Citas ziņas

Meklējot geokešinga slēpni, Rīgā, graustā gandrīz miris jaunietis

Lelde Petrāne, 08.12.2011

Jaunākais izdevums

Geokešings jeb slēpņošana kļuvusi par vienu no populārākajām jauniešu izklaidēm, taču nereti šī aizraušanās ir bīstama dzīvībai. Konteineri ar dārgumiem tiek paslēpti uz graustu jumtiem, tiltiem, torņos un citās vietās, kas spēlētājam ļauj izbaudīt adrenalīnu, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Kaut arī spēles noteikumi paredz, ka slēpņi nedrīkst atrasties dzīvībai bīstamās vietās, tās radītāji nespēj izkontrolēt visus slēpņus. Vienā no galvaspilsētas bīstamākajiem slēpņiem kāda rīdziniece gandrīz zaudējusi mazdēlu.

«Sākumā es uz šo spēli raudzījos ar interesi, jo tā likās pilnīgi piemērota aizraušanās zinātkāram pusaudzim,» stāstījusi Anita.

Slēpņošanas pamatā ir dārgumu meklēšanas princips – vieni dalībnieki kādā objektā paslēpj konteineri ar dārgumiem – nozīmītēm, monētām – un internetā publicē slēpņa koordinātas. Savukārt citi, izmantojot GPS un citas ierīces, meklē dārgumus un pēcāk var internetā atzīmēt paslēptuves, kuras izdevies atklāt. Bieži vien slēpņu uziešana nav iespējama tikai ar elektronisko ierīču palīdzību, spēlētājiem arī jāatmin, piemēram, mīkla vai rēbuss, tāpēc Anitai spēle šķitusi pieņemama un vairākus objektus viņa devusies atklāt kopā ar mazdēlu Ansi.

Domas viņa mainījusi, uzzinot, ka Ansis, kāpjot pēc kārtējās trofejas, gandrīz nosities. «Bijušajā rūpnīcā Sarkanā zvaigzne bija slēpnis Lifts, un tam var piekļūt, tikai ielienot pamestās rūpnīcas korpusā un uzkāpjot pa caurumu uz jumta, taču tur nav nožogojumu, turklāt ceļš ir slīps un lietus laikā slidens! Tālāk ir jāielien izdrupušā caurumā pašā jumta galā un tad jākārstās sešu vai astoņu metru augstumā pēc kastītes. Tur Ansis zaudēja līdzsvaru un gandrīz nokrita, bet draugs paspēja sagrābt aiz jakas. Nebūtu viņa, man vairs nebūtu mazdēla,» sašutusi teikusi Anita.

Viņa izpētījusi, ka galvaspilsētā ir vēl vairāki bīstami slēpņi, galvenokārt nomaskēti neapdzīvotos graustos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 11. aprīlī, Rīgas domes Īpašuma komitejas sēdē deputāti lēma, ka SIA Rietumu banka četru mēnešu laikā būs jāsakārto tai piederošais grausts Lielvārdes ielā 132.

Pagājušā gada septembrī Rīgas domes Īpašuma departamenta būvinženieri veica grausta apsekošanu un konstatēja, ka reiz paredzētajai biroju ēkai ir dedzis jumts, kā rezultātā laika apstākļi nepārtraukti ietekmē ēkas pamatus un nesošās konstrukcijas. Nu ēkas stāvokli jau var raksturot kā avārijas. Grausts ir brīvi pieejams, nav noslēgtas logu un durvju ailas, arī pieguļošā teritorija nav sakopta un tajā uzkrājušies dažāda veida atkritumi. Īpašuma departaments lūdza ēkas īpašniekus iesniegt rakstveida viedokli par turpmākajām darbībām, norādot konkrētus grausta uzturēšanas trūkumu novēršanas termiņus, kā arī lūdza iesniegt tehniskās apsekošanas atzinumu, bet atbilde netika saņemta, informē Rīgas dome.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā reģistrēti kopumā 16,36 tūkstoši jaunu uzņēmumu, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pagājušā gadā reģistrēto uzņēmumu skaits sarucis, taču jaunreģistrēto uzņēmumu skaita kritums nebūt nenozīmē, ka būtu samazinājusies arī jauno uzņēmēju radošā pieeja, izvēloties savu uzņēmumu nosaukumus. Veicot pētījumu par 2013.gadā reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, Lursoft secinājis, ka radoši ļaudis dzīvo visā Latvijas teritorijā, sākot ar Liepāju, beidzot ar Daugavpili.

