Jaunākais izdevums

65 gadu vecumā miris britu rokmūziķis Ričards Raits, kura vārds visā pasaulē zināms saistībā ar grupu Pink Floyd.

Raits ir vairāku britu rokgrupas klasisko albumu, arī Dark Side of the Moon un Wish You Were Here, kompozīciju autors un izpildītājs.

R. Raits izdevis divus soloalbūmus - Wet Dream (1978) un Broken China (1996), kā arī albūmu Identity (1984) grupas Zee ietvaros. Raita meita Gala apprecēja basģitāristu Gaju Pratu, kurš spēlēja Pink Floyd pēc Rodžera Votersa aiziešanas no grupas.

Pink Floyd ir angļu grupa, viena no veiksmīgākajām rokmūzikas grupām mūzikas vēsturē. Sākotnēji Pink Floyd bija psihodēliskās mūzikas grupa, taču īpašus panākumus guva ar vēlākajiem konceptuālajiem albumiem, sevišķi Dark Side of the Moon (1973) un TheWall (1979).

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sekojot idejai: bistroStockPot cer drīzumā piedāvāt savu garšvielu līniju

Anda Asere, 28.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

StockPot turpina iepriecināt asu ēdienu cienītājus, neaizmirstot par veģetāriešiem un vegāniem; drīzumā cer piedāvāt savu garšvielu līniju.

Biznesu pirms divarpus gadiem Linda un Ričards Džonsoni sāka divatā. Toreiz Ričards DB uzsvēra, ka algos darbiniekus vien tad, kad varēs to finansiāli atļauties. Tagad uzņēmumā bez Ričarda un Lindas strādā vēl četri pilna laika darbinieki.

Uzņēmums savā komandā izvēlas neprofesionāļus. «Nevēlos algot kādu šefpavāru, gribu, lai darbinieki strādātu mūsu stilā, lai ēdiens garšotu tā, kā pie mums ierasts, nevis taptu pēc kāda cita recepšu grāmatas,» saka Ričards, vienlaikus atzīstot, ka šāda pieeja biznesam prasa daudz darba, lai cilvēkus apmācītu.

Būs garšvielas

Pusdienlaikā StockPot vienmēr ir rinda. Kāds ir noslēpums, ka te vienmēr ir cilvēki? Ričards nosmej, ka tas tik tiešām ir noslēpums. Viņš uzskata, ka liela nozīme ir pareizajai vietai– šis bistro atrodas pie vecās Ģertrūdes baznīcas, apkārt ir daudz biroju. «Mēs apskatījām daudzas vietas, līdz izvēlējāmies šo,» piebilst Linda. Viņas vīrs uzsver, ka kvalitātei jābūt noturīgai, tā nevar mainīties dienu no dienas, ēdienam vienmēr jābūt vienādi labam. Turklāt šajā biznesā ārkārtīgi liela nozīme ir higiēnai – rokas jāmazgā visu laiku – gan pēc viena produktu veida sagriešanas, gan pēc klienta šķīvja aiznešanas utt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pink Floyd iesūdzējusi tiesā EMI

, 20.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupa Pink Floyd iesūdzējusi tiesā ierakstu kompāniju EMI, jo uzskata, ka grupas dalībniekiem nav samaksāta pietiekama autoratlīdzība, raksta rollingstone.com.

Lai gan abas puses atteikušās sniegt jebkādus komentārus par prasības apmēru, rollingstone.com.piebilst, ka runa varētu būt par miljoniem. Grupas albumi Dark Side of the Moon un The Wall ierindojas starp visu laiku pārdotākajiem albumiem.

Pink Floyd ar EMI parakstīja līgumu 1967.gadā.

EMI 2007.gada maijā nopirka Terra Firma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu grupa Pink Floyd ceturtdien (11. martā) uzvarēja tiesas prāvā pret mūzikas ierakstu kompāniju EMI, ziņo Moneycontrol.

