Tehnoloģijas

«Palaiž» Open Office 2.0

Juris Kaža [email protected], 20.10.2005

Jaunākais izdevums

Šais dienās «palaists» atklātā koda (Open Source) biroja darbu programmatūras komplekta Open Office jauninājums – versija 2.0. Par to raksta portāls News.com. Lietojumprogrammatūras komplektam pēc «kapitālā remonta» ir jauns lietotāja saskarsmes (interface) dizains un plašāka savietojamība ar maksas programmatūrā Microsoft Office un Word Perfect radītajiem dokumentiem. Open Office ietilps tekstu redaktors, aprēķinu matrice (spreadsheet), prezentāciju programma un datu bāze. To var bez maksas iegūt internetā un lietot uz datoriem ar operāciju sistēmu Linux, Windows, FreeBSD un Sun Microcomputers attīstīto Solaris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bez pasaulē plaši izmantotajām kompānijas Microsoft ražotajām operētājsistēmām un programmām, pastāv arī atvērtā koda jeb opensource programmas, kurām nav nepieciešamas licences. Db.lv piedāvā interviju ar uzņēmuma IBSSolutions tehnisko direktoru un valdes locekli Aivaru Akotu, kurš stāsta par sava uzņēmuma pieredzi šādas programmatūras izmantošanā.

Cik Jūsu uzņēmumā ir darbinieki, kuri izmanto datorus, un cik no šiem datoriem ir aprīkoti ar Linux un atvērtā koda programmām?

Uzņēmumā ir 14 darba stacijas, no kurām 6 darbojas ar Linux operētājsistēmu, un arī abi uzņēmuma serveri darbojas ar Linux.

Kāpēc uzņēmumā ar Linux ir aprīkota tikai daļa datoru, bet daļa darbojas ar Windows OS?

Tad, kad mēs iegādājāmies datorus uzņēmuma darbiniekiem, Windows licences jau nāca kopā ar datoru, un visas uzņēmuma darba stacijas, kā arī serveris, bija aprīkotas ar Windows. Tad - intereses pēc - darbā savam datoram paralēli Windows uzliku Linux operētājsistēmu. Pēc aptuveni divām nedēļām pilnībā nonesu nostWindows un paliku pie Linux. Tagad, iegādājoties jaunos datorus, pērkam tos bez licencēm un liekam virsū Linux.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft laiž klajā jaunu Office

Gunta Kursiša, 30.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft piedāvā tirgū jauno Office 2013, kurš pieejams par simts ASV dolāriem gadā, vēsta pasaules mediji.

Jaunais Microsoft Office 2013 no priekšgājējiem atšķiras ar to, ka tas iegādājams nevis, samaksājot vienreizēju summu, bet gan lietojot to par simts ASV dolāriem gadā. Mājsaimniecībām, kurās ir vairāk par vienu datoru, iespējami izdevīgāki piedāvājumi. Līdz šim Microsoft Office bija pieejams par 140 ASV dolāriem un to varēja izmantot vairākus gadus. Associated Press tehnoloģiju žurnālists Eniks Jesdanuns (Anick Jesdanun) aprakstījis jauno Office kā «padārgu, bet vērtīgu».

«Sākotnēji Office 2013 atgādina Office 2010, tomēr tas ir papildināts ar jaunu rīkjoslu ātrākai piekļuvei visvairāk vajadzīgākajiem rīkiem,» raksta AP.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tie, kuri joprojām nespēj atteikties no kompānijas Microsoft (MS) biroja programmām, piemēram, Excel vai Word, par labu citām līdzīgām bezmaksas programmām, varēs izmantot «ierobežotu iespēju» bezmaksas MS Office 2010.

Patlaban tiek plānotas divas MS Office 2010 bezmaksas versijas. Viena no tām būs MS Office Starter, kas būs uzstādīta uz noteiktas firmas datoriem un piedāvās lietotājiem uz reklāmām balstītas ierobežotu iespēju Excel un Word programmas. Lietotājam tiks piedāvāta arī iespēja šo Office 2010 versiju uzlabot uz pilno versiju. Office Starter dokumentu formāts būs savietojams ar visām citām Office 2010 versijām.

