Citas ziņas

Notiks Valpurģu nakts raganu salidojums

Māris Ķirsons [email protected], 25.04.2006

Jaunākais izdevums

Svētdien, 30. aprīlī vakarā Tērvetes dabas parka Pasaku mežā noslēpumainā gaisotnē pie ugunskuriem varēs vērot raganu un mošķu dejas un pat piedalīties tajās, burties, zīlēt nākotni, baudīt raganu dziru. Vēlams ierasties atbilstošos tērpos, līdzi ņemot lukturīšus, norādīts valsts mežu apsiamniekotāja valsts a/s Latvijas valsts meži informācijā.Pagājušajā gadā lielu popularitāti apmeklētāju vidū ir ieguvis Raganu sils Tērvetes dabas parkā. Šā iemesla dēļ šogad 30. aprīļa vakarā parkā tiks svinēta Valpurģu nakts, kas mitoloģijā ir minēta kā viena no galvenajām raganu kopā sanākšanas svinībām. Apmeklētāji varēs sastapties ar draiskām raganiņām, kas aicinās visus rotaļās. Sēņu aplī ragana Meža meita uzdos apmeklētājiem atjautības uzdevumus, mīklas un cienās ar zaķu spirām. Pie Elles cauruma lāpu gaismā darbosies ragana Zīlniece, kas pēc roku līnijām, kārtīm un citām sev vien zināmām pazīmēm noteiks nākotni. Raganas ķēķī pie lielā ugunskura ragana Zintniece cienās viesus ar vella miltiem, raganas dziru, sniegs padomus dziedniecībā un māņticībā. Apmeklētāji te varēs piesēst un uzcept līdzpaņemtās desiņas, uzdziedāt maģiskās dziesmas kopā ar Raganu. Pie Vella kambara viesus izklaidēs Ņiprā Vellata (tā ir samērā nejauka – pievilina un pēc tam biedē), norādīts valsts mežu apsiamniekotāja valsts/a/s Latvijas valsts meži informācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes deputāti lems par nakts mēra iecelšanu dzīves kvalitātes uzlabošanai nakts tumšajā laikā, liecina Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā iesniegtā informācija.

Deputātiem tiek piedāvāta prezentācija par to, kā vēsturiski tikusi organizēta nakts dzīve pilsētās. Tiek norādīts, ka, pašplūsmā atstāta, nakts dzīve izpaužas kā cilvēku pastiprināta alkohola lietošana, ballītes un trokšņošana. Savukārt, ja tā tiek apzināti organizēta, tad kļūst daudzveidīga, pilnvērtīga un droša.

Kā piemērs prezentācijā iekļauta Ņujorkas nakts dzīve, kas iedalīta vairākās kategorijās - bāri, ēdināšanas pakalpojumi, māksla un kultūra, sports un atpūta.

Galvenie problēmjautājumi Rīgā esot apgaismojuma neesamība, dažādu aktivitāšu trūkums, drošības izaicinājumi, tostarp konflikti, alkohola un narkotiku lietošana, transporta trūkums, prostitūcija u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS no 10. līdz 16. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdiena, 10. septembris

" 10:00 domē notiks Ventspils pilsētas domes sēde (atb. D. Brākmane, tālr. 6 36 01111)

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 13:00 līdz 17:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) norisināsies datorkursi "Informācijas sabiedrības pamatprasmes". Kursu programma ietver darbu ar datoru, teksta redaktoriem, e-pastu un internetu. Kursa maksa: LVL 20 par 12 stundām. Pieteikšanās pa tālr. 6 36 07607 vai pa e-pastu: [email protected] Lūdzam arī norādīt iespējamos kursu apmeklējuma laikus! (atb. A. Gaile, tālr. 6 36 07607)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 17. līdz 23. septembrim

Pirmdiena, 17. septembris

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 12:30 līdz 16:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) notiks apmācību kursi "Elektroniskās iepirkumu sistēmas lietošana". Piedalās Ventspils pilsētas pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību atbildīgie darbinieki (atb. K. Jacevičs, tālr. 6 36 07607)

" 14:00 domē, 2.stāva zālē notiks Iepirkumu komisijas sēde. Piedāvājumu atvēršana atklātā konkursā "Mēbeļu piegāde četru jaunu grupu atvēršanai pirmsskolas izglītības iestādēs" (pasūtītājs - Izglītības pārvalde) (atb. S. Tolkaņova, tālr. 6 36 01194)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvieši.com apkopotās Jāņu svinību vietas pasaulē

, 21.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģija

Grez-Doiceau

Jāņu svinēšana Grez-Doiceau

23.jūnijā no 20:00 uz kopīgu Jāņu svinēšanu pļavā pie Grez-Doiceau visus aicina Latviešu biedrība Beļģijā ar LR pastāvīgās pārstāvniecības NATO atbalstu un Latvijas Kultūras koledžas līdzdalību.

