Jaunākais izdevums

Noslēgusies Db.lv piedāvātā viktorīna, kurā trīs atbildētāji varēja laimēt ielūgumus pārim uz divām dienām uz Positivus AB festivālu 18. un 19. jūlijā, Salacgrīvā.

Tā kā pareizi uz visiem jautājumiem atbildēja daudz vairāk nekā trīs cilvēki, veicām izlozi, kuras rezultātā par uzvarētājiem kļuva Māra Vītola, Ildze Magazeina un Aigars Gedroics.

Katrs uzvarētājs laimējis ielūgumus pārim uz divām dienām uz Positivus AB festivālu 18. un 19. jūlijā, Salacgrīvā.

Sveicam uzvarētāju un aicinām pārējos nezaudēt cerības, jo jaunu viktorīnu ar Adidas piedāvājam kopš 9.jūnija. Tajā katrs no diviem laimīgajiem pareizo atbilžu autoriem saņems Yoga T-kreklu, Yoga bikses un Yoga apavu pāri.

Priekšnoteikums dalībai viktorīnā ir dalībnieka iepazīšanās ar viktorīnas noteikumiem un pilnīga piekrišana tiem.

Iepriekšējo viktorīnu rezultātus skatiet viktorīnu arhīvā.

Uzvarētājus lūdzam pieteikties pa e-pastu [email protected].

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv sadarbībā ar Rīgas Juridisko augstskolu piedāvā viktorīnu, kurā Jums ir iespēja laimēt 50% atlaidi viena mācību gada studiju maksai Rīgas Juridiskajā augstskolā.

Viktorīna noslēgsies šā gada 26. jūlijā plkst. 13.00. Ar viktorīnas noteikumiem aicinām iepazīties zemāk. Lai veicas!

Tehnisku problēmu gadījumā aptaujas anketa pieejama arī šeit.

Viktorīnas noteikumi

1. Viktorīnas organizators ir SIA Dienas Mediji (turpmāk tekstā – Organizators).

2. Uz Viktorīnas balvu nevar pretendēt SIA Dienas Mediji darbinieki un uzņēmuma, kas piedāvā nedēļas balvu, darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Db.lv un Rīgas Juridiskās augstskolas kopīgi rīkotā viktorīna, kurā varēja laimēt 50% atlaidi viena mācību gada studiju maksai Rīgas Juridiskajā augstskolā.

No portāla Db.lv lasītājiem balvu saņems Agnese, kuras telefons sākas ar 259219**. Ar uzvarētāju sazināsies Db.lv pārstāvis.

Paldies arī pārējiem par atsaucību!

Viktorīnas noteikumi

1. Viktorīnas organizators ir SIA Dienas Mediji (turpmāk tekstā – Organizators).

2. Uz Viktorīnas balvu nevar pretendēt SIA Dienas Mediji darbinieki un uzņēmuma, kas piedāvā nedēļas balvu, darbinieki.

3. Organizators nenes atbildību par dalībnieka izslēgšanu no balvas izlozes, kā arī par balvas neizsniegšanu gadījumos, kad:

a. nav ievēroti Viktorīnas noteikumi;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls www.db.lv saviem lasītājiem sadarbībā ar biržu NASDAQ OMX Riga piedāvā iespēju laimēt jaunāko Apple planšetdaroru iPad2.

Viktorīna norisināsies no 2011. gada 19. maija līdz 2011. gada 27. maijam plkst. 12:00. Viktorīnas uzvarētāji tiks paziņoti 1. jūnijā.

Ja pareizi uz visiem jautājumiem atbildēs vairāki cilvēki, tad tiks veikta izloze, kurā tiks noskaidrots laimīgais uzvarētājs.

Lai piedalītos viktorīnā, Jums jāiepazīstas ar viktorīnas noteikumiem. Nosūtot viktorīnas atbildi Jūs piekrītat noteikumiem.

Atbildes diviem pēdējiem viktorīnas jautājumiem meklējiet 17. maija žurnālā Lietišķā Diena vai biznesa portāla www.db.lv laikraksta arhīvā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Db.lv piedāvātā viktorīna, kurā varēja laimēt romantisku nedēļas nogali divām personām viesnīcā Baltvilla, izbaudot SPA divu dienu garumā!

