Pārtika

Neatlaidīgais šveicietis Lukass Lucs atdzimst jaunā uzņēmumā

Vēsma Lēvalde, 25.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau trešo uzņēmumu Latvijā nodibinājis uzņēmējs Lukass Lucs - Rīgā reģistrēta SIA Luki Trading, liecina informācija Latvijas Vēstnesī.

1997.gadā Kazdangā darbu sāka piena pārstrādes SIA Lukas Lutz, salīdzinoši ātri iekarojot tirgu ar jogurtiem, attīstot uzņēmumu un izstrādājot īpašu iepakojumu bērniem domātiem produktiem. 2002. gadā pret uzņēmumu prasību par maksātnespēju iesniedza SIA Viznis par nelielu summu - 1100 latiem. Tiesa maksātnespēju nepasludināja, taču uzņēmējs Lukass Lucs pēc tam DB norādīja, ka šis fakts ar negatīvo informāciju vien jau radījis uzņēmumam zaudējumus. 2005. gadā uzņēmējs konfliktēja ar AAS Baltikums par vētras nodarīto postījumu atlīdzību. 2007.gadā VID Kurzemes reģionālā nodaļa iesniedza tiesā prasību atzīt SIA Lukas Lutz maksātnespēju, pamatojot ar aptuveni 140 tūkstošiem latu nodokļu parādu. 2009.gadā bankrotējušā piena pārstrādes uzņēmuma SIA Lukas Lutz nekustamo īpašumu pārdeva atkārtotā izsolē ar lejupejošu soli, pirms tam kustamo mantu iegādājās kaimiņos esošais uzņēmums Elpa. Pēc db.lv rīcībā esošās informācijas, šveicietis tobrīd bija sācis jaunu biznesu Lietuvā.

2011.gada pavasarī viņš atsāka darbību Aizputē, atverot saldējuma ražotni un saldējuma kafejnīcu, ko apsaimniekoja SIA Mans gardums. Tomēr jau vasaras beigās kafejnīcu slēdza, pašreiz ražošanas telpas ir slēgtas un nekāda darbība nenotiek, Db.lv informēja Aizputes domē.

Šā gada 18.janvārī Rīgā, K. Valdemāra ielā, reģistrēta SIA Luki Trading ar 1000 latu apmaksāto pamatkapitālu. Uzņēmuma valdes loceklis, ar tiesībām pārstāvēt kapitālsabiedrību atsevišķi, ir Lukas Lutz (Lukass Lucs).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizputē ražošanu atsācis Lūkass Lucs, savulaik pazīstamā zīmola Lukas Lutz izveidotājs.

Vecā koka ēkā Aizputes centrā, bijušās saldējuma kafejnīcas telpās, top vairāki produkti, kas tikai daļēji atgādina par senāk Kazdangā tapušajiem Lukas Lutz zīmola jogurtiem un saldējumu.

Pagaidām vienīgais darbinieks ir pats Lūkass Lucs, un viņš atzīst, ka ambīciju par lielražošanu viņam vairs neesot. «Dzīvē ir vēl daudz citu lietu bez darba. Un nav svarīgi, cik liels ir tavs apgrozījums, svarīgi, cik beigās paliek maciņā,» viņš saka. Ražotnē top vairāki jauni produkti.

Komentāri

Pievienot komentāru