Programmatūra

Sadalās arī Norton antivīrusu programmatūras ražotājs

Lelde Petrāne, 13.10.2014

Jaunākais izdevums

ASV programmatūras ražotājs Symantec ir kārtējā tehnoloģiju kompānija, kas paziņojusi par sadalīšanos divās daļās, vēsta BBC.

Norton antivīrusu programmatūras ražotājs informējis, ka tādējādi radīsies divi uzņēmumi - viena darbība būs vērsta uz drošību, bet otra - uz uzglabāšanu. Abu uzņēmumu akcijas tiks kotētas biržā.

Kā biznesa portāls db.lv jau vēstīja, par sadalīšanos paziņojuši arī tādi tehnoloģiju giganti kā Hewlett-Packard (HP) un eBay.

Analītiķi uzskata, ka Symantec sadalīšanās padarīs to pievilcīgāku pārņemšanas darījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākās privātās datu drošības kompānijas Kaspersky Lab dibinātājs un vadītājs Jevgeņijs Kasperskis Rīgā viesojās kompānijas sponsorētā Kaspersky Riga Masters snūkera turnīra laikā.

Fragments no DB sarunas ar J. Kasperski:

Jūsu industrijā bieži negadās, ka aiz produkta ir reāls cilvēks ar tādu pašu vārdu kā zīmols. Kā jūs tā pamanījāties?

Pirms gadiem 20 aiz vairuma šādu produktu bija konkrēti cilvēki, bet, industrijai nobriestot, kompānijas tika pirktas, pārdotas, integrētas un mainījās. Iznākumā autorprojekti izzuda vai pārauga par kaut ko citu. Symantec nopirka, šķiet, gatavu Izraēlas izstrādājumu, kam Pīters Nortons uzlika tikai savu vārdu, bet tam ar viņu nav sakara. Džons Makafijs gan reāli kopā ar citu programmētāju izstrādāja savu antivīrusu, bet tas jau pieder Intel.

Tad kas esat jūs – statistikas kļūda?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas Konkurences un tirgu pārvalde (CMA) pirmdien atļāva darījumu, kurā ASV mikroshēmu ražotājs "Broadcom" par 61 miljardu dolāru plāno pārņemt mākoņdatošanas uzņēmumu "VMware".

Šis vērienīgais darījums bija radījis bažas par iespējamu konkurences kropļošanu, liekot regulatoriem Eiropas Savienībā un Lielbritānijā sākt izmeklēšanas.

Eiropas Komisija šo darījumu apstiprināja jūlijā.

CMA pirmdien paziņoja, ka šis darījums neradīs būtisku ietekmi uz konkurenci.

"Broadcom" norāda, ka šis darījums varētu tikt pabeigts līdz oktobra beigām.

"Broadcom" iecerējis izvērst darbību programmatūru tirgū sava serveru biznesa attīstības veicināšanai un šim nolūkam jau iegādājies vēl divus uzņēmumus - "CA Technology" un "Symantec".

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Mogo Finance piesaista 23,3 miljonu eiro mezanīna kapitāla

Žanete Hāka, 12.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darbības paplašināšanai Mezzanine Management ir piešķīris 23,3 miljonus eiro mezanīna finansējuma auto nebanku kreditēšanas uzņēmumam Mogo Finance, kurš strādā visās trīs Baltijas valstīs un Gruzijā, informē Mogo Finance pārstāvji.

Darījums finansēts Accession Mezzanine Capital III fonda ietvaros, kas ir Mezzanine Management trešais investīciju portfelis. Starp fonda investoriem ir arī tādi uzticami institucionālie investori kā Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka un Eiropas Investīciju fonds.

Finansējums piešķirts konkrētam mērķim – Mogo darbības paplašināšanai Centrāleiropas un Austrumeiropas reģiona valstīs. Šobrīd Mogo ir tirgus līderis Baltijas valstīs ar aizdevumu portfeli, kurš pārsniedz 38 miljonus eiro. Kopš darbības uzsākšanas 2012. gadā uzņēmums ir piešķīris finansējumu pret 20 tūkstošiem automašīnu, un tas nodarbina vairāk nekā 200 darbinieku. Pašlaik Mogo strādā Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Gruzijā, bet sadarbībā ar Mezzanine Management plāno paplašināt uzņēmuma darbību arī citās valstīs. Mērķis ir dažos nākamajos gados padarīt Mogo par vadošo auto nebanku kreditēšanas uzņēmumu plašākā Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā.

Komentāri

Pievienot komentāru