Tehnoloģijas

MP3 atskaņošanas programmai Winamp drošības caurums

Jānis Linde, 06.05.2002

Jaunākais izdevums

MP3 mūzikas failu populārākajā atskaņošanas programmā Winamp atrasts drošības caurums, kas teorētiski dod iespēju ar MP3 failiem izplatīt vīrusus. Nupat kā parādījusies jaunā Winamp versija, kurai šis trūkums ir novērsts. Lai gan risks inficēt datoru nav liels, jo vīrusu radītāji parasti izvēlas vienkāršākus ceļus, kā tos izplatīt, ir ieteicams lejupielādēt jaunāko Winamp versiju (2.80), ja izmantojat šo programmu un apmainaties ar mūzikas failiem internetā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 20. decembra vairs nebūs iespējams lejupielādēt vienu no visu laiku populārākajiem digitālajiem mūzikas atskaņotājiem - Winamp.

Winamp īpašnieks - AOL - paziņojis, ka tiks slēgta interneta vietne winamp.com, kā arī pārtraukti visi ar Winamp saistītie tiešsaistes pakalpojumi.

«Winamp.com un ar to saistītie tiešsaistes pakalpojumi vairs nebūs pieejami pēc šā gada 20. decembra. Tāpat vairs nebūs pieejama Winamp atskaņotāja lejupielādē. Lūdzu, lejupielādējiet [Winamp - red.] jaunāko versiju pirms minētā datuma. Pievienotajā failā skatiet pēdējās Winamp versijas uzlabojumus. Paldies, ka atbalstījāt Winamp vairāk nekā 15 gadu garumā!» teikts paziņojumā winamp.com.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Bīstamais «Winamp»

Valters Paiders [email protected], 31.08.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki IT drošības biļeteni, tostarp Oxygen ir brīdinājuši datorlietotājus par ļoti bīstamu kļūmi, kas ir atklāta populārās multimediju programmatūras Winamp versijās 5.04 un agrākās. Papildus bīstamība slēpjas apstāklī, ka šī programma tiek ļoti plaši izmantota.

Winamp ir iestrādāta iespēja lietotājam nomainīt programmas vizuālo izskatu (skin), proti, veidu, kā tā tiek attēlota datora ekrānā. Izrādās, ka programma nespēj korekti apstrādāt kompresētos skin failus - tos īpaši modificējot, ir iespējams palaist programmu upura datorā. Turklāt lietotājam nemaz nav nepieciešams lejupielādēt šādi "korumpētu" failu - pietiekot tikai atvērt interneta lapu, kurā izvietoti šādi faili.

Speciālisti brīdina, ka ļaunprāši jau ir radījuši programmiņu (exploit), kas spēj izmantot šo kļūmi.

Programmatūras izstrādātājs Nullsoft nule ir publicējis risinājumu šai problēmai.

Sīkāka informācija par šo kļūmi ir pieejama šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LG iegūst trīs EISA 2007 godalgas

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG multivides produktiem atkal izteikta atzinība par progresīvu tehnoloģiju un novatorisku dizainu

Latvija, Rīga, 2007. gada 31. augusts - Sestdien, 1. septembrī, globālā tirgus līderim un tehnoloģiju novatoram sadzīves elektronikas un mobilo komunikāciju jomā LG Electronics (LG) oficiālā ceremonijā pasniegs prestižos Eiropas attēlveidošanas un skaņas asociācijas (EISA - European Imaging and Sound Association) apbalvojumus. Apbalvošanas pasākums notiks Berlīnē starptautiskās komunikāciju elektronikas izstādes IFA ietvaros. LG godalgas saņems trīs nominācijās "European HD Player 2007-2008", "European Compact System 2007-2008" un "European Personal Media Player 2007-2008".

"Mēs esam patiesi priecīgi par atkārtotu pagodinājuma saņemšanu no tik ievērojamas organizācijas, kam ir uzticamība Eiropā un citur pasaulē," komentē LG Electronics Digital Media Company prezidents un valdes priekšsēdētājs B.B. Hwangs. "LG turpinās apmierināt izsmalcināto Eiropas klientu pieaugošās prasības, radot arvien jaunus - ne tikai tehnoloģiski progresīvus, bet arī emocionāli pievilcīgus - produktus."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2006. gadā kompānija Piaggio izgudroja jaunu kategoriju - trīs riteņu motorolleru (three-wheeled leaning scooter). Kompānijai ar šo produktu veicās tik labi, ka tā izveidoja muskuļotāku braucamrīku, ziņo Autoblog.