20:00-21:00 Līgotāju sagaidīšana, vainagu vīšana, siera un medalus darīšana, Līgo tērpu skate, rotaļas bērniem.

21:00-22:30 Jāņu tēva un mātes godināšana, vakarēšana, sadziedāšanās un apdziedāšanās.

22:30-2:30 Jāņuguns aizdegšana, dejas un rotaļas pie ugunskura.

2:30-3:30 teatralizēta spēle un papardes zieda meklēšana.

3:30-4:00 saullēkta sagaidīšana

Vakarēšanas laikā būs Latvijas alus un uzkodas, beļģu sieru galds (par atsevišķu samaksu: 6 EUR) un pašu cienasts (pēc ieskatiem).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Informācija medijiem - Ielūgums

, 19.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Kultūras departaments un "Pareizā ķīmija" laipni aicina Jūs uz informatīvu tikšanos par Mūsdienas kultūras forumu BALTĀ NAKTS 2007 šī gada 21. augustā, otrdien, pulksten 16.00 kultūras mezglā "Dirty Deal Cafe", Andrejsalā, Andrejostas iela 6 , Rīgā.

Tiekoties, klātesošie tiks iepazīstināti ar 2007. gada Mūsdienas kultūras foruma BALTĀ NAKTS programmu un projektiem, kuri šogad pārstāves forumu.

Baltās nakts informatīvās tikšanās laikā tiks uzstādīts simbolisks mēness, kas ir Latvijas foruma simbols. Simboliskais mēness Andrejsalā atradīsies līdz BALTĀS NAKTS foruma noslēgumam, 26.augusta rītam.

BALTĀS NAKTS informatīvajā tikšanās piedalīsies: Diāna Čivle - Rīgas domes Kultūras departamenta direktore un Gundega Tihi - BALTĀS NAKTS komunikācijas un reklāmas producente, "Pareizā ķīmija" direktore.

Preses konferencē būs iespēja gūt detalizētāku informāciju par pasākumiem no BALTĀS NAKTS projektu vadītājiem un iesaistītajiem māksliniekiem, kā arī Rīgas Domes kultūras departamenta pārstāvjiem. Telpā jau būs redzami izstādes "VIDE*" mākslas darbi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notiks mākslas darbu izsole

Privātajā Latviešu Mākslas muzejā 3.jūlijā 19:00 tiek rīkota Latvijas vecmeistaru un mūsdienu mākslas darbu izsole.

Šodien Rīgā notiks veloparāde un velopikniks

Šodien, 27.jūnijā, pulksten 15.00 Rīgā notiks neparasta dizaina velosipēdu parādes brauciens no Šmerļa ielas uz Sūnu salu pie Mīlgrāvja tilta, informēja Rīgas domes pārstāve Ieva Prauliņa.

Notiks plazmas virsmas inženierijas jautājumiem veltīta konference

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā, Kaļķu ielā 1, 9.jūnijā un 10.jūnijā notiks pirmā starptautiskā RTU un Eiropas Plazmas un virsmas jonu inženierijas komitejas organizētā zinātniskā konference Plazmas virsmas inženierija - aizsardzības un dekoratīvie pārklājumi, kurā ar priekšlasījumiem piedalīsies aptuveni 45 zinātnieki no 12 pasaules valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienu kultūras forums Baltā nakts 2009, kas notiks naktī no 12. uz 13. septembri, piedāvās apmeklētājiem iepazīt un izbaudīt vairāk nekā divdesmit mākslas, teātra, mūzikas, kustības, izdzīvošanas projektus festivāla pamatprogrammas ietvaros.

Baltās nakts 2009 pasākumi Rīgā tiks organizēti ap 6. tramvaja līniju, kas būs gan foruma navigācijas ass, gan iespēja ērti pārvietoties. Kā norāda organizatori, plānotā programma iezīmē vienu no pilsētas centrālajām asīm, kas savieno vairākus aktīvus spontānas radošās izpausmes punktus – Spīķerus un VEF korpusus, K. Barona ielu un tās apkārtni. Baltās nakts teritorijā iekļauta arī galerija Noass, RIXC mediju centrs, Rīgas mākslas telpa, koncertzāle AVE SOL un Anglikāņu baznīca. Baltās nakts ietvaros norisināsies arī virkne paralēlo pasākumu citās kultūras institūcijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas satiksmes nakts transports kursēs arī rudenī

Lelde Petrāne, 09.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas satiksme saskaņā ar Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas lēmumu nodrošinās nakts satiksmi vēl uz trīs mēnešiem – līdz novembra beigām, liecina medijiem izplatītais paziņojums.

