Citas ziņas

Parakstījušies 45 773 pilsoņi

, 25.03.2008

Jaunākais izdevums

Par likumprojekta Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē ierosināšanu parakstu vākšanas divās nedēļās, no 12.marta līdz 25.martam, Latvijā parakstījušies 45773 pilsoņi, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) šodien apkopotā provizoriskā informācija.

Ziņas ir apkopotas par nodoto parakstu skaitu līdz šodienas, 25.marta, pulksten 12.00. Nākamreiz CVK ziņas par parakstu vākšanā piedalījušos pilsoņu skaitu apkopos pēc nedēļas – otrdien, 1.aprīlī.

Parakstu vākšana par likumprojekta Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē ierosināšanu ilgs līdz 10.aprīlim. Savukārt parakstu vākšanas vietu adreses un darba laikus vēlētāji var noskaidrot pašvaldībās, pa CVK uzziņu tālruni 67049999 un CVK mājas lapā internetā www.cvk.lv.

Līdz 9.aprīļa plkst.12.00 pašvaldību vēlēšanu komisijās vai parakstu vākšanas vietās to darba laikā var pieteikt arī parakstu vākšanu vēlētāju atrašanās vietā. Šo iespēju var izmantot tie vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nokļūt parakstu vākšanas vietā.

Parakstu vākšanas laikā jāsavāc vismaz 149 064 vēlētāju paraksti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ASV atmasko shēmas par tehnoloģiju pārdošanu Krievijai; vienā apsūdzēti Latvijas pilsoņi

LETA--AFP, 20.10.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV varas iestādes ir atmaskojušas divas shēmas par augsto tehnoloģiju pārdošanu Krievijai, un vienā no tām apsūdzēti Latvijas pilsoņi, trešdien paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

Vienā no šīm shēmām ASV trešdien tika izvirzītas apsūdzības pieciem Krievijas pilsoņiem, kas piegādājuši ASV elektronikas komponentus Krievijas ieroču ražotājiem, un daži no šiem komponentiem ir tikuši atrasti kaujas laukā Ukrainā.

Otrajā shēmā trīs Latvijas pilsoņi un viens Ukrainas pilsonis tika apsūdzēti par mēģinājumu nosūtīt Krievijai ASV ražotu augstas precizitātes profilslīpmašīnu, kas var tikt izmantota ieroču ražošanā vai kodolieroču programmā.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji aģentūrai LETA skaidroja, ka mēģinājums nogādāt Krievijā sankcionēto preci - augstas precizitātes profilslīpmašīnu - atklāts VID Muitas pārvaldei un VID Nodokļu un muitas policijai sadarbojoties ar Nodokļu un muitas prokuratūru, kā arī ar atbildīgajām ASV iestādēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar lielu investoru aktivitāti ir noslēdzies nekustamā īpašuma attīstītāja "Hepsor" sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO), kam sekos plānotā akciju iekļaušana “Nasdaq Tallinn” biržas galvenajā sarakstā.

IPO ietvaros 19,621 investori pieteicās kopumā 6 745 135 akcijām, pieprasījumam vairāk nekā 8,7 reizes pārsniedzot sākotnējo piedāvājumu. Publiskā piedāvājuma ietvaros uzņēmumam tika piesaistīti 10 miljoni eiro.

Reaģējot uz lielo investoru pieprasījumu, “Hepsor” palielināja piedāvāto akciju skaitu no 777 001 uz 854 701. Pēc pamatkapitāla palielināšanas parakstītās akcijas veido 22,17% no uzņēmuma akciju kapitāla. Akcijas netiks sadalītas uzraudzības padomes un valdes locekļiem vai viņu uzņēmumiem - 77% IPO akciju tiks izplatīti publiskajā piedāvājumā un 23 % – institucionālajā un privātajā piedāvājumā.

Visi investori, kuri parakstījušies uz ne mazāk kā 8548 akcijām, neatkarīgi no parakstīšanās laika, saņems 100% no parakstītajām akcijām, nepārsniedzot 20 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rosina pārtraukt atkārtotu TUA izsniegšanu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem

LETA, 18.08.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrija (IeM) sagatavojusi grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz līdz 2023.gada 30.jūnijam pārtraukt atkārtotu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, turklāt piedāvātais regulējums ietekmēs darba devēju iespējas turpināt darba attiecības ar viesstrādniekiem no abām kaimiņvalstīm.