Otra iespēja, kā lietot MS Office 2010 bez maksas, ir izmantot uz interneta bāzes veidotās programmas Word, Excel, PowerPoint un OneNote, kuras var atvērt ar interneta pārlūku. Arī šīs Office 2010 versijas būs ar ierobežotām iespējām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tikai dažus mēnešus pirms Microsoft nāks klajā ar savu jauno Office 2010 programmu paketi, kompānija Google uzlabojusi tās piedāvātos produktus, vēsta Telegraph.

Turklāt šim notikumam par godu rīkotajā konferencē Google vērsās pret Microsoft vēl tiešāk nekā iepriekš, sakot, ka daudziem uzņēmumiem salīdzinoši dārgā Microsoft produkcija nemaz nav nepieciešama.

Zīmīgākie Google produktu uzlabojumi ir iespēja vienu dokumentu ar interneta palīdzību vienlaicīgi apstrādāt līdz pat 50 lietotājiem, kā arī paplašinātas savietojamības iespējas, kas ļauj citās programmās veidotus dokumentus apstrādāt ar Google produktiem.

Google norāda, ka viņu uzņēmumiem piedāvātā programmatūra izmaksā aptuveni 50 ASV dolārus gadā, kas ir krietni lētāk nekā Microsoft produkcija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā daļa uzņēmumu pakāpeniski uzsākuši Microsoft Office 2003 nomaiņu ar jaunāku produktu, taču dažiem nav skaidrs, vai viņi no šīs biroja programmatūras atteiksies pēc 2014. gada, lai gan atbalsts vairs netiks sniegts, vēsta laikraksts Dienas bizness.

«Lai gan Microsoft operētājsistēma Windows XP ir iekarojusi diezgan lielu lietotāju mīlestību, vislielākais akcents Latvijā būs ar biroja programmatūras Microsoft Office 2003 nomaiņu,» prognozē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa, vērtējot ASV informācijas tehnoloģiju (IT) giganta Microsoft paziņojumu, ka pēc 2014.gada netiks sniegts Microsoft Office 2003, Windows XP un interneta pārlūka Internet Explorer 6 atbalsts. Vairāk nekā desmit gadu termiņš ir pietiekams laiks, uzskata Microsoft vadība, lai lietotāji ikdienā sāktu izmantot jaunāko programmnodrošinājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltic Office izveido pārstāvniecību Ventspilī

Vēsma Lēvalde, 03.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju un biznesa attīstības konsultāciju kompānija Baltic Office pieņēmusi lēmumu izveidot pārstāvniecību Ventspilī, pamatojot to ar ārvalstu investoru augošu interesi par Latvijas investīciju vidi un iespējām brīvajās ekonomiskajās zonās.

Baltic Office pārstāvniecība Ventspilī tiek veidota sadarbībā ar uzņēmumu PB Finanses, kas pieder ilggadējai SIA LSF Holdings galvenajai grāmatvedei, LSF Holdings meitas uzņēmuma FINAKO valdes loceklei Agnesei Pastarei un FINAKO vienai no vadošajām grāmatvedēm Kristīnei Budiginai. Agnese Pastare un Kristīne Budigina kļūst par Baltic Office asociētajām partnerēm.

Baltic Office pārstāvniecības mērķis ir nodrošināt investoru biznesa attīstību Ventspilī, koncentrējot spēkus uz finanšu, juridiskajām konsultācijām, PR un mārketingu, norāda Baltic Office valdes locekle Ilze Lapiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

INVL Family Office sniegs ieguldījumu pakalpojumus turīgām ģimenēm Latvijā

Db.lv, 23.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas aktīvu pārvaldīšanas grupai Invalda INVL piederošā ieguldījumu brokeru sabiedrība INVL Financial Advisors, kas darbojas ar zīmolu INVL Family Office, ir izveidojusi filiāli Latvijā ieguldījumu pakalpojumu sniegšanai.

INVL Financial Advisors darbību Latvijā uzsāk pēc Latvijas Bankas saskaņojuma.

“Līdz šim INVL Family Office sniegtie ieguldījumu pakalpojumi bija pieejami tikai Lietuvas tirgū. Atļauja sniegt pakalpojumus Latvijā ļaus mums nostiprināties šajā tirgū un nodrošināt turīgās ģimenes ar izciliem ieguldījumu risinājumiem, kas palīdzēs sasniegt un saglabāt finansiālo drošību vēl vairākām paaudzēm," stāsta INVL Family Office vadītāja Asta Jovaišiene.

