Jaunākais izdevums

Atzīmējot Android Market desmit miljardus lejupielāžu, kompānija Google piedāvā noteiktu daudzumu lietojumprogrammu tikai par pieciem santīmiem.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Android Market lejupielāžu skaits pārsniedza desmit miljardu robežu – vidēji viens miljards lietojumprogrammu mēnesī, teikts Google paziņojumā.

Akcijas ietvaros katru dienu tiks piedāvāts noteikts skaits populāru Android lietojumprogrammu, kuras pieejamas par pieciem santīmiem. Paredzēts, ka akcija turpināsies desmit dienas.

«Neviena no šīm lietojumprogrammām nevarētu eksistēt, ja nebūtu izstrādātāju, kas tās ir radījuši,» sacīja Android Developer Ecosystem direktors Ēriks Ču. «Par to mēs viņiem pateicamies».

Kopumā pasaulē aktivizētas jau 200 miljoni ierīču, bet ik dienu tiek aktivizētas 550 tūkstoši jaunu Android ierīču, vēsta tehnoloģiju žurnāls Eweek.

Android lietojumprogrammas iespējams lejupielādēt šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Analītiķis: Izstrādātājiem finansiāli izdevīgāk ir radīt programmas iOS videi

Jānis Rancāns, 23.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz to, ka Android operētājsistēmas tirgus daļa pārsniedz 50%, programmatūras izstrādātājiem ir finansiāli izdevīgāk veidot lietojumprogrammas, kas darbojas Apple iOS vidē.

Analītiķu grupas Piper Jaffray's pētnieka Džīna Munstera (Gene Munster) aprēķini liecina, ka lietojumprogrammas, kas izveidotas iPhone, iPod un iPad ierīcēm un ir pieejamas Apple App Store, saviem autoriem ļāvušas nopelnīt kopumā 3,46 miljardus ASV dolāru, savukārt Android Market programmu autori nopelnījuši tikai 240 miljonus dolāru – 14 reizes mazāk, vēsta CNN.

Aprēķini arī liecina, ka Apple iekasē 85-90% no visas naudas, kas tiek tērēta lietojumorogrammu iegādei. Jāatzīst arī, ka Apple App Store ir lielāks maksas programmu īpatsvars (13,5%) nekā Android Market (1,3%).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas iesācējuzņēmums Jolla, kurā apvienojušies bijušie Nokia darbinieki, panācis operētājsitēmas Sailfish savietojamību ar Google izstrādāto Android. Jolla norāda, ka Sailfish lietotāji varēs šo sistēmu izmantot gan uz Android paredzētām iekārtām, gan arī lietot Google operētājsitēmas lietojumprogrammas.

Izstrādātāji norāda, ka sadarbosies ar Android lietojumprogrammu izstrādātājiem, lai panāktu, ka Sailfish īpašnieki populāras programmas varētu lejupielādēt un izmantot bez problēmām. «Piemēram populāras lietojumprogrammas, kā, piemēram, Instagram, WhatsApp un Spotify jau tagad strādā uz Sailfish OS,» norādīja uzņēmuma izpilddirektors Tomi Pienimaki (Tomi Pienimäki).

Jolla pārstāvji arī norāda, ka veikuši ievērojamu darbu, lai panāktu, ka operētājsistēmu var izmantot arī uz Android paredzētajām ierīcēm – galvenokārt viedtālruņiem un planšetdatoriem. Tādējādi kompānija cer panākt, ka Sailfish OS ierīču ražotāji izmantots iespējas, kuras sniedz Android ekosistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Pasaules mobilo tehnoloģiju tirgū ienāk, reģistrējot kompāniju ASV

Anda Asere, 11.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai piekļūtu maksas mobilo lietojumprogrammu tirgum, uzņēmumu Tiny Solutions reģistrē ASV.

«Es izstrādāju videonovērošanas programmatūru, ko var lietot mobilajā telefonā. To var izmantot bērnu, dzīvnieku, vecu cilvēku novērošanai,» stāsta Aleksejs Vasiļjevs, Tiny Solutions, LLC līdzīpašnieks. Agrāk viņš strādāja uzņēmumos, kur izstrādāja videonovērošanas sistēmas korporatīvajiem klientiem, bet pirms dažiem gadiem nolēma pievērsties savam biznesam.

