Citas ziņas

Organizē fotokonkursu STOP - PĀRSLODZE!

, 25.09.2007

Jaunākais izdevums

Informatīvās kampaņas Eiropas Nedēļa drošībai un veselības aizsardzībai darbā 2007, kura šogad veltīta balsta un kustību sistēmas darbības traucējumiem, ietvaros Valsts darba inspekcija (VDI) un informāciju tehnoloģiju kompānija Hewlett-Packard (HP) kopīgi organizē fotokonkursu STOP - PĀRSLODZE!. Konkursa mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību ergonomikai, drošībai un veselības aizsardzībai darba vietās, Db.lv informēja organizatori.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts iemūžināt pozitīvus vai negatīvus darba drošības risinājumus saistībā ar balsta un kustību sistēmu un laikā no 24.septembra līdz 12.oktobrim piedalīties konkursā. Darbus konkursam elektroniskā formātā var iesniegt personīgi VDI pārvaldē - Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 38 vai nosūtīt uz e-pasta adresi [email protected]. Labākie darbi tiks izvietoti VDI mājas lapas sadaļā Fotokonkurss - www.vdi.gov.lv/fotokonkurss, kur apmeklētājiem ar balsojuma palīdzību būs iespēja noteikt konkursa uzvarētājus.

"Balsta un kustību aparāta slimības (BKAS) ir visizplatītākā ar darbu saistītā veselības problēma Eiropā, kas ietekmē miljoniem strādājošo. Organizējot dažādas izglītojošas akcijas VDI vēlas veicināt sabiedrības izpratni par drošu un veselībai nekaitīgu darbu, tādējādi samazinot ar BKAS saistīto arodslimību skaitu nākotnē," skaidro Valsts darba inspekcijas direktore Rita Elce.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pierīgā, Piņķos tapusi vēl viena kafijas bodīte "Coffee Stop", informē uzņēmuma īpašnieki Uģis Pinete un Mārtiņš Rozenbergs.

Kafijas namiņu Piņķos viņi plānoja atvērt jau vairāk nekā gadu. Pagājušajā pavasarī uzņēmēji nespēja ideju realizēt līdz galam, tādēļ šogad uzskatīja to par prioritāti.

"Piņķus jau no pašas idejas sākuma uzskatām par ļoti piemērotu vietu mūsu konceptam, priecājamies, ka arī vietējie iedzīvotāji novērtē mūsu kvalitāti," pauž uzņēmēji.

Coffee Stop paplašinās Rīgas mikrorajonā 

Iļģuciemā, Vecajā Buļļu ielā atvērta kafijas bodīte "Coffee Stop", biznesa portālam Db.lv...

Kafijas namiņa koncepts un izskats Piņķos ir palicis nemainīgs - tas izskatās tieši tāpat kā Mārupē. Iļģuciema projektā vizuālais izskats mazliet atšķiras, taču piedāvājums visās četrās vietās ir identisks. Arī "Coffee Stop" mērķauditorija ir palikusi nemainīga - cilvēki, kuri savu darba ikdienu grib papildināt ar kafiju, ģimenes ar bērniem, kā arī ikviens, kas savā brīvajā laikā, pastaigā, izbraucienā vēlas sevi palutināt ar dzērienu vai desertu.

Šobrīd darbojas četri "Coffee Stop" kafijas namiņi - Mārupē - Rožu ielā un Lielā ielā, Piņķos - Rīgas ielā un Iļģuciemā - Vecā Buļļu ielā.

"Protams, rādītāji katrā vietā atšķiras, lielu lomu spēlē laika apstākļi un citas nianses. Taču priecājamies, ka spējam noturēt gan pastāvīgos klientus, gan katru dienu piesaistīt kādu jaunu kafijas baudītāju. Tālākie plāni un redzējums mums, protams, ir! Ir pieprasījums no klientiem dažādās Rīgas un Pierīgas vietās, taču mūsu mērķis ir nezaudēt produkta un apkalpošanas kvalitāti, lai cilvēki vienmēr būtu priecīgi iegriezties pie mums. Šis noteikti nav pēdējais "Coffee Stop"," atklāj uzņēmēji.

Pirmo kafijas namiņu "Coffee Stop" M. Rozenbergs ar draugu Uģi Pineti atvēra 2018.gada rudenī Mārupē. Iepriekš M.Rozenbergam piederēja uzņēmums "Boldžas kafija" Bolderājā. Savukārt otra kafijas bodīte "Coffee Stop" Mārupē tika atvērta 2019.gada rudenī.

Db.lv jau rakstīja par M.Rozenberga izveidoto kafijas bodīti "Boldžas kafija" Bolderājā, kuras darbība ugunsgrēka dēļ 2018.gada vasarā tika apturēta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mārupē atvērta vēl viena kafijas bodīte Coffee Stop, biznesa portālu Db.lv informē uzņēmuma līdzīpašnieks Mārtiņš Rozenbergs.

Brīdī, kad uzņēmums nolēma paplašināties un atvērt vēl vienu kafijas bodīti «Coffee Stop», tika izskatītas dažādas lokācijas vietas Rīgas rajonā. Pēc vairāku apstākļu noskaidrošanas, uzņēmēji Mārtiņš Rozenbergs un Uģis Pinete izvēlējās turpināt darbu Mārupē, galvenokārt klientu pieprasījuma dēļ un tādējādi arī izvairoties no sava veida konkurences. Pēc nepilniem diviem nostrādātiem mēnešiem uzņēmēji novērojuši, ka 80% ir jauni klienti.