Patlaban grozījumi ir nosūtīti saskaņošanai ar Finanšu, Ārlietu, Ekonomikas, Labklājības un Tieslietu ministrijām. Saskaņošanas termiņš ir nākamās nedēļas sākums. Pēc tam grozījumi būs jāskata valdībai un Saeimai.

Patlaban Imigrācijas likuma pārejas noteikumi paredz ierobežojumu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem saņemt pirmreizējās termiņuzturēšanās atļaujas.

Grozījumi paredz izslēgt normu, kas Latvijas pilsoņiem un Latvijas nepilsoņiem, kuri pieņēmuši citas valsts pilsonību, nenoteica prasību pierādīt valsts valodas zināšanas un regulārus iztikas līdzekļus. Ja Latvijas pilsonis vai Latvijas nepilsonis, kļūstot par citas valsts pilsoni, vēlēsies turpināt uzturēties Latvijā, viņš varēs pieprasīt Eiropas Savienības (ES) pastāvīgā iedzīvotāja statusu pierādot atbilstošas valsts valodas zināšanas un regulārus un pietiekamus finanšu līdzekļus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopumā Latvijas pases «stipruma» reitings pasaulē ir labākais Baltijas valstu vidū

Reitingu izveidē tiek izmantotas dažādas metodoloģijas, un ne vienmēr to rādītāji atbilst Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā esošajai oficiālajai informācijai. Tomēr bezvīzu/vīzu uz robežas valstu skaits reitingos Latvijai noteikti ir ļoti labs. Saskaņā ar ĀM rīcībā esošo no ārvalstīm saņemto oficiālo informāciju, Latvijas pilsoņi bez vīzas var ieceļot 112 valstīs, nepilsoņi – 47, par visu informē ĀM Konsulārā departamenta direktore Guna Japiņa.

Uz Chingis Khan

Nekas nestāv uz vietas, tostarp ieceļošanas kārtība Latvijas valstspiederīgajiem dažādās valstīs. Šīm aktualitātēm der sekot līdzi, jo itin bieži izmaiņas ir atvieglojumi – tātad priecīgas ziņas, kas var ietekmēt izbraukumu plānus, pēdējo pāris gadu korekcijas uzskaita G. Japiņa. No 2018. gada 27. jūlija Latvijas pilsoņi un nepilsoņi var ieceļot Baltkrievijā bez vīzas līdz 30 diennaktīm, ja ieceļo un izceļo no valsts ar avioreisu caur Minskas lidostu (līdz tam – 5 dienas). Savukārt no pērnā gada 24. aprīļa Latvijas pilsoņi un nepilsoņi Beninas vīzu pirms ieceļošanas valstī var noformēt tiešsaistē evisa.gouv.bj. Tas attiecas uz tūristiem un maksimums – 8 dienām. Pilsoņi un nepilsoņi vīzu var saņemt Beninas robežkontroles punktos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pensiju likuma grozījumus pieprasa 177 012 pilsoņi

, 03.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidentam nodos 177 012 vēlētāju rosinātos grozījumus likumā Par valsts pensijām.

Parakstu vākšanā saņemtais parakstu skaits ir 11.9 procenti jeb vairāk nekā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita, tāpēc CVK vēlētāju rosinātos grozījumus likumā Par valsts pensijām nodos Valsts prezidentam, kuram tie jāiesniedz Saeimā, Db.lv informē Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Par likuma „Grozījums likumā „Par valsts pensijām”” iesniegšanu Saeimā abās parakstu vākšanas kārtās kopā parakstījušies 177 012 balsstiesīgi pilsoņi, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) šodien, 3. jūnijā apstiprinātie galīgie parakstu vākšanas rezultāti. Parakstu pārbaudē par nelīdzskaitāmiem CVK ir atzinusi 6097 parakstus, kas no kopējā parakstu skaita svītroti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāksies parakstu vākšana par grozījumu ierosināšanu likumā Par valsts pensijām

, 15.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīt, 16.aprīlī, sāksies un 30 dienas, līdz 15.maijam, turpināsies parakstu vākšana likuma Grozījums likumā Par valsts pensijām ierosināšanai.

