Citas ziņas

Nintendo peļņa palielinājusies par 34%

, 30.07.2008

Jaunākais izdevums

Pasaulē otrs lielākais videospēļu konsoļu ražotājs Nintendo sava finanšu gada pirmajā ceturksnī strādājis ar 99 miljonu ASV dolāru peļņu, kas ir par 34% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, ziņo Bloomberg.

Trīs mēnešos līdz šī gada 30. jūnijam, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, Nintendo apgrozījums palielinājās par 24%, sasniedzot 3.92 miljardus dolāru.

Pārdoto Nintendo Wii skaits kompānijas finanšu gada pirmajā ceturksnī palielinājās par aptuveni 1.7 miljoniem līdz 5.17 miljoniem. Nintendo Wii konsole joprojām ir pieprasītāka nekā Sony PlayStation 3.

Pirms darbības rezultātu paziņošanas Nintendo akciju cena palielinājās par 3.6%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spēļu izstrādes kompānija Nintendo atmetusi savu ilggadējo nostāju neiet mobilo tālruņu spēļu tirgū, paziņojot, ka sāks attīstīt spēles viedtālruņiem, raksta The Wall Street Journal.

Nintendo attīstīs spēles, balstoties uz saviem iepriekš izstrādātajiem produktiem, piemēram, Mario. Spēļu izstrādē Nintendo sadarbosies ar Japānas mobiļo spēļu nodrošinātāju DeNA Co, apmainoties ar daļām uzņēmumā un kopā attīstot spēļu aplikācijas viedtālruņiem un citām ierīcēm.

Līdz šim Nintendo turējās pie sava tradicionālā biznesa modeļa, kas balstīts uz konsoļu spēlēm, atsakot piešķirt licenci tās izstrādāto tēlu izmantošanai mobilajās tehnoloģijās, jo uzņēmuma pārstāvji satraucās, ka tas var mazināt spēļu vērtību.

«Izskatās, ka kompānija ir pilnībā mainījusi savu stratēģiju, jo iepriekš tā pilnībā noraidīja mobilo spēļu attīstīšanu un publiski sūdzējās par zemo mobilo spēļu kvalitāti,» norāda Tokijas spēļu konsultants Serkans Toto, piebilstot, ka šīs ir visdramatiskākās un spēcīgākās Nintendo stratēģijas izmaiņas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Miris uzņēmējs, kurš «atbildīgs» par Nintendo panākumiem

Gunta Kursiša, 19.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienas rītā 85 gadu vecumā miris Japāņu uzņēmējs Hiroši Jamauči (Hiroshi Yamauchi). Nozares eksperti uzskata, ka, pateicoties viņam, Nintendo savulaik no nelielas kompānijas kļuva par pasaulē vadošo videospēļu kompāniju, vēsta BBC.

H. Jamauči vadīja Nintendo 53 gadus – no 1949. līdz 2002. gadam, un bija otrs lielākais kompānijas akcionārs.

Nintendo apstiprinājusi ziņas par H. Jamauči nāvi oficiālā paziņojumā.

H. Jamauči ietekmi videospēļu nozarē nevajadzētu novērtēt par zemu, BBC norādīja Robs Kroslijs (Rob Crossley), žurnāla Computer and Video Games redaktors.

Nintendo šā gada pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās 30. jūnijā, peļņa veidoja 88 miljonus ASV dolāru. Savukārt līdz gada beigām Nintendo plāno palielināt peļņas apjomu līdz 562 milj. ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nintendo akcijas cena samazinās par teju 10%

Ritvars Bīders, 30.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārās videospēļu konsoles Wii ražotājs Nintendo piedzīvojis strauju akciju vērtības samazināšanos pēc tam, kad kompānija paziņoja par peļņas prognozes samazināšanu saistībā ar to, ka Nintendo nepagūs sagatavot savu jaunāko produktu – trīsdimensiju pārnēsājamo videospēli 3DS – uz Ziemassvētku iepirkšanās sezonu, ziņo AFP.

Nintendo akcijas cena samazinājusies par vairāk nekā 9%.

Tas noticis pēc tam, kad Nintendo paziņoja, ka 3DS tirdzniecībā Japānas tirgū nonāks nākamā gada februārī, savukārt citur pasaulē vēl pēc mēneša. Investori bija cerējuši, ka kompānija pagūs savu jauno produktu laist klajā šogad novembrī, lai tā Ziemassvētku iepirkšanās sezonā varētu konkurēt ar citu kompāniju produktiem, piemēram, Sony ražoto PSP.