Grupa iebilda, ka ierakstu kompānija pārdod atsevišķas dziesmas no viņu albumiem, norādot, ka šādā veidā tiek pārkāpta pušu noslēgtā vienošanās.

Tiesa nolēma, ka abu pušu līgums nepieļauj pārdot dziesmas atsevišķi no albumiem bez rakstiskas vienošanās. Tiesnesis Endrjū Morits (Andrew Morritt) uzsvēra, ka līguma punkta mērķis bija pasargāt albumu māksliniecisko viengabalainību.

Nav zināms, cik par pārkāpumu mūzikas ierakstu kompānijai EMI būs jāizmaksā grupai. Tas netiek atklāts komercnoslēpuma dēļ. Taču Rollingstone.com ziņo, ka runa varētu būt par vairākiem miljoniem. Zināms vien, ka EMI būs jāapmaksā tiesu izdevumi - 60 000 sterliņu mārciņas (46 440 LVL).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc daudziem gadiem ārzemēs atgriežas Latvijā ar uzkrātām visdažādāko zemju ēdienu receptēm, ko piedāvāt vietējiem.

Latviete Linda un anglis Ričards Džonsoni iepriekš daudzus gadus strādājuši kazino biznesā dažādās valstīs, piemēram, Latvijā, Dānijā, Čehijā, Ukrainā, un daudz ceļojuši. Par to var nojaust, apskatot ēdienkarti viņu izveidotajā ātrās ēdināšanas iestādē Stock-Pot. Katru dienu kopīgiem spēkiem viņi piedāvā sešus karstos ēdienus un divus vai trīs salātus. Vienmēr ir arī viens veģetārs, vegāns un zivs ēdiens, kā arī ēdieni bez laktozes. Līdz šim ēdienkartē bijis gan ungāru gulašs, vistas tikka masala, Šlēsvigas zivju zupa, taizemiešu zaļais vistas karijs, tabula kisir ar humusu, gan kubiešu melno pupiņu zupa, ķirbju krēmzupa u.c. Taču reizēm vietējo vēderiem tas ir par asu vai eksotisku. Ja klienti nevar izvēlēties starp vairākiem nepazīstamiem nosaukumiem, viņiem iedod nogaršot - ja ir par asu vai negaršo, piedāvā ko citu. «Es gribu, lai cilvēkiem garšo un viņi ir apmierināti,» saka Ričards. Taču kotletes visdrīzāk StockPot ēdienkartē nebūs ieraugāmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdienas rītā, 80 gadu vecumā, miris Krievijas Pareizticīgo baznīcas patriarhs Aleksijs II, ziņo Newsru.

Aleksijs II miris savā Piemaskavas rezidencē. šobrīd nāves iemesls nav zināms, taču zināms ir, ka patriarhs ilgu laiku cietis no hroniskām slimībām un pirms dažiem gadiem pārcietis ļoti smagu insultu.

Vēl ceturtdien tika izplatīts paziņojums, ka patriarhs piektdien piedalīsies diskusijā par krievu valodu un Krievijas kultūras vērtībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Maskavā gājis bojā Latvijas depozītu bankas dibinātājs Raits Gailis

, 05.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1994. gadā uz Krieviju ar Latvijas depozītu bankas naudu aizbēgušais multimiljonārs un bijušā Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina ģimenes draugs naktī no 1. uz 2. februāri atrasts miris Rjazanskas prospektā.

Par to ziņo lifenews.ru.52 gadus veco skandalozo uzņēmēju esot notriekusi automašīna un R. Gailis no gūtajām traumām miris notikuma vietā. Nissan Patrol vadītājs, 33 gadus vecais Andrejs V. gājēju vienkārši neesot pamanījis, jo snidzis sniegs un bijis tumšs, turklāt R. Gailis šķērsojis ielu tam neparedzētā vietā. Viss noticis ātrās palīdzības brigādes acu priekšā, kas atradusies mašīnā pie minētā krustojuma, tomēr glābt R. Gaili daudzo gūto traumu dēļ vairs nebija iespējams.