Jūnija sākumā, kad tika ieviests nakts transports, bija plānots to organizēt līdz augusta beigām. Ņemot vērā to, ka pasažieru skaits, kas izmanto nakts transportu, pakāpeniski pieaug, ir nolemts nakts transportu nodrošināt arī turpmāk – līdz pat novembra beigām, kad atkārtoti tiks skatīts jautājums par nakts transporta tālāko darbību.

2011.gada jūnijā nakts transportu izmantojuši 3595 pasažieri, bet jūlijā – 9132, tādējādi abos mēnešos kopā – 12727.

Populārākais maršruts ir N1 Centrs - Mežciems, abos mēnešos tajā pārvadāti 2049 pasažieri, savukārt vismazāk izmantots ir N9 Centrs - Mežaparks, tajā jūnijā un jūlijā pārvadāti tikai 462 pasažieri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltā nakts guvusi labu atsaucību

, 27.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naktī no 25. uz 26. augustu jau otro reizi rīdzinieki un pilsētas viesi bija aicināti baudīt, vērtēt un piedalīties kultūras notikumā Baltā nakts 2007, kas kopumā piedāvāja 28 pasākumus, kuros ikviens nepiespiestā atmosfērā un draudzīgā vidē vienas nakts garumā varēja iepazīties ar aktuālāko laikmetīgajā mākslā un kultūrā.

"Pēc pirmajiem apzinātajiem datiem varam spriest, ka pasākumus apmeklēja aptuveni 30 000 interesentu," saka Gundega Tihi - Baltā nakts komunikācijas un reklāmas producente, Pareizā ķīmija direktore. "Šāda veida pasākumos dalībnieku skaitu fiksēt precīzi ir grūti. Baltā Nakts ir izaugusi, programmas apjoms ir trīskāršojies salīdzinot ar 2006.gadu un ir vairojusies interese par mūsdienu kultūru un mākslu. Visaktīvākie foruma apmeklētāji bija vecumā līdz 35 gadu vecumam, kuri centās paspēt apskatīt pēc iespējas visu piedāvāto pasākumu klāstu un arī vecāka gada gājuma cilvēki bija izvēlējušies sev interesējošos pasākumus."

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Nakts satiksmes autobusus apkalpos Rīgas mikroautobusu satiksme

Lelde Petrāne, 26.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 4.aprīļa nakts satiksmes maršrutus apkalpos Rīgas mikroautobusu satiksme, informē Rīgas satiksme.

Pasažieriem nakts maršrutu izmantošanā izmaiņu nebūšot - arī turpmāk nakts satiksme tiks nodrošināta ierastajos maršrutos naktīs no piektdienas uz sestdienu un naktīs no sestdienas uz svētdienu, atiešanas laiki, pieturvietas un brauciena cena būs nemainīga, mainīts tikai maršrutā kursējošais transporta veids - minibusi.

Jaunums būs pasažieriem ar īpašām vajadzībām - tā kā tikai daļa minibusu, kas apkalpos nakts satiksmes maršrutus, ir piemēroti minētās pasažieru grupas pārvadāšanai, pasažieriem ar īpašām vajadzībām būs iespēja iepriekš pieteikt sev piemērotu transporta līdzekli attiecīgajā maršrutā un laikā pa tālruni 28655873.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Muzeju naktī apmeklētāji bez maksas varēs aplūkot 172 muzejus un citas organizācijas

Žanete Hāka, 15.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Muzeju naktī – 20.maijā - bez maksas apmeklētājiem durvis vērs rekordliels iestāžu skaits - 172 Latvijas muzeji un citas sabiedrisko dzīvi veidojošas organizācijas, informē Kultūras ministrija.

Šogad nakts pasākumi Latvijas muzejos notiks jau 13. reizi.