Uzņēmums INVL Financial Advisors, kas darbojas ar zīmolu INVL Family Office, tika izveidots 2015. gadā. Uzņēmums ir viens no lielākajiem multi-family offices pakalpojumu sniedzējiem Lietuvā, kura pārziņā ir vairāk nekā 800 miljoni eiro klientu aktīvu. INVL Family Office sagatavo un aktualizē ieguldījumu stratēģijas fiziskām un juridiskām personām, analizē trešo pušu produktus un pakalpojumus, pārstāv klientus saskarsmē ar šādu produktu un pakalpojumu sniedzējiem, atbalsta pēctecības un mantošanas plānošanu un sniedz citus ieguldījumu pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas kopdarba telpu piedāvājumu papildina jauns koprades birojs "UP Office"

"UP Office" reizē darbosies arī kā platforma, kas saved kopā potenciālos biznesa partnerus un pieredzes bagātus ekspertus, tādējādi sekmējot katra jaunā uzņēmēja izaugsmi. "Koprades telpu iekārtojumam par pamatu ņemta gadsimtiem senā fen šui mācība, kas mērķtiecīgi tiks pielietota arī mūsu biedru personības iezīmju analizēšanā un sadarbības veicināšanā," norāda "UP Office" biroja vadītāja Agnese Žagata.

Koprades telpas koncepcijas pamatā ir ideja par dzīvas enerģijas radīšanu telpās, tādējādi nodrošinot vidi dinamiskam, radošam un iedvesmas pilnam darbam. "Vēlamies, lai ikviens, kurš šeit darbojas, realizē savu potenciālu un savas biznesa ieceres pēc iespējas efektīvāk un veiksmīgāk, tāpēc izmantojam dažādus zinātnes virzienus un metodes, kas palīdz vieglāk noteikt un atklāt cilvēka talantus un vēlamo darbības virzienu, lai gūtu panākumus un piepildījuma sajūtu," viņa teic.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft laiž klajā Office 2016

Dienas Bizness, 22.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 22. septembrī, visā pasaulē nāk klajā Office 2016 — jaunākais biroja produktivitātes programmatūras laidiens, kas iekļauj sevī lietotņu Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio un Access jaunās versijas, teikts paziņojumā medijiem.

Office 2016 būs pieejams 40 valodās, tostarp arī latviešu valodā. Līdz ar jauniem un uzlabotiem Office 365 mākoņpakalpojumiem Microsoft piedāvā būtiskus uzlabojumus produktīvam komandas kopdarbam.

Office 365 abonentiem, gan individuālajiem lietotājiem, gan uzņēmumiem, jaunais Office 2016 ar visām tajā iekļautajām lietotnēm un tādiem pakalpojumiem kā OneDrive informācijas krātuve mākonī, Skype for Business, koplietošanas rīks Delve, Yammer, kā arī uzlabotas drošības iespējas uzņēmumiem, būs pieejams bez papildu maksas.

«Biznesa vides diktētās prasības nosaka vajadzību pēc efektīva komandu darba un bezkompromisu mobilitātes. Tas nozīmē, ka mums nepieciešamajam saturam un darba produktivitātes rīkiem jābūt pieejamiem neatkarīgi no izmantotās ierīces un konkrētās atrašanās vietas. Ir jāspēj rediģēt dokumentus planšetdatorā, vadīt prezentāciju no sava viedtālruņa un tamlīdzīgi. Tas nozīmē arī to, ka grupu darbs arvien biežāk notiek nevis fiziskā klātbūtnē, bet katram savā datorā un virtuālās tikšanās telpās. Office 2016 līdz ar Office 365 pilnveidotajiem mākoņpakalpojumiem ļauj strādāt individuāli vai komandā jebkur un jebkurā ierīcē,» norāda Microsoft Office produktu grupas vadītājs Baltijā Andrejs Juščenko

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumi pārsvarā lieto Microsoft biroja programmatūru, tā Db noskaidroja aptaujājot vienus no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem, lai noskaidrotu kādu biroja programmatūru tie lieto un kādi ir galvenie ietekmējošie faktori.

