Tehnoloģijas

Par Skype pārdošanu izstāsta taksists

Ainars Sedlenieks [email protected], 05.10.2005

Jaunākais izdevums

Par to, ka konfidenciāla informācija, kuras aizsardzība ir arī viens no primārajiem IT drošības uzdevumiem, var maksāt miljardus dolāru, liecina gadījums ar Skype pārdošanu, atgādina Datoru Drošības tehnoloģijas, kas pārstāv antivīrusu kompāniju Kaspersky Lab. Kompānija eBay oficiāli par Skype iegādi paziņoja tikai 12. septembrī. Taču baumas par to parādījās jau 8. septembrī, un tajā pašā dienā eBay akcijas nokritās par 3,8%. Tirgū apgrozās 1,35 miljards akciju, katra no savas vērtības zaudēja 1,53 dolārus, tas nozīmē, ka korporācija eBay vienā dienā pazaudēja aptuveni 2 miljardus dolāru no savas vērtības. Tenku dēļ! Piektdien, 9. septembrī, akcijas nokritās vēl par 0,31%, tā ka kopumā eBay kapitalizācija pazeminājās par 2,5 miljardiem dolāru. Ir acīmredzams, ka baumas par kompānijas Skype pārdošanu tirgū tika uzņemtas kā ticamas. Tās reāli iespaidoja tirgotāju uzvedību. Tas nozīmē, tirgotāji kaut kādā veidā zināja, ka tās patiešām ir patiesas ziņas. Šāda veida informācija tirgū parādās gandrīz vai ikdienas un parasti tai tiek veltīts maz uzmanības. No kurienes tad tirgotāji šajā gadījumā varēja zināt patiesību? 12. septembrī eBay pārstāvji oficiāli apstiprināja informāciju par to, ka iegādājušies Skype, un investoriem publicēja Skype integrācijas plānu eBay dienestos, vispusīgi aprakstot šāda lēmuma izdevīgumu eBay attīstībā. Akciju kurss tūlīt pat atgriezās iepriekšējā līmenī. Baumu apstiprināšanās par eBay plāniem kļuva par īstu šoku Skype apvienībai. Viņi mēģināja saprast, kā varēja notikt tik svarīgas informācijas noplūde, kāda parasti tiek glabāta kā noslēpums aiz septiņām atslēgām. Izskatās, ka eBay un Skype darījums ir kļuvis par vissliktāk glabāto noslēpumu Volstrītā pēdējos gados. Kas tad bija noticis? Noplūde varēja notikt caur vairākiem avotiem: kāda no Merrill (eBay finansu padomnieka), Morgan Stanley (Skype finansu padomnieka), vai arī no pašām kompānijām Skype un eBay. Visinteresantākā versija tika izteikta Skype korporatīvajos forumos. Kompānijas darbinieki noskaidroja, kurš bija noplūdes autors. Izrādījās, ka tas bijis… Ņujorkas taksists. Nedēļu pirms 12. septembra kompānijas Skype atbalsta dienests saņēma no viņa dīvainu vēstuli. Taksists rakstīja, ka tikko savā mašīnā esot vedis divus cilvēkus no eBay vadības un viņi esot apsprieduši šo jautājumu. Dabiski, Skype atbalsta dienests šo informāciju uzņēma kā uzmanību nepelnošas baumas. Taču drīz vien izrādījās, ka taksists bija runājis patiesību. Patiesība tā ir vai nē, taču notikums ar taksistu ir pelnījis, lai tas ieietu vēsturē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Skype samazina tarifus zvaniem uz mobilajiem un fiksētajiem tālruņiem Latvijā un Lietuvā

, 08.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga/Viļņa, 8. novembris, 2006 - Globālā interneta komunikāciju kompānija Skype paziņo, ka tā samazina SkypeOut tarifus zvaniem no Skype uz mobilajiem un fiksētajiem tālruņiem. Samazinātie tarifi stāsies spēkā no šā gada 14.novembra. Kompānija Skype piedāvā SkypeOut, kas sniedz iespēju no Skype zvanīt uz mobilajiem un fiksētajiem tālruņiem par vietējiem tarifiem visā pasaulē.