Vairāki uzņēmēji saviem uzņēmumiem izvēlējušies nosaukumus, kuri liek uzreiz noprast par komersanta darbības jomu. Tādi ir, piemēram, Beķerfeja, Ātra Paka, Kārumu fabrika, Prieks Būvēt, Tortes fabrika. Lursoft novērojumi arī liecina, ka nezūdoša ir cilvēku vēlme uzņēmumu nosaukumos iepīt pozitīvisma pilnus vārdus, kas, pavisam iespējams, nākotnē varētu līdzēt veiksmīgi vairot klientu loku. Starp interesantākajiem pērn reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, kuri tā vien vairo ticību savām spējām un rada optimismu, noteikti jāmin Yes, we can, Laimīgie nami, Good Feeling, Labs dzēriens, Tīri un Skaisti, Patiesi ar Mīlestību, Pozitīvo emociju aģentūra, Happy Latvia, tomēr ir uzņēmēji, kuri uzskata, ka lietas ir jāsauc īstajos vārdos, tādēļ pagājušajā gadā arī reģistrēti uzņēmumi, kuriem ir tādi nosaukumi kā Cerība resnīšiem un Pēdējā aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija šodien izbraukuma sēdē nolēma piešķirt B kategorijas vērtējumu, kā arī piemērot paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likmi graustam Marijas ielā 6, kuras dēļ nodokļa maksājums pieaugšot teju desmit reizes.

Tāpat objekta īpašniekiem tika uzdots nekavējoties veikt nepieciešamos ēkas konservācijas darbus. Vienlaikus īpašniekiem uzdots saglabāt visas vēsturiski svarīgās ēkas detaļas, lai varētu atjaunot fasādi vēsturiskajā izskatā saistībā ar to, ka būve ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis.

Īpašumu veido zemes vienība 1432 kvadrātmetru platībā, uz kuras atrodas piecstāvu dzīvojamā ēka un pagrabs zem pagalma. Īpašums vienādās daļās - 50 % - pieder Igaunijas pilsonim Tomasam Tolam un SIA Ģertrūdes biznesa centrs. Uz Tomasa Tola vārda tas reģistrēts kopš 1997.gada augusta, bet uz SIA Ģertrūdes biznesa centrs - kopš 2013.gada decembra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Īpašuma komitejas sēdē deputāti apstiprinājuši lēmumu par grausta Torņakalna ielā 2 piespiedu sakārtošanu.

Grausts ir pēdējā ēka, kas Torņakalna ielā 2 palikusi no agrākās tekstilizstrādājumu manufaktūras Tekstiliāna, kuras demontāža tika sākta pēc Padomju Savienības sabrukuma.

Minētās ēkas saskaņā ar ierakstiem Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā saistītas ar zemesgabalu Vienības gatvē 21, kura tiesiskais valdītājs kopš 2012. gada oktobra ir reģistrēta SIA Realm. Uzņēmums tā paša gada septembrī informēja Rīgas domes Īpašuma departamentu, ka pēc īpašuma tiesību nostiprināšanas zemesgrāmatā uz Realm vārda ēka tiks nojaukta, taču nojaukšanas darbi tā arī netika sākti.

2015. gadā būve tika klasificēta kā A kategorijas grausts, tādējādi atzīstot to par vidi degradējošu, sagruvušu vai cilvēku drošību apdraudošu, un tai tika piemērota paaugstinātā nekustamā īpašuma nodokļa likme 3 % apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas policisti ir konstatējuši, ka jaunietis un kāda sieviete ilgstošā laika posmā ir uzdevušies par Rīgas satiksmes kontrolieriem. Policistiem ir aizdomas, ka abi censoņi varētu būt iekasējuši arī soda naudas, tādēļ policija lūdz atsaukties cietušos.

Vakar Rīgas satiksmes darbinieki Latgales priekšpilsētā pamanīja kādu jaunieti un sievieti, kuri bija ģērbušies Rīgas satiksmes kontrolieru formastērpos. Jaunietis, ieraugot īstos Rīgas satiksmes darbiniekus, metās bēgt. Līdz ar to viņiem izdevās notvert sievieti, taču jaunietis aizbēga no notikuma vietas.