Pirmais kompānijas Piaggio braucamrīks bija 250cc MP3. Jāatzīst, ka tas izskatījās pēc diezgan šausmīga plastmasas veidojuma. Kompānija, veidojot jaunos modeļus 400cc MP3 un 500cc MP3, ir uzlabojusi gan tā izskatu, gan zirgspēka daudzumu. Kompānija ar jaunajiem motorolleriem sākumā mēģinās iekarot ASV tirgu, bet pēc tam, iespējams, varēsim to redzēt arī braucam par Eiropas ceļiem.

Piaggio MP3 500cc ir 40 zirgspēki un tā maksimālais ātrums ir 90 jūdzes/stundā (144 km/h).

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Roskosmos vadītājs: Kosmosa kuģī urbts vairākas reizes, urbi turot ar «nestabilu roku»

LETA--DW, 06.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas kosmosa aģentūra «Roskosmos» izmeklē, kā radies nelielais caurums kosmosa kuģī «Sojuz», kas pieslēdzies Starptautiskajai kosmosa stacijai (SKS), un cer tuvākajās nedēļās nākt klajā ar secinājumiem.

Jau vēstīts, ka SKS komanda atklāja caurumu pagājušajā nedēļā un to aiztaisīja. Lai gan radās neliela gaisa noplūde, situācija nebija cilvēku dzīvībai bīstama, skaidroja «Roskosmos».

Krievijas amatpersonas iepriekš šonedēļ pieļāva domu, ka kāds varbūt tīšām izurbis caurumu, lai sabotētu kosmosa kuģi.

«Roskosmos» vadītājs Dmitrijs Rogozins pirmdien sacīja, ka urbts vairākas reizes un urbi, acīmredzot, turējusi nestabila roka.

Rogozins apšaubīja teoriju, ka caurums varētu būt bijis ražošanas brāķis, un sacīja, ka tiek pārbaudīta versija, ka caurums radies uz zemes.

«Bet ir vēl viena versija, kuru mēs neizslēdzam: tīša iejaukšanās kosmosā,» viņš piebilda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes preses centrs izplatījis informāciju par drošības zonām NATO samita laikā.

Drošības zonas

Drošības zonas Rīgā būs laikā no 27. līdz 29. novembrim ap NATO samita norises vietām un delegāciju viesnīcām.

Šajās dienās drošības zonas plānotas:

Olimpiskā sporta centra rajonā

1. Grostonas, Tomsona, Zaubes, Nītaures, Mālpils , J. Daliņa ielās

2. Skanstes ielā no Mālpils līdz Zirņu ielai

3. Vesetas ielā no Sporta ielas

4. Ēveles ielā līdz Kr. Valdemāra ielai

Rīgas centrā

1. Arhitektu un Inženieru ielās

2. Elizabetes ielā no Tērbatas līdz Kr. Barona ielai

3. Alfrēda Kalniņa ielā no Kr. Barona ielas līdz Marijas ielai

4. Merķeļa ielā no Brīvības bulvāra līdz Marijas ielai

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Atklāts jauns drošības caurums programmatūrā

Valters Paiders [email protected], 11.09.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT drošības speciālisti ir atklājuši drošības "caurumu" populārajā multimediju programmā Winamp. Briesmas draud tiem lietotājiem, kas šo programmu izmanto, lai atskaņotu MIDI failus.

Interneta lapā lists.netsys.com norādīts, ka ļaunprātīgi modificējot MIDI failu, ir iespējams datorā palaist jebkuru programmu, turklāt šāda faila "sagatavošana" neprasa īpašas zināšanas un ir vienkārša.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Eiropā pārdots viens miljons Zen Stone atskaņotāju

, 03.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Creative paziņojis, ka Eiropā ir pārdots vienu miljons ZEN Stone MP3 atskaņotāju, Db.lv informēja uzņēmuma pārstāvji.