Tarifs, zvanot uz fiksētajiem tālruņiem Latvijā, tiek samazināts par aptuveni 60% un jaunais tarifs par minūti būs 4 santīmi (kompānijām tarifs ir bez Luksemburgas PVN - 3,5 santīmi). Tarifs par minūti, lai no Skype zvanītu uz mobilajiem tālruņiem Latvijā, tiek samazināts par 25% un būs 12,1 santīmi (kompānijām tarifs ir bez Luksemburgas PVN - 10,5 santīmi). Luksemburgas PVN attiecas uz individuālajiem lietotājiem, bet netiek piemērots kompānijām, kuras darbojas Eiropas Savienībā, tāpēc tarifi kompānijām ir par 15% zemāki nekā individuālajiem lietotājiem.

Tarifi tiks samazināti arī Lietuvā un stāsies spēkā vienlaikus ar Latviju - 14.novembrī. Zvanot no Skype uz Lietuvas fiksēto tālruni būs jāmaksā 4 santīmus par minūti (kompānijām - 3,5 santīmus). Savukārt Skype zvani uz mobilajiem tālruņiem Lietuvā maksās 12,1 santīmus (kompānijām - 10,5 santīmus).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Skype maina cenu stratēģiju maksas zvaniem

, 18.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien globālā interneta komunikāciju kompānija Skype paziņo par jaunu SkypeOut cenu stratēģiju visā pasaulē, kas nodrošinās Skype lietotājiem vienkāršu, ērtu un izmaksu ziņā izdevīgu zvanu veikšanu internetā uz mobilajiem un fiksētajiem tālruņiem.

Sākotnēji cenu stratēģija tiks ieviesta Europas valstīs, bet pakāpeniski 2007. gada laikā arī visā pasaulē.

Tad, kad cenu stratēģija būs pilnībā ieviesta, tā ietvers premium abonēšanas pakotni (Skype Pro), kas nozīmēs to, ka SkypeOut zvani uz vietējiem fiksētajiem tālruņiem būs bez minūtes tarifa, bet par nelielu samaksu par savienojumu.

"Cilvēkiem patīk izmantot Skype, lai veiktu bezmaksas zvanus savā starpā, tomēr arvien vairāk cilvēki izvēlas arī mūsu maksas produktus. Tāpēc mēs šodien ieviešam jaunu cenu stratēģiju, kas ietvers premium pakotni. Šī pakotne mums nodrošinās panākumus, kurus guvām Ziemeļamerikā un Lielbritānijā, pateicoties abonentzvanu veicināšanas aktivitātēm. Tā piedāvā mūsu lietotājiem vairāk iespēju par zemākām izmaksām, jo tie var iegādāties papildus Skype maksas produktu par mazāku samaksu," saka Stefans Obergs (Stefan Öberg), Skype Telekomunikāciju vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Labākā darba vieta

Ilze Veģe, Db, 24.05.2009

«Igaunija ir maza valsts, tādēļ vietējo talantu «baseins» ir niecīgs. Mums jāmēģina makšķerēt kaut kur vēl,» smaida Skype Igaunijas biroja vadītājs Stens Tamkivi.

Laine Zunte

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skype ir kas nesalīdzināmi vairāk par miljons dolārus vērtu ideju. Tas ir 405 miljonus lietotāju vērts veiksmes stāsts.

Skype Tallinas ofiss mani pārsteidz ar... patiesībā ar visu. Ar dzīvespriecīgajām krāsām, grīdas spilveniem, rotaļlietām un puķu podiem. Par biljarda galdu nemaz nerunājot. Varētu šķist, ka šeit top augstā mode vai tiek atveseļoti depresijas nomākti slimnieki. Visādā ziņā šī atmosfēra nekādi «nelīmējas» kopā ar apzīmējumu «datoriķa darbavieta».

picturegallery.3fe36f9d-026f-4678-85f0-2b291aa2794a

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta vide ir pilna ar ziņām par to, ka eBay, iespējams, meklē pircēju kompānijai piederošajam tiešsaistes komunikāciju pakalpojumu sniedzējam Skype, kuru eBay 2005. gadā iegādājās par 3.1 miljardu ASV dolāru, raksta Wall Street Journal.

Plašās spekulācijas medijos sekoja pēc tam, kad eBay boss Džons Donahjū (John Donahoe), paziņojot kompānijas 2008. gada pēdējā ceturkšņa finanšu rādītājus, izteicās, ka Skype būtu ļoti veiksmīgs arī kā atsevišķs bizness.