Nintendo 2010. gadā peļņas prognozi samazinājis par 55%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pasaulē lielākajiem videospēļu platformu ražotājiem Nintendo plāno radīt trīsdimensiju (3D) versiju pārnēsājamajai videospēļu konsolei DS, ziņo BBC.

Šāds Nintendo solis seko konkurējošo kompāniju pēdējā laika paziņojumiem par 3D tehnoloģiju adaptēšanu savos produktos. Piemēram, Sony jau šogad cer uzsākt savu 3D televizoru un videospēļu tirdzniecību.

Patlaban lielākā daļa 3D sistēmu prasa to lietotājiem izmantot speciālas brilles, taču Nintendo norāda, ka viņu plānotajai tehnoloģijai šādu papildu ierīču izmantošana nebūs nepieciešama.

Nintendo arī norāda, ka jaunais 3DS būs savietojams arī ar jau esošajām DS konsoļu spēlēm.

Nintendo savas 3D pārnēsājamās videospēļu konsoles tirdzniecību pieļauj jau šogad.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Miris Nintendo vadītājs Satoru Ivata

LETA--BBC/AFP, 13.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas videospēļu kompānija Nintendo Co. paziņojusi, ka tās vadītājs Satoru Ivata miris no vēža 55 gadu vecumā.

Uzņēmums norāda, ka Ivata mūžībā aizgājis sestdien, analītiķiem brīdinot, ka viņa pēkšņā nāve varētu iedragāt kompānijas stratēģijas maiņu iesaistīties viedtelefoniem paredzētu videospēļu tirgū.

Kā viens no vadošajiem cilvēkiem videospēļu nozarē Ivata pārraudzīja videospēļu konsoles Nintendo Wii veiksmi un kompānijas ienākumu pieaugumu, pirms viedtelefonu spēles sāka negatīvi ietekmēt uzņēmuma darbību, liekot pārskatīt turpmāku stratēģiju.

Ivata pērn paziņoja, ka viņš ir slims un 2014.gada jūnijā neapmeklēja Nintendo akcionāru sanāksmi, lai arī viņa slimības smagums tajā laikā nebija zināms.

Pēc dažiem mēnešiem viņš atgriezās darbā un turpināja būt kompānijas seja sabiedrībā, maijā paziņojot finanšu rezultātus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nintendo peļņa palielinājusies par 11%

Ritvars Bīders, 06.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Video konsoles Wii ražotāja Nintendo peļņa kompānijas 2009./2010. finanšu gada pēdējā ceturksnī, kas noslēdzās šā gada marta beigās bija 59,9 miljardi jēnu (342,6 miljoni latu), kas ir par 11% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, ziņo Reuters.

Šis bijis Nintendo pirmais peļņas pieaugums ceturksnī vairāk nekā pēdējā gada laikā, turklāt to veicinājusi kādas populāras videospēles iznākšana.

2010./2011. finanšu gadā Nintendo prognozē pelņas samazināšanos, salīdzinot ar 2009./2010. finanšu gadu, 10% apmērā, jo spēļu konsoles Nintendo Wii pārdošanas pakāpeniski samazinās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pēc Super Mario Run spēles izlaišanas Nintendo akcijas cena piedzīvo kritumu

LETA, 16.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas videospēļu kompānijas Nintendo Co. akcijas cena piektdien nokritās par gandrīz 5% neilgi pēc tam, kad uzņēmums izlaida jaunāko mobilajiem telefoniem paredzēto spēli Super Mario Run.

Nintendo ceturtdien aptuveni 150 valstī izdeva videospēles Super Mario Run aplikāciju, kas pagaidām pieejama vien viedtelefonu iPhone lietotājiem.

Taču pēc akciju tirgus atvēršanās piektdien Nintendo akcijas cena piedzīvoja kritumu, tirdzniecības sesijas noslēgumā tai samazinoties par 4,24% - līdz 26 405 jenām (214,62 eiro).

Rīta tirdzniecības sesijā akcijas cena nokritās par vairāk nekā 5%, uzņēmuma tirgus vērtību samazinot par gandrīz diviem miljardiem dolāru (1,9 miljardiem eiro).