Alekseja uzņēmums izstrādājis divas lietojumprogrammas – Baby Monitor for IP Camera, kas paredzēta iPhone telefoniem, un tinyCam Monitor, kas piemērota mobilajiem tālruņiem ar Android operētājsistēmu. Lietojumprogramma Android mobilajiem telefoniem esot populārāka, jo tā izstrādāta agrāk nekā programma iPhone tālruņiem. Tā kā iPhone aplikācija tika izstrādatā vēlāk, tirgus bija vairāk piesātināts, bija grūtāk tajā iespiesties. Taču, neskatoties uz to, ka Android tirgus ir lielāks, cilvēki vairāk pērkot aplikācijas iPhone viedtālruņiem, jo šo telefonu īpašnieki ir maksātspējīgāki. «Vēl labāka maksātspēja ir Blackberry lietotājiem – tie ir cilvēki, kuri īpaši neuztraucas par aplikācijas nopirkšanu par dažiem dolāriem,» viņš saka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pievilcīgākās Android lietojumprogrammas

Dienas Bizness, 21.08.2013

Laikapstākļu lietojumprogramma Hue citu alternatīvu vidū izceļas ar savu minimālistisko dizainu, krāsām un animācijām.

Avots: Google Play

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google Android operētājsistēmai nereti tiek pārmests, ka tai ir pieejamas sliktākas lietojumprogrammas nekā Apple. Tomēr Android lietojumprogrammu izstrādātāji paveikuši ievērojamu darbu, lai šo uzskatu mainītu.

Interneta giganta Google Android operētājsistēmas dizaineris Abhilašs Kuduvali (Abhilash Kuduvalli) izveidojis Tumblr vietni, kurā apkopo skaistākās un vizuāli pievilcīgākās lietojumprogrammas, kuras pieejamas šai operētājsistēmai.

Vietnē apkopotas dažādas lietojumprogrammas – sākot no tādām, kas seko līdzi sirdsdarbībai, beidzot ar palīgu apavu iegādes jautājumos – kuru dizaineri pielikuši ievērojamas pūles, lai tās būtu ne tikai funkcionālas, bet arī labi izskatītos. A. Kuduvali cer, ka viņa izveidotais ieskats vizuāli patīkamās Android lietojumprogrammās, iedvesmos arī citus izstrādātājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā atklāts pirmais “Wolt Market” pārtikas veikals Latvijā ar vairāk nekā 2500 preču piegādi uz mājām vai saņemšanu uz vietas veikalā.

“Wolt Market” Grīziņkalnā ir tehnoloģiju uzņēmuma “Wolt” mākoņveikals Rīgā, kas klientiem nodrošinās pasūtījumu saņemšanu līdz 30 minūtēm. Šādus veikalus plānots atvērt arī citās reģionālajās pilsētās.

“Esam gandarīti, ka beidzot arī Latvijas iedzīvotājiem varam piedāvāt “Wolt Market” pakalpojumu. Mūsu mērķis ir palīdzēt cilvēkiem ietaupīt laiku, padarot iknedēļas pārtikas preču iepirkšanos vienkāršu un ātru. Mūsu pieredze citos pasaules tirgos apliecina, ka esam atraduši labi funkcionējošu pakalpojuma modeli,” stāsta Bruno Grandi, “Wolt Market” attīstītājs Latvijā.

“Wolt Market” sortimentā ir dažādas Latvijā ražotas preces, iecienītākie zīmoli un uzņēmumi vietējā biznesa atbalstam, kā arī starptautiski pazīstami pārtikas produkti un ikdienas preces. Veikala piedāvājums tiks regulāri papildināts, balstoties uz klientu vēlmēm un vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums “Wolt” atvēris jau otro mākoņveikalu Rīgā - “Wolt Market” Mežciems, informē uzņēmumā.

“Wolt” mākoņveikalus tuvākajā laikā plānots atvērt arī citās Latvijas pilsētās.

“Pieprasījums pēc risinājumiem, kas palīdz cilvēkiem ietaupīt laiku, turpina pieaugt, tāpēc pārtikas preču iegāde internetā un ātrās piegādes gūst arvien lielāku popularitāti visā pasaulē. Izmaiņas klientu uzvedībā ietekmē arī “Wolt Market”, kas strauji paplašinās visā Eiropā,” stāsta Bruno Grandi, “Wolt Market” attīstītājs Latvijā.

Rīgā darbu uzsāk pirmais Wolt Market Latvijā 

Rīgā atklāts pirmais “Wolt Market” pārtikas veikals Latvijā ar vairāk nekā 2500...