"Sinerģija starp Skype un citām mūsu portfeļa daļām ir minimāla. Mēs turpināsim vadīt šo biznesu. Pagaidām tas nerada apjukumu. Kad mums būs tālāki paziņojumi saistībā ar to, mēs jūs par to informēsim," sacīja Dž. Donahjū.

eBay vadītājs, sarunā ar Wall Strett Journal, norādīja, ka Skype "vērtība aug ar katru dienu", un viņam neesot nekas sakāms par iespējamu Skype pārdošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Skype samazina tarifus

, 08.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālā interneta komunikāciju kompānija Skype paziņojusi, ka tā samazina SkypeOut tarifus zvaniem no Skype uz mobilajiem un fiksētajiem tālruņiem, db.lv informēja kompānijas pārstāve Egita Jirgensone. Samazinātie tarifi stāsies spēkā no šā gada 14.novembra.

Kompānija Skype piedāvā SkypeOut, kas sniedz iespēju no Skype zvanīt uz mobilajiem un fiksētajiem tālruņiem par vietējiem tarifiem visā pasaulē.

Tarifs, zvanot uz fiksētajiem tālruņiem Latvijā, tiek samazināts par aptuveni 60% un jaunais tarifs par minūti būs 4 santīmi (kompānijām tarifs ir bez Luksemburgas PVN – 3,5 santīmi). Tarifs par minūti, lai no Skype zvanītu uz mobilajiem tālruņiem Latvijā, tiek samazināts par 25% un būs 12,1 santīmi (kompānijām tarifs ir bez Luksemburgas PVN – 10,5 santīmi). Luksemburgas PVN attiecas uz individuālajiem lietotājiem, bet netiek piemērots kompānijām, kuras darbojas Eiropas Savienībā, tāpēc tarifi kompānijām ir par 15% zemāki nekā individuālajiem lietotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skype testē programmatūru, kas ļauj lietot Skype pakalpojumus uz parastiem mobilajiem telefoniem, kuriem ir Java funkcija. Pašlaik testa versijā Skype pieejams uz apmēram 50 mobilajiem telefoniem no Nokia, Sony Ericsson, Motorola un Samsung, liecina informācija Skype mājaslapā.

Programma, vismaz pašlaik, ir bezmaksas - vienīgi jāņem vērā tas, ka, ja to ielādē telefonā, neizmantojot datoru, var gadīties, ka jūsu operators vēlēsies saņemt naudu par datu apmaiņu.

Pagaidām par dažiem Skype pakalpojumiem, piemēram, zvanīšanu un zvanu saņemšanu ir jāmaksā no Skype konta, uz kuru jāuzskaita nauda, ja vēlēsieties zvanīt vai veikt Skype zvanus no sava telefona.

Programma testa versijā pieejama šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Izplatās jauns Skype vīruss, kas var nozagt privātos datus

Gunta Kursiša, 05.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē sācis izplatīties jauns Skype vīruss, kas var nolasīt datus, kas tiek ievadīti datorā. Lietotāji ar šo vīrusu inficēti arī Latvijā, novēroja Db.lv.

Vīruss izplatās, automātiski no cita inficēta Skype konta nosūtot aicinājumu atvērt saiti, piemēram, it kā jautājot, vai Skype lietotājs redzams fotogrāfijā, kas aplūkojama, atverot inficēto saiti, piemēram, «OMG, is it your pic?», kā arī citās valodās. Pēc tam, kad Skype lietotājs šo saiti atvērs, viņa Skype konts sāks automātiski izsūtīt šādas ziņas citiem lietotājiem.

Inficētajos datoros vīruss nolasa lietotāja ievadīto informāciju, tādējādi varot iegūt arī bankas konta datus, paroles, u.c.

Ja lietotāja dators inficēts, tad tiek ieteikts nekavējoties nomainīt sava Skype konta paroli un pēc tam lietot antivīrusa programmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta telefonijas uzņēmums Skype uzsācis paplašināšanos Eiropā un pieņems darbā 400 cilvēkus. Microsoft piederošā kompānija uzsākusi arī agresīvu reklāmas kampaņu, kurā vēršas pret sociālajiem tīkliem.

