Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tagad, kad cilvēki ir jau apraduši ar Windows 7, ir laiks domāt par nākotni. Nākamā Microsoft operētājsistēma, lai kāds arī būtu tās nosaukums, ir jau tapšanas procesā, tāpēc tas bija tikai laika jautājums, kamēr pirmā informācija izsprauksies no Microsoft birojiem.

Prezentāciju slaidos pausta informācija, ka nākamā Windows operētājsistēma tiek plānota uz planšetdatoriem, klēpjdatoriem un all-in-one (viss-vienā) galda datoriem. Ierastie galda datori nebūs jaunās operētājsistēmas mērķa platforma, taču nākamā Windows pieejamība uz šiem datoriem tiks nodrošināta.

Noplūdusī informācija arī liecina, ka Microsoft mīs uz papēžiem Apple, cenšoties padarīt jauno operētājsistēmas izmantošanu maksimāli vienkāršotu. Prezentācijās runāts arī par ātrāku operētājsistēmas ielādi. Izvirzīts mērķis izstrādāt tehnoloģiju, kas ļautu ar Windows operētājsistēmu aprīkotu datoru ieslēgt ātrāk nekā tas bijis iespējams līdz šim.

Microsoft arī veltījis lielu uzmanību vebkamerām. Tiek lēsts par operētājsistēmas spēju ar kameras palīdzību nolasīt lietotāja seju un automātiski ielogot viņu savā profilā. Šādu funkciju programmatūras veidotāji jau pamanījušies attīstīt arī uz līdzšinējām Windows operētājsistēmām, taču Microsoft, iespējams, nolēmis to pacelt jaunā līmenī.

Šie ir daži no zīmīgākajiem akcentiem, kas pausti prezentācijās, taču jāņem vērā, ka visa šī informācija ir vien aplēses un, ka jebkurš vai pat visi no šiem punktiem var neizdzīvot līdz brīdim, kad nākamā Windows versija ieraudzīs savu dienas gaismu.

Komentāri

Pievienot komentāru