Atšķirībā no ierastās ikdienas preču iegādes veikalā uz vietas, mākoņveikalā “Wolt Market” iepirkumu grozu nodošanai pircējam komplektē veikala darbinieki. Aptuveni 30 minūšu laikā klients to pēc izvēles var saņemt savā adresē vai dodoties uz “Wolt Market” veikalu.

“Wolt Market” Mežciems apkalpos klientus Purvciemā, Teikā, Juglā, Pļavniekos, Dārzciemā, Dreiliņos, Jaunbrūnavās, Ulbrokā, Brekšos un, protams, Mežciemā. Pirmās divas nedēļas piegādes no “Wolt Market” klientiem pieejamas bez maksas, taču pēc tam tās saglabāsies bezmaksas pirkumiem virs 30 eiro.

Pirmo “Wolt Market” veikalu atklāja 2020. gadā Helsinkos, Somijā. Šobrīd iedzīvotājiem pieejami jau vairāk kā 50 uzņēmuma veikali 15 dažādās valstīs, no kuriem tagad jau divi pieejami arī Rīgā - “Wolt Market” Grīziņkalns un “Wolt Market” Mežciems.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

HarmonyOS tik drīz Android neaizvietos; Latvijā prezentē jaunu Huawei tālruni ar Android

Lelde Petrāne, 24.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Huawei pašu izstrādātā operētājsistēma HarmonyOS tik drīz netiks izmantota jaunos Ķīnas tehnoloģiju giganta viedtelefonos, atsaucoties uz Ķīnas medijos Huawei pārstāvju pausto, ziņo tehnoloģiju portāls TechRadar. Tikmēr Latvijā uzņēmuma pārstāvniecība prezentējusi vairākus jaunus produktus, tostarp tālruni NOVA 5T, kuru darbina Android operētājsistēma.

Jāatgādina, ka 2019. gadā Huawei bizness rietumvalstīs piedzīvoja vairākus satricinājumus – pēc tam, kad ASV sankciju dēļ Huawei jaunajos tālruņos tika liegts izmantot Android operētājsistēmu, Ķīnas tehnoloģiju ražotājs laida klajā HarmonyOS – pašu radītu operētājsistēmu. Pasaules mediji izteica minējumus, ka drīz vien HarmonyOS varēs redzēt jaunajos Huawei tālruņos, taču patlaban izskatās, ka jaunajā Huawei P40 sērijā jaunās operētājsistēmas nebūs, raksta TechRadar, atsaucoties uz Huawei prezidentu pasaules mediju un komunikācijas jomā Džoi Tanu (Joy Tan). Saskaņā ar viņa pausto, «lai izveidotu dzīvotspējīgu alternatīvu Android operētājsistēmai, būs nepieciešami gadi».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stīvs Džobss rakstniekam, kas sagatavoja viņa biogrāfiju, pavēstījis, ka vēlas iznīcināt Google radīto operētājsistēmu Android un, lai to panāktu, viņš ziedos visu kompānijas Apple naudu un, ja tas būs nepieciešams, arī savu pēdējo elpas vilcienu, raksta BBC.

Pilns saturs, kurā Apple nu jau mūžībā aizgājušais līdzdibinātājs pauž savu niknumu pret Google izstrādāto operētājsistēmu, tiks atklāts gaidāmajā S. Džobsa biogrāfijā. Tās autoram Valteram Īzaksonam (Water Isaacson) Apple līdzdibinātājs atklāj, ka viņš uzskata Android līdzību Apple izstrādātajai iOS operētājsistēmai par «grandiozu zādzību».

Patlaban Apple tiesājas ar vairākiem viedtālruņu ražotājiem, kas darbojas ar Android operētājsistēmu.

Saskaņā ar V. Īzaksona grāmatu, kuras izdevējs būs Asociated Press, S. Džobss ir teicis: «Es iznīcināšu Android, jo tas ir zagts produkts. Par to esmu gatavs uzsākt kodoltermālo karu.» Grāmatā Apple līdzdibinātājs citēts, sakot: «Es cīnīšos līdz pēdējam elpas vilcienam un iztērēšu katru Apple peniju no tā 40 miljardu bagātībām, lai cīnītos par savu taisnību.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Federālā apgabaltiesa aizliegusi Samsung planšetdatoru Galaxy Tab 10.1 tirgošanu ASV, kamēr tā sniegs galīgo lēmumu Apple un Samsung «patentu karā», vēsta pasaules mediji.