Parakstu vākšanas nodrošināšanai Latvijā izveidotas 622 parakstu vākšanas vietas, kas strādās četras stundas dienā, arī brīvdienās un svētku dienās. Papildus 43 parakstu vākšanas vietas izveidotas ārvalstīs - Latvijas Republikas vēstniecībās, ģenerālkonsulātos un konsulātos, un būs atvērtas pārstāvniecību vadītāju noteiktajos darba laikos.

Parakstu vākšanā piedalīties drīkst visi balsstiesīgie Latvijas pilsoņi, sākot no 18 gadu vecuma. Vēlētājiem, kuri par likuma iesniegšanu parlamentā parakstījušies pie notāriem, atkārtoti jāparakstās nav. Viņu paraksti tiks pieskaitīti kopējam likumprojekta atbalstītāju skaitam.

Lai parakstītos, vēlētājam nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase, kurā tiks izdarīta atzīme par dalību parakstu vākšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parakstījušies 134 966 pilsoņi; atlikušas vēl divas dienas

, 08.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par likumprojekta Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē ierosināšanu parakstu vākšanas četrās nedēļās, no 12.marta līdz 8.aprīlim, Latvijā parakstījušies 134966 pilsoņi, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) šodien apkopotā provizoriskā informācija.

Ziņas ir apkopotas par nodoto parakstu skaitu līdz šodienas, 8.aprīļa, pulksten 12.00. Savukārt parakstu vākšana par likumprojekta Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē ierosināšanu turpināsies vēl divas dienas - līdz 10.aprīlim.

Provizoriskie parakstu vākšanas rezultāti Latvijā būs zināmi piektdien, 11.aprīlī, bet galīgos parakstu vākšanas rezultātus CVK apkopos trīs nedēļu laikā, kas nepieciešams parakstu pārbaudei, lai konstatētu, vai kādi vēlētāji nav parakstījušies vairākkārt un vai visiem parakstītājiem ir bijušas balsstiesības.

Likumprojekts Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē tiks iesniegts Saeimā, ja kopējais Satversmes grozījumu parakstītāju skaits, ieskaitot Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības parakstu vākšanas ierosināšanai CVK iesniegtos 11095 notariāli apstiprinātos parakstus, būs ne mazāks kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 149064 vēlētāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par Pensiju likuma grozījumiem parakstījušies 140 297 pilsoņi

, 13.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par likumprojektu „Grozījums likumā „Par valsts pensijām”” parakstu vākšanas četrās nedēļās, no 16.aprīļa līdz 13.maijam, Latvijā parakstījušies 140 297 pilsoņi, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) šodien apkopotā provizoriskā informācija.

Ziņas ir apkopotas par nodoto parakstu skaitu līdz šodienas, 13.maija, pulksten 12.00. Savukārt parakstu vākšana likumprojekta „Grozījums likumā „Par valsts pensijām”” ierosināšanai noslēgsies ceturtdien, 15.maijā.

Ceturtdien, pēdējā parakstu vākšanas dienā, tiks organizēta arī parakstīšanās vēlētāju atrašanās vietā tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nokļūt parakstu vākšanas vietā un ir pieteikušies parakstu vākšanai savā atrašanās vietā.

Provizoriskie parakstu vākšanas rezultāti Latvijā būs zināmi piektdien, 16.aprīlī, bet galīgos parakstu vākšanas rezultātus CVK apkopos trīs nedēļu laikā, kad pārbaudīs, vai kādi vēlētāji nav parakstījušies vairākkārt un vai visiem parakstītājiem ir bijušas balsstiesības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atlaist Saeimu vēlas vairāk nekā 200 000 Latvijas pilsoņu

, 11.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par ierosināšanu veikt grozījumus Latvijas Satversmē, kas paredzētu tautai dot tiesības iniciēt Saeimas atlaišanu, parakstījušies 213 000 Latvijas pilsoņu, intervijās Latvijas Radio pavēstīja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

A. Cimdars norāda, ka pēc provizoriskiem datiem par grozījumu ierosināšanu Satversmē parakstījušies 213 000 Latvijas pilsoņi. Šim ciparam klāt vēl nāks paraksti, kas izdarīti ārvalstīs. Izmaiņas datos var veikt tie paraksti, kas izdarīti pie notāra, jo, ja cilvēks ir parakstījies divas reizes, tad saprotams, ka tiks ieskaitīts tikai viens paraksts.