Jaunus darbiniekus Skype vispirms plāno nolīgt Londonā un Stokholmā, bet pēc tam – Tallinā, Prāgā un Kalifornijā. Paredzēts, ka kopumā Skype darbinieku skaits pasaulē sasniegs 1,6 tūkstošus. Tāpat interneta telefonijas uzņēmums plāno atvērt jaunu tehnoloģiju centru Londonā.

Kā BBC pastāstīja Skype viceprezidents Riks Osterlohs (Rick Osterloh), uzņēmums meklē programmētājus, produktu pārvaldības speciālistus un dizainerus. «Mums ir projekts, kas saistīts ar «lieliem datiem» - kā izmantot lietotāju radītos datus, lai uzlabotu mūsu piedāvāto produktu kvalitāti,» sacīja R. Osterlohs.

Tāpat Skype uzsākusi reklāmas kampaņu, kas nosaukta par «Pienācis laiks Skype». Tās galvenā doma ir, ka sociālajos tīklu lietotāji kļūst par «izolētiem sociālo mediju zombijiem,» kamēr Skype izmantošana ir vienīgais veids kādā iespējams palikt par cilvēku, nepārtraucot socializāciju tiešsaistē, raksta Business Insider.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Paplašina programmas Skype biznesa funkcijas

, 25.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinātas programmas Skype biznesam paredzētās funkcijas, Db.lv informēja kompānijas pārstāve Latvijā Egita Jirgensone.

Programmu Skype biznesa vajadzībām izmanto gandrīz trešā daļa (30%) no 171 miljona Skype lietotājiem visā pasaulē. Kompānijām arī būšot vieglāk instalēt un pārvaldīt programmu Skype. Tagad Skype ir iespējams instalēt, izmantojot Windows Installer package (pazīstamu kā MSI), sniedzot IT administratoriem lielāku kontroli pār to, kā Skype komunikacijas trafiks darbojas korporatīvajos tīklos.

Tiešsaites kontroles panelis sniedz iespēju kompānijām piešķirt individuāliem lietotājiem Skype kredītus, kurus var izmantot, lai veiktu SkypeOut zvanus uz fiksētajiem vai mobilajiem tālruņiem. Kontroles panelis nodrošina arī pārskatu par to, kā kredīti tiek tērēti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Facebook un Google ieinteresēti pirkt Skype

Gunta Kursiša, speciāli DB, 05.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Facebook un Google atsevišķi plāno sadarboties ar Skype, kopš video konferenču pakalpojumu sniedzējs ir novilcinājis savu akciju pievienošanu fondu biržai un akciju pārdošanu, vēsta Reuters.

Facebook līdzdibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs ir iesaistīts iekšējās diskusijās par Skype pirkšanu. Facebook ir vērsies pie Luksemburgā bāzētās kompānijas, lai noformētu kopuzņēmumu, Reuters vēstījuši dažādi par notiekošo informēti avoti. Arī Google ir piedalījusies sarunās ar Skype, lai radītu kopuzņēmumu, norādījuši avoti.

Darījums ar Skype tiek novērtēts triju līdz četru miljardu ASV dolāru apjomā, Reuters vēstīja pirmais avots. Savukārt otrs avots Skype sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) novērtēja viena miljarda ASV dolāru apmērā.

Skype un Google ziņu aģentūrai komentārus nesniedza. Arī Facebook vēl nav gatavs sniegt oficiālu komentāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators 3 uzsācis Skype pakalpojumu sniegšanu mobilajos telefonos, kas tā lietotājam ļauj veikt bezmaksas zvanus ar Skype lietotājiem internetā. Šāds pakalpojums tirgus analītiķiem šķiet ļoti interesants, jo pakalpojums tiek uzskatīts kā drauds sakaru operatoriem, raksta BBC.

Bez bezmaksas zvaniem ar tā dēvēto Skypephone var arī bez maksas sarakstīties ar Skype lietotāju internetā.

Šis pakalpojums gan pašlaik darbosies tikai vienā virzienā, t.i. interneta lietotājiem par zvanu uz mobilo telefonu būs jāmaksā.

