Jaunākais izdevums

ASV tehnoloģiju kompānija Microsoft atzīmējusi interneta pārlūka Internet Explorer 6 (IE 6) «nāvi», izgatavojot speciālu torti. Piemiņas pasākums tika sarīkots, kad kļuva zināms, ka IE 6 izmanto mazāk nekā viens procents ASV interneta lietotāju.

Microsoft ir vairāk nekā priecīga redzot, ka IE 6 beidzot ir «aizgājis nebūtībā» un aktīvi cenšas pārliecināt lietotājus izmantot IE 8 vai IE 9, raksta BBC.

«Pienācis atvērt šampanieša pudeles, jo pēdējie dati liecina, ka IE 6 ASV lieto mazāk nekā viens procents,» norādīja Microsoft Internet Explorer mārketinga vadītājs Rodžers Kaprioti.

«Mēs ceram, ka tas liks programmu izstrādātājiem un IT speciālistiem uzskatīt IE 6 par novecojušu un netērēt savu laiku, lai atbalstītu tik vecu interneta pārlūku,» uzsvēra R. Kaprioti.

Iepriekš IE 6 lietotāju skaits samazinājās zemāk par vienu procentu arī Austrijā, Polijā, Zviedrijā, Dānijā, Somijā un Norvēģijā. Atsevišķās valstīs IE 6 joprojām ir populārs interneta pārlūks – piemēram, Ķīnā to izmanto 25% interneta lietotāju, skaidro BBC.

Microsoft sajūsma par IE 6 nāvi nav bijis īpašs pārsteigums tehnoloģiju ekspertiem, kuri norāda, ka pārlūks nereti izpelnījies asu kritiku un pat ticis novērtēts par visu laiku sliktāko programmatūras produktu. Tāpat Internet Explorer 6 pārlūku vajājušas dažādas drošības problēmas.

Nozares speciālisti ir pārliecināti, ka 2012. gadā par vadošo pasaules interneta pārlūku varētu kļūt Google Chrome. Saskaņā ar StatCounter pētījumu – Chrome aizvadītā gada laikā izdevies «iekarot» 27% lielu interneta pārlūku tirgus daļu, savukārt Microsoft daļa samazinājusies līdz 38,6%, bet Mozilla Firefox līdz 25,7%.

Db.lv jau vēstīja, ka kompānija Microsoft aicinājusi privātos lietotājus un sadarbības partnerus pāriet un ikdienā izmantot jaunākus produktus. Windows XP, Office 2003 un IE 6 sākot no 2014. gada paliks pagātnē un uzņēmums vairs nesniegs šo produktu tehnisko atbalstu un citas iespējas, norādīja kompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaules biržas

Radušās bažas par Microsoft veiksmes stāsta turpināšanos; Latvijā situācija stabila

Jānis Šķupelis, 25.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju jomā situācija vienmēr ir bijusi saspringta un situācija mēdz mainīties visai ātri. Piemēram, atliek vien paskatīties uz Nokia, lai redzētu, kā dažu gadu laikā iespējama kādreizējā tirgus līdera atvadīšanās no troņa. Rodas jautājums – kuras vēl kompānijas tehnoloģiju sektorā varētu piedzīvot ja ne vismaz līdzīgu norietu, tad vismaz mērenu pozīciju zaudēšanu. Viens no aktuālajiem jautājumiem šajā jomā ir pasaules personālo datoru programmatūras flagmaņa Microsoft nākotne. Šajā sakarā gan Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis piebilst, ka kompānijas pozīcija Latvijā ir stabilas.

Daudzi akciju tirgus speciālisti pēdējā laikā nekautrējas pazemināt Microsoft apgrozījuma, peļņas un akcijas cenas prognozes. Viens no galvenajiem faktoriem šādai rīcībai tiek minēts, ka populāro mobilo operētājsistēmu izstrādātāji, piemēram, Apple arvien izteiktāk savos produktos, kuri kļūst arvien jaudīgāki, spēj piedāvāt patērētājiem arvien pilnīgāku produktu klāstu. Tas savukārt vairs nepadara nepieciešamu tradicionālāku Windows produktu iegādi. Īsāk – runa ir par to, ka Microsoft var nokavēt gudro mobilo tehnoloģiju vilni. Šajā sakarā, piemēram, biznesa portāls Barron’s raksta - «beidzot Windows nāksies sastapties ar īstu konkurenci».

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kā top? Torte Cielaviņa

Ilze Žaime, 14.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā biznesa portāls Db.lv saviem lasītājiem piedāvā iespēju ielūkoties "Staburadzes" konditorejā un uzzināt, kā tiek gatavota torte "Cielaviņa".