«AS Latvenergo kopumā izmanto tradicionālos Microsoft piedāvātos risinājumus – Windows un Office programmu paketes. Savukārt kā e-pasta programmatūra un dokumentu aprites sistēma, kas gan neietilpst biroja programmatūras komplektācijā, tiek lietota Lotus Notes,» Db norādīja AS Latvenergo Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka pašlaik uzņēmumā netiek izskatīta iespēja pievērsties sabiedrībā plaši apspriestajai bezmaksas atvērtā koda programmatūrai, jo tā nespēj nodrošināt uzņēmuma dokumentu apstrādes prasībām atbilstošu funkcionalitātes līmeni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šosestdien, 15.augustā, Skonto futbola stadionā noslēgsies grupas Prāta Vētra organizētais atklātais amatieru čempionāts mini futbolā MĪTAVA OPEN 2009. Fināla posmā, kurā piedalīsies sešos reģionālajos atlases posmos uzvarējušās komandas, tiks noskaidroti balvu fonda - Ls 3000 - ieguvēji.

Komanda, kas čempionāta finālturnīrā 15. augustā iegūs pirmo vietu, saņems balvu- Ls 1500, otrās vietas ieguvēji - Ls 1000, savukārt trešā vieta - Ls 500.

Spēles sāksies plkst. 10:00., apbalvošanas ceremonija plānota plkst. 18:00. Ieeja pasākumā - bez maksas.

Fināla sacensībās piedalīsies sekojošas komandas: no MĪTAVA OPEN Kurzemes posma - komandas Zemnieki, Rainis, Kuldīgas sporta aģentūra un Turlava, No MĪTAVA OPEN Zemgales posma - komandas KV&LP, Lauki, Ozolnieki un Safeguard, no MĪTAVA OPEN Vidzemes posma - komandas Cold gel, B-peat, Eglītes mežs un Staiceles bebri, no MĪTAVA OPEN Latgales posma - komandas Vels, Barons, Daugava city united un Cerbers/Security, no MĪTAVA OPEN Ziemeļaustrumlatvijas posma - komandas Kvarcs, FK Smudzis, Zemgales būvmeistars un Parsportu.lv un no MĪTAVA OPEN Rīgas posma - komandas Korsāri, Laimes lācis, Daugmales dadzis un Alliance.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft «mākoņa» pakalpojums Office 365 testā Latvijā

Sanita Igaune, 30.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā ir pieejama Microsoft mākoņskaitļošanas produkta Office 365 bezmaksas izmēģinājuma versija. Vienlaikus ar Latviju izmēģinājuma versija būs pieejama vēl 21 valstī, tostarp Igaunijā un Lietuvā, vairākās Austrumeiropas un Tuvo Austrumu valstīs.

Līdz šim mākoņskaitļošanas pakalpojums Office 365 bija pieejams 40 pasaules valstīs. Pārdošanā tā dēvētais «mākoņa» pakalpojums Latvijā būs pieejams 2012. gada pirmajā pusē.

DB jau rakstīja, ka liela vērība Office 365 tika pievērsta Microsoft Worldwide Partner konferencē Losandželosā, kas notika jūlijā un pulcēja ap 15 tūkstošus Microsoft partneru.

Uzņēmumiem, izmantojot Microsoft «mākoņa» pakalpojumu Office 365, nebūs jāpērk programmatūra, bet tie pakalpojumus varēs izmantot, maksājot ikmēneša maksu. Ne tikai citās valstīs, bet arī Latvijā saistībā ar Office 365 liela loma būs Microsoft sadarbībai ar partneriem, iepriekš apliecināja Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis. To konferencē apliecināja arī Microsoft vadība, taču, kā praktiski notiks sadarbība ar partneriem, varēs novērtēt pēc laika.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā ir liela nterese par jauno Microsoft Office 2010. To pierāda arī MS Office produktu pārdošanas apjomu pieaugums par vidēji 20–30% kopš marta, jo visiem jauna datora pircējiem līdz ar MS Office 2007 iegādi tika garantēta arī bezmaksas MS Office 2010 programma.