«Mūsu «Coffee Stop» koncepts un nosaukums ir palicis nemainīgs, tādā virzienā arī turpināsim darboties. Nākamnedēļ aprit gads, kopš atvērām pirmo kafijas namiņu, un šā gada laikā esam apzinājuši savu mērķauditoriju, papildinājuši piedāvājumu un attīstījušies paši. Saprotam, ka strādājošo cilvēku ikdiena ir salīdzinoši noslogota, tāpēc mūsu mērķis ir būt ērti pieejamiem ikvienam Mārupes iedzīvotājam. Mēs esam padomājuši par dažādām gaumēm, piedāvājot gan vairāku veidu pienus, piemēram, mandeļu, kokosa, sojas un bezlaktozes, gan bezkofeīna kafiju. Arī gardumi, kas tiek pagatavoti speciāli «Coffee Stop» un piegādāti trīs reizes nedēļā, ir iemantojuši klientu atzinību,» pastāstīja M.Rozenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

"Hewlett-Packard" atbalsta drošu un veselībai nekaitīgu darba vietu izveidi

, 05.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informatīvās kampaņas Eiropas Nedēļa drošībai un veselības aizsardzībai darbā "Stop - pārslodze!" ietvaros informāciju tehnoloģiju kompānija "Hewlett-Packard" (HP) ir atsaukusies uz Valsts darba inspekcijas (VDI) aicinājumu veicināt drošu un veselībai nekaitīgu darba vietu izveidi Latvijā. VDI organizētajā Labas prakses balvas konkursā, kas šogad ieguvis nosaukumu "Zelta ķivere 2007", HP pasniegs specbalvu uzņēmumam, kas būs ieviesis veiksmīgākos un ērtākos biroja darba vietas risinājumus darbam ar datoru.

Katru gadu Eiropas nedēļa drošībai un veselībai darbā tiek veltīta kādai noteiktai tēmai. Pērn uzmanības centrā bija jaunieši, viņu nodarbinātība un pirmās darba gaitas, savukārt šogad kampaņas "Stop - pārslodze!" mērķis ir veicināt integrētu vadības pieeju ergonomisku darba vietu ierīkošanai, tādējādi nepakļaujot darbiniekus balsta un kustību sistēmas darbības traucējumu (BKSDT) riskam.

"Labas prakses konkursam ir liela nozīme, jo tā dalībnieki ik gadu apliecina pārējiem uzņēmējiem, ka darba aizsardzības prasības ir veiksmīgi īstenojama prakse. Esam priecīgi, par "Hewlett-Packard" sniegto atbalstu kampaņai "Stop - pārslodze!" un veiksmīgo iesaistīšanos drošu un veselībai nekaitīgu biroja darba vietu izveidē," skaidro Valsts darba inspekcijas direktore Rita Elce.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iļģuciemā, Vecajā Buļļu ielā atvērta kafijas bodīte "Coffee Stop", biznesa portālam Db.lv pastāstīja uzņēmuma līdzīpašnieks Mārtiņš Rozenbergs.

"Šis projekts nāca ļoti negaidīti un paši to uztvērām kā eksperimentu, iespēju, kuru ir nepieciešams izmantot. Laiks rādīs, vai mūsu koncepts un pieeja būs piemērota Rīgas mikrorajonam. Varbūt tas atklās iespējas, par kurām līdz šim nemaz nebijām domājuši," stāsta M.Rozenbergs.

Viņš atzīst, ka, neskatoties uz to, ka šis ir trešais "Coffee Stop" kafijas namiņš, uzņēmuma īpašnieki uz to neskatās kā tikai uz biznesu. Strādā soli pa solim, lai pilnveidotos un sasniegtu pašu izvirzītos mērķus.

"Mūsu izveidotais tirdzniecības vietas koncepts ļoti labi pielāgojas ārkārtas situācijas ierobežojumiem, tādēļ nevaram sūdzēties par apgrozījuma kritumu. Cilvēki vairāk laika velta pastaigām svaigā gaisā, un mēs spējam nodrošināt, lai šīs pastaigas papildina dzērieni. Šajos krīzes apstākļos pieņēmām Iļģuciema izaicinājumu. Tas notika labvēlīgu apstākļu sakritības dēļ, jo nebija nepieciešamas salīdzinoši lielas investīcijas un cits mūsu projekts, kas tiek plānots jau ilgāku laiku, mazliet ir aizkavējies," komentē M.Rozenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ušakovs: kampaņa Stop Drugs! devusi rezultātus, «taču cīņa būs jāturpina»

Dienas Bizness, 16.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kampaņa Stop Drugs!, kurā iesaistījušies vairāk nekā 1000 cilvēku, ir devusi rezultātus, norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. «Taču cīņa būs jāturpina, jo Saeimai trūkst politiskās gribas kriminalizēt šo narkotiku tirdzniecību, savukārt narkotiku ražotāji un tirgotāji izgudro arvien jaunus veidus, kā attīstīt savu biznesu,» tā viņš.

Ceturtdien, 16. janvārī, Rīgas domē notika otrā sabiedriskā darba sanāksme cīņai pret legālajām narkotikām, lai pārrunātu sociālās kampaņas Stop Drugs! rezultātus un plānotu turpmāko rīcību.

Kustības Stop Drugs! koordinators Sandris Bergmanis sanāksmes laikā informēja, ka pērnā gada novembra, kad tika izveidoa Stop Drugs! kustība, pilsētā bija 52 zināmas tirdzniecības vietas. Kopš kustības izveidošanas notikuši astoņi reidi. Pateicoties tiem, pirms jaunā gada aktīvas tirdzniecības vietas bija palikušas ne vairāk kā 15, pārējās aizvērušās uz laiku vai vispār. «Diemžēl jāatzīst, ka tiklīdz šie tirgoņi netiek aktīvi apciemoti, «točkas» atkal atveras. Tādēļ pēc pēdējiem datiem šobrīd aktīvi darbojas 32. Tas liecina, ka ir nepieciešama aktīva sabiedrības darbība to ierobežošanā, un jācenšas to darīt tik ilgi, cik vien būs nepieciešams – līdz beidzot tiks veiktas izmaiņas krimināllikumā un šīs vielas atzītas par narkotikām,» tā Bergmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Rimi izsludinājis fotokonkursu Rimi dzīvē un sadzīvē

, 15.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Vispirms organizējām fotokonkursu Rimi darbiniekiem un noskaidrojām, kā esam piedalījušies savu darbinieku dzīvē. Un mēs domājam, ka tīši vai netīši esam bijuši klāt arī mūsu pircēju dzīves brīžos - gan svarīgos un svinīgos, gan ikdienišķos. Tāpēc aicinām arī Rimi klientus bildēt jaunas vai pārlūkot vecas fotogrāfijas, un, ja tur parādās arī Rimi vai Supernetto - sūtīt tās mums," stāstīja Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa.