Muzeju nakts ik gadu iezīmē vasaras sākumu, kad daudzveidīgo piedāvājumu izbauda aptuveni ceturtdaļmiljons iedzīvotāju visā Latvijā. Šogad muzeji, sabiedriskās dzīves veidotāji un dažādas iestādes sagatavojušas īpaši plašu piedāvājumu, lai 20. maijā kopā varētu domāt par laiku un vienlaikus pieminēt „mūžīgi jauno” dzejnieku Eduardu Veidenbaumu, kam šogad paliek apaļi 150, skaidro kultūras ministre Dace Melbārde.

Šogad Muzeju naktī piedalās ne vien muzeji, bet arī vairāk nekā 30 dažādi sabiedriskās dzīves veidotāji. Plaši iesaistīties paredzējušas arī valsts pārvaldes institūcijas, piemēram, Valsts prezidenta kanceleja, Latvijas Republikas Saeima un citas. Reģionos interesantas aktivitātes rīko pašvaldības un nevalstiskās organizācijas. Šā gada Muzeju nakts tēma ir Laiks, kas apskatīta dažādos griezumos, apmeklētājiem liks ne tikai domāt par laiku, bet arī skaitīt un vizualizēt to. Daudzās vietās apmeklētāji no jauna varēs iepazīt arī šī gada īpašo gaviļnieku Eduardu Veidenbaumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Ekonomikas ministre Ilze Indriksone nāca klajā ar paziņojumu sociālajā tīklā Twitter: “Esam raduši risinājumu publiskot sarakstu, kas eksportē uz Krieviju vai Baltkrieviju. Esmu uzdevusi sarakstu publicēt @CSP_Latvija (Centrālā statistikas pārvalde) tīmekļa vietnē, kā arī atjaunot šo informāciju reizi mēnesī.”

Dienas Biznesam labi zināms, ka CSP rīcībā uzreiz ir pieejami gadu dati, kas jau apkopoti un faktiski nav nekāds noslēpums tiem, kuri interesējas. Ķeza, ka tieši tie arī nonāca publikas acu priekšā, jo ministres pavēle bija uzstājīga. Krievijas iebrukums Ukrainā sākās 2022. gada 24. februārī, līdz ar to “eksportētāju - negantnieku” sarakstā iekļuva arī tie, kuri eksportēja janvārī. Otrkārt, jāteic, ka attiecību pārtraukšana ir ilgstošs process, dažās nozarēs pat vairāku gadu, un godīgi būtu bijis norādīt, ka publiskojami ir dati tikai par 2023. gadu. Tas arī vēlāk notika.

Veco sarakstu izdzēsa, ielika par 2023. gada jūniju, atvainojās, norādot, ka vispār jau mēs vienīgie tādi "pareizie”, kas savu, vietējo uzņēmēju sarakstus publicē. Toties kopijas pa tīmekli jau klejo un tajās redzams Dobeles dzirnavnieks, Madara Cosmetics, Karavela un vēl viens otrs uzņēmums, kas uzreiz pēc kara sākuma eksportu tiešām pārtrauca. Tik tālu par pašu paziņojuma attīstību un reāli redzamo, tomēr, ja paraugāmies uz tā jēgu, tad tulkojums ir – šī ministre neko nesaprot no ekonomikas. Pirmkārt, visas karam noderīgās preces tāpat jau ir sankcionētas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks gaisa balonu festivāls LMT kauss 2007

, 17.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaisa balonu festivāls LMT kauss 2007 šogad norisināsies Saldus pilsētā un tās apkārtnē no 18. līdz 22.jūlijam, Db.lv informēja pasākuma organizatori.

Šogad tas notiks jau devīto gadu.

Sākot no 1999.gada LMT Kauss notiek ik gadus un ik reizi citā Latvijas pilsētā, tādējādi dodot iespēju vērot gaisa balonu daudzveidīgās sporta sacensības pēc iespējas plašākam cilvēku lokam. Deviņos pastāvēšanas gados Festivāls ir viesojies visos Latvijas novados – Kurzemē (Pedvālē un Talsos), Vidzemē (Siguldā Cēsīs un Valmierā), Zemgalē (Jelgavā) un Latgalē (Rēzeknē un Daugavpilī).

Plānots, ka Festivālā piedalīsies vairāk nekā 20 gaisa balonu komandas no Latvijas un tuvākajām kaimiņzemēm.