Artilērijas ielā līdz ar "Staburadzi", kas šogad svin savu 110 gadu jubileju, tiek ražoti arī "Selga" cepumi un vafeles, "Laimas" zefīri, marmelādes un "Pedro" gatavās maltītes.

Kopš 2015.gada "Staburadze" ir daļa no "Orkla" grupas un tās meistari ik dienu izgatavo aptuveni 13 līdz 17 tūkstošus produktu. Taču no vairāk nekā 80 produktu klāsta, ko ražo "Staburadzē", populārākais ir tieši torte "Cielaviņa". Ik dienas tā veido 10 līdz 15% no konditorejā saražotās produkcijas apjoma.

Lai gan "Cielaviņas" gatavotāji mainījušies paaudžu paaudzēs, viss tortes gatavošanas process vēl joprojām ir pilnīgi roku darbs. Tās pirmsākumi meklējami laikā, kad "Staburadzes" nosaukums bija "17. jūnijs", stāsta "Orkla Latvija" komunikācijas direktore Lineta Mikša. Laikraksta "Rīgas Balss" 1984. gada 25.maija numurā vēstīts, ka šī jaunā torte, kas receptūras un garšas ziņā bijusi līdzīga tortei "Draudzība", veikalu plauktos parādījusies 1984. gada sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Jaunā Microsoft reģionālā jaunuzņēmumu kūrētāja: Baltijas valstis «startup» attīstības ziņā ir priekšā

Nozare.lv, 27.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas Microsoft jaunuzņēmumu kūrētāja Centrālās un Austrumeiropas reģionā Elise Sasa vēlas darboties kā tulks starp abām pusēm, kas ne vienmēr viena otru spējušas atrast un sadarboties.

Sasu šim amatam uzrunājusi kompānija Microsoft, kas šai pozīcijai meklējusi cilvēku ar praktisku pieredzi. Viņai piedāvājums šķitis ļoti interesants, jo arī kompānija ir mainījusies. Agrāk kompānija bijusi slēgta, bet tagad cenšas būt atvērtāka, un arī jaunuzņēmumi sāk izvērtēt Microsoft platformu nopietnāk, sprieda kompānijas pārstāve.

Sasas prioritāte ir stādāt ar jaunuzņēmumu komūnu - TechHub Rīgā, Garage48, Startup Wise Guys, Gamefounders Igaunijā, Startup Highway Lietuvā. Līdzīgas komūnas ir Polijā un Balkānos. Viņa vēlas veidot sadarbību pāri robežām, Microsoft iekšienē veidot komunikāciju dažādu valstu ofisos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc ilgi gaidītās jaunākās Microsoft operētājsistēmas Windows 8 prezentācijas, kompāniju sagaida grūtāks darbs – pārliecināt lietotājus un mobilo ierīču tirgu dot iespēju Windows 8.

Tehnoloģiju nozares ekspertu reakcija saistībā ar Microsoft Windows 8, kā arī planšetdatoru Surface ir dažāda. Analītiķi norāda, ka Windows 8 ir Microsoft «patiesības mirklis», kurš noteiks, vai tehnoloģiju gigantam izdosies nosargāt savu dominējošo vietu tirgū, raksta Wall Street Journal.

Microsoft un tās partneriem ir pietiekoši «dziļas kabatas», lai Windows 8 operētājsistēmas reklamēšanai varētu tērēt miljoniem ASV dolāru. Tomēr eksperti norāda uz patērētāju pagaidām nezināmu reakciju, kā arī Windows 8 piemērotu lietojumprogrammu trūkumu. Tā, piemēram, datoru ražotājs Acer ceturtdien samazinājis savas pārdošanas apjomu prognozes, daļēji norādot uz pircēju zemo interesi par Windows 8. Izaicinājumus rada arī pats tirgus, kurā aizvien nozīmīgāku lomu spēlē tādas mobilās ierīces kā planšetdatori. Šajā jomā Microsoft nāksies spēkoties ar tādiem milžiem kā Apple un Samsung.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Papildināts - Microsoft: šis gads paies Windows un Office zīmē

Sanita Igaune, Jānis Rancāns, 10.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft jaunākā operētājsistēma Windows 8 tirgū parādīsies šā gada oktobrī. Savukārt ierīču ražotājiem Windows 8 būs pieejama augusta pirmajā nedēļā, lai tie varētu operētājsistēmu uzstādīt datoros, planšetdatoros un viedtālruņos, pavēstījusi kompānija.