Foto parakstiem var sūtīt līdz šā gada 30.novembrim uz adresi: SIA Rimi Latvia, A. Deglava iela 161, Rīga, LV-1021 ar norādi Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamentam vai elektroniski uz e-pastu: [email protected].

Sīkāka informācija par fotokonkursu pieejama www.rimi.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasniedz labākākās darbavietas balvu

, 26.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas nedēļas drošībai un veselībai darbā 2007 STOP – PĀRSLODZE! ietvaros Valsts darba inspekcija (VDI) jau piekto gadu aicināja uzņēmējus pieteikties Labas prakses balvai, kura šogad ieguvusi nosaukumu Zelta Ķivere 2007. Konkursa mērķis bija veicināt integrētu vadības pieeju ergonomisku darba vietu ierīkošanai, tādējādi nepakļaujot darbiniekus balsta un kustību aparāta slimību (BKAS) riskam, Db.lv informēja Valsts darba inspekcijas Sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pozņaks.

Par Labās prakses balvas Zelta Ķivere 2007 ieguvēju tika atzīts SIA Būvuzņēmums STATS / SIA STATS Serviss, kas darba ergonomikas jautājumus risina ļoti sistemātiski un integrē tos darba procesā. Līdz ar uzvaru Latvijā abi uzņēmumi ir izvirzīti Eiropas Labās prakses balvas konkursam, kas noslēgsies 2008. gada 26. februārī Bilbao, Spānijā.

Savukārt informāciju tehnoloģiju kompānija Hewlett-Packard (HP) šodien pasniedza specbalvu DnB NORD Bankai, kas bija ieviesusi veiksmīgos un ērtākos biroja darba vietas risinājumus darbam ar datoru.

„Eiropas Nedēļas Labas prakses konkursam ir liela nozīme, jo tā dalībnieki ik gadu apliecina pārējiem uzņēmējiem, ka darba aizsardzības prasības ir veiksmīgi īstenojama prakse. Esam priecīgi, par Latvijas uzņēmēju sniegto atbalstu kampaņai Stop – pārslodze! un veiksmīgo iesaistīšanos drošu un veselībai nekaitīgu darba vietu izveidē,” skaidro Valsts darba inspekcijas direktore Rita Elce.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Darba inspekcija aicina pieteikties labās prakses balvas konkursam "Zelta ķivere 2007"

, 22.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informatīvās kampaņas Eiropas Nedēļa drošībai un veselības aizsardzībai darbā "Stop - pārslodze!" ietvaros Valsts darba inspekcija (VDI) līdz 14.septembrim jau piekto gadu aicina darba devējus, arodbiedrības, izglītības iestādes un citus pieteikties Labas prakses balvai, kas šogad ieguvusi nosaukumu "Zelta ķivere 2007".

"Labas prakses konkursam ir liela nozīme, jo tā dalībnieki ik gadu apliecina, ka darba aizsardzības prasības ir veiksmīgi īstenojama prakse, turklāt līdz šim pieteiktie labās prakses piemēri atzinīgi novērtēti ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas mērogā," informē Valsts darba inspekcijas direktore Rita Elce.

Balvu piešķiršanas mērķis ir ar konkrētiem piemēriem parādīt visiem Latvijas, vēlāk arī Eiropas, darba devējiem un darba ņēmējiem, izglītības iestādēm, darba aizsardzības speciālistiem un citiem, kādu labumu dod darba drošības un veselības aizsardzības prakses ievērošana. Labas prakses piemēri nav teorētiski vai hipotētiski risinājumi: tie ir jau īstenoti risinājumi ar mērķi veicināt darba drošības un veselības aizsardzības vadību darba vietā, un profilakses pasākumi, lai samazinātu BKSDT biežumu, kā arī atbalstītu tos, kuri jau cieš no BKSDT.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nule kā tirdzniecībā Latvijā ir nonācis jaunākās paaudzes Mazda 3 hečbeks un sedans, savukārt karstasinīgāko modifikāciju Mazda 3 MPS varam gaidīt rudenī.

Mazda 3 ir viens no galvenajiem Mazda maizes devējiem — līdz šim saražoto pirmās paaudzes Mazda3 automašīnu skaits pārsniedz divus miljonus.

Jaunā modeļa dizains ir kļuvis maķenīt drosmīgāks un dinamiskāks. Mazda 3 dzinēju klāstā ir divi benzīna un trīs dīzeļdzinēji. Jaudīgākais divu litru 151 ZS jaudīgais benzīna dzinējs ir pieejams ar sešu pārnesumu manuālo transmisiju vai piecu pārnesumu automātisko transmisiju. Jāpiebilst, ka divu litru benzīna versija, kura ieradīsies vasaras viducī varēs palielīties ar moderno i-stop sistēmu.

Modernā divu litru DISI (Direct Injection Spark Ignition) dzinēja un i-stop tehnoloģiju mijiedarbības rezultātā tiek samazināts jaunā modeļa degvielas patēriņš pilsētas ciklā par aptuveni 12%, kas ir mazāks nekā tagadējai Mazda3, kura tiek pārdota Eiropas tirgū. Ar solīdām dinamiskajām īpašībām un teicamiem degvielas ekonomijas rādītājiem Mazda3 ar i-stop ir īpašs, videi draudzīgs auto.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Sūdzības pamatā – nepietiekošas zināšanas enerģētikā

Laila Zemīte, Dr.sc.ing. asoc. prof., Elektrotehnikas un vides inženierzinātņu fakultātes prodekāne, 05.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

31. augustā vairāki portāli publicēja rakstu par uzņēmēja Gata Lazdas vēršanos ar iesniegumu Ģenerālprokuratūrā par AS “Sadales tīkls” jaudas “nenodrošināšanu” atbilstoši pieslēguma jaudām un iespējamo krāpniecību.

Presē izplatītajā paziņojumā minētas vairākas lietas, kas neapmierina minēto uzņēmēju, radot lasītājam šķietamu iespaidu par negodīgumu. Jāsaka, ka galvenais uzsvars ir par nesen pieņemtajiem tarifiem, tomēr sūdzības pamatā ir nevis tarifu pieaugums, bet gan nepietiekošas zināšanas par elektroiekārtu darbību un slodzes aprēķināšanas principiem.