Precīzi dati par notikušo parakstu vākšanu būs zināmi pēc 2 līdz 3 nedēļām, jo tāds ir laiks, kāds nepieciešams, lai tos pilnībā apkopotu un iesniegtu Valsts prezidentam.

A. Cimdars norādīja, ka gadījumā, ja notiks referendums, tas izmaksās 2,5 miljonus LVL.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īsi pirms trijiem naktī Rīgas lidostā nosēdās lidmašīna, kas no Armēnijas galvaspilsētas Erevānas uz Latviju atveda 72 cilvēkus, ziņo Diena.

45 no atlidojušajiem bija Latvijas pilsoņi, septiņi Lietuvas, divi Igaunijas, vairāki Vācijas, Gruzijas, Nīderlandes un Spānijas pilsoņi, informēja airBaltic korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Pasažieru vidū bija 45 Latvijas, 7 Lietuvas, 2 Igaunijas pilsoņi. Pārējie pasažieri bija Gruzijas, Vācijas, Nīderlandes un Spānijas pilsoņi.

Ceļu līdz Erevānai no Tbilisi pasažieri mēroja ar autobusiem, kurus organizēja airBaltic pārstāvji.

Erevānas lidostā ir apgrūtināta aviodegvielas piegāde, kuru līdz šim tika saņemta no Gruzijas, tādēļ airBaltic lidmašīna turpceļā devās ar degvielas rezervi, kas bija pietiekama atpakaļceļa veikšanai, Db.lv informēja airBaltic Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Komentāri

Pievienot komentāru
Budžets

Ātrākai pensijai piedāvā kļūt par Krievijas pilsoņiem

Zanda Zablovska, 16.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecums arvien biežāk par sevi atgādina, bet līdz pensijai vēl tālu? Jums apnicis gaidīt palīdzību no valsts? Veselība pieviļ? Pensionēšanās vecums tikai pieaug, bet pensijas apmērs sarūk? Ar šādiem un citiem jautājumiem sākas SIA La Sofi sludinājums, kurā ātrākas pensijas iegūšanai Latvijas iedzīvotājiem piedāvāts kļūt par Krievijas pilsoņiem.

Latvijas iedzīvotājiem ir laba iespēja iegūt Krievijas pilsonību, kas ļaus saņemt Krievijas pensiju. Turklāt tādējādi pensiju iespējams saņemt ātrāk nekā Latvijā – Krievijā pensionēšanās vecums sievietēm ir 55 gadi, bet vīriešiem – 60 gadi, skaidrots sludinājumā. Latvijā pašlaik noteiktais pensionēšanās vecums ir 62 gadi, bet no 2014. līdz 2020. gadam to pakāpeniski plānots paaugstināt līdz 65 gadiem. Pensionēšanās vecumu nepieciešams paaugstināt, jo iedzīvotāju novecošanas dēļ ir

apdraudēta sociālās apdrošināšanas sistēmas finansiālā stabilitāte. Sabiedrībā gan šis jautājums raisījis asas diskusijas, draudot pat ar referendumu rīkošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nosacījumi ceļošanai uz ASV

, 23.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārlietu ministrija ir sagatavojusi tuvāku informāciju par ceļošanu uz ASV, kā arī biežāk uzdotos jautājumus saistībā ar Elektroniskās ceļošanas atļaujas sistēmu (Electronic System for Travel Authorization - ESTA).

Ko nozīmē bezvīzu režīms ar ASV?

Tas nozīmē, ka tūrisma vai biznesa nolūkos Latvijas pilsoņi, kas saņēmuši biometrisko pasi un ESTA apstiprinājumu, var doties uz ASV bez vīzas.

Kā var pieteikties ESTAi uz ASV?