Šogad īpaša vērība tikšot pievērsta Microsoft jaunākajai operētājsistēmai Windows 8 un biroja programmatūrai Office – īpaši birojam «mākonī» - Office 365. Liels uzsvars šogad tiks veltīts arī Windows Phone 8, Windows Server 2012 un Windows Azure iespējām, jūlijā notiekošajā Microsoft Worldwide Partner konferencē Toronto akcentēja Microsoft vadītājs Stīvs Balmers.

Mēnesī kompānijas «mākoņa» spēkam pievienojas ap 1000 jaunu parteru, norādīja S. Balmers. Viņš atzina, ka pirms pāris gadiem, kad kompānija runāja par «mākoņa» iespējām, viņš bija diezgan piesardzīgs, jo pieļāva, ka daži partneri varētu tam pretoties, tomēr šobrīd var redzēt «mākoņa» spēku pilnā apmērā. Attiecībā uz Office 365 viņš solīja, ka kompānija strādās pie tā, lai šajā jomā partneriem būtu vieglāk sadarboties ar saviem klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft Latvia apgrozījums krities, peļņa – pieaugusi

Gunta Kursiša, 14.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Microsoft Latvia pērn apgrozīja 2,77 milj. Ls, kas ir par 3,25% mazāk nekā 2010. gadā, taču uzņēmuma peļņa ir augusi par 13,2%, liecina informācija Lursoft.

2011. gadā Microsoft Latvia pēc nodokļu nomaksas nopelnīja 221,8 tūkst. Ls. Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka peļņas paaugstināšana izdevusies ar «stingrās izmaksu kontroles» palīdzību.

Microsoft Latvia valdē kopš pērnā gada maija darbojas Ēriks Eglītis. Pirms tam kompānija valdē darbojās lietuvietis Mindaugs Glods (Mindaugas Glodas) un Daiga Trumpe, kas uzņēmuma valdē darbojās attiecīgi līdz 2011. gada maijam un 2010. gada augustam.

«Microsoft Latvia gada pārskats atspoguļo iekšējos norēķinus starp SIA Microsoft Latvia un mātes uzņēmumu Amerikas Savienotajās Valstīs, līdz ar to tam nav tieša sakarā ar Microsoft Latvia kā uzņēmuma novērtējumu un biznesa rādītājiem,» Db.lv uzsvēra Ē. Eglītis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

96 gadu vecumā mirusi Lielbritānijas karaliene Elizabete II, ceturtdien paziņojusi Bekingemas pils.

Pēc viņas nāves troni mantojis Elizabetes II vecākais dēls Čārlzs, kurš automātiski kļuvis par Lielbritānijas jauno karali. Viņš turpmāk oficiāli tiks dēvēts par Čārlzu III, apstiprinājušas karaļnama amatpersonas.

Elizabete II mirusi 8.septembra pēcpusdienā Balmoralas muižā Skotijā, kur viņa pavadīja vasaru.

Jau vēstīts, ka pēc karalienes ārstu paustajām bažām par viņas veselību karalienes tuvākie ģimenes locekļi šodien devās uz Balmoralas muižu.

Bekingemas pils pavēstīja, ka karalis un viņa sieva šonakt paliks Balmoralas muižā un rīt atgriezīsies Londonā.

Balmoralas muižā pašreiz atrodas arī pārējie Elizabetes II bērni un princis Viljams. Princis Harijs ir ceļā uz Skotiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Microsoft pirks Nokia mobilo telefonu biznesu

Gunta Kursiša, Jānis Šķupelis, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft paziņojusi par Nokia mobilo telefonu biznesa iegādi par 3,79 miljardiem eiro, tādējādi pieliekot punktu Nokia trīs desmitgades ilgušajam mobilo telefonu «pārdošanas piedzīvojumam», vēsta Reuters.

Tāpat Microsoft pavēstījusi, ka grasās iegūt Nokia patentu licenci, kā arī iegādāties Somijas kompānijas karšu pakalpojumu. Nokia patentu iegāde Microsoft izmaksās 1,65 miljardus eiro. Tādējādi kopējais Microsoft un Nokia darījums būs 5,44 miljardu eiro apjomā, un paredzēts, ka tas tiks noslēgts 2014. gada pirmajā ceturksnī.

Par vērienīgajām izmaiņām kompānijā paziņots mazāk nekā divas nedēļas pēc tam, kad Microsoft vadītājs Stīvs Balmers (Steve Balmer) pavēstīja par došanos pensijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft eksperts: digitālie rīki nomainīs parastos datorus

Nozare.lv, 29.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaule ieiet digitālo rīku ērā, ar kuriem cilvēki vadīs savas ikdienas norises - darba uzdevumus, saziņu ar citiem, ceļošanu, izklaidi un daudz ko citu, un šie rīki pamazām aizstās parastos galda un portatīvos datorus, norāda informācijas tehnoloģiju (IT) koncerna Microsoft Centrāleiropas un Austrumeiropas reģiona tehnoloģiju vadītājs Dejāns Cvetkovičs.