Saskaņā ar Skype vadītāja vietas izpildītāja Maiklu Van Svaiju (Michael van Swaaij) teikto, "tagad Skype ir pilnībā mobils. Jauno tālruni ir neticami ērti lietot, turklāt, atrodoties ceļā, ar to bez maksas var veikt mobilos Skype zvanus citiem Skype lietotājiem neatkarīgi no viņu atrašanās vietas. Tas ir pavisam vienkārši – paņemt līdzi jauno tālruni un, nospiežot vienu Skype pogu, var bez maksas veikt Skype mobilos zvanus un nosūtīt Skype tūlītējos ziņojumus."

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Skype lejuplādēts 500 miljonus reižu

, 08.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietotāji visā pasaulē programmu Skype ir lejuplādējuši vairāk nekā 500 miljonu reizes, Db.lv informēja uzņēmuma pārstāve.

Šāds rezultāts ir ticis sasniegts 42 mēnešu laikā, skaitot no brīža, kad pirmo reizi bija pieejams Skype beta versija 2003. gada augusta beigās.

"Skype komanda savā veiksmē pateicas reģistrētajiem lietotājiem visā pasaulē, kuri stāstīja par Skype saviem tuvajiem cilvēkiem. Mēs esam pilnībā sajūsmināti, ka tik daudzi cilvēki izmanto Skype un sarunājas bez maksas vai par nelielu samaksu ar radiniekiem, draugiem un kolēģiem visā pasaulē," saka Skype vadītājs un līdzdibinātājs Niklass Zennstroms (Niklas Zennström).

Skype skaitļos:

-katru sekundi programmu Skype lejuplādē seši cilvēki

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta telefonu un tērzēšanas pakalpojumu sniedzējs Skype ceturtdienas pēcpusdienā ir piedzīvojis «vispasaules avāriju».

Skype serviss sāka saskarties ar problēmām ap 14:15 pēc Latvijas laika, «izmetot» lietotājus un pēc tam neļaujot tiem vairs pieslēgties sistēmai. Lietotāji, kuri netika atslēgti no Skype, nevarēja veikt zvanus. Arī Skype interneta vietne piedzīvo problēmas.

Savā kontā mikroblogošanas vietnē Twitter Skype norāda, ka ir jau identificējusi problēmu un to drīzumā salabos. Līdz tam Skype piedāvā alternatīvu veidu, kā atjaunot pakalpojuma darbību. Pamācība izlasāma Skype mājas lapā.

Tikmēr pēc Skype avārijas interneta forumos cilvēki sāka avārijā vainot Microsoft, norādot, ka kompānija pēc Skype pārņemšanas to sāk padarīt par tik pat «nestabilu un kļūdām pilnu» kā Windows operētājsistēmas, raksta The Inquirer. Ir pagājušas tikai nedaudz vairāk nekā divas nedēļas kopš Microsoft iegādājās Skype, tāpēc šī avārija izsauc dažādas lietotāju spekulācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta telefonijas kompānija Skype izstrādā 3D video zvanu iespējas, tomēr, lai šī tehnoloģija tiktu plaši izmantota, nepieciešami vēl vairāki gadi, atzinis Microsoft Skype nodaļas viceprezidents Marks Džilets (Mark Gillett).

Intervijā BBC viņš norādīja, ka 3D attēlošanas tehnoloģijas ir spērušas lielu soli uz priekš un aizvien vairāk cilvēku pērk TV ar šādām iespējām. «Tomēr attēlu uzņemšanas iespējas vēl nav sasniegušas šādu līmeni. Mēs strādājam ar šādām tehnoloģijām – datoram nepieciešams pievienot vairākas kameras, tās precīzi kalibrēt un novirzīt pareizā leņķī,» skaidroja M. Džilets. Skype inženieri pūloties attēlu uzņemšanas procesu padarīt vienkāršāku, kā arī radīt tam paredzētas ierīces. 3D video zvanu iespējas tirgū varētu parādīties tad, kad izdosies sasniegt vienkāršu uzņemšanas procesu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē populārajam tiešsaistes komunikāciju pakalpojumu sniedzējam Skype radušās tīkla savienojuma problēmas, kuru dēļ miljoniem Skype lietotāju ir ierobežotas iespējas izmantot šo komunikācijas rīku jau kopš 22. decembra pēcpusdienas.

