Jaunākais izdevums

Četras Velsas princeses Diānas vēstules auklei otrdien, 30. septembrī tikts izliktas pārdošanā Londonā izsoļu namā Reeman Dansie.

Vēstules izsolē ievietojusi princeses aukle Mērija Klarka. Pēc ekspertu domām, vēstules varētu pārdot par vairāk nekā 10 tūkstošiem angļu mārciņu.

Princeses Diānas vēstules auklei pārdos izsolēVecākā vēstule, kurā 17 gadus vecā Diāna raksta par savu dejotprasmi, datēta ar 1978.gadu. „Visas manas dzīves mīlestība ir dejas. Čečetka, modernās dejas, balets, džezs. Vēl man patīk dziedāt, bet klausīties, kā es dziedu, ir neiespējami, visnotaļ tāpat, kā skatīties, kā dejoju. Es dejoju kā zilonis. Tāpēc neviens uz mani neskatās,” vēstulē raksta Diāna.

Pēc septiņiem gadiem princese, kas jau kļuvusi par prinča Čārlza sievu, Velsas princesi, pieņemšanā Vašingtonā apburs visu Ameriku, dejojot ar aktieri Džonu Travoltu.

Gaidot kāzu dienu, kurai jānorisinās 1981.gada jūlijā, Diāna Spensera atkal raksta vēstuli auklei, tikai šoreiz jau no Bekingemas pils, oficiālās Lielbritānijas karalienes Elizabetes II rezidences.

„Vēl palicis tikai nedaudz, un būs laiks. Seši saderināšanās mēneši, tas tiešām ir kaut kas. No tā vajag noteikti izvairīties. Visa ģimene ir pilnīgi bez spēka,” raksta nākamā Velsas princese.

Tiesa, citā vēstulē Diāna norāda, ka princis Čārlzs ir gana piemērota kandidatūra viņas vecākajai māsai Sārai.

„Esmu kā bez prāta, domājot par laulībām, kad ir kāds, kuram veltīt savu laiku”, pēc kāzām raksta princese Diāna, laikā, kad viņa vēl nav pieradusi pie karaliskās dzīves un protokola. „Mani tiešām tracina, ka nevaru izmazgāt un izgludināt drēbes”.

Princeses aukle teic, ka viņai ir žēl šķirties no vēstulēm: „Tomēr manas atmiņas par princesi vienmēr būs ar mani. Es skumstu, domājot par viņu, jo viņas sapņi ir sairuši. ” Aukle norāda, ka Diāna mīlēja savu vīru. „Viņas dzīves jēga bija apprecēties, rūpēties par savu vīru un radīt bērnus. Diānu šokēja viņas vecāku laulības šķiršana, tāpēc viņa teica, ka nekad nešķirsies. Kad viņa apprecējās, es aizrakstīju, ka Diāna ir apprecējusies ar vienīgo cilvēku valstī, ar kuru nekad nespēs izšķirties. Diemžēl varēja,” konstatē M. Klarka.

Karaliskā pāra laulība tika šķirta 1996.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo reizi Baltijā prezentēta Monako princeses Greisas Kellijas piemiņai radīto rotaslietu, rakstāmpiederumu un pulksteņu kolekcija – Princesse Grace de Monaco. Rīga ir vienīgā vieta Baltijā, kur prezentēta šī kolekcija.

Greisa Kellija pasaulē pazīstama kā leģendāra personība – viņa bija ar Oskariem godalgota aktrise un plaši pazīstama modes pasaulē. Monako princese ir māte trīs atvasēm, tostarp pašreizējam Monako princim Albēram II. Princese Greisa Kellija gāja bojā 1982. gada 14. septembrī, pēc traģiskas autoavārijas.

Princeses piemiņai izstrādātās kolekcijas autori - kopmpānija Montblanc -norāda, ka leģendārām personībām veltītu juvelierizstrādājumu kolekciju radīšana ir sena kompānijas tradīcija. Līdz šim Montblanc īpašas veltījuma kolekcijas radījusi tādām personībām kā Džons Lenons, Alfrēds Hičkoks, Ingrīda Bergmane, Mārlēna Dītriha, Grēta Garbo u. c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar SIA Hipotēku bankas nekustamā īpašuma aģentūra palīdzību nodot izsolē vienu no savdabīgākajām Kurzemes viesnīcām - Kolumbs Liepājā - nolēmusi SIA Ginve. Tās īpašnieks Ivo Bergmanis Db atzina, ka "ļoti liels iemesls" šādam lēmumam ir prognozējamais viesnīcu biznesa krahs Latvijā. Firmai neesot bezcerīgu kredītsaistību.