No 18. līdz 22.jūlijam Festivāla ietvaros notiks gaisa balonu sacensības, kuros piloti, veicot dažādus uzdevumus, sacentīsies par galveno balvu - LMT kausu un naudas prēmiju. Kopējais Festivāla balvu fonds – 3200 eiro, ko sadalīs pirmo septiņu vietu ieguvēji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Notiks retro automašīnu un motociklu salidojums

, 18.08.2007

Attēls no retro automašīnu parādes 2007.gada 14.aprīlī Bukarestē. Attēlā redzams 1926.gada Fords.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā jau 9. gadu pēc kārtas 25. augustā notiks starptautisks retro automašīnu un motociklu salidojums Retro - Jūrmala 2007, ko sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi rīko Jūrmalas biedrība Vecās tehnikas klubs MG.

"Jūrmalas retro auto salidojums ir viens no lielākiem Baltijā, jo piesaista vairāk nekā 150 salidojuma dalībniekus no dažādām valstīm - Vācijas, Polijas, Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un, protams, Latvijas," norāda Jūrmalas pilsētas dome.

Retro automašīnu un motociklu parāde sāksies 25.augustā plkst. 10: 00 Ķemeros, bet jau plkst. 10:20 līdz 11:00 parādes dalībnieki piestās Jaunķemeros. No plkst. 11: 20 līdz 12:20 spēkrati būs skatāmi pie Kauguru kultūras nama, kur notiks Maizes svētki un uzstāsies grupa Lustīgais blumīzers.

Spēkrati no Kauguriem lēnā gaitā turpinās ceļu uz Dubultu laukumu, kur no plkst.13:00 līdz plkst. 15:20 notiks dažādi veiklības braucieni starp šķēršļiem, būs iespēja iepazīties ar automobiļu vēsturi, piedalīties konkursos un fotografēties pie antīkajām tehnikām. No Dubultu laukuma pa pludmali parāde dosies uz Jomas ielu, kur no plkst. 17:00 būs iespēja retro auto aplūkot. Parāde noslēgsies plkst. 19:30 ūdens atrakciju parkā Nemo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LU būs Zinātnieku nakts pasākums

, 25.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 28.septembrī plkst. 18:00 Latvijas Universitātes kafejnīcā (Raiņa bulvārī 19) ar zinātnes kafejnīcu Dzīve bez dopinga - dzīve bez kaislībām tiks ievadīts Zinātnieku nakts 2007 pasākums. Šoreiz Zinātnieku nakts aktivitātes būs saistītas ar farmāciju, medicīnas ķīmiju un tehnoloģijām, un tās noritēs Rīgā, Jelgavā un Daugavpilī.

Zinātnieku nakts pasākumam ir dots nosaukums No tabletes līdz gēnam, Db.lv informēja Latvijas Universitāte.

Zinātnes kafejnīca Dzīve bez dopinga - dzīve bez kaislībām tiks translēta Latvijas Universitātes portālā www.lu.lv un tajā būs iespēja interaktīvi piedalīties arī Jelgavā un Daugavpilī.

Zinātnieku nakts pasākuma ietvaros plašākai sabiedrībai būs atvērti apskatei zinātniskie institūti un atsevišķas augstskolu fakultātes, būs iespēja piedalīties zinātniskos eksperimentos, vērot zinātnes teātri Uzlabotais prāts, piedalīties diskusijās. Pasākuma laikā jebkurš no interesentiem varēs uzzināt jaunumus par sev interesējošo tēmu, uzdot jautājumus zinātniekiem un pats izmēģināt roku kāda eksperimenta veikšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Notiks seno motociklu salidojums Rīga Retro 2007

, 03.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gada 11. augustā Rīgā notiks starptautisks seno motociklu salidojums Rīga Retro 2007, kas veltīts sporta biedrības Marss dibināšanas 100. gadadienai, Db.lv informēja Rīgas Motormuzejs.

Rīga Retro notiek jau otro gadu, to organizē Rīgas Motormuzejs sadarbībā ar Latvijas Antīko automobiļu klubu.

Salidojums sāksies ar seno motociklu parādes braucienu no Biķernieku kompleksās sporta bāzes Mežciemā uz Vecrīgu, pēc tam no plkst. 12.00 līdz 15.00 būs izstāde Rātslaukumā. Izstādes laikā notiks motociklu prezentācijas kopā ar Arni Blodonu un Valdi Kļaviņu, būs konkursi, darbosies fotosalons. Pēc tam senie spēkrati dosies braucienā uz Lēdmani.