Balva:

Balvā ietilpst: Šokolādes nakts divām personām – dzīvošana numuriņā (viena nakts), pīlings, relaksējoša vannas procedūra, ķermeņa ietīšanas procedūra, vakariņas un brokastis restorānā, šokolādes masāža, par kopējo vērtību Ls 150.

Sveicam uzvarētājus un aicinām pārējos nezaudēt cerības, jo jaunu viktorīnu piedāvāsim jau 10. septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Db.lv piedāvātā viktorīna, kurā varēja laimēt angļu valodas kursus 150 Ls vērtībā no Baltic Media Ltd.

Tā kā pareizi uz visiem jautājumiem atbildēja vairāki cilvēki, veicām izlozi, kuras rezultātā par uzvarētāju kļuva RTU studente Lelde Grundmane.

Db.lv piedāvā kārtējo viktorīnu, un šoreiz sadarbībā ar koncertu aģentūru Positivus Music. Jums ir iespēja laimēt vienu no trīs ielūgumiem divām personām uz 23. novembrī Arēnā Rīga notiekošo franču leģendas un elektroniskās mūzikas pioniera ŽANA MIŠELA ŽĀRA (Jean Michel Jarre) lielkoncertu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Foto: Biķernieku sporta trasē noticis autošosejas festivāls Riga Summer Race

Žanete Hāka, 24.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē Biķernieku sporta trasē jau ceturto gadu notika autošosejas festivāls Riga Summer Race.

Svētdien, 23. augustā, ar spraigām cīņām tika aizvadīta Baltijas autošosejas čempionāta Riga Summer Race otrā diena. Uzvarētāji tika noskaidroti sešās ieskaites klasēs. Abās sacīkšu dienās autošosejas festivāla ietvaros uz starta stājās 148 dalībnieki no 9 valstīm, kas ir jauns rekords ne tikai šo sacensību ietvaros, bet arī pēdējo gadu Latvijas autošosejas sacensību vēsturē, informē Riga Summer Race pārstāve Evita Tidmane.

Svētdienas sacīkšu braucieni tika atklāti ar aviošovu virs Biķernieku trases, kur skatītājiem bija iespēja vērot divu Latvijā būvētu lidmašīnu demonstrāciju. Ar skatītāju aplausiem tika pavadīti Aleksandra Brinciālova paraugdemonstrējumi ar sporta lidmašīnu PITTS 12 Monster.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iekšlietu ministrija pārņems Rīgas centru

, 22.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas proklamēšanas 90. gadadienas pasākumu ietvaros piektdien, 26. septembrī Rīgas Kongresu namā, Kronvalda parkā un Daugavmalā notiks Iekšlietu ministrijas organizēta jauniešu interaktīvā diena Drošība un kārtība – Latvijai 90.

Šīs dienas laikā dažādos pasākumos un aktivitātēs ikvienam interesentam, bet jo īpaši jauniešiem, būs iespēja iepazīties ar Rīgas pašvaldības policijas un Iekšlietu ministrijas dienestu – Drošības policijas, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts robežsardzes un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes – vēsturi, šodienu un nākotnes vīziju, Db.lv informē Laura Karnīte Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktores vietniece, Preses centra vadītāja.

Vērienīgais pasākums tiks atklāts Rīgas Kongresu namā plkst. 10.00, piedaloties Iekšlietu ministrijas valsts sekretāram Aivaram Straumem, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas deputātiem un Iekšlietu ministrijas vadības pārstāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv piedāvātā viktorīna, kurā sadarbībā ar ACCENTA varēja laimēt dāvanu karti 100 latu vērtībā, pēc balvas neieradās tās uzvarētājs Ingars Kukainis.

Tā kā viktorīnas noteikumos ir teikts: "Ja uzvarētājs 14 (četrpadsmit) darba dienu laikā no brīža, kad tas ir ticis informēts par viktorīnas rezultātiem, neierodas to saņemt, var uzskatīt, ka viņš (-a) no balvas ir atteicies (-usies). Šādā gadījumā tiek veikta atkārtota izloze saskaņā ar 7. punktu."

Mēs veicām atkārtotu izlozi un par uzvarētāju kļuva Ilze Grīnberga.

Uzvarētāju lūdzam pieteikties pa e-pastu [email protected].

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Db.lv piedāvātā viktorīna, kurā trīs atbildētāji varēja laimēt Positivus Music piedāvātos ielūgumus pārim uz ekstravagantās Bjorkas koncertu Arēnā Rīga, 16. jūlijā.