DB jau vēstīja, ka Latvijā no 16.jūnija mazumtirdzniecībā trīs komplektos ir nopērkams MS Office 2010.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

25% lietotāju vēl aizvien izmanto Microsoft Office 2003 vai senāku versiju

Sanita Igaune, Māris Ķirsons, 22.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā 20-25% lietotāju izmanto biroja programmatūru Microsoft Office 2003 vai senāku versiju. Savukārt valsts pārvaldē lietotāju skaits, kas izmanto Microsoft Office 2003, varētu būt nedaudz mazāks - zem 20% sliekšņa, raksta Dienas bizness.

Salīdzinājumam, pirms trīs gadiem, kad tirgū tika palaists Microsoft Office 2010, attiecīgā proporcija kopējo lietotāju skaita ziņā bija daudz lielāka - 60% apmērā.

Šobrīd lielākā daļa jeb 75% izmanto Microsoft Office 2007 un Microsoft Office 2010, DB pastāstīja Microsoft Office biznesa grupas vadītājs Baltijā Andrejs Juščenko.

Jau vēstīts, ka ASV informācijas tehnoloģiju (IT) gigants Microsoft ir paziņojis, ka pēc 2014.gada netiks sniegts Microsoft Office 2003, operētājsistēmas Windows XP atbalsts.

Atbilstoši Gemius datiem, vēl aizvien diezgan daudz jeb 32,3% lietotāju Latvijā izmanto operētājsistēmu Windows XP. Jāatzīmē, ka šī operētājsistēma operētājsistēmai Windows 7 piekāpās pērnā gada otrajā ceturksnī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft gatavojas Office 2007 izlaišanai

, 22.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Microsoft paziņojusi, ka tas būs izaicinājums pārliecināt patērētājus nopirkt tās jauno Office versiju, ziņo BBC News. Office, kas ir pasaules populārākais produktu komplekts, ietver Word, Excel, Outlook un citas programmas.

"Viens no lielākajiem izaicinājumiem ir sakaut uzskatu, ka vecā versija ir pietiekami laba," sacījis Microsoft Biznesa nodaļas korporatīvais viceprezidents Kriss Kaposela (Chris Capossela).

Office 2007 nonāks pārdošanā šā gada 30.novembrī - tajā pašā datumā, kad tiks izlaista jaunā operētājsistēma Windows Vista.

Daudziem lielajiem biznesiem Office 2007 tiks piegādāts kā daļa no eksistējošiem IT kontraktiem, bet mazie biznesi un individuālie patērētāji būs jāpārliecina izvēlēties jauno produktu.

Office patlaban ir aptuveni 400 miljoni lietotāju visā pasaulē. Tai pat laikā arvien vairāk cilvēku izvēlas šī komplekta alternatīvu - par brīvu pieejamo OpenOffice.org., kurai šobrīd jau ir aptuveni 40 miljoni lietotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Direct Office ceturtdien laikraksta Diena pielikumā Izklaide publicējusi reklāmas par gaišreģi Esmeraldu atsaukumu, kurā norādīts, ka reklāmā bijuši 15 (!!!) neprecīzi un nepareizi paziņojumi.

Laikraksts Dienas bizness jau rakstīja, ka apšaubot Esmeraldas masu medijos izreklamētās spējas ikvienam nodrošināt iespēju mēneša laikā vinnēt vismaz 50 tūkst. Ls, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) uzsācis pārbaudi.

Ceturtdien, pamatojoties uz Patērētāju tiesību aizsardzības centra 2007. gada 11. maija lēmumu, Direct Office atsaucis reklāmu ar virsrakstu "Pazīstama gaišreģe teic: "Es sūtu īstu talismanu, kas pilnībā mainīs jūsu dzīvi..."", norādot, ka reklāmā bijuši 15 (!!!) neprecīzi un nepareizi apgalvojumi.

Daži no atsauktajiem apgalvojumiem: "Tiklīdz paņemsiet to rokās, sajutīsiet no tā plūstam starojumu un magnētisku spēku", "Es laimēju 122 000 eiro. Jūs paredzējāt, ka laimēšu loterijā un es ar numuru 86004 laimēju 122 000 eiro. Pievienoju savu foto, lai civlēki ticētu, ka Jūs tiešām esat gaišreģe...", ""Ja nomāc vientulība, tas piesaistīs tieši tādus cilvēkus, kādus meklējat.", "Ja būs saspīlētas attiecības ar tuvu cilvēku, talismans tās padarīs maigākas", "Esmu tik daudz laimējusi! Jūs neticēsiet, tomēr tā ir patiesība. Tikai ar Jūsu palīdzību es loterijā laimēju 155 000 eiro. Es sasniedzu savu mērķi daudz ātrāk nekā biju cerējusi. Paldies! E.C. jaunkundze, Beļģija."