Jau vairākkārt vēstīts, ka ASV tehnoloģiju milzis Apple sūdzējies, ka Samsung pārkāpusi kompānijas patentu tiesības, kopējot tās populāro ierīci iPad. Daudzi nozares analītiķi sāncenšu Samsung planšetdatoru uzskata par lielāko Apple iPad konkurentu.

«Samsung ir tiesības konkurēt tirgū, tomēr kompānijai nav tiesību to darīt negodīgā ceļā, iepludinot tirgū «pārkāpjošus» produktus,» norādīja ASV Federālā apgabala tiesnese Lūsija Koha (Lucy Koh). Iepriekš viņa gan noraidīja Apple prasību Galaxy planšetdatoru aizliegumam, tomēr Federālā Apelāciju tiesa ieteica viņai šo lēmumu vēlreiz apdomāt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Kasperski Lab piedāvā Vecāku kontroli Android un iOS platformām

Gunta Kursiša, 05.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kaspersky Lab sāk piedāvāt operētājsistēmu Android un iOS pārvaldītām mobilajām ierīcēm paredzētas lietojumprogrammas Vecāku kontrole izmēģinājuma progammu, kura domāta bērnu aizsardzībai no nepiemērota satura internetā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Android 10 vispirms būs pieejams Nokia 8.1 viedtālruņu īpašniekiem

Lelde Petrāne, 16.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nokia 8.1 viedtālruņu īpašnieki varēs izmēģināt Android 10, informē Nokia telefonu ražotājs HMD Global.

Šis Android programmatūras atjauninājums ļaus novērtēt jaunākās mākslīgā intelekta radītās inovācijas un intuitīvo kontroli un labāku personīgo datu kontroli.

«Mūsu nolūks ir nodrošināt labāko iespējamo pieredzi visiem lietotājiem – gan tiem, kuri izmanto ekonomiskās klases viedtālruņus, gan jaunāko modeļu īpašniekiem. Izpildījām solījumu par ātru Android Oreo un Android Pie ieviešanu, to pašu darīsim arī ar Android 10 – sākumā tas būs pieejams Nokia 8.1 telefonos, bet pēc dažiem mēnešiem arī pārējos. Līdz 2020. gada sākumam Android 10 būs aktīvs visos Nokia viedtālruņos,» stāsta Juho Sarviks (Juho Sarvikas), HMD Global galvenais produktu vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas cenas pēdējās dienās ir samazinājušās lielākajā daļā degvielas uzpildes staciju, lai gan cenu samazinājums ir atšķirīgs.

Degvielas tirgotājs Statoil samazinājis degvielas cenas par diviem santīmiem litrā benzīnam un par vienu santīmu litrā dīzeļdegvielai. Attiecīgi 95. markas benzīna cena samazināta no 99,9 santīmiem līdz 97,9 santīmiem, bet dīzeļdegvielas cena - no 97,9 santīmiem līdz 96,9 santīmiem.

Tikpat strauji cenas ir samazinājusi arī Neste un Viada, un patlaban 95. markas benzīns maksā attiecīgi Neste - 95,7 un Viada - 96,9 santīmus, bet dīzeļdegviela attiecīgi - 94,7 santīmus un 95,9 santīmus litrā.

Lukoil 95. markas benzīna cenu ir samazinājis no 98 santīmiem līdz 97,6 santīmiem, bet dīzeļdegvielu no 96 santīmiem līdz 95,6 santīmiem. Latvijas nafta samazinājusi 95. markas benzīna cenu par vienu santīmu līdz 96,7 santīmiem, bet dīzeļdegviela joprojām maksā 95,7 santīmus. Gotika auto cenas samazinātas no 97,7 santīmiem līdz 97,2 santīmiem, bet dīzeļdegvielai no 95,7 līdz 94,7 santīmiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Android alternatīva iegūst septiņu miljonu investīcijas

Gunta Kursiša, 19.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Android operētājsistēmas programmētāji piesaistījuši investīcijas septiņu miljonu ASV dolāru apmērā, lai savu hobiju pārvērstu alternatīvā Google operētājsistēmas viedtālruņiem, vēsta BBC.

CyanogenMod (CM) ļauj lietotājiem samainīt oficiālo Android versiju pret citu, kas piedāvā lielāku kontroli pār savu ierīci – viedtālruni vai planšetdatoru, raksta BBC. Līdz šim CM lejupielādēta vairāk nekā septiņos miljonos Android ierīču.