Papildināta - Uzņēmējs vēršas prokuratūrā pret Sadales tīklu un SPRK  

Uzņēmējs Gatis Lazda ir vērsies ar iesniegumu Ģenerālprokuratūrā, norādot, ka AS “Sadales...

No uzņēmēja teiktā izriet, ka, saskaitot kopā visu pieslēgumu jaudu, apakšstacijā nepieciešams uzturēt visu pieslēgumu jaudu summu. Mēģināsim sniegt slodzes noteikšanas būtības skaidrojumu.

Zināšanas var iegūt studiju ceļā

Gribētos arī piebilst, ka šobrīd valstī trūkst enerģētikas speciālistu, tādēļ sabiedrības locekļu interese ir apsveicama. Tomēr ja ir vēlēšanās profesionāli saprast tehniskos risinājumus, tos var apgūt Rīgas Tehniskajā universitātē studiju programmā “Viedā elektroenerģētika”, kur iespējams studēt profesionālajā bakalaura, profesionālajā maģistra un doktorantūras studiju līmenī, kā vienu no pamatzināšanām apgūstot elektroapgādes, iekārtu izvēles, projektēšanas u.c. ar elektroenerģētiku saistītas zināšanas.

Alegorija slodzes aprēķināšanā

Pirms skaidrojuma sniegšu nelielu sadzīvisku alegoriju. Ja ciemā ir 24 mājas un katrā mājā ir automašīna, tad uz galvenās ielas var izbraukt 24 automašīnas. Kāpēc tad autoceļš nav 24 joslu? Kādi pamatprincipi un kā tiek noteikta slodze? Konkrētajā piemērā Ķekavas novadā pieminētas vairākas tehniskās iekārtas un elementi: patērētāju ievadaizsardzības aizsargslēdzis, divas kabeļlīnijas un transformatora punkts. Lai energosistēmā tehniski izvēlētos katru elementu, izvēle ir jāveic atbilstoši vairākiem kritērijiem. Sākot no nominālā sprieguma, slodzes, beidzot ar siltuma impulsu, jutību, selektivitāti, novecošanas koeficientu u.c. Tādējādi katra iekārta tiek izvēlēta pēc aptuveni 18 kritērijiem.

Patērētāju ievadaizsardzības aizsargslēdzis

Šis ir jautājums, par ko pēdējā laikā ir vislielākās diskusijas. Tomēr, ja mēs vadītos no uzņēmēja teorijas, tad arī aizsargslēdži gan iekšējā sadalnē mūsu mājokļos, gan ievaduzskaitē mums būtu jāizvēlas, aritmētiski summējot slodzi. Tomēr tā nav. Lai izvēlētos aizsardzību mājoklī, tā ir jāizvēlas pēc vairākiem kritērijiem un būtiskākie no tiem, par ko nereti piemirst patērētāji, ir vienlaicība un selektivitāte. Vienlaicības koeficients norāda, kāda daļa no visām iekārtām strādā vienlaikus. Projektēšanā izmantotie vienlaicības koeficienti ir dažādi, tomēr reāli mērījumi mājsaimniecībās parāda, ka tā ir robežās no 0.18-0.4 . Uzņēmēja minētajā piemērā ar 24 patērētājiem, vienlaicības koeficients ir 0.2. Respektīvi, jo vairāk patērētāju, jo zemāks vienlaicības koeficients jeb ir mazāka varbūtība, ka iekārtas strādās vienlaikus. Turklāt selektivitāte nodrošina bojājuma vietai tuvākās aizsardzības ierīces nostrādi avārijas gadījumā. Lai šo prasību nodrošinātu, virknē slēgto aizsardzību laikstrāvas raksturlīknēm jābūt pietiekami attālinātām vienai no otras visā bojājumstrāvu darbības diapazonā . Tādējādi selektivitātes ievērošana nodrošina iespēju, ka bojājuma gadījumā tiks atslēgts tikai bojātais posms. Piemēram, selektivitātes neesamību sadzīvē var novērot situācijās, kad esot bojājumam vienā mājoklī, elektroapgāde tiek traucēta vairākiem tuvumā esošiem mājokļiem, vai pat rajonam.

Kabeļlīnijas

Līdzīgi kā ar aizsargslēdžiem, gan gaisvadu, gan kabeļlīnijām ir nepieciešams ievērot virkni dažādu izvēles kritēriju. Bez vispārīgiem kritērijiem, līdzīgi kā aizsargslēdžiem, gaisvadu līnijā, būtisks kritērijs ir mehāniskā izturība un ārējo apstākļu ievērošana. Turpretī kabeļlīnijās būtisks ir grunts sastāvs, silšana, dzesēšana u.c. kritēriji. Kabeļlīnijās daži no būtiskākajiem tehniskajiem rādītājiem ir kabeļlīnijas veids, materiāls, fāžu izvietošana, kabeļa forma un šķērsgriezums u.c. Šie rādītāji norāda, kādu elektroenerģijas apjomu var pārvadīt attiecīgā līnija. Te tāpat kā aizsargslēdzim, nepieciešams ievērot vienlaicības koeficientu.

Transformatoru punkts

Latvijas Energostandarts (LEK) 047 nosaka galvenās tehniskās prasības vidsprieguma sadalietaises un transformatoru apakšstacijās. Apakšstacija ir elektrotīkla sastāvdaļa, kas parasti sastāv no sadalietaisēm, pārveidotājiekārtām, būvēm, pienākošo un aizejošo līniju ievadkonstrukcijām, aizsardzības un vadības ierīcēm. Tāpat kā patērētāju mājokļos, arī apakšstacijā ir nepieciešams korekti un precīzi izvēlēties aizsardzības ierīces. Šajā gadījumā ir jāņem vērā ne tikai visi iepriekšminētie kritēriji katras iekārtas izvēlē, bet arī jāņem vērā lejupejošo tīkla elementu (līnijas, aizsardzību) raksturlielumi. Līdzīgi ir ar transformatora izvēli. Lai korekti un tehniski pamatoti izvēlētos transformatora raksturlielumus, ir nepieciešams ievērot vismaz turpat 20 izvēles kritērijus. Izvēloties transformatoru un attiecīgi apakšstacijas aizsargierīces, ir jāņem vērā slodzes grafiks, sadalījums, pieļaujamā maksimālā slodze, avārijas pārslodze, sistemātiskā pārslodze u.c. kritēriji.