Viesnīcu Kolumbs uzņēmējs izveidoja, renovējot vienu no Liepājas vecpilsētas namiem, daļēji ieguldot sagriezta kuģa naudu, daļēji - kredītlīdzekļus. Investīciju apjoms sasniedza vienu miljonu latu. Senā ēkas daļa, kura atspoguļo vēlo jūgendstilu un nacionālo romantiku, celta 1914. gadā pēc arhitekta Berči projekta kā īres nams. Savukārt jaunā ēkas daļa būvēta modernā stilā kā viesnīca. Viesnīca nodota ekspluatācuijā 2007. gadā, rekonstrukcijas projektu un interjeru veidojis Diānas Zalānes arhitektu birojs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Universal Music apgādā klajā nācis kanādiešu džeza izpildītājas un pianistes Diānas Krolas (Diana Krall) divpadsmitais albums Quiet Nights.

Albumā iekļautas 10 kompozīcijas, no kurām lielākā daļa ieturētas bossa nova stilā. Albumā dzirdama gan brazīliešu klasika, gan džeza standarti un balādes.

Pati dziedātāja šo albumu veltījusi savam vīram, tāpēc arī noskaņas tajā pārsvarā ir intīmas un romantiskas.

Krola dzimusi pirms 43 gadiem muzikālā ģimenē Britu Kolumbijā, Kanādā, kopš deviņdesmito gadu sākuma dzīvo Ņujorkā. 1999.gadā izdotais albums When I Look in Your Eyes kļuva par dziedātājas populārāko ierakstu, kas gadu noturējās ASV Billboard džeza topa pirmajā vietā un ieguva prestižo Grammy balvu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deviņpadsmit gadus vecs vīrietis atzinis, ka pēdējo divu mēnešu laikā pamazām zadzis karaļnamam piederošas dārglietas no princeses Kristīnas dzīvokļa un pils, vēsta thelocal.se.

19 gadus vecais zaglis bija karaliskās ģimenes draugs, un drīz pēc aptuveni 850 tūkst. Zviedrijas kronu jeb teju 68 tūkst. Ls vērto dārglietu pazušanas atzinis savu vainu.

Viņš stāstīja, ka lielāko daļu dārglietu viņš par nelielu maksu (9000 Zviedrijas kronu jeb 720 Ls) pārdevis diviem marihuānas dīleriem. Savukārt 350 tūkst. kronu (aptuveni 28 tūkst. Ls) vērto tiāru viņš iemeta kanālā.

Tiāra tika nozagta maija vidū kādas ballītes laikā no pils. Nirēji ir pārmeklējuši kanālu, bet līdz šim atrasti vien pāris naudas maki, mākslīgs zobs un zutis.

Zaglis atzina, ka nozadzis seifa atslēgu jau aprīlī, un viņam esot bijis plāns dārglietu pazušanā vainot apkopēju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien par godu karalienes Elizabetes II kļūšanai par visilgāk valdījušo britu monarhu tiks zvanīti Vestminsteras abatijas zvani, pa Temzu brauks flotile un dārdēs lielgabalu salūts.

Plānots, ka pati karaliene Skotijā atklās dzelzceļa līniju un ieturēs privātas vakariņas Balmoralas pilī, lai nosvinētu savas vecvecvecmāmiņas karalienes Viktorijas rekorda pārspēšanu.

Nav zināms, kur tieši karaliene atradīsies plkst.16.30 pēc Griničas laika (plkst.19.30 pēc Latvijas laika) - brīdī, kad rekords tiks sasniegts. Tajā mirklī viņa būs valdījusi 23 226 dienas 16 stundas un apmēram 30 minūtes - vairāk nekā 63 gadus.