Skype norāda, ka kompānijas darbinieki nepārtraukti strādā pie tā, lai pakalpojumi atkal būtu pieejami normālā režīmā.

Pēdējā laikā masu medijos izskanējušas ziņas par iespējamu Skype sadarbību ar citām kompānijām jaunu produktu izveidē. Šādi plāni sasaistāmi ar Skype gatavošanos publiskajam akciju piedāvājumam, raksta Bloomberg.

Skype Technologies vadītājs Tonijs Beits (Tony Bates) norāda, ka Skype grasās sadarboties ar vairākām kompānijām un nākamā gada laikā pieņemt darbā aptuveni 500 jaunus darbiniekus, kuri galvenokārt būšot inženieri, kas koncentrēsies uz jaunu produktu izveidi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija eBay patlaban strādā pie jaunas programmatūras izstrādes, ar kuras palīdzību turpmāk varētu darboties Skype. Ja tas neizdosies, Skype varētu vairs nebūt vispār.

Radot jaunu programmatūru kompānija vēlas atrisināt strīdu ar Skype dibinātājiem Igaunijā saistībā ar esošās programmatūras licenci, raksta Bloomberg.

eBay iegādājās Skype no tā dibinātājiem 2005. gadā, taču licence uz dažām tehnoloģijas, bez kurām Skype nevar iztikt, joprojām pieder tā dibinātājiem. Strīds traucē eBay plānam 2010. gadā publiski tirgot Skype akcijas vērtspapīru tirgū. Jāatgādina, ka eBay jau senāk teica, ka vēlas Skype izveidot par atsevišķu kompāniju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Skype for Pocket PC lejupielādēts piecus miljonus reižu

, 27.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālā interneta komunikāciju kompānija Skype šodien sasniegusi jaunu rekordu – Skype for Pocket PC (Skype plaukstdatoram) lejupielāde ir veikta vairāk kā piecu miljonu reižu kopš 2004. gada aprīļa, informēja Hill and Knowlton Latvia projektu vadītāja Egita Jirgensone. Skype for Pocket PC lietotājiem ir pieejams jau otro gadu, un šajā laikā ieguvis Viedtālruņu un plaukstdatoru žurnāla Labākā programma 2006 (Smartphone & Pocket PC Magazine’s Best Software Award 2006) balvu telefonu un faksu kategorijā.

Skype for Pocket PC ir bijis galvenais elements kompānijas mobilitātes stratēģijā, paplašinot Skype lietošanu bez datoru palīdzības un sniedzot cilvēkiem iespēju lietot Skype visā pasaulē, kur ir pieejams platjoslas internets, lai sazinātos ar ģimenes locekļiem, draugiem un kolēģiem.

Skype ir pieejama 27 valodās. Savus ienākumus kompānija gūst no tādiem maksas pakalpojumiem kā zvani uz un no fiksētajiem un mobilajiem telefoniem, balss pasts, zvanu pāradresēšana, kā arī personificēšana, ietverot zvanu toņus un lietotāja bildes (avatars). Skype veido arī sadarbību ar aparatūras un programmatūras piegādātājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Jauna Skype cenu stratēģija

, 20.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien kompānija Skype paziņoja par jaunu SkypeOut cenu stratēģiju visā pasaulē.

Nedēļas sākumā Skype paziņoja jauno zvanu veikšanas plānu Ziemeļamerikā. Tas piedāvā reģistrētajiem Skype lietotājiem maksāt noteiktu summu par gada abonēšanu, iegūstot iespēju 12 mēnešus veikt neierobežotu skaitu SkypeOut zvanus uz jebkuru tālruni ASV un Kanādā.

Skype jaunā cenu stratēģija paredz maksu par savienojumu no 0 līdz 3,1 santīmiem (0-0.045 eiro centi; PVN iekļauts) par zvanu, kas veikts pēc 14:00 sākot ar 2007. gada 18. janvāri. Savukārt kompānijām tarifs bez Luksemburgas PVN būs 0-2,7 santīmi (0-0.039 eiro centi) par zvanu. Luksemburgas PVN attiecas uz individuālajiem lietotājiem, bet netiek piemērots kompānijām, kuras darbojas Eiropas Savienībā, tāpēc tarifi kompānijām ir par 15% zemāki nekā individuālajiem lietotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Banka Citadele uzsākusi saziņu Skype

Gunta Kursiša, 25.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele turpmāk saziņā ar saviem klientiem izmantos arī Skype pakalpojumus. Bankas lietotājvārds Skype ir banka_Citadele.

