Citas ziņas

"NP Properties" nodevis ekspluatācijā jaunu biroju ēku Pārdaugavā

, 26.06.2007

Jaunākais izdevums

Lielākais industriālo parku attīstītājs Latvijā SIA "NP Properties" nodevis ekspluatācijā modernu B1 biroju ēku "NTP Biznesa Centrs", kas ir lielākais kompānijas šobrīd rekonstruētais biroju centra projekts.

Jaunā biznesa centra kopējā platība ir 8400 kv.m, un tā izveidē ieguldīti vairāk nekā 3 miljonu latu.

"NTP Biznesa Centrs" ir viens no četriem uz doto brīdi "NP Properties" projektiem biroju segmentā ar kopējo biroju telpu platību vairāk nekā 29 tūkst.kv.m.

"NTP Biznesa Centrs" atrodas Pārdaugavā, Jūrkalnes ielā 15/25 - stratēģiski izdevīgā vietā tuvu Vecrīgai un lidostai "Rīga".

Elita Moiseja, SIA "NP Properties" izpilddirektore: "Jaunā biroju ēka "NTP Biznesa Centrs" platības ziņā ir "NP Properties" lielākais šobrīd rekonstruētais biroju centrs. Šogad uzsākta vēl trīs biroju ēku attīstīšana - "Nordic Partners" biroja ēka Vecrīgā, deviņu stāvu biroju ēka Jelgavā agrākā RAF teritorijā, kas pēc rekonstrukcijas pabeigšanas platības ziņā pārspēs "NTP Biznesa Centru", un jauna biroja ēku kompleksa būvniecība Rīgā, Šampētera ielā.

Jaunā biroju ēka "NTP Biznesa Centrs" atrodas netālu no Vecrīgas Pārdaugavā - vietā, kas aktīvi veidojas par jaunu darījumu centru Rīgā. Atrašanās vieta ārpus pilsētas centra ļāvusi veiksmīgi risināt autostāvvietu deficītu - "NTP Biznesa Centrā" tās ir ap 500 automašīnām. Turklāt biroju raksturo ekonomisks telpu plānojums attiecībā uz izvietojamo darba vietu skaitu, kas ļauj samazināt telpu izmaksas.

Šobrīd lielākie biroja ēkas nomnieki ir uzņēmumi "Jaunozols Būve", mēbeļu ražošanas un tirdzniecības uzņēmums "Latiko", "Fazer Amica", interneta veikals "Xnet", programmatūras pakalpojumu kompānija "C.T.Co", darba apģērbu ražotājs "Kwintet Production", "Primuss", poligrāfijas pakalpojumu sniedzējs "Reneprint Serviss", celtniecības materiālu vairumtirgotājs "EBS" u.c.

"NTP Biznesa Centrs" atrodas 100% iznomātā industriālā parka "Nordic Technology Park" teritorijā. Tajā bez biroju telpas nomas tiek piedāvāti arī citi moderna biznesa centra pakalpojumi: konferenču zāles, kafejnīca un tuvākajā laikā tiek plānots atvērt arī bankas filiāli.

Jaunais "NTP Biznesa Centrs" ir īpaši izdevīgs uzņēmumiem, kuriem nav nepieciešamas telpas Vecrīgā un tās tuvumā esošajā darījuma centrā, taču vajadzības gadījumā ērti un ātri tur nokļūt.

NTP Biznesa centra" vērienīga rekonstrukcija tika uzsākta pagājušā gada sākumā. Tā veikta tā, lai pilnībā atbilstu B1 biroju ēkas prasībām - ērts biroju telpu plānojums, augsts drošības līmenis, labi attīstītā infrastruktūra, plaša autostāvvieta, modernas komunikācijas un citi nozīmīgi faktori.

Par "NP Properties"

"NP Properties" ir lielākais industriālo parku attīstītājs Latvijā ar astoņiem industriālajiem parkiem dažādās Latvijas pilsētās Rīgā, Jelgavā, Ventspilī, Rēzeknē, Daugavpilī un Olainē. "NP Properties" attīstīto astoņu industriālo parku kopējā platība ir 180 ha. Kopējā iznomājamā ražošanas un noliktavu telpu platība parkos ir 209 000 kv.m, savukārt kopējā biroju telpu platība - 33 800 kv.m.

Informāciju sniedza:

"NP Properties" izpilddirektore

Elita Moiseja

Informāciju sagatavoja:

Inese Ozoliņa

T: 7358923, 29336923

[email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Industriālo parku attīstītājs un apsaimniekotājs SIA Nordic Partners Properties (NP Properties) šogad industriālo parku attīstībā plāno investēt 3,6 miljonus eiro, sacīja NP Properties valdes priekšsēdētāja Elita Moiseja.

Lielākā daļa līdzekļu tiks ieguldīti NP Jelgavas biznesa parkā, kur plānots uzbūvēt jaunas ražošanas telpas 7000 kvadrātmetru platībā, perspektīvā tās paplašinot līdz 15 tūkst. kvadrātmetru. Arī vienā no Rīgas industriālajiem parkiem top projekts 8000 kvadrātmetru jaunu telpu izbūvei.