Karaliene starptautiski visvairāk pazīstama ar savu stoicismu karalisko skandālu gūzmas ēnā, kā arī ar saviem krāsainajiem tērpiem.

Apsveikumus parlamentā vadīs premjerministrs Deivids Kemerons.

«Viņas majestāte ir bijusi stabilitātes klints pasaulē, kurā nepārtraukti notiek pārmaiņas,» savā paziņojumā atzina Kemerons. «Tas ir tikai pareizi, ka mums šodien ir jāsvin viņas neparastais rekords, kā arī žēlastība un cienīgums, ar kādu viņa kalpo mūsu valstij.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parīzes leģendārās Ritz viesnīcas atjaunošanas laikā atrasta glezna, kas patlaban tiek uzskatīta par 17. gadsimta mākslinieka Čārlza Le Bruna darbu, vēsta thelocal.fr. Nevienam neesot bijusi nojauta, ka darbs atrodas šajā vietā.

Tagad gleznu izsolīšot Christie's izsoļu namā. Tiek prognozēts, ka iegūtā summa sasniegs 500 tūkstošus eiro. Tā tikšot novirzīta fondam, kuru izveidojis viesnīcas īpašnieks Muhameds Al Fajeds, pieminot savu mūžībā aizgājušo dēlu Dodi, princeses Diānas draugu.

Saskaņā ar ekspertu aplēsēm eļļas glezna ir Le Bruna (1619-1690) darbs, kas tapis vēl pirms viņš kļuva par karaļa Luija XIV oficiālo mākslinieku.

Ēkas, kurā atrodas viesnīca, pirmsākumi meklējami 1705. gadā, un sākotnēji tā bija Francijas augstmaņu ģimenes māja. Tā kļuva par Ritz pēc tam, kad 1898. gadā to iegādājās Šveices viesnīcnieks Cezars Rics.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Velsas princeses Diānas bojāeja 1997.gadā autoavārijā Parīzē ir kļuvusi par atrakciju ASV tabloīda «National Enquirer» izveidotā izklaides parkā «National Enquirer Live!», kas piektdien tiks atvērts Tenesī štata Pidžinfordžas pilsētā.

Jaunajā izklaides parkā apskatāmās atrakcijas ir saistītas ar notikumiem, kurus gadu gaitā ir atspoguļojis šis tabloīds.

Vienā no tām viesi var apskatīt datora izveidotu trīsdimensionālu Parīzes modeli, kur ar animācijas palīdzību ir parādīts Diānas automobiļa ceļš līdz liktenīgajai avārijai, ziņoja vietne «Daily Beast».

«Tas ir projicēts, un jūs redzat ēkas un visu citu trīsdimensionālā atveidojumā,» vietnei pastāstīja izklaižu impresārijs Robins Tērners.

«Tas parāda ceļu, pa kuru viņa atstāja viesnīcu »Ritz«, viņu vajājušos paparaci, zibsni, kas apžilbināja šoferi – un to, kā tas notika.»

«Tas ir parādīts pozitīvā veidā,» sacīja Tērners.

Saskaņā ar izklaides parka vietnē rakstīto, «National Enquirer Live!» viesi var staigāt pa sarkano paklāju un iepazīt «gadsimta noziegumus».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsoļu aisberga neredzamā daļa

Ingrīda Drazdovska, Db, 25.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arvien biežāk tiesu izpildītāju rīkotajās izsolēs parādās tautā par spekulantiem saukto cilvēku tirgus eiforijā pirktie īpašumi. Tā intervijā Db atzīst Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētājs Ginters Hmeļevskis.

Mūsu saruna notiek dienā, kad bija paredzēta viena no īpašumu izsolēm, taču tā tika atcelta. Kāpēc izsoles nenotiek?

Cilvēkiem nav naudas. Visi procesi Latvijas tautsaimniecībā atbalsojas arī tiesu izpildes procesos. Tad, kad visi visu pirka, pie mums notika tieši tas pats — bija interesenti, cenas solīja augstākas, nekā vērtējumos norādīts utt. Šobrīd viss iet atpakaļgaitā. Turklāt vērtētāji atzīst, ka ir ļoti sarežģīti strādāt, pielietot salīdzināmo metodi, jo tirgus faktiski neesot.