Gūtās investīcijas programmētāju komandai ļāvušas pieņemt darbā kodēšanas speciālistus, kas līdz šim projektā piedalījās bez maksas.

Lejuplādējot CM, Android ierīču īpašnieki var nodzēst nevēlamās lietojumprogrammas un programmas, ko tajā ievietojis ierīces ražotājs vai mobilais operators. Tāpat ierīces lietotājam būs pieejamas lietojumprogrammas, ko izstrādājis Cyanogen.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta gigants Google nākamo Android operētājsistēmas versiju nosaucis par Android KitKat. Lēmums nodēvēt operētājsistēmu kompānijas Nestle šokolādes vārdā tiek uzskatīts par veiklu mārketinga gājienu.

Google pārstāvji gan norādījuši, ka neviena puse nemaksā otrai, vēsta BBC. «Šis nav darījums, kurā nauda vienkārši maina īpašnieku,» sarunā ar britu mediju sacījis Android globālās partnerības direktors Džons Lāgerlings (John Lagerling). Viņš norādīja, ka ideja jauno operētājsistēmu nodēvēt šādā vārdā radusies saistībā ar vēlmi izdarīt kaut ko «jautru un neparedzētu». Iepriekš tika uzskatīts, ka Google Android 4.4 nodēvēs par Key Lime Pie.

Zīmolu eksperti tikmēr jau norādījuši uz Google un KitKat savienības iespējiem trūkumiem. «Ja jūsu zīmols ir saistīts ar kādu citu, jūs nenovēršami tiekat saistīts ar to – gan labā, gan sliktā nozīmē,» skaidroja konsultantu kompānijas Prophet pārstāvis Saimons Maijers, vēršot uzmanību uz kritiku, kuru Nestle pēdējā laikā saņēmusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai izvairītos no patentu tiesvedības, tehnoloģiju kompānija Samsung piekritusi maksāt Microsoft neatklātu summu par katru Android ierīci, kas tiks pārdota, ziņo pasaules mediji.

Kompānijas Microsoft un Apple jau vairākus mēnešus ir izdarījušas spiedienu uz Google un mobilo ierīču ražotājiem, kas izmanto Android, apgalvojot, ka Google operētājsistēma pārkāpj vairākus to patentus.

Kā norāda The Wall Street Journal – slēdzot šādu vienošanos, Samsung, kas ir Android ierīču lielākais ražotājs, atzinis, ka Microsoft prasībām ir pamats.

Microsoft un Samsung vienošanās varētu kaitēt arī Google, kura savu izstrādāto Android izplata bez maksas. Portāls Digital Trends norāda, ka «Google sapnis par bezmaksas atvērtā koda programmatūru drīz var pārvērsties ļaunā murgā». Google jauno Microsoft un Samsung darījumu jau nosaukusi par «izspiešanu».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Motorola, nokļūstot Google īpašumā, baudīs Android privilēģijas

Gunta Kursiša, 09.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tiesai pieejamie dokumeni ir pievērsuši uzmanību tam, ka interneta meklētāja gigants Google dažām kompānijām piešķir ātrāku pieeju Android tehnoloģijai, vēsta BBC.

Tiesai ir pieejams materiāls, kurā lasāma kompānijas Google iekšienē notikusi saruna par to, kādā veidā gūt vislielākos ienākumus no kompānijas izstrādātās operētājsistēmas Android. Google iekšējā diskusijā apspriestas uzņēmumu, kas pieņēmuši Google noteikumus, privilēģijas pārdot Android produktus pirmajiem.

Citāti no tiesai pieejamajiem materiāliem bija publicēti patentu eksperta Floriana Muellera (Florian Mueller) blogā. Dokumentos lasāms tas, ka Google apsver iespēju piešķirt ātrāku pieeju Android operētājsistēmai tiem partneriem, kas ražo un pārdod Google standartiem un specifikācijām atbilstošas ierīces. Dokumentos norādītas tādas kompānijas kā Motorola un ASV tīkls Verizon.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Android operētājsistēma planšetdatoriem aug uz Apple iOS rēķina

Gunta Kursiša, 26.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google Android operētājsistēmas daļa pasaules planšetdatoru tirgū ir krasi pieaugusi, un tas ir noticis galvenokārt uz sāncenšu Apple izstrādātās operētājsistēmas iOS rēķina, atsaucoties uz Strategy Analytics pētījumu, vēsta BBC.