Sieviete tika nogādāta Valsts policijas Rīgas Latgales iecirknī, kur noskaidrots, ka viņa ir dzimusi 1978. gadā un ka viņai nav nekādas saistības ar īsto kontroles dienestu. Sieviete paskaidroja, ka jaunietis viņu it kā esot pieņēmis darbā un izsniedzis formastērpu.

Izmeklēšanas gaitā likuma sargiem ir izdevies noskaidrot arī jaunieti, kurš aizbēga no notikuma vietas – viņš ir 17 gadus vecs un jau iepriekš policijas redzeslokā nonācis, tēlojot kontrolieri. Policisti ir noskaidrojuši, ka jaunietis ir izgatavojis arī paštaisītus soda protokolus, taču tos pēc aizpildīšanas viņš nav atdevis bezbiļetniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Papildināta ar FOTO: Radiotehnikas graustam Imantā atlicis aptuveni mēnesis

Rūta Lapiņa, 13.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvkompānija SIA «Velve» tuvākā mēneša laikā plāno sākt nojaukt bijušās rūpnīcas «Radiotehnika» administratīvo ēku Rīgā, Imantā, Kurzemes prospektā, biznesa portālam db.lv pastāstīja «Velves» valdes priekšsēdētājs Ainārs Leitēns.

10. novembra ziņa papildināta ar galeriju!

«Tiks pielietota klasiskā graušanas metode. Mēs nespridzināsim, kaut gan tā bija mana pirmā doma. Šis darbs tiks veikts rūpīgi, ar speciālu tehniku neatstājot nekādas pēdas. Līdz būs tīra vieta, un varēs sākties jauna ēra,» stāstīja A. Leitēns, piebilstot, ka uzņēmums pašlaik gaida šo speciālo tehniku, lai varētu sākt nojaukšanas darbus.

Pašlaik esot grūti prognozēt, cik ilgu laiku varētu aizņemt «Radiotehnikas» grausta nojaukšana. Tāpat arī «Velves» vadītājs atturējās prognozēt, kad varētu sākt jaunā veikala «Depo» būvniecību, kas tur plānots. «Tas atkarīgs no projekta un būvatļaujas, ko saņemsim,» piebilda A. Leitēns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Otru bīstamāko objektu Rīgā lūgs izņemt no arhitektūras pieminekļu saraksta

Lelde Petrāne, 12.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks trešdien sasauca darba sanāksmi pie grausta Lomonosova ielā 5, lai klātienē vērtētu tā bīstamību un izlemtu par tālāko rīcību. Šis, pēc sertificētu speciālistu atzinumiem, novērtēts kā šobrīd otrs bīstamākais objekts Rīgā.

Sanāksmē tika aicināti piedalīties grausta īpašnieki, Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un departamenta speciālisti, pārstāvji no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas, rajona izpilddirekcijas.

Nekustamā īpašuma objekts Lomonosova ielā 5, kas tiek klasificēts kā A kategorijas grausts, ir piecu stāvu mūra ēka avārijas stāvoklī. Rīgas domes Īpašuma departaments ir veicis tās apsekošanu, kuras laikā ir konstatēts, ka ēka atrodas avārijas stāvoklī - tai ir iebrukuši starpstāvu pārsegumi, tādējādi atstājot ēkas sienas bez sasaistes, kā rezultātā ēka ir zaudējusi konstruktīvo noturību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pēc grausta Barona ielā 88 A nojaukšanas Rīgas pašvaldība ķersies pie tā apkārtnē esošo ēku un teritorijas sakārtošanas

LETA, 06.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēneša laikā tiks pilnīgi demontēta vidi degradējoša jaunbūve Krišjāņa Barona ielā 88 A, pēc kā Rīgas pašvaldības pārstāvji sola sākt tās iekšpagalmā esošo vidi degradējošu būvju un apkārtējās teritorijas sakārtošanu, par plāniem žurnālistiem pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR).