Vai tas nozīmē, ka izsolāmo objektu skaits palielinās? Vai skaits ir bijis līdzīgs arī iepriekš, tikai atšķirība tā, ka objekti daudz ātrāk tika realizēti?

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Princeses Diānas īpašums pārdots par 36 miljoniem

Valdis Vikmanis, 09.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Princeses Diānas atstātais mantojums - gleznas, dārglietas un citas mantas gan no bērnības mājas, gan no pēdējās dzīvesvietas Londonā, izsolītas pa 36,4 miljoniem ASV dolāru, ziņo Perthnow.

Izsoļu nams Christie`s norādīja, ka trīs dienu izsolē tika pārdoti simtiem priekšmetu, kas piederējuši princesei Diānai. Christie`s arī norāda, ka interese par izsoli bijusi milzīga un ar interneta starpniecību vairākas preces aizceļojušas līdz tādām attālām valstīm kā Ķīna, Austrālija, Filipīna un Maroka.

«Izsole piesaistīja uzmanību gan no kolekcionāriem, gan no institūtiem visā pasaulē. Visdārgāk pārdotā lieta izsolē bija Pītera Paula Rubensa darbs «Komandieris tiek bruņots kaujai», kas tika pārdots par 9 miljoniem sterliņu mārciņu,» norādīja Christie`s pārstāvis Orlando Roks (Orlando Rock).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Princeses Diānas ģimene pārdod Rubensa gleznu par 9 miljoniem mārciņu

Anete Ugaine, speciāli Db.lv, 07.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Princeses Diānas ģimene izsoļu nama Christie`s rīkotā izsolē par 9 miljoniem mārciņu (7,6 milj. Ls) pārdevusi flāmu gleznotāja Pītera Paula Rubensa gleznu, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Glezna «Komandieris tiek bruņots kaujai» gleznota 1613. vai 1614. gadā, turklāt izsoļu nams Christie`s to raksturojis kā vienu no svarīgākajiem Rubensa darbiem, kas joprojām atradies kāda brita īpašumā.

Eksperti bārdaino vīru gleznā, kas vērīgi raugās uz skatītāju, uzskata par imperatoru Čārlzu V. Izsoļu nams Christie`s šīs gleznas vērtību noteicis 8 - 12 miljonu mārciņu (6,8 – 10,2 milj. Ls) apmērā.

Kopumā izsolē tika nopelnīti 42,3 miljoni mārciņu (35,9 milj. Ls), un Christie`s izsoles panākumus nodēvējis par pārliecinošiem, jo iepriekš tika prognozēta 36,9 – 55,8 miljonu mārciņu (31,3 – 47,4 milj. Ls) peļņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

16. oktobrī izsolē, kas norisināsies Ņujorkā, tiks pārdots Šveicē ražots rokas pulkstenis, kuru savulaik valkājis izcilais zinātnieks Alberts Einšteins, ziņo AFP.

Pulksteņa jaunais īpašnieks saņems arī vairākas fotogrāfijas, kurā redzams A. Einšteins ar šo 14 karātu zelta pulksteni uzrokas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

SC deputāts nezina, cik maksā viņa individuālā kampaņa

Gunta Kursiša, 12.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņas centra (SC) deputāts Igors Meļņikovs izsūtījis 10 tūkstošus vēstuļu potenciālajiem balsotājiem latviešu un krievu valodā, tomēr viņš nevar pateikt, cik ir izmaksājusi šī priekšvēlēšanu kampaņa.

SC deputāts I. Meļņikovs nevarēja atbildēt uz jautājumu, cik izmaksāja viņa individuālā priekšvēlēšanu kampaņa, un norādīja, ka par kampaņu «maksāja SC», tomēr SC pārstāve Anna konanova Db.lv stāstīja: «Par individuālajām kampaņām atbild paši kandidāti. Formāli rēķini tiek apmaksāti no partijas, tomēr tā ir tikai formalitāte un par kampaņu organizēšanu un izmaksām atbild pats kandidāts personīgi».