Pasākumā piedalīsies ap 60 seno motociklu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Viens no vecākajiem būs 1910. gadā Beļģijā ražotais F/N motocikls, kurš ir tipisks 20. gs. sākumam un kura konstrukcijā vēl vērojami velosipēda elementi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

6% Latvijas simtgadnieku dzīvo Rīgas Ziemeļu rajonā

, 24.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Ziemeļu rajonā dzīvo 6% no visiem Latvijas simtgadniekiem. Ziemeļu rajonā dzīvo 12 ilgdzīvotāji, bet visā valstī, kā liecina statistika, 199 cilvēki pārkāpuši savā mūžā gadsimta slieksni.Piektdien, 26. oktobrī, plkst.12.00 Emmas ielā 3, dienas aprūpes centra (DAC) "Vecmīlgrāvis" zālē notiks trešais Ziemeļu rajona simtgadnieku salidojums. Uz salidojumu aicināti visi tik cienījamu mūžu sasniegušie rajona ļaudis. Salidojuma dalībnieku vidū būs Martas kundze, kura dienu iepriekš - 25.oktobrī - atzīmēs 107.dzimšanas dienu. Savu dalību pasākumā apliecinājušas arī Annas kundze, Aleksandrinas kundze un Martas kundze, kuras ir līdz šim visu trīs notikušo simtgadnieku salidojumu aktīvas dalībnieces. Cienījamo vecumu sasniegušo dāmu pulciņu kuplinās lustīgais simtgadnieks Osvalda kungs - tā viņu optimisma un lieliskās humora izjūtas dēļ dēvē Rīgas Ziemeļu rajona sociālā dienesta darbinieki. Pasākumā iecerējuši piedalīties vismaz astoņi simtgadnieki. Salidojums sāksies ar svinīgām uzrunām un koncertu, notiks gaviļnieku sveikšana, būs svētku cienasts.Trešā simtgadnieku salidojuma dalībnieki varēs iepazīties ar DAC "Vecmīlgrāvis" dalībnieku rokdarbu izstādi, kā arī noskatīties videofilmu par iepriekšējo rajona simtgadnieku salidojumu.

Informāciju sagatavoja Velta Puriņa

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Skanēs mūzika, kurā mošķīši un velniņi dodas nedarbus darīt

, 31.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 7. novembrī, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un diriģents Andris Vecumnieks aicina mazos klausītājus un viņu pavadoņus uz otro koncertu ciklā Simfoniskie koncerti vecākiem un bērniem. Pirms koncerta klausītājiem būs iespēja klātienē iepazīties ar dažādiem sitaminstrumentiem.

Tā kā rudens un, īpaši novembris, dažādu tautu folklorā ir veļu un mošķu laiks, tad arī koncertā skanēs mūzika, kurā mošķīši un velniņi dodas nedarbus darīt.

Programmā:

Modests Musorgskis Nakts kailajā kalnā

Romualds Kalsons Velnu riņķa dancis

Igors Stravinskis Svīta Ugunsputns: 3. daļa Kaščeja velnišķā deja

Hektors Berliozs Fantastiskā simfonija: 4. daļa Gājiens uz soda vietu

Gaspārs Kasado Zaļā velna deja čellam ar orķestri

Emilis Melngailis Simfonisks tēlojums Velna rija

Edvards Grīgs Svīta Pērs Gints: 4. daļa Kalna karaļa alā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai radītu iedzīvotājiem un videi draudzīgu mobilitāti, Vācijas vadībā sagatavota nodomu deklarācija starptautisko ātrvilcienu nakts vilcienu attīstībai un pievienošanos tai parakstījis arī satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Tādējādi kopā ar citiem Eiropas Savienības (ES) valstu transporta ministriem un Eiropas Komisiju arī Latvija apņēmusies veicināt nakts ātrvilcienu pakalpojumu attīstību.

Dzelzceļa transporta nozīmība Eiropas Savienībā tiek attīstīta, lai virzītos uz Zaļā kursa mērķiem. Ar šo deklarāciju tiek sniegts politiskais atbalsts jaunajai iniciatīvai Transeiropas Ekspresis, kas ir simbols Eiropas tālākai integrācijai un savienojamībai starp dažādām Eiropas pilsētām un kultūras vietām. Jaunā iniciatīva ir platforma, uz ko arī balstīt un attīstīt “Rail Baltica” satiksmi, lai nākotnē nodrošinātu efektīvu “Rail Baltica” pasažieru vilcienu iekļaušanos Eiropas kopējā dzelzceļa pārvadājumu tīklā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzu iecienītais Nakts tirgus savā pašreizējā vietā – Spīķeru teritorijā – atradīsies vien līdz nākamā gada februāra beigām. Pēc tam to pārcels uz Centrāltirgu, atvēlot vietu daļā Rūpniecības tirgus un Gaiziņa ielā. Šīs izmaiņas daudzos tirgotājos raisījušas neapmierinātību, jo viņi ir pārliecināti – jaunajā vietā visiem vietas nepietiks, vēsta laikraksts Latvijas Avīze.