«Šogad esam plānojuši investēt aptuveni 3,6 miljonus eiro. Šī nauda tiks ieguldīta Jelgavā, Rīgā, Olainē, bet, protams, lielākā daļa investīciju paredzētas Jelgavai, tie būtu aptuveni 2,4 miljoni eiro,» skaidroja E. Moiseja.

Viņa sacīja, ka valsts atbalsta programmā «Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu izveidei vai rekonstrukcijai» NP Properties tika apstiprināts projekts Jelgavā, tas ir viens no sešiem programmā apstiprinātajiem projektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā plānošanas, projektēšanas un būvniecības stadijā esošos projektus, Rīgas moderno biroja platību tirgus tuvāko piecu gadu laikā tiks papildināts ar vismaz 200 000 kvadrātmetriem jaunu biroju platību, teikts komercīpašumu pakalpojumu uzņēmuma "CBRE Baltics" aizvadītā gada biroju tirgus apskatā.

Tuvākajos gados, palielinoties moderno biroju platībām, paredzama lielāka nomnieku aktivitāte, pārceļoties uz mūsdienīgām prasībām atbilstošiem birojiem, teikts apskatā.

Tajā pausts, ka 2020.gads valstī kopumā, tāpat arī biroju platību segmentā, iezīmējās ar vairākiem būtiskiem pārbaudījumiem, kurus nāksies risināt arī 2021.gadā. Gada sākumā liela daļa biroju darbinieku bija spiesti turpināt savas darba gaitas attālināti un vairums līdz pat šim brīdim nav atgriezušies pie iepriekš ierastās biroja dzīves.

"Tāpat nevienu vairs neizbrīna, ka Rīgas biroju tirgus pēdējos gados ir bijis lēns, un tā attīstības tempi salīdzinoši zemi, salīdzinot ar mūsu kaimiņvalstīm, kur biroju platību pieauguma tempi bija un turpina būt krietni vien straujāki," norāda "CBRE Baltics" eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pieaug pieprasījums pēc dzīvokļiem modernajā Rīgas centrā

Armanda Vilciņa, 04.08.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējos gados palielinājusies cilvēku interese par iespējām iegādāties īpašumus tuvāk pilsētas centram, šo tendenci, lemjot par jauniem projektiem galvaspilsētā, ņem vērā arī būvnieki un attīstītāji, stāsta Aleksandra Strode, SIA LNK Properties valdes locekle.

Prestižākais un pieprasītākais Rīgas rajons pašlaik ir Klusais centrs, kas kā pilsētas centra vēsturiskā daļa iekļauts arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, atzīmē A. Strode. Tāpat lielu interesi novērojam par iespējām iegādāties īpašumus arī Skanstes rajonā, kur līdzās augstākās klases dzīvojamajiem kompleksiem iedzīvotājiem pieejami gan dažādi biznesa centri, gan sporta arēna, skolas, bērnudārzi un zaļie parki, gan ērta infrastruktūra, kas tiek aktīvi attīstīta, skaidro LNK Properties valdes locekle.

Taupa laiku

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc cilvēki vēlas dzīvot tuvāk pilsētas centram, ir laika ekonomija, secina A. Strode. “Pēdējos gados Rīgas centrā un tā tuvumā attīstītas vairākas augstas klases biroju ēkas, kas nozīmē, ka liela daļa cilvēku ikdienā strādā tieši galvaspilsētas centrā. Izvērtējot ceļā pavadīto laiku uz un no darba, cilvēki bieži izdara izvēli iegādāties mājokli tuvāk savai darbavietai. Bez tam centrs sniedz arī citas priekšrocības – te pieejams gan plašs restorānu un kafejnīcu klāsts, gan dažādas izklaides un sporta iespējas. Mūsdienu straujajā ritmā ir svarīgi, ka viss, kas mums vajadzīgs, atrodas tepat netālu, tāpēc novērojam, ka pieprasījums pēc šāda tipa mājokļiem ik gadu aug,” skaidro LNK Properties valdes locekle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Aktīvākie biroju telpu meklētāji gada otrajā ceturksnī bijuši IT jomas uzņēmumi

Lelde Petrāne, 15.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada otrajā ceturksnī Rīgas biroju telpu pieprasījums un nomas maksa saglabājās iepriekšējā ceturkšņa līmenī. Lai gan mazliet audzis neiznomāto telpu īpatsvars, prognozējams, ka līdz gada beigām A un B klases biroju nomas maksa varētu palielināties par 5%, teikts Latio jaunākajā komercīpašumu tirgus pārskatā.

Brīvo telpu pieaugums daļēji saistīts ar Valsts ieņēmumu dienesta līdz šim nomāto telpu aptuveni 40 000 kvadrātmetru platībā atbrīvošanu un dienesta struktūrvienību pariešanu uz aprīlī ekspluatācijā nodoto jauno biroju ēku. Tāpat atbrīvojušās un nav aizpildītas telpas vairākās citās Rīgas centra biroju ēkās, piemēram, ēkā 13.janvāra ielā 3, kurā atradās GE Money Bank.