"ZEN Stone sērijas atskaņotājus tirgū sākām piedāvāt tikai pagājušā gada vasarā, tāpēc miljons nopirktu ZEN Stone Eiropā ir pārsteidzošs sasniegums," saka Deniss Dress (Dennis Dress), Creative Patērētāju elektronikas pārdošanas direktors Eiropā. "Ja iekļauj ZEN Stone Plus – MP3 atskaņotāja ar displeju – pārdotos apjomus, kopējais pārdoto vienību skaits sasniedz 1,6 miljonus!"

"ZEN Stone izlaišanas brīdī mēs zinājām, ka MP3 atskaņotāju tirgū ir nepieciešamība pēc jauna, eleganta un vienkārša MP3 atskaņotāja dažādās krāsās. Mēs veidojām ZEN Stone kā produktu par pieņemamu cenu, lai tas kļūtu par vislabāko izvēli taupīgiem cilvēkiem, MP3 atskaņotāju lietošanas iesācējiem vai arī būtu lielisks vēl viens atskaņotājs pieredzējušiem lietotājiem. Pārdošanas rezultāti rāda, ka mūsu stratēģija ir bijusi pareiza!".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no lielākajām pasaules ierakstu kompānijām Sony BMG šā gada janvārī sāks tirgot MP3 formāta mūziku internetā bez kopēšanas aizsardzības. Sony bija pēdējā no lielajām ierakstu kompānijām, kas atteicās no kopēšanas aizsardzības savai mūzikai, ziņo Associated Press.

Sony BMG Music Entertainment oficiālais pārstāvis Tokijā skaidro, ka kompānija MP3 formāta mūziku bez kopēšanas aizsardzības tirgos tikai ASV, citos pasaules valstu tirgos līdzīga rīcība pašlaik netiek plānota.

2007. gada decembrī no MP3 formāta mūzikas kopēšanas aizsardzības atteicās arī kompānija Warner Music Group. Universal un EMI to izdarīja jau agrāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērnā gada nogalē valsts budžetā bija izveidojusies unikāla situācija pēdējo desmit gadu laikā: faktiskie ieņēmumi bija būtiski mazāki par plānotajiem.

Pirmais ir budžeta izpilde, proti, pērn pēdējā ceturksnī, īpaši novembrī un decembrī, ievērojami samazinājās ieņēmumi, tostarp būtiski saruka pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumi, kā arī citu nodokļu ieņēmumi. Tas nozīmē, ka, saglabājoties izdevumiem, kuriem pretī nav ieņēmumu, kopējais finanšu resursu apjoms, kas ir Valsts kases kontos, ievērojami samazinās. Otrs - VK bija savlaicīgi uzkrājusi resursus, lai novembrī dzēstu eiroobligācijas, tādējādi novembrī vien tika atmaksāti 200 miljoni eiro, samazinoties kopējam resursu apjomam. Treškārt, visa budžeta izpilde tiek organizēta caur vienoto kontu Latvijas Bankā (LB). Tā kā ik dienas ir iespējama liela starpība (pat vairāk nekā 50 miljoni latu) starp izejošām un ienākošām plūsmām, tad liels finanšu resursu apjoms tiek glabāts kā likvīda nauda vienotajā kontā, lai nodrošinātu ikdienas izdevumus. Relatīvi izskatās, ka VK līdzekļus no komercbankām pārlika uz LB, bet reāli VK ievērojami samazinājās resursu apjoms.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviokompānijas Southwest Airlines lidmašīna Boeing 737-300 veica ārkārtas nosēšanos, jo lidmašīnā pēkšņi parādījās caurums, kas izraisīja spiediena samazināšanos.

ASV pasažieru lidmašīnas korpusā pēkšņi parādās caurumsLidmašīnā atradās 126 pasažieri un pieci apkalpes locekļi. New York Times norāda, ka neviens no pasažieriem un apkalpes locekļiem nav cietis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Creative ir nākusi klajā ar diviem jauniem zemo cenu MP3 mūzikas atskaņotājiem Zen Stone un Zen Stone Plus, ziņo BetaNews.

Abiem MP3 atskaņotājiem ir 2 gigabaitu (GB) kapacitāte un iebūvēti skaļruņi. Zen Stone, kura cena ir 49,99 USD (24 Ls), sevī ietver tikai pašas primitīvākās mūzikas atskaņošanas iespējas, taču Zen Stone Plus, kura cena ir 59,99 USD (28,60 Ls), modifikācijās iekļauts ekrāniņš, FM Radio, balss ieraksts, pulkstenis un hronometrs, kā arī skaņas ekvalaizers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas BACH Technology tehnoloģiju eksperts Dagfins Bahs (Dagfinn Bach) izveidojis jaunu ciparu mūzikas formātu, vēsta BBC.