Mirušā identitāte nav tikusi noskaidrota uzreiz. Līdz pat 5. februārim viņš morgā gulējis kā nezināma vīrieša līķis.

Bez Latvijas depozītu bankas nodibināšanas, ar kuras kasi 30 milj. ASV dolāru apjomā, viņš 90. gadu vidū aizmuka uz ārzemēm, R. Gailis bija arī viens no pirmajiem automašīnas Volvo dīleriem postpadomju valstīs. Ar viņa vadīto Mūsa Motors Group savulaik līgumu par automašīnu iegādi noslēdza Latvijas valdība, garantējot uzņēmumam daudzu miljonu peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Formula 1 komandas nosaukums Manor GP turpmāk sauksies Virgin Racing. Ar šādu paziņojumu klajā nāca Ričards Brensons (Richard Branson), ziņo AFP.

Šī gada vidū Ričards Brensons parakstīja vienošanos ar Manor Grand Prix F1 komandu par tās sponsorēšanu jau sākot ar 2010.gada sezonu.

«Mūsu pirmais gads bija izcils Virgin zīmolam, tad, kāpēc nepamēģināt vēlreiz ar jaunu komandu no nulles,» preses konferencē uzsvēra R. Brensons.

Viņš arī norādīja, ka komandas budžets būs 40 miljoni GBP (31.2 milj. LVL), kas būs viens no mazākajiem budžetiem no visām Formula 1 komandām.

Pagaidām zināms, ka viens no pilotiem Virgin Racing komandā būs Timo Gloks (Timo Glock), bet otrs pilots pagaidām nav atklāts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu jaunuzņēmums Gamechanger Audio izstādē ASV prezentējis savu pirmo produktu PLUS Pedal.

Saskaņā ar uzņēmuma sniegto informāciju ģitāras pedālis nonācis vairāku atpazīstamu mūziķu redzeslokā, starp viņiem - britu rokgrupas Pink Floyd līderis Rodžers Voterss (Roger Waters) un grupas Red Hot Chili Peppers ģitārists Jošs Klinghofers(Josh Klinghoffer).

Uzņēmums nesen atgriezies no Nešvilas, ASV, kur piedalījies mūzikas instrumentu izstādē National Association of Music Merchants.

Ideju mežs: Jēkabpilī top akustiskie paneļi Eiropas zālēm

Lampu pastiprinātāja Dimd izstrādātāji: Mums gribas dzīvot Latvijā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Progresīvā roka leģenda un supergrupas Emerson, Lake & Palmer dibinātājs Kīts Emersons 23. augustā ar ekskluzīvu koncertu uzstāsies Rīgā, Kongresu namā.

Kīts Noels Emersons dzimis 1944. gadā Lielbritānijā. Jau bērnībā viņš ieguva lielisku muzikālo izglītību, kas palīdzēja viņam vēlāk radīt jaunu un oriģinālu stilu, kas apvieno sevī vairākus pastāvošos mūzikas virzienus.

20 gadu vecumā Emersons dibināja grupu The Nice. Kopā ar to mūziķis pirmo reizi izmantoja Hammond ērģeles, lai izpildītu kompozīcijas blūza, džeza un roka stilā. Emersons kļuva par pirmo mūziķi, kurš jau pagājušā gadsimta 60. gados sāka izmantot koncertos tā saucamo Moog sintezatoru, no kura mākslinieks spēja izvilināt visdaudzveidīgākās skaņas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ievērojamas pasaules līmeņa estrādes zvaigznes, ieskaitot Pink Floyd un Radiohead, apsūdz Eiropas Komisiju par lauzto solījumu nodrošināt viņiem netaisni ieturēto autortiesību atlīdzību, ziņo britu The Telegraph.