«Nomnieku atstāto telpu kvalitatīvākā daļa pakāpeniski aizpildīsies un šis process veicinās sliktāku telpu atbrīvošanos. Saglabājoties līdzšinējām pieprasījuma tendencēm, paredzams, ka A un B klases biroju nomas maksa līdz gada beigām Rīgā vidēji palielināsies par 5%,» norāda Latio Komercīpašumu tirdzniecības nodaļas vadītājs Jānis Šīns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pabeigta Nordic Industrial Park paplašināšana

, 18.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais industriālo parku attīstītājs Baltijā NP Properties nodevis ekspluatācijā jauno noliktavu un ražošanas ēku kompleksu. Līdz ar to tika pabeigta viena no pirmā industriālā parka Latvijā Nordic Industrial Park paplašināšana.

Jaunais A klases komplekss pilnībā atbilst ES standartiem un būs viens no modernākajiem ražošanas un noliktavu telpu jomā Latvijā. Kopējās ieguldītās investīcijas - 4 miljoni latu.

Nordic Industrial Park parka paplašināšana tika uzsāka pērnā gada nogalē, kad NP Properties sadarbībā ar būvuzņēmumu Jaunozols Būve uzsāka jaunā A klases ražošanas un noliktavu ēku kompleksa celtniecību. Jaunā kompleksa kopējā iznomājamo telpu platība ir 7 tūkst. kv.m. Nākotnē plānots kompleksu paplašināt par vēl aptuveni 4 tūkst.kv.m.

Elita Moiseja, SIA NP Properties izpilddirektore: "Jaunais noliktavu un ražošanas ēku komplekss, kurā ieguldītas 4 milj.latu investīcijas, atbilst Eiropas Savienības noteiktajiem standartiem, kas nozīmē iespēju uzsākt darbību drošā, kvalitatīvā un ērtā vidē, kādu mēs piedāvājam saviem klientiem visos NP Properties attīstītajos parkos."

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Rīgā ir lētākie biroji Baltijā; zemākā biroju ēku būvniecības aktivitāte

Ingrīda Drazdovska, 01.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biroju telpu nomas maksa Rīgā ir zemākā Baltijas valstīs, izriet no BNP Paribas Real Estate Eiropas biroju tirgus apskata, kurā pirmo reizi iekļauta informācija arī par Baltijas valstu galvaspilsētām.

Rīgā viena kvadrātmetra nomas maksa gadā bijusi 144 eiro, Tallinā tā savukārt bija 200 eiro, bet Viļņā – 168 eiro. Šogad Rīgā varētu sagaidīt mērenu nomas maksas palielināšanos, šādu prognozi izsaka pētījuma autori.

Toties pagājušajā gadā Rīgā kopējais iznomāto biroju telpu apjoms bijis salīdzinoši lielāks nekā kaimiņvalstu galvaspilsētās – tas Rīgā sasniedza 28 tūkst. m2 (vēl pirms gada – 48 tūkst. m2), Tallinā ir notikuši nomas darījumi 22 tūkst. m2 apjomā, bet Viļņā iznomāti 16 tūkst. m2 biroju platību.

Lielākā daļa biroju telpu nomas darījumu Rīgā pagājušajā gadā bija saistīti ar dažādu kompāniju darbības paplašināšanu, kā rezultātā tām bija nepieciešamas lielākas telpas. Joprojām bija vērojama arī uzņēmumu biroju maiņa uz ērtākām telpām, labākā rajonā, ar izdevīgākiem līguma nosacījumiem. Tirgū nav bijis pārāk daudz jaunpienācēju. Šogad diez vai būšot sagaidāma lielāka nomas darījumu aktivitāte, ņemot vērā, ka tirgū 2013.gadā piedāvājumā neparādīšoties jaunas biroju platības. Pārskatā norādīts, ka pašlaik brīvo platību īpatsvars Rīgā ir ap 9.8%, kas ir būtiski zemāks nekā krīzes laikā, kad šis rādītājs sasniedza 25%. Augstākās klases - A klases - biroju telpu segmentā ir vien 3.8% brīvu telpu, bet B klases ēkās brīvu telpu ir vairāk – 11%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot spāru svētkus, projekta būvniecības noslēguma posms sācies jaunā biznesa centra, kas atrodas Pērses un Kr. Barona ielā, pirmajai kārtai.

Kopumā projektā ieguldot 14 miljonus eiro, tā attīstītājs SIA “River Properties” paredz jaunā A-klases biroja ēku Pērses ielā 2A ekspluatācijā nodot rudenī. Pērses ielas 2A biroju ēkas iznomājamā platība paredzēta 3 305,6 m2, savukārt visa projekta iznomājamā platība būs 6 238,40 m2.