Laura Ratniece - viena no trim uzvarētājiem - saņēma savu balvu un var gatavoties gaidāmajam koncertam.

Laura jau vairākkārt piedalījusies Db.lv viktorīnās, un Bjorkas koncerts šoreiz bijis papildu stimuls.

Laura ieminējās, ka viktorīnas jautājumi bijuši diezgan viegli, un viņa labprāt pacīnītos ar grūtākiem.

Sveicam uzvarētāju un aicinām pārējos nezaudēt cerības, jo Db.lv ir aktuāla jauna viktorīna, kurā katrs no trim laimīgajiem pareizo atbilžu autoriem saņems ielūgumus pārim uz divām dienām uz Positivus AB festivālu 18. un 19. jūlijā, Salacgrīvā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības policija ir noskaidrojusi personas, kas izplatīja baumas par iespējamo nacionālās valūtas devalvāciju un šobrīd cenšas rast pierādījumus, kas apliecinātu šo personu pretlikumīgos nolūkus.

Viens no kriminālprocesiem ir par kāda laikraksta izplatīto informāciju par lata devalvāciju, kas neatbilst patiesībai. Sīkāku informāciju par aizdomās turētajām personām DP neatklāj, taču brīdina, ka ik vienam vajadzētu būt uzmanīgam un esošajā ekonomiskajā situācijā pārdomāt, pirms sākt atstāstīt dzirdēto par iespējamajām norisēm ekonomikā.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz pat sešiem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apbalvoti konkursa Mūsu mazais pārgājiens uzvarētāji

Sandra Dieziņa, Db, 09.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tērvetes dabas parkā noticis Zemkopības ministrijas organizētā un Meža attīstības fonda finansiāli atbalstītā konkursa Latvijas skolēniem Mūsu mazais pārgājiens 2007 apbalvošanas pasākums.

Uzvarētāji 1.-4. klašu grupā:

1.vieta – Ogres 1.vidusskolas 3.a klase;

2.vieta – Atašienes brāļu Skrindu vidusskolas 2.klase;

3. vieta – Smiltenes Trīs Pakalnu pamatskolas 1.a, 1.b un 1.c klase.

Uzvarētāji 5.-9. klašu grupā:

1.vieta – Jersikas pamatskolas 9.klase;

2.vieta – Sīļukalna pamatskolas 6.klase;

3.vieta – Murmastienes pamatskolas 5.-7.klašu skolēni.

Uzvarētāji 10.-12. klašu grupā:

1.vieta – Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 11.a klase;

2.vieta – Vaboles vidusskolas 10.-12.klašu skolēni;

3.vieta – Zilupes vidusskolas 10.c klase.

Uzvarētāji interešu izglītības pulciņu un mazpulku grupā:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau otro gadu tiek apbalvota Eiropas Gada pašvaldība Latvijā. Šogad titulu ieguva Liepājas pilsēta un Iecavas novads.

Katru gadu konkursa tēma mainīsies atbilstoši Eiropas Gada tēmai. Iepriekšējais gads bija veltīts aktīvām un veselīgām vecumdienām un paaudžu sadarbībai. Eiropas Gada pašvaldība 2013 apbalvošanas ceremonija notika Liepājas Latviešu biedrības namā, un godinātas tika ne tikai pašvaldības, bet arī Eiropas Gada cilvēki.

Konkursa komisija, viesojoties pašvaldībās, vērtēja gan paveikto iedzīvotāju integrācijā, kultūrā, veselīga dzīvesveida popularizēšanā, Eiropas Savienības vērtību popularizēšanā un iedzīvotāju iesaistīšanā starptautiskajā sadarbībā, kā arī lūkoja pēc cilvēkiem katrā pašvaldībā, kuri devuši lielu ieguldījumu savas pilsētas vai novada attīstībā, popularizēšanā, kā arī palīdzot līdzcilvēkiem. Noslēguma pasākumā tika apbalvotas 15 pašvaldības un 45 cilvēki pasludināti par Eiropas Gada cilvēkiem 2013. Viņu vidū arī trīs liepājnieki - rakstniece Sandra Vensko, ērģelnieks Voldemārs Bariss un Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Pārtikas biznesā noteic gada cilvēkus

Sandra Dieziņa, 20.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā Gada cilvēks Latvijas Lauksaimniecības un pārtikas nozarē 2010 noskaidroti četri uzvarētāji, informē biedrība Mārketinga padome.