Šajā konkrētajā gadījumā neizpratne ir radusies par pieļaujamo sistemātisko pārslodzi. Dažādās ES valstīs transformatoru sistemātiskā pārslodze tik noteikta un piemērota dažādi, piemēram, izmantojot dažādus modeļus , vai Vācijā tā tiek noteikta, ņemot vērā slodze pieaugumu un tās ilgumu. Latvijā visbiežāk pielietotais veids ir nominālās strāvas relatīvās vienībās koeficienta ievērošana. Neskatoties uz pielietoto izvēles mehānismu, visās valstīs ir vienāda iezīme – atkarībā no transformatora jaudas sistemātiskās pārslodzes koeficients ir vismaz 1,5. Turpretī īslaicīgās pārslodzes koeficients var sasniegt pat 2. Tas nozīmē, ka transformators normāli var darboties ar 150% lielāku slodzi nekā nominālā.

Atgriežoties pie uzņēmēja Gata Lazdas piemēra Ķekavas novadā, secinām, ka, esot 24 patērētājiem ar pieslēgumu 125A un līgumos paredzēto pieslēguma slodzi 634A, tiek precīzi ievērots minētais vienlaicības koeficients (634A/(125A*24 pat.)=0,2. Turklāt citu izvēles kritēriju ievērošana un augšupejošo iekārtu korekta izvēle ļauj nodrošināt elektroapgādes nepārtrauktību. Tādējādi, lai spētu novērtēt dažādus kritērijus nepietiek ar to aritmētisku summēšanu, bet nepieciešamas elektrotehnikas zināšanas un spēja novērtēt iekārtu tehnisko darbību. Citiem vārdiem sakot, pēc esošā risinājuma (un vadoties no minētajiem slodžu aprēķiniem), klientam tiek nodrošināts lūgumā noteiktais pieslēgums, tādējādi līgumiskās vienošanās ir izpildītas. Šajā gadījumā tehniskais risinājums atbilst pasaulē un Latvijā pieņemtiem standartiem, kādus izvirza šāda veida pieslēgumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā pret «legālajām narkotikām» cīnīsies iedzīvotāju patruļas

LETA, 08.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā nākamnedēļ sāksies iedzīvotāju patruļas pie «legālo narkotiku» bodītēm, savukārt no 18.novembra pilsētā sāksies plaša informatīvā kampaņa par šo vielu kaitīgumu.

Iedzīvotāju patruļās varēs iesaistīties ikviens, kurš vēlas piedalīties «legālo narkotiku» rūpala apkarošanā. Iecerēts, ka brīvprātīgo grupas koši zaļās vestēs ar uzrakstu «Stop Drugs» patrulēs pie tirdzniecības vietām un informēs jauniešus un citus potenciālos klientus par šo narkotiku bīstamību, kā arī veiks pārrunas ar tirgotājiem un tirdzniecības vietu iznomātājiem.

Patruļu darbu koordinēs Latvijas Džudo federācijas valdes priekšsēdētājs, Rīgas Stradiņa Universitātes pasniedzējs un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) rezerves pulkvedis Raimonds Rubļevskis, kā arī atvaļinātais NBS kapteinis Sandris Bergmanis. Abu koordinatoru kontakti būs publiski pieejami, lai ikviens interesents varētu piedalīties šajās aktivitātēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecība forekss valūtas tirgū ir interesants un aizraujošs process. Nekas nevar sagādāt tādu prieku un lepnumu par sevi kā nauda, kas nopelnīta finanšu tirgos. Tirgotājs, kas mēnesi pēc mēneša stabili pelna, pelnīti tiek uzskatīts par veiksminieka simbolu. Tātad, kā nopelnīt? Izlasiet zemāk minētos piemērus un pamēģiniet nopelnīt, atverot bezmaksas demo kontu Forex24.lv. Jūs varat izmēģināt sevi tirgotāja lomā, neriskējot ar savu naudu.

Apskatīsim konkrētu piemēru, kā nopelnīt uz valūtas pāra EURUSD (eiro/dolārs) kursa izmaiņām ar viena lata darījumu.

Pieņemsim, pašreizējais kotējums ir 1.2379. Jūs uz tehniskās un/vai fundamentālās analīzes pamata esat prognozējis tālāku eiro sadārdzinājumu un esat nopircis eiro par dolāriem, lai tālāk pārdotu par paaugstinātu cenu. Pāra EURUSD dienas svārstības parasti sastāda no 80 līdz 120 punktiem. Ja Jūsu prognoze ir pareiza, tad pēc pāris dienām varat aizvērt pozīciju uz kotējuma 1.2545.

Uzskatāmi darījums izskatās šādi:

atverot pozīciju, Jūs nopērkat 100,000 EUR un pārdodat 1.2379 *100,000 =123 790 USD,

aizverot pozīciju, Jūs pārdodat 100,000 EUR un pērkat 1.2545*100,000 =125 450 USD.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Darba stresu izliek hokejā un izdzied korī

, 08.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv veica uzņēmumu aptauju, lai noskaidrotu, kādas sporta un kultūras aktivitātes tie organizē saviem darbiniekiem. Vairāki no aptaujātajiem uzņēmumiem motivē darbiniekus piedalīties ne vien ikgadējās sporta spēlēs vai dažkārt rīkotos atpūtas pasākumos, bet pat organizē uzņēmuma sporta komandas, korus, hobiju izstādes utml..

Antra Viļuma, RBSSKALS sabiedrisko attiecību speciāliste:

"RBSSKALS grupas uzņēmumu darbiniekiem tiek piedāvāts atbalstīt viņu iniciatīvu un idejas. Tās nav regulāras iknedēļas aktivitātes, bet gan dažādu ideju realizēšana. Vairākus gadus RBSSKALS komanda piedalījās AVE SOL rallijā, pagājušajā vasarā mūsu komanda piedalījās Streetbola čempionātā. Katru gadu ir citas aktivitātes, jo mēģinām nevis darbiniekus izklaidēt, bet atbalstīt viņu vajadzības, vēlmes un iniciatīvu. Dažkārt top projekti, kas ir pārsteigums citiem darbiniekiem un vadībai. Piemēram, uz uzņēmuma 15 gadu jubileju tika iestudēts muzikāls priekšnesums uz būvmateriāliem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārslodzes, spriedzes un birokrātijas dēļ, ar kuru saskaramies veicot ikdienas darbu un papildus saistībā ar nosūtīšanas kārtību Covid-19 testēšanai, ģimenes ārsti atrodas uz izdegšanas robežas, pastāstīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

"Kolēģi zvana un saka, ka viņi būtībā ir uz izdegšanas robežas," norādīja Veide, piebilstot, ka izdegšanas pamatā ir pārslodze, spriedze un birokrātija, kas tiek uzlikta uz ģimenes ārstu pleciem.