“Ar plānoto biznesa centru atdzīvināsim vēl vienu kvartālu Rīgas centrā. Jaunajā objektā īstenosim visas mūsu ieceres par ilgtspējīgu, apkārtējai videi saudzīgu un cilvēkiem komfortablu biroju ideju, kas saskan ar šobrīd aktuālo zaļo dzīvesveidu arī urbānā vidē. Esam ieplānojuši arī vietas elektroauto uzlādei un velo novietnēm,” stāsta Ervīns Ivanovskis, “River Properties” valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Jaunās ēkas šobrīd stāv pustukšas

Ingrīda Drazdovska, Db, 10.09.2008

Tirgū ir daudz neveiksmīgu biroju projektu, kas stāv pustukšas, norāda nekustamo īpašumu konsultācijas kompānijas Colliers International vadošais partneris Baltijā un Baltkrievijā Mihails Morozovs

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ne tikai liela daļa jauno dzīvojamo ēku, bet arī biroju ēku projekti kā šobrīd, tā arī nākotnē eksistēs vien uz papīra, raksta laikraksts Dienas bizness.

Tirgū ir daudz neveiksmīgu biroju projektu, īpaši B klases ēku, kas stāv pustukšas, - stādot priekšā šā gada 1. pusgada nekustamā īpašuma pārskatu, norādīja nekustamo īpašumu konsultācijas kompānijas Colliers International vadošais partneris Baltijā un Baltkrievijā Mihails Morozovs.

Naudas resursi arvien kļūst dārgāki, bet to pieejamība tikai samazinās, un šī tendence saglabāsies arī turpmāk. Bankas faktiski vairs nefinansē zemes gabalu iegādi, ir piesardzīgas attiecībā uz jauno projektu finansēšanu un pat visai negribīgi kreditējot gatavu ēku iegādi ar nokomplektētu nomnieku sastāvu, viņš atgādināja. Tāpēc arī daļa iesākto ēku var netikt pabeigtas, ja tām netiks veiksmīgi piesaistīti nomnieki - tas var neapmierināt projekta finansētāju - banku, bet pašiem attīstītājiem celtniecības pabeigšanai var trūkt finanšu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nordic Partners jaunajā biroju ēkā Vecrīgā iemūrējis pamatkapsulu

, 10.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Islandes investoru kompānija Nordic Partners jaunajā biroju ēkā Rīgā, Audēju ielā 9 iemūrēja pamatkapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Vēsturiskajā Vecrīgas namā atradīsies Nordic Partners grupas uzņēmumu galvenais birojs.

Rekonstrukcijā plānots kopumā ieguldīt ap 3,8 milj.eiro. Nekustamo īpašumu kompānija NP Properties ir jaunā biroja attīstītājs un apsaimniekotājs.

Elita Moiseja, SIA NP Properties izpilddirektore: "Nordic Partners jau vairāk nekā 10 gadus investē pārtikas un nekustamā īpašuma industrijā Latvijā. Jaunā biroju ēka Audēju ielā kalpos kā Nordic Partners vizītkarte. Tā būs arī citu Nordic Partners grupas uzņēmumu NP Confectionary AB un NP Properties galvenā mītne. Jāmin, ka NP Properties jau iepriekš bijusi pieredze biroju ēku rekonstruēšanā, bet šis nams ir pirmais kompānijas vēsturē, kas tiek attīstīts vēsturiskajā Rīgas centrā, saglabājot un atjaunojot nama kultūrvēsturiskās vērtības."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Baltic RE Group panākusi vienošanos ar SIA TER Properties par sabiedrības daļu iegādi, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Plānots, ka AS Baltic RE Group iegādāsies daļas 80% apmērā no SIA TER Properties kopējā pamatkapitāla; šis darījums pilnībā tiks pabeigts 2017. gada laikā.

AS Baltic RE Group šobrīd risina sarunas ar SIA TER Properties dalībniekiem par sabiedrības atlikušo daļu iegādi.

Pēc SIA TER Properties daļu iegādes, SIA TER Properties tiks iekļauta AS Baltic RE Group koncerna sastāvā kopā ar esošajām AS Baltic RE Group meitas sabiedrībām.

SIA TER Properties pamatdarbība ir augstas klases nekustamā īpašuma pārvaldība un stratēģiskā attīstība. Caur Sabiedrībai pilnībā piederošo meitas sabiedrību SIA BB 21, SIA TER Properties pieder nekustamais īpašums Brīvības bulvārī 21, Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Piedāvājums plašs «uz papīra»

Ingrīda Drazdovska, 21.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī daudzas biroju ēkas ir pustukšas, veikali «neapdzīvoti» un to skatlogi tumši, meklējot telpas biznesam, var izrādīties, ka atrast sev ko piemērotu, nemaz nebūs tik vienkārši.

Kāda ir pašreizējā situācija komercplatību tirgū, ar ko jārēķinās, meklējot telpas, Saldo skaidroja SIA Immostate komercplatību speciāliste Agnese Groševa.

Dažādu kompāniju tirgus apskatos aktivitāte tirdzniecības, biroju, noliktavu telpu tirgū tiek raksturota visai atšķirīgi. Vieni ir optimistiskāki un piesauc potenciālo nomnieku interesi, citi ir pesimistiskāki un akcentē brīvo telpu lielo īpatsvaru. Kā jūs raksturotu tirgu?