Šodien plašsaziņas līdzekļu un Rīgas pašvaldības pārstāvju klātbūtnē tika sākti ēkas Krišjāņa Barona ielā 88 A nojaukšanas darbi. Tā ir nepabeigta jaunbūve, kas klasificēta kā B kategorijas grausts. Ēkas fasādei ir apmetuma bojājumi, bet mūrī redzami izdrupumi un plaisas. Tā atrodas intensīvas gājēju un transporta satiksmes teritorijā. Ēkai blakus atrodas arī tirdzniecības un izglītības iestādes.

Ēkas demontāžas pasūtītājs ir Īpašuma departaments, izpildītājs - SIA E-būvvaldība. Nojaukšanas kopējās izmaksas ir 38 150 eiro, kas pēcāk tiks piedzīti no kopīpašniekiem - VAS Privatizācijas aģentūra, vienas fiziskas un vienas juridiskas personas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igauņu nekustamā īpašuma attīstītājs «Novira Capital» Raņķa dambī 14, kas atrodas līdzās šonedēļ degušajai ēkai Kalnciema ielā 2B, plāno attīstīt dzīvojamo māju, informēja «Novira Capital» pārstāve Marina Lehtmetsa.

Viņa stāstīja, ka «Novira Capitlal» caur Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem SIA «NC K2A» un SIA «NC K2C» pieder īpašumi Kalnciema ielā 2C un Raņķa dambī 14. Savukārt šonedēļ degušais īpašums Kalnciema ielā 2B nepiederot «Novira Capital».

Kā liecina SIA «Firmas.lv» informācija, nams Kalnciema ielā 2B pieder SIA «K2B», kuras īpašniece ir Igaunijas kompānija «Tradesman EU». Šī uzņēmuma patiesā labuma guvējs ir Igaunijas pilsonis Augusts Kāra, kurš, pēc publiski pieejamās informācijas, ir arī jurists kompānijā «Novira Corporate Services». Informācija šīs kompānijas mājaslapā liecina, ka tā piedalījusies «Novira Capital» izveidē.

Turklāt «Novira Capital» piederošo Latvijas uzņēmumu «NC K2A» un «NC K2C» valdes priekšsēdētājs ir «Novira Corporate Services» galvenais jurists Aleksejs Nikolajenko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Īpašuma departaments šonedēļ izsludinās iepirkumu konkursu par grausta Murjāņu ielā 59/61A pilnīgu konservāciju, jo patlaban ir beigušies visi Rīgas domes noteiktie termiņi, kuru laikā īpašniekam - SIA Murjāņu 59 bija jāsakārto ēka.

Rīgas dome 2011. gada 11. novembrī pieņēma lēmumu par grausta piespiedu sakārtošanu, nosakot, ka viena mēneša laikā ir jāuzsāk ēkas konservācijas darbi, nodrošinot, lai tajā nevar iekļūt nepiederošas personas, kā arī jāapsedz ēkas fasādes ar dekoratīvu pārsegu. Darbi bija jāpabeidz trīs mēnešu laikā. Par darbu uzsākšanas kavēšanu Rīgas domes Īpašuma departaments jau ir SIA Murjāņu 59 piemērojis piespiedu naudu Ls 500 apmērā.

Grausta īpašnieki neesot izrādījuši nekādu interesi par sava īpašuma sakārtošanu, konservēšanu vai piekļuves liegšanu, neskatoties uz to, ka tam blakus atrodas Rīgas Juglas vidusskola un bibliotēka. Tai pat laikā īpašnieki martā ir izsludinājuši atklātu izsoli, lai šo graustu pārdotu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Īpašuma komitejas sēdē deputāti 4. aprīlī apstiprināja lēmumu par grausta Jaunrozes ielā piespiedu sakārtošanu, to nojaucot, informē Rīgas dome.

Jaunrozes ielas zemes gabalā bez numura nekad līdz galam neuzceltā ēka, kas reiz tika plānota kā dzīvojamā māja ar sadzīves pakalpojumu punktu, jau kādu laiku ir apkārtnes iedzīvotāju satraukuma iemesls. Grausts nav noslēgts, tam brīvi var piekļūt nepiederošas personas, pie kam, tuvumā atrodas vairākas izglītības iestādes – divi bērnu dārzi un Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskola.