Viens veids, kā Microsoft seko digitālo rīku attīstībai, - tas izstrādā mobilo telefonu operētājsistēmu Windows Phone 7, kuru izmanto vairāki mobilo telefonu ražotāji, kā arī īpaši sadarbojas ar telefonu ražotāju Nokia, stāstīja Cvetkovičs.

«Ar Nokia ir ļoti dziļa partnerība, jo tās vadītājs Stīvens Elops bija Microsoft viceprezidents un Darba ražīguma veicināšanas nodaļas vadītājs. Viņš uzraudzīja jaunākā aplikāciju komplekta Microsoft Office attīstību un sagatavošanu tirgum. Microsoft noteikti ir sācis ieiet ierīču pasaulē - gan ar veiktspējīgām, gan mazāk veiktspējīgām ierīcēm,» teica Cvetkovičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju gigants Microsoft zaudējumos norakstījis 6,2 miljardus ASV dolāru, kurus bija iztērējis, pārņemot interneta reklāmas kompāniju aQuantive Inc. Microsoft lēmums liecinot par to, ka minētā struktūrvienība uzrādījusi sliktākus rezultātus nekā prognozēts.

Microsoft par 6,3 miljardiem ASV dolāru aQuantive iegādājās 2007. gadā, lai mēģinātu sekot Google paraugam un palielinātu ieņēmumus no reklāmas interneta meklētāju rezultātos.

aQuantive pārņemšana kādreiz bija lielākais Microsoft darījums. To pārspēja Skype pārņemšana aizvadītajā gadā. Par populāro interneta telefonijas pakalpojumu nodrošinātāja pārņemšanu Microsoft maksāja 8,5 miljardus ASV dolāru.

Tomēr Microsoft mēģinājums «nokost gabalu no tiešsaistes reklāmas pīrāga» cieta neveiksmi. Kopš brīža, kad Microsoft iegādājās aQuantive, kompānijas tiešsaistes reklāmas struktūrvienība cietusi deviņu miljardu ASV dolāru lielus zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft: Jaunu tehnoloģiju ieviešanas temps Austrumeiropā ir palēninājies

Nozare.lv, 02.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrumeiropas un Baltijas valstīs jaunas tehnoloģijas ievieš ātrāk nekā daudzās Rietumu valstīs, arī ja temps pēdējos desmit gados ir samazinājies, norāda Microsoft Centrāleiropas un Austrumeiropas reģiona tehnoloģiju vadītājs Dejāns Cvetkovičs.

«Austrumeiropa ir starp jaunajiem, topošiem tirgiem. Austrumeiropā nav liels tehnoloģiskais mantojums. Rietumu pasaulē šāds novecojušu tehnoloģiju mantojums ir daudz lielāks. Tādēļ Austrumeiropā pēdējos 20 gados bijis liels progress informācijas tehnoloģiju (IT) ieviešanā. Turklāt tas notika daudz ātrākā tempā nekā citur. Arī IT ieviešanas tempi, salīdzinot ar IKP izaugsmi, bija lielāki nekā Rietumos,» Cvetkovičs teica, taču piebilda, ka «patlaban tehnoloģiju ieviešanas tempi ir lēnāki, nekā tie bija 90.gadu beigās un tūliņ pēc 2000.gada».

Cvetkovičs arī teica, ka mazās valstīs, tādās kā Latvija, tehnoloģiju ieviešana notiek ātrāk, jo ir īsāki lemšanas ceļi nekā lielās valstīs, organizācijās vai uzņēmumos. «Mazas valstis mēdz būt veiklākas un vingrākas. Tādēļ tehnoloģiju ieviešana notiek ātrāk. Te arī, šķiet, ir mazāk regulēšanas šķēršļu ātri ieviest tehnoloģiju. Runāju no savas deviņu gadu pieredzes, strādājot šajā reģionā. Tas, ka viss notiek ātrāk, ir īpaši raksturīgs tām mazām valstīm, kas ir Eiropas Savienībā, piemēram, Baltijas valstīm un Slovēnijai,» viņš sacīja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Laikraksts: Microsoft gatavojas ražot viedtālruņus

Jānis Rancāns, 02.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft, kopā ar Āzijas partneriem, uzsākusi sava viedtālruņa testēšanu, atsaucoties uz avotiem nozarē, vēsta Wall Street Journal. Microsoft patlaban eksperimentējot ar dažādiem viedtālruņa dizaina risinājumiem.