EK ceturtdien nākusi klajā ar likumprojektu, kas nosaka autoratlīdzības kompānijām pasteigties ar honorāru nogādāšanu līdz pašiem mūziķiem. EK tā sauktās «iekasēšanas sabiedrības» vaino pārlieku ilgā autortiesību naudas paturēšanā to bilancēs.

Likumprojekts tomēr šīm sabiedrībām paredz itin garu periodu, kurā tām jāsamaksā atlīdzības mūziķiem – līdz pat 12 mēnešiem pēc tā finanšu gada beigām, kurā attiecīgā mākslinieka vai grupas skaņdarbs publiski ticis izpildīts. Tāpat paredzēts, ka gadījumos, kad pēc pieciem gadiem autoratlīdzības saņēmējs paliek nenoskaidrots, iekasēšanas sabiedrība naudu drīkst paturēt sev.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Apple jaunais birojs Londonā – daļa no 16,5 miljardus dolāru vērta megaprojekta

Zane Atlāce - Bistere, 13.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Temzas upes krastā Londonā tiek īstenots vērienīgs attīstības projekts – investējot 16,5 miljardus dolāru tiek rekonstruēta vēsturiskā spēkstacija Battersea Power Station, kurā atradīsies arī ASV informācijas tehnoloģiju giganta Apple birojs.

Apple biroja izveide šajā ēkā izmaksās aptuveni 8,8 miljardus dolāru. Kompānijas ofiss aizņems aptuveni 40% no visām birojiem domātajām telpām, vēsta Business Insider. Plānots, ka biroja rekonstrukcija tiks pabeigta 2021.gadā un jaunajās telpās tiks izvietoti 1400 Apple darbinieki.

Bijušajā spēkstacijā līdzās biroju kompleksiem atradīsies arī augstas klases dzīvokļi, pieczvaigžņu viesnīca, jumta dārzi, parki, veikali, teātri, pasākumu norises vietas u.c. Šis ir vērienīgākais un līdz šim dārgākais attīstības projekts Londonā.

Iecerēts, ka kompleksā būs 197 luksus dzīvokļi, 34 divstāvu villas un divi penthausi. Viena dzībokļa cena šajā ēkā tiek lēsta 30 miljonu dolāru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salacgrīvā Positivus festivālā uzstāsies arī The Kooks, Daughter, of Montreal un Birth Of Joy, informē festivāla rīkotāji.

Minētās grupas papildinās programmu līdzās iepriekš izziņotajām grupām Kraftwerk, Bastille, Laura Mvula, The 1975 un Kid Karate.

The Kooks, kas šogad plāno laist klajā jaunu ierakstu, ir kopš 2012.gada nav uzstājusies nevienā festivālā.

Par Daughter panākumiem liecina tās līgums ar ierakstu kompāniju 4AD, kuras paspārnē ir tādas grupas kā The National, Grimes, Bon Iver, Camera Obscura u.c. Viņu mūzika izmantota vairāku ASV seriālu, piemēram, Grejas anatomija, skaņu celiņiem, kā arī daudzos BBC seriālos.

of Montreal solists Kevins Barns grupas pastāvēšanas laikā ir sarakstījis daudz popmūzikas dziesmu. Mākslinieku avangardiskajās performancēs tiek iekļautas kāzu kleitas, ķekatas un daudzi citi šova elementi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Gamechanger Audio kāpj uz uzvarētāju pjedestāla Creative Business Cup finālā Dānijā

Laura Mazbērziņa, 21.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā jauno uzņēmēju konkursā Creative Business Cup, kura fināls norisinājās Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā Global Entrepreneurship Week ietvaros, Latvijas uzņēmums Gamechanger Audio ieguva 2. vietu.

Creative Business Cup ir starptautisks konkurss radošo industriju uzņēmējiem, kurā jau sesto gadu pēc kārtas piedalās arī Latvija. Sacensību finālā piedalījās radošo industriju uzņēmumi no 49 valstīm, kuri bija izturējuši nacionālo atlasi un sacentās par galveno balvu - naudas prēmiju 7 tūkstošu eiro apmērā. Latvijas pārstāvji - jaunuzņēmums Gamechanger Audio, kurš šogad ieguvis atpazīstamību ar savu mūzikas produktu, Latvijai nodrošināja augstāko rezultātu līdzšinējās dalības vēsturē.