Rīgas domes Īpašuma departamenta būvinženieri veica grausta apsekošanu un konstatēja, būve ilgstoši netiek apsaimniekota un iekonservēta. Reāli pastāv tikai daļēji izbūvēts cokolstāvs no dzelzsbetona veidelementiem un dzelzsbetona plātņu pārsegumu, daļēji redzamas ķieģeļu mūra sienu. Jebkurā brīdi var notikt nesošo konstrukciju sabrukšana, tādēļ grausts ne tikai degradē apkārtējo vidi, bet arī apdraud sabiedrisko drošību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc ilgstošām diskusijām Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas locekļi ar jaunajiem Kalnciema ielā 2B esošās ēkas īpašniekiem vienojušies ēku demontēt līdz līmenim, kad būvinženieri sniegs atzinumu, ka tā ir pilnībā droša.

Komitejā par ēkas likteni šodien lēma gan būvinženieri, gan satiksmes organizatori, gan arī ēkas jaunie īpašnieki. Jaunie ēkas īpašnieki ir igauņu uzņēmums SIA «Novira Capital», kas ir īpašnieki arī Raņķa dambī 14 esošajai ēkai. Tādējādi viss ēku komplekss tagad pieder vienam īpašniekam.

Būvinženieru uzņēmuma SIA «CMB» valdes priekšsēdētājs Artis Dzirkalis pastāstīja, ka veikta tikai nama vizuālā tehniskā apsekošana, jo pašā ēkā iet iekšā esot bīstami. Ēkas centrālajā daļā esot pilnībā izdegušas jumtu būvkonstrukcijas un visi izdegušie materiāli no sestā stāva ir sabrukuši līdz pat pirmajam. Apsekošanas gaitā konstatēts, ka izdegušas arī daudzas logu ailes, līdz ar to nesošās sienas ir zaudējušas savu nestspēju un kļuvušas nestabilas. «Apgalvot, cik tā bīstamība ir liela, bez detalizētas izpētes nevar, taču namam jau tagad ir iebrukuši starpailu pildījumi un nesošajās sienās ir izveidojušās arī plaisas,» sacīja Dzirkalis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Carnikavā notverts 20 velosipēdu zaglis

Lelde Petrāne, 02.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Rīgas reģiona Saulkrastu iecirkņa darbinieki vakar Carnikavā aizturēja kādu jaunieti, kurš jūlijā varētu būt izdarījis aptuveni 20 velosipēdu zādzības Ādažos un Carnikavā. Likuma sargi lūdz atsaukties cietušos, jo policijā ar iesniegumu vērsušās tikai piecas personas.

Pēdējā mēneša laikā Saulkrastu iecirkņa darbinieki konstatēja vairākas velosipēdu zādzības Ādažos un Carnikavā pie vietējiem lielveikaliem. Salīdzinot šos gadījumus, izmeklētāji noskaidroja, ka visas zādzības varētu būt veicis viens jaunietis un palūdza veikalu apsardzes darbiniekus, lai pievērš pastiprinātu uzmanību.

Izmeklēšanas gaitā likuma sargi bija noskaidrojuši zagļa iespējamo izskatu, un vakar Carnikavā lielveikala apsardzes darbinieki pamanīja jaunieti, kurš snakstījās gar veikalu un atbilda noskaidrotā zagļa pazīmēm. Apsargi jaunieti aizturēja un nodeva policijas rīcībā.

Šobrīd ir noskaidrots, jaunietis varētu būt zadzis visa jūlija garumā Ādažos un Carnikavā. Aizturētais atzina, ka pārsvarā izvēlējies divus laikus zādzību veikšanai – pusdienlaiku un darba dienas beigas, kad lielveikalos ir lielāks cilvēku pieplūdums. Lielākoties jaunietis izvēlējās jaunus velosipēdus, kuri vai nu nebija pieslēgti vai bija pieslēgti ar nekvalitatīviem veloslēgiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ar vadiem aptinies jaunietis draudējis uzspidzināt lielveikalu Rīgā

Elīna Pankovska, 30.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajās brīvdienās kādā no Rīgas centra lielveikaliem iegājis jaunietis, un draudējis veikala darbiniecei, ka grasās uzspridzināt veikalu, liecina informācija Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes lapā sociālājā tīklā Facebook.