Iedzīvotāji, kas saņēmuši uz savām dzīves vietām izsūtītās SC deputāta vēstules, apgalvo, ka uz tām bija norādīta viņu adrese, savukārt I. Meļņikovs apgalvo - vēstules tika nogādātas adresātiem pēc nejaušības principa un uz tām «adreses netika norādītas», tās iemetot pasta kastēs kā reklāmu. Uz jautājumu, pēc kādiem kritērijiem tika izvēlētas pastkastītes, kurās vēstules tika iemestas, SC deputāts norādīja: «Es pats neizvēlējos, kam sūtīt šīs vēstules». Viņš arī nezināja, cik izmaksāja šo vēstuļu sagatavošana un nogādāšana pasta kastītēs, «jo par to maksāja Saskaņas Centrs».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VID un Robežsardzes pārvalžu vadītāji lūdz premjeru atcelt lēmumu par Strīķes atbrīvošanu

LETA, 28.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Valsts robežsardzes (VRS) pārvalžu vadītāji šodien premjeram Valdim Dombrovskim (V) iesnieguši vēstuli, lūdzot atcelt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu par savas vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata.

Vēstuli parakstījuši VID Muitas kriminālpārvaldes direktors Edijs Ceipe, VID Finanšu policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš, Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis un VRS Galvenās pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Guntis Pujāts.

Minētās amatpersonas pauž neizpratni un sašutumu, ko izraisījis Sreļčenoka lēmums atbrīvot no amata Strīķi par tās neatbilstošu darba izpildes novērtējumu.

Strīķi viņi vērtē kā augstu sava amata profesionāli, kas daudzu gadu garumā darbā tiesībaizsardzības iestādēs dažādos amatos ir sevi apliecinājusi kā pašaizliedzīgu, zinošu, nesavtīgu un nenoremdināmu cīnītāju pret noziedzību. Strīķes ieguldījums KNAB attīstībā, ilgus gadus esot vadošā amatā un vadot KNAB operatīvās darbības un izmeklēšanas struktūrvienību darbu, ir izveidojis KNAB par iestādi ar augstām profesionālām prasībām un standartiem tajā strādājošiem darbiniekiem, uzskata vēstuli parakstījušās amatpersonas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Uzņēmēji Saeimas frakcijām pauž bažas par kadastrālas vērtības pieauguma negatīvo ietekmi

LETA, 06.08.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma attīstītāju alianse un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera vēstulē Saeimas frakcijām paudušas bažas par kadastrālas vērtības pieauguma negatīvo ietekmi uz nekustamo īpašumu nozari, tostarp zaudējumu un izmaksu pieaugumu uzņēmējiem, kā arī konkurētspējas samazināšanos reģionā, informēja uzņēmēju organizācijās.

Vēstule ir adresēta Saeimas frakcijām, Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), finanšu ministram Jānim Reiram (JV), tieslietu ministram Jānim Bordānam (JKP) un ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (KPV LV).

Vēstulē vērsta uzmanība, ka Valsts zemes dienesta izstrādātā īpašuma kadastrālās vērtēšanas metodika un projektētās kadastrālās vērtības 2022.gadam paredz par esošo trīs reizes lielāku nekustamā īpašuma "jauno" kadastrālo vērtību.

"Iztrūkstot gan piedāvājumam, gan solījumam mainīt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likmes, kadastrālās vērtības pieaugums nozīmē to, ka NĪN maksājums par birojiem, ražotnēm, loģistikas centriem, viesnīcām un citiem komerciāliem objektiem palielināsies vidēji trīs reizes," tajā pausts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Demisionējušais premjers Ivars Godmanis un viņa vadītā valdība nepilna pusotra gada laikā saņēmusi vairāk nekā 3400 fizisko un juridisko personu vēstules par dažādām tēmām, liecina Valsts kancelejas apkopotā statistika.

Laikā no 2007.gada decembra līdz 2009.gada martam I. Godmanim un Ministru kabinetam kopumā adresētas vairāk nekā 3 400 vēstules, tajā skaitā 2008.gadā 2 888 vēstules, savukārt 2009.gadā – vairāk nekā 500 vēstules.

Vēstulēs premjeram iedzīvotāji informējuši par problēmām lauksaimniecībā un nepieciešamo atbalstu šai nozarei, kā arī aktīvi pauduši viedokli par Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecību un valsts pārvaldes reorganizāciju.