Uzņēmums Gamechanger Audio apvieno talantus inženierzinātņu un mūzikas lauciņā un izstrādā audio efektu ierīces. Pirmo produktu - klavieru tipa ģitāras pedāli - Plus Pedal uzņēmuma komanda sāka piedāvāt 2017. gadā, un to ir pozitīvi novērtējuši atzīti mūzikas eksperti un ģitāristi no pasaulē populārām grupām, to skaitā Pink Floyd, Rolling Stones un Roger Waters. Šā gada vasarā jaunuzņēmums iepazīstināja jau ar otro inovatīvo produktu - distortion tipa ģitāras efektu pedāli Plasma Pedal. Arī Latvijas finālā žūrija bija vienisprātis, ka tieši Gamechanger Audio piemīt liels potenciāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

VIDEO: Latviešu ražotos Plasma Pedal novērtē pasaulē

Laura Mazbērziņa, 24.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu «Gamechanger Audio» dibināja 2015. gada novembrī četri draugi, uzsākot strādāt pie sava pirmā produkta «Plus Pedal», kuru vēlāk atzinīgi novērtēja Amerikā. Pusotru gadu vēlāk ambiciozie puiši izlēma radīt savu otro produktu «Plasma Pedal».

«Plasma Pedal» ir jauns skaņas pārveidošanas rīks, kuru puiši prezentēja janvārī Kalifornijā, pasaules lielākajā mūzikas izstādē «The NAMM Show». «Tā bija vismaz 10 reizes lielāka par Ķīpsalas izstādēm,» komentē Iļja Krūmiņš, «Gamechanger Audio» līdzdibinātājs. Pēc šīs izstādes «Gamechanger Audio» puišus uzrunājis un atzinīgi novērtējis grupas Red Hot Chili Peppers dibinātājs un grupas Pink Floyd sastāvs.

Šī gada martā «Plasma Pedal» startēja pūļa finansēšanas vietnē «Indiegogo», jau pirmās dienas laikā savācot vairāk nekā 100 tūkstošus dolāru.Visvairāk «Gamechanger Audio» pedāļus iecienījuši ir ASV. Kopumā «Plasma Pedal» iegādājušies 1342 cilvēki, no kuriem 60% ir ASV iedzīvotāji, kamēr Latvijas iedzīvotāji sasniedz vien 0,3%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

A. Egle rallijā Latvija – Kuldīgas rudens 2009 startēs ar Subaru Impreza WRC

, 01.10.2009

"Patiesībā jau ir tā, ka sākotnēji bija doma braukt ar pavisam citu auto, bet igauņi izteica piedāvājumu, no kura atteikties būtu grēks, jo kādreiz izbraukt ar īstu WRC mašīnu - tas ir tāds sen lolots sapnis. Protams, tehnoloģijas mūsdienu skatījumā ir novecojušas, bet tas nosaukums WRC ir!" tā A. Egle. (Foto: R. Volonts, V4 motors)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rallijā Latvija – Kuldīgas rudens 2009 šī gada N4 klases čempiona titulu izcīnījušais Aivis Egle, kurš savu sacīkšu Mitsubshi Lancer EVO ir novietojis garāžā, bet tā vietā uz starta izies ar Subaru Impreza WRC automobili.

Aivis Egle šā gada Latvijas autorallija čempionāta pēdējā, sestajā posmā uz starta stāsies ar 1999.gada Subaru Impreza WRC, taču tas nebūtu bijis iespējams, ja vien nu jau pieckārtējais Latvijas autorallija čempions šā gada titulu nebūtu nodrošinājis iepriekšējā čempionāta posmā – rallijā Kurzeme 2009. Tieši ar šādu tehniku savā laikā braucis arī britu rallists Ričards Bērnss, kurš 1999.gadā ieguva pasaules vicečempiona titulu, savukārt Subaru rūpnīcas komanda pietrūka tikai četri punkti, lai togad iegūtu Ražotāju kausu.