Immostate sevi pieskaita pie piesardzīgiem optimistiem. Jūtams, ka pēc sasaluma, kas tirgū iestājās 2008. gada beigās, aktivitāte ir atgriezusies. Nomnieku rotācija, mainība ir liela.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ķīmiskās šķiedras rūpnīcas vietā būs industriālais parks

, 09.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar agrākās Daugavpils ķīmiskās šķiedras rūpnīcas ēku iegādi NP Properties uzsācis jauna industriālā parka NP Daugavpils Biznesa Parks attīstīšanu Latgalē ar kopējo iznomājamo telpu platību 194 tūkst.kv.m., Db.lv informēja NP Properties izpilddirektore Elita Moiseja.

Plānots, ka parka iegādes un rekonstrukcijas pirmajā kārtā tiks ieguldītas 9,5 milj.eiro lielas investīcijas.

NP Properties tā būs jau piektā padomju laiku rūpnīca, kas no sava laika fiziski un morāli nokalpojušas teritorijas tiks rekonstruēta par modernu industriālu parku. Savukārt kompānijas izveidotajā industriālo parku ķēdē tas būs jau devītais industriālais parks.

NP Properties ir izveidojusi industriālo parku ķēdi, kurā šobrīd ir jau deviņi industriālie parki dažādās attīstības stadijās Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Olainē, Rēzeknē, Salaspilī un Ventspilī. NP Properties ir lielākais industriālo parku attīstītājs ne tikai Latvijā, bet Baltijā. Kompānijai piederošo parku kopējā platība ir 198 ha, un iznomājamā telpu platība ir 571 tūkst.kv.m.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Elemental Business Centre" būvnieks "Merks" nodevis biroju ēku kompleksu attīstītājam "Kapitel", tādējādi noslēdzot būvniecības posmu, kas tika uzsākts 2021.gada septembrī.

Projekta kopējās investīcijas pārsniedz 60 miljonus, un tas sastāv no divām ēkām ar 21 000 m2 kopējo iznomājamo platību. Šobrīd nomai vēl pieejami 5000 m2 biroju platību, savukārt teju 75% ir jau iznomāti. Pašlaik jaunās biroja telpas tiek nodotas pirmajiem desmit nomniekiem, kuru kopējais darbinieku skaits biroju ēku kompleksā būs aptuveni 500. Pirmie nomnieki darbu "Elemental Business Centre" sāks jau oktobra beigās.

"Elemental Business Centre" pārdošanas vadītājs Imants Krēsliņš stāsta, ka Skanstē tapušās biroju ēkas ir gatavas un tuvākajā laikā tās apdzīvos vairums to nomnieku.

"Ar lielu prieku paziņojam, ka aktīva darba rezultātā, līdz ar biroju centra nodošanu ekspluatācijā, telpas varam nodot desmit uzņēmumiem, kuru darbinieki sāks tās izmantot jau no oktobra beigām. Nākamie desmit nomnieki savas jaunās telpas sāks apdzīvot nākamā gada pirmajā ceturksnī, kad arī gaidāma pusdienu restorāna "Restart" un fizioterapijas centra "Fiziocentrs" atvēršanas svētki. Prieks redzēt, ka ēkā izmantotās tehnoloģijas uzrāda iecerēto efektivitāti, jau šobrīd ēkas apkurei tiek izmantoti ģeotermālie siltumsūkņi, kā arī ēkā tiek nodrošināts augstākās klases mikroklimats. Ar ēkas nodošanu ekspluatācijā esam izpildījuši visus solījumus nomniekiem, kuri mums uzticējās būvniecības gaitā."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Islandes investoru kompānija Nordic Partners jaunajā biroju ēkā Rīgā, Audēju ielā 9 iemūrējusi pamatkapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Vēsturiskajā Vecrīgas namā atradīsies Nordic Partners grupas uzņēmumu galvenais birojs. Rekonstrukcijā plānots kopumā ieguldīt ap 3,8 milj.eiro.

Nekustamo īpašumu kompānija NP Properties ir jaunā biroja attīstītājs un apsaimniekotājs.

SIA NP Properties izpilddirektore Elita Moiseja: "Nordic Partners jau vairāk nekā 10 gadus investē pārtikas un nekustamā īpašuma industrijā Latvijā. Jaunā biroju ēka Audēju ielā kalpos kā Nordic Partners vizītkarte. Tā būs arī citu Nordic Partners grupas uzņēmumu NP Confectionary AB un NP Properties galvenā mītne. Jāmin, ka NP Properties jau iepriekš bijusi pieredze biroju ēku rekonstruēšanā, bet šis nams ir pirmais kompānijas vēsturē, kas tiek attīstīts vēsturiskajā Rīgas centrā, saglabājot un atjaunojot nama kultūrvēsturiskās vērtības. "

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais industriālo parku attīstītājs Latvijā SIA NP Properties nodevis ekspluatācijā B1 biroju ēku NTP Biznesa Centrs. Jaunā biznesa centra kopējā platība ir 8400 kv.m, un tā izveidē ieguldīti vairāk nekā 3 miljoni latu.