Saņemtas arī vairākas kolektīvās vēstules, piemēram, Salas pagasta padome un 915 pagasta iedzīvotāji lūguši atbalstīt Salas novada nosaukumu, bet vairāk nekā 100 iesniegumus iesūtījuši starptautiskās organizācijas Amnesty International dalībnieki par seksuālo minoritāšu tiesību ievērošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasta tarifu paaugstināšana plānota trīs nedēļas pirms Ziemassvētkiem, laikā, kad iedzīvotāji visaktīvāk sūta apsveikumus un dāvanas.

Trešdien, 22. oktobrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izskatīs valsts akciju sabiedrības Latvijas pasts iesniegto vispārējo pasta pakalpojumu tarifu projektu, kas paredz sadārdzināt vēstuļu, bandroļu un sīkpaku sūtīšanu vidēji par 30 procentiem jau no 1. decembra, raksta Neatkarīgā Rīta Avīze.

I. Krauklis norāda, ka būs daži sūtījumu veidi, kuriem tarifs netiek paaugstināts ne par santīmu, bet būs arī tādi, kuru tarifs pieaug par 100%.

Tarifu projektā paredzēts diferencēts tarifs dažādām vēstuļu kategorijām. Jaunajā tarifu projektā ir paredzēts diferencēt tarifus, piemēram, 35 santīmus par vienkāršas vēstules piegādi, bet 25 santīmus par centralizēti piegādātas un sašķirotas vēstules sūtīšanu. Līdz ar to lielajiem uzņēmumiem, tajā skaitā valsts uzņēmumiem, vienas vēstules sūtīšana būs par 3 santīmiem jeb 14% dārgāka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien izsolē par trīs miljoniem eiro pārdota maksātnespējīgās SIA Ominasis Latvia manta, tostarp arī Ķemeru sanatorija, informēja maksātnespējas procesa administrators Ainars Kreics.

Izsolē piedalījās viens pretendents, kurš arī iegādājās sanatoriju. Tā ir Latvijā reģistrēta juridiska persona, taču pagaidām neko vairāk administrators neatklāja, norādot, ka izsoles uzvarētājam mēneša laikā jānorēķinās par pirkumu un tad tiks atklāta visa informācija.

«Patlaban izsoles uzvarētājs jau ir iemaksājis drošības naudu 503 000 eiro apmērā, līdz ar to tam atliek samaksāt aptuveni 2,5 miljonus eiro,» sacīja Kreics.

Pēc kārtas trešajā izsolē lietu kopības sastāvā tika izsolīti uzņēmumam Ominasis Latvia piederošie pieci nekustamie īpašumi Jūrmalā un kustamā manta, kas sastāv no gandrīz 15 000 pozīciju, kā arī grāmatām. Nekustamā īpašuma un kustamās mantas izsoles sākumcena bija noteikta 2,9 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kandidātes uz Latvijas princeses titulu un 10 tūkstošiem eiro topošajā LNT šovā Latvijas princese cauri pārbaudījumiem vedīs princis – dejotājs Valdis Škutāns, liecina LNT izplatītais paziņojums.

Princis — Valdis Škutāns — katrā šova sērijā būšot tas, kurš piedalīšoties individuālajos pārbaudījumos ar meitenēm, kā arī kopā ar žūriju pieņemšot lēmumu, kurai vai kurām meitenēm šovs jāatstāj.

LNT sola, ka katru šova sēriju veidos kolektīvais pārbaudījums – visām meitenēm tiks dots viens uzdevums, kura mērķis ir katrā individuālā situācijā pārbaudīt dalībnieču zināšanas, erudīciju, smalko manieru pārzināšanu, individuāla tikšanās ar princi un rožu ceremonija – katra sērija beigšoties ar ceremoniju, kurā princis pēc pārrunām ar žūriju, paziņos to, kurai meitenei vai meitenēm šovs būs jāatstāj. Princis un žūrija meiteņu sasniegumus vērtēšot, ņemot vērā katras personību, sasniegumus pārbaudījumā, kā arī to, cik ļoti Princeses cienīga ir meitenes rīcība, izteikumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas policija izmeklē 16 miljonu ASV dolāru skaidrā naudā un rotaslietās zādzību no Saūda Arābijas princeses viesnīcas numura Sardīnijas salā Itālijā, ziņo BBC.