ESTA ir interneta tīmekļa sistēma. Lai pieteiktos ESTA atļaujai, ir jāieiet https://esta.MRB.dhs.gov/. Tālāk jāseko instrukcijām, lai atbildētu uz visiem nepieciešamajiem jautājumiem.

Vai ESTA jāsaņem katram ceļotājam individuāli?

Katram Latvijas pilsonim, dodoties uz ASV biznesa vai tūrisma nolūkos ASV bezvīzu programmas ietvaros pirms došanās ceļā būs jāsaņem elektroniska ceļošanas atļauja ESTA sistēmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Latvijas un ES iedzīvotāji visbiežāk apsvērtu lietotu grāmatu, CD, DVD un videospēļu iegādi

Lelde Petrāne, 10.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pētījumu kompāniju TNS sadarbībā ar Eiropas Komisiju veikusi Flash Eirobarometra pētījumu, kurā noskaidrota ES dalībvalstu pilsoņu attieksme pret lietotu preču iegādi. Lielākā daļa eiropiešu atzīst, ka iegādātos lietotas grāmatas, kompaktdiskus (CD), DVD un videospēles (72%). Līdzīgi vairāk nekā puse eiropiešu iegādātos lietotas mēbeles (55%).

Lietotu grāmatu, kompaktdisku, DVD un videospēļu iegādi salīdzinoši visbiežāk apsvērtu Zviedrijas un Apvienotās Karalistes (81%), kā arī Somijas (79%) un Vācijas (78%) pilsoņi. Tomēr būtiski, ka šī ir biežāk norādītā atbilde visu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņu vidū, izņemot Igauniju, kuras pilsoņi salīdzinoši biežāk apsvērtu tekstilizstrādājumu iegādi: šādu atbildi norādījuši 63% Igaunijas pilsoņu, kamēr lietotas grāmatas, kompaktdiskus, DVD un videospēles apsvērtu iegādāties 53% igauņu.

TNS sabiedrības uzvedības pētījumu eksperte Alise Lāce komentē - interesanti, ka salīdzinoši biežāk lietotu preču iegādi apsver vidēji gados jaunāki eiropieši, kamēr sievietes salīdzinoši biežāk norādījušas, ka iegādātos tekstilizstrādājumus (apģērbu, gultasveļu, aizkarus u.tml.).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Investori parakstījušies uz Novira Plaza attīstītāja obligācijām četru miljonu eiro vērtībā

Db.lv, 07.06.2023

"Novira Plaza" būs A klases septiņstāvu biznesa centrs, kas atradīsies starp Satekles, Marijas un Elizabetes ielām.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investori parakstījušies uz biznesa centra "Novira Plaza" attīstītāja "Marijas 2" obligācijām četru miljonu eiro vērtībā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Marijas 2" pirmdien, 5.jūnijā, pabeidza obligāciju sesto laidienu un pirmo publisko piedāvājumu obligāciju emisijas programmas ietvaros par kopējo summu līdz 45 miljoniem eiro.

Vairāk nekā 60 privātie investori no Baltijas valstīm ir parakstījušies uz nodrošinātām obligācijām četru miljonu eiro vērtībā ar ienesīgumu līdz dzēšanai 8,5% gadā, sasniedzot sestā laidiena maksimālo kopējo nominālvērtību. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2024.gada 30.maijs.

Kopējā kompānijas emitēto obligāciju summa ir 29 miljoni eiro, ieskaitot sesto laidienu. Ieņēmumi no šī laidiena tiks izmantoti, lai turpinātu finansēt "Novira Plaza" biroju ēkas attīstību.

Paziņojumā arī sacīts, ka "Marijas 2" strādā pie emitēto obligāciju iekļaušanas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North". Tirdzniecības sākums paredzēts 2023.gada jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā Eiropas Parlamenta (EP) deputātu komandu atalgošanai ik mēnesi būs pieejami 24 943 eiro, kā arī vēl vairāki tūkstoši eiro biroja uzturēšanai.

Saskaņā ar pastāvošo kārtību, EP deputāti var izraudzīties savus darbiniekus, ievērojot Parlamenta noteikto budžetu. Visām 2019.gada izmaksām, kas saistītas ar deputātu palīgu nolīgšanu, ir pieejama ikmēneša naudas summa, kas nepārsniedz 24 943 eiro katram EP deputātam. Šos līdzekļus neizmaksā pašiem EP deputātiem.