Šo jauno formātu viņš ir nosaucis par MusicDNA un vairāki eksperti jau ir paziņojuši, ka tieši šis formāts nomainīs jau zināmo Mp3.

MusicDNA tika prezentēts Mūzikas konferencē un izstādē MIDEM un to solījušas atbalstīt vairākas mūzikas izdevniecības, taču lielās mūzikas kompānijas pagaidām par MusicDNA interesi nav izrādījušas.

MusicDNA konkurents būs Apple izstrādātais iTunes LP, kurš arī ļauj ciparu formāta albumiem pievienot papildu saturu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pētījums: MP3 atskaņotāju lietotājiem nerūp dzirde

, 09.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liela daļa jaunu cilvēku, kas regulāri lieto MP3 atskaņotājus saskaras ar priekšlaicīgiem dzirdes bojājumiem, jo viņu iecienītais skaļuma līmenis ir pārāk augsts, vēsta BBC.

Lielbritānijas institūts, kas pēta ar nedzirdību saistītas problēmas, izplatījis paziņojumu, ka tā atklājums ir satraucošs, īpaši ņemot vērā lielos MP3 atskaņotāju pārdošanas apjomus. Institūts vaino šo ierīču ražotājus, kas uz iepakojuma pie informācijas patērētājiem nenorāda skaidrus un labi saredzamus brīdinājumus par skaļas mūzikas klausīšanās sekām. Taču ne MP3 atskaņotāju, ne mobilo telefonu ražotāji pagaidām šos aizrādījumus neesot ņēmuši vērā.

Pētījums pierādījis, ka 72 no 110 MP3 lietotājiem Lielbritānijā klausījās mūziku, kuras skaļums austiņās bija lielāks par 85 decibeliem. Ja cilvēki var dzirdēt mūziku no jūsu austiņām, esot metru no jums, jūs pakļaujat savu dzirdi briesmām, norāda institūts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Creative paziņojusi, ka pavisam nesen tā pārdevusi savu 25 miljono MP3 mūzikas atskaņotāju. Creative bija nepieciešami 8 gadi, lai pārdotu 25 miljonus MP3 mūzikas atskaņotāju, ziņo BetaNews.

Lai arī Creative digitālo mūzikas atskaņotāju biznesā sāka darboties divus gadus pirms tirgū parādījās kompānija Apple ar savu iPod, tā joprojām atpaliek no Apple, kurš savu 25 miljono iPod pārdeva 2006. gadā, esot šajā tirgū tikai piecus gadus.

Korejas kompānija Creative ir otrs lielākais MP3 mūzikas atskaņotāju ražotājs aiz Apple. Pirmais Creative MP3 atskaņotājs bija Nomad, kurš tirdzniecībā parādījās 1999. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta veikals Amazon.com paziņojis, ka šā gada laikā tas piedāvās MP3 mūzikas failu lejupielādi ārpus ASV teritorijas, ziņo PCWorld.

Amazon MP3 failus (bez DRM) ASV sāka piedāvāt 2007. gada septembrī. Vienas dziesmas cena ir, sākot no 0,89 USD līdz 0,99 USD, savukārt viena albuma cena - no 5,99 USD līdz 9,99 USD.

Kompānija gan pagaidām neatklāja, kad tā ir nolēmusi paplašināt MP3 tirgu, bet skaidrs ir tas, ka tas notiks šogad.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Siemens jaunumi augsto tehnoloģiju izsē CeBIT 2005

