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bordānam lūdz izvērtēt tiesu izpildītāja rīcību

Guntars Gūte, Diena, 21.09.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) saņēmis a/s Olainfarm sūdzību, kurā tiek lūgts ierosināt disciplinārlietu pret Rīgas apgabaltiesas zvērinātu tiesu izpildītāju Aināru Šustu par viņa iespējamajiem pārkāpumiem notariālo izpildu aktu izpildes procesā, kas saistīti ar bijušo Olainfarm padomes locekļu Haralda Velmera un Kārļa Krastiņa pretenzijām pret Olainfarm par atlaišanas kompensāciju izmaksu, otrdien raksta laikraksts Diena.

Vienlaikus sūdzībā tiek lūgts uz disciplinārlietas izskatīšanas laiku atstādināt A. Šustu no amata darbību veikšanas, kā arī piemērot disciplinārsodu.

J. Bordāna padomnieks Andris Vitenburgs Dienai norāda: «Lai izvērtētu iesniegumā norādītos apstākļus, saskaņā ar Tiesu izpildītāju likumu no zvērināta tiesu izpildītāja ir pieprasīta rakstveida informācija un izpildu lietas materiāli. Pēc visu materiālu un informācijas saņemšanas tiek izvērtēti iesniegumā norādītie apstākļi, un tad tiek lemts par turpmāko rīcību saskaņā ar Tiesu izpildītāju likumā noteikto attiecībā uz zvērinātu tiesu izpildītāju disciplināro atbildību.»

Dienas rīcībā esošā informācija liecina, ka strīda pamatā ir zvērinātas notāres Kristīnes Kreiles 2021. gada 2. septembrī izdoti notariālie izpildu akti par 132 416,02 eiro piedziņu par labu H. Velmeram un 132 414,30 eiro piedziņu par labu K. Krastiņam. Šo summu pamatā ir atbrīvoto padomes locekļu kompensācijas pieprasījums 12 mēnešu fiksētās atlīdzības apjomā. Uzņēmuma padomi, kurā darbojās arī H. Velmers un K. Krastiņš, apstiprināja 2019. gada 1. aprīļa akcionāru sapulcē, tās pilnvaras nosakot uz pieciem gadiem. Taču šogad 17. jūnija Olainfarm akcionāru sapulcē tika nolemts iepriekšējo padomi atlaist un ievēlēt jaunu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Budžets

VK: Fiskālās disciplīnas trūkuma dēļ vispārējās valdības parāds tiek nevis samazināts, bet pārfinansēts

Zane Atlāce - Bistere, 17.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Valsts kontrole norāda uz steigu, kādā ik gadu tiek lemts par ieņēmumus palielinošiem pasākumiem vismaz 130 – 250 miljonu eiro apmērā.

Valsts budžeta plānošanā jāizmanto labākā zināmā prakse un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) vadlīnijas, jāveicina domāšana ilgtermiņā un jāstiprina komandas darbs, kur katrs atbildīgais zina savus pienākumus un uzņemas atbildību par paveiktā kvalitāti.

Tikai tad valsts budžets kļūs par valsts attīstības instrumentu un nodrošinās valsts ilgtermiņa mērķu sasniegšanu un iedzīvotāju labklājības pieaugumu. To, veicot pārbaudi par valsts budžeta plānošanas procesa efektivitāti, secinājusi Valsts kontrole, sniedzot ieteikumus Finanšu ministrijai un priekšlikumus Ministru kabinetam budžeta procesa uzlabošanai.

Valsts kontrole, veicot apjomīgu revīziju Budžeta vadības sistēmas efektivitāte: 1. daļa – budžeta plānošanas cikla efektivitātes izvērtējums, vērtēja budžeta plānošanas un pieņemšanas atbilstību astoņiem OECD budžeta labas pārvaldības pamatprincipiem, tai skaitā fiskālās disciplinētības, attīstības plānošanas, atklātības, demokrātisku diskusiju, rezultātu vērtēšanas principiem. Tas ir pirmais šāda veida izvērtējums par valsts budžeta plānošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Industra Bank no 2022. gada 6. oktobra saimnieciskās darbības veicējiem-mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem ieviesusi saimnieciskās darbības ieņēmumu kontu (SDI konts).