Avoti nozarē medijam norādījuši, ka Microsoft patlaban pārbauda viedtālruņu modeļus, kas aprīkoti ar četru un piecu collu ekrāniem. Izskanējušo informāciju Microsoft atteikusies komentēt.

Spekulācijas, ka kompānija varētu sākt izgatavot arī savus viedtālruņus, parādījās jau pirms vairākiem mēnešiem, kad Microsoft nāca klajā ar planšetdatoru Surface. Analītiķi norāda uz notikuma pretrunīgumu – tādējādi Microsoft sagādā nevajadzīgu konkurenci saviem partneriem, kas ražo Windows ierīces.

Aizvien lielāku uzmanību pievēršot arī datortehnikas ražošanai Microsoft pamazām pārņem Apple «programmatūra plus dators» pieeju, par kuru pati iepriekš ilgstoši ironizējusi, norāda WSJ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft iekuļas kukuļdošanas skandālā

Jānis Rancāns, 20.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV varasiestādes uzsākušas pirmstiesas izmeklēšanu par tehnoloģiju milža Microsoft iespējamu sadarbību ar kompānijām, kuras tiek apsūdzētas kukuļdošanā ārvalstu valdību pārstāvjiem.

Microsoft, iespējams, piedalījusies kukuļdošanā Ķīnā, Itālijā un Rumānijā, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta The New York Times. Kompānijas darbības šajās valstīs bijušas pretrunā ar 1977. gadā pieņemtu likumu, kura ietvaros ASV uzņēmumiem aizliegts maksāt ārvalstu valdību pārstāvjiem, lai aizstāvētu savas biznesa intereses.

Tehnoloģiju kompānija izskanējušās aizdomas atteikusies komentēt, vien norādot, ka uztver tās nopietni un sadarbosies ar valdības izmeklētājiem. «Tāpat kā visas citas lielās kompānijas, kas strādā visā pasaulē, mēs dažkārt saņemam apsūdzības par potenciāliem mūsu darbinieku vai sadarbības partneru pārkāpumiem. Mēs šādas apsūdzības izmeklējam pilnībā, neskatoties uz to avotu. Tāpat mēs lielu uzmanību pievēršam savu darbinieku apmācībai, lai panāktu augstus ētiskos standartus,» klāstīja Microsoft pārstāvis Džons Frans (John Frank).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālā aviosabiedrība airBaltic jau kopš 2010.gada jaunu lidojumu galamērķu atklāšanu svin ar vizuāli interesantām tortēm. airBaltic Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags portālam Db.lv pastāstīja, ka idejas par tortes vizuālo izskatu visbiežāk domā pati aviokompānija, lidosta Rīga, dažkārt arī galamērķa pārstāvji (piemēram, attiecīgās valsts vēstnieks). Realizēt šīs idejas visbiežāk palīdz uzņēmums Moora. Tortes galamērķu atklāšanā aviokompānijai dāvina lidosta.

«Starptautiskā lidosta Rīga, atzīmējot katra jauna galamērķa atklāšanu, dāvina visiem aviokompānijas pirmā reisa pasažieriem torti, kas raksturo konkrēto galamērķi. Tā ir starptautiska aviācijas tradīcija, atklājot jaunos galamērķus,» Db.lv pastāstīja lidostas pārstāve Santa Auguste.

«Aptuvenu summu par toršu izmaksām minēt būs grūti, jo kopējās izmaksas sastāda dažādi mainīgi faktori – tortes dizaina sarežģītība, pasažieru skaits reisā un attiecīgi tortes izmērs, izmantojamie papildus materiāli tortes dizainam, ja tādi nepieciešami,» piebilst S.Auguste.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv viesojās Lage Ko kulinārijas cehā, lai aplūkotu, kā top tortes.

Pēdejā gada laikā toršu pārdošanas apjomi uzņēmumā ir pieauguši gan standarta tortēm, gan arī tām, kuras tiek gatavotas pēc pasūtījuma. Kopējais toršu, gan pasūtīto, gan standarta, apjoma pieaugums šogad, salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu (gada 8 mēnešiem), ir bijis aptuveni 22%, stāsta Lage Ko pārstāve Nadežda Lukjančuka.

Lielāko daļu kompānijas cepto toršu veido standarta tortes, tie ir aptuveni 65% no kopējā apjoma. Tortes, kuras tiek gatavotas pēc pasūtījuma, ir mazākā apjomā, jo Latvijā cilvēki īpaša dizaina tortes pasūta tikai ļoti īpašiem gadījumiem.