Savukārt piemaksa par vispārējiem izdevumiem paredzēta galvenokārt izdevumu segšanai, kas rodas, pildot deputāta pienākumus. Piemaksa sedz, piemēram, deputātu biroju īres un uzturēšanas izmaksas, tālruņa sakaru un abonēšanas izdevumus, ar reprezentācijas pasākumiem saistītus izdevumus, ar datoriem un tālruņiem saistītas izmaksas vai ar konferenču un izstāžu organizēšanu saistītus izdevumus. Ja deputāti bez attaisnojoša iemesla neapmeklē pusi no kopējā plenārsēžu skaita viena parlamentārā gada laikā (no septembra līdz augustam), šīs piemaksas apmērs tiek samazināts uz pusi. 2019.gadā šī piemaksa ir 4513 eiro mēnesī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien 15 domnieki, aizklāti balsojot, ar 10 balsīm nobalsoja par neuzticības izteikšanu domes priekšsēdētājam Raimondam Munkevicam (Jūrmala- mūsu mājas). Jau šovakar pulksten 20 notiks nākamā ārkārtas domes sēde, kurā deputāti vēlēs jaunu domes priekšsēdētāju.

Nomet Jūrmalas mēru Raimondu MunkevicuNomet Jūrmalas mēru Raimondu MunkevicuNomet Jūrmalas mēru Raimondu MunkevicuDb.lv jau ziņoja, ka par neuzticības izteikšanu R. Munkevicam parakstījušies TB/LNNK domnieki A.Tampe un J. Griķis, TP deputāti Z. Starks un A. Kalnciems, D. Urbanovičs (LSDSP), A. Kondratjuks (ievēlēts no LPP), J. Kuzins (ievēlēts no Dzimtenes) un Ģ. Trencis (b/p). Amatus saglabās gan abi domes priekšsēdētāja vietnieki Aigars Tampe un Dainis Urbanovičs, gan domes izpilddirektors Gatis Truksnis.Nomet Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savus parakstus uz Jaunā laika sagatavotā dokumenta, kas paredzēts, lai rosinātu no amata atbrīvot mēru Jāni Birku, uzlikuši arī vairāki valdošās koalīcijas deputāti gan no Tautas partijas, gan LSDSP, Db.lv noskaidroja sazvanoties ar vicemēru Jāni Dineviču.

Lai iesniegtu pieprasījumu par ārkārtas sēdes sasaukšanu, nepieciešams savākt 20 deputātu parakstus. Jānis Dinevičs apstiprināja, ka parakstījušies ir 19 deputāti, bet norādīja, ka līdz rītdienai, visticamāk, tiks savākti visi 20 paraksti.

"Visi parakstās aumaļām un tie, kas parakstījušies ir no Tautas partijas un LSDSP. Nepieciešamos 20 parakstus savākt nebūs problēma," Db noskaidroja, sazvanoties ar JL frakcijas priekšsēdētāju Olafu Pulku.

Viņš arī norādīja, ka nav noteikts finiša datums parakstu vākšanai, bet, visticamāk, līdz nākamajai Domes sēdei šis jautājums tiks atrisināts. O. Pulks Db apstiprināja, ka ar abām minētajām partijām notiek sarunas par jaunas koalīcijas veidošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

manabalss.lv

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma Valsts aizsardzības dienesta (VAD) likumu, līdz ar to šovasar gaidāms pirmais brīvprātīgais jauniešu iesaukums dienestā.

VAD likums nosaka paredz, ka saskaņā ar VAD likumu VAD būs pakļauti pilsoņi - vīrieši - viena gada laikā pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas. Pilsonis, kas pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas turpina iegūt izglītību, izņemot augstāko izglītību, būs pakļauts valsts aizsardzības dienestam viena gada laikā pēc izglītības iestādes absolvēšanas.

Ja pilsonis pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas turpina iegūt izglītību, izņemot augstāko izglītību, un nav absolvējis izglītības iestādi līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, viņš ir pakļauts VAD viena gada laikā pēc 24 gadu vecuma sasniegšanas.