Kā stāsta Aivis Egle, viņam Subaru Impreza WRC sagādājusi kompānija Baltic Rally Rent. "Auto pieder somu rallistam Saku Vierimā un igauņu kompānija, ar kuras starpniecību to dabūju, apgalvo, ka auto ir pilnā komplektācijā – tieši tāds, kāds piedalījās 1999.gada pasaules rallija čempionātā. Par rezultātu prognozēm pagaidām vēl neizteikšos, jo Impreza ir tehnoloģiski vecāka nekā pārējie WRC auto, kas brauks Latvijas rallijā. Bet imprezai vēl ir visi aktīvie reduktori, tā kā domāju, ka būs interesanti braukt," saka Aivis Egle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savdabīgais britu uzņēmējs, multimiljonārs un dažādu pārdrošu projektu īstenotājs Ričards Brensons ir uzrakstījis grāmatu par to, kas varētu palīdzēt jaunajiem uzņēmumu vadītājiem, ziņo Forbes.

Savā grāmatā (Business Stripped Bare: Adventures of a Global Entrepreneur) viņš galvenokārt ir aprakstījis kā viņš izveidoja Virgin Group, minot arī pāris galvenos principus, ko viņš ievēro:

Paaugstiniet esošos darbiniekus amatā, nevis pieņemiet jaunus

Priekšrocība ir tāda, ka jūs zināt, kādas šim darbiniekam ir vājās un stiprās puses, kā arī darbinieki, kuri zina, ka viņi tiks apbalvoti ar paaugstināšanu amatā ir vairāk motivēti strādāt.

Pieņemt cilvēkus, ņemot vērā tā personību nevis CV

Cilvēku varat apmācīt darba specialitātē. Daudz svarīgāk ir atrast darbinieku, kas ir radīts konkrētam amatam, ir labs cilvēks un zina kā motivēt pārējos darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Multimiljonārs Sers Ričards Brensons (Richard Branson) paziņoja, ka ir maz ticamas, ka visas lielās ASV aviosabiedrības pārdzīvos nākamos 12 līdz 18 mēnešus, ziņo Reuters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Brensons Lietišķajā Dienā: grūtos laikos ceļ impērijas

Marta Rībele, Lietišķā Diena, 14.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labos laikos tiek veidota bagātība, bet grūtos laikos tiek celtas impērijas — tā savu pirmo sleju «Tātad — tu gribi būt uzņēmējs?!» Dienas bizness žurnālā Lietišķā Diena noslēdz britu miljardieris un piedzīvojumu meklētājs Ričards Brensons.

Tā ekskluzīvi Latvijā būs lasāma jau piektdien žurnālā Lietišķā Diena/Dienas bizness un turpmāk katru nedēļu. Lasītāji Virgin Group prezidentam arī varēs uzdot jautājumus.

Pirmajā ierakstā R.Brensons stāsta, kā pats izmantojis recesijas laiku.

Visambiciozākais R.Brensona projekts ir kosmiskā tūrisma kompānija Virgin Galactic.

Atgādinām, ka turpmāk katru piektdienu visi Dienas biznesa un Dienas Lietišķā komplekta abonenti saņems nedēļas žurnālu Lietišķā Diena jaunā veidolā. Taču tāpat kā 2009. gadā Lietišķo Dienu varēs iegādāties preses tirdzniecības vietās visu nākamo nedēļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Karaliskā botāniskā dārza kolekciju Londonā papildinās Latvijā selekcionēti ceriņi

Zane Atlāce - Bistere, 29.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā no 3. - 4. septembrim ieradīsies Apvienotās Karalistes Karaliskā botāniskā dārza (Kew Gardens) pārstāvji, lai saņemtu dāvinājumu - septiņas unikālas Latvijā selekcionētas ceriņu šķirnes.