Konkursa kategorijā izaugsme - par spēju nodrošināt ievērojamu produktu ražošanas apjomu kāpumu, sortimenta paplašināšanu un radīt arvien jaunus patērētāju vidū iecienītus produktus un, tos ražojot, pastāvīgi nodrošināt augstu un nemainīgu kvalitāti uzvarējusi Edīte Strazdiņa, kooperatīva Mūsmāju dārzeņi valdes priekšsēdētāja, z/s Galiņi vadītāja. Nominācijā gada balva inovācijā balvu saņems a/s Aldaris valdes priekšsēdētāja Ināra Šure, zīmolvedībā pie balvas tiks a/s Latfood valdes priekšsēdētājs Valdis Blūms, bet eksportā laurus plūks Vidzemes agroekonomiskās kooperatīvās sabiedrības valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nosauc labākos Latvijas dizaina darbus

, 01.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noskaidroti žurnāla DEKO konkursa Dizains 2008 uzvarētāji. Rūpnieciskā dizaina kategorijā pirmo vietu ieguva apvienības ZNAK tapetes.

Par aizvadītā gada labākajiem dizaina darbiem tika atzīti deviņi darbi trīs kategorijās – Rūpnieciskais dizains, Rūpnieciskā dizaina koncepcija un Unikālais dizains.

«Daudzi darbi jau ir guvuši starptautisku atzinību. Piemēram, mūsu kolēģi Ņujorkā, dizaina žurnāls ID Magazine, ZNAK tapetes iekļāvis 2008. gada labāko jauno produktu izlasē. Turklāt darbi radīti ar izdomu un mīlestību, un pietuvināti reālajai dzīvei, kas arī ir viens no laba dizaina galvenajiem uzdevumiem – būt skaistam un ērti lietojamam,» atklājot labāko darbu izstādi sacījusi žurnāla DEKO galvenā redaktore un žūrijas locekle Sandra Zaiceva.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Noteikti labākie tirgotāji

Žanete Hāka, 11.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies konkurss Latvijas Labākais tirgotājs 2015 un noskaidroti nozares labākie uzņēmumi, informē Latvijas Tirgotāju asociācija.

Uzvarētāji noteikti atbilstoši darbības grupām: aptiekas, veterinārās aptiekas un klīnikas, degvielas uzpildes stacijas, skaistumkopšanas saloni, sporta un atpūtas centri, viesnīcas un viesu nami, lauku tūrisma objekti, veikalu grupā - mazie veikali, lielveikali un tirdzniecības tīkli, ēdināšanas uzņēmumu grupā - bistro, kafejnīcas–picērijas, kafejnīcas–konditorejas, kafejnīcas–veikali, kafejnīcas, krogi, restorāni un viesnīcu restorāni.

Latvijas Labākais tirgotājs 2015 kopumā piedalījās 198 uzņēmumi. Pēc vērtēšanas 66 uzņēmumi atbilda konkursa kritērijiem, jo saņēma vismaz 92 punktus no 100. Starp tiem 20 ir no Rīgas un 46 no novadiem. Atkarībā no saņemto punktu skaita Galvenā balva piešķirta viesnīcas restorānam Boutique Hotel&Restaurant MaMa Jūrmalā, kafejnīcai Lidojošā varde Rīgā, kafejnīcai Magdalēna Saldū, pilsētas galerijai Valleta Valmierā, viesu namam Liepupes muiža Salacgrīvas novadā, Liepupes pagastā, Zvaigznes grāmatnīcai Cēsīs, lielveikalam SKY Rīga, Duntes 19a. Par uzvarētājiem atzīti 48 uzņēmumi, laureāta diplomus izpelnījās 17 un vienam uzņēmumam piešķirts dalībnieka diploms.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau iepriekš sportā liela daļa komunikācijas ar faniem bija attālināta – tagad ir vēl lielāks fokuss uz attālināto komunikāciju.

"Šobrīd sporta vide dramatiski mainās. Taču vienā brīdī pēc trim vai sešiem mēnešiem stadioni būs vaļā un atkal notiks sacensības. Protams, ir liels jautājums, vai tikpat ātri stadioni piepildīsies ar skatītājiem. Turpmāk lielākais izaicinājums būs piesaistīt skatītājus," spriež Anrijs Brencāns, sporta un tehnoloģiju kompānijas SIA "Fan Apps" valdes loceklis.