Ainars Sedlenieks [email protected], 14.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijā, Hanoverē CeBIT 2005 tehnoloģiju mesē no 10. līdz 16. martam Siemens prezentē sakaru ierīču prototipus un novatoriskos tālruņus, atspoguļojot mobilo sakaru gaidāmo attīstību nākotnē. Jaunie modeļi reprezentē Siemens mobilajos telefonos efektīvi apvienotās dizaina, izlaides un tehnoloģiju iespējas. Siemens CF75, vidējās klases mobilais tālrunis ir aprīkots ar 65,000 krāsu, 128 x 160 punktu izšķirtspējas lielu ekrānu. Lielisks papildinājums ir tā mūsdienīgās funkcijas – VGA foto kamera ar pievienojamu zibspuldzi, multivides ziņojumu (MMS) nosūtīšanas iespējas, e-pasta pārlūka programma, kā arī dažādas plānotāja funkcijas un jaunākās spēles. CF75 atbalsta arī Push and Talk tehnoloģiju. Oriģinālais risinājums ir adaptēts no rāciju darbības pamatprincipa – sasniegt runātāju, ātri nospiežot taustiņu. Paredzams, ka šī funkcija savienojumā ar mobilajām komunikācijām vienkāršos sakaru uzturēšanu draugu starpā, kā arī piešķirs pārsteiguma momentu ikdienas komunikācijai. Mobils tālrunis nodrošina sakarus visās trijās pasaulē izplatītākajās sakaru frekvenču joslās. Tālrunis tiks piedāvāts debess zilā krāsā un tirdzniecībā būs pieejams no 2005. gada jūlija ir jaunākais Siemens atvāžamais mobilais tālrunis, kura galvenā atšķirība no priekšgājējiem ir 262’000 krāsu ekrāns un iebūvēta digitāla fotokamera, ko var izmantot arīdzan kustīgo bilžu iemūžināšanai. Uzņemtos attēlus un nelielos video klipus iespējams saglabāt iebūvētajā 11 MB lielajā atmiņā. Jaunais tālrunis tirdzniecībā tiks piedāvāts sākot no 2005. gada otrā kvartāla. Siemens M75 - veidots cilvēkiem ar aktīvu dzīves veidu. Tas ir vizuāli pievilcīgs un reizē arī nodrošina pēdējās tehnoloģijas izklaides ērtības. Tālrunis ir apjozts ar gumijotu metāla rāmi un aizsargājošiem gumijas sāniem. Pateicoties šai unikālajai Siemens aizsardzības sistēmai, tas viegli spēj izturēt triecienus, putekļus un ūdens šļakatas. Siemens M75 ir aprīkots arī ar 1,3 megapikseļu digitālo kameru. Šis daudzpusīgais mobilais tālrunis piedāvā arī MP3 atskaņotāju, un tam papildus pievienojamais pārnēsājamais mūzikas komplekta aksesuārs (Mobile Music Set). Tā aktīvie skaļruņi ļauj dalīties augstas skaņas kvalitātes mūzikā arī ar citiem. Jaunais tālrunis tirdzniecībā tiks piedāvāts sākot no 2005. gada jūnija, Siemens SXG75 – vispusīga komunikācijas ierīce ar GPS navigāciju, UMTS un mūzikas atskaņošanas funkcijām Siemens SXG75 ir pirmais mobilo tālrunis, kuru var lietot UMTS tīklā. Aprīkots ar iebūvētu GPS moduli (ieskaitot A-GPS iespēju) un jau uzstādītu navigācijas aplikāciju, SXG75 vienmēr vadīs tā lietotājus pareizajā virzienā jebkur, kur tie ceļotu. Tālruņa divu megapikseļu digitālā kamera un otrā CIF kamera video telefonijai, kā arī augstas izšķirtspējas krāsainais ekrāns nodrošina bilžu izdošanos perfektā dzidrumā. Visambiciozāko lietotāju prasības apmierinās FM radio uztvērējs ar RDS funkcijas atbalstu, MP3 audio failu atskaņotājs, kā arī pilnvērtīgs plānotājs ar Bluetooth atbalstu bezvadu datu apmaiņai. Papildus e-pasta pārlūka programmai, multivides ziņojumiem (MMS) un ātram XHTML Interneta pārlūkam, tālrunis nodrošina arī tūlītēju ziņapmaiņu un Push and Talk tehnoloģiju (tās pieejamība atkarīga no tīkla operatora). Papildus pieejams arī mobilais mūzikas komplekta aksesuārs (Mobile Music Set). Siemens SXG75 tiks piedāvāts metāliski baltā krāsā, un veikalos parādīsies sākot no 2005. gada septembra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Atspēriena rudens konkursā godalgotas četras biznesa idejas

Zane Atlāce - Bistere, 23.11.2018

SIA «Babbit and Friends» ir ģimenes uzņēmums, kas izveidots ar mērķi ražot un tirgot unikālu un ilgtspējīgu mūzikas atskaņošanas iekārtu Babbit music.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes rīkotajā grantu programmas «Atspēriens» rudens konkursā godalgotas četras biznesa idejas - SIA «Babbit and Friends», SIA «Lowtech», Arturs Burņins un Ēvalds Urtāns, informē Rīgas domē.