Ceriņu šķirnes, ko radījis Latvijas ievērojamais selekcionārs Pēteris Upītis (1896-1976), karaliskajiem dārziem dāvina Dārzkopības institūts. Savukārt interesi savā īpašumā iegūt šīs īpašās ceriņu šķirnes izrādīja pats Karaliskais botāniskais dārzs. Vizīte tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Lielbritānijā un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē.

Dāvinājumu saņemt Latvijā ieradīsies Kew Gardens direktors Ričards Deverells (Richard Deverell) un Kew Gardens Dārzkopības, apmācību un ekspluatācijas direktors Ričards Barlejs (Richard Barley). Institūts dāvinās septiņas P. Upīša selekcionētās ceriņu šķirnes: ‘Daudzpusīgais Zemzaris’, ‘Gaisīgais Sapnis’, ‘Kristīne Baltpurviņa’, ‘Liega’, ‘Pērle’, ‘Mazais Princis’ un ‘Vita’.

Komentāri

Pievienot komentāru
Spītējot krīzei

Izmanto krīzes iespējas

Dienas Bizness, 19.11.2009

«Nedrīkst pakļauties krīzei, jāstrādā tālāk, jo tagad ir arī jaunas iespējas,» uzskata SIA Otaņķu dzirnavnieks līdzīpašnieks un vadītājs Ričards Riepšs. (Foto: Vēsma Lēvalde, Db)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Otaņķu dzirnavnieks realizē divus projektus ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu un cer nākamgad 30 procentus no saražotā realizēt aiz Latvijas robežām.

Oktobrī noslēdzies projekts uzņēmuma ražotās produkcijas pievienotās vērtības paaugstināšanai. Tas ieguvis 80 tūkstošus latu Eiropas Savienības līdzfinansējuma, no pašu līdzekļiem ieguldot ap 100 tūkstošiem latu, stāsta uzņēmuma līdzīpašnieks Ričards Riepšs. Par šo naudu izremontēta noliktavas ēka, iegādāta jaudīgāka graudu malšanas iekārta un uzstādīti jauni autosvari. Jau izsludināts konkurss iekārtu piegādei un uzstādīšanai vēl viena projekta ietvaros. Par aptuveni 150 tūkstošiem latu paredzēts uzstādīt jaunas graudu uzglabāšanas tvertnes un jaunu miltu uzglabāšanas bunkuru. Iecerēts arī uz vietas ražotnē uzstādīt laboratorijas iekārtu nepārtrauktai kvalitātes kontrolei, jo līdz šim visi laboratorijas darbi bija jāveic Liepājā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lehman Brothers boss astoņos gados saņēmis 300 miljonus dolāru

, 07.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV bankrotējušās investīciju bankas Lehman Brothers vadītājs Ričards Fulds (Richard Fuld) astoņu gadu laikā, kamēr strādājis par bankas vadītāju, atalgojumā un bonusos saņēmis aptuveni 300 miljonus ASV dolāru, ziņo BBC.

ASV Valdības reformu komitejas vadītājs Henrijs Vaksmans (Henry Waxman) noklausīšanās laikā jautāja R. Fuldam, vai tā ir tiesa, ka kopš 2000. gada viņš atalgojumā un bonusos saņēmis 480 miljonus ASV dolāru. R. Fulds norādīja, ka patiesībā summa ir aptuveni 300 miljoni dolāru, piebilstot, ka Lehman Brothers bijusi speciāla komiteja, kas rūpējās, lai bankas vadītāju un darbinieku intereses ietu roku rokā ar akcionāru interesēm.

H. Vaksmans arī kritizējis R. Fuldu par lielu bonusu pieprasīšanu bankas direktoriem īsi pirms tās bankrota.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Microsoft nolēmis izmēģināt spēkus mobilo telefonu tirgū. Kompānija nāca klajā ar paziņojumu, ka nākamās nedēļas sākumā tā prezentēs mobilo telefonu sēriju Pink.

