Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdraudēta mazo televīziju pastāvēšana nākamgad, jo tām nepietiek naudas apraides maksai, raksta Diena.

Pēc pavasarī skaļi izskanējušajām bažām par mazo televīziju nākotni pēc pārejas uz digitālo apraidi vasarā iestājās pieklusums. Miers esot mānīgs. Pagaidām daudzas reģionālās un vietējās televīzijas skatītāji var redzēt, jo tās testa režīmā pārraida digitālajā apraidē. Kamēr ir testa režīms, mazajām televīzijām par apraidi nav jāmaksā. Tomēr no nākamā gada sākuma prieki beigsies - tām būs jāmaksā pilna maksa.

To mazās televīzijas nevarot «pavilkt», tāpēc to palikšana Latelecom bezmaksas kanālu paketē ir apdraudēta. Visu televīziju pārstāvji norāda uz neziņu par to, kas notiks pēc pāris mēnešiem, taču pirmās problēmas radušās jau tagad. Pirmām kārtām, tās ir spiestas sadarboties reģiona ietvaros un ne visur sadarbība noris gludi. Šajā ziņā lielākās problēmas bijušas Kurzemē.

Tomēr nesaskaņas starp televīzijām būs bezjēdzīgas, ja līdz janvārim neizdosies rast risinājumu mazo televīziju apraidei. Dienas informācija liecina, ka par visu reģionālo un vietējo televīziju apraidi Latelecom prasa 50 tūkst. Ls mēnesī, bet iespēja vēl pagarināt testa režīmu netiek izskatīta, norāda Latelecom pārstāve Līga Bite.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gadu ilgušais Lattelecom aktivitātēs balstītā viedā biroja eksperiments apstiprinājis, ka atteikšanās no personīgās darba vietas uzlabo informācijas apriti un samazina izmaksas

Oktobrī aprit gads, kopš komunikāciju tehnoloģiju uzņēmuma Lattelecom darbinieki izbauda aktivitātēs balstītā viedā biroja Mettropole sniegtās priekšrocības. Šobrīd tajā strādā gandrīz 350 cilvēki, un katra jauna nedēļa apliecina – ideja par atteikšanos no fiksētas darba vietas katram darbiniekam izrādījusies pareiza. Telpu apsaimniekošanas un uzturēšanas izmaksas uz vienu darbinieku sarukušas par 40%, darbinieki vairāk apmainās ar informāciju klātienē un ir apmierināti ar jauno kārtību.

Aktivitātēs balstīts birojs no ierastā atšķiras ar to, ka tajā katram darbiniekam nav savas personīgās darba vietas. Ierodoties birojā, var izvēlēties jebkuru brīvo galdu, ieslēgt uzņēmuma piešķirto klēpjdatoru un ķerties pie darba. Darbinieku rīcībā ir sapulču zāles, klusās un projektu zonas, kā arī tējošanas vieta. Šāda darba vide palīdz labāk koncentrēties uz veicamo darbu, uzlabo tā produktivitāti un veicina informācijas apriti, kolēģu sadarbību un dalīšanos profesionālajā pieredzē, jo gan vadītāji, gan padotie strādā vienkopus.

Komentāri

Pievienot komentāru