NTP Biznesa Centrs atrodas Pārdaugavā, Jūrkalnes ielā 15/25.

SIA NP Properties izpilddirektore Elita Moiseja: "Šogad uzsākta vēl trīs biroju ēku attīstīšana - Nordic Partners biroja ēka Vecrīgā, deviņu stāvu biroju ēka Jelgavā agrākā RAF teritorijā, kas pēc rekonstrukcijas pabeigšanas platības ziņā pārspēs NTP Biznesa Centru, un jauna biroja ēku kompleksa būvniecība Rīgā, Šampētera ielā."

Kā norāda SIA NP Properties, atrašanās vieta ārpus pilsētas centra ļāvusi veiksmīgi risināt autostāvvietu deficītu - NTP Biznesa Centrā tās ir ap 500 automašīnām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdings LNK Group, kas ir viens no lielākajiem ražošanas holdingiem Latvijā, nodibina jaunu uzņēmumu sabiedrību ar ierobežotu atbildību LNK PROPERTIES.

Jaundibinātā uzņēmuma SIA LNK PROPERTIES pamatkapitāls ir vairāk nekā 16 milj. eiro un vienīgais akcionārs ir SIA LNK (Latvijas Novitātes Komplekss).

Uzņēmums SIA LNK PROPERTIES apvieno 12 meitas uzņēmumus komerciālo un dzīvojamo nekustamo īpašumu jomā kā SIA Alojas Biznesa Centrs (ABC), SIA Baltijas Industriālais Parks (BIP), SIA Dārzciema Biroji; SIA LNK CENTRE un citus holdingā LNK Group ietilpstošos nekustamo īpašumu attīstītājus. Tā stratēģiskais mērķis ir veicināt viena no holdinga LNK Group galvenajiem darbības virzieniem - nekustamo īpašumu attīstību.

«Līdz šim holdinga LNK Group nekustamo īpašumu attīstību nodrošināja struktūrvienība LNK Properties, kura tika dibināta 2000. gadā un tās pārziņā bija visi komerciālie un dzīvojamie objekti Rīgā un Jūrmalā, savukārt jaundibinātais uzņēmums SIA LNK PROPERTIES ir juridiskā persona, kas pārņem zīmola LNK Properties funkcijas un kā meitas uzņēmumus zem sevis apvienos aktīvos nekustamo īpašumu attīstītājus un pārvaldītājus,» skaidro jaundibinātā uzņēmuma valdes loceklis Artjoms Milovs. «Mūsu mērķis ir zem viena «jumta» apvienot un veiksmīgāk strukturēt nozīmīgāko holdingā LNK Group ietilpstošo komerciālo un dzīvojamo nekustamo īpašumu objektu darbību,» turpina Artjoms Milovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: SWH Biroju centra jaunbūve nosvinējusi spāru svētkus

Zane Atlāce - Bistere, 28.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot SWH Biroju centra pārbūves darbu tuvošanos noslēgumam, 27. novembrī spāru svētki nosvinēti jaunbūvējamai ēkai – savienojošajai daļai starp esošajiem korpusiem.

Tās būvniecība ir viens no būtiskākajiem posmiem pērn decembrī sāktajā biroju centra ēku Skanstes ielā 50A, 52 un 52A pārbūves procesā. Pēc SWH Biroju centra ēku pārbūves pārbūvēto ēku biroja telpu platība būs 12 000 m2, bet kopējā biroju centra nomai piedāvāto telpu platība – teju 40 000 m2.

SWH Biroju centra Skanstes ielā rekonstrukcija un pārbūve ir vērienīgs projekts, kas paredz divu ēku vidusdaļu demontāžu un pārbūvi, ēku fasādes atjaunošanu, mūsdienu prasībām atbilstošu logu montāžu, ārējo un iekšējo inženiertīklu, tostarp lietus ūdens un sadzīves kanalizācijas sistēmas, ūdensvadu, elektrības un vājstrāvas tīklu pārbūvi, kā arī jaunas piebūves celtniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Industriālajos parkos samazinās ārvalstu kompāniju īpatsvars

Ingrīda Drazdovska, 07.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nordic Partners Properties industriālajos parkos pēdējos gados ir samazinājies ārvalstu kompāniju skaits – iepriekš tas veidoja vairāk nekā 50% no kopējā nomnieku skaita, savukārt patlaban no 135 uzņēmumiem tikai viena trešdaļa jeb 32% ir starptautiskas kompānijas.

65% Nordic Partners Properties platību iznomātas pašmāju un starptautiskiem ražotājiem, turklāt tieši eksportējošiem ražotājiem – metālapstrādes, mašīnbūves, kokrūpniecības, pārtikas industrijas u.c.