Konkursa laureāti saņems līdz pat 12 000 eiro lielu naudas summu no Rīgas pašvaldības savas biznesa idejas attīstībai.

SIA «Babbit and Friends» ir ģimenes uzņēmums, kas izveidots ar mērķi ražot un tirgot unikālu un ilgtspējīgu mūzikas atskaņošanas iekārtu Babbit music. Tās tehnoloģiskā funkcionalitāte paredz, ka to var patstāvīgi lietot gan pieaugušie, gan mazi bērni bez vecāku palīdzības. Mūzikas atskaņošanai tiek izmantotas kartītes vai rotaļlietas, kurās ir iestrādāts čips. Novietojot šo kartīti vai rotaļlietu uz iekārtas tā uztver, atpazīst un atskaņo tai piesaistīto saturu no mūzikas straumēšanas servisiem, interneta radio vai USB/MP3. Izmantojot Spotify dziesmu bibliotēku, tiek izstrādāta bērniem domāta muzikālā bāze Babbit rainbow - 49 kartīšu (atskaņošanas sarakstu) komplekts ar aptuveni 1500 dziesmām. Tāpat ir izveidota iespēja vecākiem pašiem izvēlēties un piesaistīt saturu tukšajās kartītēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Drošības profesionāļi veiksmīgi seko mērķim - Baltijas Drošības Konference 2024 sagaidāma jaunā mērogā

Sadarbības materiāls, 26.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rudens izskaņā tika atvērta reģistrēšanās iespēja uz šī gada lielāko organizāciju drošībai veltīto pasākumu Baltijā – Baltijas drošības konferenci 2024. Šajā pavasarī tā norisināsies 11. aprīlī, Rīgā. Konferences rīkotājs ir Drošības profesionāļu asociācija (DPA), kas organizē šo pasākumu jau trešo gadu. Asociācijas biedrs, uzņēmējs Māris Baltbergs informē, ka strādājot pie konferences satura, kā vienmēr, padziļināti tiek domāts par tematiku aktualitāti un nozares problemātiku, taču papildu tam šogad pasākums ieguvis citus apmērus gan lektoru ģeogrāfijas ziņā, gan izstādes apmēra, plānoto dalībnieku un demonstrāciju ziņā.

2024. gada konferences tēma – Efektīva drošības pārvaldība

Papildus vieslektoru sesijām jau ierastajos drošības virzienos - fiziskā un tehniskā drošība, kiberdrošība un informācijas drošība, darba aizsardzība un labbūtība, ugunsdrošība un civilā aizsardzība, - tiks aplūkoti arī jauni temati, kas pēdējā laikā iemantojuši lielu aktualitāti gan organizāciju, gan privātpersonu sektorā – finanšu un telekomunikāciju krāpniecība, vispārējā krīžu vadība.

M. Baltbergs norāda, konference ir iespēja iepazīt vietējās un pasaules tendences drošības jomā. “Uzsvaru gribu likt uz iespēju iepazīties ar citiem nozares speciālistiem un izzināt vietējās pieredzes. Ne visiem ir praktiskas iemaņas ārkārtas situācijās vai šo situāciju izmeklēšanā. Konference piedāvā iespēju apvienot praktisko un teorētisko, izzināt scenārijus un iepazīt risinājumus. Šogad plānojam uz skatuves aicināt jau 16 vieslektorus no 8 valstīm, un sagaidām, ka tēmas iezīmēs galvenos diskusiju tematus un pieredzes apmaiņas stāstus starp apmeklētājiem visas dienas garumā,” stāsta Baltbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valdība nosaka, ko apsargās Drošības policija

