Šodien Londonā tika izrādīts, pagatavots un notiesāts pasaulē pirmais laboratorijā izaudzētais burgers, kas tapis zinātniekiem govs cilmes šūnas pārveidojot muskuļu šķiedrās, no kurām tālāk «salipināta» kotlete.

Paši zinātnieki uzskata, ka šāda gaļas ražošanas tehnoloģija ir ilgtspējīga un nākotnē spēs nodrošināt aizvien pieaugošo pieprasījumu pēc gaļas. Tikmēr kritiķi norāda - lai izvairītos no iespējama gaļas trūkuma, vieglāk būtu vienkārši samazināt tās patēriņu, raksta BBC.

Gaļas audzēšanas projekts Māstrihtas Universitātes laboratorijā Nīderlandē izmaksājis 215 tūkstošus britu mārciņu.

Projekta vadītājs, Māstrihtas Universitātes profesors Marks Posts (Mark Post), norāda, ka projektu realizējis tādēļ, ka patlaban gaļas ražošana nav videi draudzīga, tā ilgtermiņā nespēs nodrošināt pieprasījumu un vienkārši - šāda metode «nav laba pašiem dzīvniekiem».

Saistībā ar pirmās laboratorijā izaudzētās kotletes prezentāciju tika uzsvērta arī cita problēma. Proti, pasaulē ir vairāk nekā miljards cilvēku, kuriem ir problēmas lieko svaru, taču tajā pat laikā līdzīgs skaits cilvēku ik vakaru dodas gulēt izsalkuši, norādīja Oksfordas profesore Tāra Garneta (Tara Garnett). «Tas vienkārši ir dīvaini un nepieņemami. Risinājums neslēpjas tikai iespējā saražot vairāk pārtikas, bet piegādes un pieejamības sistēmas izmaiņās, lai ne tikai vairāk bet arī kvalitatīvāka pārtika nonāktu pie cilvēkiem, kam tā nepieciešama,» tā viņa.

Par to, kāds pārtikas trūkuma risinājums cilvēcei būtu labāks, izsaki domas komentāros!

Ekonomika

Finanses

Mazais bizness

Tehnoloģijas

Dzīvesstils

Karikatūra