Seifs pie numura sienas bijis piestiprināts tikai ar silikonu.

Zādzība notikusi 10 minūšu laikā, kamēr princese pusdienojusi, turklāt bez jebkādiem trokšņiem.

Patlaban par incidentu norisinoties sarunas starp Itālijas un Saūda Arābijas diplomātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien bez rezultāta noslēgusies Latvijas Universitātes (LU) izsole, kurā par 4,61 miljonu eiro tika piedāvāts zemes un ēku īpašums Rīgā, Jūrmalas gatvē 76, kur kādreiz atradās Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, sacīja LU Infrastruktūras departamenta direktors Marģers Počs.

"Šajā izsolē nepieteicās neviens pretendents, tāpēc tā beigusies bez rezultāta. Par turpmāko rīcību pēc divām nedēļām lems LU Senāta Finanšu un budžeta komisija," skaidroja Počs.

Viņš piebilda, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem atkārtotajā izsolē objekta cenu var samazināt par 20%, taču par turpmāko rīcību jālemj LU Senātam.

Īpašumam Jūrmalas gatvē, kur pašlaik atrodas bijušais LU fakultāšu komplekss, ir liels apbūves potenciāls un to iespējams attīstīt kā vērienīgu daudzdzīvokļu ēku apbūves teritoriju, norāda LU. Počs iepriekš sacīja, ka investoram, kurš iegādāsies īpašumu, paveras izcila iespēja attīstīt pievilcīgu jauno projektu.

"Viena zemes kvadrātmetra cena pret potenciāli izbūvējamo kvadrātmetru daudzumu ir ļoti zema, kas ļauj attīstīt projektu tā, lai gala patērētājam iegādes cena būtu pieejama, kas savukārt garantē projekta izdošanos. Tāpat pārdodamajam īpašumam ir izcila atrašanās vieta jauna dzīvojamā kvartāla izbūvei - laba satiksme gan Rīgas centra, gan Jūrmalas virzienā. Īpašums atrodas zaļā teritorijā, taču tajā pašā laikā tuvu dažādiem tirdzniecības centriem un citai sociālajai infrastruktūrai," stāstīja Počs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar pozitīviem rezultātiem noslēgušās divas VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) rīkotās nekustamo īpašumu izsoles.

Nosolīta Ērgļu arodvidusskolas ēka un zemesgabali Rīgas Eksportostā - Uriekstes ielā 9a un Rankas ielā 9. Kopējā nosolītā summa - 1134800 eiro, ziņo VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Atkārtotā izsolē nosolīti zemes īpašumi rūpnieciskās apbūves teritorijā R6, Rīgā, Ziemeļu rajonā, Vējzaķsalā, blakus Rīgas Eksportostai, konkrēti - Uriekstes ielā un Rankas ielā. Kopējā nekustamā īpašuma platība nedaudz pārsniedz 11 hektārus. Uriekstes ielas zemesgabala platība ir 1,4581 hektārs, bet Rankas ielas zemesgabala platība - 9,5427 hektāri. Šī teritorija ir paredzēta rūpniecības un ostas darbībā iesaistītiem uzņēmumiem, nodrošinot piemērotu infrastruktūru un attīstības iespējas. Netālu no izsolē pārdotajiem zemesgabaliem atrodas noliktavas, ražošanas un biroju ēkas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Krājbankas dzīvokli izsolē «pa lēto» iegādājas bankas administratora darbinieces māte

Dienas Bizness, 02.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Krājbankas īpašumu izsolē lēti – par 29,9 tūkstošiem latu - 90 kvadrātmetru dzīvokli Rīgā, Nometņu ielā 1 iegādājusies Centrālās statistikas pārvaldes darbiniece Edīte Miezīte, kuras meita Evija Miezīte ir Krājbankas maksātnespējas administratora KPMG Baltics darījumu un pārstrukturēšanas pakalpojumu asociētā direktore.

Edītes Miezītes amatpersonas deklarācija uzkrājumus izsolē noteiktās dzīvokļa cenas apmērā neuzrāda, un sievietes gada ienākumi ir aptuveni 3,5 reizes mazāki par minēto summu, vēsta portāls Pietiek.com.