Daļa analītiķu brīdina, ka gandrīz desmit dolāru cenu par pilno Super Mario versiju varētu atbaidīt atsevišķus potenciālos klientus, bet pie Android ierīču lietotājiem spēle nonāks vien vēlāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daļa pokemonu ir ietinušies kokonos līdz nākamajam trakumam; kompānijai pašai gan viss notiek

Pirms gada publicētā mobilā spēle Pokémon GO gan uzjundīja fenomenālu bērnības nostalģijas vilni japāņu animēto mošķīšu nu jau pieaugušajā publikā, gan iekaroja pavisam jaunu fanu miljonus nu jau paplašinātās realitātes pasaulē. (DB 18.07.2016.) Tomēr sevišķi ārkārtējā interese par virtuālo mošķīšu medīšanu acīmredzot ir bijusi vienreizēja parādība, un no vairāk nekā 25 miljoniem aktīvo ikdienas lietotāju pērn jūlija beigās patlaban no šā pulka tāds ir vien katrs piektais, liecina mobilo spēļu statistikas pētniecības kompānijas Wandera dati.

Triju spēles tapšanā iesaistīto kompāniju ‒ pokemonu zīmola pārvaldītāju The Pokémon Company, amerikāņu mobilo spēļu kompānijas Niantic Labs un japāņu Nintendo ‒ biznesa simbioze ir pārliecinoši ierakstījusi savu vārdu spēļu industrijā. Pērn ap šo laiku Pokémon GO aplikācija jau bija populārāka par Twitter un ikdienā ilgāk lietota nekā Facebook.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākais nacionālais labklājības fonds Norvēģijas valsts pensiju fonds, pateicoties aplikācijas Pokémon Go milzīgajai popularitātei, labi nopelna, vēsta thelocal.no.

Ar Nintendo, kas ir Pokémon Go izstrādātājs, akcijām kopš mobilās spēles dzimšanas fonds nopelnījis vairāk nekā vienu miljardu kronu.

Valdības Pensiju fonds, ko dēvē arī par naftas fondu, Nintendo akcijās sāka investēt jau 1998. gadā. 2015. gada 31. decembrī fondam piederēja 0,73 procenti Nintendo akciju.

Fonda kopējā dalība Nintendo tagad ir 2,66 miljardus kronu vērta, aprēķinājuši Norvēģijas mediji.

Pats fonds gan atteicies sniegt komentārus par atsevišķiem ieguldījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nintendo pirmo pusgadu noslēdz ar zaudējumiem

Ritvars Bīders, 28.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē populārās videospēļu konsoles Wii ražotājs Nintendo sava 2010./2011. finanšu gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 34% līdz 4,46 miljardiem ASV dolāriem un zaudējumus 24,7 miljonu dolāru apmērā, ziņo Associated Press.

Kompānijas zaudējumi skaidrojami ar konkurējošo spēļu konsoļu popularitātes palielināšanos, kā arī jēnas vērtības nostirpināšanos. Turklāt gaidāms, ka Nintendo šogad būtisku apgrozījuma un peļņas uzrāvienu negūs, jo Japānas kompānija paziņojusi, ka tās ilgi gaidītā pārnēsājamā trīsdimensiju videospēļu konsole 3DS nebūs gatava uz šā gada Ziemassvētku iepirkšanās sezonu, kas ir laiks, kurā Nintendo parasti iekasē divas trešdaļas no saviem gada ienākumiem.

Laika periodā no šā gada aprīļa līdz septembrim gada griezumā pārdošanas apjomi visās kompānijas videospēļu konsoļu pozīcijās bija samazinājušies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Visā pasaulē jau iegādāti 50 miljoni Nintendo Wii

, 26.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Videospēļu konsoles Nintendo Wii globālie pārdošanas apjomi jau pārsnieguši 50 miljonus. Wii ir apsteidzis Sony Playstation 2 un tagad ir pasaulē visstraujāk izpirktā videospēļu konsole, ziņo BBC.

Par Nintendo Wii sasniegumiem preses konferencē paziņoja kompānijas vadītājs Satoru Ivata (Satoru Iwata). Viņš arī informēja, ka portatīvā videospēļu konsole Nintendo DS visā pasaulē pārdota jau 100 miljonos eksemplāru.

S. Ivata norāda, ka Nintendo videospēļu sasniegumi ir augstāki nekā kompānija bija cerējusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nintendo peļņa samazinās uz pusi

, 30.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Videospēļu konsoļu ražotājs Nintendo sešos mēnešos līdz šī gada septembrim strādājis ar 762 miljonu ASV dolāru peļņu, kas ir par 52% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, kad kompānijas peļņa bija 1.6 miljardi ASV dolāru, vēsta BBC.