Veikala apsardzes darbinieki norobežojuši teritoriju, taču tā kā bijis redzams, ka jaunietis nav bruņots, bet gan aptinies ar vadiem un pie jostas piespraudis mūzikas atskaņotāju, apsardzes darbinieki viņu aizturēja un ziņoja par notikušo policijai.

Vēlāk noskaidrojies, ka jaunietis jau agrāk nonācis policiajs redzeslokā par līdzīgām darbībām. Turklāt jaunietis bijis meklēšanā par citu gadījumu, kad izteica draudus spridzināt.

Aizturēšanas brīdī jaunietis bija stiprā alkohola reibumā, un savu rīcību skaidrojis ar ģimenes konfliktu un ar nepatiku pret apsardzes darbiniekiem. Šādā veidā viņš esot gribējis izlādēt savas dusmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādu rītu vācu students atvēris laikrakstu un tajā ieraudzījis savu fotogrāfiju, kas tajā tika publicēta, lai brīdinātu – šis jaunietis ir starptautisks terorists, vēsta thelocal.de.

Rakstā, kuram pievienota vācu studenta fotogrāfija, stāstīts par kādu Emrahu E. (Emrah E.), ko Vācijas un Turcijas varas iestādes saista ar Āfrikas teroristu grupu a-Shabab. Teroristu patlaban cenšas notvert Kenijas policija, jo viņš tiek turēts aizdomās par plāniem uzbrukt šai Austrumāfrikas valstij.

Rakstam pievienotajos fotoattēlos redzams kāds vīrietis pretskatā un profilā. Tomēr, kā izrādās, divās dažādās fotogrāfijās redzami divi dažādi cilvēki, turklāt viens no tiem ir Vācijas students, bet otrs kāds vīrietis no Štutgartes, pēc atgadījuma rakstīja laikraksts Die Welt.

Pirms jaunietis atklāja, ka viņa fotogrāfija pievienota rakstam par terorismu, attēls līdz šim «ceļojis» pa pasaules izlūkdienestiem, kā arī ticis publicēts vairākos Vācijas laikrakstos, ieskaitot Die Welt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bimbuļi rimbuļi, Palikt LV, Sēdnīca un citas asprātības uzņēmumu nosaukumos

Dienas Bizness, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, Lursoft apkopojis arī 2014.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus.

Lursoft skatījumā radošie prāti nav koncentrēti tikai kādā noteiktā reģionā, jo pērn reģistrēti uzņēmumi ar interesantiem nosaukumiem gan Latvijas lielākajās pilsētās, gan novados, informē Lursoft pārstāve Indra Jansone.

Tā, piemēram, no pērn janvārī reģistrētajiem uzņēmumiem, interesantākie nosaukumi Lursoft skatījumā ir Sudraba Laikmets (Rīga), Miera pērle (Rīga), Laika Eksperti (Rīga), Māra kumoss (Rīga), Rituālie Pakalpojumi (Valmiera), Labs Remonts (Rīga), Zirga Spēks (Ozolnieku nov), Flying Dogs (Ventspils), Digipalīgs (Rīga), BRIKU-BRAKU (Grobiņas nov), Viss Labi (Rīga), ZUMZUM (Rēzekne), Elpo Brīvi (Lielvārdes nov), Lec un minies (Ogres nov), 7.vārti (Ogres nov), Irracionāli risinājumi (Rīga), VĀRNU IELAS REPUBLIKA (Rīga).

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Kalnciema ielā gruzdošo graustu nojaukt nedrīkstēs un to piespiedu kārtā sakārtos

LETA, 28.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Kalnciema ielā 2b, ugunsgrēkā cietušo namu nojaukt nedrīkstēs, jo tas ir iekļauts valsts kultūras pieminekļu sarakstā, informēja noskaidroja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Pēc Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas vadītāja Oļega Burova (GKR) teiktā, departaments saņēmis būvinženiera vērtējumu par to, ka ēka nav jānojauc, jo nav konstatēti bojājumi, kas liecinātu par nesošo sienu nestspējas samazinājumu. Lai novērstu nama bīstamību, primāri nepieciešams demontēt ēkas bīstamās daļas, jumta konstrukcijas, kā arī izvest visus gruvešus, kas radušies ugunsgrēka rezultātā iegrūstot nama starpsienām un grīdām.