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Vairums Latvijas pašvaldību izmanto atvērtā koda programmatūras risinājumus

LETA, 19.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vismaz 64 no 119 Latvijas pašvaldībām izmanto atvērtā koda programmatūru, liecina Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) padomnieka Guntara Krasovska apkopoti dati.

No pārskata izriet, ka atvērtā koda risinājumus izmanto gan lielas pilsētas, piemēram, Rīga, gan mazas pašvaldības dažādās Latvijas malās, piemēram, Dundaga un Viļāni. Daudzās vietās sākotnēji bezmaksas programmatūru izmanto «parasti» lietotāji ikdienas darbam, rakstot vēstules un citus tekstus ar Open Office un sūtot e-pastu ar programmām Thunderbird, Zimbra vai līdzīgām.

Kā izskanēja LATA konferencē, atvērta koda programmatūras lietošana nav 100% bez maksas, jo jāpērk ieviešanas, apmācību un atbalsta funkcijas. Tomēr lietotāji ietaupa, jo nav jāmaksā lielas licenču maksas, pērkot "Microsoft" vai cita komerciāla ražotāja programmatūru un nav jāalgo cilvēks, kas rūpējas par licenču noteikumu ievērošanu, lai novērstu situācijas, kur notiek ārējas pārbaudes un ar skandālu atrod kādas nelicencētas kopijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākie ātro kredītu izsniedzēji noliedz vēlmi monopolizēt tirgu

Nozare.lv, 22.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākie ātro kredītu izsniedzēji noliedz vēlmi monopolizēt tirgu, norādot, ka licences apmēru noteikšana ir Ekonomikas ministrijas (EM) ziņā.

Kā biznesa portālam skaidroja SIA SMScredit.lv izpilddirektors Toms Jurjevs, SMScredit ir atbalstījis vispārējo ideju par ātro kredītu nozares licencēšanas nepieciešamību, taču jautājumos par licences maksu un citiem finansiālajiem aspektiem, kas ir saistīti ar licencēšanu, uzņēmums vienmēr ir ieturējis neitrālu pozīciju. «Tas nozīmē, ka mēs neesam ne atbalstījuši, ne protestējuši plānotajai licences maksai un citiem finansiālajiem kritērijiem,» neoficiāli citu nozares pārstāvju izteiktos pārmetumus par vēlmi monopolizēt tirgu noraida Jurjevs.

Arī Open Credit valdes priekšsēdētājs Armands Broks uzsvēra, ka apgalvojumi par to, ka Open Credit grib monopolizēt ātro kredītu tirgu, ir aplami, jo ne jau uzņēmums nāca klajā ar šādām prasībām, bet gan EM.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Par labu ideju sola 10 tūkstošus latu

, 24.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Open Credit radīts investīciju projekts Open Chance paredz piešķirt kapitālu līdz 10 tūkstošiem latu inovatīvu ideju īstenošanai, informē Open Chance sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Volksone.

Viņa norāda, ka Open Chance ir iespēja tiem, kam ir ideja par kādu interneta vai elektroenerģijas projektu, bet nav kapitāla, par ko to realizēt. Vienīgais nosacījums naudas iegūšanai – idejai jābūt inovatīvai un to jāvar realizēt ne vien teorētiski, bet arī praktiski.

Saņemot investīcijas, projekta iesniedzējs kļūst par Open Chance biznesa partneri un izveido kopuzņēmumu, kurā projekta iesniedzēji iegulda savu ideju, laiku un zināšanas, bet Open Chance finansiālo nodrošinājumu un zinošu cilvēku pieredzi.

Open Chance sola, ka visi iesūtītie projekti būs pilnīgā drošībā. Tie netiks pārdoti, nodoti trešajām personām vai izmantoti savtīgos nolūkos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Piedāvā bezmaksas WiFi apmaiņā pret reklāmu skatīšanos

Lelde Petrāne, 09.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas telekomunikācijas uzņēmums MWTV sācis publiskās vietās Latvijā izvietot bezmaksas WiFi pieslēguma punktus.