Peļņas samazināšanos veicināja pieprasījuma samazināšanās pēc kompānijas ražotās videospēļu konsoles Wii. Šī gada septembrī ASV un Japānas tirgos Wii arī zaudēja savu visvairāk pārdotās videospēļu konsoles titulu kompānijas Sony spēļu stacijai PlayStation 3.

Nintendo samazināja savas spēļu konsoles cenu par 20%, savukārt konkurents Sony PlayStation 3 cenu samazināja par 25%.

Nintendo prognozē, ka kompānijas peļņa 2009./2010. finanšu gadā būs 2.53 miljardi ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nintendo izdodas nopelnīt 18.5 miljardus dolāru

, 08.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bērnu spēļu ražotājs Nintendo pagājušā finanšu gada laikā nopelnījusi 1.83 triljonus jēnu (18.5 miljardus dolāru), ziņo lenta.ru. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu uzņēmuma apgrozījums pieauga par 9.9 %, bet tīrā peļņa pieauga par 8.5 %.

Uzņēmums savus panākumus skaidro ar labiem spēļu konsoļu pārdošanas apjomiem. Uzņēmums paziņojis, ka gada laikā tika pārdoti gandrīz 26 miljoni Wii konsoļu. Kopumā pašlaik visā pasaulē ir pārdoti vairāk nekā 50 miljoni Nintendo ražotu mājas spēļu konsoļu. Tāpat labs pieprasījums bijis DS spēļu sistēmām, un pērn uzņēmums pārdeva vairāk nekā 31 miljonu DS spēļu sistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nintendo peļņa samazinās par 9%

, 28.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienas no pasaulē populārākajām videospēļu konsoles ražotājs Nintendo pērn pēdējā ceturksnī strādājis ar 2.14 miljardu ASV dolāru lielu peļņu, kas ir par 9% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, ziņo Wall Street Journal.

Nintendo ražotā videospēļu konsole Wii joprojām ir pasaulē vispārdotākā, apsteidzot gan Sony ražoto PlayStation, gan Microsoft loloto Xbox 360.

Nintendo apgrozījums minētajā laika periodā samazinājies par 23%, kas varētu būt skaidrojams ar kompānijas lēmumu pirms Ziemassvētkiem samazināt Wii cenu par 20%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nintendo peļņa sarūk par 74%

Ritvars Bīders, 27.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Videospēļu konsoļu Wii ražotājs Nintendo 2009./2010. finanšu gada pirmajos deviņos mēnešos strādājis ar 49,56 miljardu jēnu (603 miljonu ASV dolāru) lielu peļņu, kas ir par 74% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, ziņo Washington Post.

Peļņas samazinājumu Nintendo skaidro ar mazāku pieprasījumu pēc kompānijas ražotajām videospēļu konsolēm, kā arī jēnas vērtības palielināšanos, kas atstāja negatīvu iespaidu uz kompānijas ieņēmumiem citās valūtās.

Nintendo apgrozījums deviņos mēnešos, kas noslēdzās pērn 31. decembrī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada, samazinājies par 32%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Video spēļu, vadības pulšu un citu spēļu aksesuāru tirdzniecība ASV gada laikā palielinājusies par 37%, sasniedzot 1.12 miljardus USD (5.085 miljonus latu), , vēsta Asociated Press.

Savukārt Nintendo Wii vadības pults ir bijusi pārdotākā video spēļu aparatūra. Vien šā gada maijā tās pārdotas 675,1 tūkstoša apjomā. Otrajā vietā ierindojās Nintendo DS ar 452,6 tūkstošiem pārdotu pulšu.

Tam seko SonyPlayStation 3 un Microsoft Xbox 360, kas pārdotas 208,7 un 186,6 tūkstošu apjomā.

Aparatūras tirdzniecības apjomi gada laikā palielinājušies par 34% un sasnieguši 428.6 miljonus USD(194.584 miljonus latu), bet programmatūru tirdzniecība palielinājusies par 41% un sasniegusi 536.9 miljonus USD (243.753 miljonus latu).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas videospēļu kompānija «Nintendo Co.» pirmdien gandrīz dubultoja peļņas prognozi šim biznesa gadam, šādu lēmumu skaidrojot ar videospēļu konsoles «Switch» tirdzniecības apjoma pieaugumu un Japānas jenas vērtības samazināšanos.