Pērnā gada pēdējos trīs mēnešos Android operētājsistēma aizņēma 39% no planšetdatoru tirgus, kas ir par 10 procentpunktiem vairāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada. Savukārt Apple operētājsistēmas tirgus daļa gada laikā samazinājusies no 68% līdz 58%. Google izstrādāto operētājsistēmu Android izmanto vairāki planšetdaotru ražotāji, tostarp Amazon un Samsung.

Microsoft operētājsistēmu daļa pasaules planšetdatoru tirgū saglabājās 1,5% apmērā.

«Pieprasījums pēc planšetdatoriem ir saglabājies spēcīgs,» norāda Strategy Analytics pārstāvis Pīters Kings (Peter King).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskaitāmiem cilvēkiem visā pasaulē tehnoloģiju kompānija Google «atcēlusi» Ziemassvētkus. Tas noticis Google operētājsistēmas Android jaunākās versijas kļūdas dēļ.

Darbības kļūda ieviesusies Google People lietotnē, kas Android 4.2 viedtālruņu īpašniekiem ļauj ierīces kalendārā atzīmēt dažādus svarīgus notikumus. Pēc kārtējā lietojumprogrammas atjauninājuma no lietotnes kalendāra «izgaisis» viss decembris, un pēc novembra seko 2013. gada janvāris, raksta androidpolice.com.

Android Police norāda, ka Android izstrādātājiem ir zināms par problēmām un tuvākajā laikā tās tiks novērstas. Google tikmēr atteikusies sniegt komentārus.

Kompānija Google ar Android operētājsistēmas jaunāko versiju Android 4.2 nāca klajā oktobra beigās. Par pirmajām ierīcēm, kas aprīkotas ar jaunāko operētājsistēmas versiju, kļuvis viedtālrunis Nexus 4 un planšetdatori Nexus 7 un Nexus 10.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienotās Karalistes ārsti tiks mudināti pacientiem izrakstīt viedtālruņu lietojumprogrammas, kas palīdzēs pacientiem ārstēt dažādas kaites – sākot no diabēta, beidzot ar depresiju, pavēstījusi Lielbritānijas valdība.

Lielbritānijas Veselības departaments jau izveidojis sarakstu ar 500 lietojumprogrammām, kuras ārsti varēs ietekt saviem pacientiem, vēsta The Telegraph.

Pacientiem tiks ietektas bezmaksas vai lētas lietojumprogrammas, kas atvieglos to ikdienas dzīvi un samazinās vizīšu skaitu pie ārstiem. Tā, piemēram, cilvēks, kuram ir alerģija pret noteiktiem pārtikas produktiem, varēs izmantot lietojumprogrammu, kura noskenēs produktu svītrkodus un informēs par to sastāvu.

Cilvēkiem, kas slimo ar diabētu, tiks izrakstīta viedtālruņu aplikācija, kas atgādinās par nepieciešamību pārbaudīt cukura līmeni asinīs un zāļu lietošanu. Slimniekiem tiks piedāvātas arī lietojumprogrammas, kuras mēra asinspiedienu, palīdz tikt galā ar posttraumatisko stresu u. c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Viedtālruņu pasaulē turpinās tiesas saceltā panika - iesaistās Adroid ražotājs; Samsung izsūta paziņojumu darbiniekiem

Gunta Kursiša, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedtālruņu un planšetdatoru operētājsistēmas Android ražotāja Google nevēlas, ka ASV tiesas spriedums «patentu karā» ierobežotu lietotāju pieeju Android operētājsistēmas ierīču izmantošanai, savukārt kompānija Samsung saviem darbiniekiem nosūtījusi ziņojumu, kurā pausts, ka ASV tiesas lēmums nav bijis taisnīgs, raksta BBC.

Samsung ziņojumā saviem darbiniekiem skaidrots, ka Samsung esot vēlējusies risināt nesaprašanos patentu jautājumos ar Apple, kas ir viens no Samsung nozīmīgākajiem klientiem, mierīgā sarunu ceļā, taču konkurenti uzstājuši, ka kompānijām jātiesājas. Tāpat paziņojumā norādīts, ka ASV tiesas lēmums stipri kontrastē ar lēmumiem šajā lietā citās valstīs, ieskaitot Lielbritāniju, Vāciju un Nīderlandi.