«Ideālākais variants mums, protams, ir šeit,» norādījusi Vecpiebalgas novada zemnieku saimniecības Audriņi pārstāve Iveta Švarca. «Jāatzīst, ka pārcelšanās sakarā noskaņojums Nakts tirgū nav tas priecīgākais. Šeit viss ir atsevišķi, tur – kopā, lai gan kā variants tas nav īpaši slikts. Taču man šķiet, ka visiem tur vietas nepietiks – mums plāno atvēlēt 2000 kvadrātmetru lielu teritoriju, bet šeit ir trīs tūkstoši. Turklāt tā īsti līdz galam mēs neko par gaidāmajām izmaiņām nezinām – nav informācijas,» skaidrojusi I. Švarca.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas vārds ierauts Tallinas, Pērnavas un Tartū tirgu skandālā, kas kaimiņvalstī pacelts pat līdz valdības līmenim. Igauņi, dzenot pēdas tirgos nopērkamo zemeņu aizdomīgajai izcelsmei, atklājuši pārpirkšanas shēmu ar daudz plašāku pārtikas produktu klāstu. Ogas, dārzeņi un sēnes vairumā tiek uzpirktas Rīgas «Nakts tirgū», bet tālāk ar daudz augstāku cenu tirgos Igaunijā tiek pārdotas kā izaudzētas igauņu zemnieku saimniecībās - vēsta LNT Ziņas.

Igaunijā tā sauktais zemeņu skandāls sākās pēc tam, kad dažādās vietās nopirktajās zemenēs laboratoriskie izmeklējumi uzrādīja pesticīdu atliekas virs atļautās normas. Konkrēto zemnieku saimniecību augsnēs problēmas netika atklātas, tāpēc radās aizdomas, ka tirgotāji Igaunijā pašmāju zemenes ir sajaukuši ar ievestajām. Ātri vien noskaidrojās – dažādas, tostarp neskaidras izcelsmes zemenes igauņi iepērk Rīgā Nakts tirgū, kur savukārt prece tiek ievesta arī no Lietuvas, Polijas un citām valstīm.

Igauņu uzpircēji Rīgā Nakts tirgū zemenes iepērk vidēji par 2,50 vai 3 eiro kilogramā, taču tirgos Igaunijā pārdod par 5 vai 6 eiro kilogramā. Turklāt Rīgā vairumā uzpirktās zemenes uzpircēji pārdod Tallinā, Pērnavā un Tartu, krāpjoties par to izcelsmi. Uz cenu zīmēm tiek apgalvots, ka ogas ir audzētas Igaunijā, nevis ievestas no Latvijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naktī no sestdienas uz svētdienu aizvadīts festivāls Baltā nakts.

Šogad festivālu apmeklējuši aptuveni 40 tūkstoši cilvēku.

Šogad festivāls Rīgā tiek organizēts jau 10 gadu pēc kārtas, iesaistot galvaspilsētas aktīvākos kultūras un mākslas dzīves pārstāvjus, kā arī starptautiskus mūsdienu mākslas projektus.

Baltās nakts programmā tika ietverti ap 40 dažādu žanru kultūras un mākslas projektu, to vidū - kino, performances, izstādes, mūzika, dzeja, kā arī starpdisciplināri projekti.

Visi Baltās nakts pasākumi ir bez maksas un notiek dažādās pilsētas vietās. Šogad aktīvākie Rīgas punkti bija Spīķeru kvartāls Maskavas forštatē, Vecrīga, Miera ielas rajons, aktīvais Rīgas centrs, kā arī Pardaugava - Torņkalns, Mūkusalas ielas un Kalnciema ielas apkārtne.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 20.maija rītā pie Rīgas Rātsnama pulcējās elektrotransportlīdzekļu īpašnieki ar saviem braucamajiem, lai startētu uz Jelgavu, kur šodien notiks Latvijas 1.elektrotransportlīdzekļu salidojums.

Plānots, ka elektrotransportlīdzekļu braucienā piedalīsies vairāki desmiti spēkratu (piemēram, e-AIXAM city Premium, Melex NCAR, VW e-up!, BMW i3, Renault Fluence ZE, Citroen Berlingo, Mazda RX8, Fiat Fiorino, Tesla S85) no dažādām Latvijas pilsētām, kā arī CSDD elektroauto.