Māris Ķirsons [email protected], 26.06.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdības sēdē akceptēja noteikumus «Kārtība, kādā Drošības policija veic aizsargājamo amatpersonu aizsardzību (apsardzi)», kuri nosaka aizsargājamās amatpersonas un kārtību, kādā Drošības policija veic aizsargājamo amatpersonu aizsardzību (apsardzi) un sadarbojas ar citām valsts institūcijām,norādīts Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta informācijā. Noteikts, ka Drošības policija aizsargā šādas amatpersonas: valsts amatpersonas: Ministru prezidentu; citas ar Ministru kabineta rīkojumu noteiktās amatpersonas. Kā arī ārvalstu un starptautisko organizāciju un institūciju pārstāvjus (izņemot tās amatpersonas, kuru aizsardzību (apsardzi) saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likumu veic Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienests): ārvalstu valdību vadītājus; ārvalstu ārlietu ministrus;ANO, Eiropas Padomes, Eiropas Parlamenta un Eiropas Komisijas vadītājus; citas ārvalstu un starptautisko organizāciju un institūciju amatpersonas – pēc ārlietu ministrijas ierosinājuma. Drošības policija organizē valsts amatpersonu, ārvalstu un starptautisko organizāciju un institūciju pārstāvju aizsardzību (apsardzi) un veic drošības pasākumus pilnā vai daļējā apjomā atbilstoši personas apdraudējumam. Drošības pasākumu pilns apjoms ir valsts amatpersonu, ārvalstu un starptautisko organizāciju un institūciju pārstāvju fiziskās neaizskaramības, kā arī netraucētas un drošas pārvietošanās nodrošināšana (turpmāk – drošības eskorts), darbavietas, dzīvesvietas, pagaidu uzturēšanās vietas Latvijā apsardze un informācijas nesankcionētas ieguves novēršana. Drošības pasākumu daļējs apjoms ir atsevišķi šajos noteikumos minētie drošības pasākumi. Par ārvalstu amatpersonu plānotajām vizītēm Latvijā ārlietu ministrijas Valsts protokola vadītājs rakstiski informē Drošības policijas priekšnieku ne vēlāk kā septiņas darbdienas pirms vizītes sākuma, bet par neplānotu vizīti – dienā, kad ārlietu ministrija ir saņēmusi informāciju par attiecīgās vizītes organizēšanu. Noteikts, ja nepieciešams, Drošības policija, pamatojoties uz Drošības policijas priekšnieka pavēli, veic drošības pasākumus valsts amatpersonu uzturēšanās laikā ārvalstīs. Atkarībā no valsts amatpersonu, ārvalstu un starptautisko organizāciju un institūciju pārstāvju pārvietošanās veida ir šādi drošības eskorti:†transportlīdzekļu eskorts – attiecīgos transportlīdzekļus pavada viens vai vairāki operatīvie transportlīdzekļi. Drošības policija to organizē un izpilda sadarbībā ar Valsts policiju; miesassargu eskorts, kuru nodrošina Drošības policija. Ja Latvijā notiek pasākumi, kurus rīko vai kuros piedalās valsts amatpersonas, ārvalstu un starptautisko organizāciju un institūciju pārstāvji, pēc Drošības policijas norādījuma un tās vadībā sabiedrisko kārtību pasākumos nodrošina Valsts policija. Noteikts, ka drošības pasākumos iesaistīto institūciju darbību koordinē Drošības policijas amatpersonas,norādīts Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta informācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mazie satiksmes dalībnieki šoruden saņems Pasažieru apliecības

, 29.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai pirmklasniekiem mācītu satiksmes noteikumus un bērnu vecāki varētu justies mierīgi par mazo skolēnu pirmajām patstāvīgajām gaitām, Ceļu satiksme drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Satiksmes, Iekšlietu ministrijām un Valsts Policiju rīko bērniem veltītu satiksmes drošības kampaņu "Piesprādzē! Neriskē!". Tās galvenais mērķis ir mācīt mazos cilvēkus vienmēr atcerēties par satiksmes drošību, gan piesprādzējoties braucot automašīnā, gan ievērojot satiksmes noteikumus ejot pa ielu.

Lai aktualizētu drošības jostu lietošanu mazajiem pasažieriem, šogad ar kampaņas palīdzību tiek uzrunāti 1. un 2. klases skolēni.