Tādējādi ar banku var sazināties telefoniski, ar e-pasta starpniecību, internetbankas starpniecību un, izmantojot Skype profilu zvaniem un cita veida saziņai.

«Skype priekšrocība ir iespēja, izmantojot internetu, bez maksas zvanīt bankai arī tad, ja esat devies ceļojumā vai komandējumā ārpus Latvijas. Ņemot vērā, ka klienti no ārzemēm jau arī iepriekš zvanīja bankai, izmantojot Skype programmu, nolēmām atvērt bankas Citadele Skype profilu, lai klientiem būtu ērtāka saziņa ar banku,» norāda Citadele Privātpersonu un MVU apkalpošanas direkcijas vadītāja Dace Priede.

Drošības apsvērumu dēļ saziņai ar bankas Citadele Klientu atbalsta centru programmā Skype ir pieejama tikai zvanīšanas iespēja, savukārt ziņu sūtīšanai banka aicina izmantot internetbanku, e-pastu, vai arī bankas Citadele Twitter, Facebook un Draugiem.lv kontus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Skype piesaka sevi Silīcija ielejā; ambiciozi paplašināšanās plāni

Ritvars Bīders, 02.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiešsaistes komunikācijas pakalpojumu sniedzējam Skype ir ambiciozi mērķi kļūt par komunikācijas platformu, kuru var integrēt dažādās datorprogrammās, mobilajos telefonos un citā elektroniskajās ierīcēs, raksta Gigaom.com.

Nesen Skype iegādājās biroja ēku Silīcija ielejā (Silicon Valley), kuras platība ir 8 370 kvadrātmetri. Patlaban šajā prestižajā biznesa centrā atrodas aptuveni 80 Skype darbinieki, kas ir krietni par maz, lai piepildītu šo jauniegādāto biroja ēku.

Kā savā emuārā norāda Skype vadītājs Džošs Silvermans (Josh Silverman), tad jaunā biroja ēka kļūs par kompānijas reģionālā marketinga un biznesa attīstības centru. Paredzēts, ka minētie 80 Skype darbinieki darbu jaunajā ēkā uzsāks jau šā gada oktobrī. Dž. Silvermans atklāj, ka kompānija ar savu klātbūtni Silīcija ielejā spēs Skype pievilināt jaunus talantus, īpaši uzsverot nepieciešamību pēc inženieriem, kas spēj izveidot pielāgojamu tehnoloģisko infrastruktūru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Skype britiem piedāvās bezmaksas Wi-Fi

Jānis Rancāns, 04.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Skype Lielbritānijā un Īrijā piedāvās bezmaksas Wi-Fi bezvadu internetu. Tas būs pieejams restorānos, kafejnīcās un citviet, vēsta Lilebritānijas masu mediji.

«Mēs ticam, ka pieeja internetam ikvienam jānodrošina vienkāršā un pieejamā veidā,» norādīja Skype programmu vadītājs Šadi Mahasels (Shadi Mahassel). Lai izmantotu Skype interneta pakalpojumu, lietotājiem vajadzēs iepriekš piereģistrēties.

Savukārt uzņēmumiem, kuri vēlēsies izmantot Skype bezvadu internetu, vajadzēs maksāt fiksētu mēneša maksu sākot no 9,99 mārciņām (ap 8,5 latiem).

Pakalpojumu Skype nodrošinās ar Lielbritānijas bezvadu interneta operatoru Wicoms, kurš izteicies, ka bezmaksas internets veikalos un restorānos palīdzēs uzņēmējdarbībai, kā arī ļaus nodrošināt komunikāciju starp veikalu un pircēju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Skype, kas satricināja sakaru industriju, piedāvājot bezmaksas vai par īpaši zemu cenu tālsarunas internetā, 16. augustā sastapusies ar tehniskām problēmām, un joprojām liela daļa no tās 220 miljoniem klientu ir atstāti bez Skype pakalpojumiem, ziņo Forbes.

Problēmas parādījušās vienu dienu pēc tam, kad Skype pabeidzis plānotos sistēmas uzlabojumus.

Krievijas mediji ziņo Skype ir pakļauts hakeru uzbrukumiem.

Uzlabojums pieejams Skype.com.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiešsaistes izsoļu rīkotājs eBay jau tuvākajā laikā paziņos, ka ir piekritis pārdot interneta telekomunikāciju biznesu Skype, raksta BBC.

Tiek gaidīts, ka Skype tiks pārdots kādai privāto investoru grupai. eBay jau kādu laiku cenšas pārdot Skype, norādot uz lielajām atšķirībām pret kompānijas pamatbiznesu.

eBay nopirka Skype 2005. gadā par 3.1 miljardiem ASV dolāru. Tolaik daudzi analītiķi uzskatīja, ka šī summa ir parāk liela.

Patlaban Skype visā pasaulē reģistrējušies vairāk nekā 400 miljoni lietotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ilggadējais Skype vadītājs: Liela nozīme pirmajam veiksmes stāstam

Anda Asere, 11.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no Baltijas startup jeb tehnoloģiju jaunuzņēmumu priekšrocībām ir valstu lielums, jo šis apstāklis jau no pirmās dienas uzņēmējus spiež domāt globāli

Tā intervijā DB nule Rīgā notikušajā Riga Venture Summit pauda ilggadējais Skype vadītājs Stens Tamkivi (Sten Tamkivi). Viņš ir arī kompānijas Teleport līdzdibinātājs un vadītājs; tā palīdz izvēlēties piemērotāko vietu darbam un dzīvošanai.

Kāds ir jūsu iespaids par startup jomu Baltijā šobrīd?

Interesanti, ka, globāli skatoties uz startup aktivitāti un biznesa vidi Baltijā, visas trīs valstis joprojām ir diezgan līdzīgas, savukārt, ja paraugās detalizētāk, situācija katrā no tām ir atšķirīga. Igaunijai paveicās, ka tai bija Skype. Pasaulē ir pierādījies, ka startup ekosistēmās svarīgs ir viens veiksmes stāsts, kas izraisa turpmāku aktivitāšu vilni. Lietuvai un Latvijai vēl nav bijis savu «vienradžu» (kompāniju, kuru novērtējums pārsniedz vienu miljardu ASV dolāru, – DB), taču aktivitāte ir plaša, ar mazākiem projektiem. Baltijai kopumā ir savas priekšrocības, piemēram, ja kaut kas labs palicis no padomju okupācijas, tad tā ir zinātne un labas inženierprasmes. Personīgi ticu, ka mazai valstij ir priekšrocība – katram, kurš sāk biznesu Lietuvā, Latvijā vai Igaunijā, pirmā doma ir – kā paplašināt tirgu. Uzņēmēju prātos uzreiz tiek būvēts projekts simt miljoniem cilvēku, nevis tikai vienam miljonam. Kopumā Baltijai ir labs sākums, bāze startup biznesa attīstībai, jo īpaši pēdējos piecos līdz desmit gados, tomēr dažās jomās joprojām stipri iepaliekam. Šobrīd Baltijā ir pieejams agrīnas stadijas kapitāls, bet vēlāk, lai piesaistītu naudu, visticamāk, būs nepieciešams to darīt ārpus reģiona valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Skype mēģina novērst paroļu nozagšanas riskus

Gunta Kursiša, 14.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skype aizturējis paroļu nomaiņas funkciju, lai novērstu paroļu nozagšanas mēģinājumus, vēsta BBC.

Skype paroļu neaizsargātība tika apspriesta Krievijas tehnoloģiju blogos un interneta vietnē Reddit aptuveni pirms trīs mēnešiem. Tika apgalvots, ka problēma ar parolēm ļauj zinātājiem piekļūt lietotāju balss pastkastītei, veciem teksta ziņojumiem un citām lietotāja detaļām, ieskaitot dzimšanas datumu.

Pašlaik Skype veic problēmas analīzi. «Mums ir bijušas ziņas par jaunu drošības problēmu,» raksta inženieris Leons Sendrausks (Leonas Sendrauskas). «Piesardzības dēļ mēs uz laiku liegsim iespēju nomainīt paroli, lai varētu izpētīt šo problēmu,» viņš norādīja, vienlaikus atvainojoties par neērtībām.

Komentāri

Pievienot komentāru