«Vēsture ir rādījusi, ka līdz šim nav pastāvējusi tāda kompānija, kas būtu ieguvusi patērētāju sirdis un prātus un sasniegusi nemainīgu izaugsmi, ja tā būtu ļaunprātīgi izmantojusi patentu likumu, nevis ieviesusi inovācijas,» pausts Samsung paziņojumā darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple un Google turpina «šķiršanos» - no iOS 6 pazūd YouTube lietotne

Gunta Kursiša, 07.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānijas Apple «šķiršanās» no Google tuvojas noslēgumam – šoreiz no jaunākās Apple operētājsistēmas iOS 6 beta versijas pazudusi YouTube lietotne. Kompānija Apple norādījusi, ka šāds solis sperts, jo beidzies YouTube lietojumprogrammas licences termiņš, vēsta betanews.com.

Ziņas par YouTube lietones pazušanu no iOS 6 Beta 4 programmatūras nāk klajā neilgi pēc tam, kad Apple pavēstīja, ka kompānija atteiksies no Google Maps par labu savam piedāvātajam karšu risinājumam.

Abas kompānijas - Apple un Google - cenšas norobežoties viena no otras, jo pēdējā laikā sevišķi pieaugusi uzņēmumu sāncensība viedtālruņu tirgū. Pēdējie dati liecina, ka Google radītā Android sistēma ieguvusi lielāku tirgus daļu nekā Apple iOS. Tāpat jau vēstīts, ka Apple iesaistījusies vairākā stiesvedībās ar tehnoloģiju kompānijām, kuru ražotās ierīces darbojas uz Google radītās Android bāzes, savukārt bijušais Apple vadītājs Stīvs Džobss vēl pirms savas nāves norādījis, ka vēlas «iznīcināt» Android.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tīmeklī izplatās īsziņu Trojas zirgs, kas zog Android īpašnieku naudu

Dienas Bizness, 17.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kaspersky Lab speciālisti ir konstatējuši īsziņu Trojas zirgu Podec, kas zog Android pārvaldītu ierīču īpašnieku naudu, slepeni abonējot maksas pakalpojumus, un spēj apiet šo pakalpojumu CAPTCHA mehānismu, informē uzņēmumā Kaspersky Lab.

Pētījumā noskaidrots, ka šis Trojas zirgs galvenokārt izplatās sociālajā tīklā «VKontakte». Jaunā ļaunprogrammatūra ir ievērojama ar savām funkcijām: tā var nosūtīt paziņojumus uz īsajiem numuriem, turklāt pareizi atbildot uz pakalpojuma apmaksas apstiprinājuma pieprasījumiem, kā arī upura vietā abonēt maksas pakalpojumus, apejot CAPTCHA mehānismu, kas ir paredzēts īsta lietotāja atšķiršanai no robota. Šādas iespējas līdz šim nav bijušas sastopamas nevienā Kaspersky Lab zināmā Android Trojas zirgā.

Pēc palaišanas Podec pieprasa administratora tiesības, lai iesakņotos ierīcē un novērstu iespēju, ka lietotājs vai drošības risinājums to izdzēš. Saņemot atteikumu, Trojas zirgs atkārto pieprasījumu tik ilgi, līdz panāk vēlamo — normālas darbības ar ierīci šajā laikā gandrīz nav iespējamas. Ieguvusi tiesības, ļaunprogrammatūra atkarībā no iestatījumiem konfigurācijas datnē var rīkoties saskaņā ar kādu no kaitīgajiem skriptiem, piemēram, sākt vienkāršu DDoS uzbrukumu vai bez ierīces īpašnieka ziņas abonēt maksas pakalpojumus. Pēdējie samērā sekmīgi līdz šim izmantoja CAPTCHA mehānismu, lai filtrētu programmatūru pieprasījumus, bet Podec apiet šo šķērsli. Analīze parādīja, ka Trojas zirga autori izmanto pakalpojumu Antigate.com — manuālu teksta pazīšanu attēlos. Nosūtījuši attēlu ar burtiem, viņi pēc dažām sekundēm saņem Antigate.com darbinieka pazīto tekstu — tādējādi upuris, pašam nezinot, ir kļuvis par maksas pakalpojuma abonentu, par ko uzzina tikai pēc naudas norakstīšanas no konta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

EM: nedēļas laikā cenas pieaugušas 2,8% preču un pakalpojumu

Dienas Bizness, 18.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salīdzinot decembra pirmā un decembra otrā cenu monitoringa datus, vairākumam preču pamata cena ir palikusi nemainīga – 95,8 % gadījumu preču un pakalpojumu cenu izmaiņas nav novērotas. Cenu pieaugums ir novērojams 2,8 % gadījumu, savukārt 1,4 % gadījumu cena ir samazinājusies, liecina decembra otrā cenu monitoringa rezultāti.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, pārbaudot monitoringa jaunākos datus, secina, ka joprojām dažām monitoringā iekļautajām precēm ir pieļaujamā viena eiro centa svārstība.