Projekts M4 Open WiFi paredz, ka, lai 30 minūtes lietotu ātru un drošu interneta pieslēgumu, būs jānoskatās viena no 4 piedāvātajām reklāmām, kuras garums nepārsniedz 15 sekundes.

«Projekta M4 Open WiFi galvenais mērķis ir nodrošināt Latvijas iedzīvotajiem bezmaksas pieeju mūsdienīgam bezvadu internetam. Tik daudz tiek runāts par to, cik internetā brīvi pieejami mēs gribētu būt, taču realitāte ir tāda, ka nemaz tik brīvi internets Latvijas iedzīvotājiem nav pieejams,» stāsta SIA MWTV komercdirektors Normunds Tože.

«Bezmaksas internets ir pieejams dažās kafejnīcās, restorānos, tirdzniecības centros un viesnīcās, bet tas tomēr tikai daļēji ir bezmaksas, jo uzliek blakus pienākumus, piemēram, nopirkt kafejnīcā kafiju. Ir arī Lattelecom tīkls, taču tas ir par maksu. Vēl var izmantot arī mobilo internetu, taču tas nav tik ātrs kā dažkārt gribētos,» skaidro Tože.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas pieejama Swedbank Open Banking pilnā versija, piedāvājot kopīgu lietojumprogrammas saskarni (API) visos četros Swedbank mājas tirgos: Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Zviedrijā.

Jau 2017. gada rudenī tika atklāta Swedbank Open Banking jeb Atvērtās sadarbības platformas «smilšukastes» vide. Līdz šim jau vairāk nekā 2000 lietotņu izstrādātāju un sadarbības partneru ir pieteikušies un sākuši izmēģināt jaunās platformas iespējas.

Swedbank Open Banking platforma piedāvā licencētiem finanšu tirgus dalībniekiem – maksājumu ierosināšanas un konta informācijas pakalpojums sniedzējiem – iespējas piedāvāt dažādus maksājumu risinājumus visiem Swedbank klientiem. Starp pirmajiem, kas izmēģinājuši Swedbank API, ir arī divu Startup Wise Guys fintech akseleratoru dalībnieki, kuri kopīgās sadarbības ietvaros testēja to dažādiem saviem risinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Microsoft, kas ir pasaulē lielākā programmatūras izstrādātāja, nākamo biroja programmatūras paketi Microsoft Office plāno veidot kā bezmaksas interneta versiju.

Tādējādi milzis plāno cīnīties ar strauji popularitāti ieguvušo Google produktu Docs. Jaunais Office būs pieejams nākamajā gadā.

Los Angeles Times raksta, ka kompānija Microsoft ļoti riskē, jo ar šo soli tā atdod vispelnošāko kompānijas produktu pilnīgi bezmaksas. Šā finanšu gada pirmajos trijos ceturkšņos Microsoft no Office tirdzniecības iekasēja 14.3 miljardus USD.

Daudzi eksperti jau agrāk ir minējuši, ka jaunais Office tiešām varētu būt bezmaksas taču viņi uzskata, ka Microsoft tajā plāno iekļaut reklāmas izvietošanas iespējas.

Viņi norāda, ka Microsoft apzinās, ka ierastās pretpirātisma metodes līdzinās cīņai ar vējdzirnavām, tādēļ uzņēmums mēģinās ar reklāmas palīdzību gūt peļņu arī no tiem lietotājiem, kuri programmatūru izvēlas lietot bez maksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Dubults neplīst jeb 6 iemesli, kāpēc veidot rezerves kopijas uzņēmuma datiem

Sadarbības materiāls, 10.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērtīgas lietas mēs parasti apdrošinām vai parūpējamies par to drošību citos veidos. Mūsdienu pasaulē, kurā vairumam uzņēmumu viens no nozīmīgākajiem resursiem ir informācija, ir ārkārtīgi būtiski gādāt par uzņēmuma datu drošību. Office 365 lietotāji nereti automātiski uzskata, ka par tajā esošā satura drošu uzglabāšanu rūpējas Microsoft. Realitātē Office 365 ir veidots, pamatojoties uz dalītās atbildības modeļa principu. Ideja ir tāda, ka veiksmīgai pakalpojuma darbībai nozīmīga loma ir visām iesaistītajām pusēm. Microsoft galvenais uzdevums ir Office 365 pakalpojumu infrastruktūras uzturēšana un aizsardzība. Piegādātājs nodrošina vienmērīgu darbību iekārtām un Office 365 pakalpojumiem, kā arī rūpējas par aktuālo pakalpojumu pārvaldību. Savukārt klientiem ir jāuzņemas atbildība par savu datu dublēšanu. Piemēram, ja kāds uzņēmuma darbinieks netīšām izdzēš failu no Teams, diemžēl nav iespējas piezvanīt uz Microsoft biroju un pieprasīt faila atjaunošanu. Tas ir klienta pienākums – savlaicīgi veidot rezerves kopijas, lai vajadzības gadījumā datus atgūtu.