Galerijā augstāk skaties, kā top tortes!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Staburadze investē 30 tūkstošus latu jauna veida tortēs

Nozare.lv, 25.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saldumu ražotājs SIA Staburadze ieviesusi jaunu šokolādes toršu ražošanas tehnoloģiju, kas ļauj pilnveidot izstrādājumu garšu, struktūru, kā arī veidot netipisku formu tortes, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

«Jaunā šokolādes izsmidzināšanas metode ļauj gatavot jauna veida tortes. Latvijā plaša patēriņa segmentā līdzīgu piedāvājumu nav. Tā ļauj radīt produktus ar maigu, samtam līdzīgu faktūru. Pasaulē šāda veida produkti ir populāri desertu piedāvājumā restorānos. Šī metode arī ļauj piedāvāt tortes dažādās neklasiskās formās,» sarunā ar Nozare.lv sacīja R. Gulbis.

Viņš arī norādīja, ka pirmās ar jauno tehnoloģiju radītās tortes tirdzniecībā būs pieejamas šajās dienās Rimi, Maxima, Elvi un citos lielveikalu tīklos, kā arī AS Laima saldumu veikalos.

Tāpat R. Gulbis sacīja, ka turpmāk Staburadzes izstrādājumiem tiks izmantota jauna grafiskā identitāte un iepakojums, kurā ieguldīti 15 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google un Opera «iegāzuši» Microsoft

Jānis Rancāns, 08.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības (ES) tehnoloģiju gigantam Microsoft piespriesto sodu un izmeklēšanu veicinājusi interneta kompānija Google un Norvēģijas interneta pārlūku izstrādātājs Opera.

Abas kompānijas bija vērsušās Eiropas Komisijā ar ierosinājumu izmeklēt Microsoft darbības, kā arī palīdzējušas ar informāciju ES izmeklētājiem, vēsta Financial Times. To, ka Microsoft konkurenti palīdzējuši ar izmeklēšanu, atzinis Eiropas konkurences komisārs Hoakins Almunija. Komisārs gan nav atklājis konkurentu nosaukumus. Izskanējušo informāciju abas kompānijas gan nav komentējušas.

Db.lv jau vēstīja, ka ES kompānijai Microsoft par pretkorupcijas likumdošanas pārkāpumiem piesprieda 561 miljonu eiro lielu soda naudu. Iepriekš tika prognozēts, ka Microsoft varētu tikt sodīta pat ar vairākos miljardos mērāmu soda naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Analītiķi: ar Dell darījumu Microsoft iesaistās bīstamā spēlē

Jānis Rancāns, 06.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV miljardieris Mišels Dels, kopā ar investīciju kompāniju Silver Lake, gatavojas atpirkt paša dibināto datoru ražotāja Dell akcijas. Darījuma vērtība aplēsta 24,4 miljardu ASV dolāru.

Dell iegādes darījumu finansē Silver Lake pārstāvētie investori, kā arī kredītlīdzekļu piesaistīšana no tādām bankām kā Barclays, Credit Suisse un RBC Capital Markets. Dell divus miljardus ASV dolāru aizdevusi arī kompānija Microsoft, kas tehnoloģiju ekspertiem licis runāt par bīstamu spēli.

Komentējot darījumu, kompānija Microsoft, norādījusi, ka ir apņēmības pilna nodrošināt personālo datoru ekosistēmas sekmīgu attīstību un izlēmusi investēt veidos, kas ekosistēmu sagatavos nākotnei. Microsoft arī uzsver, ka veltīs līdzekļus savu partneru atbalstīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijas IT uzņēmumi saņem starptautiska mēroga atzinību

Rūta Lapiņa, 02.10.2017

Foto no labās puses: Renāte Strazdiņa, Microsoft Latvia vadītāja, Juris Vilders, SQUALIO cloud consulting valdes loceklis, Juris Ducens, ALSO Latvia valdes priekšsēdētājs, Sanda Šalma, Microsoft Mazā un vidējā biznesa vadītāja Baltijas valstīs.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas IT uzņēmums ALSO Holding ikgadējās Microsoft Partneru dienas ietvaros saņēma apbalvojumu kā labākais Microsoft vairumtirdzniecības partneris pasaulē 2017. gadā, aiz sevis atstājot tādus nozares milžus kā Tech Data, Ingram Micro un Westcoast. Savukārt SQUALIO kļuva par Microsoft Gada partneri Latvijā par IT risinājumu, kas izstrādāts sadarbībā ar SQUALIO cloud consulting un ļāvis samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu uz Latvijas autoceļiem par 42%, informē Microsoft komunikācijas konsultante Gunta Līne.