Kad 8. novembrī Latvijas Krājbankas administratora SIA KPMG Baltics pārstāvis paziņoja, ka todien notikušajās izsolēs pārdoti seši likvidējamajai bankai piederoši dzīvokļi par kopējo summu, kas pārsniedz 103 700 latus, izrādījās, ka dzīvokļus iegādājusies «raiba kompānija», raksta Pietiek.com.

Nosacīti dārgākais no pārdotajiem dzīvokļiem bija par 29,9 tūkstošiem latu izsolītais 90 kvadrātmetrus plašais dzīvoklis Rīgā, Nometņu ielā 1, kuru iegādājās Edīte Miezīte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "FeLM" izsolē piedāvās iegādāties maksātnespējīgās AS "KVV Liepājas metalurgs" bijušo elektrotēraudkausēšanas kompleksu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kustamās mantas kā lietu kopības izsoles sākumcena ir noteikta 4,3 miljoni eiro. Izsoles solis ir 200 000 eiro.

Lietu kopībā ietilpst kustamā manta, kuru veido 413 vienības, tostarp elektrotēraudkausēšanas krāsns, kas atrodas nekustamajos īpašumos Brīvības ielā 94, Liepājā, un Brīvības ielā 92A, Liepājā.

Kustamās mantas izsoles cena tiks aplikta ar pievienotās vērtības nodokli.

Izsole sāksies ceturtdien, 5.novembrī, plkst.13, bet noslēgsies 2020.gada 7.decembrī plkst.13.

Visām personām, kuras vēlas piedalīties izsolē, līdz 25.novembrim (ieskaitot) jāiemaksā "FeLM" norēķinu kontā nodrošinājuma summa 430 000 eiro apmērā un, izmantojot elektronisko izsoļu vietni, jānosūta lūgums "FeLM" valdei par autorizāciju izsolei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apgāds «Dienas grāmata» izdevis pirmā Čehijas prezidenta, rakstnieka un dramaturga Vāclava Havela «Vēstules Olgai».

Vēstules reizi nedēļā rakstnieks raksta savai dzīvesbiedrei, sēžot cietumā laikā no 1979. gada 4. jūnija līdz 1982. gada 4. septembrim. Sodu V. Havels izcieš «par republikas pamatu graušanu», proti, tā tika vērtēta viņa dalība «Hartā-77», kurā domubiedri aicināja Čehoslovākijas valdību pildīt valsts konstitūciju un ievērot pašas parakstītās ANO cilvēktiesību normas.

Šīs, brīžiem ļoti intīmās, vēstules ir spēcīgas personības cīņa par pašsaglabāšanos. Tās atklāj morāli ārkārtīgi drosmīgu cilvēku, kurš atsakās pakļauties izmisumam. Havels spēj triumfēt pār izolāciju un bezspēcību, pateicoties skaidrībai, ko dziļā un atvērtā meditācijā par pasauli sasniedz šajās vēstulēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Pasts ir gatavs pasta tirgus pilnīgai liberalizācijai 2013.gada 1.janvārī, jo patlaban jau strādā konkurences apstākļos, norāda Latvijas Pasta jaunais valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs.

«Patlaban gandrīz visās tradicionālās pasta jomās strādājam konkurences apstākļos. Pakas piegādā dažādi kurjerpasti. Arī ar vēstuļu piegādi nodarbojas konkurenti, tādēļ jau zināmā mērā strādājam brīva tirgus apstākļos. Vēstuļu korespondence veido apmēram pusi no visiem pasta ieņēmumiem. No šīs puses aptuveni 60%-70% ir juridisko personu sūtījumi, rēķini, vēstules un paziņojumi. Šajā segmentā jau strādājam brīvās konkurences apstākļos,» teica Kleinbergs.

Kleinbergs norādīja, ka no Latvijas Pasta it kā monopola ir palicis ļoti maz, un tā atcelšana sakarā ar pasta tirgus pilnīgu liberalizāciju nekādas būtiskas izmaiņas konkurences ainā neieviesīs.

Komentāri

Pievienot komentāru