Geeky-gadgets.com, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņo, ka telefons būs paredzēts gados jauniem cilvēkiem un to ražos Japānas kompānija Sharp. Projekta Pink ietvaros Microsoft esot izstrādājusi jauno telefonu aparatūru, programmatūru un tiešsaistes pakalpojumus.

Portāls norāda, ka telefonu sākumā varēs iegādāties ASV tirgū, bet vēlāk tie būs pieejami arī citur.

Kompānija pagaidām neatklāj, «kas lācītim vēderā», bet sola ar visu informāciju klajā nākt 12. aprīlī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsoļu namā Sotheby’s par rekordaugstu cenu pārdots auskaru pāris, raksta Bloomberg.

Auskaru pāris, kas sastāv no zila un rozā dimanta, pārdots par 57 miljoniem dolāru.

Auskaru Apollo Blue un Artemis Pink, kas nodēvēti par godu grieķu dieviem, vērtība iepriekš tika lēsta 50-68 miljonu dolāru diapazonā.Abus auskarus iegādājies viens pircējs, kurš nav vēlējies atklāt savu vārdu.

Viņš 14,54 karātu zilo dimantu pārdēvējis par The Memory of Autumn Leaves, bet 16 karātu rozā dimantu par The Dream of Autumn Leaves. Līdz šim augstākā cena, par kādu izsolīti auskari, bija 17,7 miljoni dolāru pērnā gada novembrī Christie’s izsoļu namā.

Pēdējā laikā modē ir krāsainie dimanti, kas iekaro augsto cenu pozīcijas. Pērn Christie’s par 58 miljoniem dolāru pārdeva 14,62 karātu dimantu Oppeheimer Blue, bet Sotheby’s – aizvadītajā mēnesī par 71 miljonu dolāru pārdots 59,6 karātu dimants Pink Star.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ notiks pirmā Eiropas latviešu uzņēmēju virtuālā tikšanās. Tajā aicināts piedalīties ikviens Latvijas izcelsmes uzņēmējs un ideju pilns cilvēks, lai gūtu atbalstu un iepazītu potenciālos sadarbības partnerus.

Pasākuma mērķis ir apzināt uzņēmīgus, darošus un radošus cilvēkus, lai sniegtu savstarpēju atbalstu, veicinātu apmaiņu ar kontaktiem, idejām un pieredzi, labās prakses piemēriem. Pirmā tikšanās paredzēta kā iepazīšanās pasākums un uzņēmējiem interesējošo tēmu apzināšana, jo turpmāk šādas tikšanās visas Eiropas mērogā domāts rīkot regulāri.

Organizatori atzīst – kaut klātesības sajūtu, tiekoties reāli, nekas nevar aizstāt, tomēr arī virtuāliem saietiem ir savi plusi – tajos var piedalīties ikviens jebkurā pasaules malā bez liekiem laika un naudas tēriņiem. Katrā saslēgšanās reizē plānota arī pievienotā vērtība – ikvienam dalībniekam noderīga informācija. Pirmajā tikšanās reizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvis iepazīstinās ar biznesa pirmsinkubācijas (PINK) un inkubācijas (INK) programmām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slavenā dziedātāja Pink Eiropes tūres laikā bija atradusi laiku uz brīdi ierasties Ženēvā, lai kopā ar Volkswagen Group nosvinētu jaunā VW Polo un Seat Exeo universāļa ST debiju.

Interesanti, vai Pink turpmāk varētu kļūt par VW Polo reklāmas seju Ziemeļamerikas tirgū, kur VW ir ambiciozi plāni iekārdināt finansiāli novājinātos amerikāņus ar ekonomisko, bet tajā pašā laikā glīto un solīdo VW mazauto Polo?

picturegallery.27a8f884-cb89-40a0-a62c-aa04b8e5f409

Komentāri

Pievienot komentāru