«Nintendo» prognozē, ka tīrā peļņa šajā biznesa gadā, kas noslēgsies martā, veidos 85 miljardus jenu (641,4 miljonus eiro), nevis 45 miljardus jenu (339,5 miljonus eiro), kā tika lēsts iepriekš.

Tāpat uzņēmums palielināja «Switch» konsoļu tirdzniecības apjoma prognozi.

Kompānija prognozē, ka biznesa gadā tiks pārdoti aptuveni 14 miljoni konsoļu, salīdzinot ar iepriekš lēstajiem desmit miljoniem vienību.

Videospēļu konsoles «Switch» tirgū tika laistas šā gada martā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Budžets

Kopbudžeta nodokļu ieņēmumiem straujāks kāpums nekā izdevumiem

Rūta Cinīte, 29.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopbudžeta nodokļu ieņēmumiem astoņos mēnešos straujāks kāpums nekā kopbudžeta izdevumiem, informē Finanšu ministrijas (FM) Komunikāciju departamentā.

Konsolidētajā kopbudžetā šā gada astoņos mēnešos bijis 367,8 milj. eiro pārpalikums, augusta mēnesī vien, līdz ar straujāku ieņēmumu palielinājumu, palielinoties par 74,2 milj. eiro. Janvārī-augustā konsolidētajā kopbudžetā vērojams nozīmīgs nodokļu ieņēmumu kāpums. Kopbudžetā nodokļi šogad līdz augusta beigām iekasēti 5 235,1 milj. eiro apmērā. Salīdzinot ar 2016.gada astoņu mēnešu periodu, kopbudžetā nodokļu ieņēmumi palielinājušies par 364,8 milj. eiro jeb 7,5%.

«Ņemot vērā darba samaksas līmeņa pieaugumu, kas nodrošināja labākus darba spēka nodokļu ieņēmumus, nodokļu ieņēmumu plāns izpildīts 101,2% apmērā, tādējādi nodokļu ieņēmumi bija 63,4 milj. eiro virs plānotā. Pārējās ieņēmumu pozīcijas kopbudžetā astoņos mēnešos kopumā veidoja ieņēmumu palielinājumu vien par 27,3 milj. eiro jeb 2,3%,» norāda FM.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nintendo Wii zaudē līderpozīcijas ASV

Ritvars Bīders, 12.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft ražotā videospēļu konsole Xbox 360 šī gada februārī ASV bijusi pieprasītāka par kompānijas Nintendo ražoto Wii, tādējādi Xbox 360 pirmo reizi vairāk nekā pēdējo divu gadu laikā bijusi ASV pārdotākā videospēļu konsole.

Tā liecina tirgus analītiķu grupas NPD pētījums, ziņo PC World.

Kopumā ASV videospēļu industrija šī gada februārī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada, ir sarukusi par aptuveni 15%. Videospēļu konsoļu pārdošanas apjomi sarukuši pat par 20% līdz 426 miljoniem ASV dolāru.

Microsoft šī gada februārī ASV pārdevis 422 tūkst. Xbox 360, Nintendo pārdevis 397,9 tūkst. Wii konsoļu, savukārt Sony izdevies pārdot 360,1 tūkst. PlayStation 3.

PlayStation 3 pārdošanas apjomi šogad februārī, salīdzinot ar 2009. gada februāri, palielinājušies par 30%. Sony otrās paaudzes spēļu konsole PlayStation 2 šogad februārī pārdota 101,9 tūkst. eksemplāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FOTO: Nintendo tirgus vērtība kopš Pokemon GO laišanas tirgū dubultojusies

Žanete Hāka, 19.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas uzņēmuma Nintendo Co akcijas cena otrdien palielinājās par 14%, raksta Reuters.

Tādējādi kopš spēles Pokemon GO laišanas tirgū septiņu tirdzniecības sesiju laikā uzņēmuma vērtība ir vairāk nekā dubultojusies, sasniedzot 42,5 miljardus ASV dolāru.

Pokemon GO fenomenālie panākumi ir veicinājuši strauju pieprasījuma pieaugumu pēc Nintendo akcijām. Patlaban spēle pieejama jau 35 valstīs.

«Nekad neesmu redzējusi, ka tik lielas kompānijas akcijas cena mainās tik strauji tik īsā laika periodā,» saka Okasan Securities galvenais stratēģis Takaši Oba.

Kopš 6.jūlija uzņēmuma akcijas cena augusi par vairāk nekā 100%.