Ārvalstu investoriem daudz svarīgāk par izdevīgajām īpašumu cenām krīzes laikā un darbaspēka izmaksām ir prognozējamība – gan attiecībā uz Latvijas nodokļu sistēmu, gan energoresursiem un jebkurām citām izmaksām, kuru apjoms tiešā veidā atkarīgs no valsts politikas. Gan minētie faktori, gan arī citu valstu priekšrocības veicinājušas situāciju, kad ārvalstu investoru interese ir nekonkrēta un piesardzīga. Šādu situāciju prognozējam aptuveni vēl divus gadus, saka industriālo parku attīstītāja un apsaimniekotāja Nordic Partners Properties valdes priekšsēdētāja Elita Moiseja

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maltā bāzētais nekustamo īpašumu investīciju uzņēmums «Hili Properties» pabeidzis tirdzniecības centra «Dole» iegādi Rīgā.

Trīs stāvus augstajai tirdzniecības centra ēkai ir 8000 kvadrātmetru liela nomas platība, un tajā šobrīd atrodas vairāk nekā 60 nomnieki. Šobrīd ir iznomāti 95% tirdzniecības centra platības, un starp nomniekiem ir lielveikalu tīkls «Rimi», «Olimpic Casino», ātrās ēdināšanas restorāns «Hesburger», kā arī skaistumkopšanas un saimniecības preču veikals «Drogas».

Tirdzniecības centrs «Dole» ir jaunākais papildinājums «Hili Properties» starptautiskajam komerciālo nekustamo īpašumu portfelim, kas ietver nekustamos īpašumus Baltijas valstīs, Rumānijā un Maltā. «Hili Properties» portfelis šobrīd sasniedz 125 miljonus eiro. Uzņēmuma pēdējais nozīmīgais iegādes darījums Baltijā tika īstenots 2015. gadā, kad «Hili Properties» iegādājās deviņus mazumtirdzniecības kompleksus Rīgā un tās apkārtnē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pabeigta Nordic Industrial Park paplašināšana

, 18.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais industriālo parku attīstītājs Baltijā NP Properties nodevis ekspluatācijā jauno paplašināto noliktavu un ražošanas ēku kompleksu, Db.lv informēja NP Properties izpilddirektore Elita Moiseja.

Jaunais A klases komplekss pilnībā atbilst ES standartiem. Kopējās ieguldītās investīcijas – 4 miljoni latu.

Nordic Industrial Park parka paplašināšana tika uzsāka pērnā gada nogalē, kad NP Properties sadarbībā ar būvuzņēmumu Jaunozols Būve uzsāka jaunā A klases ražošanas un noliktavu ēku kompleksa celtniecību. Jaunā kompleksa kopējā iznomājamo telpu platība ir 7 tūkst. kv.m. Nākotnē plānots kompleksu paplašināt par vēl aptuveni 4 tūkst.kv.m.

Elita Moiseja, SIA NP Properties izpilddirektore: "Jaunais noliktavu un ražošanas ēku komplekss, kurā ieguldītas 4 milj.latu investīcijas, atbilst Eiropas Savienības noteiktajiem standartiem, kas nozīmē iespēju uzsākt darbību drošā, kvalitatīvā un ērtā vidē, kādu mēs piedāvājam saviem klientiem visos NP Properties attīstītajos parkos."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Biroju tirgus Latvijā ir kļuvis aktīvāks, tomēr joprojām tajā neredzam jaunpienācējus – kompānijas, kas te iepriekš nav darbojušās. Pārsvarā klienti ir Latvijā jau ilgāku laiku strādājoši uzņēmumi, kuri sev meklē jaunas biroju telpas, līdz ar to pieprasījums ir ierobežots,» vērtē Mindaugs Valucks (Mindaugas Valuckas), Lietuvas nekustamā īpašuma attīstīšanas kompānijas Hanner vadītājs Latvijā.

25. jūlijā Hanner oficiāli atklāj jauno A klases biroju ēku Place Eleven Sporta ielā 11, Skanstes apkaimē Rīgā.

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

DB.lv jau ziņoja, ka tā ir 14 stāvu ēka ar apzaļumotu jumta terasi, daudzstāvu autostāvvietu. Kopējā centra platība ir 24 tūkst. m2, bet biroju platība – 15 tūkst. m2. Place Eleven būvniecības darbu ģenerāluzņēmējs – Hanner grupas uzņēmums SIA Alfa Construction.

Kopējās investīcijas Place Eleven tapšanā ir nedaudz virs 20 milj. eiro. Hanner šo ēku neplāno pārdot; ieguldījumu atpelnīšanās laiku uzņēmums neatklāj konfidencialitātes nosacīju dēļ.

Ja tirgū vienlaikus parādītos vairāki projekti, kas līdzinātos Place Eleven, visdrīzāk, tie tagad būtu pustukši, spriež M. Valucks. «Šajā ziņā mums ir paveicies, Place Eleven pašlaik ir vienīgais pabeigtais ilgtspējīgas biroju ēkas projekts tirgū.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar svinīgu kapsulas iemūrēšanu uzsākta SWH Biroju centra savienojošās daļas starp esošajiem korpusiem būvniecība, kas ir viens no būtiskākajiem posmiem pērn decembrī sāktajā biroju centra ēku - Skanstes ielā 50A, 52, 52A – pārbūves procesā.