Mācību materiāls "Droši uz ielas" un Pasažiera apliecība

Vairāk nekā 40 000 pirmo klašu audzēkņiem CSDD sagatavojusi mācību materiālu "Droši uz ielas". Skolēni aicināti pēc mācību materiāla apguves kopā ar vecākiem parakstīt solījumu, kas apstiprina viņu apņemšanos turpmāk vienmēr automašīnā lietot drošības jotas. "Robja birojs" apņēmīgajiem pasažieriem nosūtīs pasažiera apliecības - simbolisku dokumentu, kas būs mazo satiksmes dalībnieku dotā solījuma liecība un atgādinājums. Pasažieru apliecības skolēniem nogādās SIA "DPD Latvija".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas kabeļtelevīzijas operators un interneta provaiders Virgin Media, sadarbojoties ar pasaulē lielāko mūzikas kompāniju Universal, piedāvās mūzikas lejupielādi neierobežotā daudzumā par ikmēneša maksu, ziņo aģentūra Reuters.

Neoficiāla informācija liecina, ka ikmēneša abonentmaksa būšot robežās no 10 līdz 15 mārciņām (no 8.25 līdz 12.40 latiem). Par šo cenu interneta lietotāji varēs lejupielādēt mūziku neierobežotā daudzumā.

Pakalpojums, kurš būs tiešs konkurents kompānijas Apple izveidotajam iTunes, tiks palaists jau šogad. Visticamāk, ka sākumā pakalpojums ASV vēl nebūs pieejams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatoros noslēdzies 2020. gada rudens biznesa ideju un jauno uzņēmumu atlases process atbalsta saņemšanai pirmsinkubācijas un inkubācijas programmās. Pavisam uzņemti 77 uzņēmumi inkubācijas un 259 biznesa ideju autori pirmsinkubācijas atbalsta programmā.

"Vērtējot 2020. gada rudens uzsaukumā pieteiktos uzņēmumus, secināms, ka uzņēmēji Latvijā vēlas attīstīt tādus produktus un pakalpojumus, kas atbilst šī brīža vajadzībām un nākotnes tendencēm - attālinātu pakalpojumu nodrošināšas platformas, produkti, kas uzlabo dzīves kvalitāti un veicina veselīgu dzīvesveidu, kā arī netiek aizmirsts par izklaidi ar nebijušām inovācijām. Ceru, ka visiem jaunuzņemtajiem uzņēmējiem pietiks drosmes un jaudas šos produktus virzīt tālāk pasaules tirgū," stāsta Laura Očagova, LIAA Biznesa inkubatoru departamenta direktore.

2020. gada rudens uzņemšanā LIAA biznesa inkubatoros saņemti 220 pieteikumi inkubācijas programmai un 313 pieteikumi pirmsinkubācijas programmai. Salīdzinot ar 2020. gada pavasara uzņemšanu, pieteikumu skaits inkubācijai nav būtiski mainījies (+9 pieteikumi), bet pieteikumu skaits pirmsinkubācijai ir audzis (+23).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piešķirot kredītus Latvijai, aizdevēji labi saprot, ka mēs tos nekad nespēsim atmaksāt. Šādu viedokli pauž bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) šefs Lainis Kamaldiņš. Viņaprāt, aizdevēji rēķinās, ka viņi varēs kontrolēt mūsu attīstību, ka mēs pildīsim šakālīša lomu vienas vai otras lielvaras labā.

Situācija ir pietiekoši bēdīga. Tie, kas ir bijuši «pie šprices», valsti ir noveduši gandrīz vai līdz mūžīgai parādu verdzībai. Un ir grūti redzēt risinājumu, kā no šīs verdzības izkļūt ārā.

Vai tas vispār vēl ir iespējams?

Visu naudu jau mēs vēl neesam noēduši. Taču vai šī valdība būs labāka par iepriekšējo? Jau tagad mēs dzirdam, ka kredītā ņemtā nauda tiks noēsta, tiks aizbāzts budžeta caurums. Netiek taču izstrādāta kāda programma, kas būtu orientēta uz ekonomikas attīstību, uz valsts struktūru optimizāciju. Neko tādu es neredzu.

Kad tiek veidota kāda koalīcija, pieeja ir vienkārša - visi izstāsta, kādu ministru amati viņiem ir vajadzīgi. Loģiskāk gan būtu, ja vispirms politiķi vienotos, kuras struktūras jālikvidē, kuras - jāapvieno. Ja tas būtu izdarīts, nerastos situācijas, ka brīdī, kad ministrs jau ir apstiprināts amatā, viņš pasaka - kāpēc man grib kaut ko «saīsināt», ja tam otram «neīsina» neko?

Komentāri

Pievienot komentāru