Laikraksts Dienas Bizness rakstīja, ka ASV pokemonu ķeršanas un kultivēšanas aplikācija jau ir kļuvusi populārāka par Twitter un ikdienā ilgāk lietotu nekā Facebook.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Microsoft samazina Xbox 360 cenu

, 27.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cenu kari spēļu konsoles tirgū atkal ir uzkarsēti ar kompānijas Microsoft pēdējo paziņojumu, ka tā samazina savas spēļu konsoles cenu par 50 eiro.

Microsoft paziņojums par cenu samazinājumu nāca klajā tikai nedēļu pēc tam, kad kompānija Sony samazināja savas spēļu konsoles Sony PlayStation3 cenu.

Šobrīd vislētākā spēļu konsole ir Nintendo Wii, kuru var iegādāties par 203 eiro. Tai seko Xbox360 ar 249.99 eiro, bet Sony PlayStation3 maksā 299 eiro.

Financial Times ziņo, ka šobrīd pēc kvalitātes un izvēlētās cenas viennozīmīgs līderis ir Nintendo Wii, kas šī gada laikā ir spējis pārdot 50 miljonus vienību, kamēr Microsoft pārdevis 30 miljonus, bet Sony tikai 24 miljonus vienību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada janvārī, salīdzinot ar pērnā gada janvāri, ir kritušies videospēļu konsoļu PlayStation 3 un Nintendo Wii pārdošanas apjomi, bet pieauguši Microsoft Xbox 360, ziņo PC Magazine.

Sony ražoto PlayStation 3 konsoļu pārdošana ir piedzīvojusi 3% kritienu. Kopumā šogad janvārī ir ticis pārdots 267 tūkstošie PlayStation 3 konsoļu, savukārt pērnā gada janvārī ap 277 tūkstošiem.

Arī kompānijas Nintendo ražotās videospēļu konsoles Wii pārdošanas apjomi ir samazinājušies. Šī gada janvārī tās ir pārdotas par 31,5% mazāk kā pērn. Kopumā šogad janvārī tika pārdoti 319 tūkstoši Wii spēļu ierīču, salīdzinot ar 466 tūkstošiem vienībām pagājušā gada janvārī. Neskatoties uz to, kompānija joprojām saglabā līderpozīcijas videospēļu konsoļu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Arī Nintendo pārbaudīs darba apstākļus Foxconn rūpnīcā

Lelde Petrāne, 28.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas Nintendo Co. kļuvusi par vienu no kompānijām, kuras paziņojušas, ka pārbaudīs darba apstākļus kompānijai Foxconn piederošajā rūpnīcā Ķīnā, kurā tiek ražota produkcija vairākām labi zināmām kompānijām, ziņo MarketWatch.

Kā vēstīts, trešdien šajā rūpnīcā pašnāvību izdarīja kāds vīrietis, un tas notika tikai dažas stundas pēc mediju ekskursijas ražotnē

Ja tiks apstiprināts, ka tā patiešām bijusi pašnāvība, tas būs jau divpadsmitais pašnāvības mēģinājums šajā rūpnīcā šogad - divos gadījumos cilvēki palikuši dzīvi.

Rūpnīca pieder Foxconn Technology Group, kas ir Taivānas Hon Hai Precision Industry Co. meitasuzņēmums.

Trešdien - pēc informācijas saņemšanas par kārtējo pašnāvību - Apple Inc. paziņoja, ka tā neatkarīgi izmeklēs, kādus pasākumus Foxconn veic, lai novērstu darbinieku pašnāvības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules vispirktākās videospēļu konsoles ražotājs Nintendo vismazāk atbilst zaļas darbības principam, liecina kārtējais organizācijas Greenpeace veiktais pētījums, kurš saucas Zaļākas elektronikas gids (Guide to Greener Electronics).

Tā kā Greenpeace palielinājusi un radījusi jaunas prasības attiecībā pret elektrinsko ierīču ražotāju kaitīgajiem atkritumiem, kopējā zaļās darbības aina šogad ir pasliktinājusies. Tikai divas kompānijas ir guvušas vairāk par 5 no 10 iespējamajiem punktiem zaļas darbības nodrošināšanā.

Greenpeace pētījuma gaitā noskaidroja, ka galvenā elektronisko ierīču ražotāju problēma ir kaitīgie atkritumi. Organizācija vēlas panākt, lai ražotāji pēc iespējas vairāk pārstrādātu savus elektroniskos atkritumus, nevis izgāztu tos tur, kur tie kaitē dabai.

Komentāri

Pievienot komentāru