"FanApps" turpina mārketinga kampaņas ar klientiem Eiropā. "Esam spiesti pielāgoties situācijai un meklēt klientus starptautiski, jo citās valstīs ir lielāki mārketinga budžeti un tur uz sportu skatās ilgākā termiņā," saka A. Brencāns. Viņa skatījumā šoks ir pārgājis ļoti ātri un šobrīd 30% klientu ir gatavi turpināt sadarbību. "Viņi zina, ka šodien ir grūti, bet viņi jau gatavojas tam, kas būs pēc mēneša. Cilvēki redz, ka dzīve turpinās. Protams, ja grib, var turpināt šokēties, bet tas šobrīd nekādi nepalīdz," norāda A. Brencāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iegādāties par augstu cenu un pārdot par vēl augstāku šķiet piemērota stratēģija tikai drosmīgākajiem investoriem, tomēr pirkt akcijas, kas ir populāras un paļauties uz to kāpumu tomēr nav tik riskanti, kā tas izklausās.

Kā raksta MarketWatch, akciju tirgus uzvarētājiem ir tendence savas uzvaras atkārtot. Stratēģija iepirkt labākās ASV tirgus sektoru akcijas vienā gadā un turēt tās nākamajā pēdējo pāris desmitgadu laikā lielākajā daļā gadījumu ir ievērojami pārspējusi Standard & Poor’s 500 indeksu, liecina Standard & Poor’s Equity Research dati.

Šī inerces vadītā stratēģija patlaban norāda uz lielāku kāpumu tirgus trīs populārākajos sektoros, no kuriem viens ir patēriņa sektors – tas šogad pieaudzis par 25,1%, ražošanas – par 20,3% un materiālu sektors – par 13,6%. Standard & Poor’s 500 šajā periodā piedzīvojis 10,1%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas start-up konkursā «InnoStars Awards 2019» laureātu vidū ierindoti divi start-up uzņēmumi no Latvijas - «MedHydrogel» un «Vigo».

No kopskaitā 116 pretendentiem tika izvēlēti 15 uzvarētāji, kuri dalījās ar inovatīvajiem risinājumiem veselības aprūpē, katram balvā saņemot 25 000 eiro lielu finansējumu, apmācības un mentoru piesaisti. Latvijas start-up uzņēmēji izcēlās ar redzes aizsardzības tehnoloģiju pēc ķīmiskām acu traumām un rehabilitācijas rokasgrāmatu, kas izmanto mākslīgo intelektu. Konkursu organizē «EIT Health», kas ir viena no lielākajām Eiropas publiskā privātā sektora partnerībām veselības aprūpes inovāciju jomā.

Konkurss norisinājās jau trešo gadu, un tā uzvarētāji tika izvēlēti no 116 dalībniekiem, kuri pārstāvēja 13 valstis, kas iekļaujas «EIT Health» programmā «Reģionālā inovācijas shēma» (RIS). Kā šī gada uzvarētāji tika atzīti 15 start-up uzņēmumi no Centrālās, Austrumu un Dienvideiropas valstīm, kas joprojām turpina pilnveidoties veselības aprūpes inovāciju jomā. Ekspertu komisijas izvirzīto start-up uzņēmumu vidū bija pieci uzņēmumi no Portugāles, pa diviem no Latvijas, Polijas, Ungārijas, un pa vienam no Čehijas, Lietuvas, Itālijas un Rumānijas. Katram finālistam tika piešķirts finansējums 25 000 eiro apmērā, kā arī apmācības, individuālais mentorings četru mēnešu garumā un iespēja piedalīties divās apmācību programmās Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmumu stratēģiskajās sacensībās S3 uzvar komanda Lattelecom

, 05.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu stratēģiskajās sacensībās S3 uzvarēja komanda Lattelecom, atstājot

aiz sevis Eko Investors un Latvija Statoil.

Desmitniekā iekļuva arī Cēsu alus, Latvijas Mobilais telefons, SEB

banka, Nordea banka, Swedbank, Fazer maiznīcas un Tieto.