Tāpat arī iepriekšējos monitoringa datos bija norādīts, ka vairākām precēm tika veikta nekorekta konvertācija, savukārt decembra otrā monitoringa datos konvertācija atbilst un ir norādīta korekti.

Pārtikas produktu cenas lielākoties palikušas nemainīgas. Cena nav mainījusies rīsiem, griķiem, auzu pārslām, makaroniem, kā arī dažādu veidu maizēm – sēklu, kviešu, rudzu un tostermaizei.

Arī svaigas gaļas produktu grupā cenas lielākoties saglabājušās bez izmaiņām – cena nav mainījusies broilera stilbiņiem, svaigai liellopa gaļai, kā arī cūkgaļas šķiņķim, bet cūkgaļas karbonāde divos gadījumos kļuvusi lētāka par 26 santīmiem jeb 5,98 %.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latviešu ātrlasīšanas rīka Fastr radītājiem izdodas piesaistīt ASV investoru

Gunta Kursiša, 30.01.2013

Fastr līdzdibinātāji - Aleksejs Sinicins, Eldars Loginovs un Aleksandrs Bičkovs

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Mediju arhīvs

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radītās ātrlasīšanas lietojumprogrammas Fastr, kuras lietotāju skaits šonedēļ sasniedz desmit tūkstošus, tālāko izstrādi un virzīšanu pasaules tirgos palīdzēs nodrošināt privātais amerikāņu investors Andrē Demarests (André V. Demarest), kurš investējis uzņēmumā 50 tūkstošus eiro.

Planšetdatora iPad lietotne Fastr izstrādāta 2012. gadā un paredzēta ātrlasīšanas prasmju uzlabošanai un ātrākai tekstu uztveršanai, palielinot izlasīto vārdu skaitu līdz trīs reizēm – no vidējā rādītāja 240 līdz 600.

Lai arī radīta tikai pērn, Fastr gana ātri izpelnījusies lietotāju un ārvalstu mediju interesi. Lietotnes lejupielāžu skaits sasniedzis desmit tūkstošus, savukārt App Store Francijā, Beļģijā, Nīderlandē un Latvijā sadaļā «Izglītība» (Education) tā ierindojas pirmajā vietā pēc lejupielāžu skaita, bet ASV, Ķīnā un vēl 25 valstīs Fastr ir starp desmit visvairāk lejuplādētajām lietotnēm, Db.lv informēja Fastr vadītājs Eldars Loginovs. Db.lv jau vēstīja, ka neilgi pēc Fastr «laišanas gaisā» ātrlasīšanas lietotne gozējās labāko jauno lietojumprogrammu topā AppFresh Daily, tāpat Fastr ievērojis medijs The Wall Street Journal.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ziemassvētku vecītis sadāvinājis rekordlielu skaitu Android un iOS ierīču

Ritvars Bīders, 28.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemassvētku nedēļas nogalē visā pasaulē tika aktivizēti 3,7 miljoni Android ierīču, informē Google, taču neatkarīgu organizāciju aplēses liecina, ka kopumā aktivizēti 6,8 miljoni Android un iOS ierīču Ziemassvētku dienā vien, kas ir divas reizes vairāk nekā pērn šajā dienā.

Google, kas ir Android operētājsistēmas izstrādātājs, aplēses izziņojis kompānijas mobilo ierīču divīzijas viceprezidents Endijs Rubins (Andy Rubin), vēsta BBC.

Kā norāda mobilo ierīču industrijas eksperti, tad šī gada rekords saistāms ar to, ka Android un iOS ierīces kļuvušas patērētājiem pieejamākas un lētākas.

Tajā pat laikā Ziemassvētku dienā lejupielādēto lietojumprogrammu skaits sasniedzis 242 miljonus, kas, salīdzinot ar ierastu dienu, ir pieaugums 353% apmērā, liecina Flurry Analytics dati, kas iegūti sekojot līdzi 140 tūkstošiem lietojumprogrammu lejupielādēm gan Android Market, gan App Store.

Komentāri

Pievienot komentāru