Departaments plāno izdot rīkojumu, kas uzdod par pienākumu šos darbus veikt nama īpašniekiem. Ja tas netiks izdarīts, piektdien, 30.novembrī, domes speciālisti to izdarīs piespiedu kārtā un iztērētos līdzekļus mēģinās piedzīt no apsaimniekotājiem. Līdz šim gan domei ne reizi vēl nav izdevies atgūt par nama sakārtošanu iztērēto naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) jau trešo dienu turpina dzēšanas darbus, lai likvidētu ugunsgrēku sešstāvu graustā Rīgā, Kalnciema ielā 2b, blakus Raņķa dambim.

Glābēji turpinājuši dzēšanas darbus arī aizvadītajā naktī. Dzēšanas darbi notiek tikai no ārpuses, jo sagruvušo starpstāvu pārsegumu dēļ ēkas iekšpusē atrasties ir bīstami, informē VUGD.

Patlaban nevar precīzi prognozēt ugunsgrēka likvidēšanas laiku.

Kā ziņots, naktī uz svētdienu kvartālā starp Raņķa dambi, Kalnciema, Daugavgrīvas un Meža ielu, izcēlās ugunsgrēks neapsaimniekotā jūgendstila sešstāvu ēkā Kalnciema ielā 2b. Dega ēkas visi stāvi un jumts.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. Policija iespējamās versijas nekomentē, taču VUGD Rīgas reģiona pārvades priekšnieka vietnieks Uģis Vējš Latvijas televīzijai atzina, visticamāk, notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) trešdien izdevies likvidēt naktī uz svētdienu izcēlušos ugunsgrēku sešstāvu graustā Rīgā, Kalnciema ielā 2b, blakus Raņķa dambim, informēja VUGD.

Līdz ar ugunsgrēka likvidēšanu Valsts policija (VP) arī atjaunojusi satiksmi Meža ielas posmā no Raņķa dambja virzienā uz Kalnciema ielu, informē VP.

Ugunsgrēku glābēji lokalizēja pēc četru stundu darba, taču līdz pat trešdienas pusdienlaikam glābēji turpināja tā likvidēšanu. Plkst.13.19 ugunsgrēks pilnībā likvidēts.

Kopējā degšanas platība ēkas visos stāvos un jumtā ir 4650 kvadrātmetri.

Dzēšanas darbi notika tikai no ārpuses, jo sagruvušo starpstāvu pārsegumu dēļ ēkas iekšpusē atrasties ir bīstami.

Naktī uz svētdienu kvartālā starp Raņķa dambi, Kalnciema, Daugavgrīvas un Meža ielu, izcēlās ugunsgrēks neapsaimniekotā jūgendstila sešstāvu ēkā Kalnciema ielā 2b. Dega ēkas visi stāvi un jumts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Cīņa ar graustiem turpinās

Elīna Pankovska, 07.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilsētas īpašuma komiteja akceptējusi Rīgas domes lēmumu projektus par grausta Lomonosova ielā 5 piespiedu demontāžu un grausta Akmeņu ielā 24 nojaukšanu.

Nekustamā īpašuma objekts Lomonosova ielā 5, kas tiek klasificēts kā A kategorijas grausts, ir piecu stāvu mūra ēka avārijas stāvoklī, kurai iebrukuši starpstāvu pārsegumi, tādējādi atstājot ēkas sienas bez sasaistes, kā rezultātā ēka zaudējusi konstruktīvo noturību. Grausta stāvokli vēl vairāk pasliktina vibrācija no ielas, DB informēja domes pārstāvji.

Nams ir iekļauts valsts aizsardzībā esošo vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļu sarakstā. Ēkas īpašnieks SIA ZPZ nosūtījis vēstuli Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai, kurā lūdz noņemt ēkai arhitektūras pieminekļa statusu, jo tās tehniskais nolietojums ir 90%, un tās konstrukciju iespējamā tālākā sabrukšana rada draudus apkārtējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Darba devējiem piedāvā iespēju ar ES finansiālu atbalstu nodarbināt jauniešus

Žanete Hāka, 13.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darba devējiem Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) piedāvā iespēju ar Eiropas Savienības (ES) finansiālu atbalstu nodarbināt savos uzņēmumos vai organizācijās jauniešus, informē NVA.