Pasākumā par pieredzi elektrotransporta jomā informēs vairāk kā 30 elektromobiļu, kā arī elektrisko velosipēdu un citu elektrisko transportlīdzekļu lietotāji. Salidojums ir iespēja iepazīties un apmainīties ar pieredzi par elektrotransporlīdzekļiem, uzzināt par to izmantošanu ikdienā un par priekšrocībām.

Salidojumu organizē biedrība Zemgales reģionālās enerģētikas aģentūra un biedrība Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrība, Eiropas Komisijas programmas Inteliģenta Enerģija Eiropai projekta Ilgtspējīgas enerģētikas rīcības stratēģijas (Beyond Energy Action Strategies/BEAST, Nr.IEE/13/839/S12.675536) ietvaros.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ERGO Latvija atbalsta un apdrošina seno spēkratu salidojumu

Ieva Mārtiņa [email protected], 11.08.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas a/s ERGO Latvija atbalsta un bez maksas apdrošina Starptautiskā seno spēkratu salidojuma „Rīga Retro 2006” pasākuma organizētāja civiltiesisko atbildību un daļu ekskluzīvo spēkratu. Ivars Priedītis, ERGO Latvija Valdes loceklis: „Vienmēr esam domājuši par Latvijas autovadītājiem un snieguši viņiem atbalstu, esam centušies izstrādāt un piedāvāt arvien jaunus un izdevīgākus pakalpojumus. Tomēr reizēm darbs jānoliek malā un jābauda kas labs un interesants. Tāpēc vienmēr ar prieku esam iesaistījies dažādos kultūras un sporta pasākumos, lai dotu mūsu iedzīvotājiem iespēju iepazīt ko jaunu un interesantu. Un mums ir gods, ka arī šogad varam sniegt savu pienesumu tik vienreizējam pasākumam kā seno spēkratu salidojums.” ERGO Latvija jau iepriekš ir atbalstījusi Motormuzeja rīkotos retro automobiļu pasākumus. Starptautiskais seno spēkratu salidojums „Rīga Retro 2006”, kas no 12. – 13. augustam norisināsies Rīgā, būs šā gada centrālais notikums auto dzīvē. Tas ir vērienīgs pasākums par godu pasaulē pirmajam braucienam ar automobili, kopš kura nu jau apritējuši apaļi 120 gadi. Turklāt šogad varam lepoties ar vēl vienu jubileju — 110. gadadienu, kopš Rīgas ielās parādījās pirmā automašīna. ERGO Latvija līdz šim ir apdrošinājis vairāku lielo pasākumu organizētāju civiltiesisko atbildību. Pēdējais vērienīgākais pasākums bija 2006.gada Pasaules čempionāts hokejā. „Pakalpojumu — pasākuma organizētāja civiltiesiskās atbildības apdrošināšana — ERGO Latvija piedāvā kopš 1994.gada. Tādēļ varam droši apgalvot, ka šajā, tāpat kā citos apdrošināšanas veidos, kurus piedāvājam, esam zinoši un pieredzējuši,” piebilst I. Priedītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Zīmola stāsts: Rīgas Motormuzejs atzīmē 30 gadu jubileju

Laura Mazbērziņa, 16.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīlis Rīgas Motormuzejam (RMM) ir īpašs mēnesis, jo pirms 30 gadiem, 1989.gada 22. aprīlī īstenojās seno spēkratu kolekcionāru un entuziastu sapnis par savu mājvietu – svinīgā ceremonijā, klātesot simtiem cilvēku, tika atklāts motormuzejs.

Ideja par seno spēkratu muzeju Latvijā dzima jau 20. gadsimta septiņdesmitajos gados, kad neliela entuziastu grupa – Latvijas Antīko automobiļu klubs - iedibināja tam laikam vēl nebijušu kustību – seno spēkratu salidojumus un rallijus. Šie pasākumi pulcēja ne tikai seno spēkratu īpašniekus, bet arī skatītāju tūkstošus.

Muzeja ēka ir modernās arhitektūras piemineklis, tās fasādes daļa uzrunā kā stilizēta Rolls Royce markas automobiļa radiatora maska.

2016. gadā pēc trīs gadus ilgas rekonstrukcijas muzejs tika atvērts jaunā veidolā. Muzeja trijos stāvos izvietoti vairāk nekā simts automobiļi un motocikli, vairāki desmiti interaktīvo stendu, rotaļu zona bērniem, kafejnīca un konferenču zāle 200 personām.

Komentāri

Pievienot komentāru