Pēc kārtas jau trešo stratēģisko sacensību dalībniekiem - 25 uzņēmumu komandām - bija jāveido Latvijas leģenda jeb Nokia. Pirmajā posmā bija «jāizzina

tirgus», meklējot kontrolpunktus. Otrajā - jāvāc resursi, jāveido reklāma, jāpieveic birokrātijas labirints (jāorientējas naktī mežā). Trešajā - «jāiekaro

tirgus», veicot dažādas sarežģītības pakāpes intelektuālus, spēka, sadarbības

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītas izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” un “Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras” organizētās Jauno uzņēmēju dienas 2022, kurās noskaidroti Latvijas labākie skolēnu mācību uzņēmumi (SMU) un uzņēmējdarbības izglītības pedagogi valstī.

Tiesības pārstāvēt valsti Eiropas labāko mācību uzņēmumu konkursā šovasar izcīnījis SMU “ThreeCube”. Skolēni radījuši ar 3D printeri drukājamas dažādu rotaļu tēlu figūras. Tās kopā ar aplikāciju “C-app” ļaus sākumskolas vecuma bērniem saistošā veidā apgūt dažādus mācību priekšmetus, piemēram, matemātiku, angļu valodu vai latviešu valodu.

Uzņēmumu izveidojuši četri skolēni no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas un konkursā uzņēmums saņēma arī titulu “Latvijas labākais tehnoloģiju SMU”. Šo titulu piešķir labākajam “Junior Achievement Latvia” un “Printful” SMU tehnoloģiju un inovāciju programmas dalībniekam, kas programmas ietvaros radījis dzīvotspējīgāko tehnoloģijās balstīto produktu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Paziņoti konkursa Atspēriens uzvarētāji, kas iegūst finansējumu

Laura Mazbērziņa, 31.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par grantu programmas «Atspēriens» šīs sezonas uzvarētājiem, kas grantos saņems līdz 12 tūkstošiem eiro, ir kļuvuši uzņēmumi SIA «Your Move», SIA «Minku» un SIA «ENME». Šajā sezonā finālā bija 10 pretendenti, par kuriem sabiedrība varēja balsot 10 dienas. Kopējais saņemtais balsu skaits ir lielāks par 19 tūkstošiem balsu.

Uzņēmumam «Your Move» ir darba un informācijas portāls reemigrantiem, kas savieno pasaules pieredzi guvušus profesionāļus ar mūsdienīgiem un maksātspējīgiem uzņēmumiem Latvijā, tādējādi veicinot izbraukušo profesionāļu atgriešanos Latvijā.

SIA «Minku» komercdarbības pamatā ir pakalpojums, kurš nodrošina patērētājam viegli pieejamu, lētu un, galvenais, augsti kvalificētu medicīnas speciālistu programmu, kas ļauj bērniem pirmsskolas mācību iestādē saņemt kompleksu ārstnieciskās vingrošanas kursu veselības un stājas normālai attīstībai.

Savukārt SIA «ENME» uzņēmuma komanda ir izstrādājusi produktu, kas paredzēts lietošanai biznesa struktūrvienību un personāla vadītājiem. «ENME» ir darbinieku iesaistes un apmierinātības monitoringa rīks (datorprogramma – mākoņpakalpojums), kas paredzēts lietošanai maziem un vidējiem uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Atspēriena rudens konkursā godalgotas četras biznesa idejas

Zane Atlāce - Bistere, 23.11.2018

SIA «Babbit and Friends» ir ģimenes uzņēmums, kas izveidots ar mērķi ražot un tirgot unikālu un ilgtspējīgu mūzikas atskaņošanas iekārtu Babbit music.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes rīkotajā grantu programmas «Atspēriens» rudens konkursā godalgotas četras biznesa idejas - SIA «Babbit and Friends», SIA «Lowtech», Arturs Burņins un Ēvalds Urtāns, informē Rīgas domē.

Konkursa laureāti saņems līdz pat 12 000 eiro lielu naudas summu no Rīgas pašvaldības savas biznesa idejas attīstībai.