ALSO Latvia atzinību ieguva, pateicoties tās grupas uzņēmuma izstrādātajai ALSO Cloud platformai, kas ļauj uzņēmumam nodrošināt programmatūras mākoņpakalpojumu tirdzniecību visā pasaulē. ALSO izstrādātais risinājums pašreiz tiek lietots jau 50 valstīs visā pasaulē.

SQUALIO cloud consulting veidotais FITS ITEMS risinājums bija viens no tiem pilotprojektiem, kurus prezentējot Microsoft korporācijas vadībai ASV, Latvijai izdevās pārliecināt Microsoft par Latvijas IT uzņēmumu potenciālu. Tas bija viens no būtiskiem nosacījumiem Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centra atvēršanai Latvijā šī gada septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizejošais kompānijas Microsoft izpilddirektors Stīvs Balmers atzinis, ka viņa lielākā nožēla ir saistīta ar izdevības palaišanu garām viedtālruņu jomā, tomēr tehnoloģiju gigants šajā tirgus nišā vēl negrasās padoties.

«Es nožēloju, ka divi tūkstošo gadu sākumā, kad mēs bijām lielu uzmanību pievērsuši tam, ko gribējām izdarīt ar Windows, mēs neveltījām savus talantus viedtālruņiem,» S. Balmera sacīto konferences laikā citē AFP. Microsoft vadītājs norādīja, ka tajā brīdī kompānija strādājusi pie Windows Vista un visi resursi bijuši veltīti topošajai operētājsistēmai.

«To es nožēloju visvairāk. [Uzmanības pievēršana viedtālruņiem] būtu izdevīga gan sekmīgam darbam ar Windows, gan ar citiem ārējiem faktoriem,» sacīja Microsoft izpilddirektors.

Šobrīd viedtālruņu tirgū dominē Apple un Google Android ierīces. Microsoft šajā jomā nepieder tik pat kā nekāda tirgus daļa, atzinis S. Balmers. Tomēr tas arī dodot kompānijai daudzas jaunas iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft Estonia un jaunajam meitas uzņēmumam Skype ir jācīnās ar informācijas tehnoloģiju (IT) speciālistu trūkumu - Skype ir 100 vakances, bet Igaunijas IT nozarē kopumā - ap 1000 brīvu darba vietu dažādiem speciālistiem, norāda Microsoft Estonia vadītājs Rains Lāne.

Microsoft pēc tam, kad IT koncerns pērn pārpirka globālo interneta telefonijas uzņēmumu Skype, kura pētniecības un attīstības centrs atrodas Tallinā, ieguvis vēl būtiskāku nozīmi Igaunijas informācijas un telekomunikāciju nozares attīstīšanā un jaunu darba vietu radīšanā nekā līdz šim, uzskata Lāne.

«Līdzko pērn pavasarī paziņojām par pārpirkšanu, Microsoft uzreiz bija lielāka nozīme Igaunijā. Patlaban Microsoft maksā algas 700 darbiniekiem (ieskaitot Skype) Igaunijā un uzņēmumu loks, kas saistīts ar Microsoft, nodarbina aptuveni desmit reizes vairāk cilvēku. Tas ir nozīmīgs fakts arī valdībai, jo tā rodas daudz inovāciju. Šeit atrodas Skype pētniecības un attīstības centrs. Gala efektā arī tas kāpina valsts konkurētspēju,» sacīja uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft «mākoņa» pakalpojums Office 365 testā Latvijā

Sanita Igaune, 30.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā ir pieejama Microsoft mākoņskaitļošanas produkta Office 365 bezmaksas izmēģinājuma versija. Vienlaikus ar Latviju izmēģinājuma versija būs pieejama vēl 21 valstī, tostarp Igaunijā un Lietuvā, vairākās Austrumeiropas un Tuvo Austrumu valstīs.

Līdz šim mākoņskaitļošanas pakalpojums Office 365 bija pieejams 40 pasaules valstīs. Pārdošanā tā dēvētais «mākoņa» pakalpojums Latvijā būs pieejams 2012. gada pirmajā pusē.

DB jau rakstīja, ka liela vērība Office 365 tika pievērsta Microsoft Worldwide Partner konferencē Losandželosā, kas notika jūlijā un pulcēja ap 15 tūkstošus Microsoft partneru.