Valsts aizsardzības militārajam dienestam brīvprātīgi varēs pieteikties pilsoņi - vīrieši un sievietes - no 18 gadu vecuma līdz 27 gadu vecumam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvieši uz mājām pērn sūtījuši trīs reizes mazāk naudas

Ritvars Bīders, 14.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja 2008. gadā Latvijas pilsoņi, kas emigrējuši uz kādu citu Eiropas Savienības (ES) valsti, uz Latviju sūtīja naudu kopumā 3 miljonu eiro apmērā, tad 2009. gadā šī summa bijusi par trīs reizēm mazāka, proti, viens miljons eiro, liecina Eurostat dati.

Kopumā 2009. gadā ES valstu pilsoņi uz mājām pārsūtījuši naudu 30,3 miljardu eiro apmērā, kas ir par aptuveni 2,3 miljardiem eiro mazāk nekā 2008. gadā.

No Baltijas valstīm lielāko naudas apjomu uz mājām sūtījuši Lietuvas pilsoņi, proti, 352 miljonus eiro, liecina Eurostat dati. Igaunijas pilsoņi uz dzimteni nosūtījuši 2 miljonu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Tallink dota atļauja veikt ārkārtējus pasažieru reisus starp Rīgu un Zasnicu Vācijā

LETA, 17.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) devis atļauju "Tallink" veikt starptautiskos pasažieru reisus maršrutā starp Rīgu un Vācijas ostu Zasnicu, informēja ministra padomniece komunikācijas jautājumos Baiba Ābelniece.

Latvijas valstspiederīgajiem iespējams nopirkt biļetes, lai nokļūtu Latvijā no Vācijas. Prāmis no Zasnicas aties trešdien, 18.martā, plkst.23.55. "Tallink" arī saņēmis ministra apstiprinājumu izbraukt no Rīgas ostas šodien, 17.martā. Šo iespēju var izmantot Vācijas pilsoņi, lai atgrieztos Vācijā, un kravu pārvadājumu kompānijas, jo šobrīd šķērsot Polijas robežu pa sauszemi ir sarežģīti. Kā liecina Francijas vēstniecības Rīgā ieraksts "Twitter", arī Latvijā esošie Francijas iedzīvotāji tiek informēti par iespēju nokļūt ar šo prāmi Vācijā.

"Tallink" nodrošinās reisu, ievērojot normatīvo aktu prasības, kas attiecas uz ārkārtējās situācijas izsludināšanu, kā arī atbildīgo institūciju norādījumus veselības jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Kuģa avārijā Kamčatkas piekrastē vismaz 54 bojāgājušie; komandā bijuši arī Latvijas pilsoņi

LETA--RFE/RL/RT, 02.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ohotskas jūrā, Krievijas Kamčatkas pussalas piekrastē, ceturtdien nogrimis zvejas kuģis. Traģēdijā dzīvību zaudējuši vismaz 54 cilvēki, pavēstīja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas amatpersonas.

Uz kuģa bijuši kā Krievijas, tā arī vairāku citu valstu, arī Latvijas, pilsoņi, vēsta Krievijas mediji.

Traleris Daļnij Vostok avarējis ap plkst.6.15 pēc vietējā laika. Uz kuģa atradās 132 cilvēki - 78 Krievijas pilsoņi un 54 ārzemnieki.

Uz kuģa bijuši 42 Birmas pilsoņi, trīs - Latvijas, četri - Ukrainas un pieci Vanuatu pilsoņi, vēsta ziņu aģentūra RIA Novosti.

Lielākā daļa kuģa komandas bijuši Krievijas Sahalīnas salas iedzīvotāji.

Kuģis būvēts 1989.gadā. Līdz 2014.gadam tas ar nosaukumu Stende kuģojis Baltijas jūrā un bāzējies Rīgā.

Pērn kuģi iegādājies uzņēmums Magellan, un tas pārbraucis uz Krievijas Tālajiem Austrumiem, kur kuģim piešķirts jauns vārds. Tā bāzes osta bijusi Neveļska, Sahalīnā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pērn lielākie nemiera cēlāji Rīgā Vācijas pilsoņi

Elīna Pankovska, 02.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības policijas darbinieku redzeslokā pagājušajā gadā kopumā nonākuši pilsoņi no 62 dažādām valstīm. Tomēr pērn pašvaldības policijas redzeslokā visvairāk nonākuši pilsoņi no Vācijas, proti, 106.