SIA «Babbit and Friends» ir ģimenes uzņēmums, kas izveidots ar mērķi ražot un tirgot unikālu un ilgtspējīgu mūzikas atskaņošanas iekārtu Babbit music. Tās tehnoloģiskā funkcionalitāte paredz, ka to var patstāvīgi lietot gan pieaugušie, gan mazi bērni bez vecāku palīdzības. Mūzikas atskaņošanai tiek izmantotas kartītes vai rotaļlietas, kurās ir iestrādāts čips. Novietojot šo kartīti vai rotaļlietu uz iekārtas tā uztver, atpazīst un atskaņo tai piesaistīto saturu no mūzikas straumēšanas servisiem, interneta radio vai USB/MP3. Izmantojot Spotify dziesmu bibliotēku, tiek izstrādāta bērniem domāta muzikālā bāze Babbit rainbow - 49 kartīšu (atskaņošanas sarakstu) komplekts ar aptuveni 1500 dziesmām. Tāpat ir izveidota iespēja vecākiem pašiem izvēlēties un piesaistīt saturu tukšajās kartītēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Facebook lietotāju skaits sasniedzis vienu miljardu

Gunta Kursiša, 04.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālajā tīkla Facebook lietotāju skaits, kas mediju apmeklē vismaz reizi mēnesī, ir sasniedzis vienu miljardu, citējot kompānijas vadītāja Marka Cukerberga pausto, vēsta BBC.

Kopumā Facebook lietotāji ir 1,13 triljonus reižu nospieduši «like», ielādējuši 219 miljardus fotogrāfiju, kā arī atzīmējuši 17 miljardus atrašanās vietu.

Lietotāju skaits, kas apmeklē Facebook, izmantojot mobilo tālruni, kopš šā gada jūnija pieaudzis par 48 miljoniem, sasniedzot 600 miljonus.

Facebook tika dibināts 2004. gadā, un patlaban raugās uz attīstības tirgiem, kuru iedzīvotājus vēlas piesaistīt sociālajam tīklam.

Facebook izaugsme ir nepieciešama, ja kompānija vēlas saglabāt kompānijas vērtību. Kopš Facebook pirmā publiskā piedāvājuma, kad uzņēmuma vienas akcijas cena bija 38 ASV dolāri, ir sarukusi līdz aptuveni 22 ASV dolāriem. Investori cer, ka kompānija atradīs jaunus veidus, kā palielināt savu lietotāju skaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Enefit Idea Hub Baltijas grantu konkursam šogad iesniegti 226 pieteikumi, vairāk nekā trešā daļa – no ārvalstīm.

Konkursa, kuru jau otro gadu pēc kārtas rīko energokompānija Enefit, mērķis ir izaicināt reģiona gaišākos prātus domāt par to, kā līdzšinējo enerģijas ekonomiku ievirzīt jaunā, viedākā gultnē, no kuras labumu gūtu ikviens.

Interese par konkursu bijusi daudz lielāka nekā gaidīts, saņemta gūzma ideju arī no ārvalstīm, tostarp, ASV, Kanādas un Šrilankas, informē projekta vadītāja Ieva Margeviča. Šogad visvairāk iesniegti dažādi viedās enerģijas risinājumi, mazāka aktivitāte bijusi saistībā ar e-mobilitātes pakalpojumiem, teic I. Margeviča. Novembra beigās 30 žūrijas izvēlētās idejas tiks prezentētas Tallinā, no tām desmit tiks virzītas tālākai attīstīšanai sadarbībā ar mentoriem. Konkursa uzvarētāji, kuri sadalīs 30 000 eiro lielo grantu, tiks noskaidroti 2020.gada 21. janvārī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iedzīvotāji vislabprātāk vēlas aprunāties ar Latvijas finanšu nozares pārstāvjiem

, 18.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies divas nedēļas ilgusī labdarības izsole portālā percunpardod.lv, kuras rezultātā tika noskaidroti 10 uzvarētāji, kas ieguvuši iespēju doties vakariņās kopā ar kādu no 10 Latvijas sabiedrībā ievērojamām personām. Izsoles dalībnieku un paša portāla savāktie līdzekļi Ls 900 apmērā kā dāvana Ziemassvētkos tiks ziedota bērnu sociālās aprūpes centram Teika.

Tikai četrus latus mazāks solījums nodrošinājis citam izsoles dalībniekam iespēju baudīt vakariņas ar Ilmāru Rimšēviču restorānā Gourmand. Vakariņas restorānā Gastronome ar vēl diviem izsoles līderiem – uzņēmēju Māri Gaili un reklāmas aģentūras !MOOZ radošo direktoru Ēriku Stendzenieku - izmaksājušas izsoles dalībniekiem attiecīgi Ls 107 un Ls 91.

Komentāri

Pievienot komentāru