Izmantojot SDI kontu, pašnodarbinātai personai, kas ir mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) maksātājs, vairs nebūs jāiesniedz MUN deklarācija, kā arī pašai jāaprēķina un jāpārskaita valsts budžetā maksājamā nodokļa summa. Klientam visi savi saimnieciskās darbības ieņēmumi jāieskaita šajā SDI kontā, un tālākās darbības Industra Bank sadarbībā ar VID veiks automātiski.

Banka atgriežas finanšu pakalpojumu tirgū 

Pēc vairāk nekā divu gadu pārbūves Industra Bank ar individuālu attieksmi un...

"Mēs kā uzņēmēju veidota banka zinām, kāda ir biznesa cilvēku ikdiena un cik daudz laika un rūpju var prasīt birokrātisku un administratīvu jautājumu kārtošana, ko citkārt uzņēmējs varētu veltīt sava biznesa attīstīšanai. Saimnieciskās darbības veicēji ir būtisks elements Latvijas ekonomikas asinsritē, tāpēc esmu gandarīts ka sadarbībā ar VID un Finanšu nozares asociāciju esam kā pirmie no nozares ieviesuši SDI kontu un ļoti ceram, ka tas būs labs palīgs mazajiem uzņēmējiem un atslogos viņu ikdienu. Savukārt Valsts ieņēmumu dienestam SDI konts nodrošinās vienkāršu un saprotamu nodokļu administrēšanas procesu, ļaujot izmantot VID cilvēkresursus citu procesu sakārtošanai, lai padarītu uzņēmējdarbības vidi Latvijā patiešām uzņēmējiem draudzīgu," komentē Industra Bank valdes loceklis Uģis Vorons.

"Saimnieciskās darbības ieņēmumu konta ieviešana ir ļoti gaidīts notikums, kas var būtiski atvieglot daudzu saimnieciskās darbības veicēju ikdienu, neatkarīgi no nozares, kurā saimnieciskās darbības veicējs darbojas. Zinu, ka šī konta ieviešanu gaida arī daudzi radošajās industrijās strādājošie, kam šāda veida ieņēmumi nav regulāri, tāpēc tiem nav izdevīgi dibināt uzņēmumus vai algot grāmatvežus. Atver kontu, strādā un esi drošs, ka esi nokārtojis savas saistības ar valsti. Būtiski ir zināt arī to, ka 80% no šādā veidā nomaksātajiem nodokļiem tiek aprēķinātas kā sociālās iemaksas," saka Finanšu ministra padomnieks, mūzikas izdevējs un mūziķis Guntars Račs.

"Kopīgs darbs pie SDI konta regulējuma un tehniskās izstrādes ir rezultējies risinājumā, kas nodrošina automātisku nodokļu atskaitīšanu pašnodarbinātai personai no tās konta, kas būtiski mazina administratīvo slogu. Esam gandarīti par Finanšu nozares asociācijas biedra Industra Bank izrādīto iniciatīvu un atbalstu šāda risinājuma ieviešanā, ļoti ceram, ka šis risinājums būs pamats turpmākām inovācijām vienkāršākā nodokļu iekasēšanā", uzsver Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre.

Atbilstoši šā brīža tiesiskajam regulējumam Latvijā, SDI kontu var izmantot saimnieciskās darbības veicēji, kas ir mikrouzņēmuma nodokļa maksātāji, taču nav PVN maksātāji, ja tiem nav nodokļa parādu un tie nav darba devēji citiem darba ņēmējiem. Ja saimnieciskās darbības veicējam jau ir konts Industra Bank, kuru tas vēlas izmantot turpmāk kā SDI kontu, tad ir vien jāiesniedz VID EDS pieteikums SDI konta reģistrēšanai, tālāk jau VID sazināsies ar banku par saņemto pieteikumu un informēs klientu, kad konts būs pārslēgts SDI režīmā. Process no MUN maksātāja pieteikuma VID EDS saņemšanas brīža aizņems aptuveni piecas darba dienas.