Veide uzsvēra, ka ģimenes ārstu pamatdarbs - pacientu veselības aprūpe - tiek ierobežots, jo tagad daļa darba ir jāatvēl nosūtījumu izsniegšanai, ko teorētiski varētu darīt arī ar pierakstu uz testu veikšanu un ar laboratorijām saistītie darbinieki.

Lai gan ģimenes ārsti pagaidām vēl tiekot galā, pēc Veides sacītā, ir manāms pakāpenisks pieaugums darba apjomā. Vēl vairāk visu sarežģī e-veselības sistēmas, kas tiek izmantota kā pamats dažādu dokumentu ievadei, funkcionēšanas traucējumi. Veide jau iepriekš aģentūrai LETA prognozēja, ka ar šo jauno kārtību, e-veselības sistēmā varētu rasties dīkstāves.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Pārveidotos noteikumus Covid-19 ierobežošanai paredzēts skatīt nākamnedēļ

LETA, 21.09.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārveidotos noteikumus Covid-19 izplatības ierobežošanai valdībā paredzēts skatīt nākamajā nedēļā, otrdien valdības sēdē pauda Daniels Pavļuts (AP).

Valdība otrdien paredzētās izmaiņas atbalstīja konceptuāli.

Veselības ministrs norādīja, ka ar jauno regulējumu paredzēts paplašināt drošajā un daļēji drošajā līmenī sniegto pakalpojumu skaitu, proti, tos varēs saņemt tikai personas ar Covid-19 sertifikātiem vai citos gadījumos - arī personas ar negatīviem Covid-19 testu rezultātiem.

Pārveidoto noteikumu mērķis būs samazināt inficēšanās un Covid-19 pacientu skaita slimnīcās pieauguma tendenci, pirms ir notikusi slimnīcu pārslodze.

Vienlaikus Pavļuts minēja, ka pēc iespējas ir jāsaglabā ekonomiskā un sociālā aktivitāte.

Veselības ministrs pauda, ka, ja regulējumu 28.septembrī apstiprinātu Ministru kabinetā, jaunās prasības varētu stāties spēkā 11.oktobrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pētījums: Pasākumu organizētāji atgriežas uz zaļa zara

Žanete Hāka, 06.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārcietuši ekonomiskās krīzes gadus, kas pasākumu organizētājiem bija liels pārbaudījums, izklaidēm paredzēto budžetu nogrieza lielākā daļa korporatīvo klientu, un ekonomēt uz izklaižu rēķina centās arī privātpersonas, pēdējos gados nozare atkal tikusi atpakaļ uz zaļa zara, liecina Lursoft dati.

Viens no rādītājiem, kas parāda, ka nozarei vēl ir kur augt, ir fakts, ka pēdējos trīs gados reģistrēti 23% no visiem uzņēmumiem, kas patlaban iesaistīti pasākumu organizēšanas sfērā. Aptuveni piektā daļa no visiem izklaides sfērā iesaistītajiem uzņēmumiem darbojas jau vismaz desmit gadus, savukārt vidējais nozarē strādājošā uzņēmuma vecums ir 5 gadi.

Lursoft aprēķinājis, ka kopš 2011.gada, kad viens nozares uzņēmums apgrozījis vidēji 8015 eiro, pērn vidējais rādītājs audzis jau līdz 12,3 tūkstošiem eiro, kas ir pieaugums par 53,91%. Īpaši straujš kāpums bijis tieši 2013.gadā, kad, attiecinot pret 2012.gadu, vidējais nozares apgrozījums uz vienu uzņēmumu palielinājies par 34,83%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vēl ir iespēja iesniegt darbus Universitātes radio NABA fotokonkursam

, 13.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz piektdienai, 14.augustam ir iespēja iesniegt darbus Universitātes radio NABA fotokonkursam. Konkursa tēma un radošo ideju ģenerators - RADIO, un tas tiek rīkots par godu radio NABA 5 gadu jubilejai.

Konkursantiem ir jāiesniedz viena fotogrāfija (20x30) un CD ar darba digitālo kopiju (faila izmērs ne mazāks par 3000x2000 px) radio NABA birojā Aspazijas bulvārī 5, Rīga, LV-1050. Pēdējā darbu pieņemšanas diena - 14.septembris.

Galvenie vērtēšanas kritēriji - konkursa darbu iesniegšanas noteikumu ievērošana, darba atbilstība konkursa tēmai, radošs un interesants tēmas risinājums, fotogrāfijas kvalitāte. Iesniegtos darbus izskatīs īpaši šim gadījumam sasaukta žūrijas komisija.

Projekta mērķi ir akcentēt fotogrāfiju kā laikmeta iezīmi, norādīt uz radio kā medija plašajām iespējām, piesaistīt visus interesentus - gan profesionāļus, gan amatierfotogrāfus, veicināt sabiedrībā radošo domu, attīstīt kultūras vidi, vienot dažādas nacionalitātes un subkultūras un, protams, atzīmēt radio NABA piecu gadu jubileju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsludina konkursu par godu Mihaila Eizenšteina 140 gadu jubilejai

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 17. septembrī aprit 140 gadi, kopš dzimis izcilais Rīgas jūgendstila meistars, būvinženieris Mihails Eizenšteins. Par godu izcilā arhitekta jubilejai Rīgas kultūras aģentūras Jūgendstila centrs izsludina fotokonkursu.