Uzņēmums Primend, kas nodrošina profesionālus un efektīvus IT pakalpojumus visā Baltijā, rūpīgi seko līdzi arī tam, lai klientu vērtīgie dati būtu pastāvīgā drošībā. Vai zini, kādi ir galvenie iemesli uzņēmuma datu aizsardzībai? Lūk, 6 potenciāli riski, kurus var “apdrošināt”, ieviešot uzņēmumā kvalitatīvu satura dublēšanas risinājumu rezerves kopijām.

1. iemesls: netīša izdzēšana. Gluži cilvēcīgi jebkuram var gadīties svarīgu informāciju netīšām izdzēst vai arī kļūdas dēļ vieniem datiem uzkopēt virsū citus, attiecīgi oriģinālos datus zaudējot. Protams, ir pieejami dažādi Microsoft rīki, kas ļauj informāciju atgūt, kā piemēram, izdzēsto failu vai e-pasta ziņojumu miskastes. Tomēr ne visās situācijās tas ir risinājums, turklāt šādā formātā dati tiek glabāti tikai noteiktu laika periodu, pēc tam tos neatgriezeniski dzēšot. Tātad vienīgais drošais veids, kā tos atgūt, ir pilnvērtīgs un visaptverošs risinājums rezerves kopiju izveidei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korporācija Microsoft plāno nākamajā ofisa programmu paketē Office 14 iekļaut reklāmas izvietošanas iespēju.

Ar šo soli Microsoft mēģinās pārvērst pirātus par Windows programmu saimes peļņas avotu, raksta The Business Insider, atsaucoties uz Microsoft pārstāvi Stīvenu Elopu (Stephen Elop).

Vēl nav atklāts, kā Office 14 versija ar reklāmu funkcionāli atšķirsies no maksas versijas. Precīzs Office 14 izlaišanas datums nav zināms, bet programmu pakete netiks izlaista ātrāk par 2010. gadu. Šā gada janvārī Microsoft izsūtīja Office 14 alfa versiju saviem partneriem testēšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atsaucoties uz otrdien, 10. jūnijā žurnālā Privātā Dzīve izplatīto reklāmu, kurā, tā vietā lai izpildītu Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) 30.04.2008 lēmumu Nr. 21 – 06/3783 par negodīgu komercpraksi, uzliekot par pienākumu uzņēmumam atsaukt Slim Complex revolucionāras notievēšanas(citāts) līdzekļa reklāmu, uzņēmums publicējis informāciju, kas ir pilnīgā pretrunā ar PTAC lēmumu, un turpina maldināt patērētājus.

30.04.2008. PTAC ir pieņēmis lēmumu, kurā atzīst SIA Direct Office sniegto SlimComplex reklāmu par negodīgu komercpraksi un uzliek pienākumu nekavējoties atsaukt reklāmu, kurā pausta negodīga komercprakse. Publicētajā atsaukumā ir jābūt skaidri un nepārprotami norādītai informācijai, ka iepriekš izplatītā reklāma (komercprakse) tiek atsaukta, jo tajā tika sniegta maldinoša informācija par produkta SlimComplex spējām samazināt svaru atbilstoši reklāmā sniegtajai informācijai. Turpretim – 10. jūnijā izplatītajā informācijā, tā vietā, lai atsauktu maldinošu komercpraksi, ir publicēta reklāma, kurā redzams slaids sievietes stāvs un SlimComplex attēls tuvplānā, kas turpina maldināt patērētāju, kā arī Direct Office viedoklis par PTAC lēmuma nepamatotību.

Komentāri

Pievienot komentāru