Uzņēmumiem, izmantojot Microsoft «mākoņa» pakalpojumu Office 365, nebūs jāpērk programmatūra, bet tie pakalpojumus varēs izmantot, maksājot ikmēneša maksu. Ne tikai citās valstīs, bet arī Latvijā saistībā ar Office 365 liela loma būs Microsoft sadarbībai ar partneriem, iepriekš apliecināja Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis. To konferencē apliecināja arī Microsoft vadība, taču, kā praktiski notiks sadarbība ar partneriem, varēs novērtēt pēc laika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

«Izbēg» bīstams rīka prototips, ar kuru var attālināti uzbrukt Microsoft datoriem

LETA, 19.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izbēdzis vai nopludināts bīstams informācijas tehnoloģiju rīka prototips, ar kuru var attālināti darbināt datorus ar Microsoft Windows operētājsistēmu, bez autorizācijas izmantojot attālināto vadības funkciju Microsoft Remote Desktop, raksta vairāki informācijas tehnoloģiju (IT) portāli.

Datu drošības kompānijas IT Centrs vadītājs Agris skaidro, ka rīku varētu izmantot pret nelielu skaitu Latvijas datoru lietotāju, kuri nav ieguvuši Microsoft jaunāko drošības jauninājumu komplektu jeb kārtējos ielāpus. Tos izplatīja 13.martā, kārtējā tā sauktajā ielāpu otrdienā (patch Tuesday), kad Microsoft publisko jauninājumus.

Microsoft Remote Desktop ir rīks, ar kuru autorizēts lietotājs var attālināti internetā darboties ar cita sava datora darba virsmu, atvērt failus un veikt visas darbības, it kā pats sēdētu, piemēram, darbā.

Savukārt portāls InformationWeek Security raksta, ka uzbrukšanas rīka prototipa parādīšanās izraisījusi skandālu datu drošības kompāniju un organizāciju un Microsoft starpā. Tiek uzskatīts, ka Microsoft pats, kā pierasts, sācis rakstīt uzbrukšanas rīku, lai precīzāk saprastu, kā ievainojamību varētu izmantot ļaundari. Taču šis primitīvais rīks, kas domāts Microsoft iekšējai lietošanai, nonācis atklātībā, un tā pirmkods iegūstams internetā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Microsoft piedzīvojusi savā vēsturē pirmos ceturkšņa zaudējumus. Biznesa gada, kas noslēdzās jūnijā, ceturtajā ceturksnī Microsoft piedzīvojusi zaudējumus 492 miljonu dolāru apmērā. Tie saistīti ar iepriekš veikto uzņēmuma aktīvu vērtību norakstīšanu.

Jau vēstīts, ka ASV tehnoloģiju gigants Microsoft iepriekš zaudējumos norakstīja 6,2 miljardus ASV dolāru, kurus bija iztērējis, pārņemot interneta reklāmas kompāniju aQuantive Inc. Microsoft lēmums liecinot par to, ka minētā struktūrvienība uzrādījusi sliktākus rezultātus nekā prognozēts.

Komentējot Microsoft lēmumu par iztērētās naudas norakstīšanu zaudējumos, analītiķi jau iepriekš prognozēja, ka šāds Microsoft solis, visticamāk, pamatīgi ietekmēs kompānijas ceturtā ceturkšņa peļņu, kas bija paredzēta 5,25 miljardu ASV dolāru apmērā.

ASV tehnoloģiju gigants nav piedzīvojis zaudējumus kopš sava akciju sākotnējā piedāvājuma 1986. gadā, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no vadošajiem Microsoft mākoņpakalpojumu izplatītājiem Baltijā SIA TVG kļuvis par oficiālo Microsoft mākoņpakalpojumu platformas Azure pārstāvi, nodrošinot neierobežotas digitālo risinājumu radīšanas iespējas jebkura biznesa pilnveidošanai.

Agrāk bija ierasts, ka tehnoloģiju uzņēmums ikdienas procesu nodrošināšanai pirka kompleksu risinājumu, taču nereti no visa iegādātā tika izmantots ne vairāk par 20% no resursa iespējamās kapacitātes. Savā ziņā tie ir nelietderīgi tēriņi, jo, kad iegādātais risinājums ir morāli novecojis un nepilda vairs vajadzīgās funkcijas, atkal jāiegādājas jaunas licences. Tādēļ Microsoft klientiem piedāvā visus šos pakalpojumus izmantot mākonī Microsoft Azure, kurā pieejams milzīgs apjoms dažādu pakalpojumu jeb produktu. Strādājot šajā platformā, klients var izmantot precīzi to pakalpojumu un tik lielā apjomā, cik konkrētām biznesa vajadzībām nepieciešams, tādējādi nepārmaksājot, akcentē TVG vadītājs Mārtiņš Reimanis.

Komentāri

Pievienot komentāru