Rīgas kultūras aģentūras Jūgendstila centra rīkotā fotokonkursa mērķis ir akcentēt fotogrāfiju kā laikmeta iezīmi, norādīt uz jūgendstila laika nozīmi Latvijas un Rīgas kultūrvidē, kā arī piesaistīt visus interesentus - gan profesionāļus, gan amatierfotogrāfus. Iesniegtās fotogrāfijas var būt gan kāds dokumentāls kadrs, ejot gar Eizenšteina projektētajiem namiem, gan asociācijas par Rīgu kā jūgendstila metropoli, vai arī kāds tēls vai noskaņa, kas saistās ar jūgendstila arhitektūru un laiku. Iztēlei un jaunrades iespējām nav robežu.

Darbi konkursam iesniedzami līdz 2007. gada 15. novembrim. Konkursa dalībniekiem jāiesniedz viena fotogrāfija (20 x 30 cm) un CD ar darba digitālo kopiju (faila izmērs ne mazāks par 3000 x 2000 pix) personīgi Jūgendstila centrā Pils ielā 18. Katrs dalībnieks var piedalīties konkursā ar ne vairāk kā divām fotogrāfijām. Iesniegtajiem darbiem jāpievieno informācija par to autoru un kontaktinformācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Policija pastiprināti ķers atļautā braukšanas ātruma pārkāpējus

Lelde Petrāne, 18.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēršoties pret pārgalvību ceļu satiksmē, šonedēļ visā valsts teritorijā ceļu policija vērsīs pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma pārkāpējiem, jo īpaši to kontrolējot no ceturtdienas 6.00 rītā, kad lielākā daļa Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu, tostarp Latvija, atkārtoti piedalīsies 24 stundu ātruma kontroles maratonā.

Tik iespaidīga mēroga kontroles maratons pirmo reizi Latvijā norisinājās pērn, kad vienlaikus arī citas ES dalībvalstis kontrolēja steidzīgos satiksmes dalībniekus. Pagājušajā gadā, ātruma kontroles maratona laikā, Latvijā tika sastādīti 578 administratīvā pārkāpuma protokoli, kas ir aptuveni par 300 protokoliem vairāk nekā vidēji ikdienā un vidējais braukšanas ātrums uz ceļiem samazinājās par 2 – 3 kilometriem stundā.

Lai aktualizētu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas bīstamību ceļu satiksmē Valsts policija šonedēļ rīko arī fotokonkursu autovadītājiem – Droši brauksi – tālu tiksi. Konkursa mērķis ir veicināt autovadītāju izpratni par šī pārkāpuma bīstamību ceļu satiksmē, kā arī aicināt autovadītājus ievērot atļauto braukšanas ātrumu. Labākā fotoattēla autors balvā iegūs Drošas braukšanas skolas dāvanu karti 250 eiro vērtībā drošas un ekonomiskas automašīnas vadīšanas apmācībai septiņu stundu garumā. Plašāka informācija ar konkursa nolikumu: http://www.vp.gov.lv/faili/relizes/fotokonkursa_drosi_brauksi-talu_tiksi_nolikums.docx

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Universitātes radio NABA izsludina fotokonkursu

, 02.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par godu savas pastāvēšanas 5. gadadienai Universitātes radio NABA izsludina fotokonkursu. Konkursa tēma - RADIO.

Saskaņā ar radio izplatīto paziņojumu līdz 14.09.2007. konkursantiem ir jāiesniedz viena fotogrāfija (20x30) un CD ar darba digitālo kopiju (faila izmērs ne mazāks par 3000x2000 px) radio NABA birojā Aspazijas bulvārī 5, Rīga, LV-1050.

Galvenie vērtēšanas kritēriji - konkursa darbu iesniegšanas noteikumu ievērošana, darba atbilstība konkursa tēmai, radošs un interesants tēmas risinājums, fotogrāfijas kvalitāte. Iesniegtos darbus izskatīs īpaši šim gadījumam sasaukta žūrijas komisija.

Projekta mērķi ir akcentēt fotogrāfiju kā laikmeta iezīmi, norādīt uz radio kā medija plašajām iespējām, piesaistīt visus interesentus - gan profesionāļus, gan amatierfotogrāfus, veicināt sabiedrībā radošo domu, attīstīt kultūras vidi, vienot dažādas nacionalitātes un subkultūras un, protams, atzīmēt radio NABA piecu gadu jubileju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsludināts fotokonkurss par godu Mihaila Eizenšteina 140 gadu jubilejai

, 18.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas kultūras aģentūra" Jūgendstila centrs, pieminot 140. gadskārtu, kopš dzimis Rīgas jūgendstila meistars, būvinženieris Mihails Eizenšteins, rīko īpašu fotokonkursu. Tā mērķis ir akcentēt jūgendstila laika nozīmi Latvijas un Rīgas kultūrvidē. Fotokonkursā aicināti piedalīties gan profesionāli fotomeistari, gan amatierfotogrāfi. Fotogrāfijās katrs konkursa dalībnieks aicināts tvert un iemūžināt dokumentālus kadrus, asociācijas par Rīgu kā jūgendstila metropoli, tēlus un noskaņas par jūgendstila laiku un arhitektūru.

Darbi konkursam iesniedzami līdz šā gada 15. novembrim. Konkursa dalībniekiem jāiesniedz viena fotogrāfija (20 x 30 cm) un CD ar darba digitālo kopiju (faila izmērs ne mazāks par 3000 x 2000 pix) Jūgendstila centrā, Pils ielā 18. Katrs dalībnieks var piedalīties konkursā ar ne vairāk kā divām fotogrāfijām. Iesniegtajiem darbiem jāpievieno informācija par autoru.

Trīs labākās fotogrāfijas plāno iegādāties Rīgas kultūras aģentūra, kas paredzējusi tās izmantot Jūgendstila centra bukletu veidošanā.

Eizenšteins Rīgā ir projektējis 19 namus un lielākā daļa namu ir izcili arhitektūras mākslas darbi. Vērtīgākie viņa projektētie nami atrodas Alberta ielā un tās apkārtnē. Rīgā Eizenšteins pavadīja savas dzīves 20 gadus, šeit ir uzceltas viņa projektētās ēkas, kas vēl šodien priecē rīdziniekus un pilsētas viesus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina pieteikties konkursam Zelta ķivere 2007

, 22.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informatīvās kampaņas Eiropas Nedēļa drošībai un veselības aizsardzībai darbā Stop - pārslodze! ietvaros Valsts darba inspekcija (VDI) līdz 14.septembrim jau piekto gadu aicina darba devējus, arodbiedrības, izglītības iestādes un citus pieteikties Labas prakses balvai, kas šogad ieguvusi nosaukumu Zelta ķivere 2007.