Plānots, ka pēc SWH Biroju centra ēku pārbūves pārbūvēto ēku biroja telpu platība būs 12 000 m2, bet kopējā biroju centra nomai piedāvāto telpu platība teju 40 000 m2.

SWH Biroju centra ēku pārbūvju mērķis ir ne tikai palielināt iznomājamo telpu platību, bet arī modernizēt biroju centru un uzlabot tā infrastruktūru. Saskaņā ar pārbūves ieceri biroju ēkas Skanstes ielā 52 un 52A tiks savienotas ar jaunbūvi, kurā atradīsies galvenā ieeja gan abās esošajās ēkās, gan visā kvartālā. Tāpat abām ēkām plānots palielināt stāvu skaitu līdz 6 stāviem. Savukārt biroju ēkai Skanstes ielā 50A pārbūves procesā tiks demontēti esošie ēkas slīpie jumti un jumta stāvi, to vietā izbūvējot 2 stāvus, kā rezultātā ēkai būs pilni 4 virszemes stāvi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

NP Properties industriālo parku attīstībā šogad investējis vairāk kā 6 milj. eiro

, 01.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais industriālo parku attīstītājs Latvijā NP Properties līdz šim šogad investējis vairāk kā 6 miljonus eiro kompānijai piederošo parku rekonstrukcijā, jaunizveidojamo parku attīstībā un jaunu industriālo telpu sagatavošanā, atbilstoši klientu prasībām.

Kopumā NP Properties attīstītajos parkos šogad jau iznomātas ražošanas, noliktavu un biroju telpas aptuveni 22 000 kv.m. platībā, tādējādi palielinot kompānijas apgrozījumu par 60%.

Gada pirmajā pusē NP Properties noslēdza arī šogad vērienīgāko līgumu par aptuveni 8000 kv.m. telpu iznomāšanu loģistikas kompānijai Dunker Latvija. Tāpat noslēgti ilgtermiņa līgumi uz 3 - 7 gadiem par telpu paplašināšanu ar vairākiem esošajiem klientiem, tostarp PET Baltija, Smurfit Kappa Baltic, Baltijas Gumijas Fabrika, Hilti Services Ltd., MADARA Cosmetics, Digital Mind, Aerodium, PPE Serviss u.c.

Gada pirmajā pusē lielākās ražošanas, noliktavu un biroju telpu platības iznomātas Nordic Technology park/NTP Biznesa Centrs Rīgā, Nordic Industrial Park Olainē un NPJelgavas Biznesa Parks Jelgavā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas jauno biroju ēku klāstu papildinājis A klases projekts pilsētas centrā, Pērses ielā 2A. Īpašuma attīstītājs ir SIA “River Properties”. Ēkas kopējā platība ir 3986 m2, tā ir nodota ekspluatācijā un to apdzīvo pirmie nomnieki.

Telpas ir pielāgojamas kā vērienīga, tā arī vidēja mēroga nomniekiem. To piesaiste uzticēta nekustamo īpašumu aģentūrai Kivi Real Estate.

Investējot 14 miljonus eiro, Rīgas centrā top jauns biznesa centrs 

Atzīmējot spāru svētkus, projekta būvniecības noslēguma posms sācies jaunā biznesa centra, kas...

Projektā pieejamas dažādas biroju platības, sākot no 200- 4000 kv.m Nomas maksa ir sākot no 16 EUR/kv.m. Nomas maksā ir iekļauta telpu izbūve, vadoties pēc nomnieku vajadzībām un vēlmēm. Esošajā celtniecības stadijā tās ir iespējams pielāgot arī ārstniecības iestādēm, kā arī citām vajadzībām.

Pirmie nomnieki projektam jau ir atrasti, viens no tiem ir SIA “Inspired”- Latvijā un Baltijā zināmi mārketinga eksperti, kuru darbībai ikdienā vajadzīga gan iedvesmojoša vide, gan reprezentabla un klientiem ērti pieejama lokācija. Noris sarunas arī ar vairākiem citiem potenciālajiem telpu lietotājiem.

Pērses ielas biroju projektu izceļ plašas terases, balkoni ar skatu uz vēsturisko centru un labiekārtots, zaļš iekšpagalms, kas pilsētas centrā ēkām ir retums.

SIA “River Properties” turpat blakus turpina arī attīstīt vēl vienu biroju ēku Barona ielā 30A, kuru plānots pabeigt šī gada nogalē.

Db.lv jau rakstījis, ka jaunā biznesa centrā, kas atrodas Pērses un Kr. Barona ielā, attīstītājs SIA “River Properties” plāno investēt 14 miljonus eiro. Visa projekta iznomājamā platība plānota 6 238,40 m2. Biznesa centru projektējuši arhitekti Iļja Miļgroms un Pēteris Bajārs.

“River Properties” ir nekustamo īpašumu attīstītājs, kas strādā ar dažādiem nekustamā īpašuma projektiem Rīgā. Uzņēmuma specialitāte ir pirmskara un koku ēku rekonstrukcija un renovēšana Rīgas centrā un Āgenskalnā, kā arī biroju celtniecība un komerctelpu noma.

Komentāri

Pievienot komentāru