Tas nozīmē, ka vācieši pērn apsteiguši Lielbritānijas pilsoņus, jo ar Pašvaldības policiju darīšanas pērn sanākušas 101 britam, viņiem seko 83 somi un 79 itāļi, liecina pērnā gada dati.

Ārvalstu tūristi visbiežāk sodīti par dabisko vajadzību nokārtošanu neatļautā vietā, par atrašanos publiskā vietā ar vaļēju alkohola iepakojumu, kā arī par alkohola lietošanu un atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā. Kopumā pērn pie administratīvās atbildības saukti 738 ārvalstu tūristi.

DB jau iepriekš rakstīja, ka, iestājoties siltākam laikam, parasti palielinoties arī policijas ziņojumu skaits par pārkāpumiem, ko izdarījuši ārvalstnieki, tomēr arī sals viņiem nav šķērslis, lai faktiski kaili skrietu pa Rīgas centru. Pašvaldības policijas statistika liecina, ka kopš 2008. gada pārkāpumu skaits ir palielinājies. To gan var skaidrot arī ar pieaugošo tūristu skaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visiem ārzemju jūrniekiem, kas izglābušies no pagājušajā nedēļā Kamčatkas piekrastē avarējušā zvejas kuģa Daļnij Vostok, noteikts administratīvais arests, trešdien paziņoja Sahalīnas apgabala Federālā migrācijas dienesta pārvaldes pārstāvis. Jūrnieki tiks saukti pie atbildības par nelikumīgu strādāšanu Krievijā.

«Mēs izvaicājam visus ārzemniekus un saucam viņus pie administratīvās atbildības par nelikumīgu strādāšanu Krievijas Federācijā,» sacīja pārvaldes pārstāvis.

7.aprīlī visa tralera ekipāža tika nogādāta Korsakovas ostā, Sahalīnā. Izdzīvojušo vidū ir 35 Krievijas un 26 ārvalstu pilsoņi. Visi ārzemnieki ir aizturēti kā cilvēki, kas nav izgājuši robežkontroli, un atrodas apcietinājumā.

Pēc sarunām ar diplomātiem citu valstu pilsoņiem tiks izsniegti pagaidu dokumenti, un viņi tiks deportēti.

Uzņēmumā Magellan, kuram piederēja avarējušais kuģis, nespēja paskaidrot, kāpēc uz kuģa bijuši ārzemnieki. Jūrnieku arodbiedrība apgalvo, ka ārzemju strādnieki paši maksājuši kuģa īpašniekam par tiesībām strādāt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Somijā izmeklē nodokļu krāpniecības shēmu, kurā iesaistīti 500 celtnieku no Igaunijas

LETA, 02.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijā divus gadus darbojusies nodokļu krāpniecības un «aplokšņu algu» shēma skolu un bērnudārzu būvniecībā, kurā iesaistīti vairāk nekā 500 celtnieku no Igaunijas, bet izmeklēšana pašlaik tiek veikta pret 10-20 Igaunijas pilsoņiem.

Divu Somijas pilsoņu izveidotā shēma darbojās kopš 2013.gada rudens, bet pērn policija to atklāja, vēstīja Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR, atsaucoties uz laikrakstu Eesti Paevaleht.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka pašvaldību objektos, piemēram, skolas un bērnudārza būvniecībā Espo, ar apakšuzņēmēja starpniecību tika piesaistīti nelegāli strādājoši celtnieki, kuriem pašvaldība tiešā veidā nemaksāja.

Strādnieki nebija oficiāli reģistrēti, bet formāli tika radīts iespaids, ka nodokļi tiek maksāti.

«Divas trešdaļas strādnieku bija no Igaunijas, kā arī bija Somijas pilsoņi un citu valstu pilsoņi,» laikrakstam stāstīja Somijas kriminālpolicijas izmeklētājs Janne Jarvinens.

Komentāri

Pievienot komentāru