Balvu piešķiršanas mērķis ir ar konkrētiem piemēriem parādīt visiem Latvijas, vēlāk arī Eiropas, darba devējiem un darba ņēmējiem, izglītības iestādēm, darba aizsardzības speciālistiem un citiem, kādu labumu dod darba drošības un veselības aizsardzības prakses ievērošana.

Pērn Labas prakses balvas konkursā piedalījās seši uzņēmumi. Par uzvarētāju un Labas prakses balvas ieguvēju tika atzīta A/S Grindeks. Uzņēmums tika izvirzīts arī Eiropas Labas prakses balvas konkursam, kurā ieguva atzinību.

Informāciju par šā gada Labās prakses balvas konkursu, tā nolikumu un pieteikuma anketu iespējams iegūt internetā www.osha.lv/ew2007.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hyundai i30 Blue Drive modeļos tiek izmantota ISG tehnoloģija (Idle Stop and Go), kas ļauj samazināt degvielas patēriņu par 0,4 litriem uz 100 km un izplūdes gāzu apjomu par 10 g uz kilometru.

ISG automātiski izslēdz un ieslēdz dzinēju – piemēram, apstāšanās laikā sastrēgumos vai gaidot pie luksofora – ar nosacījumu, ka automašīnas akumulators ir pietiekami uzlādēts un dzinējam nav jādarbojas cita aprīkojuma, piem., kondicionētāja, darbības dēļ. Stop and Go tehnoloģija sākotnēji tiks uzstādīta tikai automašīnām ar mehānisko ātrumkārbu.

Šobrīd i30 Blue Drive modeļu līnijā tiek piedāvātas 1,4 un 1,6 litru benzīna dzinēju un 1,6 litru dīzeļdzinēja versijas. Papildus ISG tehnoloģijai degvielas patēriņu un izplūdes gāzu izmešus Blue Drive modeļos palīdz samazināt jauna elektriskā barošanas vadības sistēma (Electrical Power Management, EMS). Šī sistēma nelādē akumulatoru, kad dzinējs darbojas ar papildu slodzi, piemēram, braucot kalnā. Akumulatora lādēšana tiek atjaunota, braucot lejup, kad slodze uz dzinēju samazinās. Jaunos Hyundai i30 Blue Drive modeļus varot jau apskatīt pie vietējiem Hyundai dīleriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

BITES klienti varēs ietaupīt laiku un naudu, maksājot par autostāvvietu Rīgā

, 21.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BITES klienti tagad var izmantot savus mobilos tālruņus, lai samaksātu par autostāvvietas pakalpojumiem Rīgā. To paredz līgums, kuru noslēgusi telekomunikāciju kompānija "BITE Latvija" un SIA "CiTYCREDiT". Pakalpojums ir pieejams autostāvvietās, kur darbojas "CiTYCREDiT", un šobrīd tās ir RP SIA "Rīgas satiksme" un SIA "EuroPark Latvia" autostāvvietas.

SIA "BITE Latvija" reģionālās mazumtirdzniecības vadītājs Kaspars Buls stāsta: "Mums prieks, ka varam piedāvāt klientiem jaunus un izdevīgus pakalpojumus. Šis jaunais pakalpojums, kuru mēs sākam piedāvāt, Rīgas iedzīvotāju un viesu vidū noteikti kļūs populārs. Tam ir daudz priekšrocību, nodrošinot, ka auto novietošana stāvvietā kļūst ērtāka un vienkāršāka - klientam nav nepieciešama skaidra nauda, lai samaksātu par autostāvvietu, un tas ļauj taupīt laiku. Turklāt klientam nebūs jāpārmaksā - tā kā pakalpojuma izmantošanu iespējams pārtraukt jebkurā brīdī, maksa par to tiks aprēķināta ar minūtes precizitāti."

Šī mobilā pakalpojuma izmantošana ir ļoti vienkārša. BITES individuālie klienti var atvērt vai papildināt savu kontu, izmantojot "CiTYCREDiT" interneta mājas lapu www.citycredit.lv, kā arī iegādājoties priekšapmaksas kartes "Narvesen" un "PlusPunkts" kioskos. "CiTYCREDiT" bezmaksas uzlīmes, kas jāielīmē automašīnas priekšējā logā, ir pieejamas visos BITES salonos, kā arī "Narvesen" un "PlusPunkts" kioskos. Lai aktivētu automašīnas novietošanu stāvvietā, jānosūta SMS ar tekstu START atstarpe AUTO NUMURS atstarpe TARIFU ZONA (Piemērs: START AA1111 A). Lai auto novietošanu izbeigtu, jānosūta SMS ar tekstu STOP atstarpe AUTO NUMURS (Piemērs: STOP AA1111).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par 15 tonnu degvīna kontrabandu aizturēts no Saskaņas uz Saeimu kandidējušais Apariņš

LETA, 05.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naktī uz 1.jūniju Valsts policija (VP) uzgājusi apmēram 15 tonnu kontrabandas degvīna kravu, un saistībā ar to aizturēts arī bijušais Saeimas deputāta amata kandidāts no partijas «Saskaņa» Ziedonis Apariņš.

Viņš kopā ar pašreizējo Rīgas domnieku Sandri Bergmani (S) un bijušo Saeimas deputātu Andri Morozovu (S) nodibinājuši biedrību «Latvijas transports», liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Valsts policijā apstiprināja, ka naktī uz 1.jūniju tika konstatēta kontrabandas alkohola krava bez akcīzes markām 15 tonnu apjomā. Saistībā ar šo noziegumu tikušas aizturētas divas personas un uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta otrās daļas jeb alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) un realizāciju, ja tā veikta grupā.

Policijā norādīja, ka šobrīd turpinās izmeklēšana.

Morozovs, Bergmanis un Apariņš kandidēja 12.Saeimas vēlēšanās no partijas «Saskaņa» saraksta, bet Saeimā tika ievēlēts tikai Morozovs. Bergmani vēlāk ievēlēja Rīgas domē.

Komentāri

Pievienot komentāru