Izvēloties izmantot iepriekš atvērtu kontu, svarīgi pārliecināties, ka tam nav piesaistīti kredīti un tas netiek izmantots citu, ar saimniecisko darbību nesaistītu maksājumu saņemšanai, jo tad arī no šiem līdzekļiem tiks rezervētas un VID pārskaitītas nodokļu summas atbilstoši SDI konta nosacījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts iestādēm, tai skaitā arī drošības iestādēm, nevar būt savu personīgo interešu, tām ir jādarbojas vienotas konstitucionālas sistēmas ietvaros. Bet ir tā sagadījies, ka «iestādes» atrodas Vienotības ietekmē, intervijā uzsver pie frakcijām nepiederošais 12. Saeimas deputāts, Latvijas Universitātes profesors Ringolds Balodis, kurš šopavasar kļuvis par Nacionālās apvienības biedru

Medijos ir nonākušas ziņas par to, ka ekspremjers Indulis Emsis it kā ir brīdinājis deputātu Askoldu Kļaviņu, izsakot versiju, ka pie notikušā vainīgi ir arī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, premjers Māris Kučinskis un KNAB vadītājs Jēkabs Straume. Kas notiek?

Notiek sabiedriskā viedokļa ietekmēšana ar apzināti veidotiem skandāliem. Cilvēkiem liek novērsties no būtiskā un pievērsties lietām, kuras beigsies ar čiku. Es esmu tiešām ārkārtīgi izbrīnīts, ka šādu jezgu var sacelt par, manuprāt, ārkārtīgi maznozīmīgām lietām, ja paskatāmies pēc būtības. Ja runājam par informācijas nopludināšanu, virknē gadījumu informācija no drošības iestādēm ir gājusi ārā kā pa «laidara vārtiem». Konkrētajā gadījumā par tiem diviem deputātiem, kas tika aizturēti, – Kaimiņu un Kļaviņu – abos gadījumos es nesaskatu pamatu tik lielai jezgai un rezonansei. Ja deputāts Askods Kļaviņš «muhļījās» ar benzīna atskaites papīriem, vai bija pamats prasīt kratīšanas? Ko tad tajās kratīšanās var atrast – degvielas mucas, vai? Trilleris riktīgais, Kučinskis neko nevienam nav teicis, bet Emsis nodarbojas ar analītiku. Kļaviņš kā Žanna d’Arka uz ešafotu dodas, nenododams analītiķi Emsi. Un kas?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

V. Krasovickis saglabā bagātākā statusu

Rudīte Spakovska, [email protected], 67084420, 20.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas 100 visbagātāko cilvēku īpašums gandrīz sasniedz 1/4 no Latvijas iekšzemes kopprodukta.

Ar šādiem secinājumiem laižot klajā Latvijas bagātako cilvēku top 100 klajā nāk Lato Lapsa un Kristīne Jančevska no Baltic Screen. Žurnālā Pastaiga publicētais Top 100 tapis sadarbībā ar korporatīvo finanšu kompānija Laika stars.

"Mūsu pirmā simtnieka vidējā vērtība ir 26,5 miljoni latu, bet kopējā - aptuveni 2,65 miljardi latu," norāda pētījuma autori.

Līderi stabili

V. Krasovicka portfelī šobrīd ir 203 miljoni latu, kas ir par 18 miljoniem vairāk nekā pērn. Šogad uz otro vietu no pērnā gada piektās pacēlies Oļegs Fiļs, Aizkraukles bankas līdzīpašnieks, kura kapitāls gada laikā pieaudzis par 33 milj. ls un sasniedz 113 milj. Ls. Labi veicies arī otram Aizkraukes bankas līdzīpašniekam Ernestam Bernim, kas pateicoties 31 milj. Ls pieaugumam ar 110 milj. Ls pakāpies no sestās uz trešo vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pret nemaksātājiem ar plānu

, 10.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zem inflācijas apkarošanas karoga notiks cīņa pret nodokļu nemaksātājiem.

Virs 12 000 - ar izziņu

Komisija šonedēļ atbalstījusi Patērētāju tiesību aizsardzības likuma grozījumus, kas uzliks kreditēšanas pakalpojumu sniedzējiem pienākumu pirms kredīta, kura summa pārsniedz 100 minimālās mēnešalgas (šogad 12 000 Ls), izsniegšanas pieprasīt no kredītņēmēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izsniegtu izziņu par potenciālā klienta legālajiem ienākumiem.

Visiem iedzīvotājiem, izņemot valsts amatpersonas, kam jāiesniedz amatpersonu deklarācijas, kredītus virs 100 minimālajām mēnešalgām, varēs izsniegt, tikai balstoties uz VID izsniegto izziņu.

Komentāri

Pievienot komentāru