Daudzi jaunieši bezdarbnieki, NVA pasākumu ietvaros iegūstot darba pieredzi pie darba devēja un apliecinot savas dotības un profesionālās spējas, vēlāk kļūst par vērtīgu ieguvumu uzņēmumam.

Lai savam uzņēmumam piesaistītu jaunu, izglītotu un perspektīvu darbinieku ar profesionālo vai augstāko izglītību, darba devējam NVA filiālē jāiesniedz pieteikums dalībai ES projekta Jauniešu garantijas atbalsta pasākumā Pirmā darba pieredze jaunietim, bet ja darba devējs vēlas nodarbināt jaunieti subsidētajā darba vietā, viņam jāpiesakās dalībai ES projekta Jauniešu garantijas atbalsta pasākumā Subsidētās darba vietas jauniešiem bezdarbniekiem (pasākumi noteiktām personu grupām). Savukārt biedrībām un nodibinājumiem ES projekts Jauniešu garantijas piedāvā iespēju iesaistīt jauniešus darbā sabiedrības labā, piedaloties atbalsta pasākumā Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība nevalstiskajā sektorā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

DNS analīzes apliecina, ka aizturētais vīrietis ir tā dēvētais Imantas pedofils, preses konferencē teica Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Sozinovs sacīja, ka noziedznieks ticis aizturēts pagājušajā trešdienā un piektdien viņam piemērots apcietinājums.

Viņš piebilda, ka gan viņa psiholoģiskais portrets, gan iepriekš izplatītais fotorobots atbilda Imantas pedofilam. Aizturētais ir 20 gadus vecs jaunietis.

Darbs ne uz vienu mirkli nebija apstājies, uzsvēra Sozinovs, norādot, ka darbs neapstāsies arī turpmāk, jo jāsaprot noziedznieka uzvedības motīvi un kā viņš izvēlējās savus upurus.

Sozinovs pastāstīja, ka pie aizturētā atrasts oficiāli iegādāts gāzes ierocis. Puisis agrāk policijas redzeslokā bija nonācis par narkotiku lietošanu un sīku zādzību, taču pirms tam ar dzimumnoziegumiem nebija saistīts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunietis pēc ilgstošas čipsu un citu uzkodu lietošanas kļūst akls

Kāds 17 gadus vecs jaunietis kļuvis akls pēc tam, kad vairākus gadus pārticis tikai no dažādām uzkodām, raksta BBC.

Kopš pamatskolas beigšanas jaunietis ēdis tikai kartupeļus frī, Pringles čipsus un baltmaizi, kā arī dažkārt desas šķēlīti.

Pēc tam, kad viņš zaudējis redzi, veiktās analīzes uzrādījušas, ka viņam ir nopietns vitamīnu trūkums organismā. Jau 14 gadu vecumā viņu pārbaudīja ārsts, reaģējot uz sūdzībām par nogurumu. Toreiz viņam tika diagnosticēts vitamīna B12 trūkums un izrakstīti uztura bagātinātāji, taču jaunietis tos nav lietojis. Pēc trim gadiem viņš tika nogādāts Bristoles Acu centrā ar progresējošu redzes zudumu. Acu priekšā viņam rādījušies melni plankumi, tādējādi viņš nav spējis pats paiet pa ielu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz Vanšu tilta fizisku apsardzi, šorīt kādam 24 gadus vecam vīrietim izdevies uzkāpt tilta vantīs līdz pat tilta pilona augšējai daļai, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Šis incidents noticis tikai aptuveni diennakti pēc iepriekšējā gadījuma, kad kāds 1986.gadā dzimis vīrietis naktī uz svētdienu pēc strīda ar draudzeni uzkāpa Vanšu tilta virsotnē.

Šorīt izsaukums VUGD saņemts plkst.5.53. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatējuši, ka kāds jauns vīrietis uzrāpies jau aptuveni 70 metru augstumā, kas ir pārāk liels augstums, lai kāpēju noceltu ar autopacēlāja palīdzību.

Jaunais vīrietis turpinājis rāpties pa vantīm arvien augstāk. Lai netērētu laiku, glābēji izzāģējuši tilta pilona durvis, kas tika aizmetinātas pēc nedēļas nogalē notikušā incidenta, un devušies uz pilona augšējo daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru