Citas ziņas

Par trokšņa normatīvu pārsniegšanu soda SIA Alfor

, 22.01.2008

Jaunākais izdevums

Par pieļaujamo akustiskā trokšņa normatīvu līmeņa pārsniegšanu Rīgas domes Administrtīvā komisija šodien, 22.janvārī, piemērojusi naudas sodu 100 latu apmērā SIA Alfor, liecina sniegtā informācija medijiem.

Administratīvā pārkāpuma protokolā, ko sastādījusi Veselības ministrijas Veselības inspekcija, konstatēts, ka, veicot akustiskā trokšņa mērījumus nakts laikā Rīgā, Aspazijas bulvārī 30 – 2, akustiskā trokšņa līmenis pārsniedzis pieļaujamo normatīvu – 30 decibelus, ja mērījumu laikā darbojusies spēļu zāles Fēnikss ventilācija darba režīmā un divu kondicionieru LG ārējie bloki.

Mērījumus pēc inspekcijas norādījuma veikusi Pārtikas un veterinārā dienesta Nacionālā diagnostikas centra Pārtikas un vides izmeklējumu laboratorija. Akustiskā trokšņa līmeņa pārsniegšana konkrētajā dzīvoklī fiksēta arī jau iepriekš.

No lietai pievienotajiem materiāliem redzams, ka dienā, kad SIA Alfor sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, firma pārkāpumu bija novērsusi. Firmas pilnvarotā persona paskaidrojumā Veselības inspekcijai apgalvo, ka, pēc oficiālas vēstules saņemšanas, firmas vadība nekavējoši nomainījusi trokšņa avotu – LG kondicionēšanas iekārtu, kas atradusies uz nama ārsienas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidosta "Rīga" šodien no plkst.18 līdz 20 Jaunmārupē, Švarcenieku muižā, Mārupes iedzīvotājiem prezentēs jauno lidostas trokšņa stratēģisko karti - dokumentu, kurā apkopota informācija par gaisa kuģu radītā trokšņa ietekmi, informē lidostas "Rīga" pārstāve Laura Kulakova.

Prezentācijas laikā lidostas "Rīga" trokšņa pārvaldības speciālists atbildēs uz iedzīvotāju jautājumiem par gaisa kuģu troksni, kā arī tiks rosināta diskusija par iespējamiem troksni mazinošiem pasākumiem.

Kulakova norāda, ka, lai gan pašas lidostas darbība nerada būtiskas tiešas trokšņa emisijas, tomēr lidostā nosēžas un paceļas aviokompāniju gaisa kuģi, kas tās rada. Tāpēc vides trokšņa emisijas veido netiešu lidostas ietekmi uz vidi, un lidosta ir atbildīga par šīs ietekmes pārvaldību. Lai novērtētu gaisa kuģu pacelšanās un nosēšanās trokšņa līmeni lidostas apkaimē, ietekmēto iedzīvotāju skaitu un teritorijas un iedzīvotājus, kas ir pakļauti trokšņa robežlielumu pārsniegumiem, reizi piecos gados tiek izstrādāta trokšņa stratēģiskā karte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satversmes tiesa (ST) ir atzinusi, ka trokšņu regulējums mototrašu tuvumā nav atbilstošs Satversmei, aģentūru LETA informēja ST pārstāve Ketija Strazda.

Savā spriedumā ST norādīja, ka Ministru kabinets (MK) ārpus telpām izvietotajām mototrasēm ir noteicis augstākus pieļaujamos vides trokšņa robežlielumus nekā citiem, mazāk kaitīgiem vides trokšņa avotiem. Tomēr MK nav apsvēris un pamatojis pēc būtības to, kāpēc šāds mototrašu īpašnieku vai valdītāju pienākums - nodrošināt atbilstošus trokšņa slāpētājus un norobežot paaugstināta trokšņa teritorijas ar troksni slāpējošiem objektiem, ir sasaistīts jau ar paaugstinātiem vides trokšņa robežlielumiem.

Spriedums nozīmē to, ka turpmāk mototrašu tuvumā tiks piemēroti vispārīgie trokšņu noteikšanas robežlielumi, kas ir zemāki nekā tie, kurus MK bija noteicis ar apstrīdētajām tiesību normām, skaidroja ST tiesnese Daiga Rezevska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Azartspēļu nozares ziedu laiki beidzas

Madara Fridrihsone, Db, 13.02.2009

«Pēc manas sajūtas naudas apjoms tirgū ir samazinājies uz pusi,» saka laimētavu Fēnikss īpašnieka SIA Alfor valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Azartspēļu biznesa komersantu un uzraugu prognozes liecina, ka šogad nozares lejupslīde kļūst vēl straujāka.

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas (IAUI) dati, kAzartspēļu nozares ziedu laiki beidzasas apkopoti pēc azartspēļu nozaresAzartspēļu nozares ziedu laiki beidzas kapitālsabiedrību operatīvajiem ceturkšņa pārskatiem, liecina, ka pērn nozares kopējais apgrozījums sasniedzis 181.2 milj. Ls un, salīdzinājumā ar 2007. gadu, tas krities par 10.7 %. Par gandrīz 12 % kritušies ieņēmumi no azartspēļu darbības, bet azartspēļu iekārtu ekspluatācijas izdevumi auguši par 7.5 %, kā rezultātā nozares kopējā rentabilitāte samazinājusies no aptuveni 17 % 2007. gadā līdz aptuveni 2.9 % pērn. Kopējā azartspēļu nozares uzņēmumu peļņa pērn bijusi 5.018 milj. Ls, tas ir, aptuveni sešas reizes mazāka nekā 2007. gadā. Desmit no divdesmit Latvijas tirgū strādājošajiem azartspēļu organizētājiem 2008. gadu noslēguši ar zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2019.gadā, neraugoties uz apkalpoto lidojumu un pasažieru skaita pieaugumu, visās lidostas «Rīga» trokšņa monitoringa stacijās fiksēts gaisa kuģu radīto trokšņu samazinājums, liecina mērījumu dati par 2019.gada astoņiem mēnešiem.

Vislielākais samazinājums fiksēts trokšņa monitoringa stacijā, kas izvietota Jaunmārupē, kur 2019. gada astoņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu diennakts trokšņa rādītājs ir samazinājies par 0,8 A izsvērto decibelu (dBA). Spilves un Skultes monitoringa stacijās trokšņu līmenis samazinājies par 0,6 dBA, bet Mežārēs par 0,3 dBA.

Trokšņa līmeņa samazinājumu Spilves monitoringa stacijā veicināja gaisa kuģu lidojumu procedūru izmaiņas, kas tika ieviestas ar 2018. gada 6. decembri, īstenojot lidostas «Rīga» Rīcības plānu trokšņa samazināšanai. Procedūru izmaiņas paredz, ka gaisa kuģi, paceļoties uz ziemeļiem no lidostas, veic pagriezienu par aptuveni 900 metriem vēlāk nekā iepriekš, tā rezultātā lielākā daļa gaisa kuģu lido tālāk no Spilves ciema un to radītais troksnis Spilvē ir mazāk dzirdams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Fenikss laimētava īpašnieka peļņa sasniegusi 19 miljonus eiro

Žanete Hāka, 09.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spēļu zāļu «Fenikss laimētava» īpašnieks SIA «Alfor» 2018. gadā apgrozījumu palielinājis par 6,2% jeb 4,466 miljoniem eiro, salīdzinot ar gadu iepriekš, tam sasniedzot 77,082 miljonus eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Savukārt SIA «Alfor» peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn veidoja 19,259 miljonus eiro.

SIA «Alfor» ieņēmumi no azartspēļu automātu spēļu organizēšanas bija 70,213 miljoni eiro (pieaugums par 4,2% salīdzinājumā ar 2017. gadu), savukārt ieņēmumi no interaktīvo azartspēļu organizēšanas bija 6,985 miljoni eiro (pieaugums par 33,7%). Pagājušajā gadā uzņēmums arī sniedzis apjoma atlaides spēlētājiem 116 tūkstošu eiro apmērā, iepriekš tādas netika piemērotas, liecina gada pārskats.

2018. gada beigās uzņēmums organizēja azartspēles 93 spēļu zālēs ar 2 573 spēļu automātiem, kas bija par vienu spēļu zāli un 33 spēļu automātiem vairāk nekā 2017. gada beigās. Uzņēmums pagājušajā gadā nodarbināja vidēji 850 darbiniekus, kas bija par 16 darbiniekiem mazāk nekā gadu iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par trokšņa līmeņa pārsniegšanu - 150 latu soda nauda

, 13.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Administratīvā komisija šodien par pieļaujamā akustiskā trokšņa līmeņa pārsniegšanu administratīvi sodīja akciju sabiedrību Rita. Uzņēmumam tika piemērots naudas sods 150 latu apmērā, informē Rīgas dome.

Veselības inspekcijas organizētajā akustiskā trokšņa līmeņa mērījumu laikā, ko nakts stundās guļamtelpā Darba ielā 2 veica Pārtikas un veterinārā dienesta Nacionālās diagnostikas centra Vides un riska faktoru izmeklējumu daļas speciāliste, tika konstatēts, ka 100 metru attālumā esošā ražotne tvaika ģeneratora darbības laikā pārsniedz pieļaujamo akustiskā trokšņa līmeni par 10 decibeliem (testēšanas laikā konstatēti 40 decibeli, pieļaujamā robeža – 30 decibeli).

Uzņēmuma pārstāvis komisijas sēdē savu vainu atzina, uzsverot, ka pie šīs problēmas risinājuma tiekot strādāts. Jau uzreiz pēc mērījumu veikšanas esot tikusi panākta vienošanās ar kaimiņiem par to, ka uzņēmums, kas ražo tekstilizstrādājumus galvenokārt eksporta tirgiem, nakts laikā tvaika ģeneratoru neizmantos. Pēc Veselības inspekcijas norādījuma uzņēmuma vadība arī demontējusi divus ventilatorus. Līdz pavasarim plānots pabeigt darbus pie autonomas tvaika katlu mājas izbūves, tādējādi vairs netraucējot apkārtējos iedzīvotājus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Latvijas dzelzceļš veiks vairākus trokšņu mazināšanas pasākumus pie dzelzceļa līnijām

LETA, 22.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmākajos gados valsts AS "Latvijas dzelzceļš" veiks vairākus trokšņu mazināšanas pasākumus pie dzelzceļa līnijām, liecina uzņēmuma izstrādātais rīcības plāns trokšņa mazināšanai.

Rīcības plāns paredz trokšņa mazināšanu dzelzceļa līnijām ar satiksmes intensitāti lielāku par 30 000 vilcienu gadā laika periodam no 2024. līdz 2028.gadam.

Trokšņa kartēšanas rezultātā noteiktas sešas akustiskās diskomforta zonas - Bieriņi, Maskavas forštate un Ķengarags Rīgā, kā arī Salaspils, Ikšķile un Ogre.

Uzņēmums plāno izbūvēt troksni samazinošas barjeras Ķengaragā. Šim pasākumam plānots izlietot 926 500 eiro.

Sadarbībā ar Rīgas, Salaspils un Ogres pašvaldībām, iecerēta apstādījumu joslu izveide sliežu ceļu tuvumā. Šī mērķa īstenošanai nepieciešamais finansējums esot atkarīgs no veikto darbu apjoma un veida.

Kā viens no troksni mazinošiem pasākumiem tiek minēta dzelzceļa infrastruktūras uzturēšana, tehniskā apkope, remontdarbi un atjaunošana. Tostarp pastāvīgi plānota sliežu un pārmiju pārvedu slīpēšana, gumijas segumu ieklāšana un nomaiņa dzelzceļa pārbrauktuvju remonta laikā, garsliežu ieklāšana, sliežu ceļu izlāgošana ar gulšņu pablīvēšanu, bojāto garsliežu nomaiņa, sliežu ceļu atjaunošana u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Grīnbergs: trokšņu līmeni pārsniegt nebija atļauts

Atis Rozentāls, Ieva Zemīte, 07.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektroniskās mūzikas festivāla Essential Knock OUT rīkotājiem nebija tiesību pārkāpt Rīgas domes saistošajos noteikumos noteikto trokšņu līmeni, norādījis Rīgas domes (RD) izpilddirektors Andris Grīnbergs.

Izpilddirektors ir sagatavojis vēstuli SIA Propeller Productions, kurā brīdina, ka elektroniskās mūzikas pasākumi pēc plkst. 24.00 turpmāk netiks saskaņoti, kā arī rūpīgi tiks pārbaudīti visi pieteikumi par pasākumiem, kuru gaitā varētu tikt pārsniegts trokšņu līmenis.

Par skaņu, kas bija dzirdama gandrīz visas Rīgas apkārtnē sašutuma pilnu vēstuli medijiem izsūtījis arī Ģirts Valdis Kristovskis, Eiropas parlamenta deputāts, Pilsoniskā savienība:

"Noslēdzas sakrālās mūzikas koncerts Rīgas Domā. Un tad jau iet vaļā – visa Rīga dimd un dārd monotonas elektroniskās mūzikas izraisītā fiziski sāpīgi dunoņā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā, Baltijā, Eiropā un visā pasaulē bankas kontrolē aizvien stingrāk, un sodus tās izpelnās regulāri, neraugoties uz to, ka aizvien vairāk investē īpašu speciālistu apmācībā un atalgojumā. Kas soda, kā veidojas summas un kādēļ sodītāji ir dažādu valstu uzrauginstitūcijas, Dienas Bizness apkopoja dažādos medijos iepriekš publicēto, kā arī izvaicāja Latvijas Bankas ekspertus.

Vispirms, lai izprastu banku sodus, jo sevišķi, ja runa ir par naudas atmazgāšanas aizdomām, man ir pavisam vienkāršs piemērs no paša sadzīves, kas parāda problēmas būtību pēc līdzības. Visi zina par busiņiem, kas vadāja paciņas uz Lielbritāniju un atpakaļ, ņemot no klienta nelielu atlīdzību. Reiz Doveras ostā gadījās redzēt, kā šādu busiņu aiztur, un sapratu, ka tas nonāks zem preses, proti, par sodu, ka pārvadāta kontrabanda, busiņu iznīcinās. Bija iespēja painteresēties, par ko tik barga attieksme. Esot atrasts Krievijas marķējuma cigarešu bloks. Viens! Parunāju arī ar busiņa šoferi. “Nu nevaru es pārbaudīt katru paciņu! Saku, lai neliek, bet redzi, kāds ielika. Pat nezinu, kurš, jo konfiscēts ir viss!” tā šoferis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Vai karteļu lietās rezultāts var būt savādāks nekā «Samsung karteļa» lietā?

Ieva Azanda, [email protected], 08.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2009.gada 30.oktobrī Konkurences padome pieņēma lēmumu karteļa un aizliegtas vienošanās lietā, kurā bija iesaistīti Samsung televizoru izplatītāji Latvijā. Šis ir pirmais lēmums, kurā Konkurences padome piemērojusi tik lielas absolūtos skaitļos izsakāmas soda naudas.

SIASamsung Electronics Baltics, kas irSamsung Electronics Co. galvenais pārstāvis Latvijā, piemērots sods LVL 4 099 942.75 apmērā.

Savukārt, Samsung televizoru izplatītājiem - SIARD Elektroniks, SIAProks, SIAElkor Trade, SIARota un K - attiecīgi piemēroti sodi LVL 1 442 524.54, LVL 267 529.53, LVL 541 920.38 un LVL 270 718.07 apmērā. Pie nosacījuma, ka Konkurences padomes lēmumu apstiprinās administratīvā tiesa, kopumā tirgus dalībniekiem valsts budžetā būtu jāiemaksā LVL 6 622 635.27.

Vai lietas rezultāts varēja būt arī savādāks vismaz attiecībā uz piemērotajiem naudas sodiem?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Azartspēļu operatora a/s Admirāļu klubs īpašnieks Jānis Dāvis beidzot ir pārdevis sev piederošo kompāniju, Db pastāstīja J. Dāvis.

J. Dāvis gan nepastāstīja, kam tagad pieder Admirāļu klubs, un arī Lursoft informācija par izmaiņām vēl neliecina. Tāpat J. Dāvis nepateica darījuma summu. Db rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka kompānija pārdota kādai Austrijas kompānijai, kuras Novomatic spēļu automāti atrodas visās Admirāļu kluba spēļu zālēs, proti, kompānijai Austrian Gaming Industrian GmbH.

Mainīta valde

Nākotnes mīkla

Tāpat interesants ir fakts, ka 60% SIA Alfor kapitāldaļu pieder Austrian Gaming Industrian GmbH, proti, tai pašai kompānijai, kuras pārstāvis nu jau darbojas arī Admirāļu kluba valdē. Iepriekšminētie fakti rada aizdomas, ka abas kompānijas nākotnē varētu apvienoties. SIA Alfor valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns Db komentēja: «Nevajadzētu zīlēt par kompāniju iespējamo apvienošanos. Laiks rādīs, kas notiks. Pagaidīsim nedaudz.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«SIA Alfor nekad nav bijusi nekādas «melnās kases», baumas par kuras eksistenci pieļāvuma formā izplata bijušais azartspēļu industrijas darbonis Jānis Dāvis un arodbiedrību funkcionārs Andrejs Melnalksnis,» uzsver Alfor finanšu direktore Dace Konrade.

«Melnalksnis arī melo, ka kāds no uzbrukuma dalībniekiem brāļiem Hristoforidi savulaik būtu strādājis Fenikss zālē par apsargu – neviens no abiem brāļiem nav bijis Alfor darbinieks, » skaidro D.Konrade.

Alfor neesot zināms, kāpēc J.Dāvis un A.Melnalksnis, kurš savulaik ir pārstāvējis Hristoforidi intereses, izplata nepatiesu informāciju.

J.Dāvis Neatkarīgajai norādīja, ka azartspēles kā lāpa deg visā Latvijā, bet pēdējo trīs gadu laikā neesot uzlikts neviens papildu nodoklis. Tātad kāds viņus lobējot. Ar azartspēlēm agrāk saistītais biznesmenis norāda, ka pašlaik nedarbojas neviens likums, kas kontrolētu naudas inkasāciju. «Acīmredzot taupības nolūkos spēļu zāles naudu savāc vienā punktā un tikai tad nodod tālāk, jo to var atļauties, – inkasācijas sistēma pie mums nav izstrādāta,» saka J.Dāvis. Komentējot, vai likuma robu dēļ paveras iespēja netraucēti uzglabāt arī melno kasi, uzņēmējs izsakās lakoniski: «Tas ir 200 procenti!»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Azartspēļu uzņēmums Alfor mēģina izskaust no publiskās rakstu un sarunvalodas vārdu laimētava, uzskatot, ka tam vienīgā piemērotā atrašanās vieta ir izkārtnēs virs šīs kompānijas spēļu zāļu fasādēm.

Par to vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Patentu valde jau trīs reizes atteikusies reģistrēt laimētavu par Alfor piederošu preču zīmi, taču vienlaikus devusi cerību, ka gadījumā, ja uzņēmumam izdosies mainīt sabiedrības uztveri un cilvēki par laimētavām sāks saukt nevis visus azartspēļu kantorus pēc kārtas, bet tieši Alfor piederošos, tad lēmums varētu būt arī labvēlīgs.

Preču zīmju departamenta direktore Dace Liberte norādījusi, ka pašlaik laimētava ir sugas vārds – tāds pats kā frizētava. Tāpēc atļaut to kādam monopolizēt nav nekāda pamata.

Citādi varējis notikt pirms 12 gadiem. Alfor apgalvo, ka vārds ticis apzināti izdomāts un paveikusi to uzņēmuma valde. Finanšu direktore Dace Konrade gan atzinusi: «Preču zīme netika laikus nostiprināta. Tā bija mūsu kļūda.» Tagad uzņēmums cenšas kļūdu labot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP) sodījusi telekompāniju LNT par reklāmas raidlaika pārsniegšanu, ziņo Apollo.

NRTVP Monitoringa centrs šā gada 16., 17. un 18. augustā LNT izplatītajā programmā konstatēja reklāmas ievietošanas un apjoma pārkāpumus. Radio un televīzijas likums noteic, ka reklāmai un televeikalam atvēlētais laiks katrā raidlaika stundā nedrīkst pārsniegt 20% jeb 12 minūtes.

Telekompānijas pārstāvji atzinuši, ka pieļauts pārkāpums, taču skaidroja to ar nobīdēm programmā. Tā kā šādi pārkāpumi konstatēti jau atkārtoti, NRTVP nolēma uzlikt 1 000 latu sodu.

Arī telekompānija TV3 16. augustā pārsniegusi pieļauto reklāmas apjomu. Padome lēmumu uz TV3 pieņems nākamajā sēdē pēc monitoringa datu precizēšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz bargākus sodus par pārkāpumiem ceļu satiksmē.

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, ar grozījumiem plānots noteikt, ka par ātruma pārsniegšanu no 61 līdz 70 kilometriem (km/h) stundā ar mopēdiem, motocikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas auto, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, transportlīdzekļa vadītājam varēs piemērot naudas sodu no 720 līdz 960 eiro (pašlaik - no 360 līdz 480 eiro) un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz deviņiem mēnešiem (pašlaik - sešiem).

Savukārt, ja minētajā apjomā ātrums tiks pārsniegts apdzīvotā vietā, plānots piemērot naudas sodu no 1040 līdz 1400 eiro (pašlaik - no 540 līdz 680 eiro) un atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības no deviņiem līdz 12 mēnešiem (pašlaik uz 12 mēnešiem piemēro tiesību izmantošanas aizliegumu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

AGI un SIA Foroms iegūst kopīgu izšķirošu ietekmi pār vairākām azartspēļu kompānijām

, 30.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

22. oktobrī Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut Austrian Gaming Industries GmbH (AGI) un SIA Foroms apvienošanos, kas paredzēta, iegūstot kopīgu izšķirošu ietekmi pār SIA Amugames, SIA Favorīts FAVR un AS Admirāļu klubs.

Apvienošanās rezultātā saskaņā ar abu tirgus dalībnieku noslēgto vienošanās memorandu AGI, iegādājoties 60% SIA Amugames un SIA Favorīts FAVR kapitāla daļu, abās sabiedrībās iegūs kopīgu izšķirošu ietekmi, bet SIA Foroms iegūs kopīgu izšķirošu ietekmi AS Admirāļu klubs, iegādājoties 40% tā kapitāla daļu.

Austrijā reģistrētās sabiedrības ar ierobežotu atbildību AGI pamatdarbības veids ir spēļu automātu un kazino iekārtu ražošana, labošana un servisa pakalpojumi. Šobrīd AGI ar 60% kapitāla daļu īsteno kopīgu izšķirošu ietekmi pār SIA Alfor un SIA Barklajs spēles un tai pieder 100% AS Admirāļu klubs kapitāla daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Soda trokšņotājus

, 29.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Administratīvā komisija šodien, 29.janvārī, izskatīja Veselības ministrijas Veselības inspekcijas SIA ESKAFE sastādīto administratīvā pārkāpuma protokolu par akustiskā trokšņa līmeņa pārsniegšanu un piemēroja firmai 200 latu naudas sodu, informēja Rīgas dome.

Veicot mērījumus dienas laikā dzīvoklī Rīgā, Dzirciema ielā 70 – 7, Pārtikas un veterinārā dienesta Nacionālā diagnostikas centra Pārtikas un vides izmeklējumu laboratorijas speciāliste konstatējusi, ka akustiskā trokšņa līmenis telpā pārsniedz pieļaujamo normatīvu - 35 decibelus - par 3,4 līdz 4,7 decibeliem, ja mērījumu laikā darbojas kafejnīcas Donna Jimena zāles un virtuves pieplūdes – nosūces ventilācijas sistēma.

Firmas pārstāvis komisijas sēdē atzina, ka šāds pārkāpums bijis, taču tagad tas esot novērsts. Pirms dažām dienām ir veikts atkārtots akustiskā trokšņa mērījums un šobrīd tiekot gaidīti tā oficiālie rezultāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk autovadītājiem nevajadzētu saņemt soda kvītis par viena divu km/h ātruma pārkāpumiem, ko fiksējuši fotoradari.

To intervijā radio Fit FM uzsvēra iekšlietu ministrs Mareks Segliņš. "Ja joprojām nāk kvīts par viena divu km/h ātruma pārkāpumu, tad fui Zivtiņa kungam," uzsvēra M. Segliņš, piebilstot, ka šo jautājumu ar Ceļu policijas biroja priekšnieku viņš ir pārrunājis un saņēmis solījumu, ka fotoradari tiks pieregulēti. "51 vai 91 km/h var gadīties jebkuram," tā M. Segliņš.

Db.lv jau vēstīja, ka fotoradariem ir daudz nepilnību un bijuši gadījumi, kad sodi piemēroti arī par minimālu ātruma pārkāpumu. "Parasti soda no plus 10, plus 20 km/h virs atļautā ātruma. Tā ir klaja naudas kāšanas metode un autovadītājos rada tikai dusmas," iepriekš uzsvēra jurists Edgars Džeriņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts lielāko zemes platību īpašnieki - fiziskās un juridiskās personas

Ja gadu iepriekš gandrīz piektā daļa Latvijas lielāko privāto zemes īpašnieku – fizisko personu pēdējā gada laikā bija šķīrušies no ievērojamas daļas savu zemes platību, tad aizvadītajā gadā šajā ziņā valdījis sastingums.

Kā rāda jau tradicionālā ikgadējā informācija par Latvijas, Rīgas, Jūrmalas un Rīgas rajona lielāko un vērtīgāko zemes platību īpašniekiem, ko Baltic Screen apkopojis, balstoties uz Valsts zemes dienesta atlasītajiem datiem, jaunpienācēji zemes megaīpašnieku vidū ir uz pirkstiem skaitāmi, savukārt būtiskākās pārmaiņas saistītas ar kadastrālo vērtību maiņu un zemes nonākšanu no fizisko personu īpašuma šīm pašām personām piederošu kompāniju rokās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Kādas automašīnas izvēlas Latvijas pelnošākie uzņēmumi?

Zane Atlāce - Bistere, 03.01.2018

Populārākais modelis Latvijas pelnošāko uzņēmumu autoparkos - Dacia Duster

Avots: Lursoft pētījums

Foto: netcarshow.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai noskaidrotu, kādas automašīnas visbiežāk atrodamas Latvijas pelnošāko uzņēmumu autoparkos, Lursoft veicis pētījumu, analizējot, cik lieli ir šo uzņēmumu autoparki, kādu marku automašīnas tajos pārstāvētas visbiežāk un kāds ir to nobraukums.

Pētījums atklāj, ka TOP 50 Latvijas pelnošāko uzņēmumu autoparkā reģistrētas 2419 automašīnas, kuru kopējais nobraukums ir 120,54 milj.km. Lursoft aprēķinājis, ka šo automašīnu vidējais vecums ir nepilni 3 gadi, savukārt vidējais motora tilpums – 1598 cm2 (pētījumā izmantota CSDD Transportlīdzekļu reģistrā reģistrētā informācija, kuras dati apkopoti uz 07.11.2017).

Aprēķini rāda, ka 22,07% no visiem TOP 50 pelnošāko uzņēmumu autoparkos esošajiem auto reģistrēti 2014.gadā, bet vēl 21,65% – 2013.gadā.

Visvairāk automašīnu reģistrēts AS Latvenergo (535 automašīnas), AS Latvijas valsts meži (492 automašīnas) un SIA Lattelecom (359 automašīnas) autoparkos. Pētījumā apskatīto uzņēmumu autoparkos kopumā atrodami 43 ražotāju 212 dažādi automašīnu modeļi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Slēgs septiņas domes īpašumos ierīkotas azartspēļu vietas

, 23.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008. gadā beidzas nomas līgumi ar septiņām Rīgas domes īpašumos ierīkotām azartspēļu vietām, kas netiks pagarināti. Konkrētās azartspēļu vietas ir pēdējās, kas līdz šim darbojās Rīgas domes īpašumos, informēja Rīgas dome.

Rīgas domes vicemērs Almers Ludviks (LPP/LC): „Nomas līgumu neatjaunošana ļaus likumīgā un mierīgā ceļā sasniegt izvirzīto mērķi par azartspēļu izskaušanu no Rīgas domes īpašumiem. Jau 2009. gadā Rīgas domes īpašumos neatradīsies neviena azartspēļu vieta.”

Apakšnomas līgums netiks pagarināts ar SIA Alfor Brīvības gatvē 350a, AS Admirāļu klubs Slokas ielā 161, SIA Alfor Slokas ielā 161, SIA DLV Gobas ielā 13, SIA Favorīts Favr A. Deglava ielā 120, SIA Alfor Lokomotīves ielā 100. Tāpat tiks izbeigts nomas līgums ar AS Admirāļu klubs Zolitūdes ielā 22a.

2006. gada 4. jūlijā stājās spēkā Azartspēļu un izložu likuma grozījumi, kas atjaunoja pašvaldībām tiesības lemt par spēļu zāļu ierobežošanu. Kopš grozījumu stāšanās spēkā Rīgas dome nav izsniegusi nevienu jaunu atļauju azartspēļu organizēšanas vietām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nešaujiet gulošos!

Vēsma Lēvalde, Sandra Dieziņa, 67084441, 12.09.2008

LSEZ SIA Kolumbija Ltd., LSEZ SIA PK Invest un SIA Roņu 6 valdes loceklis Igors Krupņiks: «Mums bija vajadzīgs tikai termiņa pagarinājums, līdz atgūtos no krīzes. Taču ik dienas parāda summa apaug ar soda naudām. Agrāk bija iespēja šīs soda naudas lūgt pārskatīt un norakstīt. Tagad tādu iespēju vairs nav.»

Foto: Vēsma Lēvalde, Db

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan Latvijas zivju pārstrādātāji ir viena no eksportspējīgākajām nozarēm, reāla valsts atbalsta nozarei, kas tikko pārcietusi krīzi, nav.

Parādi krājas

Liepājas uzņēmumi LSEZ SIA Kolumbija Ltd., LSEZ SIA PK Invest un SIA Roņu 6, kas apvienoti zivju pārstrādes holdingā Fish PK, krīzes laikā iedzīvojušies aptuveni 130 000 latu lielā nodokļu parādā. «Lai krīzes periodā izdzīvotu, kaut kur nauda bija jāņem. Saprotu, ka tas nav pareizi, taču neesam nevienā brīdī atteikušies maksāt nodokļus principā. Mums bija vajadzīgs tikai termiņa pagarinājums, līdz atgūtos no krīzes. Taču ik dienas parāda summa apaug ar soda naudām. Agrāk bija iespēja šīs soda naudas lūgt pārskatīt un norakstīt. Tagad tādu iespēju vairs nav,» Db stāsta visu trīs uzņēmumu valdes loceklis Igors Krupņiks. Soda naudu apjoms bijis ap 80 000 latiem. Tagad kļuvis ap 100 000 Ls pamatparāda un ap 30 000 Ls soda naudu. Uzņēmums cenšas maksāt gan kārtējos nodokļus, gan dzēst pamatparādu, tomēr pēdējo trīs mēnešu laikā VID reģionālā nodaļa vairākas reizes piemērojusi uzņēmumam inkaso, paralizēja naudas plūsmu, kas ražotājam draud ar domino principu - kavēti maksājumi visās pozīcijās. «Tas jau ne vienu vien ražotāju ir nogremdējis,» uzskata Igors Krupņiks. Ventspils Zivju konservu kombināts (VZKK), kurš ir viens no lielākajiem nodokļu parādniekiem valstī ar gandrīz 200 000 Ls parādu, atzīst, ka reģionālā nodaļa izturoties ar sapratni un pret viņiem inkaso nav piemēroti. «VID saprot, ka mēs dodam darbu ap 400 cilvēkiem, kas citādi būtu milzīgs sociālais slogs valstij,» norāda VZKK vadītājs Gints Ozols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Alfor atver savu pirmo online kazino

Lelde Petrāne, 09.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spēļu biznesa uzņēmums SIA Alfor, kura pārziņā ir laimētavu tīkls ar 93 Fenikss spēļu zālēm dažādās Latvijas pilsētās, atvēris pirmo online kazino jeb spēļu portālu Feniksscasino.lv, liecina medijiem sniegtā informācija.

«Feniksscasino.lv atvēršana ir likumsakarīgs uzņēmuma attīstības un izaugsmes solis,» norāda SIA Alfor izpilddirektors Raimonds Tirners.

«Šobrīd spēļu portālā pieejamas 16 Novomatic spēles. Taču mūsu plānos ir papildināt šo spēļu piedāvājumu,» stāsta R.Tirners.

Visas Feniksscasino.lv pieejamās spēles ir oficiāli sertificētas uzņēmumā Novomatic AG un Latvijas Republikas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā, viņš uzsver.

SIA Alfor ir Latvijas-Austrijas kopuzņēmums, ko 2000. gadā dibinājuši Latvijas investīciju kompānija SIA Foroms un Novomatic grupas uzņēmums Austrian Gaming Industries GmbH.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

ST: Rīgas domes noteiktie ierobežojumi azartspēlēm Rīgas vēsturiskajā centrā atbilst Satversmei

LETA, 17.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes lēmums atteikt SIA Alfor atvērt spēļu zāli Brīvības ielā, Rīgā, atbilst Satversmes normām, atzinusi Satversmes tiesa (ST).

Lieta tika ierosināta pēc Administratīvās rajona tiesas pieteikuma. Administratīvās rajona tiesā bija vērsusies azartspēļu organizētāja Alfor, pārsūdzot tai nelabvēlīgo Rīgas domes lēmumu, ar kuru atcelta iepriekš izsniegtā atļauja atvērt spēļu zāli un organizēt azartspēles Rīgā, Brīvības ielā 48/50 - Rīgas vēsturiskā centra teritorijā.

Pēc pieteikuma iesniedzēja domām, apstrīdētā norma neatbilst Satversmes 105.panta pirmajam, otrajam un trešajam teikumam, jo tā liedz azartspēļu organizētājiem veikt savu komercdarbību. Pieteikuma iesniedzējs pauda nostāju, ka Rīgas dome nav pienācīgi izvērtējusi ierobežojuma nepieciešamību un tas nav samērīgs.

Komentāri

Pievienot komentāru